Jump to content
ALX™

Προσοχή στα υπόπτως φτηνά πρατήρια βενζίνης!

Recommended Posts

Ποτέ μου δεν τον συμπάθησα αυτόν εκέι στο BP, ούτε τον άλλο με το Shell απέναντι από το καπνεργοστάσιο. Χωρίς να μου έχουν κάνει κάτι, έβαζα μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης και πάντα η εξυπηρέτηση ήταν χάλια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

νομίζω οτι εγώ βάζω σε άλλη αντλία.....

σταματάω στην πρώτη από μέσα όπως μπαίνω από Δράμας. εσύ τελευταία εννοείς αυτή που είναι προς το πλυντήριο σωστα?

Ναι. Αλλά λογικά αν έχει βάλει σύστημα κλοπής.... θα έχουν όλες.!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην είσαι απόλυτος σε αυτό......τα συστήματα που πειράζουν αντλίες μπορούν και παίζουν εσωτερικά με remote ανάλογα τις ορέξεις του ιδιοκτήτη...πόση κίνηση έχει το βενζινάδικο (πιο εύκολο να κλέψει πάνω στο χαμό όταν βιάζονται να γεμίσουν και να φύγουν όλοι)

εμένα πάντως το γέμισμα του στην αντλία 5 μου φάνηκε παράλογα σωστό.

σαν ποιότητα καυσίμου πάντως του βγάζω το καπέλο και είναι χρόνια καθαρός. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μονη λυση ειναι να εχει η καθε αντλια συνδεδεμενο αυτοματο συστημα εκδοσης αποδειξης. Ετσι θα ελεγχεται η ποσοτητα που μπηκε στην δεξαμενη και η ποσοτητα που βγηκε Θα πρεπει να ειναι ιση. Ετσι δεν θα μπορει να κλεβει. Να ψαξουμε να βρουμε καποιο πρατηριο που να εχει τετοιο συστημα και να πηγαινουμε ολοι εκει.

Ακομα σαν εναλλακτικη να βρουμε καποιον που να κοβει τις αποδειξεις χωρις να ρωταει ή να του την ζητησεις Λογικα και αυτος δεν μπορει να κλεψει. Εχω την εντυπωση οτι το βενζιναδικο που ειναι επανω στον Κηφισο λιγο πριν την εξοδο της λαχαναγορας κοβει παντα αποδειξη χωρις να ρωταει ποτε Και εχει και καλη τιμη Ισως να μην κλεβει. Ας τον τσεκαρουμε και οποιον αλλον εχει σαν συστημα να κοβει παντα αποδειξη και να γραψουμε τις εντυπωσεις μας.

Τροποποιήθηκε από τον ANDREASP

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το BP που αναφερόμαστε με τον ALX έχει τέτοιο σύστημα.

Ε τοτε δεν μπορει να κλεψει Θα βγαλει διαφορα η αντλια στα λιτρα που αγορασε με τα λιτρα που πουλησε (λογικα) Θα ρωτησω ομως αν γινεται να παραβιαστει και αυτο το συστημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:tooth:

Λέτε να ήταν τόσο απλό? :tooth:

Με μια σύνδεση αντλιών με ταμειακή να λυνόταν το πρόβλημα της κλεψιάς? :tooth:

Πολύ ρομαντικοί είστε :tooth:

Πάντως ετοιμάζω χουνέρι στον πρώτο τυχερό που θα ξαναγεμίσω. Stay tuned... :spiteful:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως εγώ εμπιστεύομαι την AVIN στην Κηφισίας δίπλα στα γραφεία του Βαρδινογιάννη.

Τώρα εάν έχει κάποιος τσεκάρει κάτι αρνητικό καλό θα ήταν να το μαθουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:tooth:

Λέτε να ήταν τόσο απλό? :tooth:

Με μια σύνδεση αντλιών με ταμειακή να λυνόταν το πρόβλημα της κλεψιάς? :tooth:

Πολύ ρομαντικοί είστε :tooth:

Πάντως ετοιμάζω χουνέρι στον πρώτο τυχερό που θα ξαναγεμίσω. Stay tuned... :spiteful:

Γιατι ρε Αλεξ Χρειαζεται και ο ρομαντισμος στις μερες μας. :rolleyes: (Δεν προλαβα σημερα να ρωτησω αν μπορει να παραβιαστει και αυτο το συστημα Θα παω αυριο και θα σας γραψω.Εκτος και αν ρωταω τον.................. "μπαρμπα μου τον ψευτη" :rotfl: )

Τι χουνερι? Αν εχεις βρει καποιον τροπο να το τσεκαρεις με σιγουρια πες το μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έρχεται ο νέος Αγορανομικός Κώδικας – Στο μισό τα πρόστιμα (για να πληρώνονται), point system μέχρι το οριστικό λουκέτο μιάς επιχείρησης – Κακούργημα και σφράγισμα στις «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα

http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/214363-Erchetai-o-neos-Agoranomikos-Kwdikas-%E2%80%93-Sto-miso-ta-prostima-(gia-na-plhrwnontai),-point-system-mechri-to-oristiko-loyketo-mias-epicheirhshs-%E2%80%93-Kakoyrghma-kai-oristiko-loyketo-stis-%C2%ABpeiragmenes%C2%BB-antlies-sta-benzinadika

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έρχεται ο νέος Αγορανομικός Κώδικας – Στο μισό τα πρόστιμα (για να πληρώνονται), point system μέχρι το οριστικό λουκέτο μιάς επιχείρησης – Κακούργημα και σφράγισμα στις «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα

http://www.reporter....-na-plhrwnontai),-point-system-mechri-to-oristiko-loyketo-mias-epicheirhshs-%E2%80%93-Kakoyrghma-kai-oristiko-loyketo-stis-%C2%ABpeiragmenes%C2%BB-antlies-sta-benzinadika

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ ε αυτο που εβαλες τι θελεις να πεις ?

Οτι, λογια λογια λογια. Τα συμφεροντα είναι πάνω απο καθε νόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οτι, λογια λογια λογια. Τα συμφεροντα είναι πάνω απο καθε νόμο.

Αφου το εχουμε πει ,οτι ειμαστε μπορντελο...ελεγκτικοι μηχανισμοι ποτε δεν λεοτουργησαν σωστα ,και αυτοι που υπαρχουν οι περοσσοτεροι ειναι για τον λουτσο.. :ph34r:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι προβλέπεται για τις πειραγμένες αντλίες των καυσίμων:

Oι ποινές είναι:

- φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (από 30 ημέρες),

- κατάσχεση των μέσων αλλοίωσης των ενδείξεων,

- πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία

και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Επίσης,

απαγορεύεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο στον παραβάτη ή σε σύζυγο ή σε συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού με τον παραβάτη.

Το ύψος των προστίμων ανά παράβαση θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, με στόχο όπως επισημάνθηκε να περιοριστούν τα περιθώρια συναλλαγών μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων. Οι προσφυγές κατά των προστίμων γίνονται με προϋπόθεση την καταβολή του 20% του ποσού, ενώ αν ο ελεγχόμενος παραιτηθεί από την ένσταση μπορεί να καταβάλλει το μισό πρόστιμο (ρύθμιση ανάλογη με αυτή που ισχύει για τα πρόστιμα της τροχαίας).

Στόχοι των παρεμβάσεων, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης είναι:

• Η αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες και η αντικειμενικοποίηση των προστίμων προκειμένου να μην υπάρχουν περιθώρια για "συναλλαγές".
  • H αντιμετώπιση παθογενειών στην αγορά καυσίμων σε σχέση με την καταδολίευση των καταναλωτών και τη νοθεία.
  • Η απελευθέρωση της αγοράς με βάση τα ισχύοντα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού.
  • Η προστασία της υγείας και των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτή.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=179321&catid=3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.... αποφάσισα να κάνω το τεστ που δεν έχω κάνει ποτέ ως τώρα στη μοτοσυκλέτα. Βέβαια είναι επιβαρυντικό για την αντλία, αλλά για μια φορά δεν τρέχει τίποτα.

Ως γνωστόν έχω 22άρι ρεζερβουάρ και βάσει λεγομένων BMW μάνουαλ κτλ... από τα 22λίτρα τα 4 είναι ρεζέρβα. Η ρεζέρβα ξεκινά όταν ανάψει το λαμπάκι. Άπαξ κι άναψε έχω ακόμα 4 λίτρα μέσα.

Είναι όμως έτσι?

Εγώ το εμπιστεύομαι χρόνια τώρα χωρίς να έχω τεστάρει κι απ' ότι φαίνεται είχα δίκιο να το εμπιστεύομαι.

Σύμφωνα με την κατανάλωση που τσεκάρω εδώ και χρόνια, για τις συνηθισμένες μου διαδρομές μέσα στη πόλη (και κυρίως για τα πάγαινε - έλα στη δουλειά) με το συνηθισμένο στυλ οδήγησής μου, βγάζω 15χιλ στο λίτρο.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν που είναι χιλιοτσεκαρισμένο.... και βάσει των λεγομένων της BMW περί των 4άρων λίτρων ρεζέρβας μετά το άναμμα του λαμπακίου της ρεζέρβας, εγώ θα μπορούσα να κάνω 4λίτρα Χ 15χιλ = 60χιλ τουλάχιστον.

Έτσι, έβαλα 4 λίτρα βενζίνη σε ένα 4λιτρο μπιτόνι (για να μην σπρώχνω πουθενά όταν μείνω) και το έβαλα στη βαλίτσα όταν έκανα κάποια χιλιόμετρα ήδη μετά το άναμμα του λαμπακιού.

Σήμερα συμπλήρωσα 60χιλ με αναμμένο το λαμπάκι :rolleyes: ήτοις σημαίνει πως το λαμπάκι της ρεζέρβας δουλεύει ΤΕΛΕΙΑ και όντως έχω μέσα ακόμα 4 λίτρα.

Λογικά η μοτοσυκλέτα θα μείνει όπου να 'ναι.... (άντε να βγάλει κάνα 2-3 χιλιόμετρα ακόμα λέω εγώ)

Το σίγουρο είναι πως έχω στάνταρ 4λίτρα βενζίνης στη ρεζέρβα όταν ανάψει το λαμπάκι. Ούτε καν 3,5λίτρα που έδινα εγώ σαν ποσοστό λάθους του λαμπακιού. 4 λίτρα στάνταρ.

Αν πάω λοιπόν στον απατεώνα (τώρα...με εντελώς άδειο ρεζερβουάρ) που κλέβει ασυστόλως στη Ν.Ιωνία, στο χαλαρό θα μου βάλει μέσα 25 λίτρα στο 22άρι ρεζερβουάρ μου :rolleyes:

Το θέμα είναι ότι μάλλον δεν θα με βγάλει ως εκεί γιατί είναι 8 χιλ από το σπίτι μου. Πρέπει να του ρίξω μια τζούρα από το μπιτόνι για να φτάσει, αλλά σκέφτομαι ότι είναι τρελή ευκαιρία να τσεκάρω κάποιον άλλον που τον θεωρώ ΟΚ, για να βάζω πλέον μόνιμα σε αυτόν. Ο άλλος ξέρω ότι κλέβει και απλά θα του έκανα τρελό χουνέρι. Δεν ξέρω τι να κάνω. Αύριο πρέπει να βάλω βενζίνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γμτ πρεπει να το κανεις πιο συχνα αυτο,θα εχει πλακα!

να ερθουμε απο μια μερια να βγαζουμε βιντεο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοχω πει πολλες φορες και το λεω ακομα και μια.

Οποτε πηγαινω σε βενζιναδικο με ειδικο διαβαθμισμενο μπετονι καυσιμων ( εχει επανω του σημαδια-γραμμες με τα litra ) και του πω ( π.χ βαλε μου 15 ltr αμολυβδη ) βλεποντας το μπετονι εισπραττω,τις περισσοτερες φορες τις εξης απαντησεις:

To αφετικο ντε αφηνει σε πιτονι - οχι,οχι πιτονι αφετικο λέει οχι - ντε κανει αυτο το πιτονι.....Εαν δε επιμεινω, εεεεεε τοτε ερχεται το αφετικο με υφος 100 καρδιναλιων και εισπραττω ενα μεγαλοπρεπεστατο ΟΧΙ, ικανοποιωντας φυσικα τον υπαλληλο του,ο οποιος στεκεται διπλα του και ακουει...angry-smiley-face.gif

Δεν συμβαινει φυσικα τιποτα απο ολα αυτα,αν παω στο ιδιο βενζιναδικο με το ιδιο μπετονι,ΑΛΛΑ του πω ( πχ. βαλε μου 15 euro αμολυβδη ) τοτε ως δια μαγειας ολα ειναι νορμαλ,δεν τρεχει τιποτα και μαλιστα,αν του ζητησω και παραπανω καμμια αποδειξη μου την δινει,ευχαριστως..big-grin-smiley-emoticon.gif

Τα συμπερασματα δικα σας... saluting-smiley-emoticon.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ούτε συνεννοημένοι να είμασταν....πήγα πριν καμιά ώρα να φουλάρω στον γείτονα και βλέπω πίσω μου να σκάει και ο ALX σπρωχνοντας το BogSer (καλά πλάκα κάνω για το τελευταίο κανονικά ήρθε με τις τελευταίες σταγόνες)

πάμε λοιπόν και στα καθέκαστα.......

βάλαμε από την ίδια αντλία την ίδια στιγμή. μόνη διαφορά οτι εγώ έβαλα με το πιστόλι στην 1η σκάλα ενώ ο Αλέξανδρος full speed παροχή.

(η εμμονή μου στην 1η σκάλα έχει να κάνει οτι στην αργή παροχή η βενζίνη δεν αφρίζει άρα δε μετράει και αέρα ο ογκομετρητής.....εδώ κρασάκι βάζετε από τα κανουλάκια στο ψυγείο και ξέρετε πόσο αφρό κάνει όταν το τραβάτε τέρμα)

τέλος πάντων πάμε στο ζουμί......

το ντεπόζιτό μου είναι 17.4λίτρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή με τα 4 από αυτά ρεζέρβα...άρα 13.4 από φουλ σε λαμπάκι ρεζέρβας.

Όταν πήγα λοιπόν ήμουν με λαμπάκι και +15χιλιόμετρα άρα με μια κατανάλωση ψιλοαπαισιόδοξη στο 5/100 θα πρεπε να γεμίσω με 13.4+ 1ίτρο ακόμα...δηλαδή 14.4

Ε λοιπόν φούλαρα με 13.9 λίτρα. Πράγμα που σημαίνει οτι και με απαισιόδοξο υπολογισμό για να με κλέψει έβαλα και λιγότερο από όσο θα πρεπε....και ειλικρινά έβαλα τη μηχανή στο πλαινό stand για να πάρει μέχρι επάνω (η τάπα μου είναι στα πλάγια από τη δεξιά μεριά)

Αυτά από μένα οπότε ο ΕΤΕΚΑ στη γειτονιά δε κλέβει,.,,,τουλάχιστον στην 1η σκάλα που γέμισα.

Τώρα αναμείνατε τον Αλέξανδρο με σπαρταριστές λεπτομέρειες γιατί σε εκείνον κάτι δε πήγε καλά :P

Τροποποιήθηκε από τον Giorgos_S

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πήγε καλά? Τι καλά να πάει αφού στο 22άρι ρεζερβουάρ, μου έβαλε 23,5 λίτρα? Το ρεζερβουάρ μου ήταν σχεδόν άδειο. Η αντλία ξενέρωνε με τις κινήσεις της μοτοσυκλέτας άρα ήμουν με κάποια ml ακόμα μέσα.

To αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε φυσικά. 1,5 λίτρο παραπάνω, δεν το λες λίγο κλέψιμο και φυσικά αποκλείω το γεγονός να έχει "ανοχή" όπως μου είπε ο βενζινάς το ρεζερβουάρ σε σχέση με αυτό που δηλώνει η BMW. Ανοχή 1,5 λίτρου δεν είναι απλή ανοχή... είναι οίκος Ανοχής!

Για κάποιο λόγο δεν θέλησα να γίνω πολύ κακός πέραν του ότι του την είπα. Ίσως γιατί είναι γείτονας.... ίσως γιατί...... δεν ξέρω.

Τέσπα. Τον πούλογλου κι αυτός.

Με 23,5 λίτρα ρε φίλε, θα έπρεπε να βγάζω περίπου 350χιλ μέσα στη πόλη σύμφωνα με αυτά που καίω. 350χιλ δεν βγάζω ούτε σε ταξίδι που η κατανάλωση πέφτει σχεδόν 1 λίτρο κάτω! (συγκεκριμένα από φουλάρισμα έως επάνω, έβγαλα 320χιλ πριν πάω να φουλάρω στον τυπά. Λείπουν 30 χιλιόμετρα για να φτάσω στα 350 που είπα. Σχεδόν τα 2 λίτρα καυσίμου ακόμα που μου είπε αυτός ότι έχω ανοχή. :rolleyes: (τι απατεώνες ρπστμ... την έχουν την δικαιολογία έτοιμη)

Έχουν βρει πρόσχημα ότι τον ελέγχουν και δεν κλέβει.... αλλά κανείς δεν μιλάει για πειραγμένες αντλίες που κλέβουν απλά κατά βούληση και το ίδιο απλά σταματάνε να κλέβουν κατά τον έλεγχο!

Η επόμενη κίνηση είναι να πάω να φουλάρω και μετά να αδειάσω όλη τη βενζίνη του ρεζερβουάρ σε διαβαθμισμένο μπιτόνι. Εκεί θα έχει γέλιο η υπόθεση. Αλλά που να βρω τόσο μεγάλο μπιτόνι με διαγραμμίσεις? Να αγοράσω δεν έχω την δυνατότητα τώρα. Μπας κι έχει κανένας σας να τον ξεμπροστιάσουμε?

ΥΓ: Η πλάκα είναι ότι δεν είναι και καθόλου φθηνός. Ίσα ίσα που είναι λίγο πάνω από το μέσο όρο. Ακριβός δηλαδή! 39€ πλήρωσα σήμερα για "23,5" λίτρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλέξανδρε κατανοώ την τσατίλα σου... μπροστά ήμουνα και την είδα την όλη φάση.

Πες μου κάτι όμως. Υπάρχει περίπτωση το κόλπο με την φουλ ταχύτητα στο πιστόλι να περνάει και αέρα στη μέτρηση και γι αυτό να χάνουμε τα λίτρα?

Είμαι σίγουρος οτι ο έλεγχος που περνάνε δεν αναφέρει σε ποιά σκάλα ταχύτητας πιστολιού μετράνε την αντλία αν κλέβει ή όχι. Αν το κάνουν λοιπόν στην 1....για να γεμίσουν ποσότητα μερικών λίτρων....είναι αναμενόμενο να μην δείξει κλέψιμο.

Στην σκάλα 3 (full speed δηλαδή που έβαλες εσύ) το βλέπει και μικρό παιδί ότι πέφτει αφρισμένη μέσα η βενζίνη. Το θεωρώ φυσικότατο δηλαδή να μετράει και αέρα. Τώρα αν δικαιολογείται κλέψιμο 9% (τόσο βγαίνει από τα 22 στα 23.5) στο σύνολο του όγκου της βενζίνης αυτό δε το ξέρω.

Πάντως κρατάω ακόμα επιφυλάξεις... Μπορεί να έχεις δίκιο, μπορεί όμως να έφταιξε και αυτό που λέω.

Το επόμενο βήμα είναι να μετρήσουμε χιλιόμετρα που θα βγάλουμε ξανά μέχρι λαμπάκι. Εγώ καίω 4.5-4.9 μέσα στη πόλη.

Οπότε και υπολογίζω να βγάλω από 270-300χλμ μέχρι ρεζέρβα.

Για να δούμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλο και τούτο πάλι!Ακούγεται παράδοξο ρε σεις(ίδια χρονική στιγμή,ίδια αντλία) αν και τα 23,5 λίτρα(αντί για 22) που είδε ο ΑLX δεν επιδέχονται αμφισβήτησης :wallbash:

Θα ξεδιαλυνθεί εντελώς αν πάτε να γεμίσετε άδειοι στην 1η σκάλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά.... δεν χωράει αμφιβολία πως κι εκεί παίζει κλοπή. Ο Γιώργος είναι στο περίπου (άλλωστε τη μοτοσυκλέτα την έχει πολύ λίγο καιρό και όχι 10 χρόνια που έχω εγώ τη δική μου για να την ξέρει σαν την τσέπη του)

Εγώ είμαι σίγουρος για τις ποσότητες. Πάντα ήμουν.... ακόμα και πριν αφήσω το ρεζερβουάρ να στραγγίξει. Τη βλακεία που είπε ο τύπος για ανοχές της τάξεως του 1,5 λίτρου.... απλά δεν παίζουν. Ο Γιώργος πιο πάνω είπε πως η BMW ανακοινώνει 17,4 λίτρα για το GS 650 (βάζει δηλαδή και υποδιαίρεση του λίτρου) .... εμένα γιατί να ανακοινώνει με τέτοια στρογγυλοποίηση προς τα κάτω? Γιατί να μην λέει τουλάχιστον 23 λίτρα ...ή πιο σωστά... 23,5 λίτρα ΑΝ τόσο έπαιρνε? Πολύ απλά γιατί ΔΕΝ παίρνει τόσο... αλλά παίρνει 22 λίτρα ακριβώς!

Συγκεκριμένα στο μάνουαλ γράφει 22 λίτρα και δίπλα σε παρένθεση έχει το (usable) Δηλαδή σου λέει πως ναι μεν μπορεί να υπάρχει μισό λίτρο ας πούμε ακόμα μέσα, το οποίο όμως δεν μπορεί ούτως ή άλλως να το τραβήξει η αντλία, οπότε δεν το μετράμε στην ολική ποσότητα. Αυτό που μπορείς να χρησιμοποιήσεις με ένα φουλάρισμα, είναι 22 λίτρα. Πάει και τέλειωσε!

Και από κάτω συμπληρώνει «Included approx 4 liter reserve» και πάλι δίπλα σε παρένθεση «όταν ανάψει το λαμπάκι της ρεζέρβας» (δεν το θυμάμαι στα αγγλικά πως ακριβώς το γράφει. Νομίζω when reserve lamp indicator lights)

Όσο για τα χιλιόμετρα που λες Γιώργο.... το εξήγησα πιο πάνω. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλω χιλιόμετρα που αντιστοιχούν σε 23,5 λίτρα, γιατί πολύ απλά, δεν έχω 23,5 λίτρα στο ρεζερβουάρ. Απλά δεν του τα έχωσα πιο άσχημα λόγω ότι είναι γείτονας κι ίσως κάτι να χρειαστώ κάποια στιγμή. Αν και με τρώει να πάω από κει το μεσημέρι και να του τα χώσω πολιτισμένα να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με μαλάκες.

Τώρα αυτά τα περί πρώτη σκάλας και full speed δεν τα πιστεύω. Το άφρισμα που λες γίνεται μέσα στο ρεζερβουάρ, όχι στον μετρητή της αντλίας. Δεν παίζει δηλαδή κάτι τέτοιο. Αν έπαιζε.... στα αυτοκίνητα που οι ποσότητες καυσίμου είναι πολύ μεγαλύτερες, θα έπρεπε να σε κλέβουν 5 λίτρα στα 50 (μόνο από αυτό που λες εσύ... γιατί σε full speed σε γεμίζουν πάντα) κι όχι να κλέβει εσκεμμένα και η αντλία τους!

Η λύση είναι ογκομετρικό δοχείο με αλφαδολάστιχο και επιτόπου αφαίρεση της βενζίνης για μέτρηση στο δοχείο αν θες πραγματικά να τον γμήσεις (και στα καπάκια τηλέφωνο στο 100 και μήνυση για κλοπή)

Αν και το τελευταίο είναι ανώφελο αν απλά θες να ξέρεις ότι σε κλέβει. (γιατί αν δεν είχες καταλάβει ότι σε κλέβει, δεν θα έμπαινες καν σε αυτή τη διαδικασία. (αν εμένα πχ χτες μου έβαζε 22 λίτρα, θα του έλεγα και μπράβο!... όχι να ψαχτώ κιόλας)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα