Jump to content
Sign in to follow this  
trooper

πέσιμο σε ανηφόρα

Recommended Posts

πριν από περίπου 3 βδομάδες πήρα την πρώτη μεγάλη μου μηχανή(hornet μεταχειρισμένο)...

ακόμα δεν νιώθω πολύ άνετα, κυρίως λόγω του βάρους και του ύψους της μηχανής, και του συμπλέκτη βέβαια(αλλιώς είχα συνηθίσει με το παπί :Ρ)...και οι ανηφόρες στου ζωγράφου είναι γμστα...

οπότε σε μια τεράστια ανηφόρα, όπου ο δρόμος έχει από ένα σημείο και μετά κλίση προς τα δεξιά, εκεί που πάω να στρίψω, με παίρνει προς τα δεξιά η μηχανή(πήγαινα υπερβολικά αργά), δεν κατάφερα να την κρατήσω(ήμουν άρρωστος και γενικώς δεν την πάλευα ιδιαίτερα, οπότε μάλλον δεν έπρεπε να πάρω την μηχανή εκείνες τις μέρες :S), και ... έπεσε... :Ρ

εγώ δεν έπαθα τπτ, αλλά έτσι όπως ήταν ο δρόμος, η πτώση της μηχανής ήταν αρκετά δυνατή, με αποτέλεσμα να σπάσει η μανέτα του φρένου, να σπάσει το πίσω φλας(το πλαστικό), και να στραβώσει το μπροστινό(και κάτι γρατζουνιές σε εξάτμιση, ντεπόζιτο κλπ, αλλά δεν με πειράζουν αυτά)...ντάξει, είναι λίγο μεγάλη η ζημιά νομίζω για μια τέτοια πτώση(απ ό,τι κατάλαβα από τον μηχανικό θα πάει πάνω απο 250ευρώ)...ουσιαστικά σαν σταματημένος έπεσα...

και ήθελα να ρωτήσω αν βάλω μανιτάρια στη μηχανή, θα προστατεύεται περισσότερο η μηχανή από τέτοιες πτώσεις ή @@;...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νταξ Κλασικες σαβουρες στην αρχη .. Και εγω 3 φορες την εχω ξαπλωσει. Η δικια μου εχει καγκελα και δεν ακουμπαει πουθενα αλλου οταν πεφτει οποτε ειμαι κομπλε .

Ενα φιλαρακι που εχει gsr ειχε πεσει και συρθηκε η μηχανη (ΜΕ μανιταρια) και ψαχναμε να βρουμε γρατζουνια. Δεν επαθε τιποτα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε μου δεν ξερω για τα μανιταρια

μονο να σου πω θελω για συμπαρασταση οτι 2 φορες την εχω γλυτωσει στο τσακ την σαβουρδα εκει! μια μερα ειχα και δικαβαλο ενα βοδακι και πανω στη στροφη νιωθω την μηχανη να γερνει δεξια, πως καταφερα και κρατησα και μηχανη και βοδι ουτε εγω δεν ξερω! :whistling: :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σταντάρ οι χαζές σαβούρες στην αρχή!

Την δική μου την πήρα με κάγκελα, οπότε μπορώ να σου πω για αυτά. Όχι, δεν φαίνονται τόσο άσχημα όσο θα περίμενε κανείς. Επίσης, τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ φλας που δίνει η Honda τα αντικατέστησα με Tinycators που και πιο κομψά είναι και δεν περισσεύουν 20εκ από κάθε πλευρά.

Σε στατική πτώση, βρίσκει ακρόμπαρο τιμονιού, κάγκελο (χεστήκαμε), fairing (είναι το S) ελάχιστο και ουρά λίγο. Άμα είσαι και υπερ-γκαντέμης και την έριξες από δεξιά και το κάλυμμα της εξάτμισης.

Στην περίπτωση σου δηλαδή θα έσωζες μπροστινό, μανέτα και ντεπόζιτο. Για να τα χτυπήσεις αυτά πρέπει να την πετάξεις από γκρεμό. Φυσικά, όλα εξαρτώνται και από τις συνθήκες ε.

eDIT: Όλα τα παραπάνω για το παλιό Ηοrnet φυσικά.

Τροποποιήθηκε από τον Le Flwr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νταξ μη μασας, ολοι την εχουμε παθει και μερικοι ( :whistling: ) μετα απο 10 χρονια εμπειριας. Η μανετα, και το φλας ειναι αστεια ποσα και το στραβωμα του μπροστινου κατα πασα πιθανοτητα θελει απλα ευθυγραμμιση (γυρισαν δηλ οι μπουκαλες μεσα στην πλακα του τιμονιου και την γεφυρα). Αν ειναι ετσι τα 250 ευρα ειναι πααααρα πολλα. Αν οντως εχει ζημια το πιρουνι τοτε παμε αλλου και τα 250 ειναι λογικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

thx για τις απαντήσεις... :)

θα ρωτήσω και τα παιδιά στο συνεργείο, αλλά μάλλον κάτι θα της βάλω πάνω, γτ είμαι σίγουρος ότι θα φάω αρκετές ακόμα τέτοιες χαζές σαβούρες, και είναι κρίμα κι άδικο να μου φεύγουν 300+ ευρώ κάθε φορά... :Ρ

@Le Flwr

ναι, και το δικό μου του 2001 είναι...χωρίς fairing βέβαια...

@Messer

χμ, τι να σου πω...γενικά ακόμα δεν έχω και μεγάλη επαφή...απ ό,τι μου είπε αυτός είναι 140 ευρώ για αυτόν που θα κάνει την ευθυγράμμιση, και 100 ευρώ για να λύσει το μπροστινό αυτός...κάτι τέτοιο...και μένα πολλά μου φάνηκαν, αλλά δεν έχω εικόνα τι παίζει με τιμές, ούτε με τα "τεχνικά θέματα" της μηχανής, οπότε... :S

Τροποποιήθηκε από τον trooper

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλτη μπροστα και φυγε

Στραβωσαν οι μπουκαλες τι εγινε? Η στραβωσε απλα το τιμονι?

Να σου πει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ τι προβλημα εχει γιατι τα 240 ευ και βλεπουμε ειναι γαμισιατικα νεου οδηγου,, α δε ξερει ειναι ψαρας παρτου 240 για αρχη

βαλτη μπροστα και φυγε

Στραβωσαν οι μπουκαλες τι εγινε? Η στραβωσε απλα το τιμονι?

Να σου πει ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ τι προβλημα εχει γιατι τα 240 ευ και βλεπουμε ειναι γαμισιατικα νεου οδηγου,, α δε ξερει ειναι ψαρας παρτου 240 για αρχη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα