Jump to content
Sign in to follow this  
gamokavouras_o_ammwdhs

ΚΡΑΝΟΣ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Recommended Posts

Καλησπερα!

Βρηκα στο ιντερνετ το SHOEI xr-1100 απο αμερικη (εκει λεγεται rf-1100) μεσω E-BAY 350 ευρω (συνολικη τιμη με μεταφορικα).

η τιμη ειναι ακρως δελεαστικη και το συγκεκριμενο γραφικο (λεγεται rf-1100 warlord) δεν κυκλοφορει στην ευρωπη.

το ερωτημα ειναι αν τα δεματα που ερχονται εκτος ευρωπαικης ενωσης (ΗΠΑ,κινα,κλπ) περνανε τελωνειο και ποσο θα μου βγει να πληρωσω για εκτελωνισμο?

απο προηγουμενη προσωπικη εμπειρια στο e-bay οτι ερχεται απο Ε.Ε. δεν εχει δασμους (ειχα παρει λαστιχα απο αγγλια 240 ευρω και δεν πληρωσα τπτ) αλλα απο χωρες εκτος αυτης, οπως ΗΠΑ, δεν ξερω. εχω παρει μονο μικροπραγματα απο κινα και χονγκ κονγκ αξιας κατω των 30-40 ευρω και επισης δεν πληρωσα.

γνωριζει κανενας τιποτα παραπανω?

ριξτε μια ματια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγω να το χτυπησω. μη χτυπαω μετα το κεφαλι μου στον τοιχο του τελωνειου ομως........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω να το χτυπησω. μη χτυπαω μετα το κεφαλι μου στον τοιχο του τελωνειου ομως........

Ρώτα τον αν μπορεί να στο στείλει με μειωμένο (fake) τιμολόγιο (100 δολάρια ας πούμε) σαν διαφημιστικό δείγμα(commercial sample) ή ως δώρο (gift) και να σου στείλει τα πραγματικά τιμολόγια στο σπίτι σου χώρια (με έξτρα κόστος).

Λογικά θα περάσει χύμα χωρίς πρόβλημα. Σε περίπτωση που το "πιάσουν" θα μπουν τέλη σύμφωνα με την αξία του τιμολογίου του προιόντος....οπότε λίγα θα δώσεις.

Να στο στείλει με usps όχι εταιρία courrier τυπου FEDEX /UPS κτλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H μονη περιπτωση που θα μπορεσεις να γλυτωσεις το τελωνειο ειναι να στο στειλει με την ενδειξη "Gift" (σαν δωρο δηλ. απο και καλα καποιον δικο σου ) αλλα και παλι την εχουνε μυριστει την δουλεια και τα ανοιγουν και αυτα.

Τωρα βεβαια αν μεσα δεν εχει αποδειξη της αξιας του προιοντος μπορει να μην το "τρεξουν" και να τη βγαλεις καθαρη .

lavazutra δεν εγραψες χθες για μια εξατμισουλα που παραλιγο να σου φορτωνανε τελωνειο ενω ηταν στα ΕΛΤΑ του Ν.Κοσμου ηδη?

Γενικα εγω προσωπικα προτιμω να κανω τις αγορες μου πλεον μεσω Ε.Ε και για λογους ταχυτητας και για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.Τωρα για ψιλοπραματα σιγουρα η Αμερικη συμφερει.

Your call..

Υ.Γ:Εχε στο νου σου οτι τα αμερκανικα μεγεθη ειναι διαφορετικα απ'τα ευρωπαικα αν δεν κανω λαθος.Ψαξτο λιγο :sweatdrop:

Τροποποιήθηκε από τον mixos_1919

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδικα σε κρανη και γενικοτερα σε προιοιντα που ουτως η αλλως δεν ειναι made in Usa (πχ yoshimura πou αξιζει να φερεις απο Αμερικη), δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο και κυριως το ρισκο να το φερεις απο Αμερικη. Αμα ψαξεις θα το βρεις σε Ευρωπη σε παρομοιες ή και καλυτερες τιμες με 0 ρισκο για τελωνεια κτλπ . Οκ ισως να μην βρεις το ιδιο γραφικο, αλλα αν το γραφικο αξιζει το εξτρα ρισκο ειναι κατι που εσυ αποφασιζεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H μονη περιπτωση που θα μπορεσεις να γλυτωσεις το τελωνειο ειναι να στο στειλει με την ενδειξη "Gift" (σαν δωρο δηλ. απο και καλα καποιον δικο σου ) αλλα και παλι την εχουνε μυριστει την δουλεια και τα ανοιγουν και αυτα.

Τωρα βεβαια αν μεσα δεν εχει αποδειξη της αξιας του προιοντος μπορει να μην το "τρεξουν" και να τη βγαλεις καθαρη .

lavazutra δεν εγραψες χθες για μια εξατμισουλα που παραλιγο να σου φορτωνανε τελωνειο ενω ηταν στα ΕΛΤΑ του Ν.Κοσμου ηδη?

Γενικα εγω προσωπικα προτιμω να κανω τις αγορες μου πλεον μεσω Ε.Ε και για λογους ταχυτητας και για να εχω και το κεφαλι μου ησυχο.Τωρα για ψιλοπραματα σιγουρα η Αμερικη συμφερει.

Your call..

Υ.Γ:Εχε στο νου σου οτι τα αμερκανικα μεγεθη ειναι διαφορετικα απ'τα ευρωπαικα αν δεν κανω λαθος.Ψαξτο λιγο :sweatdrop:

χαχαχαχαχα ρε σεις.....διαβάσατε όλο το θέμα?

Ζηταγαν λεφτά για τον εκτελωνισμό την ώρα και την στιγμή που το δέμα μου είχε φύγει απο το τελωνείο και ήταν στο ταχυδρομείο.

Μαιμουδιά να πάρουν κανά ψιλό μαύρο ήταν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

του εστειλα mail κ μ ειπε οτι μπορει να το σημειωσει ως "gift" αλλα και παλι πρεπει να βαλει την αξια γιατι πρεπει να ειναι ασφαλισμενο.

ειναι πολλα τα λεφτα κ δεν μπορω να ρισκαρω να μου ρθει κανενα σπασμενο κρανος και να ψαχνομαι.

lavazutra γιατι λες να μη μου το στειλει με FEDEX/UPS????

mixos τι εννοεις διαφορετικα μεγεθη? ισως αλλες φιρμες το κανουν. για τη shoei εχω ακουσει οτι ειναι ιδια. εξαλλου ειδα και τη λιστα που ειχε (μεγεθη-διαμετρος κεφαλιου)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Shoei απο το Αμερικα δεν εχουν τις υποδοχες για την αντιθαμβωτικη ζελατινα και θα πρεπει να αγορασεις το kit για να την τοποθετησεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι εταιρίες courier έχουν δικούς τους εκτελωνιστές στα τελωνεία να παραλαμβάνουν τα δέματα τους και είναι κατά πολύ πιο τυπικοί από τους "δημόσιους" που αν έχουν όρεξη παίζει και να δουλέψουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειχα διαβασει εδω οτι τα νουμερα απο Αμερικη διαφερουν ,αλλα αφου λες το τσεκαρες με διαμετρους κλπ τοτε δεν θα χεις προβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Shoei απο το Αμερικα δεν εχουν τις υποδοχες για την αντιθαμβωτικη ζελατινα και θα πρεπει να αγορασεις το kit για να την τοποθετησεις

αληθεια?

και τι γινεται σ αυτη την περιπτωση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγοραζεις το kit τοποθετησης και σου ανοιγουν τις υποδοχες στη ζελατινα για να βαλεις την αντιθαμβωτικη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απο που το αγοραζεις?

και τι εννοεις "ανοιγουν τρυπες"?

δε μου καθεται καλα στο αφτι......

μηπως θα χρειστει να πληρωσω εξτρα για καινουρια ζελατινα μετα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κρανη με USA specs ομως δεν ειναι 100% σαν τα ευρωπα'ι'κα ...μετα τι κανεις? το επιστρεφεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα το kit για το οποιο μιλαω το βγαζει η εταιρεια οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να γινει ζημια στη ζελατινα

Παρε τηλ σε μαγαζι με κρανη η πηγαινε και ρωτα να σου πουν καλυτερα την διαδικασια!!Δεν γνωριζω ποσο κανει το kit αλλα μπορει και να μην χρειαστεις την αντιθαμβωτικη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ζελατίνα δεν έχει τρύπες για πίνκλοκ ούτε συμπεριλαμβάνει το ίδιο το πίνκλοκ.

Ξέρεις τι είναι αυτό? Εάν ναι και νομίζεις οτι το χρειάζεσαι, θα πρέπει να πάρεις καινιούργια ζελατίνα από Ελλάδα/ Ευρώπη για να έχει τρύπες + πλαστικά κλίπς + έξτρα επιβάρυνση για το πίνκλοκ το ίδιο.

Για τα μεγέθη έχω ακούσει το ίδιο, οτι τα μεγέθη δεν είναι ίδια.. Μέτρα το κεφάλι σου και στείλτου διαστάσεις να σου πει τι να πάρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ζελατίνα δεν έχει τρύπες για πίνκλοκ ούτε συμπεριλαμβάνει το ίδιο το πίνκλοκ.

Ξέρεις τι είναι αυτό? Εάν ναι και νομίζεις οτι το χρειάζεσαι, θα πρέπει να πάρεις καινιούργια ζελατίνα από Ελλάδα/ Ευρώπη για να έχει τρύπες + πλαστικά κλίπς + έξτρα επιβάρυνση για το πίνκλοκ το ίδιο.

Για τα μεγέθη έχω ακούσει το ίδιο, οτι τα μεγέθη δεν είναι ίδια.. Μέτρα το κεφάλι σου και στείλτου διαστάσεις να σου πει τι να πάρεις.

με το μεγεθος ενταξει εβγαλα ακρη. το πινλοκ ειναι ενα συτστημα για να μη θαμπωνει ετσι δεν ειναι?

τωρα αν δεν εχει πινλοκ το κρανος ειναι μεγαλο προβλημα? εγω στο τωρινο εχει εσωτερικη επιστρωση ενος antifog υλικου και θαμπωνει ελαχιστα εως καθολου

TOUMPA βλεπω εχεις το rf-1000. απο αμερικη κ εσυ ε? για πες μου λοιπον τι εκανες για αντιθαμβωτικη? χωρισ πινλοκ θαμπωνε πολυ η ζελατινα σου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα κρανη με USA specs ομως δεν ειναι 100% σαν τα ευρωπα'ι'κα ...μετα τι κανεις? το επιστρεφεις?

τι εννοεις? πληρουν κ αυτα αλλες προδιαγραφες.

και επιπλεον shoei ειναι. τι δηλαδη? να μην ειναι καλο? αποκλειεται.....

panos moto τι να πω? τοσο χαλι? εγω με την τωρινη δεν εχω κανενα προβλημα αλλα ειναι antifog. τωρα αν δεν ειχε καθολου δεν ξερω.....

Τροποποιήθηκε από τον gamokavouras_o_ammwdhs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε επειδη και γω ψωνιζω απο ebay ολα ειναι υπολογισμενα...δες εαν το στελνει ελλαδα... εαν το στελνει δεν εχεισ κανενα προβλημα απλα μονο τα μεταφορικα θα πληρωσεισ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε επειδη και γω ψωνιζω απο ebay ολα ειναι υπολογισμενα...δες εαν το στελνει ελλαδα... εαν το στελνει δεν εχεισ κανενα προβλημα απλα μονο τα μεταφορικα θα πληρωσεισ...

μιλησα μαζι του με μειλ δεν υπαρχει προβλημα. το θεμα ειναι τα τελωνεια......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πινλοκ ειναι μια ζελατινα που μπαινει εσωτερικα και κουμπωνει σε δυο πλαστικες υποδοχες στα πλαγια της ζελατινας που εχεις.Περιφερειακα εχει ενα υλικο σαν σιλικονη που προφανως εφαπτομενη στη ζελατινα δημιουργει κενο αερα και δεν θολωνει με τη διαφορα θερμοκρασιαςΑν δεν εχει υποδοχη σου τρυπανε την ζελατινα και σου βαζουν τις δυο αυτες υποδοχες.Εγω και που το εχω δεν το βαζω γτ με εμποδιζει το βραδυ αρκετα και μου την σπαει πολυ.

Αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος νομιζω οτι τα αμερικανικα κρανη δεν εχουν την ιδια φορμα με τα ευρωπαικα.Δηλαδη ενα κρανος large αμερικανικο δεν εχει ιδια φορμα με το αντιστοιχο ευρωπαικο.Αυτο παιζει ρολο γτ μιλαμε για σχημα και φορμα κρανους και οχι αλλο μεγεθος ιδιας φορμας.Ρωτα και καποιον πιο ειδικο στα κρανη να σου πει.

τωρα για τελωνειο ο θεος και η ψυχη τους στο τι θα κανουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα