Jump to content
jimcoun

Μηχανή σε ποδήλατο. Αξίζει;

Recommended Posts

Γειας παιδιά και από εμένα ! (είναι το πρώτο μου πόστ στο φόρουμ σας )

Το τελευταίο καιρό σκέφτομαι και εγώ να βάλω μηχανή σε ένα παλιό μου ποδήλατο . Το χω ψάξει αρκετά μάλιστα

και με ψήνει να του κάνω γενικά πολλές μετατροπές . Εχω βέβαια και πολύ εμπειρία από τέτοια πράγματα (πιάνουν τα χέρια μου) και αρκετα

εργαλεία και ένα γκαράζ που μπορώ να το κάνω . Οπότε αφού είμαι αμέτρητα χρόνια οδηγός ποδηλάτου και εδώ και κανά χρόνο οδηγός μηχανής

μάλλον το ενδιάμεσο θα το κουμαντάρω και αυτό , αν και ο βασικός λόγος που θέλω να το κάνω είν αι ο πειραματισμός .

Αρχικά σκέφτομαι να το στήσω σε ένα παλιο mb που έχω στο πατρικό μου στο χωριό . Αυτό το καιρό ψάχνω τα φρένα . Απότι έχω δει στήνουν

αντίστοιχα κιτ με τα κλασικά v-brake . Εγώ βέβαια σχεδιάζω να του βάλω μπρος πίσω υδραυλικά δυσκόφρενα για ποδήλατο . Θεωρούνται υπερβολή

για απλό ποδήλατο αλλά για τέτοια φάση μάλλον είναι ιδανικά .

Οσον αφορά τα φώτα τώρα , είναι απαρέτητα . Εφόσον τελικά το πάρεις βάλε και φώτα και έχε τα ΠΑΝΤΑ ανοιχτά . Τα φώτα είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις

για την ασφάλεια σου σε ένα δίτροχο . Είσαι πιο ορατός ακόμα και τη μέρα .

Σχετικά με την ανάρτιση , είμαι κάθετα αντίθετος με τις φτηνές πίσω αναρτίσεις των ποδηλάτων . Είναι ότι πιο κουραστικό και επικύνδινο

υπάρχει . Μια καλή μπροστά κάνει όντως δουλειά . Αλλά και πάλι μια κακή μπροστά ,αν και δενν είναι τόσο επικύνδινη , είναι κουραστική και

άχρηστη .

Αν και τελική δεν έχει , ακόμα και τα 50 είναι πολλά για ποδήλατο . Το ποδήλατο είναι πανάλαφρο , δεν έχει σοβαρό σύστημα αναρτίσεων ( που μπορεί να μην έχει και καθόλου) , τα φρένα του είναι για μικρότερες ταχύτητες , τα λάστιχά του δεν έχουν μέτοπο για να πλαγιάζουν κτλ ...

Σίγουρα είναι κάτι επικίνδυνο , όλες οι μετατροπές είναι επικύνδινες . Και αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι πρέπει να

είμαστε 2 φορές προσεκτικότεροι με ένα μονταρισμένο όχημα . Πόσο μάλλον με ένα ποδήλατο που έχει σκεδιαστεί για άλλη δουλειά . Η μόντα

βέβαια έχει τη γλύκα της :na_mB:

Οπότε , είναι καλή φάση πιστεύω . Σίγουρα είναι πολύ οικοννομικό , ( 2L ~ 300 km ε.... ). Υπάρχουν πολλά μοντέλα , Υπάρχει 2 χρονο 2-4 hp , 2 χρονο 3-6 hp στα 66cc με 3 ταχύτητες και συμπλέκτη και πρόσφατα βρήκα και ένα τετράχρονο στα 50 cc ΑΥΤΟΜΑΤΟ που όμως δεν βρήκα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ . Εγώ μάλλον θα πάρω το 2 χρονο . Εφόσον μπορεί να ξεκινήσει χωρίς πετάλι μάλλον θα του βγάλω τελείως τα πετάλια . ( είπαμε το θέλω πιο πολύ για να παίξω , όχι για να μετακινούμε :tooth: αλλά και αν τελικά με πηγαίνει δεν θα με χαλάσει ) .

Προσοχή λοιπόν και καλές βόλτες εφόσον το φτιάξεις .

Τροποποιήθηκε από τον karaflas__

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπέρα σας!

Επιτέλους βρήκα ένα site για μηχανές και ελπίζω να με βοηθήσετε! Λοιπόν, μιας και είμαι νέος στο site να σας πω λίγα για μένα. Είμαι 16 χρονών, μαθητής λυκείου (ευτυχώς δεν έχω μείνει!) και σκέφτομαι να βάλω κινητήρα στο mountain bike μου για να το μετατρέψω σε μηχανάκι μικρού κυβισμού για απλές μετακινήσεις.

Είδα κάποια βίντεο στο youtube και βρήκα πωλητές που τον δίνουν κομπλέ με όλα τα εργαλεία πολύ οικονομικά, γύρω στα 130€.

Μία απορία μου είναι αν χρειάζεται δίπλωμα και πινακίδες, ή αν θα μπορώ να το κυκλοφορώ χωρίς πρόβλημα.

Η δεύτερη απορία μου είναι τι θα γίνει με το συμπλέκτη, αφού για να κάνω κανονικα ποδήλατο, χωρίς μηχανη αναμμένη, θα πρέπει να τον κρατάω πατημένο. Υπάρχει τρόπος να μένει πατημένος κατω και να τον αφήνω όποτε θέλω;

Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι αν κάτι τέτοιο αξίζει. Μιλάμε για δίχρονο κινητήρα στα 55 κυβικα.

Ελπίζω να με βοηθήσετε να αποφασίσω!

xaxaxaxaxaxaxa :worshippy: :worshippy: :worshippy: .πωωωω δεν την παλευετε καθολου ρε :uglystupid2:

Τροποποιήθηκε από τον xristos 15

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ναι και να μην ξεχασεις τις αγκυρες.... γιατι αλλιως να σταματας δεν παιζει... μονο μπροστα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλά σταματάς... Ολο το θεμα είναι πανάλαφρο και δεν τρέχει και πολύ... (τουλάχιστον αυτό που λέει το παιδί στην αρχή).

Τώρα αν του βάλεις κανα μοτέρ από καρτ 10 άλογα σαν κάτι άλλους , καλύτερα να κλείσεις και κρεβάτι σε κανα νοσοκομείο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγνώμη ρε μικρέ αλλά ο πατέρας σου τι λέει για όλα αυτά?Δεν νομίζω ότι πρέπει να βάλεις οτιδήποτε μοτέρ στο ποδήλατο σου.Το ποδήλατο σου έχει κατασκευαστεί για να πηγαίνει με την κίνηση των ποδιών και όχι με υποβοήθηση μοτέρ.Ας το ποδήλατο σου όπως είναι και όταν μεγαλώσεις κάνε μαθήματα οδήγησης και πάρε δίπλωμα και καπάκι μια μοτοσυκλέτα της αρεσκείας σου και της οικονομικής σου δυνατότητας.

Όλα φτιάχνονται για έναν σκοπό,αν τους τον αλλάξεις γίνεται επικίνδυνο.Λοιπόν κράτα το ποδήλατο σου ως έχει,τοποθέτησε του αξεσουάρ εάν θέλεις όπως κοντέρ,φώτα,κ.λ.π. κάνε όσο πιο πολύ μπορείς ποδήλατο που είναι καταπληκτική γυμναστική και θα έρθει και η ώρα της μοτοσυκλέτας.Μην βιάζεσαι και μην ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΟΤΕΡ........

Και να μην ακούω θεωρίες ότι το ποδήλατο έπιασε 80 χ.λ.μ. ανά ώρα.Που?Μάλλον κλέβει καμιά τριανταριά χιλιόμετρα η βελόνα...........

Αυτά......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια εγω προσφατα εφτιαξα ενα πατινι ιλεκτρικο,με μοτερ c50 72 cc.Χωρισ φρένα και πέρναγα typhoon 80 τρια μηχανακια.τωρα φτιαχνο ποδηλατο.Θα βαλω και φωτο να δειτε το πατίνι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εάν πρόκειται να πηγαίνεις με 60-80χαω για ώρα, με λάστιχα που είναι σχεδιασμένα για ποδήλατο και 40χαω max , ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ έχε κάμερα μαζί σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ έχε κάμερα μαζί σου.

:worshippy::2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

έγραψες!

Παιδια εγω προσφατα εφτιαξα ενα πατινι ιλεκτρικο,με μοτερ c50 72 cc.Χωρισ φρένα και πέρναγα typhoon 80 τρια μηχανακια.τωρα φτιαχνο ποδηλατο.Θα βαλω και φωτο να δειτε το πατίνι.

Λόγω βάρους το πέρναγες, και το ταϊφούν ήταν ψόφιο...

Είχα και 'γω κάποτε ένα τέτοιο αποτυχημένο ηλεκτρικό πατίνι... 20 κιλά μαζί με μοτέρ είναι και το βάρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παιδια εχω φτιαξει ενα ποδηλατο παλιο και το εκανα καινουριο του αλλαξα ο,τι ειχε επανω και πηγα και βρηκα μοτερ απο μαγαζι καινουριο μαζι με εξατμιση 100cc 80 ευρω.το πηρα πηγα στο ποδηλατο του εκανα μια μετατροπη και μπηκε.το εχω κανει :thumbsup: παπακι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μηχανη σε ποδηλατο? :surrender:

Εγω λογο κρισης,ειναι σε σκεψη να βαλω πετάλια στο Βαραντερο.... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μηχανη σε ποδηλατο? :surrender:

Εγω λογο κρισης,ειναι σε σκεψη να βαλω πετάλια στο Βαραντερο.... :rolleyes:

ΑΠΛΑ RESPECT ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ !!!! :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Nαι βρε αδερφέ δε γίνονται αυτά μην ξεσηκώνεσαι. Κάνε υπομονή όλα για καλό είναι ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε εκτοσ οτι δεν ειναι νομιμο ( ετσι μου εχουν πει ) θα φενεται μεγαλι βλακια παρε κανα παπι 50cc και κανε τιν δουλια σου ...... παρε κανα yamaha jog - honda dj κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν και το τοπικ ειναι αρκετα παλιο θα ηθελα να πω τις εμπειριες μου...Αυτα τα οποια θα πω ειναι η εμπειρια σαν ποδηλατης σε Γ.Σ. για περιπου 20 χρονια.Ενα mountain bike μπορει να αναπτυξει σε ευθη δρομο περιπου 30-35 χλμ/ωρα (αναλογως τον αναβατη) και σε μια τυπικη κατηφορα 60-70 χλμ/ωρα.Τωρα απο την αλλη ενα αγωνιστικο ποδηλατο 35-40 χλμ/ωρα και σε μια κατηφορα 80-85 χλμ/ωρα....βεβαια εγω εχω δει σε αρκετα παρατεταμενη κατηφορα και με <<κλειστη>> ροδα πισω 98χλμ/ωρα...Παντως σε ολες τις περιπτωσεις μπορω να πω, πως δεν ενιωσα ουτε μια στιγμη να <<χανω>> τιμονι η φρενα....Παντως η πατεντα ειναι κατι το ρισκο γιατι ποτε δεν ξερεις πως θα συμπεριφερθει το ποδηλατο και κακα τα ψεματα το ποδηλατο ειναι κατασκευασμενο για αλλη δουλεια...Αν θελεις ντε και καλα για μοτερ σε ποδηλατο παρε ενα ετοιμο το οποιο να εχει τις απαιτουμενες προδιαγραφες και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο....Ετσι για την ιστορια καποτε ενας φιλος μου εκανε μια πατεντα σε ενα cross με τον μοχλο των 3 ταχυτητων στο κεντρο (οι παλιοι μπορει να τα θυμουνται),ε λοιπον το cross το εχει μεχρι σημερα χωρις να του εχει βγαλει τιποτα και το πιο σημαντικο δεν εχει πεσει ουτε μια φορα....Αν θυμαμαι καλα ειχαμε μετρησει μεγιστη ταχυτητα γυρω στα 50 χλμ/ωρα με το γκαζι να ανοιγει κι αλλο, αλλα μας ειχε τελειωσει η ευθεια.... :uglystupid2: και τον κινητηρα τον ειχε ξηλωσει απο ενα μοτοποδηλατο Peugeot διχρονο και μαλλον ηταν 50αρι... :scooter:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα