Jump to content
Sign in to follow this  
Serj

FZ6 vs GSR 600

Recommended Posts

Ειμαι στην ευχαριστη θεση να ψαχνω την καινουργια μου μηχανη. Προς το παρον προσανατολιζομαι για το fz6 αλλα θελω πραγματικα να βρω την μηχανη που μου ταιριαζει.

Τι θελω απο την μηχανη ? ----> καθημερινη χρηση μεσα στην πολη , ταξιδια μικρα και μεγαλα, ικανοποιητικο φορτωμα, σπορ οδηγηση , και μπατζετ γυρο στα 5000 ευρω, και να μην ειναι ον/οφ .

Σχετικα με το gsr τωρα , Ειναι μια αγαπημενη μηχανη την οποια με 5000 ευρω μπορω να την παρω σχεδον καινουργια + ABS αλλα δεν ξερω αν καλυπτει τις απαιτησεις μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

και το fz6 μπορεις να το παρεις με 5000 ευρω σαν καινουριο,

σε συμβουλευω να μην παρεις γυμνο, παρε το fazer 600 να το ευχαριστηθεις να πηγαινεις παντου και παντα με ανεση :_thumbsup:

και γω αυτο θα κανω ;)

με το καλο λοιπον!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το gsr έχω ακούσει πως γενικά πίνει σαν τρελό...

τώρα για το fazer τα λόγια περισσεύουν...είναι η καλύτερη μηχανή του κόσμου :lipssealed: :lipssealed:

πέρα από την πλάκα νομίζω σε καλύπτει για όλα αυτά που θες και ειδικά για ταξίδι... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σου κανει το gsr αλλα κ ολα τα γυμνα, το ιδιο εψαχνα κ κατεληξα προς χοντα πλευρα, ολα ομως ειναι αξιολογα (εκτος απο το Ζ φυσικα) :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειμαι στην ευχαριστη θεση να ψαχνω την καινουργια μου μηχανη. Προς το παρον προσανατολιζομαι για το fz6 αλλα θελω πραγματικα να βρω την μηχανη που μου ταιριαζει.

Τι θελω απο την μηχανη ? ----> καθημερινη χρηση μεσα στην πολη , ταξιδια μικρα και μεγαλα, ικανοποιητικο φορτωμα, σπορ οδηγηση , και μπατζετ γυρο στα 5000 ευρω, και να μην ειναι ον/οφ .

Σχετικα με το gsr τωρα , Ειναι μια αγαπημενη μηχανη την οποια με 5000 ευρω μπορω να την παρω σχεδον καινουργια + ABS αλλα δεν ξερω αν καλυπτει τις απαιτησεις μου.

HORNET !!!!!!!! :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεγάλο ταξίδι με το Hornet?

Απο θεση οδηγησεις κανενα προβλημα, αλλα απο αερα αν εισαι κατω απο 150 δεν νομιζω να εχεις προβλημα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοίτα το γούστο στην εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα αλλά μην προτείνεις κάτι το οποίο έχει μόνο αυτό...

μεγάλα ταξίδια με γυμνό αντικειμενικά δεν γίνονται άνετα...

Τροποποιήθηκε από τον Attreidis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοίτα το γούστο στην εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα αλλά μην προτείνεις κάτι το οποίο έχει μόνο αυτό...

μεγάλα ταξίδια με γυμνό αντικειμενικά δεν γίνονται άνετα...

:think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα + του gsr, κινητήρας διαμάντι χωρίς τρύπες στην απόδοση, φρενάρες, πολ΄΄υ καλή ανάρτηση ρυθμιζόμενη μπρος πίσω, πλάσιο φοβερό (σύγκρινε τα ψαλίδια), φοβερό στήσιμο, ABS.

Στα - η κατανάλωση, ο λίγο απότομος ψεκασμός, ο αέρας στο ταξίδι στα 150+ (πιο πριν είσαι μια χαρά)...:)

Όσο για το YAMAHA θα σου πουν οι ιδιοκτήτες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συζήτηση κάνουμε, αν διαφωνείς ακούω την άποψη σου :cheers:

Δεν διαφωνω αλλα δεν εχω κανει ταξιδι περα απο βολτα με γυμνο για να ξερω 100%...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν διαφωνω αλλα δεν εχω κανει ταξιδι περα απο βολτα με γυμνο για να ξερω 100%...

Ένα γυμνό είναι πιο άνετο σε ταξίδι από ένα ss, ( ταξίδι ΄λέμε και όχι βόλτα των 100 χλμ)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Attreidis Δεν χρειαζεται να λες κατι...Οταν θα βγεις ταξιδι, τοτε απο μεσα σου θα λες ευτυχως που πηρα φειζερ.Κ αν πρεπει να μιλησουμε για ομορφια η ασχημια χτυπησε την ουρα του χορνετ(θυμιζει καπως του μπουζα) για να μην πουμε για το οργανο τυροπιττα.Του 06 ηταν το πραγματικα ομορφο χορνετ.

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Attreidis Δεν χρειαζεται να λες κατι...Οταν θα βγεις ταξιδι, τοτε απο μεσα σου θα λες ευτυχως που πηρα φειζερ.Κ αν πρεπει να μιλησουμε για ομορφια η ασχημια χτυπησε την ουρα του χορνετ(θυμιζει καπως του μπουζα) για να μην πουμε για το οργανο τυροπιττα.Του 06 ηταν το πραγματικα ομορφο χορνετ.

δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιον απευθύνεσαι τελικά αλλά συμφωνώ...

fazer έχω και εγώ :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ξερω οτι το εχεις κ μαλιστα θυμασαι που σου ειχα δωσει μια αγγελια, αλλα το συγκεκριμενο δεν ειχε abs.Καποιος εγραψε οτι το φειζερ ειναι ασχημο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι δεν το θυμόμουν ότι ήσουν εσύ...:_thumbsup: :_thumbsup:

για την ομορφιά δεν μπορώ να πω τίποτα σε κανέναν...

καθαρά ότι σου κάνει κλικ στο μάτι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα συμφωνήσω οτι το 06 ήταν το πραγματικά όμορφο Hornet.

Τώρα όσων αφορά τη συγκρισή σου μπορώ να έχω άποψη μόνο για το GSR αφού το FZ6 δεν το έχω οδηγήσει και πόσο μάλλον σε ταξίδι.

Το GSR λοιπόν, όπως είπε και ο φίλος AIR έχει πολλά θετικά και σχεδόν κανένα αρνητικό. Το σχεδόν κανένα πάει στην κατανάλωση όπου, αναλόγως και με την οδήγηση που κάνεις, ποικίλει. Ας ξεκινήσω από το αρνητικό λοιπόν. Σε ταξίδι (αρκετά βαρετό) έχει βγάλει 270 χλμ με ένα ντεπόζιτο (16,5 λίτρα) δηλαδή Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη. Πήγαινα με 110 σταθερά και 6 χιλιάδες στροφές και το μηχανάκι δεν έκαιγε τίποτα. Σημείωση οτι ήμουν μονός, χωρίς αποσκευές και με τη μαμά ζελατίνα. Σε ίδιες συνθήκες αλλά με υψηλότερες ταχύτητες αλλά πάντα νορμάλ (140-160) έχω βγάλει 210-240 χιλιόμετρα και αυτό γιατί δούλευε πιο ψηλά και υπήρχαν σκαμπανευάσματα, ειδικά στις ταχύτητες και στις σχέσεις στο κιβώτιο. Από την άλλη μπορείς να πείς οτι καίει και παραπάνω γιατί είναι (αν οχι το πιο γρήγορο) από τα πιο γρήγορα naked στη μικρή κατηγορία. Και τα άλογα θέλουν και τροφή για να αποδόσουν ;)

Μέσα στην πολή τώρα καίει περισσότερο, και το περισσότερο από τα παραπάνω που είπα σημένει αυτομάτως και καταβόθρα :P

Από την άλλη τώρα έχουμε και τα θετικά.

Με λιγότερα εγώ θα έλεγα από 5 χιλιάδες ευρώπουλα, πέρνεις ένα GSR σε άριστη κατάσταση και με λίγα χιλιόμετρα.

Το δικό μου π.χ το πήρα πέρσυ, είναι μοντέλο 2007 με ABS και το πήρα με 4400.

Υπάρχουν και άλλα πιο φθηνά, αν ψαχτείς λίγο και πιο καινούργια.

Μεγάλο συν στο μηχανάκι είναι το ψαλίδι του (το καλύτερο στην κατηγορία, σύμφωνα πάντα με tests που έχω δεί και διαβάσει. Μαζί του στα ίδια ήταν το Street Triple της Triumph με το οποίο ξεφεύγεις στα λεφτά).

Απο εκεί και πέρα γραμμικότατα φρένα τέλεια σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα και ABS. Αναρτήσεις ρυθμιζόμενες. Το μηχανάκι έχει το "αχάλαστο" που λέμε. Κλασσικό Suzuki δηλαδή στην αξιοπιστία του. Με δύο λέξεις απίστευτα αξιόπιστο δηλαδή.

Σε ταξίδι θα χρειαστείς ζελατίνα για ταχύτητες άνω τών 150.

Αυτό που έχω να ευχηθώ εγώ πάντως είναι καλή τύχη στην αναζήτηση σου, καλορίζικο οτι και αν αγοράσεις και πάντα όρθιος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω το ενα και ο κολλητος μου το αλλο. Aπο θεμα επιδοσεων μια και το εχουμε κρινει καμποσες φορες ειναι οτι το gsr φευγει μπροστα μεχρι το fz να ξυπνησει,μετα ειναι τα ιδια πανω κατω.Τωρα ομορφια μονο οτι σου αρεσει

Και τα δυο καλα μηχανακια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου είχα ακριβώς το ίδιο δίλλημα με σένα και αφού τα οδήγησα και τα δύο (έτυχε να τα έχουν φίλοι μου) κατέληξα στο GSR για τους εξής λόγους και δεν το μετανιώνω ούτε στιγμή:

1.Κινητήρας, κινητήρας, κινητήρας! Ο τρόπος που βγάζει τη ροπή και την πποδύναμη είναι απλά μια γραμμή. Θες να πας χαλαρά, κινείσαι με λίγες στροφές και όλα καλά. Θες να πας σα να μην υπάρχει αύριο, του ανρβάζεις τις στροφές και δεμονίζεται. Θες να επιταχύνεις γρήγορα, ξέρεις ότι όσο στρίψεις τον καρπό σου τόση δύναμη θα πάρεις χωρίς ξεσπάσματα, χωρίς κρεμμάσματα. Το FZ6 όταν το ξεκίναγα ήταν σα να οδηγώ 250άρι και έπρεπε να ανεβάσω πολύ περισσότερες στροφές από το GSR για να αποδόσει το ίδιο (πχ σε χαλαρή διαδρομή). Επίσης δε μου άρεσαν οι "τρύπες" στις στροφές του FZ6. Θυμάμαι στην Εθνική πήγαινα με ένα σταθερό ρυθμό και εκέι που ήθελα δύναμη για προσπέρασμα δεν την είχα. Έπρεπε να αλλάξω ρυθμό για να βρω το φάσμα που σε τυχόν "άνοιγμα" θα απέδιδε τα αναμενόμενα.

2.Όργανα. Ξέρω ότι πολλοί θα με κατακρίνουν γιατί δε δίνουν πολύ σημασία, αλλά εγώ το υπολογίζω αρκετά. Το ταμπλό του GSR μόνο τον καιρό δε σου λέει (μέχρι και τι σχέση έχεις στο σασμάν δείχνει).

3.Επιμέρους χαρακτηριστικά. Ψαλιδάρες, φρενάρες, γεωμετρία για σεμινάρια. Οι τύποι πήραν τα κομμάτια του (Sport) GSXR και τα έβαλαν ατόφια στο "μικρό" GSR (με κάποιες μικροαλλαγές στον κινητήρα). Γι'αυτό οι δίσκοι 320mm (όχι 300 ή 310), γι'αυτό οι τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά (όχι διπίστονες), γι'αυτό η ψαλιδάρα πίσω (όχι τα καλαμάκια των άλλων).

4.Αλλαγή κατεύθυνσης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά σε ένα επαρχιακό κομμάτι με πολύ στροφιλίκι (το οποίο είναι και πάθος μου) μου φάνηκε πως το FZ6 "δίπλωνε" από τη μία στην άλλη πιο "βαριά" και λίγο πιο αργά από το GSR. Δε λέω πως το GSR αλλάζει κατευθύσεις σα Ducati, αλλά έχει αισθητή διαφορά.

Αρνητικά: (είπαμε, θα είμαι δίκαιος)

1.Κατανάλωση. Σε χαλαρούς ρυθμούς και σε ταξίδια ακολουθεί τα υπόλοιπα. Στην πόλη όμως πίνει το βόσπορο.

2.Συμπλέκτης. Θα τον προτιμούσα λίγο πιο μαλακό. Σε ταξίδι βέβαια και σε γρήγορους ρυθμούς είναι απλά επικός (ακριβής, προοδευτικός και αλάθητος) στην πόλη όμως σε κουράζει πιο γρήγορα.

3.Αέρας. Βέβαια αν προτιμήσεις το γυμνό FZ6 είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αν πας όμως στο ντυμένο Fazer θα κάνεις άλλου επιπέδου ταξίδι. Όποιος βέβαια επιλέγει γυμνό είναι συνειδητοποιημένος στο τι κάνει γιατί όπως και να'χει... το γυμνό είναι πάντα πιο αλήτικο!!!

4.Σκέφτηκα πολύ πριν το πω, αλλά ναι. Η σέλλα του FZ6 είναι ένα κλικ πιο πάνω από του GSR και θα εξηγηθώ. Δεν τείθεται κανένα θέμα άνεσης ούτε του επιβάτη ούτε του συνεπιβάτη, αλλά επειδή το πίσω μέρος στης σέλλας του GSR είναι λίγο πιο κατηφορητό από του FZ6, στα ταξίδια με συνεπιβάτη στα φρεναρίσματα τείνει γλιστράει ο συνεπιβάτης πάνω στον οδηγό. Μη φανταστείτε κάτι τραγικό, απλά ο 2ος θα "φτιάχνεται" πάνω στη σέλλα λίγο πιο συχνά, μέχρι εκεί. Μη φανταστείτε καταστάσεις τύπου Ζ750 ή Ninja.

Σε γενικές γραμμές αν είχα να ξανακάνω την ίδια επιλογή, πάλι το GSR θα διάλεγα. Βολικό, αξιόπιστο, δυνατό, τίμιο... Τι να πω, με κέρδισε και το έχω αγαπήσει.

Ελπίζω να βοήθησα.

Τροποποιήθηκε από τον TasMan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας που ηταν απολυτα κατατοπιστικες !

Αυτο που θελω δεν ειναι η ανετη και βαρετη οδηγηση ενως ον-οφ , αλλα μια πιο σπορ φαση ικανη να νικησει τον αερα η την κουραση της στασης οδηγησης .

Δεν εχω οδηγησει πολυ ωρα μια τετοια μηχανη και οταν οδηγησα δεν σκεφτομουν τιποτα αλλο εκτος απο την κ@υλα που μου προσφερε.

Η σταση οδηγησης ειναι η ιδια και στις 2 πανω κατω ?

Αν παω σε γυμνο θα παω στο gsr για πολλους λογους .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλα το fazer μου φενεται λιγο πιο ολοκληρωμενη μηχανη απο΄τι ενα γυμνο, λογω των πλαστικων και του φερινγκ που εχει . Ισως ετσι εχω συνηθισει .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου εννοείται πως η κ@υλα είναι ο κύριος λόγος που αγοράζεις ένα γυμνό. Το on-off το παίρνεις για να κάνεις άνετα ταξιδάκια σε νορμάλ ρυθμούς απολαμβάνοντας το τοπίο. Με το γυμνό πηγαίνεις με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό σου σκεφτόμενος πώς θα τοποθετηθείς στην επόμενη στροφή. Πρέπει να προσπαθήσεις για να προσέξεις το τοπίο, ενώ σε δρόμο με στροφιλίκι απλά δεν υπάρχει τοπίο... Πίστεψέ με, όταν βρεις τέτοιο δρόμο ούτε αέρας θα σε νοιάζει και θα βρίσκεις την "πολεμική" θέση οδήγησης μπορεί όχι άνετη, σίγουρα όμως ενδιαφέρουσα και πρακτική για το είδος της μηχανής. Και για του λόγου το αληθές με το GSR μετά από 250 km συνεχούς οδήγησης με συνεπιβάτη δεν πιάστηκε η μέση μου, ούτε της κοπέλας. Φαντάζομαι και στο FZ6 που έχει την ίδια θέση οδήγησης κάτι ανάλογο θα συμβαίνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα + του gsr, κινητήρας διαμάντι χωρίς τρύπες στην απόδοση, φρενάρες, πολ΄΄υ καλή ανάρτηση ρυθμιζόμενη μπρος πίσω, πλάσιο φοβερό (σύγκρινε τα ψαλίδια), φοβερό στήσιμο, ABS.

Στα - η κατανάλωση, ο λίγο απότομος ψεκασμός, ο αέρας στο ταξίδι στα 150+ (πιο πριν είσαι μια χαρά)...:)

Όσο για το YAMAHA θα σου πουν οι ιδιοκτήτες...

εχει το gsr ρυθμιζομενες αναρτησεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα