Jump to content
themata

Triumph Tiger 800 vs Bmw F800GS

Για..πείτε!  

288 ψήφοι

1. 1. Tiger 800 ή F800GS?

• Tiger 800
      149
    • F800GS
      78
    • κανένα από τα δύο
      28

Recommended Posts

Οποτε με απλα λογια.

Το GS ειναι πιο χωματινο λογο μεγαλυτερου υψους στο τιμονι, μεγαλυτερης διαδρομης στην αναρτηση, ροπη στα χαμηλα, πιο γραμμικο κινητηρα και αισθητα μικροτερο βαρος απο το Tiger.

Το Tiger πιο ασφαλτινο, δουλευει καλυτερα ψηλα, καλυτερη σελα και πιο επιθετικη θεση οδηγησης με βαση την θεση τιμονιου. Ακομα επιτρεπει μεγαλυτερες ταχυτετες και πιο ανετα στην ασφαλτο σε σχεση με το GS.

:whistling:

Kαι εγω χθες διαβαζα αυτο το θεμα, και ειχα ακριβως το ιδιο υφος με το emoticon στο τελος!

Εdit: Κανει και καλυτερες σουζες το Tiger! :P

Τροποποιήθηκε από τον r3negade

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εdit: Κανει και καλυτερες σουζες το Tiger! :P

Εδω δεν ξερω να κανω με το XR ρε μπαγλαμα. Να σου θυμησω στην Βουλιαγμενης ? :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδω δεν ξερω να κανω με το XR ρε μπαγλαμα. Να σου θυμησω στην Βουλιαγμενης ? :tooth:

τι έγινε στη Βουλιαγμένης;;;;; τι τι τιιιιιι;;;;;;; :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι έγινε στη Βουλιαγμένης;;;;; τι τι τιιιιιι;;;;;;; :P

:blush2::whistling: Οχι πολλα. Σημασια εχει οτι ο Renegade γελουσε για τα επομενα 2 χιλιομετρα :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

E τοτε δεν θα γελουσα για τα επομενα 2 χιλιομετρα.. Αλλα το επιασες το concept!

Btw και τωρα που μου το θυμισες γελουσα σαν χαζος! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτιμω Tiger.

Αν και στο χωμα το F800 ειναι καλυτερο λογω το οτι το Τiger εχει περισσοτερο στριτ κινητηρα..

η σελα ειναι πιο ανετη στο Ταιγκερ..

ο πιο βασικος λογος ειναι οτι δεν θα εδινα ποτε λεφτα στην ΒΜW και ποσο ακομα στους γερμανους

Ασε που η BMW εχει πανακριβα ανταλλακτικα :wallbash:

Εν κατακλειδι Tiger :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως ολοι ξερουμε οτι δινεις 11.000 ευρω για το ενα η το αλλο μηχανακι και οι αναρτησεις δεν εχουν την υποτιποδη ρυθμιση... :kaaaala:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέφανε για χρήση δρόμου, έχουν τόση σημασία οι ρυθμίσεις? Εγώ στο πίσω αμπορτισερ μου ακόμα δεν έχω κοιτάξει, τις ρυθμίσεις του. Άντε στο μπροστ'α κάτι έχω κάνει. Για το 95% των οδηγών οι ρυθμίσεις είναι πολυτέλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στέφανε για χρήση δρόμου, έχουν τόση σημασία οι ρυθμίσεις? Εγώ στο πίσω αμπορτισερ μου ακόμα δεν έχω κοιτάξει, τις ρυθμίσεις του. Άντε στο μπροστ'α κάτι έχω κάνει. Για το 95% των οδηγών οι ρυθμίσεις είναι πολυτέλεια.

Μην ξεχνας ομως αλλο ενα μηχανακι δρομου και αλλο ενα μηχανακι που θες στην ασφαλτο πιο σφηχτες αναρτησεις και στο χωμα πιο μαλακες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην ξεχνας ομως αλλο ενα μηχανακι δρομου και αλλο ενα μηχανακι που θες στην ασφαλτο πιο σφηχτες αναρτησεις και στο χωμα πιο μαλακες.

Τι να σε πω ρε Στέφανε, χώμα δεν μπαίνω. Σέ ένα ταξιδιωτικό με gs1200,gs800,ktm 990 που είχαν πάει Αλάσκα, θυμάμαι ότι κατακρίνανε το μπροστινό του 800, που δεν είχε ρυθμίσεις. Οι εταιρίες λογικά τα έχουν ρυθμίσει έτσι ώστε να λειτουργούν ικανοποιητικά σε όλες τις συνθήκες. Αυτό το ικανοποιητικά, νομίζω ότι είναι ικανοποιητικό για τον μέσο οδηγό. Γι αυτούς που είναι πιο απαιτητικοί και εξιδεικευμένοι σαφώς οι ρυθμίσεις θα ήταν από επιθυμητές ως απαραίτητες. Αλλά εσύ γιατί νομίζεις ότι τα 800 κάνουν 11.000 όπως λες και τα 1200 κάνουν 15.000? Επειδή έχουν 50% μεγαλύτερο κυβισμό ή γιατί συνοδεύονται από αντίστοιχα ποιοτικότερα περιφερειακά κλπ. Θέλω πάλι να πω ότι αν ένα χτχ κάνει 7.000 και χωρίς αβσ, ένα βστρομ κάνει 9.000, τότε τα 11.000 για αυτά δεν είναι υπερβολικά και το θέμα των αναρτήσεων με κανά επιπλέον 1000ρικο στο μέλλον, αν σε καίει και έχεις δυνατότητα το λύνεις.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαφωνώ Μάκη. Πρέπει, πάντα κατά την γνώμη μου, να ρυθμίζουμε την ανάρτηση συναρτήσει την ποσότητας των κακοτεχνιών στους δρόμους, των ταχυτήτων που κινούμαστε, αλλά και φυσικά βάσει κιλών μας.

Άλλη η ρύθμιση για αυτοκινητόδρομους Γερμανίας κινούμενοι με πολλά χιλιόμετρα, άλλη ρύθμιση για επαρχιακό Κρήτης γεμάτο λακούβες με πολλά χιλιόμετρα, και άλλη η ρύθμιση για πόλη με λακούβες κινούμενοι με λίγα χιλιόμετρα.

Εγώ κάπου στην μέση βρίσκω την λύση, μιας και οδηγάω τόσο σε πόλη όσο και σε εθνικό δίκτυο.

Και στις 2 μηχανές μου αφιερώνω πολύ χρόνο στην ρύθμιση. Εάν δεν τις ρυθμίσω σωστά μου κοπανάνε την μέση, είτε επειδή είναι πολύ σκληρές και δεν συμπιέζεται το ελατήριο, είτε επειδή είναι πολύ μαλακές και τερματίζει με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Άρα, πρέπει να ρυθμίζουμε το πίσω αμορτισέρ έτσι ώστε να μην χοροπηδάει η μηχανή σε κάθε σαμαράκι (άρα να μην είναι πολύ σκληρό) και να μην τερματίζει η ανάρτηση σε κάθε σαμαράκι (πολύ μαλακό).

Και φυσικά πρέπει να έχουμε ρυθμίσει και την προφόρτιση του ελατηρίου βάσει κιλών μας...

Και στο μπροστά θέλει την ρύθμισή του ώστε ναι μεν να δίδει πληροφόρηση, αλλά να μην κατακτυπάει, ούτε να είναι βάρκα...

Και στο αυτοκίνητο τις ίδιες ρυθμίσεις έχω κάνει. Να μην χοροπηδάει, αλλά να είναι και αρκετά σφικτό ώστε να τα "καταπίνει" όλα.

Σίγουρα στο χώμα οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές, αλλά η λογική είναι η ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε θηρίο, το τερματίζεις το αμορτισέρ? Εγώ λόγω ύψους είμαι στα μέσα κιλά αναβάτη 75-85, οπότε οι νορμάλ ρυθμίσεις δεν είναι τραγικές.

Για να κάτσω να ρυθμίσω το γκούζι, έπρεπε πρώτα να το μάθω σαν μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι τον αέρα επιτέλους του τον πήρα. Τώρα στις παρατεταμένες με 140+ πλέει. Για να το ρυθμίσω λοιπόν πρέπει να βγω εθνική μια μέρα και να αρχίσω τα πάνω κάτω, σταματάω ρυθμίζω και ξανά μανά και αυτό θέλει και ψυχικά αποθέματα γιατί λάθος ρύθμιση ενδέχεται και γλιστρήματα. Π.χ. το μπροστινό στο σχεδόν τέρμα συμπίεση,επαναφορά φρέναρε πολύ καλά αλλά σε κάτι στροφές είχα κάτι κουφά χασίματα. Οι ρυθμίσεις θέλουν και κατανόηση και προσοχή. Το μόνο highsiding που έχω φάει στην ζωή μου, το είχα φάει πειραματιζόμενος πριν 12 χρόνια με το cbr μου. Να το ρυθμίσεις για τις λακούβες είναι εύκολο. Οπότε προς το παρόν, άστο να πλέει, τουλάχιστον με τις τρέχον ρυθμίσεις είναι προβλέψιμο.

Τροποποιήθηκε από τον makisp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλακό ίσον προβλέψιμο. Όταν δοκιμάσεις να το σκληρύνεις λίγο και βγεις στον εθνικό με πολλά χιλιόμετρα, θα ανακαλύψεις την διαφορετική συμπεριφορά που θα έχει στις ευθείες. Πχ θα χοροπηδάει σκίζοντάς σου την μέση, θα πλέει κλπ. Όταν βρεις την ρύθμιση που δεν θα σου κάνει τίποτα από τα παραπάνω στην ευθεία, τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου τα κάνει και όταν είσαι πλαγιασμένος και συναντήσεις σαμαράκι...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τόσο η σκληρή, όσο και η μαλακή ρύθμιση, σε ακραίες συνθήκες γίνεται επικίνδυνη.

Σκέψου και το άλλο. Αν δοκιμάσεις να οδηγήσεις ένα από τα μοτόρια μου θα δεις ότι θα σου χοροπηδάνε συνεχώς και η μέση του θα τρώει τρελούς χτύπους. Εάν οδηγήσω το δικό σου μηχανάκι τότε θα είναι συνεχώς τερματισμένη η ανάρτηση με μένα πάνω. Άρα, εκ των πραγμάτων, θα πρέπει και οι δύο να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις.

Ρε θηρίο, το τερματίζεις το αμορτισέρ?

Στο ΤΑ όχι τόσο συχνά, εκτός και αν στην εθνική πετύχω κάνα καλό σαμαράκι.

Στο Bmw έχω ρυθμίσει την απόσβεση τόσο σκληρή όσο να μην επιτρέπει να τερματίζει εύκολα το πολύ προφορτισμένο ελατήριο. Κοινώς, λόγω της μικρής διαδρομής του αμορτισέρ το τερματίζω εύκολα δυστυχώς. Θέλει καινούργια ανάρτηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο τα δυο θα διαλεγα f800gs.δεν εχω οδηγησει κανενα βεβαια αλλα μου αρεσει και πιο πολυ εμφανισιακα και πιστευω στο θεμα καταναλωση υπερτερει ενω μου αρεσει και ο ηχος του.τελος βγαζει πιο κατω την ροπη πραγμα χρησιμο

εννοειται θα το μετετρεπα σε sm γιατι δεν θα παταγα χωμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εννοειται θα το μετετρεπα σε sm γιατι δεν θα παταγα χωμα...

Τοτε θα επερνες λαθος μηχανη με αυτο το κρητιριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Yπαρχει ενα συγκριτικο εδω για οποιον ενδιαφερεται!

http://dottv.gr/triumph-tiger-800xc-vs-bmw-f800gs-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοτε θα επερνες λαθος μηχανη με αυτο το κρητιριο.

Αν το παιρνα θα το παιρνα μονο και μονο γιατι μου αρεσει!εννοειται οτι εαν ειχα τα χρηματα και το ηθελα για την μια και μοναδικη μηχανη θα κοιταζα κατι αλλο.

ειναι σαν αυτους που παιρνουν φερραρι και την πειραζουν ρε παιδι μου.δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα αλλα το κανουν :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποια είναι τώρα η Ferrari το 800gs? Να επισκεφτείς τον ψυχολόγο σου, άμεσα. Πάρε κανα hypermotard800 να βρεις την υγειά σου και να αποκαταστήσεις την λειτουργία των οπτικών νευρώνων και αισθήσεων σου, που είναι και ferrari το βαυβαρικό κατασκεύασμα.

Από αυτά τα 2 έχοντας οδηγήσει το tiger800 και το f800r, θα προτιμούσα το triumph αλλά είμαι και εμπαθής. Μοτερ έχουν και τα 2 εξαιρετικά, με το tiger να είναι΄λίγο πιο εύστροφο και το άλλο λίγο πιο ροπάτο αλλά οι διαφορές δεν είναι σημαντικές. Το triumph έχει πολύ σπορ για την κατηγορία στήσιμο, ίσως κάτι σαν πιο μεγάλο Versys...με το που κάθεσαι πάνω θες να το χώσεις....και το f800r πολύ ωραία μοτοσυκλέτα με φυσική και άνετη θέση οδήγησης, ελαφριά και ζυγισμένη. Τα gs δεν ξέρω αλλά λένε ότι δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικα όσο το triumph.

Αν ήταν να δώσω τόσα χρήματα, μιας και δεν με ενδιαφέρει το χώμα και το ταξίδι στην εθνική, θα έπαιρνα το hypermotard800 που είναι σε άλλο επίπεδο από πλευράς αισθητικής αλλά και όπως το έχω δει να στρίβει, με τα στημένα 190 γεμάτα κιλά του (όσο ένα xtx) δεν παίζεται η μοτοσυκλέτα. Γκαυλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποια είναι τώρα η Ferrari το 800gs? Να επισκεφτείς τον ψυχολόγο σου, άμεσα. Πάρε κανα hypermotard800 να βρεις την υγειά σου και να αποκαταστήσεις την λειτουργία των οπτικών νευρώνων και αισθήσεων σου, που είναι και ferrari το βαυβαρικό κατασκεύασμα.

Τα gs δεν ξέρω αλλά λένε ότι δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικα όσο το triumph.

Χαιρομαι οταν διαβαζω τετοια ποστ...γιατι ειμαι βιτσιοζος!!! :_rock-on: Και γουσταρω την μοτοσυκλετα μου να μην την βλεπω παντου και σιγουρα οχι σε χερια τυχαιων αγοραστων...Τωρα οδηγικα θα αφησω να αιωρουνται οι αποψεις οτι ουτε παιχνιδιαρικο ειναι το F800GS...ουτε Ferrari ειναι....διοτι πραγματικα κι εγω δεν εχω δει ποτέ Ferrari στα βουνα ουτε παιχνιδιαρικες μοτο των 10.000+ευρω στα βουνα ευκολα...

Τι ειναι το F800GS;.................Μεγαλη κουβεντα και τελικα θα ελεγα οτι ειναι μια μοτοσυκλετα που θα συναρπασει τον συνηδητοποιημενο αγοραστη και ευτυχη κατοχο της και θα αποθαρρυνει-αποτρεψει-ξενερωσει τον υποψηφιο που ψαχνει με κριτηριο "Ποια να παρω αναμεσα σε δεκα και την F800GS"....ειναι απο αλλου η GS και για ειδικους αγοραστες...κατι σαν baby KTM990adv θα ελεγα...με τα καλα που εχει ενα baby ομως...κι οχι απαραιτητα ολα τα κακα...

Το Triumph Tiger 800XC παραμενει μια πολυ καλη μοτοσυκλετα και ειδικα για τους λατρεις των 3 κυλινδρων..Δινει σαφως ενα πλουραλισμο στην κατηγορια και εμενα μου αρεσει αυτο.Διοτι καθενας μπορει να προσαρμοζει τα γουστα και τα θελω του σε καποια μοτοσυκλετα,οχι απαραιτητα την ιδια :)

Ρε γμτ...(εντιτ)...την F800GS την γουσταρεις πιο πολυ οσο περνας τον καιρο σου μαζι της...ολο και πιο πολυ...και πιο πολυ...ισως αυτο ειναι επιτυχια και....καλη μοτοσυκλετα...δεν ξερω...

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ'έπεισες!

Όταν τη πουλήσεις, τη θέλω!

Oρεστη θα σε εχω υποψη...αλλά δεν ξερω μηπως αργησει αυτη η στιγμη...(ναι εγω ειμαι ο mAthosalas ρε...ναι σου λεω :D )

Και εγω την δικια σου :D

Στεφανε δεν σε εχω ξεχασει...κατι ειχες ζητησει και το θυμαμαι...αλλά θελω να ειμαι οσο δυνατον πιο σαφης...με πιανεις... :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στεφανε δεν σε εχω ξεχασει...κατι ειχες ζητησει και το θυμαμαι...αλλά θελω να ειμαι οσο δυνατον πιο σαφης...με πιανεις... :secret:

Πραγματικα Κωστα, ειναι ενα θεμα που με εχει απασχολησει παρα πολυ. Δεν ξερω ποσα συγκριτικα εχω διαβασει. Μεχρι και για test drive ειχα κανει ενα τηλεφωνημα. Ειναι καποια πραγματα που μου αρεσουν και αλλα παλι που δεν μου αρεσουν σε αυτα τα μηχανακια.

Και το χειροτερο ειναι πως οι επιλογες ειναι πραγματικα ελαχιστες. Και οταν λεω ελαχιστες, οχι δεν ξεχναω κατι transalp , strom κλπ, αλλα θελω μια σκαλα πιο πανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα