Jump to content
dimitris-nikaia

Χρωμιο βαψιμο

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

Σκεφτομαι να βαψω τις μπουκαλες στο μηχανακι μου με χρωμιο. Θα ηθελα λοιπον να με βοηθησετε σε αυτο.

Πρωτα απο ολα θα ηθελα να μου πειτε με τι ντουκοχαρτο πρεπει να το τριψω. μετα λογικα θα χρειαζεται κατευθειαν με το σπρευ χρωμιου.

Μετα απο το σπρευ πρεπει να βαλω καποια αλοιφη? η κατι τετοιο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπερα σε ολους.

Σκεφτομαι να βαψω τις μπουκαλες στο μηχανακι μου με χρωμιο. Θα ηθελα λοιπον να με βοηθησετε σε αυτο.

Πρωτα απο ολα θα ηθελα να μου πειτε με τι ντουκοχαρτο πρεπει να το τριψω. μετα λογικα θα χρειαζεται κατευθειαν με το σπρευ χρωμιου.

Μετα απο το σπρευ πρεπει να βαλω καποια αλοιφη? η κατι τετοιο?

Σπρέι? Και με το πρώτο χαλίκι θα ψάχνεις το χρώμα................

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπρέι? Και με το πρώτο χαλίκι θα ψάχνεις το χρώμα................

γιατι το λες?

Μονο η βουτα στο νικελο σε σωζει μαν.

ρε φιλε παει πολυ ομως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε ένα κομμάτι σίδερο...πάρνα το με σπρέι χρώμα και μετά με βερνίκι. Αστο στην βρόχα και στον ηλιο 10 μέρες και πάρε μια πετρούλα και πέτα την με λίγη δύναμη πάνω του......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρε ένα κομμάτι σίδερο...πάρνα το με σπρέι χρώμα και μετά με βερνίκι. Αστο στην βρόχα και στον ηλιο 10 μέρες και πάρε μια πετρούλα και πέτα την με λίγη δύναμη πάνω του......

θα διαλυθει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα διαλυθει?

99% θα σπάσει το χρώμα. 50-50 να σπάσει και χωρίς την πέτρα λόγο του καιρού

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

99% θα σπάσει το χρώμα. 50-50 να σπάσει και χωρίς την πέτρα λόγο του καιρού

α καταλαβα.. εχεις ακουσει τιποτα για βουρτσα που λενε οτι το φερνουν σε αυτην την μορφη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ειναι αλουμινιο με βουρτσα θα αντεξει , αν ειναι σιδερο τοτε οχι..

Παντως το βαψιμο κι εγω δε θα στο προτεινα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι ντουκοχαρτο πρεπει να το τριψω.

offtopic.gifspam.gif

Α καλα εγω δεν παω καλα, αντι να διαβασω ντουκοχαρτο διαβασα ντουκατοχαρτοoops.gifplaf.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα είναι καθαρό αλουμίνιο, χωρίς χρώμα ή βερνίκι πάνω με μια αλοιφή γυαλίσματος και τρίψιμο, ή αλοιφή και πανόβουρτσα στο δράπανο, κάπου εδώ είχαμε και ένα θέμα σχετικό αλλα δεν το βρισκω, γράψε και στο youtube: aluminium polishing και θα σου βγάλει διάφορα βιντεάκια, αλλά θέλει αρκετή δουλειά και έχει και μαυρίλα.. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω γυαλίσει στο δικό μου μερικά αλουμινένια κομμάτια, εδώ είναι το λινκ από το forum των CB : http://www.go4it.gr/smf/index.php?topic=2789.0

Δεν το λες και οδηγό αλλά θα πάρεις μία ιδέα.

Τροποποιήθηκε από τον klab

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω γυαλίσει στο δικό μου μερικά αλουμινένια κομμάτια, εδώ είναι το λινκ από το forum των CB : http://www.go4it.gr/smf/index.php?topic=2789.0

Δεν το λες και οδηγό αλλά θα πάρεις μία ιδέα.

δεν καταλαβα τιποτα!

Τροποποιήθηκε από τον dimitris-nikaia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα στο μεταφράσω το γυάλισμα αλουμινίου :)

Πρώτα τρίβεις με ντουκόχαρτα - γυαλόχαρτα νερού μέχρι να γίνει λεία η επιφάνεια.

Ξεκινάς με 400σάρι και μετά πας σε μεγαλύτερα νούμερα 600-800-1000.

Όταν φτάσεις εκεί θα έχει γίνει πολύ ομαλή η επιφάνεια τους, θα το χαϊδεύεις και θα είναι σαν βελούδο στην υφή.

Μετά πας και παίρνεις μια βούρτσα γυαλίσματος - πάνινη για δράπανο και σαπούνι αλουμινίου.

Αν δεν βρεις σαπούνι πάρε μία αλοιφή γυαλίσματος για αλουμίνια, έχουν όλα τα χρωματοπωλεία.

Βάζεις λίγη αλοιφή τρίβεις με το δράπανο, σε ελάχιστο χρόνο θα έχουν γίνει σαν νίκελ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψιλο off topic

για να μείνουν ματ τα αλουμίνια απλά τρίβουμε με γιαλόχαρτα 400 - 600 - 800 - 1000 ;

και περνάμε βερνίκι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να γίνουν ματ θα πρέπει να σταματήσεις κοντά στο 800 μετά αρχίζει και γυαλίζει πολύ.

Στην περίπτωση αυτή που θα αρχίσει να μην σου αρέσει, το καλό είναι ότι μπορείς να το ξανατρίψεις με μικρότερο νούμερο και να επανέλθει.

Για βερνίκι δεν γνωρίζω, αλλά γνωστός μου που ήθελε να είναι ματ, όπως εσύ, δεν το βερνίκωσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γεια σας παληκαρια κ απο μενα!

το 0νομα μου ειναι Πανος κ ειμαι 39

παρακολουθησα την συζητηση σας κ πηρα καποιες συμβουλες σχετικα με το γυαλισμα

εχω ενα zuzuki intruder

πλαινα καπακια νικελ εξατμισεις τιμονι...κτλ κτλ...εαν μπορεσω..θα βαλω φωτο...

στις πλακες του τιμονιου το νικελ εχει φουκωσει κ σε πολλα σημεια εχει φυγει η επιστρωση.Εδω τι χρειαζεται?τριψιμο??η' νικελωμα?

κατι αλλο...

οταν το νικελ εχει πεταξει σκουριες...κανωντας μικρα μπαλωματα απο δαυτες...κ σε αλλα σημεια εχει σκουριασει παρα πολυ εντονα(πχ οι εξατμισεις μου).φευγουν με τριψιμο??χρειαζεται νικελωμα??τι θα εχει καλο αποτελεσμα?

υπαρχει σαπουνι αλουμινιου κ σαπουνι νικκελ??η' το ιδιο σαπουνι κανει κ για τα 2?(Κ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι μου με suzuki και αυτός είχε παρόμοια προβλήματα, μόνο με επινικέλωση μπορείς να κάνεις δουλειά.

Τις εξατμίσεις αναγκαστικά τις άλλαξε με καινούργιες.

ΥΓ Πολλά χρήματα δυστυχώς για να το μαζέψεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι μου με suzuki και αυτός είχε παρόμοια προβλήματα, μόνο με επινικέλωση μπορείς να κάνεις δουλειά.

Τις εξατμίσεις αναγκαστικά τις άλλαξε με καινούργιες.

ΥΓ Πολλά χρήματα δυστυχώς για να το μαζέψεις.

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ

ΘΑ ΧΩΣΩ ΦΡΑΓΚΑ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΝΙΚΕΛΟΤΗΡΙΑ...ΜΑΠΑ...

ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΠΑΝΤΩΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στις πλακες του τιμονιου το νικελ εχει φουκωσει κ σε πολλα σημεια εχει φυγει η επιστρωση.Εδω τι χρειαζεται?τριψιμο??η' νικελωμα?

κατι αλλο...

οταν το νικελ εχει πεταξει σκουριες...κανωντας μικρα μπαλωματα απο δαυτες...κ σε αλλα σημεια εχει σκουριασει παρα πολυ εντονα(πχ οι εξατμισεις μου).φευγουν με τριψιμο??χρειαζεται νικελωμα??τι θα εχει καλο αποτελεσμα?

υπαρχει σαπουνι αλουμινιου κ σαπουνι νικκελ??η' το ιδιο σαπουνι κανει κ για τα 2?(Κ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

για να χρωμιάρεις ένα αντικείμενο θέλει καλο γυάλισμα μετά

μiα στρώσει χαλκό μετά νίκελ και τέλος το χρώμιο.........όταν δεν βάλεις χαλκό έχεις σκασίματα(ξεφλούδισμα)πόρους στο χρώμιο και σίγουρα ψιλόσκουριές μέσα σε 4 μήνες.....θέλεις χρώμιο φιλε μου από την αρχή..... με αλοιφές δεν θα κανεις τίποτα παρα μονο μπράτσα από το τρίψιμο ρωτα το τεχνικό τμήμα τις chrome planet δίνουν λύσεις δες εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα