Jump to content
xrilek

Θεμα αξιοπιστιας....

Recommended Posts

Υπαρχει μια καραμελα που τη χρησιμοποιουν ολοι,οταν τους μιλας για μια μηχανη με διαφορετικη καταγωγη απο τη δικια τους......μιλω για τους Ιαπωνες σε σχεση με τα Ευρωπαικα.Μολις η κουβεντα αρχιζει κ στριμωχνει τσααακ: ειναι αξιοπιστο????δε νομιζω να ειναι σα τα γιαπωνεζικα!!!......

5 - Honda CB600F Hornet (98-on)

£950-£6650

Reliability rating: 94%

Info: 140mph + 599cc + 100bhp + 47ftlb

4 - Honda CBF500 (04-07)

£1250-£4199

Reliability rating: 94%

Info: 125mph + 499cc + 56bhp + 33ftlb

3 - Ducati Monster 696 (08-on)

£4499-£6499

Reliability rating: 96%

Info: 128mph + 696cc + 67bhp + 44ftlb

2 - Honda CB500 (94-03)

£450-£1650

Reliability rating: 96%

Info: 120mph + 499cc + 57bhp + 35ftlb

1 - Triumph Street Triple R (08-on)

£4999-£7499

Reliability rating: 97%

Info: 141mph + 675cc + 107bhp + 51ftlb

Η ερευνα εγινε στη Μεγ. Βρετανια και αφορα τη μεσαια κυβικων κατηγορια.Πρωτο ενα Αγγλικο,3ο ενα Ιταλικο.....κ την 5αδα συμπληρωνουν 3μηχανακια ιδιας Ιαπωνικης εταιρειας!Honda!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κανεις δεν καβαλαει αξιοπιστια,αλλα συνολο.

Τωρα για τα CBF τι να πουμε.Δεν ειναι λιγο ψοφια?

Τι να βγαλει κινητηρας με λιγα αλογα.................... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολυ θα ηθελα να δω πως εγινε αυτη η ερευνα. δεν λεω οτι ειναι ψευτικη αλλα θα ηθελα να δω τις παραμετρους που λαμβανει υποψη. για παραδειγμα πως εβγαλε πιο αξιοπιστο ενα μηχανακι με 2 χρονια στην κυκλοφορια? πως το δοκιμασε? με 30000χλμ? με βαση τις βλαβες που αναφερθηκαν? ποιες βλαβες μετρανε? πχ καμμενη λαμπα ισουται με φλατζα κεφαλής? η αντίσταση στο χρονο που μετρατε (αν μετρατε)? σε τι συνθηκες(μηχανη φυλασομενη σε παρκιν αρα μακρυα απο ηλιο υγρασια δεν ειναι το ιδιο με καποια που διανυκτερεθει εξω)? αυτες οι ερευνες με φοβιζουν λιγακι. αν δεν ξερεις υπο ποιες προυποθεσεις γινονται....υποψην οτι την πατησα απο μηχανη οταν στις 25000 χλμ αλλαξα δυο σταθεροποιητες τασης, 2 καλωδιωσεις μίζας και τελικα φλατζα κεφαλης. μηχανη που δεν ζοριστικε ποτε στα ακρα και ηταν παντα σε πυλωτη....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ερευνα εγινε στη Μεγ. Βρετανια και αφορα τη μεσαια κυβικων κατηγορια.Πρωτο ενα Αγγλικο,3ο ενα Ιταλικο.....κ την 5αδα συμπληρωνουν 3μηχανακια ιδιας Ιαπωνικης εταιρειας!Honda!

:rotfl: :rotfl: Δεν σου κάνει καμμία εντύπωση που η έρευνα έγινε στην αγγλία, και που πρώτο ήλθε το αγγλικό μηχανάκι ???

Ασε για το monster .....γνωρίζω εκ πείρας πόσο αξιόπιστο είναι, και μπορώ σου πώ οτι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εν λόγο έρευνα,

είναι εντελώς ψευδή.!! Η αξιοπιστία δεν κρίνεται μόνο βάση του κινητήρα αλλά και των περιφερειακών μονάδων και εξαρτημάτων. Το monster

στο θέμα των ηλεκτρικών του , το κατατάσσω με πολύ επιείκια στα σκουπίδια !! φοβάται την βροχή όπως ο διάολος το λιβάνι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Το monster

στο θέμα των ηλεκτρικών του , το κατατάσσω με πολύ επιείκια στα σκουπίδια !! φοβάται την βροχή όπως ο διάολος το λιβάνι.

Εχεις δουλεψει τοσα Monster και εχεις βγαλει αυτο το συμπερασμα....? Πολλοι εχουν θεμα με το africa, τι σημαινει αυτο, οτι δεν ειναι καλο ή ειναι αναξιοπιστο?

Τροποποιήθηκε από τον sakis_mar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το δειγμα καθως και ο τροπος διεξαγωγης μια ερευνας σαφεστατα μπορει να κατευθυνει το αποτελεσμα της....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω ότι τα παραπανω (1ο ποστ) στοιχεια με έπεισαν για κάτι, ψέματα θα πω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω! Παντα αναλογα με την χρηση που γινεται, ολα σπανε ολα χαλανε... Πιο παλια απο οτι ακουω ηταν πιο δυσκολο... Σημερα δεν μπορεις να βρεις κατι αξιοπιστο οπως το εννουν οι περισσοτεροι, τα καινουρια ειναι πολυπλοκα και προσφερουν πολλες "υπηρεσεις" με το αντιτιμο της μη αξιπιστιας λογω πολυπλοκοτητας, τα παλια εχουν φαει τα ψωμια τους...

Τροποποιήθηκε από τον sakis_mar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις δουλεψει τοσα Monster και εχεις βγαλει αυτο το συμπερασμα....? Πολλοι εχουν θεμα με το africa, τι σημαινει αυτο, οτι δεν ειναι καλο ή ειναι αναξιοπιστο?

Και το αφρικα στο θέμα των ηλεκτρικών δεν είναι οτι καλύτερο, η αντικατάσταση ανορθωτή και αντλίας βενζίνης κάποτε έρχονται μοιραία.

Ο κινητήρα όμως είναι ένα διαμάντι αξιοπιστίας που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανέναν, αλλα όπως είπα η αξιοπιστία κρίνεται και απο τα

περιφεριακά, οπότε γι'αυτό και μόνο τον λόγο δεν θα έλεγα ποτέ οτι το αφρικανάκι μου είναι οτι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί.

Απεναντίας στην έρευνα που διαβάζουμε στην αρχή του άρθρου, κάποιοι 'αναιδέστατοι' κατατάσσουν σε αξιοπιστία πιο χαμηλά το hornet(που είναι

απροβλημάτιστο μηχανάκι εδώ και πολλά χρόνια) , απο το monster !!!! :knife: Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτάκια μου , και τι άλλο τα αντικρύσουν

τα ματάκια μου σε αυτό τον παράλογο κοσμο ?? Αλλά τι περιμένω και εγω ? Εδώ άλλοι δίνουν το νόμπελ ειρήνης στον ομπάμα την στιγμη την έδωσε έγκριση

για συνέχιση αποστολής στρατιωτών στο αφγανιστάν, !!! Και εγώ αναρωτιέμαι γιατί βγαίνουν μεροληπτικές ερευνες μοτοσυκλετών ? Μπα σε καλό μου !! :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Fact: Τα Γιαπωνέζικα είναι πιο αξιόπιστα

Fact: Τα ευρωπαικά έχουν καλύτερο στήσιμο και είναι για πιο ψαγμένους

Fact: Αν έχεις χέρια, κότσια κρίση και μυαλό σε καλή ισορροπία μεταξύ τους ΟΛΑ είναι καλά μηχανάκια και όλα ''πάνε''.

Απλά έτσι είναι. Get used to it... :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Multijohn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χασατε την μπαλα,ή νομιζω?

Τα μανστερ και τραιουμφ ειναι 2ετιας ενω τα αλλα απο 15ετιας μεχρι 5ετιας!!!!

Λογικο δεν ειναι να εχουνε λιγοτερες βλαβες? :whistling:

Αλλα περα απο αυτο,φιλε Αφρικανε,το μοτερ σου μπορει να μην σπαει,αλλα αν μηνεις απο ανορθωτη νυχτιατικα....εφυγες. :angel_not:

Αν σε αφησει η αντλια σου καταμεσης στην εθνικη,τοτε παρ τ'αυγο και κουρευτο.

Οχι άλλα να τα καταδικαζουμε και άλλα να τους δινουμε συγχωροχαρτι...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι Ευρωπαιοι μα και οι Γιαπωνεζοι δεν ειναι οι ιδιοι που ησαν προ 10-15ετιας.Οι μεν προσανατολιστηκαν σωστα στον ανταγωνισμο ,παρουσιαζωντας σχεδον αποκλειστικα καλα μηχανακια αφηνωντας πισω τις παλιες αμαρτιες που τους ειχαν βγαλει το ονομα.Το αντιθετο συμβαινει με τους Γιαπωνεζους ,των οποιων τα μηχανακια ,ουδεμια σχεση εχουν με τα προ 10-15ετιας υπεροχα μοντελα.Κυριο στοχο εχουν τις τεραστιες αγορες στις χωρες του τριτου κοσμου γιαυτο το κοστος κτησης πρεπει να ειναι αναλογα χαμηλο του εκει κατα κεφαλη εισοδηματος.Αποτελεσμα αυτου ειναι η τυποποιηση του σχεδιου της μοτοσυκλετας με βαση την πρακτικοτητα και η δευτερη ποιοτητα στα περιφερικα.Αντιθετα ο στοχος των Ευρωπαιων κατασκευαστων ειναι χωρες με ψηλοτερα εισοδηματα σε Ευρωπη και Αμερικη. Δεν νομιζω οτι θα κυκλοφορηση ποτε ντουκατι σε δρομους στο Δελχι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενω απο gsxr το δελχι σφιζει!!! ειδικα το 750!!! οκ....

το f800 made in filipines korea ή china by kymco ειναι μπροστα? ε δεν το νομιζω ακριβως....ευρωπαικα καιιαπωνεζικα κυνηγανε το κοστος. απλα αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε Monster κολλητου παντως (620ie Dark διπλοδισκο δεν ξερω χρονια) το μονο που του εβγαλε σαν βλαβη να πεις, ηταν οτι πηραν λιγο υγρασια τα οργανα μεσα σε κατι βροχες, ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΑΝ, τα στεγνωσε τα στεγανοποιησε καλυτερα και δεν ξαναμπασαν, ΑΥΤΑ.

Τωρα σαν χρηση του επεινε το αιμα , δεν το λυποταν καθολου , απο καθημερινη μετακινηση δουλεια σπιτι ,σε γρηγορες βολτες με ταλαιπωρια σε σασμαν ,μεχρι δικαβαλα ταξιδια φορτωμενο οσα μπορει να χωρεσει.

Με το καλημερα που το πηρε απο ασχετο τον εκανε ΜΑΓΚΑ σε οτι στριφτερη βολτα βγηκαμε ,χορταστικο και απολυτα αξιοποιησιμο γκαζι ,και το καλυτερο ηταν οτι δεν εκαιγε τιποτα.

Νταξει και εγω τα Γιαπωνεζικα κοιταζω πρωτα ,αλλα μην γελιομαστε οι Ιταλοι οι Αγγλοι και οι Γερμανοι δεν ειναι αυτοι που ηταν πριν απο 20 χρονια ,ουτε και οι Ιαπωνες.

Το κακο ειναι οτι εχει δικιο σε αυτο που ειπε ο Desmolupo ,μπορει να μην ειμαι τοσο μεγαλος ,αλλα δεν χρειαζετε να εχεις πολυ μυαλο για να καταλαβεις οτι ο Μπολντορας που βλεπεις μπροστα σου εχει φτασει τα 30βαλε και ακομα ζει αξιοπρεπεστατα ενω τα καινουργια ειναι τσικ απο εδω και τσικ απο την αλλη και σε καμμια περιπτωση δεν σου βγαζουν αυτην τηην αισθηση, οτι θα την βγαλουν καθαρη μετα απο τοσα χρονια.

Οι Ευρωπαιοι τρεχουν με αλματωδη ρυθμο ,ειδικα απο το 90κατι που ξαναζωντανεψε η Triumph πιστευω συμπαρεσειρε και τους υπολοιπους ευρωπαιους .

Εγω βασικα δεν ειμαι με κανεναν , παρα μονο με αυτον που θα μου δωσει το καλυτερο μηχανακι που μπορω να αγορασω με τα λεφτα που θα διαθεσω για να μου κανει αυτα που θελω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χασατε την μπαλα,ή νομιζω?

Τα μανστερ και τραιουμφ ειναι 2ετιας ενω τα αλλα απο 15ετιας μεχρι 5ετιας!!!!

Λογικο δεν ειναι να εχουνε λιγοτερες βλαβες? :whistling:

Αλλα περα απο αυτο,φιλε Αφρικανε,το μοτερ σου μπορει να μην σπαει,αλλα αν μηνεις απο ανορθωτη νυχτιατικα....εφυγες. :angel_not:

Αν σε αφησει η αντλια σου καταμεσης στην εθνικη,τοτε παρ τ'αυγο και κουρευτο.

Οχι άλλα να τα καταδικαζουμε και άλλα να τους δινουμε συγχωροχαρτι...........

varaderista..και τα δύο προβλήματα που λές τα ανέφερα και εγώ πρίν. Επίσης υπάρχουν και απλές λύσεις γι'αυτα, που τις κάνει καθείς και μόνος του.

Π.χ αν μείνεις απο αντλία, απλά την παρακάμπτεις ενώνοντας τα δυο σωληνάκια μεταξύ τους, απλά δεν μπορείς να πάς με γρήγορους ρυθμούς, και στο θέμα

του ανορθωτή τον αντικαθιστάς όταν καεί, άμα καεί, με έναν της εταιρείας sun που είναι βελτιωμένος.κοστολόγιο : 60 ευρουλάκια η αντλία, 70 ο ανορθωτης.

Τόσο απλά. Τα ήξερα αυτά και πριν την αποκτήσω λόγο οτι είμαι του επαγγέλματος, παραυτα αυτά τα ελλατώματα είναι ελάχιστα μπροστά στο υπόλοιπο σύνολο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

varaderista..και τα δύο προβλήματα που λές τα ανέφερα και εγώ πρίν. Επίσης υπάρχουν και απλές λύσεις γι'αυτα, που τις κάνει καθείς και μόνος του.

Π.χ αν μείνεις απο αντλία, απλά την παρακάμπτεις ενώνοντας τα δυο σωληνάκια μεταξύ τους, απλά δεν μπορείς να πάς με γρήγορους ρυθμούς, και στο θέμα

του ανορθωτή τον αντικαθιστάς όταν καεί, άμα καεί, με έναν της εταιρείας sun που είναι βελτιωμένος.κοστολόγιο : 60 ευρουλάκια η αντλία, 70 ο ανορθωτης.

Τόσο απλά. Τα ήξερα αυτά και πριν την αποκτήσω λόγο οτι είμαι του επαγγέλματος, παραυτα αυτά τα ελλατώματα είναι ελάχιστα μπροστά στο υπόλοιπο σύνολο.

Δεν ειναι ομως ολοι μηχανικοι,ουτε ειναι ολοι σε φορουμ,σωστα?

Η αντλια κανει 40 ευρω απο Μαζντα 626 της Κυοσαν8010 και ο ανορθωτης οπως λες.

Η μαμα αντλια ομως εχει 200 ευρω και αλλα τοσα ο ανορθωτης. :thumbsdown:

Αρα καποιος που θα την παθει θελει ενα 400αρι :thumbsdown:

Αν η ασχημη γινει εντος πολης,παλι καλα.

Αν μηνει καποιος στην εθνικη πες του να γεφυρωσει τα σωληνακια και να εχει σπεαρ και τον ανορθωτη(εγω τον εχω παντα μαζι)

Το μανστερ πχ θα βαλει νερα στα οργανα.

Ε,και?..........Θα πεσει ο αναβατης?

Τιποτα δεν ειναι τελειο λεω εγω..........ας μην υπερβαλουμε.

Τροποποιήθηκε από τον manosamos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:rotfl: :rotfl: Δεν σου κάνει καμμία εντύπωση που η έρευνα έγινε στην αγγλία, και που πρώτο ήλθε το αγγλικό μηχανάκι ???

Ασε για το monster .....γνωρίζω εκ πείρας πόσο αξιόπιστο είναι, και μπορώ σου πώ οτι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εν λόγο έρευνα,

είναι εντελώς ψευδή.!! Η αξιοπιστία δεν κρίνεται μόνο βάση του κινητήρα αλλά και των περιφερειακών μονάδων και εξαρτημάτων. Το monster

Δηλαδη πιστευεις οτι το MCN δεν ειναι αξιοπιστη πηγη? ελεος

Μάλλον έπρεπε να το γραψει η espresso για να το πιστεψεις

Τροποποιήθηκε από τον kazanakius

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειναι ομως ολοι μηχανικοι,ουτε ειναι ολοι σε φορουμ,σωστα?

Η αντλια κανει 40 ευρω απο Μαζντα 626 της Κυοσαν8010 και ο ανορθωτης οπως λες.

Η μαμα αντλια ομως εχει 200 ευρω και αλλα τοσα ο ανορθωτης. :thumbsdown:

Αρα καποιος που θα την παθει θελει ενα 400αρι :thumbsdown:

Αν η ασχημη γινει εντος πολης,παλι καλα.

Αν μηνει καποιος στην εθνικη πες του να γεφυρωσει τα σωληνακια και να εχει σπεαρ και τον ανορθωτη(εγω τον εχω παντα μαζι)

Το μανστερ πχ θα βαλει νερα στα οργανα.

Ε,και?..........Θα πεσει ο αναβατης?

Τιποτα δεν ειναι τελειο λεω εγω..........ας μην υπερβαλουμε.

Θα ήθελα να δώ το μανστερ μετά απο 300000 χλμ, πως θα λειτουργεί, αν υπάρχει μέχρι τότε, γιατί υπάρχουν αφρικα με τόσα χιλιόμετρα

που ακόμα είναι εν λειτουργία, και μοναδική επισκευή ένα ρεκτιφιέ γύρω στα 200-220000 χλμ.

Τίποτα δεν είναι τέλειο συμφωνώ...αλλά δεν είναι και όλα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη πιστευεις οτι το MCN δεν ειναι αξιοπιστη πηγη? ελεος

Μάλλον έπρεπε να το γραψει η espresso για να το πιστεψεις

Φίλε μου δεν πιστεύω κανένα περιοδικό, και κανέναν 'ειδήμονα' η οργανισμό, και αυτό για τον απλουστατο λόγο οτι η αντικειμενικότητα

είναι μία λέξη άγνωστη συνήθως σε αυτούς. Το κάθε μηχανάκι καλείται να αποδείξει την αξία του στους δρόμους και στον χρόνο για να έχει ένα αξιόλογο

χαρακτηρισμό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ήθελα να δώ το μανστερ μετά απο 300000 χλμ, πως θα λειτουργεί, αν υπάρχει μέχρι τότε, γιατί υπάρχουν αφρικα με τόσα χιλιόμετρα

που ακόμα είναι εν λειτουργία, και μοναδική επισκευή ένα ρεκτιφιέ γύρω στα 200-220000 χλμ.

Θα συμφωνησω...διαφωνωντας. :_thumbsup:

Οσο δεν προκειτε να δεις Μonster με 300,000χλμ,ετσι δεν θα δεις και Honda να μπαινει στις στροφες οπως ενα Ducati... :whistling:

Οσο δεν προκειτε να δεις Μonster με 300,000χλμ,ετσι δεν θα δεις και Honda να μπαινει στις στροφες οπως ενα Ducati... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγα ρε μαν, με το συμπαθειο κιολας αλλα μηπως να κοψεις λιγακι?

Τροποποιήθηκε από τον Messer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τροποποιήθηκε από τον freack mechanic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια,ερευνα ειναι!δεν ειναι καμια επιστημονικη αποδειξη!!οποιος θελει την πιστευει,οποιος θελει οχι........εγω δε περιμενα αυτη την ερευνα για να καταλαβω η οχι αν το μηχανακι μου ειναι αξιοπιστο.Το εχω δει κ ξερω οτι ειναι αξιοπιστο ειτε απο συζητησεις αλλων που εχουν το ίδιο μηχανακι ειτε απο ψαξιμο σε ελληνικα-αγγλικα-παγκοσμια φορουμ....καποιο μεγαλο,αξιοσημειωτο και με πολλα <<κρουσματα>> προβλημα δεν εχει αναφερθει............για τα χιλομετρα και για το ποσο καιρο βγαινει η μηχανη τωρα.Το daytona βγαινει απο το 06,εχουν τον ιδιο κινητηρα/ηλεκτρικα κτλπ....αρα δε νομιζω να υπαρχουν τρελες διαφορες....για τα χιλιομετρα,ειδικα στην ελλαδα ποιος κραταει την μηχανη του για πολλα χλμ????ελαχιστοι!!λογω νοοτροπιας!τα πιο πολλα μηχανακια στα 30.000χλμ εχουν αλλαξει τουλαχιστον 2-3 χερια!......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγα ρε μαν, με το συμπαθειο κιολας αλλα μηπως να κοψεις λιγακι?

Ως προς τι,να κοψω?

Με το άφρικα υπάρχουν στιγμές που

κάποιες στροφούλες θα προτιμούσα να τις πάρω με τα πόδια, παρά με δαύτο. :plaf:

Εγω με την χοντρη να δεις. :whistling:

Ακομη χειροτερα.. :_boredom:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα