Jump to content
Capdi

Χειμερινο μπουφαν cordura??

Recommended Posts

Rev'it Dragon !!

με δυο διαφορετικές επενδύσεις που κάνει τη ζωή σου έυκολη , ειδικά στην Ελλάδα που οι συνθήκες είναι εύκολες και έτσι μπορείς να είσαι τελειώς αδιάβροχος φορ΄ψντα μόνο τη μια επένδυση. απο την άλλη, όταν βγεί και η αδιάβροχη,έχεις ενα σχεδόν τελείως καλοκαιρινό jacket ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

To Scirocco έχει Powershell 750D & Lorica 1000D.... μην κοιτάς τις ιστοσελίδες των καταστημάτων για ακριβής πληροφορίες, αλλά τις εταιρείες κατασκευής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Scirocco έχει Powershell 750D & Lorica 1000D.... μην κοιτάς τις ιστοσελίδες των καταστημάτων για ακριβής πληροφορίες, αλλά τις εταιρείες κατασκευής.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ακουω ολους που λενε δερμα ή cordura κλπ και δεν αναφερονται καθολου σε αλλα υλικα..

Και νομιζα και γω οτι ολα που βλεπω ειναι κορντουρα..

Μετα παρατηρησα οτι πολλα μπουφαν και ακριβα ηταν απο αλλα υλικα...

Το ερωτημα μου ειναι:Tα υπολοιπα υλικα ειναι το ιδιο ανθεκτικα με την cordura?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω και εγω οτι εχω δυο glover για 7-8 χρονια ενα χειμωνιατικο ενα καλοκαιρινο η κορντουρα τους πολυ ανθεκτικη τα πλενω στο πλυντηριο, δεν ισχυει το ιδιο με τα φερμουαρ στο ενα εχω αλλαξει το μεγαλο μια φορα στο αλλο δυο και εχουν αχρηστευθει και τα φερμουαρ απο δυο τσεπες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα clover μου αρεσουν και μενα αν και ανεβαινει καπως το μπατζετ..Μονο αν πετυχω καμια προσφορα..

Πηγα χθες και δοκιμασα καποια μπουφανακια.Εχουμε και λεμε:

Της colori το Lennon και το Inox μου φανηκαν πολυ ποιοτικα αλλα δε μου καθοντουσαν καλα πανω μου..

Mετα της Bering αυτο:

http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=3&categoryID=4&CategoryName=&subcategoryID=411&SubCategoryName=&ManufactureID=0&ManufactureName=&description=&productCode=PRB758&content=0&specialID=0

Kαλη εφαρμογη πανω μου αλλα μου φανηκε λεπτο.

Μετα της clover το Manhattan:

http://www.baxevanismoto.com/main/index.php?sel=access&ids=267&s_brand=Clover

που μου το αφηνε γυρω στα 230 μαζι με πλατη.Ειχε καλη εφαρμογη πανω μου, μακρυα προστατευτικη πλατη μεχρι κατω, αλλα και αυτο πολυ λεπτο..

Δε μου φανηκε καθολου ζεστο..

ΕΠισης της clover ειδα και αυτο:

http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=6&categoryID=4&CategoryName=&subcategoryID=411&SubCategoryName=&ManufactureID=0&ManufactureName=&description=&productCode=60179101&content=0&specialID=0

αλλα εκτος του οτι ανεβαινε η τιμη δε μου καθοταν και καλα...

Μετα πηγαμε στη revit:

Δοκιμασα αρκετα αλλα αυτο που μου αρεσε πιο πολυ ηταν το Radar..Μιλαμε το υφασμα του ηταν μοσχαρι τελειως...

Το μονο ελατωμα ειναι οτι ειναι βαρυ και αν και παιρνει πλατη της knox δεν ειναι καπως κοντη..

Επισης το υφασμα δεν ειναι cordura ειναι απο Polyamide, Polyamide rib, Dynax mesh.

Δε ξερω αν εχει μικροτερη αντοχη απο την cordura αλλα μου φαινεται δυσκολο απο μια τοσο καλη εταιρια.

Τροποποιήθηκε από τον Capdi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κορντούρες έχει επικρατήσει να λέμε όλα τα συνθετικά (και γενικά τα μη-δερμάτινα). Η κορντούρα βασικά είναι πατέντα της εταιρείας DuPont και το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η αντοχή στην τριβή. Πολλές εταιρείς όμως ενδυμάτων έχουν κατασκευάσει δικά τους υφάσματα με ανάλογες προδιαγραφές. Καλό είναι να διαλέξεις κάτι ποιοτικό, αλλά μην πολυσκάς τόσο πολύ για τις λεπτομέρειες των υλικών κατασκευής... Μιλάμε για το ποιο ύφασμα δε θα τρυπήσει αν συρθείς στην άσφαλτο με 200+ χμ/ώρα... Εκτός κι αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις με τόσα στο δρόμο! Κοίτα καλύτερα την ποιότητα των προστατευτικών. Και έχε υπόψη σου ότι η καλύτερη προστασία είναι η συνετή και προσεκτική οδήγηση. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κορντούρες έχει επικρατήσει να λέμε όλα τα συνθετικά (και γενικά τα μη-δερμάτινα). Η κορντούρα βασικά είναι πατέντα της εταιρείας DuPont και το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η αντοχή στην τριβή. Πολλές εταιρείς όμως ενδυμάτων έχουν κατασκευάσει δικά τους υφάσματα με ανάλογες προδιαγραφές. Καλό είναι να διαλέξεις κάτι ποιοτικό, αλλά μην πολυσκάς τόσο πολύ για τις λεπτομέρειες των υλικών κατασκευής... Μιλάμε για το ποιο ύφασμα δε θα τρυπήσει αν συρθείς στην άσφαλτο με 200+ χμ/ώρα... Εκτός κι αν έχεις σκοπό να πηγαίνεις με τόσα στο δρόμο! Κοίτα καλύτερα την ποιότητα των προστατευτικών. Και έχε υπόψη σου ότι η καλύτερη προστασία είναι η συνετή και προσεκτική οδήγηση. :bye:

Φιλε mreth ησουν κατατοπιστικοτατος,ευχαριστω για την απαντησηση!

Εννοειται οτι δε τρεχω και προσεχω οσο γινεται οσο μπορω..

Τα προστατευτικα ειναι το πρωτο που κοιταω και θελω τουλαχιστον να ειναι σκληρα (εχω ακουσει τη knox για την κορυφαια σε αυτο).

Αυτο με το υφασμα με ψαρωσε γιατι εβλεπα κατι πανακριβα μπουφαν και δεν εγραφαν κατι για cordura και λεω τι γινεται..

Αλλα εχεις δικιο,η καθε εταιρια εχει τα δικα της χαρακτηριστικα και πολλεσ φορες μας μπερδευουν κιολας.

Παιδια να ρωτησω σημερα δοκιμασα το dainese belgarda..To εχει κανεις να μου πει γνωμη?

Επισης τα IXS μου αρεσαν πολυ,και εχουν καλη εφαρμογη πανω μου, αλλα με χαλασε που δεν εχουν σκληρα προστατευτικα πουθενα...

Μαλλον ειμαι αναμεσα στο dainese belgarda και στα revit dragon kai ride...

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Dragon-Jacket/SubProducts/Revit-Dragon-Jacket-0001

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Dragon-Jacket/SubProducts/Revit-Dragon-Jacket-0001

To radar της revit που ψηνομουν το ξεχναω γιατι με δυο δοκιμες που εκανα μοου φανηκε πολυ δυσχρηστο για πολη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον το ξερω οτι σας εχω πρηξει αλλα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα..

Δοκιμασα σημερα ενα μπουφαν στη μηχαλακοπουλου της spidi και μου αρεσε πολυ!

Εφαρμοζε πολυ καλα πανω μου...Το μονο που δε μου αρεσε ηταν οτι ΔΕΝ ειχε σκληρα προστατευτικα σε ωμους και αγκωνες, αλλα και παλι, ηταν πολυ παχυ αυτο που ειχε σαν προστασια στα σημεια αυτα.

Οταν λοιπον το ειπα στον πωλητη μου ειπε οτι δεν ειναι ''τσιγκουνια''της εταιριας να βαλει σκληρα προστατευτικα αλλα επιλογη της επειδη σε μια πτωση, το χτυπημα ειναι ενα και μετα υπαρχει συρσιμο-τριβη.Οποτε πανω στη τριβη βοηθαει να μην ειναι τοσο σκληρο το προστατευτικο...

Εχει κανεις αποψη πανω σε αυτο?Ισχυει?

Η αληθεια ειναι οτι πολλες εταιριες απο τα μπουφαν που εχω δοκιμασει δεν εχουν σκληρα προστατευτικα παρ'ολο που τα κανανε τα λεφτακια τους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μόνο που ξέρω είναι ότι τα προστατευτικά (όπως και το κράνος) μετά από μία πτώση πρέπει να αντικαθίστανται. Υποτίθεται ότι το υλικό τους είναι τέτοιο που από τη μία να "αγκαλιάζει" το σημείο του σώματος που προστατεύει και να απορροφά την κρούση (γι'αυτό και από την εσωτερική πλευρά έχουν μαλακό, αφρώδες υλικό) και από την άλλη να προστατεύσει απο εκδορές και καψίματα από σύρσιμο με μεγάλυ ταχύτητα στην άσφαλτο. Γι'αυτό δεν πρέπει να είναι απόλυτα σκληρό (γιατί διαφορετικά δεν θα "απορροφούσε" τη δύναμη της κρούσης) ούτε απόλυτα μαλακό (γιατί θα σκιζόταν με το παραμικρό), αλλά να συνδυάζει και τα δύο. Όπως και στα υφάσματα, έτσι και στα προστατευτικά οι σοβαρές εταιρείες μετά από έρευνα καταλλήγουν στα υλικά κατασκευής, στο σχήμα κ.τ.λ. Κι εμένα τα προστατευτικά του dainese είναι ελαφρώς πιο μαλακά από του Bering (που είναι της knox). Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ποιοτικώς κατώτερα, ίσα ίσα που στον αγκώνα αγκαλιάζουν καλύτερα το χέρι μου και προστατεύουν και τον πήχη... Η spidi είναι από τις σοβαρές εταιρείες, δε νομίζω να βάζει στα μπουφάν της "μάπα" προστατευτικά για να μειώσει το κόστος... Σε κάθε περίπτωση, κοίτα να κάθονται καλά πάνω στο σώμα σου και να μην "παίζουν". Και στην τελική, αν δε σε εμπνέουν και θέλεις να αισθάνεσαι 100% ασφαλής, αγόρασε και 2 σετ προστατευτικά της knox αν σου φαίνονται καλύτερα για να αισθάνεσαι εσύ πιο ήσυχος... Πάντως αν τα προστατευτικά της spidi έχουν πιστοποίηση και είναι εγκεκριμένα δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To μόνο που ξέρω είναι ότι τα προστατευτικά (όπως και το κράνος) μετά από μία πτώση πρέπει να αντικαθίστανται. Υποτίθεται ότι το υλικό τους είναι τέτοιο που από τη μία να "αγκαλιάζει" το σημείο του σώματος που προστατεύει και να απορροφά την κρούση (γι'αυτό και από την εσωτερική πλευρά έχουν μαλακό, αφρώδες υλικό) και από την άλλη να προστατεύσει απο εκδορές και καψίματα από σύρσιμο με μεγάλυ ταχύτητα στην άσφαλτο. Γι'αυτό δεν πρέπει να είναι απόλυτα σκληρό (γιατί διαφορετικά δεν θα "απορροφούσε" τη δύναμη της κρούσης) ούτε απόλυτα μαλακό (γιατί θα σκιζόταν με το παραμικρό), αλλά να συνδυάζει και τα δύο. Όπως και στα υφάσματα, έτσι και στα προστατευτικά οι σοβαρές εταιρείες μετά από έρευνα καταλλήγουν στα υλικά κατασκευής, στο σχήμα κ.τ.λ. Κι εμένα τα προστατευτικά του dainese είναι ελαφρώς πιο μαλακά από του Bering (που είναι της knox). Αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ποιοτικώς κατώτερα, ίσα ίσα που στον αγκώνα αγκαλιάζουν καλύτερα το χέρι μου και προστατεύουν και τον πήχη... Η spidi είναι από τις σοβαρές εταιρείες, δε νομίζω να βάζει στα μπουφάν της "μάπα" προστατευτικά για να μειώσει το κόστος... Σε κάθε περίπτωση, κοίτα να κάθονται καλά πάνω στο σώμα σου και να μην "παίζουν". Και στην τελική, αν δε σε εμπνέουν και θέλεις να αισθάνεσαι 100% ασφαλής, αγόρασε και 2 σετ προστατευτικά της knox αν σου φαίνονται καλύτερα για να αισθάνεσαι εσύ πιο ήσυχος... Πάντως αν τα προστατευτικά της spidi έχουν πιστοποίηση και είναι εγκεκριμένα δεν πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα...

Εχεις δικιο φιλε mreth μετα απο ψαξιμο και σκεψη αυτο νομιζω και γω..Θα ρωτησω βασικα αν εχουν πστοποιηση και αν εχουν θα το παρω!

Παντως το μπουφανακι φαινοταν πολυ ποιοτικο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε αυτα τα λεφτα πιστευω τα bering εχουν πολυ καλο value for money!Τσεκαρε τα... :winking:

Τα εχω τσεκαρει φιλε μου,ωραια μποουφαν αλλα εφαγα σκαλωμα με το spidi..

Γενικα εχω λιωσει λιγο..Εχω δοκιμασει colori, bering, clover, spidi ,rev'it ,dainese ,spyke, ixs, arai, αρκετα μοντελα απο τη καθε εταιρια και απο πολλες φορες το καθε ενα.. :_zeppelin:

Μην ανησυχητε δεν ειμαι τρελος..Απλα ψηρας... :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια που σήμερα δεν έβρεχε :yahoo: είπα να βγω βόλτα με το καινούριο Rev' Ιt Sirocco μου. Οι εντυπώσεις που αποκόμισα...

1) Ποιο προσεγμένο - ποιοτικό από το Rev' It Dragon μου...

2) Δεν ένοιωσα να περνά αέρας από τα κλειστά φερμουάρ - αεραγωγούς στο στήθος κάτι που στο Dragon υπό συνθήκες συμβαίνει (η σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι συμβαίνει).

3) Φορώντας ένα κοντομάνικο μπλουζάκι από μέσα και έχοντας όλες τις επενδύσεις του Sirocco, σε θερμοκρασίες από 10 oC max, έως 3 oC min (και για αρκετή ώρα, μια που η βολτούλα ήταν στο Καϊμακτσαλάν) δεν ένιωσα στιγμή να κρυώνω (!). Εύχομαι το καλοκαίρι να είναι αντίστοιχα δροσερό :whistling:

Μεταξύ Dragon & Sirocco, το Sirocco κερδίζει εύκολα την προτίμηση μου... τρέξτε να προλάβετε πριν τελειώσουν :scooter:

Παραθέτω μια φωτογραφία (από net) για να δείτε τα πραγματικά χρώματα του jacket (αυτό που πήρα εγώ δηλαδή).

revit%20jacket.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Mπραβο φιλε μεγεια και καλοφορετο!!!

Σε αυτα τα χρωματα το πηρες??

Απλα τα σπαει το μπουφαν!!!Το εχω δοκιμασει και γω και πραγματικα φαινοταν πολυ ζεστο..Και σε χιονια με φανελακι δε θα καταλαβειος τιποτα..!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να' σε καλά, σ' ευχαριστώ :)

Ναι, σ' αυτά τα χρώματα το πήρα για να ταιριάζει λίγο και με το παντελόνι μου ;) (Bering Expedition)

phpthumbgeneratedthumbnkz.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Capdi πήρες τελικα μπουφαν? ποιο ηταν της Spidi που δοκιμασες και σου αρεσε?

Βασικα ψαχνω και εγω για μπουφαν και εχω δει και εγω 1-2 της Spidi αλλα δεν τα εχω δοκιμασει ακομα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ακομα δε πηρα... :_zeppelin: Περιμενω να πληρωθω βασικα και μετα βουρ..Αν και ακομα να αποφασισω... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι ακομα δε πηρα... :_zeppelin: Περιμενω να πληρωθω βασικα και μετα βουρ..Αν και ακομα να αποφασισω... :crazy:

Μια από τα ίδια και γω... Έχω δοκιμάσει άπειρα μπουφάν και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω.. Κολλάω στο θέμα της προστασίας.. Πού έχεις καταλήξει τελικά με τα προστατευτικά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια από τα ίδια και γω... Έχω δοκιμάσει άπειρα μπουφάν και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω.. Κολλάω στο θέμα της προστασίας.. Πού έχεις καταλήξει τελικά με τα προστατευτικά?

Τελικα πηρα της Dainese to gt-500.ξεφευγε λιγο απο το αρχικο μου μπατζετ αλλα μου καθοταν καλυτερα απο ολα και εκτος αυτου, οι προστασιες μου φανηκαν οι καλυτερες..

Μετα απο 2μιση μηνες που το εχω δε το εχω μετανιωσει ουτε στοο ελαχιστο που το πηρα..Το εχω δοκιμασει σε κρυο και βροχη και δεν περναει τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουν βγει τωρα τελευταια κατι προσφορες σε αρκετα μαγαζια.

Ας πουμε στη Colori εχει κατι ωραια μπουφαν αν και δε ταχω δοκιμασει ακομα

Για το συγκεκριμενο τι γνωμη εχετε?

http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=9

Επισης βρηκα σε ενα site κατι αλλες προσφορες και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας

http://www.toofast.gr/prodcat.php?cat=15

Τελος σκεφτομουν και το revit Strada ή το revit warp 2

http://www.stelpet.gr/revit-strada.html

http://www.stelpet.gr/revit-warp-2.html

Γενικα οπως καταλαβατε θελω καποιο μπουφανακι τωρα πουχουν καποιες εκπτωσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε στην ηλιουπολη πεζει αποθηκι με αυθεντικα dainese με τοθλαχιστον 100ευρο κατω αν θες περισοτερα στιλε μηνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα