ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 (τροποποιήθηκε) Υπάρχουν δύο είδη αναβατών που δεν ξέρουν να λιπάνουν/καθαρίσουν την αλυσίδα τους. Οι μεν, λιπαίνουν υπερβολικά συχνά με πολύ λιπαντικό την αλυσίδα τους και οι δε, την λιπαίνουν όποτε το θυμούνται. Μια αλυσίδα με o-ring δεν χρειάζεται λίπανση 2 και 3 φορές την εβδομάδα. Ακόμα και οι αλυσίδες που δεν έχουν o-ring δεν χρειάζονται τόσο πολύ λάδωμα! Κάποιοι το παρακάνουν τόσο πολύ που βλέπεις την αλυσίδα να στάζει κυριολεκτικά και τις περισσότερες φορές τους γεμίζει το πίσω ελαστικό με αποτέλεσμα να γλιστράνε επικίνδυνα! Με νορμάλ χρήση της μοτοσυκλέτας σας και σε νορμάλ συνθήκες (όχι σε χωματόδρομους, λάσπες κτλ) κάθε 500χιλ είναι ένα καλό διάστημα για να λιπαίνετε την αλυσίδα σας. Για να καθαρίσετε την αλυσίδα λοιπόν, ξεκινήστε με μια βούρτσα (σαν οδοντόβουρτσα μοιάζει) που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία. Με αυτήν, καθαρίστε όση περισσότερη στερεή βρωμιά (μάκα) μπορείτε πάνω από την αλυσίδα. Για τον κανονικό καθαρισμό της, χρησιμοποιήστε κηροζίνη (το γνωστό φωτιστικό πετρέλαιο δηλαδή) αν είναι με o-rin ή x-ring ή κάποιο ειδικό καθαριστικό που προτείνει ο κατασκευαστής της αλυσίδας σας. Aν η αλυσίδα σας δεν έχει o-ring ή x-ring, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό, οποιοδήποτε υγρό έχει σαν βάση το πετρέλαιο. (ακόμα και βενζίνη) Μουσκέψτε καλά την αλυσίδα σας με το καθαριστικό μέσο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Στη συνέχεια με την βοήθεια της βούρτσας αλλά κι ενός ρηχού σκεύους που θα τοποθετήσετε από κάτω από την αλυσίδα, τρίψτε την καλά μέχρι να καθαρίσει. Για επίμονες ρυπαρές ουσίες, αφήστε λίγο περισσότερο το καθαριστικό να δράσει. Επίσης προσέξτε να μην βάζετε πολύ δύναμη στο βουρτσάκι και σπρώξετε την βρωμιά μέσα στα ο-ρινγκ!. Αφότου καθαρίστε καλά λοιπόν την αλυσίδα, είναι μια καλή ευκαιρία να την ελέγξετε για τυχόν στρεβλώσεις και σκουριές των κρίκων. Τέλος, αφού έχετε τελειώσει με τον καθαρισμό, σκουπίστε καλά την αλυσίδα ώστε να απομακρυνθεί εντελώς το καθαριστικό. Πριν την λίπανση πρέπει να ζεστάνετε καλά την αλυσίδα ώστε να μπορέσει το λιπαντικό να καλύψει κάθε σημείο της επιφάνειάς της. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα πιστολάκι μαλλιών αν έχετε ρεύμα κοντά σας, ή κάνοντας μια μικρή βόλτα στη γειτονιά. Με ζεστή πλέον την αλυσίδα, την λιπαίνεται όπως δείχνει η φωτό. Λιπαίνουμε μόνο από την εσωτερική μεριά την αλυσίδα και ποτέ την εξωτερική. Αν λιπάνετε την εξωτερική πλευρά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το λιπαντικό θα φύγει από πάνω της στην πρώτη κιόλας βόλτα που θα κάνετε, χωρίς να λιπάνει σωστά την αλυσίδα. Όπως ποτέ δεν λιπαίνουμε την αλυσίδα κρύα. Επίσης καλό είναι να λιπαίνουμε την αλυσίδα, μόλις έχουμε γυρίσει από βόλτα και πρόκειται να παρκάρουμε την μοτοσυκλέτα για τη νύχτα. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στο λιπαντικό να διεισδύσει παντού. ...και προσοχή! ΠΟΤΕ δεν λιπαίνουμε/καθαρίζουμε την αλυσίδα στο διπλό σταντ με αναμμένο κινητήρα και με σχέση μέσα στο κιβώτιο. Πάντα μα πάντα η δουλειά γίνεται με σβηστό κινητήρα, αν θέλετε όλα τα δάχτυλά σας στη θέση τους. ΠΗΓΗ Τροποποιήθηκε Απρίλιος 7 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovas 176 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Σωστός Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Για ακόμα καλύτερο καθαρισμό και μετά λίπανση, εγώ χρησιμοποιώ το σετάκι της kettenmax 9 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lim - Lim 104 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 ./bookmark Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Ρε τι έχουν βγάλει Καλό όμως! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
virus 194 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 παρα πολυ καλο ειναι το εχω και κανει πολυ καλη δουλεια!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Δυο (2) πληρεις περιστροφες της αλυσιδας ειναι αρκετες για να εχει την σωστη ποσοτητα λιπαντικου σωστα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Athan 287 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 σε περίπτωση που υπάρχουν τοπικές σκουριές στην αλυσίδα που δεν φεύγουν με κηροζίνη ή πετρέλαιο τι κάνουμε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 σε περίπτωση που υπάρχουν τοπικές σκουριές στην αλυσίδα που δεν φεύγουν με κηροζίνη ή πετρέλαιο τι κάνουμε? Τρίβουμε λίιιιιιγο ακόμα και βγαίνουν. Αλλιώς ετοιμαζόμαστε για καινούργια αλυσίδα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Πριν την λίπανση πρέπει να ζεστάνετε καλά την αλυσίδα ώστε να μπορέσει το λιπαντικό να καλύψει κάθε σημείο της επιφάνειάς της. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα πιστολάκι μαλλιών αν έχετε ρεύμα κοντά σας, ή κάνοντας μια μικρή βόλτα στη γειτονιά Αυτό δεν παίζει, δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί η αλυσίδα με μικρή βόλτα στη γειτονιά, θέλει ένα 5λεπτο το λιγότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Η σωστή λίπανση γίνεται πάντα μετά απο βόλτα, όταν όλα είναι ζεστούτσικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Αυτό δεν παίζει, δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί η αλυσίδα με μικρή βόλτα στη γειτονιά, θέλει ένα 5λεπτο το λιγότερο. Γιατί... είπα εγώ πουθενά να κάνεις βόλτα για 1 λεπτό? :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Γιαννη, αν ειναι αρκετες δεν φευγουν ευκολα. Εγω εχω καταφερει να αφαιρεσω μερικες με μπρουτζινη βουρτσα και αρκετο τριψημο με βαλβολινη. Οτι φυγει. Κατι περισσοτερο δεν μπορεις να κανεις. Εν τελει αν ειναι επιφανειακα, το θεμα ειναι κυριως αισθητικο, οποτε μην αγχωνεσαι. Αρκει να μην μιλαμε για ακραιες καταστασεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manalishi 373 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Μπρουτζινη βουρτσα και αρκετο τρίψιμο??? Ετσι δεν κάνεις κακό εαν πετύχεις κανα o-ring? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Όταν λέτε από την εσωτερική μεριά, εννοείτε τη μεριά απ'την πλευρά της ρόδας ή από πάνω;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Όταν λέτε από την εσωτερική μεριά, εννοείτε τη μεριά απ'την πλευρά της ρόδας ή από πάνω;; απο την εσωτερικη δλδ οπως βλεπεις την αλυσιδα,απο την μερια που εφαπτονται γραναζι κ αλυσιδα... το δειχνει κ φωτο παραπανω.... δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 απο την εσωτερικη δλδ οπως βλεπεις την αλυσιδα,απο την μερια που εφαπτονται γραναζι κ αλυσιδα... το δειχνει κ φωτο παραπανω.... δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις Εεεεεεεεεευχαριστώ για τη διευκρίνηση :) Απ'τα πλαϊνά την κάνουμε ή δε χρειάζεται; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Δεν χρειάζεται από τα πλάγια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Εεεεεεεεεευχαριστώ για τη διευκρίνηση :) Απ'τα πλαϊνά την κάνουμε ή δε χρειάζεται; οταν λες απο τα πλαϊνα τι εννοεις? ετσι ακριβως οπως δειχνει η φωτο κανεις κ εισαι κομπλε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Δυο (2) πληρεις περιστροφες της αλυσιδας ειναι αρκετες για να εχει την σωστη ποσοτητα λιπαντικου; σωστα; Η ιδια ερωτηση χωριςς το σωστα.. Για πειτε ρε παιδες... εγω συνηθως κανω 2 περιστροφες ειναι καλα ή να τις κανω πχ 3; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innovas 176 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Η ιδια ερωτηση χωριςς το σωστα.. Για πειτε ρε παιδες... εγω συνηθως κανω 2 περιστροφες ειναι καλα ή να τις κανω πχ 3; Αν κάνεις όλα τα παραπάνω όπως λέει ο ALX τότε 2 περιστροφές είναι καλά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Η ιδια ερωτηση χωριςς το σωστα.. Για πειτε ρε παιδες... εγω συνηθως κανω 2 περιστροφες ειναι καλα ή να τις κανω πχ 3; ηλικα υπερβολικο το βρισκω το 2 πληρης περιστροφες της αλυσιδας...για το 3 δεν το συζηταμε καν... θα σταζει γρασσο σε ολη τη διαδρομη της βολτας... τι κανω εγω.... καλο καθαρισμα ανα 1000χλμ περιπου με παραφινελαιο φαρμακειου κ πινελο,περασμα με μωρομαντηλο κ καποια βαμβακερη πετσετα,βολτα 10 λεπτα να ζεσταθει η αλυσιδα κ να πεταχτει οτι υπολοιπο μεινει απο το παραφινελαιο,γρασαρισμα(μια πληρη περιστροφη ΦΤΑΝΕΙ)απο την εσωτερικη πλευρα της αλυσιδας,σκουπισμα να φυγουν τα πολλα,αναμονη καμμια ωριτσα,βολτα κανα 10λεπτο να φυγουν τα πολλα,ξανα σκουπισμα κ ειμαι κομπλε....ξερω τρωει χρονο καμμια ωρα κ ισως λιγο παραπανω ολο αυτο αλλα οταν μετα βλεπεις οτι δεν υπαρχει σταγονα γρασσου στην ζαντα δικαιωνεσαι οτι εχεις κανει καλη δουλεια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Ναι ε; θα το κοιταξω την επομενη φορα και θα το περασω 1 χερι να δω.. Απλα εγω την γυρναω με φορα και ψεκαζω μεχρι να σταματησει... μετα το κανω αλλη μια το ιδιο και μετα τελος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 ηλικα υπερβολικο το βρισκω το 2 πληρης περιστροφες της αλυσιδας...για το 3 δεν το συζηταμε καν... θα σταζει γρασσο σε ολη τη διαδρομη της βολτας... τι κανω εγω.... καλο καθαρισμα ανα 1000χλμ περιπου με παραφινελαιο φαρμακειου κ πινελο,περασμα με μωρομαντηλο κ καποια βαμβακερη πετσετα,βολτα 10 λεπτα να ζεσταθει η αλυσιδα κ να πεταχτει οτι υπολοιπο μεινει απο το παραφινελαιο,γρασαρισμα(μια πληρη περιστροφη ΦΤΑΝΕΙ)απο την εσωτερικη πλευρα της αλυσιδας,σκουπισμα να φυγουν τα πολλα,αναμονη καμμια ωριτσα,βολτα κανα 10λεπτο να φυγουν τα πολλα,ξανα σκουπισμα κ ειμαι κομπλε....ξερω τρωει χρονο καμμια ωρα κ ισως λιγο παραπανω ολο αυτο αλλα οταν μετα βλεπεις οτι δεν υπαρχει σταγονα γρασσου στην ζαντα δικαιωνεσαι οτι εχεις κανει καλη δουλεια Να... όλες αυτές τις αηδίες βαρέθηκα και πήρα μηχανάκι με άξονα! :D Κάθε 20000χιλ του αλλάζω 180ml βαλβολίνη και τέλος. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Εγω παντως απο τοτε που εχω το paddock stand εχω βρει την ησυχια μου. Κοτσαρω μια πρωτη να γυρναει η αλυσιδα, παραφινελαιο, βουρτσα, στεγνωμα γρασαρισμα κ ετοιμος. Εχω παρει κ αυτο κ ειμαι SUPER!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες