damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Γεια σας παιδια!θελω να αγορασω μια φωτογραφικη!Μ αρεσει πολυ να βγαζω φοτοωραφιες!τωρα εχω μια ψηφιακη sony με 7,2 mp!θελω να παω σε κατι παραπανω και πιο καλο!εχετε να μου προτεινεται τιποτα?Οικονομικα να κειμενεται μεταξι 200-300 ευρω!Ευχαριστω πολυ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 να πας παραπάνω, αλλά να ξέρεις ότι το «παραπάνω» δεν σημαίνει ντε και καλά 15 εκατομμύρια πιξελ. κατ' εμέ η panasonic Lumix ΤΖ10 (με φακό leica) είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε κομπακτ (για τιμές μέχρι 300 ευρώ). Την είχα αλλά μου την έκλεψαν στο καράβι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 To επιβεβαιώνω! Όντος ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε compact και το τελευταίο βήμα πρίν τις DSLR! Απο τότε που την είχα ψειρίσει απο ένα τύπο σε ένα καράβι την έχω καταυχαριστηθεί Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Δεν θα σε ξαναπετύχω στιο καράβι; *** Φιλαράκι, μόνο πρόσεξε από ποιό μαγαζί θα την πάρεις, γιατί μερικοί έξυπνοι ζητάνε ό,τι θέλουν. Μέχρι πριν κανά-δυο μήνες έπαιζε στα 275 ευρώ. Κοίτα και στο skroutz.gr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Eγώ θα διαφωνήσω. Καλή ναι και με πολλές δυνατότητες, βίντεο άπαιχτο αλλά και πολύ καλό ζουμ. Όμως μέχρι εκεί. Την φωτογραφική την παίρνεις για την φωτογραφία και η TZ βγάζει καλές φωτό μόνο με ντάλα ήλιο και γενικώς σε συνθήκες καλού φωτισμού. Μην πας σε σούρουπα, κλειστούς χώρους κτλ. Πολύς θόρυβος στη τελική εικόνα. Έναν ψείρα τον πειράζει, έναν άλλον όχι. Εμένα πάντως με πείραζε κι έτσι την έδωσα μέσα σε 4-5 μήνες από την αγορά της. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 γενικά, με καμία κομπακτ δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού. Και ειδικά για τα χρήματα της TZ10 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Θες να πάθεις πλάκα στην ποιότητα φωτό σε όλες τις συνθήκες με 280€ από ebay??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 (τροποποιήθηκε) Ε, ρε φίλε, καμία σχέση σε μέγεθος αισθητήρα και φακού... Είναι κόμπακτ αυτή; Με εναλλασσόμενους φακούς; Πάντως ότι του αρέσει του παληκαριού... Εχει να διαλέξει ανάμεσα σε αξιόπιστα πράγματα. Αν και δεν μας έχει πει τι ακριβώς θέλει να κάνει και πόσο έμπειρος είναι στη φωτογραφία. Θέλει πρακτικότητα, ποιότητα τι; Τροποποιήθηκε Μάρτιος 24 , 2011 από τον Μενιδιάτης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 compact superzoom θεωρείται. Απλά είναι μοντέλο 2009 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Alx διαφωνώ. Αν της κούμπωνες το ieasy και περίμενες να βγάλει καλή φωτογραφία, είναι σαν να λές να καβαλήσεις το Multi 1200 με φουλ ABS και να περιμένεις να γράψεις χρόνους στη πίστα! Η μηχανή έχει ρυθμίσεις κλείστρου, ρυθμισεις ISO, ρυθμίσεις διαφράγματος και χίλια δυό καλούδια που αν τα ρυθμίσεις όπως πρέπει, παίρνεις ένα αναλογο αποτέλεσμα των γνώσεων σου σε σχέση με τις δυνατότητες της μηχανής σε κάθε είδους φωτισμό. Επίσης στην τελική, κάνεις snapshot απο το hd βίντεο και έχεις εξίσου καλό αποτέλεσμα! Το οτι δεν ξέρουμε να την ''πάμε'' εμείς, δε σημαίνει οτι η μηχανή ''δεν πάει'' Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Μην επιμένεις. Έκανα ατέλειωτα τεστ μόνο και μόνο επειδή δεν πίστευα ότι μπορεί να έχει τόσο θόρυβο και αλλοίωση ευκρίνειας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ναι, έβγαλα και καλές φωτογραφίες, μόνο με πολύ καλό φως όμως. Επίσης, πίστεψέ με, δεν είμαι ο άνθρωπος που παίζω με το auto. Γι' αυτό ακριβώς ψάχνω μηχανές με manual χειρισμό. Η πλάκα όμως είναι ότι δεν το λέω μόνο εγώ αυτό, αλλά πολλά review χρηστών στο διαδίκτυο. (και έμπειρων απ' ότι λένε) Εν κατακλείδι... σε καλό φωτισμό είναι μια πολύ καλή κόμπακτ. Σε μειωμένο φως.. βράσε όριζα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Koίτα κάποια δείγματα με την ευαισθησία του ΙSO και το αποτέλεσμα σε σύγκριση με την S95 που κοστίζει 50€ παραπάνω. (τιμές ebay) ----------------------------------------------------------------------- ISO 100 Panasonic TZ10 Canon S95 ISO 400 Panasonic TZ10 Canon S95 ISO 800 Panasonic TZ10 Canon S95 ISO 1600 Panasonic TZ10 Canon S95 Mε τα παραπάνω δεδομένα, βλέπουμε πως για να βγάλουμε μια αξιοπρεπή φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας με την ΤΖ10, θα πρέπει να έχουμε f3,3 (στην συγκεκριμένη φωτογραφική) και ταχύτητα κλείστρου τουλάχιστον 2 με 3 δευτερόλεπτα. Άρα ξεχνάμε το χέρι και πάμε σε τρίποδο. Πάντως ακόμα κι έτσι που δοκίμασα, (με τρίποδο) οι φωτογραφίες χωρίς φλας, είχαν μια ποιότητα μόνο μέχρι τα 100 ΙSO, αλλά ήταν υπερβολικά σκοτεινές. Μόλις ανέβαζα τα ISO για να φωτίσει λίγο η φωτογραφία, άρχιζε το πάρτι του θορύβου και της αλλοίωσης των λεπτομερειών, με ένα αποτέλεσμα που έφερνε πολύ σε ελαιογραφία! Έκανα πάρα πολλές δοκιμές... (το ξαναλέω...) με διάφορους συνδυασμούς διαφράγματος, κλείστρου και ISO. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν πάντα απογοητευτικό μόλις ξεπερνούσες τα 100 ISO. Ανεκτό με πολύ καλή διάθεση στα 200 και απαράδεκτο από 'κει και πάνω. Ελπίζω μόνο όταν κριτικάρεις την φωτογραφία που τραβάς, να την κοιτάζεις σε πλήρη ανάλυση και όχι σε fit screen ε! :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Η εμπειρια μου απο φωτογραφιες ειναι σχετικα μικρη ενας χρονος περιπου!αλλα μ αρεσει αρκετα και θελω να ασχοληθω και να το ψαξω!Με τι προτεινεται να ξεκινησω σε λογικα πλαισια τιμων? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 (τροποποιήθηκε) Δε ξέρω τι λέν οι pro στα reviews φίλε. Αυτό που ξέρω είναι οτι προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που στα 280€ έχω μια πασπαρτού μηχανή για που με καλύπτει στις ανάγκες μου. Η παρακάτω φωτό είναι τραβηγμένη χωρίς φλάς φυσικά και προσωπικά ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΔΩΣΑ είμαι ικανοποιημένος (αν και θα μπορούσε και ελαφρώς καλύτερα! Χρόνος έκθεσης 1/4 sec Αριθμός F: 33/10(3,300 δηλαδή ISO: 400ρι Διάφραγμα 344/100 Απο θόρυβο να φαν κι οι κότες αλλά προσωπικά, μου αρκεί να φαίνεται ικανοποιητικά στο fit to screen και κυρίως στο fit to PAPER σε διάσταση 10*13,15*18 κτλ που εκτυπώνονται συνήθως οι φωτογραφίες. Παίζουν και τα dpi σαφώς(θυμίζω οτι ασχολούμαι επαγγελματικά με τις ψηφιακές εκτυπώσεις) Τροποποιήθηκε Μάρτιος 24 , 2011 από τον Multijohn Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mascarita 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 To επιβεβαιώνω! Όντος ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε compact και το τελευταίο βήμα πρίν τις DSLR! Απο τότε που την είχα ψειρίσει απο ένα τύπο σε ένα καράβι την έχω καταυχαριστηθεί χα χα πολυ γελιο... Λοιπον, αυτην εχω κι εγω (tz10) νυχτερινες οντως δεν ειναι πολυ καλες(αλλα και o ανταγωνισμος nicon και cannon σε compact νομιζω δεν ειναι ανωτερος) Εχει αριστο video(για μενα μετρησε πολυ + το zoom) και την μερα,καλες φωτο!Ειναι πρακτικη,με καλυπτει(δεν ειμαι σουπερ ειδικος). Ενα πραγμα που δεν θα χρησιμοποιησης,ειναι το gps,τρωει πολυ μπαταρια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Δε ξέρω τι λέν οι pro στα reviews φίλε. Αυτό που ξέρω είναι οτι προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος που στα 280€ έχω μια πασπαρτού μηχανή για που με καλύπτει στις ανάγκες μου. Η παρακάτω φωτό είναι τραβηγμένη χωρίς φλάς φυσικά και προσωπικά ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΔΩΣΑ είμαι ικανοποιημένος (αν και θα μπορούσε και ελαφρώς καλύτερα! Χρόνος έκθεσης 1/4 sec Αριθμός F: 33/10(3,300 δηλαδή ISO: 400ρι Διάφραγμα 344/100 Απο θόρυβο να φαν κι οι κότες αλλά προσωπικά, μου αρκεί να φαίνεται ικανοποιητικά στο fit to screen και κυρίως στο fit to PAPER σε διάσταση 10*13,15*18 κτλ που εκτυπώνονται συνήθως οι φωτογραφίες. Παίζουν και τα dpi σαφώς(θυμίζω οτι ασχολούμαι επαγγελματικά με τις ψηφιακές εκτυπώσεις) Eγώ είχα δώσει 235€ (σε προσφορά την πήρα) Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν με ικανοποίησαν οι βραδυνές λήψεις και ακόμα και αυτά που έδωσα, τα λυπήθηκα! Θα προτιμούσα να είχα δώσει κάτι παραπάνω και να έπαιρνα μια καλύτερη παρά αυτή. Βέβαια, τα πολύ καλά χαρακτηριστικά που την συνόδευαν, με έκαναν να την αγοράσω. Εκεί που της βγάζω το καπέλο, είναι στο video. Κυριολεκτικά άψογο! Δες από την αρχαία και ταπεινή canon A85 με τα 4 Mp μια νυχτερινή πρόπερσι στο 36ωρο στην Αρχαία Ολυμπία. f2.8 1" 400 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Γεια σας παιδια!θελω να αγορασω μια φωτογραφικη!Μ αρεσει πολυ να βγαζω φοτοωραφιες!τωρα εχω μια ψηφιακη sony με 7,2 mp!θελω να παω σε κατι παραπανω και πιο καλο!εχετε να μου προτεινεται τιποτα?Οικονομικα να κειμενεται μεταξι 200-300 ευρω!Ευχαριστω πολυ! MHN!! το σκεφτεσαι... http://www.skroutz.gr/s/316764/Sony-DSC-TX10.html :yes: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorips 699 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Γεια σας παιδια!θελω να αγορασω μια φωτογραφικη!Μ αρεσει πολυ να βγαζω φοτοωραφιες!τωρα εχω μια ψηφιακη sony με 7,2 mp!θελω να παω σε κατι παραπανω και πιο καλο!εχετε να μου προτεινεται τιποτα?Οικονομικα να κειμενεται μεταξι 200-300 ευρω!Ευχαριστω πολυ! Γιατι δεν σε καλυπτει πια η sony που εχεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Eγώ είχα δώσει 235€ (σε προσφορά την πήρα) Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν με ικανοποίησαν οι βραδυνές λήψεις και ακόμα και αυτά που έδωσα, τα λυπήθηκα! Θα προτιμούσα να είχα δώσει κάτι παραπάνω και να έπαιρνα μια καλύτερη παρά αυτή. Βέβαια, τα πολύ καλά χαρακτηριστικά που την συνόδευαν, με έκαναν να την αγοράσω. Εκεί που της βγάζω το καπέλο, είναι στο video. Κυριολεκτικά άψογο! Δες από την αρχαία και ταπεινή canon A85 με τα 4 Mp μια νυχτερινή πρόπερσι στο 36ωρο στην Αρχαία Ολυμπία. f2.8 1" 400 Ρε Alx, πλάκα μας κάνεις?! Μιλάμε για περιβάλλοντα με χαμηλούς φωτισμούς. Στη φώτο που έβαλες είσαι και κάτω απο λάμπα και υπάρχουν και τίγκα λάμπες τριγύρω. Αν είναι για κάτι τέτοιο, τσέκαρε και την ΤΖ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 Σε φουλ ανάλυση βάλτην.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 To βάζω και σε φουλ ανάλυση αλλά ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω σε τι σου είναι χρήσιμο! Τα MPixer παίζουν ρόλο σε συνδιασμό με τα dpi μόνο στην εκτύπωση! Στην απλή χρήση και στο browsing ή στο upload δεν έχει να λέει κάτι. Παίρνεις ένα γενικώς καλό αποτέλεσμα και το εκτυπώνεις και είναι μια χαρά. Τώρα... αν θέλεις να εκτυπώσεις σε Α2 ή SSA3 33/48 τότε ναι παίζουν όλα ρόλο! Ομως προσωπικά... ακόμη και μέσα ''στη πηγή'' που είμαι, ποτέ δεν έχω εκτυπώσει κάτι άνω του Α4! Ας μη ξεχνάμε οτι μιλάμε σε επίπεδο compact! Αν κάποιος θέλει ''ψαγμένες'' καταστάσεις κτλ, πάει τα σκάει και παίρνει dslr και κάνει το γούστο του! Η μήπως το πηγαίνεις... οτι η προηγούμενη των Α85 των 4MP σου είναι καλύτερη απο την ΤΖ10?!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25 , 2011 (τροποποιήθηκε) Τραγικό το αποτέλεσμα... όπως είχα διαπιστώσει κι εγώ από την δική μου ΤΖ10. :) Δεν το πάω κάπου ρε Τζόνυ, αλλά όταν σε άλλες βλέπεις καλύτερη ποιότητα σε φουλ ανάλυση, λογικό είναι να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και στο fit to screen και στην εκτύπωση. Το IQ της κάμερας είναι πολύ χάλια. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 25 , 2011 από τον ALX Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Περιμένω δείγματα σε παρόμοιες συνθήκες με την καινούργια φωτογραφική σου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2011 Περιμένω δείγματα σε παρόμοιες συνθήκες με την καινούργια φωτογραφική σου... Εγώ να δεις πως το περιμένω. Μετά το ξενέρωμα με την ΤΖ περιμένω πολλά από την επόμενη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2011 ...ΑΑΑΑΑ!!! και κάτι που θυμήθηκα μόλις τώρα. Στα ψαξίματα που έχω ρίξει τον τελευταίο καιρό και το διάβασμα αντιστοίχως περί φωτογραφικών μηχανών, και το τι σημαίνουν τα νούμερα που βλέπω στα specs τους, διάβασα ένα πολύ ωραίο που αν το είχα διαβάσει πριν πάρω την TZ, δεν θα την έπαιρνα ποτέΣ. ΕπειδήΣ είμαι λάτρης των νυχτερινών φωτογραφιών (όσο γίνεται με τις κόμπακτ) θα έπρεπε να το είχα εξετάσει αυτό το θέμα. Έλα όμως που με "τύφλωσαν" τα 12X, η Leica σαν όνομα, ο ευρυγώνιος 25άρης φακός κτλ πραγματικά καλά στοιχεία της TZ. Αυτό που δεν πρόσεξα όπως είπα (λόγω ασχετοσύνης με το άθλημα) ήταν το f του φακού. Και όποιος θέλει να βγάζει νυχτερινές (και εν γένει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού) φωτογραφίες, οφείλει να κοιτάξει πολύ καλά το f πριν προβεί σε αγορές. Έτσι λοιπόν, εγώ δεν είχα δώσει σημασία τι σημαίνει το f3.3 που έλεγε στο φακό της η ΤΖ. Το είχα δει, αλλά δεν είχα δώσει σημασία λόγω ασχετοσύνης. Διαβάζοντας λοιπόν στο νετ εξειδικευμένα ξένα σάιτ αξιολόγησης φωτογραφικών μηχανών, κάπου διάβασα ότι ένας φακός f2.0, έχει την διπλάσια φωτεινότητα από έναν φακό f2.8 (σκεφτείτε τι γίνετε με τον φακό f3.3 που είχε η ΤΖ ) (σε αυτό ας το επιβεβαιώσει κάποιος γνώστης της φωτογραφίας αν όντως ισχύει. Πάντως το διάβασα σε δύο μεγάλα ξένα σάιτ. Στο dpreview και στο cameralabs) Γι' αυτό δεν μπορούσα να βγάλω φωτογραφίες της προκοπής την νύχτα αλλά και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό (σκιερά μέρη κτλ) Όπου υπήρχε χαμηλός φωτισμός, ο θόρυβος στη φωτογραφία ήταν πολύ έντονος. Η φωτογραφική λοιπόν, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού (αν τραβούσες σε auto κατάσταση) αναγκαστικά ανέβαζε τα ISO. Κι όταν ανεβάζεις τα ISO σε κόμπακτ φωτογραφικές με τον μικρό τους αισθητήρα, δεν είναι ότι καλύτερο. Εκεί τα πράγματα γινόταν τραγικά. Εν ολίγοις, η ΤΖ ήταν μέχρι 100 ΙSO. Ακόμα και το 200 ήταν απαγορευτικό για κάποιον που τον ενδιέφερε η ποιότητα της εικόνας χωρίς θόρυβο. Σε συνθήκες καλού φωτισμού, η ΤΖ έβγαζε πολύ όμορφες φωτογραφίες. Ο φακός της Leica έδινε ρέστα... αλλά είπαμε... μόνο με λιακάδα και γενικώς με καλή μέρα με σωστό φωτισμό. Μόλις σουρούπωνε... το ξέχναγες :P Μόνο σε τρίποδο και πάλι ο θόρυβος ήταν αρκετός. Για να έπαιρνες ένα ανεκτό αποτέλεσμα χωρίς πολύ θόρυβο, έπρεπε να κρατήσει το ISO στο 100 σε μάνουαλ ρύθμιση αλλά μετά είχες πολύ σκοτεινή φωτογραφία. (καμία σχέση με αυτό που έβλεπε το μάτι σου) Γι' αυτό και η νυχτερινή φωτογραφία που παράθεσα εγώ από το 36ωρο του 09 ήταν τόσο καλή. Γιατί μπορεί η Canon μου να ήταν αρχαία, έχει όμως φακό f2.8 κι όχι f3.3 που έχει η ΤΖ. Δείτε και άλλη μία. Αυτή τραβήχτηκε γύρω στις 10 το βράδυ (μιλάμε ήταν εντελώς νύχτα) και ο φωτισμός στο χώρο ήταν πολύ λίγος. Μην σας ξεγελάνε τα δύο φώτα που βλέπετε δεξιά και αριστερά της πισίνας. Μιλάμε πιο δυνατά ήταν τα εσωτερικά φώτα της πισίνας, παρά τα άλλα. Και αυτή η φωτό βγήκε με την παλιά μου Canon με f2.8 και τραβήχτηκε με έκθεση 3" ακουμπισμένη σε τραπεζάκι. Τέτοια φωτογραφία, ούτε γι' αστείο με την ΤΖ (δοκίμασα σε παρόμοιες συνθήκες και πήρα τον πούλο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες