Jump to content
A.K.A. SonIC

ΘΕΡΜΟ ΕΠEΙΣΟΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Recommended Posts

Sου υπενθυμιζω οτι το 22 ο γειτονας σκοτωνε το γειτονα. Φανταζομαι οτι και τοτε μεχρι να τον σκοτωσει φιλησυχος θα ηταν και τυπικος μεροκαματιαρης. Μολις βρηκε την ευκαρια ομως...

Όποιος πιστεύει ότι το '22 ξαφνικά μια μέρα οι Τούρκοι άρχισαν να λεηλατούν,να βιάζουν,

να σκοτώνουν έτσι ξαφνικά, να πάει να γραφτεί στη χρυσή αυγή.Είναι καθ'όλα Έλληνας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στους πολέμους, γίνονται αίσχη και από τις δυο πλευρές... και η ιστορία επίσης γράφεται και από τις δυο πλευρές όπως βολεύει τον καθένα (βλέπε Παπαρρηγόπουλος)

...

Την Τρίπολη την πολιορκούσαν οι Κολοκοτρώνης, Πέτρος Μαυρομιχάλης, Γιατράκος και Αναγνωσταράς. Ο Δημήτριος Υψηλάντης είχε αποχωρήσει νωρίτερα για την Κόρινθο, θεωρώντας ότι δεν αρμόζει σε τακτικό στρατό η λεηλασία και η λαφυραγώγηση.

Εντός των τειχών βρίσκονταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες άμαχοι Τούρκοι, Αρβανίτες, Εβραίοι καθώς και αρκετές χιλιάδες ενόπλων. Όταν η κατάσταση των πολιορκημένων έγινε δύσκολη από την έλλειψη τροφίμων αλλά και από τις συνεχόμενες ήττες των τουρκικών στρατευμάτων σε μάχες στο Λεβίδι, στο Βαλτέτσι,στη Γράνα και στα Δολιανά και διαφαινόταν η κατάληψή της, ορισμένοι από αυτούς άρχισαν ιδιωτικές διαπραγματεύσεις με τους πολιορκητές για την ασφαλή έξοδό τους από την πολιορκημένη πόλη. Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι πλουσιότερες οικογένειες προσέγγιζαν οπλαρχηγούς και με το κατάλληλο αντίτιμο εξαγόραζαν την προστασία τους φεύγοντας από την Τριπολιτσά, αρκετοί με τα κινητά τους υπάρχοντα. Ο Raybaud αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Μαυρομιχαλαίοι, η Μπουμπουλίνα, ο Κολοκοτρώνης και οι υπόλοιποι οπλαρχηγοί κατάφεραν να κάνουν περιουσίες μέσα σε λίγες μέρες με αυτές τις "κατάπτυστες δοσοληψίες". Ως μοναδική εξαίρεση σε αυτό το όργιο χρηματισμού αναφέρεται ο Νικηταράς[12]. Με ξεχωριστή συμφωνία οι Αλβανοί της πόλης έφυγαν για την Ήπειρο υπό την προστασία του Κολοκοτρώνη. Την συμφωνία αυτή θέλησε να παραβιάσει ο Ανδρέας Λόντος, επειδή οι Αλβανοί αυτοί είχαν λεηλατήσει την Βοστίτσα, εμποδίστηκε όμως απο τον Πλαπούτα.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι Έλληνες προσπαθούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το μοίρασμα των λαφύρων. Όταν έπεφτε η πόλη οι στρατιώτες, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί από την αρχή της πολιορκίας, θα λάμβαναν τα τρία τέταρτα της λείας ενώ το υπόλοιπο ένα τέταρτο θα πήγαινε στο Εθνικό θησαυροφυλάκιο. Η μοιρασιά μεταξύ των ανδρών θα ήταν ισότιμη: η οπισθοφυλακή θα λάμβανε όσα και η εμπροσθοφυλακή. Μερίδια είχαν προβλεφθεί ακόμα και για τις οικογένειες των νεκρών κατά τη διάρκεια της μάχης. Παράλληλα θεσπίστηκαν ειδικές αμοιβές για κάθε αιχμάλωτο Τούρκο, ενώ μέχρι τότε πληρώνονταν μόνο για τα κομμένα κεφάλια που έφερναν στο στρατόπεδο (τρεις πιάστρες). Ο Maxime Raybaud πάντως αναφέρει ότι τα κομμένα κεφάλια παρέμεναν στο στρατόπεδο, όπου προκαλούσαν μεγάλη δυσοσμία και δεν είχαν παραδοθεί για χρήματα.

.....

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821 ο οπλαρχηγός Δούνιας από την Κυνουρία κατάφερε να σκαρφαλώσει στα τείχη και να ανοίξει την πόρτα του Αναπλιού και οι δυνάμεις των επαναστατημένων Ελλήνων υπό την αρχηγία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατέλαβαν την Τρίπολη. Η σφαγή που ακολούθησε την κατάληψη της πόλης από τον στρατό του Κολοκοτρώνη ήταν τρομακτική: επί τρεις ημέρες οι Έλληνες σφαγίαζαν τους αμάχους Τούρκους και Εβραίους, τις γυναίκες, τα παιδιά και τα βρέφη, αφού προηγουμένως βίασαν, βασάνισαν, εκπαραθύρωσαν, έκαψαν και λεηλάτησαν. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, υπολογίζεται ότι θανατώθηκαν 2.000 Εβραίοι και 30.000 Τούρκοι. Κατά τον J. M. Wagstaff τα θύματα αριθμούσαν "ανάμεσα σε 10000 και 15000".Κατά την Σύγχρονο Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη οι σφαγιασθέντες ανέρχονταν σε περίπου 12000 .Σύμφωνα με τον συνεκδότη της Encyclopedia Americana Thomas Gamaliel Bradford τα θύματα ήταν 8.000, ενώ κατά τον Τόμας Κέρτις τα θύματα ήταν 6.000.

Για τη σφαγή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αναφέρει χαρακτηριστικά στο ημερολόγιό του: «Το ασκέρι όπου ήτον μέσα, το ελληνικό, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άντρες, τριάνταδύο χιλιάδες. Το άλογό μου από τα τείχη έως τα σαράγια δεν επάτησε γη. Ελληνες εσκοτώθηκαν εκατό.».

Περίπου εκατό Ευρωπαίοι αξιωματικοί παρακολούθησαν τις σφαγές στην Τριπολιτσά. Ο William St. Clair, ο οποίος αναφέρει στο βιβλίο του πολλούς αξιωματικούς αυτόπτες μάρτυρες, γράφει: «Πολύ πάνω από δέκα χιλιάδες Τούρκοι πέθαναν. Αιχμάλωτοι τους οποίους υποπτευόταν οι Έλληνες ότι έκρυβαν τα χρήματά τους βασανίστηκαν βίαια. Τους ξερίζωσαν χέρια και πόδια και τους σούβλισαν αργά πάνω σε φωτιές. Άνοιγαν τις κοιλιές των εγκύων γυναικών, τους έκοβαν τα κεφάλια και έβαζαν κεφάλια σκυλιών ανάμεσα στα πόδια τους. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή ο αέρας ήταν γεμάτος από κραυγές. Ένας Έλληνας καυχάτο ότι έσφαξε ενενήντα αμάχους. Οι Eβραίοι της πόλης υπέστησαν συστηματικούς βασανισμούς ... Επί εβδομάδες μετά λιμοκτονούντα παιδιά Τούρκων που έτρεχαν αβοήθητα μέσα στα χαλάσματα σφαγιάσθηκαν και πυροβολήθηκαν από ενθουσιώδεις Έλληνες... Όλα τα πηγάδια μολύνθηκαν από τα πτώματα που είχαν πέσει μέσα».

Ο εκ των θεμελιωτών του φιλελληνικού κλίματος στην Δυτική Ευρώπη, περιηγητής και ιστορικός Φρανσουά Πουκεβίλ δε διστάζει να γράψει ότι «μονάχα αν βάλει κανείς στον νου τους τις χειρότερες βιβλικές καταστροφές όπου σφάζανε ακόμη και τα κατοικίδια ζώα, θα έχει μια πιο πιστή εικόνα της σφαγής της Τριπολιτσάς».

Ο Έλληνας ιστορικός Ιωάννης Φιλήμων είναι ακόμη γλαφυρότερος μιλώντας για την σφαγή: «Γυναίκες ων η λευκότης διεφιλονείκει και προς αυτήν την χιόνα, νεανίδες, ων ουδ’ ο θάνατος κατεμάρανε την χιόνα, βρέφη, τα μεν χειραπτάζοντα τους μαστούς και βαβάζοντα, τα δε το στόμα έχοντα επί μαστού αιμοφύρτου, νέοι, γέροντες, άντρες, ανάμικτοι κατέκειντο θέαμα βαρυπενθές... Ιδίως δε η εκ της πύλης των Καλαβρύτων μέχρι του σατραπείου λεωφόρος από λιθοστρώτου μετεσχηματίσθη, ιν’ είπωμεν, εις πτωματόστρωτον, και ουθ’ ο πεζός, ουθ’ ο ίππος επάτει επί της γης, αλλά επί πτωμάτων».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Δ. Αινιάν η σφαγή δεν ήταν προμελετημένη: "ως δε συμβαίνει εις τοιαύτας εκ ταυτομάτου λαμβάνουσας χώραν πράξεις, ουδέν κίνημα εγίνετο εκ σχεδίου τινός, εκ παραγγελίας, ή εκ συνεννοήσεως"[31]. Η περιγραφή του Φωτάκου είναι εξίσου αποκαλυπτική: «Ακόμα και τώρα έρχεται στο νού μου το λιάνισμα και το τρίξιμο των κοκκάλων και ανατριχιάζω. Τους επαρακάλεσα να παύσουν την σφαγή αλλά δεν εκατόρθωσα τίποτα, μάλιστα εφοβήθηκα μη μου δώσουν και εμένα καμία πληγήν. Τόσην ήτο η μέθη των δια να σκοτώνουν Τούρκους...»[32]. "Ευκόλως δύναται τις να συμπεράνη οποίαι πράξεις έλαβον χώραν κατά την περίστασιν ταύτην, όταν συλλογισθή από πόσα και οποία πάθη εκυριεύοντο οι εισβαλόντες εις την πόλιν, και διά πόσας αναμνήσεις δεινών έπρεπε να ικανοποιηθώσιν!

Έτσι για να έχουμε μια ιδέα... διότι, όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες...

τα αποσπάσματα, από Εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι μας λες ρε συ Χριστοδουλε τωρα, συγνωμη που ξεσηκωθηκαμε δηλαδη και δεν φοραμε τωρα σαρίκια ! Εχεις μπερδευτει λιγο.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαινω το τι αξία εχει αυτο το σεντονι.

Στο Wikipedia γραφει οποιος νανε,δεν ειναι αξιοπιστη πηγη.

Και κατα δευτερον δεν καταλαβα,400 χρονια μας σφαζανε,θα κανουμε θεμα της σφαγες της απελευθερωσης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι μας λες ρε συ Χριστοδουλε τωρα, συγνωμη που ξεσηκωθηκαμε δηλαδη και δεν φοραμε τωρα σαρίκια ! Εχεις μπερδευτει λιγο.....

Νικόλα δε θέλει να πει αυτό(παρόλο που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο).

Θέλει να πει ότι έχουμε κάνει και μεις εγκλήματα εναντίον των Τούρκων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ αρχην τι συνεβη στ αληθεια δεν θα το μαθουμε ποτε, οπως και στην περιπτωση των Ιμιων.

Δεν ειμαι ουτε Εθνικιστης, ουτε Αριστερος, ουτε πολεμοχαρής επισης.

Οτι και να εγινε ομως θα "πνίγονταν" με καθε τροπο, γιατι μια συρραξη με την Τουρκια δεν συμφερει απολυτως ΚΑΝΕΝΑ !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καθόλου Νικόλα... απλά κάποιοι μίλησαν περί ιστορίας και απλά παραθέτω κάποια ιστορικά στοιχεία χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν...

και επαναλαμβάνω... σε κάθε πόλεμο, αίσχη γίνονται και από τις δυο πλευρές... μας σφάξανε, τους σφάξαμε, μας ξαναματασφάξανε κτλ κτλ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και κατα δευτερον δεν καταλαβα,400 χρονια μας σφαζανε,θα κανουμε θεμα της σφαγες της απελευθερωσης?

Ναι ρε Μάνο,αλλά οι σφαγές εκατέρωθεν χρησιμοποιούντε κατά το δοκούν.

Αυτοί τα δικά μας εγκλήματα προπαγανδίζουν και φανατίζουν τα πόπολα!

Και μεις τα δικά τους για τα δικά μας πόπολα!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ποιά είναι αξιόπιστη πηγή κατ εσέ;;; ο Παπαρρηγόπουλος ας πούμε;;;

την βιβλιογραφία που παραθέτει την είδες;;

και ναι, θα το κάνουμε και αυτό θέμα και όλες τις προηγούμενες καφρίλες που κάνανε οι τότε Έλληνες Προεστοί και λοιποί εις βάρος του φτωχού λαού...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχουν πολλων ειδων εγκληματα :

Εγκλημα Παθους, εν βρασμω ψυχης, εκ προμελετης, εκ προθεσεως, εξ αμελείας, εν αμύνει κ.τ.λ. και ολα εχουν διαφορετικη ποινη.

Μην μπερδεύεστε και χανετε την ουσια, δεν ειναι το ιδιο να σε σφαζει ο αλλος μεσα στο ιδιο σου το σπιτι για 400 χρονια, με το να τον σφαζεις για να απελευθερωθεις.

Τροποποιήθηκε από τον nikolas fmx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την βιβλιογραφία που παραθέτει την είδες;;

και ναι, θα το κάνουμε και αυτό θέμα και όλες τις προηγούμενες καφρίλες που κάνανε οι τότε Έλληνες Προεστοί και λοιποί εις βάρος του φτωχού λαού...

Παραθεσε τωρα και τις καφριλες των ποντιων.

Και αυτοι θα κανανε καφριλες για να σφαγιαστουν τοσο ,ε? :yeahright:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλ οταν καποιος μπει σπιτι μου και με κραταει σκλαβο για 10 χρονια και μετα τον σκοτώσω και ελευθερωθώ θα εχω κανει αισχος??

γιατι νομιζω αυτο εγινε μας κατακτησαν και μετα ελευθεροθηκαμε με το σεις και με το σας φιλε μου δεν γινετε δουλειά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγκλημα Παθους, εν βρασμω ψυχης, εκ προμελετης, εκ προθεσεως, εξ αμελείας, εν αμύνει κ.τ.λ. και ολα εχουν διαφορετικη ποινη.

Μην μπερδεύεστε και χανετε την ουσια, δεν ειναι το ιδιο να σε σφαζει ο αλλος μεσα στο ιδιο σου το σπιτι για 400 χρονια, με το να τον σφαζεις για να απελευθερωθεις.

Νικόλα εσύ μπερδεύεσαι.Στην Τρίπολη(μια και το αναφέραμε)πολιορκημένοι ήταν........................

.....................οι Τούρκοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε Μάνο,αλλά οι σφαγές εκατέρωθεν χρησιμοποιούντε κατά το δοκούν.

Αυτοί τα δικά μας εγκλήματα προπαγανδίζουν και φανατίζουν τα πόπολα!

Και μεις τα δικά τους για τα δικά μας πόπολα!!

Δεν ξερω ρε Βασιλη.

Για εμενα ειναι ανεπιτρεπτο,οι κομματικες μου καταβολες να εκμηδενιζουν τις ιστορικες μου μνημες.

Παρ'ολα αυτα,ο καθ εις και η γνωμη του. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν έσφαξαν τους άμαχους ρε Νικόλα για να απελευθερωθούν... δεν μιλάμε για σφαγές μεταξύ στρατιωτών στα πεδία των μαχών... μιλάμε για άμαχους...

σφάζανε οι τούρκοι 400 χρόνια... σάξανε στην Πόλη, σφάξαμε στην Τριπολιτσά, σφάξανε στην Σμύρνη, σφάξαμε και εμείς στην Μικρά Ασία...

Τι μας κάνει εν τέλει ανώτερους και καλύτερους από αυτούς;;; δεν ήμασταν πάντα σε άμυνα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ελλαδα τωρα

ιταλια αυριο

ισπανια τωρα

πορτογαλια τωρα

ιρλανδια.... τωρα

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΡΑΞΕΙΣ

ΛΙΒΗ τωρα

ΣΥΡΙΑ τωρα

ΑΙΓΙΠΤΟΣ χθεσ ( τυπου ανταρτικο πολεων)

ΜΑΡΟΚΟ χθες)

ΤΟΥΡΙΚΙΑ ΑΥΡΙΟ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΕΠΙΔΙΝΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ)

ΠΕΡΙΜΕΝΩ επιδινωση του κουρδικου διπλα........

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Τροποποιήθηκε από τον lost_angel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δηλ οταν καποιος μπει σπιτι μου και με κραταει σκλαβο για 10 χρονια και μετα τον σκοτώσω και ελευθερωθώ θα εχω κανει αισχος??

γιατι νομιζω αυτο εγινε μας κατακτησαν και μετα ελευθεροθηκαμε με το σεις και με το σας φιλε μου δεν γινετε δουλειά!

αν σκοτώσεις αυτόν που μπήκε με την βία στο σπίτι σου, όχι...

αν σκοτώσεις και την γυναίκα του και τα παιδιά του, ναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την Τριπολη της ΕΛΛΑΔΑΣ δεν μιλαμε ?

Εκτος αν αναφερεστε για Τριπολη στην Τουρκια, να ειμαι τοσο αγεωγράφητος ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω ρε Βασιλη.

Για εμενα ειναι ανεπιτρεπτο,οι κομματικες μου καταβολες να εκμηδενιζουν τις ιστορικες μου μνημες.

Παρ'ολα αυτα,ο καθ εις και η γνωμη του. :_thumbsup:

Οι ιστορικές μνήμες είναι αναγκαίο να υπάρχουν.Απλά σε αυτές δεν χωρούν κόμματα!

Και όσα περισσότερα γνωρίζουμε για τις δικές μας "παγαποντιές" τόσο περισσότερο

δίκαιοι γινόμαστε.Εμείς,γιατί οι γεροντότεροι απλά δεν μπορούν.

Τι να έλεγες στη γιαγιά μου που 8 χρονών κοριτσάκι της έσφαξαν τους γονείς και

τα αδέλφια οι Τούρκοι στη Σμύρνη.

Αυτή πέθανε με μίσος για τους γείτονες.

Εγώ όμως οφείλω να πω στο παιδί μου να δώσει στην φιλία και στην ειρήνη ένα χέρι.

Και ίσως από την άλλη πλευρά του Αιγαίου απλωθεί άλλο ένα.Να σμίξουν!

Τροποποιήθηκε από τον Billanti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ όμως οφείλω να πω στο παιδί μου να δώσει στην φιλία και στην ειρήνη ένα χέρι.

Κατσε πρωτα να σμίξουμε μεταξυ μας..... :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι ιστορικές μνήμες είναι αναγκαίο να υπάρχουν.Απλά σε αυτές δεν χωρούν κόμματα!

Και όσα περισσότερα γνωρίζουμε για τις δικές μας "παγαποντιές" τόσο περισσότερο

δίκαιοι γινόμαστε.Εμείς,γιατί οι γεροντότεροι απλά δεν μπορούν.

Τι να έλεγες στη γιαγιά μου που 8 χρονών κοριτσάκι της έσφαξαν τους γονείς και

τα αδέλφια οι Τούρκοι στη Σμύρνη.

Αυτή πέθανε με μίσος για τους γείτονες.

Οι ιστορικες μνημες φιλε κατοπιν εντολων της νεας ταξης ''στρογγυλευωνται'' και αποαιχμωποιουνται,με την βοηθεια νεοφωτιστων ιστορικων.

Και χερι φιλιας απλωνουμε σε λαους που θελουν,οχι σε λαους που αποκαλουν τις χριστιανες ''οροσπί''=πουτ@νες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατσε πρωτα να σμίξουμε μεταξυ μας..... :tooth:

Έλα εσύ την Κυριακή με το καλό στον Λιμιώνα και θα έχει κουβεντούλα καλή περί αυτού,,,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωπα, φίλε. Ωπα.

Για να το πεις αυτό, και μόνο για να το πεις αυτό, πρέπει να κατέχεις όχι μόνο άπασα την ελληνική βιβλιογραφία αλλά και τη διεθνή και την τουρκική ακόμη.

«Ακουσα», «μου είπαν» κλπ δεν χωράνε εδώ.

Ούτε ο Ραφαηλίδης νομίζω δεν έχει πει τέτοια ατάκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα εσύ την Κυριακή με το καλό στον Λιμιώνα και θα έχει κουβεντούλα καλή περί αυτού,,,

Θα κανω οτι μπορω για να ερθω φιλε, εχω και καιρο να σε δω. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωπα, φίλε. Ωπα.

Για να το πεις αυτό, και μόνο για να το πεις αυτό, πρέπει να κατέχεις όχι μόνο άπασα την ελληνική βιβλιογραφία αλλά και τη διεθνή και την τουρκική ακόμη.

«Ακουσα», «μου είπαν» κλπ δεν χωράνε εδώ.

Ούτε ο Ραφαηλίδης νομίζω δεν έχει πει τέτοια ατάκα.

ε ρε Βασίλη, λες να το πέταξα έτσι;;; κάτι θα έχω και εγώ στο νου μου...

Το νεοσύστατο τότε ελληνικό κράτος, χρειαζόταν μια μεγάλη ιδέα... και αυτό έκανε ο Παπαρρηγόπουλος... έγραψε μια ιστορία στα μέτρα και στα σταθμά του τότε... και κατ'εμέ πολύ καλά έκανε... αυτό χρειαζόταν τότε ο τόπος... απόκτηση εθνικής ταυτότητας μετά από 400 χρόνια αλλοτρίωσης από τους Τούρκους, και εθνική υπερηφάνεια... και πάνω απ'όλα, εθνική ενότητα...

αλλά μετά από 100 σχεδόν χρόνια, είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι ήταν μια αντικειμενική, ως όφειλε, καταγραφή και μόνο, των γεγονότων...

Τροποποιήθηκε από τον Thetreeoflife

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα