Jump to content
themata

Triumph Tiger 800 vs Bmw F800GS

Για..πείτε!  

288 ψήφοι

1. 1. Tiger 800 ή F800GS?

• Tiger 800
      149
    • F800GS
      78
    • κανένα από τα δύο
      28

Recommended Posts

καλησπέρα και απο εμένα .Λοιπόν εγω τα οδήγησα και τα 2 ΄και μάλιστα ο τίγρης με ενδιέφερε και αγοραστικά.

Ο κινήτήρας του tiger εχει μια ηλεκτρική αίσθηση γκαζώνεις και ανεβάζει ρυθμούς χωρίς κενα με ομαλό ρυθμό σε σημειο που με τετάρτη και 20 χιλιόμετρα δεν σκορτσάρει επιταχύνοντας,

σίγουρα δεν έχει αίσθηση on off αλλα street triple υπερκυβισμένου (εμένα τουλάχιστον που ειχα το street triple) μου το θύμησε πολύ καταπληκτικός street κινητηρας.

Εχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ σέλα απίθανη κυριολεκτικά και πολύ καλή ανεμοκάλυψη που εγγυάται τελοιο ταξίδι αυτά οσο αφορα τα συν.

Τα μείον τώρα το εξης ενα και τεράστιο σε σημείο που εγω τουλάχιστον δεν θα την αγόραζα..... δεν στρίβει μάλιστα, δεν στρίβει εμένα μου θύμισε τα τρανσαλπ που ειχα κάποτε. Εχει ενα υπερβαρο μπροστινό το οποίο απορω πως θα στρίβει στο χώμα,στο μοτο βέβαια που διάβασα το θεωρούν στα συν γιατι λένε οτι ετσι ειναι σταθερό στο χώμα αλλα εμένα μου φαινεται μπούρδες αυτό και νομίζω οτι οποιος επιχειρησει μαγκιές στο χώμα θα φάει αγριες σούπες με αυτη την μηχανή.

Εν ολίγοις ειναι θεόβαρη και το αντιλαμβάνεται κανεις άμεσα οταν καθίσει τη μηχανή να σκεφτειτε οτι στους επιτόπιους ελιγμούς στην πόλη ενοιθα σαν να οδηγούσα το varadero. Νομίζω οτι το βάρος της μηχανής την κατατάσει στην αμεσως επόμενη κατηγορία και με αυτά θα έπρεπε να συγκριθεί

Για αυτό εγω δεν το συγκρίνω καν με το GS 800 διότι είναι άδικο για τον τίγρη.Στο bmw ανεβαίνεις επάνω και νομίζεις οτι το οδηγούσες πάντα ,πανάλαφρο στο χώμα ευκολα μανουβράρετε στην πόλη

εχει όμως 2 μεγάλα μείον ειναι ψηλό (όχι για όλους) και εχει κατάσκληρη σέλα σε σημειο ηλιθιότητα (οπως άλλωστε και το r1200r)δεν ξέρω τι ηλιθιότητα επιασε τους γερμανούς και βάζουν σκληρές σέλες παντού¨.

Εγω θα το έπερνα το Tiger αν το ήθελα για ταξίδια και ειχα και ενα σκουτεράκι για μέσα στην πόλη το GS 800 θα το έπαιρνα όμως (με εξτρα σέλα και μεγαλύτερο ανεμοθώρακα) για να πηγαινω παντού.

Αν έχει οδηγήσει κανείς to απλό 800 ας μας πεί εντυπώσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αν και κατι μου λεει οτι στο Ελλαδισταν με τους δηθεν Αντβεντσουραδες ,πολλοι θα προτιμησουν το Εγγλεζικο ακριβως για τα γκαζια του και την πιο φτηνη τιμη του ,αφου ετσι και αλλιως χωμα δεν θα το πανε και καθολου

pantheman Ποσο δικιο εχεις.

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από όσους έχουν διαβάσει το περιοδικό, υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι τα τιγράκια βγαίνουν νικητές και στις δύο μονομαχίες;

Αν όχι ας μην το κουράζουμε άλλο και να μην προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα φορώντας γυαλιά!!

Αν ναι, ας ακούσουμε κάποια σοβαρά επιχειρήματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα έχεις διαβάσει τα συγκριτικά;

Ναι τα διαβασα.Και λοιπον;Πρωτη φορα ακους οτι ενα συγκριτικο ΙΣΩΣ και να μην ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα;Πρωτη φορα καποιο περιοδικο μπορει να λεει αυτο που θελει;.............

Ναι στις on εκδόσεις μόνο στην πόλη είναι καλύτερο το BMW.

Και στην μεση καταναλωση(2);Και στην ευκολια οδηγησης(3);Και στην ροπη χαμηλα(4);....Ή "μονο"(5 συνολικα "μονο"...) και σε αυτα;Μηπως και σε άλλα;

Δεν εχεις καταλαβει τι θελω να πω;Οτι άλλα μπορει να διαβαζουμε σε ενα περιοδικο και άλλα να γινονται στην πραγματικοτητα.Το θεωρεις τοσο απιθανο ή ζω σε αλλη Χωρα;...........

ΔΕν ειπα ποτέ οτι ειναι κακη μοτοσυκλετα η Tiger,ισα-ισα...αλλά δεν ειναι και "Η" μοτοσυκλετα σε σχεση με τις αλλες.Αλλωστε καθε μοτοσυκλετα εχει αγοραστη και καθε μοτοσυκλετιστης γουσταρει αλλη μοτοσυκλετα...Δεν ειναι μονο νουμερα επιδοσεις και μαθηματικα μια μοτοσυκλετα.

Για τις off εκδόσεις στο χώμα γράφει χαρακτηριστικά ότι το BMW είναι πολύ καλό για τον άπειρο και σε ρυθμούς περιήγησης, αλλά με το XC, ειδικά ο έμπειρος μπορεί να πάει πραγματικά γρήγορα!!

Φιλε,ενας εμπειρος στο χωμα μπορει να παει καλυτερα με mega On-Off απο εναν αλλον απειρο με GasGas300.Τι σημαινει αυτο;Οτι το megaOnOff ειναι καλυτερο απο το GG στο χωμα;Καταλαβετε τι διαβαζετε και αν αυτο που διαβαζετε εχει καποιο λογο "υπαρξης"....Αν (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ)ο απειρος παει στο χωμα με ενα F800GS πολυ καλα,σκεψου ενας εμπειρος πώς μπορει να το παει...:rolleyes:

Και βέβαια η απαξίωση των γραφομένων των περιοδικών δεν θα πρέπει να γίνεται όταν δεν μας βολεύουν. Τόσα χρόνια που έγραφαν διθυράμβους για όλα τα BMW ήταν καλά και τώρα που έχασαν δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτά που γράφουν;

Εδω εισαι φαουλ αν αναφερεσαι σε μενα προσωπικα.Διοτι,με επιχειρηματα και καθαρη σκεψη εχω αντιμετωπισει παντα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.Αν διαβαζεις myBike...απο παλια θα επρεπε να ξερεις οτι δεν ειμαι μετοχος καμμιας εταιρειας ουτε κανω διαφημιση σε καποια.Εκθειαζω τα καλα αλλά δημοσιευω και τα ασχημα Π-Α-Ν-Τ-Α!Κανε μια αναζητηση να πεισθιες.Τα εχω χωσει και χοντρα σε οσες εταιρειες αγορασα μοτοσυκλετα και μού ετυχε εστω και το παραμικρο.Αυτα που λες και υπονοεις "οτι δεν με βολευουν" ειναι τουλαχιστο ακυρα και ασχετα με εμενα;Δηλαδη οταν τα εχωνα στη BMW γιατι τα εσκασα για αξονα στο GS τοτε σκεφτομουν αλλιως;Και ξαφνικα η BMW εγινε η αγαπημενη μου εταιρεια;............Δεν ειμαι περιοδικο!Ουτε BMWακιας ουτε ΚΤΜακιας ουτε Hondaκιας ουτε τιποτα...Θα παρω οποια μοτοσυκλετα θελησω αλλά αν δεν μου "βγει" δεν θα χασω και μετοχες στην εταιρεια.Μην τρελλαθουμε ε;...:_thumbsup:

Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ο καθένας από εμάς που θα κάνει ένα test ride μες στην Αθήνα, ξέρει καλύτερα;

Οχι βεβαια.Ουτε ομως και να πιστευω αβιαστα οτιδηποτε διαβαζω απο ενα περιοδικο και να μην εχω και δικη μου κριση ή σκεψη.Επειδη το ειπε το Χ περιοδικο,δεν ειναι και "Ευαγγελιο".:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχουμε κρίση και φιλτράρουμε τις πληροφορίες (όπως συμφερει τον καθένα :rolleyes: )

Κανεις μεγαλο λαθος σε αυτο.Αν καποιος κατα κριση κρατά αυτο που "τον συμφερει" ποιος ο λογος να διαβαζει περιοδικα;Δεν τα χρειαζεται καν αφου εχει καταληξει "σε αυτο που τον συμφερει".

Για μενα Παναγιωτη καθε πληροφορια,ειτε απο περιοδικο,ειτε απο ιντερνετ,ειτε απο συζητησεις,φιλτραρεται,λαμβανεται υποψιν και ειναι σεβαστη.Εκει ομως ειναι το τριπακι.Να καταλαβαινουμε πότε αυτα που ακουμε-διαβαζουμε ανταποκρινεται ή οχι στην πραγματικοτητα.Και δεν γινεται αυτο παντα.Ενα σωρο παραγοντες,ειδικα σε πηγες γνωσης και αναγνωσης που ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ οπως τα περιοδικα(διαφημισεις-πωλησεις-σπονσορες κλπ) μπορουν να αλλοιωσουν την αληθινη απο την "δημοσιευμενη"αποψη:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μενα Παναγιωτη καθε πληροφορια,ειτε απο περιοδικο,ειτε απο ιντερνετ,ειτε απο συζητησεις,φιλτραρεται,λαμβανεται υποψιν και ειναι σεβαστη.Εκει ομως ειναι το τριπακι.Να καταλαβαινουμε πότε αυτα που ακουμε-διαβαζουμε ανταποκρινεται ή οχι στην πραγματικοτητα.Και δεν γινεται αυτο παντα.Ενα σωρο παραγοντες,ειδικα σε πηγες γνωσης και αναγνωσης που ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ οπως τα περιοδικα(διαφημισεις-πωλησεις-σπονσορες κλπ) μπορουν να αλλοιωσουν την αληθινη απο την "δημοσιευμενη"αποψη:_thumbsup:

αυτό ακριβώς έγραψα Κώστα. δεν αναφερόμουν σε σενα ή καποιον άλλον, αλλα γενικά,

ο καθένας δέχεται τις πληροφορίες με βαση το γνωστικό του επίπεδο και αυτο που θελει να αντλήσει ή το συμφέρον του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα και απο εμένα .Λοιπόν εγω τα οδήγησα και τα 2 ΄και μάλιστα ο τίγρης με ενδιέφερε και αγοραστικά.

Ο κινήτήρας του tiger εχει μια ηλεκτρική αίσθηση γκαζώνεις και ανεβάζει ρυθμούς χωρίς κενα με ομαλό ρυθμό σε σημειο που με τετάρτη και 20 χιλιόμετρα δεν σκορτσάρει επιταχύνοντας,

σίγουρα δεν έχει αίσθηση on off αλλα street triple υπερκυβισμένου (εμένα τουλάχιστον που ειχα το street triple) μου το θύμησε πολύ καταπληκτικός street κινητηρας.

Εχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ σέλα απίθανη κυριολεκτικά και πολύ καλή ανεμοκάλυψη που εγγυάται τελοιο ταξίδι αυτά οσο αφορα τα συν.

Τα μείον τώρα το εξης ενα και τεράστιο σε σημείο που εγω τουλάχιστον δεν θα την αγόραζα..... δεν στρίβει μάλιστα, δεν στρίβει εμένα μου θύμισε τα τρανσαλπ που ειχα κάποτε. Εχει ενα υπερβαρο μπροστινό το οποίο απορω πως θα στρίβει στο χώμα,στο μοτο βέβαια που διάβασα το θεωρούν στα συν γιατι λένε οτι ετσι ειναι σταθερό στο χώμα αλλα εμένα μου φαινεται μπούρδες αυτό και νομίζω οτι οποιος επιχειρησει μαγκιές στο χώμα θα φάει αγριες σούπες με αυτη την μηχανή.

Εν ολίγοις ειναι θεόβαρη και το αντιλαμβάνεται κανεις άμεσα οταν καθίσει τη μηχανή να σκεφτειτε οτι στους επιτόπιους ελιγμούς στην πόλη ενοιθα σαν να οδηγούσα το varadero. Νομίζω οτι το βάρος της μηχανής την κατατάσει στην αμεσως επόμενη κατηγορία και με αυτά θα έπρεπε να συγκριθεί

Για αυτό εγω δεν το συγκρίνω καν με το GS 800 διότι είναι άδικο για τον τίγρη.Στο bmw ανεβαίνεις επάνω και νομίζεις οτι το οδηγούσες πάντα ,πανάλαφρο στο χώμα ευκολα μανουβράρετε στην πόλη

εχει όμως 2 μεγάλα μείον ειναι ψηλό (όχι για όλους) και εχει κατάσκληρη σέλα σε σημειο ηλιθιότητα (οπως άλλωστε και το r1200r)δεν ξέρω τι ηλιθιότητα επιασε τους γερμανούς και βάζουν σκληρές σέλες παντού¨.

Εγω θα το έπερνα το Tiger αν το ήθελα για ταξίδια και ειχα και ενα σκουτεράκι για μέσα στην πόλη το GS 800 θα το έπαιρνα όμως (με εξτρα σέλα και μεγαλύτερο ανεμοθώρακα) για να πηγαινω παντού.

Αν έχει οδηγήσει κανείς to απλό 800 ας μας πεί εντυπώσεις

απο αυτα που διαβασα , θελω να σε ρωτησω αν ειχες τσεκαρει πιεσεις και ιδιαιτερα του μπροστινου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τις off εκδόσεις στο χώμα γράφει χαρακτηριστικά ότι το BMW είναι πολύ καλό για τον άπειρο και σε ρυθμούς περιήγησης, αλλά με το XC, ειδικά ο έμπειρος μπορεί να πάει πραγματικά γρήγορα!!

Φιλε,ενας εμπειρος στο χωμα μπορει να παει καλυτερα με mega On-Off απο εναν αλλον απειρο με GasGas300.Τι σημαινει αυτο;Οτι το megaOnOff ειναι καλυτερο απο το GG στο χωμα;Καταλαβετε τι διαβαζετε και αν αυτο που διαβαζετε εχει καποιο λογο "υπαρξης"....Αν (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ)ο απειρος παει στο χωμα με ενα F800GS πολυ καλα,σκεψου ενας εμπειρος πώς μπορει να το παει...:rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά και αυτό εννοεί και αυτό καταλαβαίνει ο καθένας.

Για ακριβώς αυτόν το λόγο έγραψα ότι κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν και για αυτό δεν θα καταλάβουν.

Όταν είσαι επηρεασμένος συναισθηματικά η κρίση σου χάνει την αντικειμενικότητά της...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προφανώς αυτό εννοεί, εχει μεγαλύτερα περιθώρια "ψηλα"

Φυσικά και αυτό εννοεί και αυτό καταλαβαίνει ο καθένας.

Για ακριβώς αυτόν το λόγο έγραψα ότι κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν και για αυτό δεν θα καταλάβουν.

Όταν είσαι επηρεασμένος συναισθηματικά η κρίση σου χάνει την αντικειμενικότητά της...

Mιλαμε για χωμα.Χ-Ω-Μ-Α παιδια!!!Θεωρειται(με "αι" οχι με "ε"...)οτι μια μοτοσυκλετα 200+κιλων ειναι πλεονεκτημα να εχει περιθωρια ψηλα ΣΕ ΧΩΜΑ;...Μιλαμε για χωμα...Οπου δουλευεις τον κινητηρα σε μεσαιες συνηθως.Ψηλα ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ,ακομα και ψιλολαθος,μπορει να φερει καταστροφη...οχι χαζοπτωση αλλά ζημιά και μεγαλη μαλιστα σε αυτη την κατηγορια μκοτοσυκλετας...(ακριβα πλαστικα-μεγαλο βαρος-ακριβα περιφερειακα κλπ)...Στο χωμα αποφευγουμε να δουλευουμε ψηλα ενα ΜΗ ΔΙΧΡΟΝΟ μοτο για να εχουμε την πολυτελεια της ανεσης και ευκολου ελεγχου,αλλά και οχι ξεσπασματα αρα ομαλη κινηση...Σκεψου να κινεισαι 200+κιλα η μοτο μαζι με 80+αναβατη και οι στροφες ψηλα αρα και η δυναμη-ιπποι ΠΟΛΛΟΙ,αρα και ο ρυθμος κινησης(ταχυτητα)υψηλος...Γιαυτο γραφω οτι θεωρω οτι η GS ειναι καλυτερη στο χωμα απο το XC.Διοτι εως ψηλα...ΕΩΣ εκει,δηλαδη απο χαμηλα και σε μεσαια κινειται καλυτερα και πιο απροβληματιστα.Ελαχιστες φορες που θα κινηθουμε ταχυτατα και εκει παλι δεν θα εχει τεραστια διαφορά μεταξυ των δυο(δεδομενου οτι μιλαμε για ΧΩΜΑ λεμε...).Μιλαμε για τεραιαν χωμα-Ελλαδα που σημαινει οτι δεν κινουμαστε "αλα dakar" με τεραστιες ευθειες αμμου και πολυ μεγαλη ταχυτητα και Μ.Ω.Τ.Μιλαμε για κατηγορια μοτο που ουτε μονοπατια για "κατσικια διχρονα" θα ανεβαινουμε αλλα θα κινουμαστε σε χωματινους δρονους σφιχτους ή και πιο ελευθερους με στροφες αρκετες(Ελληνικη υπαιθρος-δασικη δρομοι-χωματοκροκαλλα)δεν επιτρεπουν ολα αυτα να θεωρουμε μια μοτοσυκλετα οτι ειναι καλυτερη απο μια αλλη μονο και μονο επειδη δουλευει καλυτερα ψηλα.Σκεψου το κι αλλιως.Η διαφορά αναμεσα στις δυο που θα εχει χτιστει "εως ψηλα" θα ειναι δυσκολο να καλυφθει απο την αλλη ...υπο αυτες τις συνθηκες...

Επιπροσθετα ακου κι αυτο.Καθε ΒΑΡΙΑ και ΜΕ ΙΠΠΟΥΣ ανω των 40 μοτο κινουμενη ΣΕ ΧΩΜΑ αρα σε τεραιν "ευθραυστο"για το συνολο οδηγου-μοτο θελει εμπειρια-κοτσια και χερια αλά και τρελλα ΜΕΓΑΛΗ,οπως και να μην υπολογιζεις εξοδα(απο "κακια στιγμη"αλλά και φθορα συνολικα της μοτο σε κινηση στο χωμα). Οσο πιο ευκολη και ομαλη μια μοτο σε μεγαλο ευρος στροφων και ποσο μαλλον εως μια "λογικη" ταχυτητα,αρα "εως ψηλα"για μενα αυτη εχει πλεονεκτημα.

Αυτη η αποψη μου,αυτην υποστηριζω.Δεν την εμαθα σε περιοδικα αλλά στα βουνα.Ισως ειμαι λαθος για καποιους.Προσωπικα ομως δεν μου εχει βγει λαθος...και θα συνεχισω ετσι.

Δεν τα παιρνω απο τη BMW.Ουτε απο αλλους...Σημερα εχω αυτη,χθες αλλες,αυριο αλλη πιθανον.Απλα μου αρεσει η μοτοσυκλετα και κανω οτι περνα απο το χερι μου και το θελω μου ωστε να γουσταρω...

Ειπα πιο πανω και ξαναλεω,ο Τιγρης δειχνει στα χαρτια(δεν την εχω οδηγησει ακομη κι αν το κανω ισως και να μην εχω χρονο αρκετο ωστε να βγαλω ασφαλη συμπερασματα)ειναι εξαιρετικη μοτο-για μενα.Αλλου χωλαινει αλλου οχι...Δεν παω ομως να λεω οτι συγκριτικα με τη BMW εχει και πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.Ισως και ανουσιο τελικα να συγκρινουμε δυο μοτοσυκλετες που απευθυνονται σε διαφορετικους οδηγους.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στο χωμα αποφευγουμε να δουλευουμε ψηλα ενα ΜΗ ΔΙΧΡΟΝΟ μοτο για να εχουμε την πολυτελεια της ανεσης και ευκολου ελεγχου,αλλά και οχι ξεσπασματα αρα ομαλη κινηση...Σκεψου να κινεισαι 200+κιλα η μοτο μαζι με 80+αναβατη και οι στροφες ψηλα αρα και η δυναμη-ιπποι ΠΟΛΛΟΙ,αρα και ο ρυθμος κινησης(ταχυτητα)υψηλος

αν εχεις καταλληλα "χέρια" σκέψου ΚΤΜ 990 Adventure!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξαναλεω οτι πηγα να το παρω να το αγορασω δηλαδη , ο κινητηρας ηταν ονειρο αλλα η μηχανη δεν εστριβε ε τωρα δεν νομιζω να φταιει η πιεση στο λαστιχο το τεστ ντραιβ ητανε τι να πω.

Εγω νομιζω οτι η μηχανη ειναι εμπροσθοβαρης και ο 21 τροχος δεν βοηθαει , ας μας πει καποιος που οδηγησε και το απλο αν ειναι και αυτο ετσι

Το Adventure εχει πιο ελαφρυα αισθηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+++++οσα θες!!!

Αλλου κερδιζει το ενα μηχανακι αλλου το αλλο.Για μενα δεν κανουν για χωμα ουτε το ενα ουτε το αλλο.Για χωμα ειναι τα εντουρακια,ΜΧ και τελος,Παιχνιδια και αλλα πολλα και οταν την φας δεν θα σκασεις 2000 σε πλαστικα.Εκτος και αν νομιζει καποιος οτι σε χωμα δεν πεφτει ποτε.

Και οπου χωμα δεν μιλαμε για χωματοδρομους εκει παω και γω με το δικο μου.

Τεσπα πιστευω οτι δεν ειναι αναγκη να υπερασπιζομαστε την εταιρεια που καβαλαμε με μανια.Εβγαλε νεο τιγρη η Τ.

Ε και???πρεπει με το ζορι να το παρω το μηχανακι αν και εχω δει οτι πχ το BMW,KTM η οποιοδηποτε αλλο ειναι καλυτερο ή ακομα καλυτερα με φταχνει σαν μηχανη καλυτερα να την βλεπω ή να ικανοποιει τα θελω μου καλυτερα?

Και βγαζει εκει την ιπποδυναμη το ενα και εκει το αλλο και να η καταναλωση του ενος ειναι μισο λιτρο λιγοτερο και χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.Μακαρι οσοι τα παρουν να τα αξιοποιησουν οπως τους αξιζει αλλα χλωμο το κοβω.Καθομαστε και τρελαινομαστε με νουμερα.Ας τα οδηγησουν οι ενδιαφερομενοι και οποιο τους κουμπωσει καλυτερα και τους αρεσει σαν εμφανιση ας το παρουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@DOCORTHO

Απλα αυτη η αισθηση του οτι δεν στριβει ,συμβαινει παντα και εντονα οταν ειναι ξεφουσκωτο το λαστιχο , δεν λεω οτι ετσι ηταν ,εγω αλλωστε δεν το εχω καβαλησει,απλα ρωταω αν τσεκαρες πιεσεις ή πιστευεις οτι μπορει να οφειλεται εκει

BTW και εγω Transalp ειχα αλλα δεν θα ελεγα σε καμμια περιπτωση οτι ειχε υπερβαρο μπροστινο.

@Themata

αλλο θεμα αυτο. Ναι το 990 εχει και αυτο πολυ δυναμη ψηλα , αυτο ομως δεν νομιζω οτι σημαινει οτι πρεπει να το "στυβεις" για να πηγαινει γιατι φανταζομαι οτι σαν 990 που ειναι θα εχει αρκετη δυναμη χαμηλα που θα σε σπρωχνει ωραια στο χωμα

@Mathosalas

πιστευω οτι εχεις δικιο σε αυτο που λες , οσες φορες εχω βγει χωμα - λιγες με το πρωην μου Transalp , μπολικες με μονοκυλινδρα 250αρια- μου αρεσει οταν με λιγο γκαζι εκει που ακριβως χρειαζεται μπορω να κατευθυνω την ουρα για να κινηθω καταλληλα χωρις να αγχωνομαι ,οταν το γκαζι ανοιγει πολυ, η φορα που μαζευεται ειναι μεγαλη και εκει αρχιζει το αγχος.

Αλλα σκεφτομουν το εξης , αφου το XC εχει λιγοτερα αλογα στις ιδιες στροφες με το GS μηπως αυτο σημαινει οτι θα ειναι πιο γραμμικο και ηρεμο χωρις να σε τιναζει με αποτομες μεταφορες ισχυος* στις χαμηλες και οταν θελεις και χρειαστεις παραπανω ιππους, η ευστροφια του 3κυλινδρου και αυτα τα οποια αλογα παραπανω αλογα εχει ψηλα ,καθαρισουν την ευθεια που θες να ανοιξεις :unsure:

Σαν αποριες και θεματα προς συζητηση τα ρωταω αυτα :think:

Σκεφτομενος κιολας τον τροπο αποδοσης του 990 που χαμηλα δεν ειναι τοσο δυνατο οσο ειναι άλλα , αλλά στο χωμα παει πολυ ωραια (απο οτι λενε,εγω μονο ασφαλτο το εχω παει)

*(απο οτι θυμαμαι βεβαια απο μια μικρη ασφαλτινη βολτα που ειχα κανει με το GS o ψεκασμος του μια χαρα δουλευε απο κλειστο προς ανοιχτο , καμμια σχεση με αλλα που τιναζουν)

Τροποποιήθηκε από τον pantheman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενω και εγω κυνηγουσα την τελεια μηχανη να πηγαινει τελεια ΚΑΙ σε ασφαλτο ΚΑΙ σε χωμα ,κατεληξα εδω αρκετο καιρο οτι αυτο δεν γινεται ,και εχω κατασταλαξει να κοιταξω κανα ασφαλτινο ξεκαθαρα μηχανακι ,οταν με το "μεγαλο" σου κινησε 95% ασφαλτο ,και 5% θα χρειαστει να κινηθεις στο χωμα,αποφασισα να μην θυσιαζω την ανεση και τις επιδοσεις που μου προσφερει ενα αμιγως ασφαλτινο για αυτο το 5% η κανα ψιλο παραπανω , βεβαια περι ορεξεως .....παστουρμαδοπιτα. Δεν λεω οτι αυτα ειναι απολυτα σωστα ,αλλος μπορει να τα θελει αλλιως.

Απλα διαβαζοντας τετοια ,καθησηχαζομαι και εγω :_innocent: γιατι η επιλογη μοτοσυκλετας ειναι βαρια.

Ασφαλτινο λοιπον και ενα εντουρακι απο διπλα για να τα εχεις ολα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν εχεις καταλληλα "χέρια" σκέψου ΚΤΜ 990 Adventure!!!

Σκεφτομενος κιολας τον τροπο αποδοσης του 990 που χαμηλα δεν ειναι τοσο δυνατο οσο ειναι άλλα , αλλά στο χωμα παει πολυ ωραια (απο οτι λενε,εγω μονο ασφαλτο το εχω παει)

To παμε πιο μακρυα τωρα και φοβαμαι οτι πλατυαζει η κουβεντα.Το 990 ΔΕΝ παει απο μονο του στο χωμα καλα...Απαιτει γνωση και χερια!!!Αλλά και για ενα αλλο λογο...Αν δεν μεινεις πανω στο γκαζι ειδικα οσο βαραινει το τεραιν,εχεις χασει.Απλα γιατι οσο αυξανει ο ρυθμος κινησης που σε συνδιασμο με το ΒΑΡΟΣ κανουν δυσκολη την διατηρηση της "μη πτωσης"το γκαζι ειναι συμμαχος να ξεπερνας 1.Χωμα+βαρος+ταχυτητα=συνδιασμος ανετα για πτωση! και 2.Το φοβο σου,που δημιουργειται οσο αυξανει ο ρυθμος με ενα "ελεφαντα"και κινεισαι ολο και πιο γρηγορα!Με απλα λογια,αν πας αργα σε βαρυ τεραιν εχεις πολυ βαρος να διαχειριστεις και το χωμα σου κοβει τα υπατα(περα απο τα χερια σου και την εξουθενωση)...

Και μην ξεχναμε και το γεγονος οτι το 990 ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αλλου και πολυ πανω σε σχεση με τα XC800 & F800GS σε αναρτησεις....ΠΟΛΥ σημαντικο αυτο!!!

Σκεψου να μιλαμε για αντιστοιχες συνθηκες οχι με 990 αλλά με τα άλλα δυο του τοπικ!

Συμφωνω με εσας που υποστηριζεται οτι για χωμα θελεις κατι πιο εξειδικευμενο.Ομως με προϋποθεσεις,δηλαδη τι εννοω.

1)Οτι και το mega OnOff θα παει χωμα,αλλά αν σεβαστεις αυτο που οδηγεις και ποσο πιο δυσκολα θα ειναι τα πραγματα οσο πιο πολυ βαραινει το τεραιν...Εαν σε κουραζει πχ ενα 2χρονο100 κιλων με αριστο πατημα-αναρτησεις και στησιμο για χωμα καθαρα στημενο και βγαλμενο...σκεψου τον "ελεφαντα σου"...

2)Εαν θελεις πολλα απο την εμπλοκη σου με χωμα,τοτε παρε "καθαρο" και ασε τα μαστοδοντα για πιο light καταστασεις.Εκτος και η εμπειρια σου και τα χερια,σου επιτρεπουν να πηγαινεις αρκετα μακρυα...

3)Πτωση με "ελεφαντα" οσο ανεβαινει η ταχυτητα μπορει να ισοδυναμει η επισκευη του ακομη και με ολοκληρη αγορα ενος..."καθαρου"...Οπότε μεγαλο κοστος αν ερθει η κακια στιγμη...

4)Ολα πανε-ολα δεν πανε.Εξαρταται απο το τι θελεις και τι μπορεις.

5)Αλλη μηχανη θα παρεις για εντουραδα,αλλη για μοτοκρος,αλλη για OnOff αλλη για δρομο.Λογικο αλλά αν το θυμασαι αυτο τοτε...ξερεις τι οδηγεις!

Σορυ για το οφτοπικ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To παμε πιο μακρυα τωρα και φοβαμαι οτι πλατυαζει η κουβεντα.Το 990 ΔΕΝ παει απο μονο του στο χωμα καλα...Απαιτει γνωση και χερια!!!Αλλά και για ενα αλλο λογο...Αν δεν μεινεις πανω στο γκαζι ειδικα οσο βαραινει το τεραιν,εχεις χασει.Απλα γιατι οσο αυξανει ο ρυθμος κινησης που σε συνδιασμο με το ΒΑΡΟΣ κανουν δυσκολη την διατηρηση της "μη πτωσης"το γκαζι ειναι συμμαχος να ξεπερνας 1.Χωμα+βαρος+ταχυτητα=συνδιασμος ανετα για πτωση! και 2.Το φοβο σου,που δημιουργειται οσο αυξανει ο ρυθμος με ενα "ελεφαντα"και κινεισαι ολο και πιο γρηγορα!Με απλα λογια,αν πας αργα σε βαρυ τεραιν εχεις πολυ βαρος να διαχειριστεις και το χωμα σου κοβει τα υπατα(περα απο τα χερια σου και την εξουθενωση)...

Και μην ξεχναμε και το γεγονος οτι το 990 ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αλλου και πολυ πανω σε σχεση με τα XC800 & F800GS σε αναρτησεις....ΠΟΛΥ σημαντικο αυτο!!!

Σκεψου να μιλαμε για αντιστοιχες συνθηκες οχι με 990 αλλά με τα άλλα δυο του τοπικ!

εδω εχεις απολυτο δικιο ,αν το τερεν ειναι βαρυ οπως λες και δεν το ανοιξεις ...κολλησες , ακομα και αν ερχεσε με αρκετα και μπροστα σου ειναι παχια λασπη ή βραχια ή οτιδηποτε αλλο παρομοιο και επικυνδυνο εκει και παλι πρεπει να γυρισει κι αλλο το γκαζι , και εκει οντως οι "αλλες" αναρτησεις του 990 καθαριζουν το τοπιο

Συμφωνω με εσας που υποστηριζεται οτι για χωμα θελεις κατι πιο εξειδικευμενο.Ομως με προϋποθεσεις,δηλαδη τι εννοω.

1)Οτι και το mega OnOff θα παει χωμα,αλλά αν σεβαστεις αυτο που οδηγεις και ποσο πιο δυσκολα θα ειναι τα πραγματα οσο πιο πολυ βαραινει το τεραιν...Εαν σε κουραζει πχ ενα 2χρονο100 κιλων με αριστο πατημα-αναρτησεις και στησιμο για χωμα καθαρα στημενο και βγαλμενο...σκεψου τον "ελεφαντα σου"...

2)Εαν θελεις πολλα απο την εμπλοκη σου με χωμα,τοτε παρε "καθαρο" και ασε τα μαστοδοντα για πιο light καταστασεις.Εκτος και η εμπειρια σου και τα χερια,σου επιτρεπουν να πηγαινεις αρκετα μακρυα...

Δεν ειναι οτι θελω πολλα , απλα θελω να το φχαριστιεμαι χωρις να αγχωνομαι , αλλα παλι τα ατιμα τα MegaOnOff πανε πιο μακρυα ...για να κανεις και πιο μακρυα εντουραδες σε μερη που δυσκολα θα το επαιρνες αποφαση να πας με ενα 250 ακομα και με 400....εκτος και αν με πας με ομαδα ,και το μεγαλυτερο ποσοστο δρομων να ειναι χωμα...και... και...και...και εν τελει θελω γιατρο γιατι ακρη δεν θα βγαλω ποτε :blush2: ειμαι περιεργη περιπτωση. :tomato:

3)Πτωση με "ελεφαντα" οσο ανεβαινει η ταχυτητα μπορει να ισοδυναμει η επισκευη του ακομη και με ολοκληρη αγορα ενος..."καθαρου"...Οπότε μεγαλο κοστος αν ερθει η κακια στιγμη...

4)Ολα πανε-ολα δεν πανε.Εξαρταται απο το τι θελεις και τι μπορεις.

5)Αλλη μηχανη θα παρεις για εντουραδα,αλλη για μοτοκρος,αλλη για OnOff αλλη για δρομο.Λογικο αλλά αν το θυμασαι αυτο τοτε...ξερεις τι οδηγεις!

Σορυ για το οφτοπικ :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον pantheman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καποιοι αδυνατουν να καταλαβουν τι ρολο παιζουν τα σχεδιαγραμματα ροπης.

Μιλανε για ροπες σε υψηλες στροφες για το triumph, οταν αυτο δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο!!! Ειναι το πιο ΑΚΥΡΟ και χαζο επιχειρημα!

και το εξηγω: Οταν η μεγιστη ροπη ειναι 7,8κιλα και σε ολο το υπολοιπο φασμα εχει 7-7,5 τοτε τι σχεση εχει ΠΟΥ ειναι τα 7,8??

Στις 5,000 στροφες βγαζει 8κιλα ροπη το GS? OK! στις 5,000 στροφες λοιπον το Tiger βγαζει 7,5 κιλα ροπης. Αν αυτα θελατε να πειτε, κερδισατε. Εχετε μισο κιλο ροπης παραπανω, στο σημειο που το θελετε! γεια σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα μην τρελενεσαι κουβεντα κανουμε και οπου μας βγαλει για χαρην της φιλοσοφιας και μονο ,για να πουμε κατι πιο σιγουρο πρεπει να καβαλησουμε ΚΑΙ τα δυο

Αλλα μιλωντας για χωμα δεν ειναι καθολου ακυρο , δεν ξερω αν εχεις καποια εμπειρια ,αλλα πιστευω οτι παιζει ρολο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποιο παιζει ρολο δηλαδη? Το οτι στις 5000 στροφες εχει 7,5 ροπη το tiger ενω το BMW εχει 8? Εκει ειναι η διαφορα τους?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω ποια ακριβως ειναι η τιμη ροπης τους στις 5000 σαλ για το καθενα αν αυτο ρωτας , απλα ξερω οτι στα χωματα δεν ταιριαζουν οι πολλοι κυλινδροι ,και γενικοτερα στα ιδια κυβικα οι λιγοτεροι κυλινδροι θα δουλεψουν καλυτερα χαμηλα απο τους περισσοτερους που θα δουλεψουν καλυτερα ψηλα , βεβαια ολα αυτα ειναι τριχες γιατι οπως ειπα και πιο πανω ,η διαχειριση των ψεκασμων σημερα εχει φτασει "αλλου" οποτε αν δεν του γυρισω την γκαζιερα και να τσουλαει με ταχυτητα μεσα δεν μπορω να ξερω , γενικολογιες λεμε τωρα για χαριν της κουβεντας, μην φανατιζεσε οπαδικα με τις μαρκες ,να μας διναν και τιποτα απο τα κερδη τους οι :tooth:κιαραταδες

και οσο για τις τιμες ροπης το μονο που ειπωθηκε μεχρι στιγμης ειναι αυτο

Tiger 78.6 Nm @ 7850 rpm

F800GS 80 Nm @ 5700 rpm

Θελω TestRide!!!!!! :drool::_w00t: ολη η κουβεντα αυτη μου εχει ανοιξει την ορεξη . :devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καποιοι αδυνατουν να καταλαβουν τι ρολο παιζουν τα σχεδιαγραμματα ροπης.

Μιλανε για ροπες σε υψηλες στροφες για το triumph, οταν αυτο δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο!!! Ειναι το πιο ΑΚΥΡΟ και χαζο επιχειρημα!

και το εξηγω: Οταν η μεγιστη ροπη ειναι 7,8κιλα και σε ολο το υπολοιπο φασμα εχει 7-7,5 τοτε τι σχεση εχει ΠΟΥ ειναι τα 7,8??

Στις 5,000 στροφες βγαζει 8κιλα ροπη το GS? OK! στις 5,000 στροφες λοιπον το Tiger βγαζει 7,5 κιλα ροπης. Αν αυτα θελατε να πειτε, κερδισατε. Εχετε μισο κιλο ροπης παραπανω, στο σημειο που το θελετε! γεια σας.

Εγώ συμφωνώ μαζί σου. :popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα