Voliminal 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Το θέμα έχει να κάνει με κάτι παπούτσια που παρήγγειλα από Αμερική για λογαριασμό μιας φίλης μου. Δεν πρόκειται για αγορά απο eBay. Είχα πληρώσει $98.95 για τα παπά και $35.00 για μεταφορικά. Σύνολο $133.95 Σε ευρώ: 75.56€ τα παπα και 26.72€ τα μεταφορικά. Σύνολο γύρω στα 102.00€ Το δέμα ήρθε με DHL, κόλλησε τελωνείο και θέλει εκτελωνισμό. Με πήρανε και μου είπανε οτι με δικό τους εκτελωνιστή θα πρέπει να πληρώσουμε κάπου 140 ευρώ, ενώ αν πάω εγώ εκεί να κάνω τον εκτελωνισμό, κάπου 80 με 90 ευρώ. Εγώ νόμιζα πως αν πρέπει να εκτελωνιστεί το δέμα, θα βάζανε το ΦΠΑ και κανα 3% πάνω, κάτι τέτοιο με είχαν πληροφορήσει παλαιότερα. Πως γίνεται να είναι 80 με 90 ευρώ!? Επίσης κάτι μου είπε ένας γνωστός οτι μπορώ να εξουσιοδοτήσω το κουριερ να κάνει τον εκτελωνισμό και οτι μια φορά όταν το έκανε ένας είχε δώσει 10 ευρώ για το μπρος πίσω. Αλλά εγώ του εξηγούσα οτι αυτό μάλλον είναι όταν τους λες να κάνουν τον εκτελωνισμό αυτοί, και είναι 50 ευρώ πάνω. Ξέρετε μήπως είναι κάτι διαφορετικό? Πως γίνεται ένα ζευγάρι παπούτσια να έφαγε 80 ευρώ φόρους.. Να τονίσω οτι είχα υπ'οψιν μου οτι μπορεί να θέλει εκτελωνισμό και γι'αυτό η κοπέλα μου έδωσε 150 ευρώ σύνολο.. Αλλά αυτά που ζητάνε τώρα ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
okourkoulos 286 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Κάτι δε πάει καλά εδώ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Ρε Μάριε........τόσες φορές τα έχουμε πει....δεν παραγγέλνεις κάτι και επιλέγεις να στα στείλει εταιρία courrier.....πάντα να προτιμάς της κρατικές, γιατί τις εκτελωνίζουν οι δικοί μας οι κωλομπαράδες και όχι οι υπαλληλοι των ιδιωτικών εταιριών όπως στην περίπτωση σου. Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις το κοστουμάκι τώρα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
thanasis1983 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 φιλε μου μαλλον δεν τα γλυτωνεις τα λεφτα....... Οι αγορες απο Αμερικη παντα ειναι ρισκο Εαν θελεις φτηνες και καλες αγορες προτιμησε την επομενη φορα Αγγλια..... Επειδη ηρθαν με dhl το επαθες αυτο. Εαν ερχοταν με τα ΕΛΤΑ ειχες περισσοτερες πιθανοτητες να μην περασουν τελωνειο αν και παλι αυτο δεν ειναι σιγουρο..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Voliminal 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Μωρέ τα γνώριζα αυτά, απλά όχι οτι θα πέσει τέτοιο τσεκούρι... Θα πάρω να ρωτήσω αναλυτική χρέωση, και αν δεν βγάλω άκρη να γίνει φτηνά η δουλειά, θα τα στείλω πίσω και θα ζητήσω να μου δώσει πίσω τα χρήματα αν γίνεται χωρίς τα μεταφορικά. Αν έχετε καμιά άλλη άποψη/ιδέα πείτε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Tα παιδια εχουν δικιο φιλε. Δυστυχως την πατησες. Οι αγορες που ερχονται με τις ιδιωτικες εταιριες courier καταληγουν ολες στο τελωνειο του El Venizel. Συγνωμη που στο λεω αλλα αν συμβει αυτο καλο ειναι να εχεις μεγαλα ποσα βαζελινης αδερφε... Εγω αγορασα 2 φορες απο εκτος ΕΕ και ηρθαν με κουριερ, ΚΑΙ τις 2 φορες πηγαν στο El και αναγκαστηκα να τα εκτελωνισω, με μεγαλη ταλαιπωρια αλλα ευτυχως τη γλυτωσα σχετικα φτηνα. Απο τοτε ομως ΜΟΝΟ ΕΛΤΑ -και ποτε δεν ειχα προβλημα: τις πιο πολλες φορες απλα χρεωναν 3 ευρω για τελωνειακα εξοδα και τα πληρωνα στο γκισε του ταχυδρομιου καθως επαιρνα το δεμα μου.. ELTA RULEZ! Οσο για το ποσο που πληρωνεις ειναι δυστυχως σχεδον αυθαιρετο: παιζει αναλογα με τις κ@υλες του κοπανου τελωνειακου και σε οτι σου χρεωσουν υπολογισε και αλλα νταβατζιλικια των υπολοιπων φαρισαιων... Το κορυφαιο ειναι της εταιριας κουριερ: Για να σου δωσουν τα χαρτια ΣΟΥ (για να κανεις τον εκτελωνισμο) σου ζητανε να τους πληρωσεις ενα ποσο. Και μιλαμε για τους ανθρωπους που εχεις ηδη πληρωσει για να μεταφερουν το δεμα, και για τα χαρτια που αφορουν το δεμα σου! Αυτο ειναι πραγματικα και το χειροτερο, αλλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Η ολη διαδικασια ειναι μια απιστευτη παραγκα που κονομαει και ολοι ειναι μεσα στο κολπο: κουριερ, τελωνειακοι, εκτελωνιστες.... Δες εδω τι τραβηξε ενα φιλαρακι απο το moto.gr για να παρει ενα πακετο με CD(!) απο το τελωνειο αυτο: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:EmzxxaGFIOkJ:www.moto.gr/forums/showthread.php%3Fs%3Dbf4643c554c8cce4d5278b54397507f3%26threadid%3D49944+moto.gr+%CE%B5%CE%BB+%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr Μπορει να τα περιγραφει λιγο μαυρα αλλα θα λιωσεις στο γελιο. Παντως αν η φιλη σου ειναι καλη εγω θα την εβαζα να μου ξεπληρωσει τα παπουτσια με αλλο τροπο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Voliminal 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Ρε αυτή δν έχει πρόβλημα με φράγκα, αλλά όχι να της βγει και ένα ζευγάρι παπούτσια κερατιάτικο... κατάλαβες? Απλά επειδή μεσολάβησα εγώ στο να γίνει το θέμα, νιώθω άσχημα.. Αλλά επειδή δεν μπορούσαν να περιμένουν μήπως κάποια στιγμή εμφανιστεί στο ebay το ζευγάρι τα παπα, ήθελαν να κάνω την παραγγελία απο το shoebuy.com ... ρώτησα και είναι τα εξής οι χρεώσεις: Αν το κάνω εγώ 46 ευρώ τα χαρτιά και 37 οι δασμοί: 83 ευρώ Αν αυτοί: 37 οι δασμοί και 78 αμοιβή και κλπ : 115 ευρώ (με 30% έκπτωση στην αμοιβή κλπ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 (τροποποιήθηκε) Αλλά επειδή δεν μπορούσαν να περιμένουν μήπως κάποια στιγμή εμφανιστεί στο ebay το ζευγάρι τα παπα... Sorry ρε αδερφε, αλλα αυτο μου θυμιζει το "εδω ο κοσμος χανεται και νινι χτενιζεται..." Ε ρε κατι προβληματα που εχει ο κοσμος... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 από τον Ταξιδευτής Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
renovatio 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Ρωτα ρε παιδάκι μου και εσυ, οι αγορες δεν συμφέρουν απο US την εχω πατήσεις και εγω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Επιδή την πάτησα και εγώ έτσι, καλήτερα να πας εσύ να εκτελωνίσεις, θα σου έρθει λίγο φθηνότερα, γιατί η εταιρεία βάζει και τα δικά της έξοδα μέσα εκτός από τα τέλη εκτελωνισμού... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Voliminal 48 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Πλέον κατάλαβα τη φάση, και δεν είναι μόνο τα έξοδα του ΦΠΑ και μαλακίες.. έχει κάποιες στάνταρ χρεώσεις μόνο και μόνο που γίνεται η διαδικασία. Τέλος πάντων, το θέμα λύθηκε το δέμα θα το παραλάβει κανονικά με εκτελωνισμό απο DHL. Και προφανώς και θα ξαναπάρω απο Αμερική, και θα παίρνω για καιρό. Έχω πάρει πολλές φορές, όλες απο ebay, με συνεννόηση κλπ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
950adv 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 H μόνη λύση που δουλεύει άψογα για μένα τόσο καιρό, από Αμερική και Ιαπωνία, είναι κρατικές εταιρίες μεταφοράς (ΕΛΤΑ-EMS-USPS κτλ) και χαρακτηρισμός του δέματος σαν gift-sample-warranty return. Το πολύ να σε χρεώσουν 3 ευρώ όπως είπε και ο Ταξιδευτής. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 H μόνη λύση που δουλεύει άψογα για μένα τόσο καιρό, από Αμερική και Ιαπωνία, είναι κρατικές εταιρίες μεταφοράς (ΕΛΤΑ-EMS-USPS κτλ) και χαρακτηρισμός του δέματος σαν gift-sample-warranty return. Το πολύ να σε χρεώσουν 3 ευρώ όπως είπε και ο Ταξιδευτής. Σιγουρα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μην περαστει τελωνειο το πακετο ετσι αλλα τα gift/sample κλπ , γραμμενα τα εχουν. Το ανοιγουν και σου χτυπανε φπα αν θελουν και ας μην εχει τιμολογια μεσα και παπαρουνες. Αν στο πιασουν απλα ελπιζεις να στο κοστολογισουν ελαχιστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ταξιδευτής 6.947 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Στεφανε αραγε ενα ζευγαρι χερια ποσο να κανει απο Αμερικα; Θελω να το κανω δωρο σε ενα ψηλεα φιλο μου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2010 Σιγουρα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να μην περαστει τελωνειο το πακετο ετσι αλλα τα gift/sample κλπ , γραμμενα τα εχουν. Το ανοιγουν και σου χτυπανε φπα αν θελουν και ας μην εχει τιμολογια μεσα και παπαρουνες. Αν στο πιασουν απλα ελπιζεις να στο κοστολογισουν ελαχιστα. .....αυτό υποψιάζομαι κι εγώ. Ότι ΚΑΙ αυτά τα ανοίγουν ! Αναμένω εντος της εβδομάδας, κάτι μπότες της γυναίκας απο αμέρικα οι οποίες εστάλησαν ως ''used shoes'' άνευ γνήσιας συσκευασίας, απλά σε χαρτόκουτο USPS. (κατόπιν προτροπής του μαγαζιού + αναζήτησης δικής μου στο διαδίκτυο για πουστι@ στην αποστολή ) Ελπίζω να μην φάω καμπανιά ! Μέχρι στιγμής διάφορα που έχω παραγγείλει κατα καιρούς, 1-2 φορές μόνο έπεσαν τα 3 ευρά ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 Ελπίζω να μην φάω καμπανιά ! Μέχρι στιγμής διάφορα που έχω παραγγείλει κατα καιρούς, 1-2 φορές μόνο έπεσαν τα 3 ευρά ! = 3 ευρώ !!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Adrazil 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 Όσες φορές έχω παραγγείλει εγώ από ΗΠΑ, πάντα με USPS, απλό ΕΛΤΑ δηλαδή, και ποτέ μου δεν πλήρωσα τίποτα απολύτως.. Για την περίπτωση πάντως που χρειάστηκε να παραγγείλω μεγάλης αξίας αντικείμενα έχω τον κολλητό μου που σπουδάζει Αμερική και πηγαινοέρχεται συχνά ;-) Οπότε τα στέλνω σε αυτόν και μου τα φέρνει μέσα στις βαλίτσες του.. Στο τελωνείο στο αεροδρόμιο σπάνια τον ελέγχουν (απλή δήλωση κάνει). Αν φτάσει και βράδυ ειδικά δεν περνάει καν από τελωνείο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες