Jump to content
μάθο...

Κοπή πλαστικου;Πώς;

Recommended Posts

Αν και ψαχνω κανα τεταρτο αλλά δε βρηκα(καπου θυμομουν ενα)αντιστοιχο θεμα...:meeting:Ρωτω λοιπον.

Θελω να κοψω ενα πλαστικο.Το οποιο ομως ειναι σκληρο και καθολου ευκαμπτο!Θελω να τοποθετησω ενα βολτομετρο επανω σε αυτο και θελω να κοψω πλαισιο στια διαστασεις του βολτομετρου πανω στο πλαστικο.Εσωτερικα αυτου!Πώς ομως γινεται αυτο;Διοτι εχω μια φαλτσετα και μαλιστα πολυ καλης ποιοτητας αλλά στην προσπαθεια μου να χαραξω το πλαστικο... εσπασε η λεπιδα της φαλτσετας.:_zeppelin:Το γ@μ#μενο ειναι πολυ σκληρο!!!:ranting3:

Το πλαστικο μπορει να αφαιρεθει και να δουλευτει πανω σε παγκο ας πουμε,δεν ειναι αναγκη να το κοψω πανω στη μοτο...αν αυτο βοηθαει!Δεν θελω να το χαλασω αυτο το πλαστικο κομματι γιατι αντε βρες αλλο μετα...κατα Γερμανια μερια!!!:wallbash:Για πειτε...:victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

στρογγυλή τρύπα θέλεις να κάνεις?

Oχι.Παραλληλογραμο...περιπου 5cmX3cm οι διαστασεις...:yeahright:

Και φυσικα δεν προκειται να παω να αγορασω επαγγελματικο εξοπλισμο για ενα τρυπημα,αλλά να το παλεψω με υλικα-εργαλεια που παιζει να εχω...:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια προχειρη λυση ειναι να ζεστανεις το πλαστικο με πιστολακι ωστε να κοπει το κοματι πιο ευκολα με την φαλτσετα.

Αλιως παρε ενα τετοιο http://www.gtc-hardware.gr/index.asp?pg=2&pid=03-3466 και με ενα τρυπανι σιγα σιγα ανοιγε την τρυπα στο μεγεθος που θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τροχο ,απλα και καθαρα

Με προλαβε ο κυριος απο πανω. Απλο τροχο. Η με ηλεκτρικο πριονι για κοντρα πλακε. Θα κανει και αυτο μια χαρα την δουλεια του.

Μια αλλη λυση, βαζεις ενα μακρι μαχαιρι στην φωτια και μετα κανεις 2-3 κοψιματα καθετα , του φουστη, πλαστικο ειναι, με 2-3 επαναληψεις θα το εχεις κοψει... μαχαιρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το πας σε ενα μαραγγο σου ανοιγει μια τρυπα με το τρυπανι καπου στο κεντρο του τμηματος που θα αφαιρεσεις και μετα αναλαμβανει η σεγα για ενα τελειο και επαγγελματικο κοψιμο. του λες μαστορα τι σου χρωσταω και 99.9% θα σου πει τπτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν ήμουν στη σχολή, μας έδιναν ένα κομμάτι χοντρή λάμα (της τάξεως των 4χιλ περίπου) , ένα πατρόν γερμανικού κλειδιού και μας έλεγαν φτιάξτε μας ένα γερμανικό κλειδί από την λάμα.

Βάζαμε κι εμείς λοιπόν το πατρόν πάνω στη λάμα και το ζωγραφίζαμε. Μετά, για να αφαιρέσουμε το γύρω υλικό, δεν υπήρχε άλλος τρόπος, εκτός από το τρυπάνι και την λίμα. Αυτά μας έδιναν να δουλέψουμε.

Κάναμε λοιπόν το παρακάτω...

kopi.gif

Το προς κοπή και αφαίρεση κομμάτι είναι αυτό που ορίζεται με τις διακεκομμένες γραμμές. (Εμείς τρυπούσαμε εξωτερικά των διακεκομμένων γραμμών γιατί θέλαμε το μέσα κομμάτι) με αναλόγου πάχους τρυπάνι, με την μία τρύπα ακριβώς δίπλα από την άλλη ώστε στο τέλος να μας μείνει το εσωτερικό κομμάτι. Μετά, με την λίμα κάναμε το φινίρισμα απομακρύνοντας τα "δόντια" του μετάλλου που είχαν μείνει από το τρύπημα.

Στο σχέδιο σου δείχνω πως θα κάναμε αν θέλαμε να αφαιρέσουμε το εσωτερικό κομμάτι σαν αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ.

Αυτό βέβαια για πλαστικό είναι μάλλον υπερβολή και κούραση.

Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις μια τρύπα στην γωνία του μέρους που θα αφαιρέσεις (κίτρινο σημάδι) και μετά να περάσεις από κει την λάμα ενός πριονιού ξυλογλυπτικής και να κόψεις εσωτερικά το κομμάτι που θες. Aκόμα κι αν χρειαστεί να το αγοράσεις το πριονάκι, κοστίζει μόλις μερικά € και θα το έχεις και για μελλοντικές εργασίες. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με σέγα μπορεί να σπάσει το πλαστικό. Αντίθετα, όπως είπαν οι παραπάνω, με τροχό δεν κινδυνεύει (τόσο...). ;)

Αν και η λύση του συνονόματου από πάνω είναι μάλλον η ιδανική. ;)

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι κιαν χρησιμοποιησεις φορα γαντακια και κανενα προχειρο γυαλι....τα μετρα ασφαλειας ειναι πολυ σημαντικα....

σου μιλαει ανθρωπος που εχει φαει μεταλλικο θραυσμα απο σιδεροβεργα στο ματι .... :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάναμε λοιπόν το παρακάτω...

kopi.gif

Το προς κοπή και αφαίρεση κομμάτι είναι αυτό που ορίζεται με τις διακεκομμένες γραμμές.

Στο σχέδιο σου δείχνω πως θα κάναμε αν θέλαμε να αφαιρέσουμε το εσωτερικό κομμάτι σαν αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ.

_thumbsup.gif Αυτη είναι η λύση. Θες και λίμα για να έρθει. Χρούτσου-χρούτσου...._zeppelin.gif_zeppelin.gif_zeppelin.gif

οι...προτείνοντες τον τροχό, είδαν τις διαστάσεις που πρέπει να μπεί ο δίσκος ? Στα 5 εκ ! whistling.gif

Εκτός αυτού, ο δίσκος θα ''ανάψει '' το πλαστικό, το λιώνει... bruce_h4h.gif

Βάλε γυαλιά όπως σωστά λέει ο Maxxdopa, ποτέ δεν ξέρεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον ή κανεις αυτο που ειπε ο Αλεξανδρος ή αν εχεις μια σεγα θα κανεις την δουλεια σου.. εγω θα ελεγα να μην χρησημοποιησεις τροχο γιατι :

1. λογω στροφων και υλικου του δισκου κοπης θα λιωσεις το πλαστικο
  2. υπαρχει μεγαλος κινδυνος να ξεπερασεις καταλαθος τις αρχικες διαστασεις που θες να κοψεις
  3. 3 εκ με τροχο κοπης ΔΕΝ κοβεις... (ακριβως για τον λογο 2 :) )

τι παχος εχει το πλαστικο που θα κοψεις;

Αν καποιος γνωστος σου εχει αυτο που σου προτεινε ο νικος καλλιθεα δηλαδη ενα dremel (ή αλλη μαρκα τελος παντων) θα κανεις την δουλεια σου με ευκολια και ακριβεια_thumbsup.gif

ακομα και με το τροχουδακι πανω γιατι ειναι μικρο σε διαμετρο κοπης και το σημαντκοτερο ειναι με ρυθμιζομενες στροφες_thumbsup.gif

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τροχος δεν κανει παιδια.Ειναι 3Χ5 cm η επιφανεια που θελω...Μαλλον με βλεπω για τη λυση του Αλεξ.Τρυπανι και τσουκου-τσουκου με sega και υστερα λιμαρισμα για λειανση...Ο δυσκολος δρομος αλλά δεν βλεπω αλλη λυση...:yeahright:

Ναι,γαντια και γυαλιά για κοπη ΠΑΝΤΑ ειναι στα απαραιτητα που βαζω!!!

Ευχαριστω για τη βοηθεια ολους σας!:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τροχος δεν κανει παιδια.Ειναι 3Χ5 cm η επιφανεια που θελω...Μαλλον με βλεπω για τη λυση του Αλεξ.Τρυπανι και τσουκου-τσουκου με sega και υστερα λιμαρισμα για λειανση...Ο δυσκολος δρομος αλλά δεν βλεπω αλλη λυση...:yeahright:

Ναι,γαντια και γυαλιά για κοπη ΠΑΝΤΑ ειναι στα απαραιτητα που βαζω!!!

Ευχαριστω για τη βοηθεια ολους σας!:_thumbsup:

Με την sega δεν κόβεις... παίζεις... :D

Με την σέγα κόβεις, αλλά να ξέρεις ότι και η σέγα λιώνει το πλαστικό. (εκτός κι αν έχεις καμία με ρυθμιζόμενες στροφές και την βάλεις στο αργό)

Πάντως για τις διαστάσεις που θέλεις να κόψεις, ακόμα και η σέγα είναι υπερβολή. Το πριονάκι ξυλογλυπτικής είναι η σωστότερη και πιο εύκολη λύση με κόψιμο ακρίβειας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΡΙΟΝΑΚΙ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ._

είναι ο καλύτερος και ο πιο εύκολος τρόπος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερες....λοιπον....

παρε κατι τετοιο κ καθαρισες για παντα :_thumbsup:

η αν δεν εισαι πολυ της υπομονης......

http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=1387

παντως το πρωτο.....πραγματικα κοβει τα παντα!!!!!

κ σε απιστευτα σχηματα....

απλα για τα λεφτα του....μου πεφτει λιγο βαρυ...

εγω θα επαιζα στο 2ο :angel_not:

Τροποποιήθηκε από τον indi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

O Smias σου έδωσε την πιο εύκολη λύση.....

Καμινέτο και ένα μαχαίρι....καθαρή δουλειά και εύκολη. Σε 3 λεπτά έχεις καθαρίσει, και δεν χρειάζεται να μαζεύεις θραύσματα και ιστορίες μετά.

Αφού τελειώσεις για να το κάνεις να φαίνεται ακόμα καλύτερο του βάζεις και λάστιχο στο περίγραμμα του εσωτερικά ή απλά κάνεις διορθωτικές κινήσεις με ένα λεπίδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Oχι.Παραλληλογραμο...περιπου 5cmX3cm οι διαστασεις...:yeahright:

Και φυσικα δεν προκειται να παω να αγορασω επαγγελματικο εξοπλισμο για ενα τρυπημα,αλλά να το παλεψω με υλικα-εργαλεια που παιζει να εχω...:_thumbsup:

@mAthosalas Παρε την :scooter: και ελα Καλλιθεα να στο κοψω εγω, γραφοντας στο φορουμ δεν κοβετε :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριονι χειρος ηλεκτρικο εχω.Το προβλημα ηταν πώς θα κανω την αρχη μιας και η επιφανεια που θελω να κοψω δεν ειναι στις ακρες αλλά στη μεση(σαν το σχημα του ALX)...Αν υπαξει αρχη τοτε με το πριονι κοβεται τέλεια!:_thumbsup:

Απότι βλεπω και γραφετε μαλλον ζεσταμα θελει ή μια λαμα ζεσταμενη και να γινει η αρχη για να υπαρξει υποδοχη να αρχισω να κοβω με το πριονακι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριονι χειρος ηλεκτρικο εχω.Το προβλημα ηταν πώς θα κανω την αρχη μιας και η επιφανεια που θελω να κοψω δεν ειναι στις ακρες αλλά στη μεση(σαν το σχημα του ALX)...Αν υπαξει αρχη τοτε με το πριονι κοβεται τέλεια!:_thumbsup:

Απότι βλεπω και γραφετε μαλλον ζεσταμα θελει ή μια λαμα ζεσταμενη και να γινει η αρχη για να υπαρξει υποδοχη να αρχισω να κοβω με το πριονακι...

Βρε μινάρα πατρινέ αχαχαχαχχαχχαχχ( κωλοπυργιώτης speaking) πάρε ένα μαχαίρι που αλοιφέις το βούτηρο....πυρωσε το με ένα καμινέτο και θα στο κόβει το πλαστικό σαν βούτηρο....βασικά θα στο λιώνει δεν θα στο κόβει. Είναι με το ζόρι 3 λεπτά υπόθεση, έτσι άνοιξα το φιλτροκούτι στο δικό μου. Τι θα θες τα τρυπάνια και τους οξυγονοκόφτες? Ούτε ένα τρίμα δεν θα κάνεις με τον τρόπο που σου λέω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαθο την αρχη θα την κανεις με ενα μικρο τρυπανακι 3αρι και θα ανοιξεις 3-4 τρυπουλες, θα τις φας μετα λιγακι με ενα μαχαιρακι και εισαι ετοιμος να ξεκινησεις με το πριονακι_thumbsup.gif

θα κανεις οτι βλεπεις στο σχημα του ALX με τις κοκκινες τρυπουλες_thumbsup.gif

Βρε μινάρα πατρινέ αχαχαχαχχαχχαχχ( κωλοπυργιώτης speaking) πάρε ένα μαχαίρι που αλοιφέις το βούτηρο....πυρωσε το με ένα καμινέτο και θα στο κόβει το πλαστικό σαν βούτηρο....βασικά θα στο λιώνει δεν θα στο κόβει. Είναι με το ζόρι 3 λεπτά υπόθεση, έτσι άνοιξα το φιλτροκούτι στο δικό μου. Τι θα θες τα τρυπάνια και τους οξυγονοκόφτες? Ούτε ένα τρίμα δεν θα κάνεις με τον τρόπο που σου λέω.

Βρε λαβα εσυ το εκανες σε κρυφο σημειο, ο Μαθος θα το κανει σε εμφανες... αν γινει η μαλακια πως θα την μπαλωσει μετα;think.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καυτό μαχαίρι ή λάμα.

Δοκίμασε το σε κανένα μπετονάκι πρώτα για να δείς τι ακρίβεια έχεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα