Jump to content
themata

Επιτέλους ΤΕΛΟΣ στον υπερβολικό θόρυβο των εξατμίσεων

Recommended Posts

Αλέξανδρε... το κράτος είμαστε εμείς. Όταν δεν εφαρμόζουμε τίποτα εμείς, πως περιμένεις να τον εφαρμόσουν οι πολιτικοί και η αστυνομία? Τι να περιμένεις δηλαδή να σου κάνουν αυτοί? (που είναι και μαλάκες οι περισσότεροι) Ποιον να πρωτο-ελέγξουν και ποιον να πρωτο-πιάσουν αφού οι περισσότεροι είναι παράνομοι?

Αν ήξερες ότι στο μέρος που πήγες να κυνηγήσεις δεν έχει πάπιες, δεν θα άρχιζες τις ντουφεκιές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αλέξανδρε... το κράτος είμαστε εμείς. Όταν δεν εφαρμόζουμε τίποτα εμείς, πως περιμένεις να τον εφαρμόσουν οι πολιτικοί και η αστυνομία? Τι να περιμένεις δηλαδή να σου κάνουν αυτοί? (που είναι και μαλάκες οι περισσότεροι) Ποιον να πρωτο-ελέγξουν και ποιον να πρωτο-πιάσουν αφού οι περισσότεροι είναι παράνομοι?

Αν ήξερες ότι στο μέρος που πήγες να κυνηγήσεις δεν έχει πάπιες, δεν θα άρχιζες τις ντουφεκιές.

Συμφωνώ. Γι' αυτό λέω, εφόσον "εμείς" δεν εφαρμόζουμε τίποτε, εφόσον οι πολιτικοί κι οι αστυνομικοί δεν ελέγχουν τίποτε, εφόσον οι περισσότεροι είναι παράνομοι, τότε ποιο το νόημα να βγει η "Κάρτα Θορύβου" κι οποιαδήποτε άλλη τέτοια άχρηστη βλακεία;....

Για να την κουβαλάμε εγώ κι εσύ που είμαστε νόμιμοι και σωστοί εκ πεποιθήσεως;...

(και κάθε βράδυ να ξυπνάμε από εξατμίσεις και κόντρες έξω από το σπίτι μας;...)

Ανούσιο δεν είναι; Κοροϊδία δεν είναι;

Ξαναλέω, αν έχουν σκοπό να αστυνομεύσουν και να ελέγξουν την εφαρμογή του μέτρου (μόνιμα, όχι μόνο τους πρώτους 6 μήνες), τότε ναι να εφαρμοστεί γιατί δεν θα είναι άχρηστο.

Αν όμως είναι να συνεχίσει η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση, τότε μου τη δίνει που θα έχω ένα ακόμη χαρτί να κρατάω και να ανανεώνω χωρίς όμως να ησυχάσουν οι δρόμοι από τα dB. Εσένα δεν σε χαλάει που θα έχεις κάτι ακόμη να ανανεώνεις αλλά η ουσία δεν θα αλλάξει;...

;)

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να περιμένεις δηλαδή να σου κάνουν αυτοί?

να εφαρμόσουν τους νόμους του κράτους τι πιο απλό..

και για να μην κανω παράθεση το κειμενο σου απο την 3η σελίδα να σου πω μόνο το εξής,γιατί ο zoo το εξηγησε πολυ καλά αλλα μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε!

υπάρχει ή δεν υπάρχει ΗΔΗ νόμος εδω και πολλά χρόνια για τον θόρυβο των εξατμίσεων?

είχαν ή δεν ειχαν αγοραστεί απο την ελληνική αστυνομία Ντεσιμπελόμετρα για επιτόπιο έλεγχο??

είδες κανέναν να βγήκε με τέτοιο στα χέρια σε κανένα μπλόκο και να σταματήσει κανέναν???

και στην τελική...που τα έχουν αφήσει και αραχνιάζουν το κερατό τους.?

αλλά μια καρτούλα,θα τους φέρει ζεστό χρηματάκι.

αει σιχτίρ με τις παπαρδέλες τους!

θα μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι για τις δικιές τους μαλακίες!ήμαρτον!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση; Το έχουμε δει το κείμενο; Δηλαδή το διαβάσαμε, το εμπεδόσαμε, μάθαμε το ενδεχόμενο κόστος και τώρα εκφράζουμε και όλες τις απορίες-παράπονα;

Πεστα ρε άνθρωπε, φωνάζω από το 1ο ποστ και μιλάνε σαν να διάβασαν κιόλας το ΦΕΚ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΠΩΛΟΥΝΤΕ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΘΟΡΥΒΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

Τρελά λεφτά θα βγάλω...:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να εφαρμόσουν τους νόμους του κράτους τι πιο απλό..

και για να μην κανω παράθεση το κειμενο σου απο την 3η σελίδα να σου πω μόνο το εξής,γιατί ο zoo το εξηγησε πολυ καλά αλλα μάλλον δεν θέλετε να το καταλάβετε!

υπάρχει ή δεν υπάρχει ΗΔΗ νόμος εδω και πολλά χρόνια για τον θόρυβο των εξατμίσεων?

είχαν ή δεν ειχαν αγοραστεί απο την ελληνική αστυνομία Ντεσιμπελόμετρα για επιτόπιο έλεγχο??

είδες κανέναν να βγήκε με τέτοιο στα χέρια σε κανένα μπλόκο και να σταματήσει κανέναν???

και στην τελική...που τα έχουν αφήσει και αραχνιάζουν το κερατό τους.?

αλλά μια καρτούλα,θα τους φέρει ζεστό χρηματάκι.

αει σιχτίρ με τις παπαρδέλες τους!

θα μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι για τις δικιές τους μαλακίες!ήμαρτον!!

+999

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νόμους έχουμε πάρα πολλούς. Μας λείπει μόνο ένας: Αυτός που θα μας υποχρεώσει να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Εχετε, ρε, δει άλλη χώρα στον πλανήτη που να έχει στο λεξιλόγιό της τη φράση "απαγορεύεται αυστηρώς"; Δηλ. τί σημαίνει αυτό; Οτι άμα κάτι απαγορεύεται, δεν τρέχει και τίποτα! Αστο να "απαγορεύεται". Στ' αρχίδια μας. Μόνο άμα το παραχέσουμε μπαίνει το "αυστηρώς", μπας και ιδρώσει το αυτάκι μας.

Ομως το αυτί μας ΔΕΝ ιδρώνει, χρόνια τώρα. Κι αν θέλουμε να γίνει κάτι θα πρέπει να μας το τραβήξουν και να μας χώσουν το πρόστιμα στη μούρη.

Συμπέρασμα πρώτο: Σιχαίνομαι όλους τους σαματατζήδες που επιδιώκουν να γίνονται ενοχλητικοί θορυβώντας ασύστολα, γιατί δεν αγαπούν τη μοτοσυκλέτα αλλά έχουν το κόμπλεξ να "τους ακούσουν", σαν την πορδή. Η συμπεριφορά αυτή είναι εγγύηση συμπλέγματος κατωτερότητας 100%.

Συμπέρασμα δεύτερο: Με τις κάρτες θορύβου δε γίνεται τίποτα. Βάζω τη "μαμίσια", περνάω το τέστ και ξαναβάζω τη διαολοεξάτμιση, για να ξυπνάω τον άλλο που γύρισε κατάκοπος και κοιμάται, τη μάνα που παλεύει να κοιμήσει το μωρό της, τον παππού που προσπαθεί να ηρεμήσει και πάει λέγοντας. Η λύση άμεσα είναι η μία: Να γίνεται έλεγχος θορύβου. Κάθε φορά που σου κάνουν έλεγχο στο δρόμο, να σου ελέγχουν την εξάτμιση με όργανο και - αν είσαι παράνομος - να σου ρίχνουν πρόστιμο, πόντους στο δίπλωμα (και αφαίρεση μετά από κάποιους πόντους) και κατάσχεση της παράνομης εξάτμισης. Και η λύση έμμεσα είναι η οδηγική παιδεία (σχολεία, γονείς κλπ). Αλλά μέχρι τότε, μη ζητάτε κάρτες και λεφτά από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Τσακίστε τους παρανομούντες.

Ρε παίδες, οδηγώ μοτοσυκλέτες 20 χρόνια συνεχώς. Μου έχουν κάνει έλεγχο πολλές φορές. Και πάντα ζητάνε τα κλασικά (δίπλωμα - άδεια - ασφάλεια). Ας έχουν κι ένα όργανο μέτρησης θορύβου κι ας ελέγχουν ΚΑΙ το θόρυβο. Τόσο απλά. Και τόσο αποτελεσματικά. Δηλ. αν τους δείξω την κάρτα που έβγαλα με πουστιά (φορώντας π.χ. τη "μαμά" εξάτμιση μόνο για τη μέτρηση) και μου πούνε "ΟΚ, είσαι νόμιμος", είναι εντάξει τα πράγματα;

Αυτά από εμέ. Καλή σας ημέρα.

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε σεις εγω περιμενω να ερθει εξατμιση για το παπι,140€.τωρα θυμιθυκαν να πουν για τις εξατμισεις?Χαχαχα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχετε, ρε, δει άλλη χώρα στον πλανήτη που να έχει στο λεξιλόγιό της τη φράση "απαγορεύεται αυστηρώς"; Δηλ. τί σημαίνει αυτό; Οτι άμα κάτι απαγορεύεται, δεν τρέχει και τίποτα! Αστο να "απαγορεύεται". Στ' αρχίδια μας. Μόνο άμα το παραχέσουμε μπαίνει το "αυστηρώς", μπας και ιδρώσει το αυτάκι μας.

:rotfl::rotfl::rotfl:

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ! Μόνο ένας νομικός θα μπορούσε να το πιάσει και να το θέσει έτσι ωραία.

Εμ βέβαια, είτε κάτι απαγορεύεται είτε δεν απαγορεύεαι.

You can't be half pregnant που λένε οι αγγλόφωνοι!

Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά θα ήθελα να θέσω ακόμα ένα ερώτημα.

Πως μπορεί να ληφθεί υπ΄όψιν και ο τρόπος οδήγησης μίας μοτό αφού διαμορφώνει εξ΄ίσου με την εξάτμιση τον θόρυβο;

Ενα μοτό με θορυβώδη εξάτμιση μπορεί να είναι πιο ήσυχο από ένα με μαμίσια εάν το πρώτο οδηγείται πολιτισμένα και το δεύτερο καγκούρικα. [Το δεύτερο μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα θα παραβιάζει και άλλους κανόνες του ΚΟΚ]

Με άλλα λόγια ακόμα και η επί τόπου μέτρηση τεκμηριώνει την δυνατότητα πρόκλησης θορύβου και όχι αναγκαστικά την πρόκληση θορύβου. Είναι σαν να ποινικοποιείς ένα SS επειδή έχει την δυνατότητα να παραβιάσει τον νόμο με την υπερβολική τελική του.

Προφανώς υπάρχει μία βάση στην νομοθεσία αλλά πιστεύω οτί παραβλέπει πολλά.

Ο καλύτερος τρόπος επιβολής προστίμου θα ήταν ένα κατευθυντικό ντεσιμπελόμετρο [αν υπάρχει τέτοιο πράγμα] το οποίο θα μπορούσε να μετρήσει τον κάγκουρα εν κινήσει, πάνω στην καγκουριά του. Κάτι σαν ραντάρ ταχύτητας δηλαδή σε λειτουργικότητα για τον ήχο όμως. Πληρώνεις για ότι έκανες, όχι για ότι μπορεί να κάνεις.

Ολα αυτά βέβαια ισχύουν μόνο για μηχανάκια τα οποία έχουν θορυβώδεις εξατμίσεις αλλά μπορούν να κινηθούν και ήσυχα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταλαβαινω την ελπιδα καποιων οτι ισως γινουν τα πραγματα καλυτερα αλλα δυστυχως ειμαι σιγουρος οτι και αυτος ο νομος καποια συμφεροντα καποιων εξυπερετη, εδω φτωχεψε η χωρα και δεν μπηκε ενας φυλακη

θα μαζεψουν φραγκα θα κονομησουν καποιοι λιγοι ιδιωτες και αρκετοι φτωχοι θα μεινουν χωρις μηχανακια

και παω και στοιχημα να ξεθαψουμε το thread σε ενα χρονο απο τωρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλέξανδρε, θα συμφωνούσα με τέτοια μέτρα αν (ταυτόχρονα με ένα ακόμα μέτρο με επιπλέον κόστος στο κεφάλι όλων μας, τις κάρτες θορύβου), οι βολευτάδες έκαναν και τα εξής:

• κατέβαζαν το ΦΠΑ στα κράνη αφού είναι υποχρεωτικό
  • φρόντιζαν να μην δίνουν άδειες σε ασφαλιστικές που μαζεύουν τα λεφτά από τον κόσμο για να βαρέσουν κανόνι
  • έφτιαχναν τους δρόμους που είναι οι χειρότεροι της Ευρώπης
  • έφτιαχναν τις Ε.Ο. χωρίς να πληρώνουμε ακόμα διόδια στις ιδιωτικές εταιρίες και μάλιστα φουσκωμένα για να ταξιδεύουμε με 60km/h
  • έφτιαχναν το σύστημα εξέτασης νέων οδηγών, μείωναν τις τιμές αλλά έκαναν σοβαρές εξετάσεις, δύσκολες αλλά όχι γελοιότητες του τύπου οπισθογωνία και κίνηση σε διάδρομο φάρδους 30cm
  • έκαναν αξιόπιστα τα ΚΤΕΟ ώστε να μην κυκλοφορούν χάροι στους δρόμους
  • έκαναν πραγματικούς ελέγχους στα κρατικά οχήματα που μολύνουν και θορυβούν πολύ περισσότερο από το 80% των υπόλοιπων οχημάτων
  • άφηναν μισθούς/επιδόματα στην θέση τους γιατί έχει κωλοκάτσει όλη η αγορά και οι περισσότεροι κινδυνεύουμε από εγκεφαλικό ή ανακοπή
  • έβαζαν στην φυλακή όσους πήραν τα λεφτά
  • καταργούσαν την ασυλία των 300 κοπριταρέων ώστε σε κάθε μ@λ@κία που έκαναν να ήξεραν πως θα χάσουν περιουσίες και την ελευθερία τους

Είναι προφανές πως η λίστα δεν έχει τελειωμό....

Όχι.....Δεν είναι δίκαιο να βάζουμε χέρι μόνο στους πολίτες.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και όλοι ξέρουμε πόση βρώμα υπάρχει στα έδρανα της Βουλής

Οι ξεδιάντροποι κόβουν συντάξεις από ανθρώπους 80+ ετών, συντάξεις πείνας, και την ίδια στιγμή, οι ίδιοι άνθρωποι τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Αν ήθελαν λεφτά για να βουλώσουν τρύπες που οι ίδιοι άνοιξαν, ας σταματήσουν το κλέψιμο, ας σταματήσουν να δίνουν δωράκια στις τράπεζες που ονομάζουν και καλά «πακέτα στήριξης», ας φέρουν στα ίσια το χρηματηστήριο, ας μειώσουν την φορολογία ώστε να έρθουν επενδύσεις στην χώρα, ας ρίξουν το ΦΠΑ στο 15% για να ανασάνει ο λαός.

Γιατί τώρα, με τους οικονομολόγους του κ@λου, το μόνο που γίνεται είναι απλά ανακύκλωση του ίδιου χρήματος που όμως σιγά σιγά αδειάζει τις τσέπες των μικρομεσαίων για να χαίρονται οι φραγκάτοι.

Ετοιμαστείτε για πόλεμο.....

Η πείνα θολώνει το μυαλό και οι βολευτάδες θα ψάχνουν τρύπα για να κρυφτούν

Απαντάω σε σένα και μαζί νομίζω θα πάρουν και άλλοι τις απαντήσεις τους.

Αν κατέβαζαν τον ΦΠΑ ή τον αφαιρούσαν τελείως... θα αγόραζαν και θα φορούσαν ΌΛΟΙ κράνος?

Αν έφτιαχναν τους δρόμους, θα σταματούσαμε να τρέχουμε σαν τους παλαβούς, ή θα τρέχαμε ακόμα περισσότερο επειδή θα είχαμε καλύτερους δρόμους?

Αν έφτιαχναν το σύστημα εξέτασης οδηγών, θα σταματούσαμε ΟΛΟΙ να λαδώσουμε για να το πάρουμε? (η ίδια ερώτηση πάει και για τα ΚΤΕΟ κτλ)

Για τα επιδόματα κτλ συμφωνώ και για όλα τα υπόλοιπα που έχουν κάνει οι πολιτικοί, αλλά αναρωτιέμαι, αν έφτιαχναν την φορολογία καλύτερη για μας, θα κόβανε ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες αποδείξεις? Θα δήλωναν ΌΛΟΙ τα πραγματικά τους εισοδήματα στην εφορία? Θα σταματούσαν οι γιατροί να παίρνουν φακελάκια? Θα σταματούσαμε να λαδώνουμε για να κάνουμε τη δουλειά μας?

Εγώ σου λέω ότι όχι. Τίποτα από αυτά δεν θα σταματούσαμε

Και για να ξαναμπούμε στο θέμα μας, αφού τόσα χρόνια ξέρουμε ότι τα ντεσιμπελόμετρα αραχνιάζουν σε κάποια ντουλάπια και έλεγχος για θόρυβο δεν γίνεται σχεδόν ποτέ, έχουμε βάλει οι περισσότεροι άφτερ μάρκετ εξατμίσεις.

Άρα ποιος μας φταίει? Βλέπουμε την ατιμωρησία και την εκμεταλλευόμαστε!

Άρα μην μου λέτε αν και αν και αν...

Τα ίδια θα κάναμε κι αν ήταν όλα τέλεια. Φταίμε εμείς οι ίδιοι που δεν εφαρμόζουμε κανένα κανόνα. Όχι όλοι, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας έχουν κι ένα όργανο μέτρησης θορύβου κι ας ελέγχουν ΚΑΙ το θόρυβο. Τόσο απλά. Και τόσο αποτελεσματικά. Δηλ. αν τους δείξω την κάρτα που έβγαλα με πουστιά (φορώντας π.χ. τη "μαμά" εξάτμιση μόνο για τη μέτρηση) και μου πούνε "ΟΚ, είσαι νόμιμος", είναι εντάξει τα πράγματα;

Αυτά από εμέ. Καλή σας ημέρα.

Σωστός... αλλά υπάρχει μια απλή δοκιμή. Να σου λέει ο μπάτσος "ανέβασε στις 3500στροφές τον κινητήρα" κι αναλόγως του τι θα ακούσει, σε μετράει ή όχι. Με απλά λόγια αν κάνεις ένα τι περισσότερο από μαμά και δει ότι δεν ενοχλεί, δεν σε μετράει, αλλά αν είναι πχ ξετάπωτες Remus.... ε τα θέλει ο κώλος σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα στην αδεια μου εχει κενο στο θορυβο της εξατμισης.Δεν λεει τιποτα.Την αδεια την εβγαλα φετος στην τροχαια και αυτοι το αφησαν ετσι.Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?Υπαρχει καποιο στανταρ οριο??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπαρχει όριο για το δικό σου μηχανάκι. Το βρίσκεις από την αντιπροσωπεία. Μπορείς αν θες να πας και να σου δώσουν χαρτί σφραγισμένο κτλ που να λέει τα db που δίνει το εργοστάσιο για το μηχανάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πορεια μετα την εφαρμογη του μετρου θα δειξει αλλα εκ προοιμιου θεωρω οτι το μετρο κινειται προς τη σωστη κατευθυνση.

Κι ας στεναχωριουνται καποιο απο τους φιλους μου (ακομα και εδω μεσα :whistling: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά εγω διαβαζοντας το άρθρο καταλαβαίνω πως τα πρόστιμα ΔΕΝ θα είναι για όλους όσους εχουν αλλαξει εξατμίσεις,

αφού πολλές after market ικανοποιούν το νόμιμα επιπεδα θορύβου για χρηση στο δόρμο(street legal).

τα πρόστιμα τα λένε για όσους έβαλαν αντί για εξατμιση σωλήνα 1,5 ίντσα προκειμένου να λειτουργει και ως φλογοβόλο.

ή για όσους έβαλαν εξατμιση για race use (πίστα, αγώνες) και κυκλοφορουν στον δρόμο

Δηλαδή αν βάλω εγώ τις τάπες στις ακράπες, είμαι καλυμμένος (νομίζω στο χαρτί πάνω λέει ότι με τις τάπες, οι ακράπες παίζουν στα 91 db, δεν είμαι σίγουρος όμως)

Και ποιος ο λόγος να βγάλουμε κάρτα θορύβου όταν η άδεια κυκλοφορίας ορίζει τα ντεσιμπέλ? Και επίσης, αν εγώ έχω την κάρτα θορύβου και με σταματήσουν οι τσέοι σε μπλόκο, πώς θα αποδείξουν ότι τα ντεσιμπέλ μου είναι παραπάνω από αυτά που ορίζει η κάρτα? Κάνω μια μανούρα, δεν πληρώνω, πάω με τις τάπες και μου κλάνουν τα φρύδια.

Άρα, μιλάμε για ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο για να τα τσεπώσει κράτος και συνεργεία.

Τροποποιήθηκε από τον zb00p

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ παιδιά την κάρτα την βλέπω μόνο σαν φοροεισπρακτικό μέσο !!!

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω στο οτι υπάρχουν καί τα μηχανήματα καί το προσωπικό και όλα για τους εκλέγχους,

αλλά και οτι υπάρχει ήδη νόμος που κινηγάει τους θορυβώδεις τύπους ... Αλλά κανείς και ποτέ δεν κάνει ελέγχους !!!!

Άρα λοιπόν οτι και να κάνουμε αυτή η κάρτα θα βγεί για να τα σκάσουμε για μερικούς μήνες

και μετά θα ξεχαστεί μόλις τα αρπάξουν οι βολευτές και οχι το κράτος ....

Οπότε για τον φίλο που περιμένει εξάτμηση ας κάνει λίγο υπομονή και θα μπορέσει να την βάλει την εξάτμιση που παράγγλειλε...

Και για να μην περεξηγούμαι δεν μου αρέσει κι εμένα να ενοχλώ με το θόρυβο ούτε και να με ενοχλούν το βράδυ ή το μεσημέρι,

αλλά βλέπεις ζούμε σε 1 κράτος που το μόνο για το οπόίο νοιάζεται είναι πώς θα μας

αρμέγει και όχι πώς θα μπορέσει να βάλει σε τάξη όλους τους πολίτες του .

Οι νόμοι ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!

Δικαιολογημένα λοιπόν ο καθένας μας αγανακτεί για το δικό του λόγο .....

Λύση δεν βλέπω ! Θέλω να ελπίζω αλλά .......

Υ.Γ.

ΑυΈχω γενηθεί και μεγάλωσα στη Γερμανία και έχω πραγματικά ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπ.

Αυτά που βλέπω και ακούω εδώ στην Ελλαδίτσα μας δεν τα έχω δεί ΠΟΥΘΕΝΑ !!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν είναι πχ ξετάπωτες Remus.... ε τα θέλει ο κώλος σου!

ειμαι σιγουρος πως οταν το εγραφες αυτο σκεφτοσουν τα TDMtooth.giftooth.giftooth.gif

επεσα μεσα;

laugh.gif

tongue.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαμώ την τρέλα μου γαμώ!!! :mB_faskelo:

Όλοι θέλουμε βάσει των λεγομένων μας μια χώρα σωστή στην οποία "δουλεύουν" οι νόμοι της και μπλα μπλα μπλα...

Μόλις μπει ένα μέτρο όμως και μας ακουμπήσει, αρχίζουμε να πιπιλάμε πάλι την ίδια καραμέλα περί εισπρακτικού μέτρου!!!! Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να φάσκουν και να αντιφάσκουν!

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ και έκαναν το μέτρο της κάρτας. Κάπως πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ελέγχουν αλλά και να εκφοβίσουν τον ατρόμητο Έλληνα! Όταν ΕΣΥ δεν είσαι άνθρωπος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από τον εκφοβισμό με μεγάλα πρόστιμα και όλα τα άλλα που ονομάζεις καθαρά εισπρακτικά μέτρα!

Στην Γερμανία ξέρετε πόσο κοστίζει το πρόστιμο για μη χρήση κράνους??? Κάτω από 50€!!! Ξέρετε τι ποσοστό αναβατών δεν φοράει κράνος στη Γερμανία? Θα κλάψετε αν το μάθετε. Δεν το φοράνε γιατί φοβούνται το πρόστιμο, αλλά γιατί σέβονται τον εαυτό τους και τους νόμους του κράτους.

Εμείς εδώ που δεν σεβόμαστε τίποτα (στην κυριολεξία τίποτα), συνεχώς έχουμε προβλήματα με τους νόμους και τα μέτρα! Εμάς εδώ έπρεπε να φτάσει το πρόστιμο στο Θεό για να αρχίσουμε δειλά δειλά να φοράμε το κράνος! :mB_faskelo:

Μπορεί ρε να ασχολείται όλη η αστυνομία με τον κάθε ανεγκέφαλο που η εξάτμισή του ανασταίνει πεθαμένους? ΠΟΥ να πρωτο-στήσει μπλόκα σε όλη την Αθήνα, την Θεσ/νίκη και γενικώς? Για να πιάσει ποιους? Και πόσους θα πιάσει?

Δουλευόμαστε? Ο καθένας πετάει την εξυπνάδα του εδώ μέσα!

Αφού δεν είμαστε άνθρωποι να σεβαστούμε τον διπλανό μας, καλά κάνουν και παίρνουν μέτρα. Ακόμα κι αν είναι εισπρακτικά.

ΚΑΙ ΝΑΙ... ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ο νόμιμος... τι να κάνουμε... δεν γίνεται αλλιώς. Το κράτος και η αστυνομία, δεν γνωρίζει ότι το όνομα Βαγγέλης Σπανοδημητρακόπουλος που βλέπει στα χαρτιά της είναι κάποιου που έχει μοτοσυκλέτα και φοράει μαμά, ή ξετάπωτες Akrapovic! Ένα όνομα βλέπουν και μια μοτοσυκλέτα στα χαρτιά τους.

Αφού εμείς τους σπρώχνουμε σε αυτά τα μέτρα... εμείς με τον σταρχιδισμό μας σε όλα. Ο ατρόμητος Έλληνας που δεν μασάει από τίποτα. Γι' αυτό φτάσαμε και σαν κράτος εδώ που φτάσαμε. Γιατί σε όλα τα θέματα, τις ίδιες αντιλήψεις έχουμε. Γιατί να διαφέρουν οι πολιτικοί μας? Όσο σωστοί πολίτες είμαστε εμείς, το ίδιο σωστοί πολιτικοί είναι κι αυτοί!

Όταν ο ξένος ψάχνει να πετάξει το χαρτάκι από την τσίχλα του σε κάδο απορριμάτων όχι γιατί φοβάται το πρόστιμο που υπάρχει αν το πετάξει κάτω, αλλά γιατί σέβεται την χώρα και τους νόμους της, ο Έλληνας αλλάζει τα λάδια στο αυτοκίνητο ή στο μηχανάκι του και τα πετάει στον υπόνομο. Για τον αν πετάει στο δρόμο χαρτιά, γόπες τσιγάρων, κτλ... ούτε κουβέντα :lipssealed:

Θα πληρώσεις λοιπόν μάγκα Έλληνα. Ακόμα κι αν είσαι νόμιμος θα πρέπει να το αποδείξεις πληρώνοντας. Θα γίνεις η γυναίκα του Καίσαρα που εκτός από τίμιος θα πρέπει να δείχνεις και τίμιος. Και μην παραπονιέσαι... εσύ φταις γι' αυτό. Εσύ μας έφερες σε αυτό το σημείο.

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup:

Συμφωνω απολυτα :_thumbsup:

Δεν μπορει απο την μια να κλαιγομαστε αναρωτιομενοι ποτε θα γινουμε ευρωπαικο κρατος και απο την αλλη με καθε εκσυγχρονιστικο μετρο που θεσμοθετειται να τραβαμε τα βυζια μας οτι ειναι καθαρα εισπρακτικο και οτι δεν φταιει ο κυρ Κωστας, αλλα οι αρχι-καγκουρες με τα gixxer...

Ομως Αλεξανδρε, θα ηθελα να προσθεσω οτι αυτη ειναι η ιδιαιτερη ιδιοσυγκρασια των μεσογειακων λαων.. το μεσογειακο ταπεραμεντο εαν θελεις.

Ελληνες-Ιταλοι-Γαλλοι-Ισπανοι και εν μερει Πορτογαλοι μοιαζουμε...

Τυχαιο...?

Δεν νομιζω! :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός... αλλά υπάρχει μια απλή δοκιμή. Να σου λέει ο μπάτσος "ανέβασε στις 3500στροφές τον κινητήρα" κι αναλόγως του τι θα ακούσει, σε μετράει ή όχι. Με απλά λόγια αν κάνεις ένα τι περισσότερο από μαμά και δει ότι δεν ενοχλεί, δεν σε μετράει, αλλά αν είναι πχ ξετάπωτες Remus.... ε τα θέλει ο κώλος σου!

:whistling: :whistling: :whistling: :whistling:

:whistling: :whistling: :whistling: :whistling:

ειμαι σιγουρος πως οταν το εγραφες αυτο σκεφτοσουν τα TDMtooth.giftooth.giftooth.gif

επεσα μεσα;

laugh.gif

tongue.gif

Και μερικα ΧΤ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας μαθει πρωτα το κρατος να δινει το καλο παραδειγμα και μετα να απαιτει απο τον πολιτη να πειθαρχει...

Δεν μπορεις να με γραφεις για ζωνη, οταν το πληρωμα της τροχαιας δεν φοραει...

Δεν μπορεις να μου ζητας καρτα ελεγχου καυσαεριων οταν τα κρατικα οχηματα δεν εχουν ελεγχθει ποτε και βγαζουν ντουμανι...

Δεν μπορεις να ζητας φορους οταν με κατακλεβεις...

Δεν ,δεν ,δεν...

Και τελος οποιαδηποτε συγκριση με αλλα κρατη ειναι ατυχης, γιατι εκει τουλαχιστον πρωτα ΔΙΝΟΥΝ και μετα ΖΗΤΑΝΕ!

Αυταwinking.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα