Jump to content
themata

Triumph Tiger 800 vs Bmw F800GS

Για..πείτε!  

288 ψήφοι

1. 1. Tiger 800 ή F800GS?

• Tiger 800
      149
    • F800GS
      78
    • κανένα από τα δύο
      28

Recommended Posts

Εάν και μέχρι πρόσφατα όταν με ρώταγαν τι μοτοσυκλέτα θα αγόραζα (αν μπορούσα), έλεγα μία F800gs, ωστόσο με τη νέα Tiger 800 μάλλον έχω αλλάξει άποψη. Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορεί να κάνει ότι και το BMW, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και καλύτερα (πχ. θέση οδήγησης, αίσθηση φρένων κλπ.) και στοιχίζει σημαντικά λιγότερα. Στο θέμα εμφάνισης δεν θα σταθώ αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, προσωπικά δε με χαλάει καθόλου. :whistling:

Τροποποιήθηκε από τον stefosg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγώ διαβάζω καμιά φορά παλιά τεύχη του ΜΟΤΟ που έχω (δεκαετία '90 και αρχές 2000) και βλέπω τεράστια διαφορά. Διάβασα, ας πούμε ένα τέστ του Χρίστου του Χατζάρα (αλήθεια γιατί πλέον ΔΕ ΓΡΑΦΕΙ στο περιοδικό; ) για το VFR 750 και είχε άπειρα τεχνικά στοιχεία και μηχανολογική ανάλυση, αιτιολογώντας το ΓΙΑΤΙ αυτό το μηχανάκι είναι αυτό που είναι και σε ποιά σημεία αιτιολογημένα μειονεκτεί.

Σήμερα, όλο και πιο συχνά βλέπω μια life style προσέγγιση της μοτοσυκλέτας και τα κείμενα βρίθουν από φιλολογικές απόψεις, χωρίς να ασχολούνται με την τεχνολογία και την ουσία του τί κρύβεται ΚΑΤΩ από τη μοτοσυκλέτα. Και με τον τρόπο αυτό το εκάστοτε τέστ είναι έρμαιο της υποκειμενικής οπτικής (του γούστου, να το πω αλλιώς) του κάθε συντάκτη.

Γι' αυτό πλέον βγαίνουν συχνά παλαβά συμπεράσματα. Τη μία το τεστ το γράφει ο ένας που γουστάρει πρακτικότητα, την άλλη ο άλλος που οδηγεί σαν να είναι σε πίστα, την τρίτη ο τρελαμένος χωματερός.

:worshippy: :worshippy: :worshippy:

Το εχεις πιασει ακριβως το νοημα, αλλα βλεπεις ΑΥΤΗ ειναι η μοτοσυκλετικη Ελλαδα του 2011, και οχι μονο

Δες ποσες R1200GS εχουν γεμισει το κεντρο της Αθηνας, λες και ειναι πιο φτηνες απο παπια

Και φυσικα τις οδηγανε οι πιο ηλιθιοι ΧΡΗΣΤΕΣ που υπαρχουν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εν έτη 2011 βλέπεις πιτσιρίκια να τραβάνε σουζίδια στο πάρκινγκ του ΣΕΦ ξεκράνωτοι, άλλοι να έχουν μετωπικές και να μένουν στο τόπο, αναβάτες να φοβούνται την πίστα αλλά να πηγαίνουν τάπα στο δημόσιο δύκτιο κτλπ.

Ναι.. Λίγα πράγματα αλλάξανε στην Ελλάδα, και αυτά όχι ουσιώδη!

Το εχεις πιασει ακριβως το νοημα, αλλα βλεπεις ΑΥΤΗ ειναι η μοτοσυκλετικη Ελλαδα του 2011, και οχι μονο

Δες ποσες R1200GS εχουν γεμισει το κεντρο της Αθηνας, λες και ειναι πιο φτηνες απο παπια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διαφωνω στο θεμα "μονο αυτες"...

και θα συμπληρωσω...και πόσες megaOnOff και ποσες SuperSport και ποσες Sport Touring και ποσες καθαρες enduro και πόσες...άλλες κι αλλες...Δεν ειναι θεμα μαρκας ή εταιρειας.Ειναι θεμα καβαλαρη...:_thumbsup: Μη βαλλουμε κατα μις εταιρειας.δεν φταιει η BMW αν βγαζει R1200GS ουτε η Honda αν βγαζει Varadero ουτε η Ducati αν βγαζει Multistrada1200 ουτε η Yamaha αν βγαζει R1 ουτε η Suzuki αν βγαζει hayabusa κλπ κλπ κλπ...

Η χρηση και ποσο μαλλον η ενδεικνυομενη χρηση σε μια μοτοσυκλετα εξαρταται απο τον κατοχο της και οχι απο τις δικες μας παρατηρησεις ή φιλοδοξιες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαθουσαλα εννοειται οχι μονο GS, αλλα ειναι τρομερο οτι ειναι 1η στην λιστα αγορων των πιο ηλιθιων χρηστων

Καποτε ηταν η varadero και πιο παλια οι africa twin, τωρα ειναι αυτες

Φυσικα το μηχανακι δεν φταιει σε τιποτα, ειναι πολυ καλο και πολυ καλυτερο απο αλλα της κατηγοριας του

Να βλεπω R1200GS Adventure με προβολακια, βασεις για 16βαλιτσο γυρω γυρω, μπουφαν ΣΚΑΚΙΕΡΑ, φυσικα ΑΚΡΑΝΩΤΟΙ και στυλακι ''φοραω κορσε'' 1200 καρδυναλιων

Αλλαζουν ταχυτητα στις 1566rpm, σε 50 μετρα εχουν βαλει 5η, και φυσικα ειναι εμποδιο για ολα τα υπολοιπα δικυκλα αναμεσα απο τα αυτοκινητα

Ειναι το ιδιο με τα gsxr1000. Πολυ καλα, αλλα τα εχουν παρει ολοι οι καγκουρες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντα με τριβαλιτσο (αδειο) προβολακια προστατευτικα κι ολο τον καταλογο της BMW, κουστουμακι ή casual metrosexual ντυσιμο και το καλοκαιρι σαγιοναρα 4-1 . Εννοειται ξεκρανωτοι και το μηχανακι εχει 3500 χλμ μεσα σε 3 χρονια γιατι δεν εχει βγει ποτε εκτος απο διαδρομη σπιτι - δουλεια - καφετερια.

Και φυσικα δε φταιει η BMW γι αυτο (μην λεμε τα αυτονοητα)

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την BMW την θεωρώ πανέμορφη, και ο τίγρης δεν θεωρω πως είναι αντιγραφή των Γερμανών αλλά εξελιξή του (τα πνευματικά διακιώματα άλλωστε ανήκουν απο το 1988 σε Γιαπωνέζικο -το DR Big-,άρα για αντιγραφές δεν πρέπει να μιλάμε)

για το τέστ του μοτό θα πώ πως εδώ και 5 χρόνια που διαβάζαμε για την ανωτερώτητα της προπέλας συμφωνούσαμε, τώρα που η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει σε άλλη αντιπροσωπεία....μας κακοφαίνετε.

Ο Τίγρης είναι αδοκίμαστος και δεν ξέρουμε τις παιδικές του ασθένειες. Σε 2 χρόνια θα μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια.

Πρός το παρόν όμως, εγω,...Τίγρη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εδειξα τον καινουργιο τιγρη στην γυναικα μου ... κ μου λεει:

Καλα αυτο μοιαζει με ενα bmw ... αηδια ειναι δεν μαρεσει... μην μου πεις να αλλαξουμε το τιγρακι μας σ'εφαγα...

:_zeppelin: :_zeppelin: :_zeppelin:

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εδειξα τον καινουργιο τιγρη στην γυναικα μου ... κ μου λεει:

Καλα αυτο μοιαζει με ενα bmw ... αηδια ειναι δεν μαρεσει... μην μου πεις να αλλαξουμε το τιγρακι μας σ'εφαγα...

:_zeppelin: :_zeppelin: :_zeppelin:

bop.gif

Καλα ρε παντρεμενος ανθρωπος και δεν εχεις βρει το κολπο ακομα;

Εμενα θα μου ελεγε... Αν σου αρεσει και εχεις τα χρηματα παρτο, απο το να με ζαλιζεις τι να κανω τι να κανω....παρτο να ησυχασουμε.tooth.gif

Για αυτο την αγαπω αυτη την γυναικαwub.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την BMW την θεωρώ πανέμορφη, και ο τίγρης δεν θεωρω πως είναι αντιγραφή των Γερμανών αλλά εξελιξή του (τα πνευματικά διακιώματα άλλωστε ανήκουν απο το 1988 σε Γιαπωνέζικο -το DR Big-,άρα για αντιγραφές δεν πρέπει να μιλάμε)

για το τέστ του μοτό θα πώ πως εδώ και 5 χρόνια που διαβάζαμε για την ανωτερώτητα της προπέλας συμφωνούσαμε, τώρα που η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει σε άλλη αντιπροσωπεία....μας κακοφαίνετε.

Ο Τίγρης είναι αδοκίμαστος και δεν ξέρουμε τις παιδικές του ασθένειες. Σε 2 χρόνια θα μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια.

Πρός το παρόν όμως, εγω,...Τίγρη

Aν εξαιρέσουμε το ενιαίο με το πλαίσιο, υποπλαίσιο και κάτι κολλημένους σωλήνες στο λαιμό για βάση μάσκας/οργάνων αλλά και εν γένει της οπτικής καλαισθησίας αυτού του ασημένιου πλαισίου που φαίνεται να διατρέχει όλη τη μοτοσυκλέτα, συμφωνώ κι εγώ ότι δείχνει καλύτερο! :tooth:

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο σε αξιοπιστία και σε οδηγησιμότητα/επιδόσεις (αν και πιστεύω με τα προβλήματα που έβγαλε το F800 στην αξιοπιστία, μάλλον θα είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα) αλλά από αισθητική, είναι μακράν πίσω από το BMW! (και σε μένα που το επεξεργάστηκα από κοντά, δείχνει βιαστική και πρόχειρη δουλειά. Μακάρι να βγω ψεύτης βέβαια για τους φίλους που ήδη το πήραν και σε άλλους που ΘΑ το πάρουν) :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον ALX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έτσι!

:bruce_h4h:

Ψευτες..:D γιατι δεν του λετε "και καταλληλη τσεπη;" αδιαφορειτε για το ΠΟΣΟ καιει ενα 990adv; :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ρίξουμε τόνους λάσπης σ'αυτές τις κακεντρεχείς κατηγόριες!

Γιατι ρε Ορεστη;Δεν ισχυει οτι τσιμπαει λιγο καΦΦΦΦσιμο παραπανω το ΚΤΜ;:sweatdrop:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπον σημερα που ετυχε και περναγα εξω απο τον αντιπροσωπο της triumph στην περιοχη μου σταματησα και κατεβηκα να δω το 800 απο κοντα.εντυπωσεις εμφανισιακα εμενα το μηχανακι μου αρεσε παρα πολυ και απο τιμη ειναι καλο(το πουστικο μ`εβαλε στην πριζα εν καιρω κρισης),αναμενεται τεστ-ραιντ για περισσοτερες εντυπωσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

triumph tiger 800cc test-drive εγεννετο ωρα για εντυπωσεις.

το μηχανακι το οδηγησα για καμμια ωρα περιπου και η εκδοση που πηρα ειναι η ασφαλτινη χωρις το συστημα abs.

λοιπον το μηχανακι ειναι αρκετα παιχνιδιαρικο εχει και γαμω τις ροπες σε ολο το φασμα των στροφων και σε ολες τις ταχυτητες.(αυτος ο ηχος του τρικυλινδρου σε συνδυασμο με την arrow που φοραγε ειναι μαγικος :wub: )

εχει τιμονι ισιο με αμεση ανταποκριση και οταν το οδηγας εχεις τα χερια σου καπως ανοιχτα,αυτο δεν ξερω κατα ποσο βολευει σε πολλες ωρες ταξιδιου.

η θεση οδηγησης ειναι καλη σχεδον πολεμικη θα ελεγα με ανατομικη σελα.

οι αναρτησεις του ειναι σφιχτες με καλο βυθισμα οταν πεφτεις στα φρενα αλλα και με αποτελεσμα συνεχεις κραδασμους οταν οδηγεις.

τα φρενα του θα ελεγα οτι ειναι σχετικα ικανοποιητικα μαλιστα κατα την διαρκεια της δοκιμης που εκανα παρα λιγο να πεσω επανω σε τρελη καραμπολα αυτοκινητων αλλα ευτυχως με βγαλανε ασπροπροσωπο μετα απο ακαριαιο φρεναρισμα που αναγκαστηκα να κανω.

απο ανεμοκαλυψη,απλα μετα τα 130 δεν υπαρχει(εγω ειμαι 1,92 υψος)και η ζελατινα ειναι εκει απλα για να υπαρχει.αλλα απ`οτι μου ειπε ο αντιπροσωπος αυτη η εργοστασιακη εχει αλλη μια θεση ρυθμισης επανω και διατιθεται αλλη μια πιο ψηλη απο την εταιρεια.

μεσα στην πολη ειναι ευελικτο και λογω του οτι ειναι λιγο χαμηλο περναει ευκολα αναμεσα απο τα αυτοκινητα.καλο σε ελιγμους και επιτοπια με μονη παραφωνια στο οτι μου φανηκε πως ειναι λιγο βαρυ σε ολο το μπροστινο συστημα.οπως επισης και ο ζεστος αερας που εβγαινε απο κατω απο το μοτερ και ανεβαινε προς τα πανω με αποτελεσμα να μου ζεσταινει συνεχεια τα μπουτια σχεδον σε ολη την διαρκεια του τεστ που εκανα,οχι σε βαθμο να γινει ενοχλητικος αλλα δεν ξερω μετα απο πολλες ωρες λειτουργιας ή τις πολυ ζεστες μερες του καλοκαιριου τι γινεται.

απο εμφανιση ειναι αρκετα ομορφο αλλα απο ποιοτητα κατασκευης δεν μου γεμισε και πολυ το ματι.

στα γενικα ολο το στησιμο της μηχανης η γεωμετρια της και η λειτουργιας της πιο πολυ σε ενα δυνατο super motard με παρεπεμψε π.χ. aprillia dorsdoduro παρα σε 800αρι on-off.σιγουρα δεν πειθει για την ταξιδιωτικη του ταυτοτητα σε ανοιχτους δρομους και με πληρη φορτο.

σε χωμα δυστυχως δεν το πηγα οποτε δεν ξερω τι ρολο βαραει εκει και ποιες ειναι οι δυνατοτητες του.

περιττο να σας πω το αυτονοητο ετσι.οτι αυτη η γνωμη ειναι καθαρα προσωπικη και δεν χρειαζεται να μπουμε σε κοντρες. :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον fasarias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα 9χιλιαρικα πιστευεις οτι τα αξιζει?

δεν ξερω ρε πατριδα(πειραιωτες και οι 2 ετσι :winking: )νομιζω οτι θα ηταν πιο τιμια η τιμη του αν μεσα στα 9 ειχανε και στανταρ το abs που το πληρωνεις εξτρα.

αλλα οπως εγραψα και παραπανω με μπερδεψε λιγο η ταυτοτητα του,η triumph το χαρακτηριζει on-off αρα αν παμε με βαση αυτο,εγω προσωπικα σαν μιχαλης αν μου εδινες τωρα στο χερι 9 χιλιαρικα και μου ελεγες διαλεξε παλι το v-strom θα επαιρνα με κλειστα ματια και θα ειχα και 500 ευρω ρεστα.δεν εχουν καμμια επαφη στα σημεια αυτες οι δυο μοτοσυκλετες.τωρα αν καποιος αλλος που γουσταρει πιο μανιτζεβελα και πιο πριονια μηχανακια και οχι μπουγια οπως ειναι το v-strom μπορει και να πηγαινε καρφι για τον τιγρη :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ένα συγκριτικο εξ Αμερικής

http://www.motorcycle-usa.com/8/10124/Motorcycle-Article/2011-Middleweight-Adventure-Touring-Comparo.aspx

Although the BMW is the standard that all others are judged by, there is a new judge in town – the Tiger. Triumph beat BMW at its own game.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@themata αυτο το tiger που εχεις βαλει στην φωτογραφια ειναι το Tiger 800 XC και οχι το απλο Tiger 800.

Εχει διαφορες στις ζαντες (ακτινες) και στις αναρτησεις (πιο ψηλες απο του απλου tiger), ειναι στημενο για χωμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποτε με απλα λογια.

Το GS ειναι πιο χωματινο λογο μεγαλυτερου υψους στο τιμονι, μεγαλυτερης διαδρομης στην αναρτηση, ροπη στα χαμηλα, πιο γραμμικο κινητηρα και αισθητα μικροτερο βαρος απο το Tiger.

Το Tiger πιο ασφαλτινο, δουλευει καλυτερα ψηλα, καλυτερη σελα και πιο επιθετικη θεση οδηγησης με βαση την θεση τιμονιου. Ακομα επιτρεπει μεγαλυτερες ταχυτετες και πιο ανετα στην ασφαλτο σε σχεση με το GS.

:whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οποτε με απλα λογια.

Το GS ειναι πιο χωματινο λογο μεγαλυτερου υψους στο τιμονι, μεγαλυτερης διαδρομης στην αναρτηση, ροπη στα χαμηλα, πιο γραμμικο κινητηρα και αισθητα μικροτερο βαρος απο το Tiger.

Το Tiger πιο ασφαλτινο, δουλευει καλυτερα ψηλα, καλυτερη σελα και πιο επιθετικη θεση οδηγησης με βαση την θεση τιμονιου. Ακομα επιτρεπει μεγαλυτερες ταχυτετες και πιο ανετα στην ασφαλτο σε σχεση με το GS.

:whistling:

Αρα καποιος που θελει χωμα θα παρει F800GS αλλιως και θελει εναν τουριστα ολων των καιρων και εποχων και να περναει και απο χωμα πατημενο τοτε...ή θα παρει καποιος R1200GSA ή...το μπλε XC1200 Explorer... :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα