Jump to content
asterixx

Επισκευή - Βάψιμο ζάντας.

Recommended Posts

Το Burgman έχει ζάντες αλουμινίου βαμμένες όπως φαίνεται στην φωτογραφία.

wheelsx.jpg

Εδώ και πολύ καιρό πέταξαν κάτι πετάλες σαν οξείδωση στο τελείωμα τους. Λεκέδες (έχει βγει το χρώμα) που δεν βγαίνουν με τίποτα.)

Σκέφτομαι να τις επισκευάσω (μεγάλη ιστορία). Πρέπει να βγουν , να φύγουν δίσκοι φρένα λάστιχα βαλβίδες κλπ κλπ , να στηθεί το μηχανάκι καμιά βδομάδα σε τάκους

και να τις πάω για φτιάξιμο. Και εδώ ρωτάω. Τι επιλογές έχω.??

Βάψιμο.?

Νίκελ.?

Ηλεκτροστατική βαφή.??

Κάτι άλλο .??

Τί είναι το καλύτερο και συμφερότερο.? Έχει κανείς εμπειρία.? Και ξέρει κανείς κανέναν που να κάνει τέτοια στην Θεσσαλονίκη.??

(btw ο Κινέζος για βάψιμο θέλει 200 ευρά και τις 2. Και κανα 50άρι το λύσε δέσε κάπου αλλού).

Υπόψιν. Παρότι πίστευα πως οι λεκέδες προήλθαν από χημικά σε πλυντήρια, εν τούτοις ανακαλύφθηκε πως ο χειρότερος εχθρός βαμμένης ζάντας είναι

"οι σκύλοι που κατουράνε". Μου το είχαν κάνει πολλές φορές αλλά δεν το ήξερα και δεν έδωσα σημασία. Προσοχή λοιπόν στους σκύλους (το διάβασα σε μπόλικα φόρουμ).

Έχουμε καμια λύση.???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ηλεκτροστατικη ειναι η λυση. ΑΠο οσο εχω ακουσει παει καμια 80αρα ευρω. Δεν ξερω που, αλλα με ενδιαφερει και εμενα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στον πεττα που ειχα ρωτησει μου ειχε πει για ηλεκτροστατικη 120-150€ το ζευγαρι....

τελικα τις εστειλα σε καποιο αλλο μαγαζι στο περιστερι αλλα δεν εμεινα κ τοοοοσο ικανοποιημενος....

οποτε γνωμη μου πεττας στην καβαλας....οσοι ειστε εκτος αθηνων οπως εγω πακεταριστε τες πολυυυ καλα κ βαλτε τις σε ενα λεωφορειο κτελ....κανα 10€ κανει το κτελ.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στον πεττα που ειχα ρωτησει μου ειχε πει για ηλεκτροστατικη 120-150€ το ζευγαρι....

τελικα τις εστειλα σε καποιο αλλο μαγαζι στο περιστερι αλλα δεν εμεινα κ τοοοοσο ικανοποιημενος....

οποτε γνωμη μου πεττας στην καβαλας....οσοι ειστε εκτος αθηνων οπως εγω πακεταριστε τες πολυυυ καλα κ βαλτε τις σε ενα λεωφορειο κτελ....κανα 10€ κανει το κτελ.... :_thumbsup:

Δεν ειναι πολλα ? Αν θυμαμαι καλα καποιος απο πατρα ειχε βρει με 80 , για αυτο το ανεφερα κιολας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειναι πολλα ? Αν θυμαμαι καλα καποιος απο πατρα ειχε βρει με 80 , για αυτο το ανεφερα κιολας.

μηπως 80€ κ για τις 2 αλλα οχι για ηλεκτροστατικη?

γιατι 80€ για ζευγαρι κ ηλεκτροστατικη μου φαινονται φθηνια σκετη.....ο bloody αν θυμαμαι καλα ηταν?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε αφαιρετικο χρωματος που κανει 10 ευρατο 1 λιτρο και μετα θα δεις οτι εχεις κατι ζαντες μουρλια. Νικελ χωρις να κανεις τιποτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε αφαιρετικο χρωματος που κανει 10 ευρατο 1 λιτρο και μετα θα δεις οτι εχεις κατι ζαντες μουρλια. Νικελ χωρις να κανεις τιποτα

οι ζαντες απο το φζ1 μου ειναι ετσι βαμμενες;

αν βαλω αυτο το σπρει θα γινουν σαν αυτες στο βιντεο;

πως το ζηταω αυτο το σπρευ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οι ζαντες απο το φζ1 μου ειναι ετσι βαμμενες;

αν βαλω αυτο το σπρει θα γινουν σαν αυτες στο βιντεο;

πως το ζηταω αυτο το σπρευ;

foten,

οχι στις δικες σου δεν θα κανει τπτ το διαλυτικο νιτρου....ισα ισα που μπορει να θαμπωσει κ το χρωμα.....

τα εχουμε πει κ στο fazerclub....ή τις κανεις το χρυσο του impreza sti ή τις κανεις το γκρι του κινητηρα.... :_thumbsup:

αααα!!!εβγαλες κανα βιντεακι που να ακουγεται η delkevic οπως πρεπει? :whistling::grin:

δεν κατεβαινεις μια μεχρι στυλιδα να την ακουσω? :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

foten,

οχι στις δικες σου δεν θα κανει τπτ το διαλυτικο νιτρου....ισα ισα που μπορει να θαμπωσει κ το χρωμα.....

τα εχουμε πει κ στο fazerclub....ή τις κανεις το χρυσο του impreza sti ή τις κανεις το γκρι του κινητηρα.... :_thumbsup:

αααα!!!εβγαλες κανα βιντεακι που να ακουγεται η delkevic οπως πρεπει? :whistling::grin:

δεν κατεβαινεις μια μεχρι στυλιδα να την ακουσω? :baby:

τον αλλο μηνα αν εχει ανοιξει ο καιρος θα κατεβω αθηνα..

οποτε μπορω να κανω μια σταση να ξεκουραστω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τον αλλο μηνα αν εχει ανοιξει ο καιρος θα κατεβω αθηνα..

οποτε μπορω να κανω μια σταση να ξεκουραστω...

καλως...θα σε περιμενω λοιπον....αν θες κανουμε κ ενα περασμα απο μπραλο ή δομοκο να μας ακουσουν...... :whistling::baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μηπως 80€ κ για τις 2 αλλα οχι για ηλεκτροστατικη?

γιατι 80€ για ζευγαρι κ ηλεκτροστατικη μου φαινονται φθηνια σκετη.....ο bloody αν θυμαμαι καλα ηταν?

σωστα,80 ευρω για ηλεκτροστατικη το ζευγαρι,

βασικα ειναι μονοδρομος η ηλεκτροστατικη γιατι η πουδρα που πεφτει κλεινει και οποια χτυπηματακια χαραξιες κτλ εχουν γινει.

βαζω και φωτο.

100_0823.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωστα,80 ευρω για ηλεκτροστατικη το ζευγαρι,

βασικα ειναι μονοδρομος η ηλεκτροστατικη γιατι η πουδρα που πεφτει κλεινει και οποια χτυπηματακια χαραξιες κτλ εχουν γινει.

βαζω και φωτο.

100_0823.jpg

τοτε μιλαμε για πολυ super τιμουλα γιαννη :_thumbsup:

δεν το θυμομουν το thread που ειχες ανοιξει ο λαλακας τοτε που εστελνα τις δικες μου στην αθηνα με 120€??? :wallbash:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα θυμαμαι λοιπον ! :) Αρα καλο ειναι να ψαξουμε λιγο καλυτερα και στην Αθηνα, κατι θα υπαρχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να σας πω και εγώ την αμαρτία μου..!!! Τις ζάντες του αυτοκινητου μου, τις πήγα σε τόρνο και "έφαγε" τα διαφορα χτυπήματα, έψαχνα για ηλεκτροστατική βαφή και εντελώς τυχαία, μπήκα σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνανε εξαρτήματα αλουμινίου...Αυτά τα εργοστάσια έχουν ηλεκτροστατική βαφή...έκανα την ερώτηση μου, αν μπορούν να μου τις φτιάξουν και φιλαράκια ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ με 40 euro και τις 4 ζάντες

τελικά δεν χρειάζεται να μας παραμυθιάζουν

Τροποποιήθηκε από τον komfoukios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να σας πω και εγώ την αμαρτία μου..!!! Τις ζάντες του αυτοκινητου μου, τις πήγα σε τόρνο και "έφαγε" τα διαφορα χτυπήματα, έψαχνα για ηλεκτροστατική βαφή και εντελώς τυχαία, μπήκα σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνανε εξαρτήματα αλουμινίου...Αυτά τα εργοστάσια έχουν ηλεκτροστατική βαφή...έκανα την ερώτηση μου, αν μπορούν να μου τις φτιάξουν και φιλαράκια ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ με 40 euro και τις 4 ζάντες

τελικά δεν χρειάζεται να μας παραμυθιάζουν

κ για πες μας κ ποιο ειναι αυτο το εργοστασιο :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κ εκει που το εχω ξεχασει-ξεγραψει το θεμα βαψιμο ζαντας ..... περναει μπροστα μου ενα ιδιο με το δικο μου μηχανακι με βαμενη μαυρη ζαντα....

.... :drool: :drool: :drool: ΟμΩς δεν προλαβα να τον σταματησω να τον ρωτησω που ποσο και πως... ειναι ομως της γειτονιας οποτε καπου θα τον ξαναπετυχω.

Στην επομενη αλλαγη ελαστικων με βλεπω να τα ακουμπαω :na_mB:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κ για πες μας κ ποιο ειναι αυτο το εργοστασιο :whistling:

βάλε στη μηχανή αναζητήσεις(google) "εξαρτήματα αλουμινίου" και θα βρείς ένα σορό εργοστάσια...όλα αυτά έχουν ηλεκτροστατική βαφή.... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια θελω να βαψω τις μαμισιες ζαντες της μιχανης μου.. μαυρες! (οχι τις ακτινες, μονο το στρογκιλο) πια ειναι η διαδικασια?

μπορω να το κανω και μονος μου? (διλαδη ξισιμο-βαψιμο) η........???

Τροποποιήθηκε από τον Oldirty

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια θελω να βαψω τις μαμισιες ζαντες της μιχανης μου.. μαυρες! (οχι τις ακτινες, μονο το στρογκιλο) πια ειναι η διαδικασια?

μπορω να το κανω και μονος μου? (διλαδη ξισιμο-βαψιμο) η........???

Σημερα εδωκα τις δικες μου για βαψιμο, μαζι με κατι κομματακια απ΄τα προστατευτικα των εξατμισεων..

70 γιουργια, για αυτα που βλεπεις στη φωτο.. για αμμοβολη/ασταρια/ηλεκτροστατικη

(στα 2 πιο ανοιχτα προστατευτικα επειδη ειναι λεπτα δεν θα γινει αμμοβολη γιατι μπορει να στραβωσουν, θα δουμε πως θα κατσει η μπογια εκει..)

img0525i.jpg

Απλα ηθελε να του τα λυσω και να του τα παω ετσι.. οποτε υπολογισε και καποια λεφτα για το δεσιμο των ακτινων μετα..

Την τριτη θα τα παρω και θα ποσταρω τα αποτελεσματα..

Παντως επιβεβαιωνω και εγω αυτο που εγραψαν τα παιδια πιο πανω οτι αμα βρεις καποιον που βαφει αβερτα σιδερα με ηλεκτροστατικη οι τιμες ειναι πολυ φτηνες..

Μοναδικο μειον που μπορω να σκεφτω, οτι πρεπει να σου κατσει η μερα που θα βαζει το χρωμα που θες.

Τωρα για homemade λυσεις στυλ ξυσιμο βαψιμο δεν εχω ιδεα, απλα επειδη ειναι πολυ μανουρα να λυσεις κεντρα, ακτινες, να βγαλεις λαστιχα κτλπ καλυτερα σιγουρα παρα να γινει καμια μαλακια και να θες μετα κανα βαψιμο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχουν και στην αθηνα πολλα μαγαζια που κανουν αυτη τη δουλια, και το θεμα δεν ειναι οτι δεν βρισκω μαγαζι.

Εγω ρωταω απλα εαν γινετε να βαψω τη ζαντα μονος μου! και εαν ναι να μου πει καπιος τη διαδικασια αμα του ειναι ευκολο.

Τροποποιήθηκε από τον Oldirty

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγώ εδώ είχα βάψει ζάντα από R6 με ηλεκτροστική βαφή στα 50€. Ακρίβοι είστε εκεί πάνω. Βilliris λεγόταν αυτός και είναι στο Περιστέρι.

Τροποποιήθηκε από τον R6άκιας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

oσοι ενδιαφερεστε δειτε και αυτο

https://www.facebook...113864935314491

κανει θαυματα (στις φοτο οι ζαντες απο το rs ειναι φιλου)

Εχει παει καποιο φιλαρακι μου εκει μια 4αδα απο το ι.χ. του.Καλη δουλεια αλλα μετα απο λιγους μηνες θαμπωσαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα