ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Ξέρετε για τι μιλάω φαντάζομαι. Γράφει κάποιος ένα κείμενο ωραίο και περιεκτικό, που αφορά συνήθως συμβουλές για κάτι, και μετά το αναδημοσιεύουν κάποιοι εδώ κι εκεί, χωρίς να αναφέρουν τον συγγραφέα ή την πηγή που το βρήκαν. Λίγο πολύ όλοι μας το έχουμε κάνει αυτό, είτε επίτηδες, είτε από βιασύνη και αφηρημάδα, είτε ακόμα γιατί εκεί που το βρήκαμε δεν αναγραφόταν ο συγγραφέας. Επίσης μπορεί (όπως έχω κάνει εγώ πολλές φορές με τεχνικά θέματα) να κρατάει κάποιος σε Word τα κείμενα που βρήκε κάποια στιγμή στο διαδίκτυο αποθηκευμένα στο σκληρό για μελλοντική αναφορά και χρήση. Εκεί πράγματι "χάνονται" τα στοιχεία ακόμα και της πηγής. Τέσπα... Επειδή έχω καθίσει κι έχω γράψει με αρκετή κούραση και προσπάθεια πολλά τεχνικά (κι όχι μόνο) κείμενα κατά καιρούς, μου την σπάει λίγο να τα βλέπω αναδημοσιευμένα οπουδήποτε χωρίς έστω το ψευδώνυμο ή την πηγή που έγιναν copy. Είναι τουλάχιστον γαϊδουριά να μην αναγράφεται ο συγγραφέας και η πηγή, θεμιτά ή αθέμιτα. Είναι άσχημο να προσπαθείς να οικειοποιηθείς ένα κείμενο που το έγραψε άλλος. Εγώ προσωπικά, όταν ξέρω την πηγή την αναγράφω. Αν έχει χαθεί επειδή τα έχω από παλιά σωσμένα μέσα σε word αρχεία, αναφέρω ότι τα συγκεκριμένα κείμενα τα έχω βρει εδώ κι εκεί στο νετ. Μπορεί να έχει τύχει κάποια στιγμή να μην έχω αναφέρει πηγή, αλλά αν έγινε κάπου, δεν έγινε εσκεμμένα. Επειδή ακριβώς γράφω κι εγώ δικά μου κείμενα και γνωρίζω ότι είναι άσχημο να κάνω σε άλλον αυτό που δεν μου αρέσει εμένα. Δείτε λοιπόν από μια απλή έρευνα που έκανα για ένα τόσο συνηθισμένο θέμα. Συμβουλές κράνους. Θα δείτε παρακάτω σε λινκς το θέμα που πρωτοέγραψα εγώ να κυκλοφορεί παντού και μόνο σε μερικά σάιτ/φόρουμ υπάρχει η πηγή (συνήθως αναφέρεται σαν ALX Network από την σελίδα που διατηρούσα παλιά και υπάρχει ακόμα στον Pathfinder) Σε πολλά άλλα... δεν αναγράφεται τίποτα! Που να πιάσω δηλαδή όλα τα τεχνικά θέματα που έχω κάνει (ειδικά στο mybike) !!! Θα φρίξω! Εδώ μάλιστα κάποιοι προσπάθησαν να πάρουν το "Όνειρο ζωής" (οι παλιότεροι ξέρουν) που είχα γράψει στο mybike. Αλλά αυτούς δεν τους άφησα. Μπήκα στο σάιτ/φόρουμ τους και ζήτησα να το κατεβάσουν καθότι αποτελούσε πνευματική ιδιοκτησία. Όσους "ανακάλυψα" ότι το είχαν με ή χωρίς την πηγή αφού ήταν χωρίς την άδειά μου και πήραν το μήνυμά μου το κατέβασαν άμεσα. Μπορεί να το έχουν κι άλλοι αλλά πάντα ψάχνω μπας και... Τέσπα... γυρνάω πάλι πίσω στα τεχνικά κείμενα... H γνώση είναι για να μοιράζεται κι είναι καλό που αναδημοσιεύονται τέτοια κείμενα παντού, αλλά καλό είναι να αναγνωρίζουμε τον κόπο του συγγραφέα και να αναφέρουμε το όνομα ή το ψευδώνυμο ή την διεύθυνση που το βρήκαμε. Δείτε... Συμβουλές κράνους για να μην το μετανιώσετε ALX© Mybike (το αρχικό κείμενο) techteam.gr (πηγή αναφέρεται) motoferes.gr (πηγή δεν αναφέρεται) Facebook.com (panos)(πηγή δεν αναφέρεται) http://el-gr.facebook.com/ (πηγή δεν αναφέρεται) http://dinamik.20. (πηγή αναφέρεται) http://www.motocikleta.gr/ (πηγή αναφέρεται) http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pBh8q7jf6kwJ:forum.scooterclubhellas.gr/ (πηγή αναφέρεται) κτλ... Είναι πολλά και από άλλα θέματα που έχω κάνει. (μην τα βάζω όλα τώρα... δεν χρειάζεται) 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Γνωστο το θεμα, εαν σε ενοχλει κανεις μηνυσεις κτλ κτλ...γιατι εμεις ρε ψηλε λιγες φορες εχουμε δεχτει "απειλες";;;; Εαν δε βαριεσαι αρχιζεις και τους κυνηγας οπως κανουν και αλλοι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Σιγά ρε 'συ μην αρχίσω να κυνηγάω κόσμο για πέντε τεχνικά θέματα που έχω κάνει! (άλλο για το "Όνειρο ζωής" ή την "Θολή γραμμή του ορίζοντα".... εκεί ναι) Απλά θεωρώ λυπηρό αυτό το φαινόμενο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Δε βαριεσαι, το λιγοτερο ειναι αυτο.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Δεν ξέρω αν το βλέπω διαφορετικά αλλά σίγουρα έχω διαφορετική άποψη. Καλά τι μυνήσεις και πράσινα άλογα λέτε; Να κυνηγήσει άτομα για ποιό λόγο; Για πνευματικά δικαιώματα; Πλάκα θα κάνετε... Εγώ απεναντίας αντί να χαλιέμαι θα χαιρόμουν γιατί είναι μια επιβαιβαίωση ότι αυτά που έγραψα (γιατί μιλάμε για γραπτά σε ένα φόρουμ και όχι ένα πχ ένα βιβλίο) πιάσανε τόπο ή είναι υλικό που πολλοί άλλοι τα αξιοποιούν προς όφελός τους... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 ..θεωρώ λυπηρό αυτό το φαινόμενο... Ειναι! Απλα αν θες στελνεις μια ειδοποιηση για κοινοποιηση της "πηγης" τους και τπτ αλλο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Δε βαριεσαι, το λιγοτερο ειναι αυτο.... Δεν ξέρω αν το βλέπω διαφορετικά αλλά σίγουρα έχω διαφορετική άποψη. Καλά τι μυνήσεις και πράσινα άλογα λέτε; Να κυνηγήσει άτομα για ποιό λόγο; Για πνευματικά δικαιώματα; Πλάκα θα κάνετε... Εγώ απεναντίας αντί να χαλιέμαι θα χαιρόμουν γιατί είναι μια επιβαιβαίωση ότι αυτά που έγραψα (γιατί μιλάμε για γραπτά σε ένα φόρουμ και όχι ένα πχ ένα βιβλίο) πιάσανε τόπο ή είναι υλικό που πολλοί άλλοι τα αξιοποιούν προς όφελός τους... +οσα....πως λεει η παροιμια...δουλεια δεν ειχε ο διαολος μαμουσε τα παιδια του σορυ μπσιλε...αλλα πιστευω οτι εχεις πολλα περισσοτερα κ πιο ουσιωδη πραγματα (κ για σενα αλλα κ για την οικογενεια σου) να ασχοληθεις,να φριξεις κ να αγωνιστεις... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 δηλαδή εσύ στο κείμενο σου αναφέρεις πηγές? Αναφέρεις από που πήρες τις φωτογραφίες? αναφέρεις από που πήρες τις πληροφορίες για τις πιστοποιήσεις και την δομή των υλικών? Κάποιος άλλος έφτιαξε όλα αυτά που εσύ έκανες σε ένα κείμενο και μετά παραπονιέσαι που δεν σε αναφέρει κανείς? Εσύ δεν αναφέρεις από που πήρες τις δικές σου πληροφορίες, πώς περιμένεις από τους άλλους να κάνουν το ίδιο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 στο παράδειγμα που έχεις από το facebook, o "πάνος" έχει ως πηγή την εξής διεύθυνση http://www.best-motorcycle-gear.com , η οποία εδρεύει στην Ολλανδία απ'ότι λένε... αν κοιτάξεις εδώ κάπου στη σελίδα (δεν κάθησα να το διαβάσω όλο) έχει το εξής κείμενο: Helmet shell The shell is usually composed of either a polycarbonate mixture (a what ...?) or fiberglas. Fiberglas motorcycle helmets are often high impact resistant, very stable and last a long time. The polycarbonate helmets are light weight and very sturdy. Και το δικό σου κείμενο: Tο κελυφος του κρανους συνηθως ειναι φτιαγμενο απο μιξη πολυκαρμπονατου,απο fiberglass,ή απο μιξη διαφορων αλλων υλικων οπως carbon(ανθρακονηματα)και kevlar. Τα κρανη απο fiberglass συνηθως εχουν πολυ μεγαλη αντοχη σε δυνατη προσκρουση και το υλικο παραμενει αναλλοιωτο για πολλα χρονια,οπως επισης και τα carbon Το πολυκαρμπονατο ειναι συνηθως γεροφτιαγμενο αλλα οχι για πολλα χρονια και το βαρος του ειναι καπου στον μεσο ορο και πανω. Τώρα ποιόν να πιστέψω; Ποιός αντέγραψε ποιόν; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lef50 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 ριξτε μια ματια http://www.creativecommons.gr/ η cc λυνει πολλα προβληματα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
troume 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Copyright σε τι? Την έρευνα τουλάχιστον για τα κράνη (μιας και γίνεται εκτενέστερη αναφορά στο θέμα) και τα υλικά που χρησιμοποιούντε την έχουν κάνει κατ'αρχήν οι εταιρείες που τα παράγουν και κάνουν την αναφορά τους σχετικά με αυτά. Δεν νομίζω η συγκέντρωση κάποιων πληροφοριών να υπόκειται σε περιορισμό χρήσης. Το ίδιο υλικό που βρήκες εσύ κάπου μπορεί να το βρήκε ο οποιοσδήποτε άλλος. Τι να λέει? Δεν ανακαλύπτεις και την Αμερική με το να συγκεντρώνεις πληροφορίες (έτοιμες) από αυτούς που έχουν ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά στην έρευνα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yamahito 515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 (τροποποιήθηκε) ο Αλεξ αναφερει οτι πειραχτηκε πιο πολυ για κειμενα προσωπικα[ονειρο ζωης] οσο για τα τεχνικα θεματα ναι σιγουρα υπαρχουν πηγες και σιγουρα καλο ειναι να μαθαινουμε ολοι απο αυτα,αλλα αλλο να παιρνεις ενα κειμενο και να το βαζεις αυτουσιο για δικο σου κι αλλο ενα κειμενο που εχει πολλες πηγες και να παραθετεις συνεχως βιβλιογραφια[δεν κανει καποιος εδω διδακτορικη διατριβη, ή πτυχιακη]. ουσιαστικα κατακρινει την ευκολια που καποιος παιρνει κειμενα αλλου κι ειτε αδιαφορει ειτε σκοπιμα αφηνει να εννοηθει οτι ειναι ο ιδιος συγγραφεας κειμενου που δεν εγραψε. και ναι εγω θα το θεωρουσα ασχημο κατι που ειναι προσωπικο μου ή κατι που κουραστηκα εγω να γραψω ,καποιος αλλος να το οικειοποιειται οχι σαν αναγνωστης αλλα σα συγγραφεας/δημιουργος ειναι ανηθικο Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 από τον yamahito Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά επειδή την εξαέρωση στα φρένα την ανακάλυψε άλλος, το πως αλλάζονται τα τακάκια το ανακάλυψε άλλος, το πως ρυθμίζονται οι αναρτήσεις το ανακάλυψε άλλος, κι ένα σωρό άλλα κείμενα που έχω καθίσει ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ και έφτιαξα με τις γνώσεις που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια, που κάθομαι και βγάζω βήμα βήμα φωτογραφίες για να φτιάξω τους φωτο-οδηγούς, κάνουν αυτομάτως τα κείμενά μου "ξένα" ή ΜΗ δικά μου επειδή στηρίζονται σε παλαιότερες ανακαλύψεις άλλων? Και βέβαια κάποια πράγματα που θα ειπωθούν είναι τετριμμένα. Δεν θα πω εγώ κάτι διαφορετικό για το υλικό fiberglass, ούτε ο αντίστοιχος Γιαπωνέζος, Αμερικάνος, κτλ. Τα ίδια θα πουν όλοι, παίρνοντάς τα από εκείνους που κατασκεύασαν το fiberglass. Και ανάλογες φωτό θα βρω στο νετ να χρησιμοποιήσω... και φράσεις άλλων θα χρησιμοποιήσω σε κάποια σημεία. Όμως μέσα σε αυτά τα κείμενα, υπάρχουν και προσωπικές εμπειρίες που βοηθούν τους νεότερους και πιο άπειρους. Αυτά από μόνα τους είναι η διαφορετικότητα του κάθε κειμένου. Εσείς με τα λεγόμενά σας, επειδή ανακάλυψε ο Νεύτων τον νόμο της βαρύτητας, ακυρώνετε την οποιαδήποτε πνευματική ιδιοκτησία κάποιου άλλου που έχει γράψει ένα κείμενο που περιέχει ως θέμα την βαρύτητα. Ναι, όταν υπάρχει διαφορετικότητα, υπάρχει και copyright αν το θέτετε έτσι. Πολλοί σεναριογράφοι έχουν κάνει ταινίες με ίδιο θέμα, αλλά ο καθένας τους έχει το δικό του copyright κι ας αναφέρεται η ταινία του σε γεγονότα (έστω και φανταστικά) άλλου. Κάνω λάθος? Ακόμα και ένα κείμενο που κάθεσαι και το μεταφράζεις (ολόκληρο κατεβατό), έχεις κάνει μια δουλειά και αξίζει να αναφερθεί κάποιος ΚΑΙ στην Ελληνική πηγή όταν το αναδημοσιεύει πλέον στα Ελληνικά. Τόσος κόπος είναι κι αυτός! Εσύ (αλλά κι αυτός που το αναδημοσιεύει στα Ελληνικά) το βρίσκετε έτοιμο από έναν άνθρωπο που κουράστηκε να το κάνει. Επειδή ήθελε να δώσει την δυνατότητα σε κάποιον που δεν ξέρει Αγγλικά να διαβάσει ένα σημαντικό και χρήσιμο κείμενο. Και μόνο για την πράξη του, για την σκέψη του να το κάνει και να το μοιραστεί με όλους, του αξίζουν συγχαρητήρια! Αυτό βέβαια ίσως να μην μέτραγε καθόλου, αν και εφόσον όλοι έκαναν το ίδιο. Τότε δεν θα υπήρχε καμία διαφορετικότητα. Ποιοι και πόσοι όμως κάνουν κάτι τέτοιο για τους υπόλοιπους? Ποιοι από σας παραδείγματος χάριν έχετε μεταφράσει ολόκληρα κατεβατά για να τα διαβάσουν συμφορουμήτες σας που δεν γνωρίζουν Αγγλικά? Έτσι από περιέργεια ρωτάω. Γι' αυτό το λόγο φαίνονται πικρόχολα τα σχόλια κάποιων και με κάνουν να μετανιώνω που κάθισα και έγραψα όλα αυτά τα δικά μου κείμενα ως τώρα. Ακόμα και για εκείνα που χαράμισα ώρες ολόκληρες να τα μεταφράσω για να τα αποδώσω ευκολοδιάβαστα στην Ελληνικήν. Η αχαριστία και ο φθόνος είναι κακό πράγμα. Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
troume 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Οκ για τα όνειρα και τα άλλα πάω πάσο. Όμως τις αντοχές υλικών και άλλα τεχνικά θέματα δεν μπορεί να τα θεωρεί κανείς δικά του όσο και να τα έχει ρετουσάρει από εκεί που τα βρήκε, εκτός από τους πρώτους ερευνόντες και γραφόντες (που έχουν κάνει εργαστηριακές αναλύσεις και ότι άλλο περιλαμβάνει η βιομηχανική έρευνα). Με το να πεις πέντε πράγματα για τα κράνη ή για τον τρόπο που αλλάζεις τακάκια δεν έχεις γράψει κάτι δικό σου. Έτοιμο το παίρνεις από αλλού και το ρίχνεις σε θέμα ή όπως είδες και παραπάνω απλά το μεταφράζεις. Δεν νομίζω η αντιγραφή της αντιγραφής και της μετάφρασης να είναι ανήθικη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Όμως τις αντοχές υλικών και άλλα τεχνικά θέματα δεν μπορεί να τα θεωρεί κανείς δικά του όσο και να τα έχει ρετουσάρει από εκεί που τα βρήκε, εκτός από τους πρώτους ερευνόντες και γραφόντες (που έχουν κάνει εργαστηριακές αναλύσεις και ότι άλλο περιλαμβάνει η βιομηχανική έρευνα). Δεν νομίζω η αντιγραφή της αντιγραφής και της μετάφρασης να είναι ανήθικη. Κάτσε τώρα, γιατί νομίζω πως το πας... σε άλλο mode το θέμα. Αυτό το τόπικ >>> ΕΔΩ που κάθισε κι έγραψε το παλικάρι, εσένα σου φαίνεται ηθικό να το πάρεις και να το ποστάρεις στο blog που διατηρείς χωρίς να κάνεις αναφορά στο ψευδώνυμο του παλικαριού και της πηγής που το βρήκες? Να φαίνεται δηλαδή ότι το κείμενο είναι δικό σου? Κι αυτός από αλλού μάζεψε τα στοιχεία αυτά (πέρα από εκείνα που θα πρόσθεσε από μόνος του) για να κάνει το κείμενο. Αυτό δηλαδή (που μάζεψε στοιχεία από δω κι από 'κει) του στερεί την πνευματική ιδιοκτησία αυτών που κάθισε κι έγραψε? Τον κόπο του να τα συγκεντρώσει σε ένα κείμενο για να μάθεις εσύ 5 πράγματα που αγνοείς? Αυτό μας λες δηλαδή? Γιατί αν μας λες αυτό, να πάψουμε να παίρνουμε στα σοβαρά τις απαντήσεις σου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Ακόμα και ένα κείμενο που κάθεσαι και το μεταφράζεις (ολόκληρο κατεβατό), έχεις κάνει μια δουλειά και αξίζει να αναφερθεί κάποιος ΚΑΙ στην Ελληνική πηγή όταν το αναδημοσιεύει πλέον στα Ελληνικά. Τόσος κόπος είναι κι αυτός! Όσο σωστό είναι να αναφέρει κανείς τον μεταφραστή, τόσο σωστό είναι να αναφέρει κανείς και την πηγή από την οποία το μετέφρασε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
troume 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4 , 2010 Κατ'αρχήν να τονίσω ότι δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ξένο υλικό. Δευτερον να συμφωνήσω πως πρόκειται για ένα καλογραμμένο ποστ. Τριτον στον κόπο που αναφέρεσαι οκ έχεις δίκιο αλλά το υλικό επιμένω και έχω δίκιο δεν είναι δικό του. Στην προκειμένη περίπτωση θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου ακόμη και στο ότι το έγραψε ο ίδιος. Ακόμη και σε word να το ετοίμασε τα διάστιχα προδίδουν copy - paste από αλλού. Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος έψαξε για κάθε τύπο, μάρκα, αλυσίδας κλειδαριάς εργαλείου, έτσι χωριστά και αόριστα σχετικά με την σκληρότητα των επιφανειών και στους βαθμούς rockwell που παρουσιάζει κάθε εταιρεία. Μην τρελαθούμε κι όλας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 (τροποποιήθηκε) Επειδη και μενα με επιασε καποια στιγμη και εγραψα ενα θεματακι (οπως και αρκετα αλλα πανω στη δουλεια μου), αν τα εβλεπα αυτουσια ποσταρισμενα καπου αλλου για να ειμαι ειλικρινης θα ψιλοσπαζομουνα και γιαυτο καταλαβαινω τον ALX Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 από τον Messer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Ποιοι από σας παραδείγματος χάριν έχετε μεταφράσει ολόκληρα κατεβατά για να τα διαβάσουν συμφορουμήτες σας που δεν γνωρίζουν Αγγλικά? Έτσι από περιέργεια ρωτάω. Παρον! Και φυσικα αν ξαναχρειαστει, το ξανακανω χωρις να το φωναζω. :) Γι' αυτό το λόγο φαίνονται πικρόχολα τα σχόλια κάποιων και με κάνουν να μετανιώνω που κάθισα και έγραψα όλα αυτά τα δικά μου κείμενα ως τώρα. Ακόμα και για εκείνα που χαράμισα ώρες ολόκληρες να τα μεταφράσω για να τα αποδώσω ευκολοδιάβαστα στην Ελληνικήν. Η αχαριστία και ο φθόνος είναι κακό πράγμα. Αλεξανδρε νομιζω οτι ξεκινας με λαθος βαση. Αν κανεις μια μεταφραση, γραψεις ενα κειμενο για να "κερδισεις το σεβασμο των αλλων" ή απλα για να ακουσεις ενα "ευχαριστω", νομιζω οτι εχεις χασει το παιχνιδι. Προσωπικα οτι κανω, το κανω επειδη γουσταρω και για να βοηθηθει καποιος αλλος με 5 πραγματα που πιθανον ξερω. Αρκετες φορες εχει τυχει και μου εχουν στειλει πμ "να το δημοσιευσω αυτο εκει?" και φυσικα απαντω "ναι", ειτε αναφερεται η πηγη κι ο συγγραφεας ειτε οχι, το ιδιο μου κανει. Αν ηθελα να αναγνωριστει η δουλεια κι η προσφορα μου θα εγραφα βιβλια αντι να γραφω στο ιντερνετ (σε φορουμ) που η προσβαση ειναι δωρεαν για ολους και φυσικα μπορει καθενας να γραφει/αντιγραφει οτι θελει. :) Αν θες τη γνωμη μου, χαλαρωσε και απολαυσε το ακομα και οταν σε αντιγραφουν, αυτο σημαινει οτι ειναι καλογραμμενο κι αξιζει. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zb00p 779 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Ποντάκι από μένα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Αν κανεις μια μεταφραση, γραψεις ενα κειμενο για να "κερδισεις το σεβασμο των αλλων" ή απλα για να ακουσεις ενα "ευχαριστω", νομιζω οτι εχεις χασει το παιχνιδι. Ποιος είπε κάτι τέτοιο???????????? Εγώ????????????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Ποιος είπε κάτι τέτοιο???????????? Εγώ????????????? Και μόνο για την πράξη του, για την σκέψη του να το κάνει και να το μοιραστεί με όλους, του αξίζουν συγχαρητήρια! Αυτό βέβαια ίσως να μην μέτραγε καθόλου, αν και εφόσον όλοι έκαναν το ίδιο. Τότε δεν θα υπήρχε καμία διαφορετικότητα. Ποιοι και πόσοι όμως κάνουν κάτι τέτοιο για τους υπόλοιπους? Ποιοι από σας παραδείγματος χάριν έχετε μεταφράσει ολόκληρα κατεβατά για να τα διαβάσουν συμφορουμήτες σας που δεν γνωρίζουν Αγγλικά? Όλο αυτό το θέμα έχει να κάνει με τον εγωισμό. Η ανάγκη της αναγνώρισης του εαυτού μας! Η διαφοροποίηση του εαυτού μας σε ένα κοινωνικό σύνολο. Γιατί αν δεν ήταν περί αναγνώρισης δεν θα το είχες ξεκινήσει. Συγχαρητήρια σου είπαν πολλοί για τα γραπτά σου. Απόδειξη τα "πράσινα ποντάκια" που έχεις μαζέψει. Αλλά τελικά έχει δαιφορά το ίδιο αν το κάνεις για τα ποντάκια ("συγχαρητήρια") ή για να βοηθήσεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Όλο αυτό το θέμα έχει να κάνει με τον εγωισμό. Η ανάγκη της αναγνώρισης του εαυτού μας! Η διαφοροποίηση του εαυτού μας σε ένα κοινωνικό σύνολο. Γιατί αν δεν ήταν περί αναγνώρισης δεν θα το είχες ξεκινήσει. Συγχαρητήρια σου είπαν πολλοί για τα γραπτά σου. Απόδειξη τα "πράσινα ποντάκια" που έχεις μαζέψει. Αλλά τελικά έχει δαιφορά το ίδιο αν το κάνεις για τα ποντάκια ("συγχαρητήρια") ή για να βοηθήσεις. Έγραψα πολλά για να δώσω μια απάντηση, αλλά τελικά τα έσβησα. Δεν υπάρχει λόγος να απαντήσεις σε κάποιον που έχει εξ αρχής σκοπό να σε μειώσει και να σε προσβάλει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 το εξ'αρχής ρε αλέξανδρε που το βλέπεις; γιατί έχουμε κανά χωράφι να χωρίσουμε; το αν υπάρχει λόγος ή όχι είναι στην κρίση σου και αν δεν γουστάρεις δικαίωμά σου. Αλλά μη μας δουλευεις και από πάνω...μη μας βγάζεις και κακούς. Σου μίλησα αντικειμενικότατα και δεν σε προσέβαλα. Δηλαδή τι περίμενες να ακούσεις; «ναι ρε γαμώτο είναι άδικο να χρησιμοποιεί ο δεξιά και ο αριστερά κάτι που σου πήρε μια ολόκληρη μέρα από τη ζωή σου χωρίς να σου το αναγνωρίζει! Και να το παρουσιάζει σαν δικό του!» Μα είμαστε σοβαροί; Διατριβή έγραψες; Το μάστερ σου στην τεχνογνωσία της μοτοσυκλέτας; Κάντο βιβλίο στην τελική και βγάλε και φράγκα! «Φτιάχτο μόνος σου by ALX» να πούμε. Ε σόρρυ για τον επιθετικό λόγο αλλά βγαίνω από τα ρούχα μου. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2010 Ποιος είπε κάτι τέτοιο???????????? Εγώ????????????? Τα παραπονα που εξεφρασες καλώς ή κακως ετσι τα εξελαβα, οτι ζητουσες μια επιβραβευση για τους κοπους σου. Εν πασει περιπτωση, απο οτι φαινεται αλλο εννοουσες οποτε μη δινεις σημασια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες