Jump to content
Sign in to follow this  
JohnCryptonR

''Σκάει'' το καρμπυρατέρ!!

Recommended Posts

Γεία σας με λένε Γιάννη και έχω ένα Crypton R 105. Mερικές φορες σκαει το καρμπυρατερ δεν ξέρω αν μετράει αλλα έχω χοάνη και την έβαλα γιατί με το φίλτρο έκανε διακοπές αλλα τώρα είδα οτι το φίλτρο ειναι πολύ βρόμικο αρα ίσως δεν έπερνε καλα αερα, ακόμη πριν δίγες μέρες παρατήρισα οτι είχε κοπεί η ντίζα του αέρα και για χρόνια λητουργείας ήταν ανοιχτος γιατί είχε κολίσει.Ακόμη έχω βάλει γρανάζια τελικών και όταν πάω τέρμα πιάνει 120 ενω πριν έπιανε 110 μήπως έπαθε κάτι που ζωρίζετε τοσο πολυ διότι είναι μανίσιο και πάει τόσο μόνο και μόνο επειδή έχει τελικών γραναιζια.

Υ.Γ:Ξέχασα να πώ οτι έχει εξάτμιση MotoSport 100. :scooter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γεία σας με λένε Γιάννη και έχω ένα Crypton R 105. Mερικές φορες σκαει το καρμπυρατερ δεν ξέρω αν μετράει αλλα έχω χοάνη και την έβαλα γιατί με το φίλτρο έκανε διακοπές αλλα τώρα είδα οτι το φίλτρο ειναι πολύ βρόμικο αρα ίσως δεν έπερνε καλα αερα, ακόμη πριν δίγες μέρες παρατήρισα οτι είχε κοπεί η ντίζα του αέρα και για χρόνια λητουργείας ήταν ανοιχτος γιατί είχε κολίσει.Ακόμη έχω βάλει γρανάζια τελικών και όταν πάω τέρμα πιάνει 120 ενω πριν έπιανε 110 μήπως έπαθε κάτι που ζωρίζετε τοσο πολυ διότι είναι μανίσιο και πάει τόσο μόνο και μόνο επειδή έχει τελικών γραναιζια.

Υ.Γ:Ξέχασα να πώ οτι έχει εξάτμιση MotoSport 100. :scooter:

Τι εννοείς ''σκάει''; Μήπως σκάει η εξάτμιση; Μη σε απασχολεί ο αέρας που ήταν για χρόνια ανοιχτός. Έτσι πρέπει να είναι για να λειτουργεί το μηχανάκι. Το χειμώνα πέρνει εύκολα μπρος; Αν ναι, άστο όπως είναι. Με τα γρανάζια ζορίζεται λίγο στην επιτάχυνση μετά δεν έχει ανάγκη, μη το φοβάσαι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι εννοείς ''σκάει''; Μήπως σκάει η εξάτμιση; Μη σε απασχολεί ο αέρας που ήταν για χρόνια ανοιχτός. Έτσι πρέπει να είναι για να λειτουργεί το μηχανάκι. Το χειμώνα πέρνει εύκολα μπρος; Αν ναι, άστο όπως είναι. Με τα γρανάζια ζορίζεται λίγο στην επιτάχυνση μετά δεν έχει ανάγκη, μη το φοβάσαι.

ενοώ οτι "πάπ" σκαει το καρμπυρατερ από την τρύπα του! :help:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ σόρρυ αλλά με το ''παπ'' δεν βοηθάς την περιγραφή και τόσο. :what:

Μηπώς θέλεις να πεις πως κάνει διακοπές; Ρελαντί κρατάει; Ρύθμισες το μείγμα στο καρμπιρατέρ μετά την αλλαγή του φίλτρου με την χοάνη; Το μπουζί το έχεις αλλάξει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ σόρρυ αλλά με το ''παπ'' δεν βοηθάς την περιγραφή και τόσο. :what:

Μηπώς θέλεις να πεις πως κάνει διακοπές; Ρελαντί κρατάει; Ρύθμισες το μείγμα στο καρμπιρατέρ μετά την αλλαγή του φίλτρου με την χοάνη; Το μπουζί το έχεις αλλάξει;

Πραγματι αλλαξα μπουζι και με το "παπ" εννοω οτι οπως καποιος πυροβολαει ετσι ακουγεται απο την τριπα του καρμπιρατερ αλλα οχι τοσο δυνατα.Ρελαντι κραταει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματι αλλαξα μπουζι και με το "παπ" εννοω οτι οπως καποιος πυροβολαει ετσι ακουγεται απο την τριπα του καρμπιρατερ αλλα οχι τοσο δυνατα.Ρελαντι κραταει.

Κάνε ένα καθαρισμό στο καρμπιρατέρ μπορεί να στρώσει. Με ανοιχτό γκάζι το κάνει? Ρύθμισες το μείγμα στο καρμπιρατέρ μετά την αλλαγή του φίλτρου με την χοάνη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάνε ένα καθαρισμό στο καρμπιρατέρ μπορεί να στρώσει. Με ανοιχτό γκάζι το κάνει? Ρύθμισες το μείγμα στο καρμπιρατέρ μετά την αλλαγή του φίλτρου με την χοάνη;

Πρόσφατα καθαρισε ένας μηχανικος το καρμπιρατερ όμως δεν ριθμισα το μίγμα οπως το λές διότι ούτε καν δεν ξέρω τι έιναι.Σκάει μερικες φορες αλλα στο ρελαντι και καποιες αλλες (λιγοτερες) στην κίνηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μ καλησπερα..Κατα την γνωμη μ,μαλλον θα φταιει η αναλογια αερα βενζινας,γι αυτο κ σ κανει σκασιματα ξαφνικα (ειτε στο ρελαντι,ειτε στη κινηση).Αν υπαρχει δυσαναλογια,τοτε η το μηχανακι στη πορεια θα κοβει διοτι θα του λειπει καυσιμο θα τραβαει παραπανο αερα,η θα πνιγεται απο βενζινα κ θα σκαει η μπερδευει στα ψηλα..Εσυ εισαι στη δευτερη περιπτωση.Πρεπει να ρυθμιστει το βιδακι για την αναλογια του αερα που θα τραβαει,σε σχεση με την βενζινα..Αλλη ρυθμηση με χοανη,αλλη χωρις..Κ αυτο γιατι οταν του βαλεις χοανη,του κοβεις αερα κ τραβαει παραπανο καυσιμο..Ετσι πρεπει να κανει εκ νεου ρυθμιση..1ο βημα λοιπον,αποφασιζεις αν θα του φορας χοανη η οχι κ 2ο κ τελευταιο βημα,κανεις την αναλογη ρυθμιση απ το βιδακι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπύρο έχω την αίσθηση ότι κάνεις λάθος. Όταν βγάζουμε το φίλτρο και βάζουμε χοάνη δίνουμε περισσότερο αέρα, γιατί η χοάνη είναι πιο ανοιχτή από το φιλτροκούτι και ο αέρας ρέει πιο εύκολα και άρα ο κινητήρας αναπνέει καλύτερα. Επομένως ο φίλος μας ανήκει στην πρώτη κατηγορία που αναφέρεις. Εγώ πιστεύω πως κάτι δεν πάει καλά με το ρεύμα ή ο καθαρισμός που του έκανε ο μάστορας στο καρμπιρατέρ δεν έγινε σωστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oταν ανοιγεις την εισαγωγη του αερα ειτε βαζοντας καποιο πολυ πιο ανοιχτο φιλτρο ή ανοιγεις τρυπα στο φιλτροκουτι ή βαζεις φιλτροχωανη τοτε πρεπει να γινει ρυθμιση στο καρμπυρατερ ωστε να στο μιγμα να μπαινει και η αναλογη βενζινη .

Αν δε γινει αυτο τοτε το μιγμα ειναι φτωχο (πιο πολυς αερας + λιγοτερη βενζινη) και το πρωτο πραγμα που θα την "ακουσει" θα ειναι οι βαλβιδες εξαγωγης .

Απ'αυτο που λες οτι κανει σκασιματα στο καρμπ. εχγω θα τσεκαρα τις βαλβιδες εξαγωγης .

Το να βγαλεις το φιλτρο δεν το κανει να πηγαινει καλυτερα .

Το ιδιο κι οταν μπαινει καποια ανοιχτη ολοσωμη εξατμιση χωρις να γινει ρυθμιση στο καρμπυρατερ , θα πηγαινει και χειροτερα απο μαμα !

Μετα η βαζεις πισω το φιλτρο (καθαρισμενο εεε!) και συνεχιζεις με τις μαμα ρυθμισεις στο καρμπ. ή αλλιως με το οποιο πιο ανοιχτο φιλτρο εχεις αλλα και ρυθμιση του καρμπ. για να συνεργαζεται το συνολο :_thumbsup:

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oταν ανοιγεις την εισαγωγη του αερα ειτε βαζοντας καποιο πολυ πιο ανοιχτο φιλτρο ή ανοιγεις τρυπα στο φιλτροκουτι ή βαζεις φιλτροχωανη τοτε πρεπει να γινει ρυθμιση στο καρμπυρατερ ωστε να στο μιγμα να μπαινει και η αναλογη βενζινη .

Αν δε γινει αυτο τοτε το μιγμα ειναι φτωχο (πιο πολυς αερας + λιγοτερη βενζινη) και το πρωτο πραγμα που θα την "ακουσει" θα ειναι οι βαλβιδες εξαγωγης .

Απ'αυτο που λες οτι κανει σκασιματα στο καρμπ. εχγω θα τσεκαρα τις βαλβιδες εξαγωγης .

Το ιδιο κι οταν μπαινει καποια ανοιχτη ολοσωμη εξατμιση χωρις να γινει ρυθμιση στο καρμπυρατερ , θα πηγαινει και χειροτερα απο μαμα !

Μετα η βαζεις πισω το φιλτρο (καθαρισμενο εεε!) και συνεχιζεις με τις μαμα ρυθμισεις στο καρμπ. ή αλλιως με το οποιο πιο ανοιχτο φιλτρο εχεις αλλα και ρυθμιση του καρμπ. για να συνεργαζεται το συνολο :_thumbsup:

Να ελένξω τις βαλβιδες εξαγωγης ενωεις οτι πρεπει να ανειχτει το μοτέρ;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας μηχανικος μου αλλαξε μπουζί και μου είπε ας αλπισουμε να μην το κανει παλι αλλιως θελει να ριθμίσω τις βαλβίδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβάμε να ανοικσει ο μαστορας την κεφαλη .Μηπως παθει κατι; Γιατι ολοι λενε οτι οπως εκλεισε το εργοστασιο την κεφαλη κανεις δεν μπορει να την κλεισει παλι ετσι :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβάμε να ανοιξει ο μαστορας την κεφαλη .Μηπως παθει κατι; Γιατι ολοι λενε οτι οπως εκλεισε το εργοστασιο την κεφαλη κανεις δεν μπορει να την κλεισει παλι ετσι :_unsure:

Αν σφιχθουν οι βιδες της κεφαλης με τη ροπη/δυναμη που λεει το μανιουαλ δεν θα υπαρχει θεμα .

Η κεφαλη θα ανοιχθει μονο αν χρειαστει να αντικαταστησεις καποια βαλβιδα , για ελεγχο - ρυθμιση βαλβιδων μενει οπως ειναι .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοβάμε να ανοικσει ο μαστορας την κεφαλη .Μηπως παθει κατι; Γιατι ολοι λενε οτι οπως εκλεισε το εργοστασιο την κεφαλη κανεις δεν μπορει να την κλεισει παλι ετσι :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.
Sign in to follow this  

• Create New...