Jump to content
tzoutz

Ειστε ευχαριστημένοι/ες με το βάρος σας;

80 ψήφοι

1. 1. Θα προτιμούσα

• μείωση βάρους 5 κιλών από αύξηση ιπποδύναμης 5 ίππων
    • μείωση βάρους 10 κιλών από αύξηση ιπποδύναμης 10 ίππων
    • μείωση βάρους 20 κιλών από αύξηση ιπποδύναμης 20 ίππων
    • μείωση βάρους 30 κιλών από αύξηση ιπποδύναμης 30 ίππων
    • αύξηση ιπποδύναμης 5 ίππων χωρίς μεταβολή βάρους
    • αύξηση ιπποδύναμης 10 ίππων χωρίς μεταβολή βάρους
    • αύξηση ιπποδύναμης 20 ίππων και αύξηση 10 κιλών
    • αύξηση ιπποδύναμης 30 ίππων και αύξηση 20 κιλών

Recommended Posts

Θεωρώ οτί πλέον το βάρος, παρόλο που είναι μία καθοριστική ιδιότητα της μοτοσυκλέτας, έχει πέσει σε δεύτερη μοίρα στην εξέλιξη των νέων μοντέλων. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση να βλέπω 125cc On/Off να ζυγίζουν 130+ κιλά γεμάτα, και τα 200+ κιλά να θεωρούνται πλέον νορμάλ για μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού.

Παρόλο που η τεχνολογία μπορεί να επιστρατευτεί για την μείωση βάρους [βλέπε Hyper 800, ΚΤΜ 350 ΜΧ] η συνήθης πρακτική είναι να φορτώνουμε αξεσουάρ, να μεγαλώνουμε τον κινητήρα και αναλογικά το βάρος να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Σαφέστατα αυτό είναι πιο οικονομικό για το εργοστάσιο από την μείωση του βάρος αλλά το ερώτημα είναι ποιός εγγυάται οτί η ριζική μείωση του βάρους εκτός από επανάσταση στη σχεδίαση των μοτό δεν θα έφερνε και μεγαλύτερα έσοδα στα εργοστάσια;

Αυτό που θα με ενδιέφερε να δούμε είναι εάν τελικά τα εργοστάσια δίνουν στους χρήστες αυτό που εκείνοι θέλουν ή αν τελικά χειραγωγούν το κοινό ωστέ εκείνο να αποδέχεται τις στρατηγικές τους.

Απαντήστε λοιπόν σε όλα τα ερωτήματα για το δικό σας μηχανάκι.

Επιλογή της πρότασης σημαίνει ΝΑΙ, μη επιλογή της σημαίνει ΟΧΙ.

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για το DRZάκι μου των 44 ίππων στον τροχό και των 130 κιλών γεμάτο απαντάω ΝΑΙ σε όλα εκτός από την τελευταία.

Προτιμώ ένα DRZ 125 κιλών και 44 ίππων γιατί τότε θα έχω το βάρος των καθαρόαιμων εντούρο 450 και Θα χαίρομαι περισσότερο στο χώμα. Ενα DRZ 50 αλόγων δεν είναι κάτι το τόσο εξωτικό ενώ ένα DRZ 125 κιλών είναι. Τα 44 ρόδα είναι υπεραρκετά στο χώμα και την πόλη για εμένα.

Προτιμώ ένα DRZ 120 κιλών και 44 ίππων γιατί τότε πλησιάζω τα 250 εντούρο σε βάρος με γκάζια 450! Ακόμα περισσότερη χαρά στο χώμα. Δεν λέω ένα DRZ 55 αλόγων θα είναι ωραίο πράγμα αλλά δεν με ψήνει και τόσο το Motard.

Προτιμώ ένα DRZ 110 κιλών και 44 ίππων γιατί πλέον έχω βάρος Motocross κατασκευής με την αξιοπιστία του DRZ. Αυτό και αν είναι εξωτικό κατά την γνώμη μου! Βέβαια ένα μονοκύλινδρο ADVENTURE DRZ με 65 ρόδα και 130 κιλα αρχίζει να με ψήνει αλλά θα προτιμήσω και πάλι το πιστάκι και τα τραπεζώματα [yeah right].

Προτιμώ όμως ένα DRZ με 75 άλογα στην ρόδα κι ας είναι και 130 ολόκληρα κιλά γεμάτο. Η ιπποδύναμη πλέον πλησιάζει τον υπερδιπλασιασμό και μάλλον μιλάμε για εντελώς καινούργιες καταστάσεις. Το DRZ ADVENTURE είναι πλέον πραγματικότητα και ο Keikenhate τρέχει να κρυφτεί με το Ιταλικό του δικύλινδρο πριόνι! :vampire:

Προφανώς στην εξίσωση παίζει μεγάλο ρόλο και η χρήση της μηχανής. Στην δική μου περίπτωση όσο δεν αλλάζει η χρήση [χώμα/πόλη] προτιμώ σταθερά την μείωση βάρους αφού το γκάζι είναι αρκετό. Από ένα σημείο και μετά όμως η αύξηση της ιπποδύναμης ανοίγει νέες πόρτες και γίνεται δελεαστική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

*μείωση βάρους 30 κιλών από αύξηση ιπποδύναμης 30 ίππων

Ετσι θα παω 131 κενος και 150 αλογα στροφαλο. Δε με χαλουσε καθολου σε λεω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο της μηχανης που ειναι περιπου 240 γεματη, θα ελεγα ναι,καθως ειναι ακλονητη και υπερβολικα ανετη,για τον χαρακτηρα της.

Απο το δικο μου σωματικο βαρος που εχει καμια 20αρια παραπανω τα τελευταια 6-7 χρονια....... :lipssealed:Συμπερασμα?Σκεφτειτε καλα πριν παντρευτειτε,και οσο περνανε τα χρονια,ο μεταβολισμος πεφτειιιι με απιθανους ρυθμους,ακομα και αν ασκειστε με μετρο. :wallbash:

Τροποποιήθηκε από τον icelover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευγένιε τι ήπιες φίλε μου πουρνό πουρνό?

Τα κιλά του για την χρήση που του κάνω είναι ιδανικά. Είναι στα 140 κιλά τίγκα. Δεν θα με χάλαγαν 10 αλόγατα παραπάνω, αν και τα 40 με φτάνουν. Θα τα ήθελα μόνο και μόνο για να μακρύνω το γρανάζωμα , να απλώσει το μηχανάκι και να μπορώ να κινούμαι σε ΕΟ κτλ με 120-130 χωρίς να πηγαίνω σαν Μακίτα 50άρι από τον κραδασμό ,αλλά χωρίς να χάσω τα μπαμ στης χαμηλομεσσαίες που έχω τώρα.

Με πιο λίγα κιλά το μηχανάκι μετά τα 120 θα απογειωνόταν, θα παραήταν ελαφρύ.Εδώ τώρα με 140 κιλά βάρος αν πας με 130 και έχει μελτέμια ανάβει σήμανση στο κοντέρ Open flaps and prepare for take off.

Αν το είχα χωμάτινο 40 αλόγατα και 120 κιλά τίγκα............απόλαυση.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι τόσο μεγάλη ιπποδύναμη σε μονοκύλινδρα 50+ άλογα για τους δρόμους μας είναι απλά επικίνδυνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ετσι οπως διαβασα βιαστικα τον τιτλο λεω ρε γμτ και εδω διαφημησεις για αδυνατισμα??? Ημαρτον ρε που θα ελεγε και ο γεωργιου! :uglystupid2:

Τροποποιήθηκε από τον agnostos_xxx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

*μείωση βάρους 30 κιλών από αύξηση ιπποδύναμης 30 ίππων

Ετσι θα παω 131 κενος και 150 αλογα στροφαλο. Δε με χαλουσε καθολου σε λεω!

Ειναι το GSX-R 161 κιλα στεγνο;;;

:cry2: :cry2: :cry2:

Εμενα που ειναι 176 κιλα στεγο και αλογα, τι πρεπει να κανω;;Να αυτοκτονησω;;; :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα ηθελα μειον δεκα κιλακια και συν 10 αλογακια πανω. Ετσι θα εχει περισσοτερη σπιρταδα και ευελιξια. Οχι οτι τωρα ειναι ασχημο αλλα με αυτα τα αλογα θα ηθελα βαρος 170-180 MAX γεματο Παραπανω οχι γιατι θα μας τσακιζε η μαμα KAWA στην τιμη.

Παντως εχεται υποψην οτι τα ατσαλινα πλαισια (οπως του ER και του CBF ας πουμε) ειναι πιο βαρια και οσο πιο ακαμπτο ειναι ενα πλαισιο τοσο πιο βαρυ ειναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι το GSX-R 161 κιλα στεγνο;;;

:cry2: :cry2: :cry2:

Εμενα που ειναι 176 κιλα στεγο και αλογα, τι πρεπει να κανω;;Να αυτοκτονησω;;; :tooth:

350 lb (160 kg) λενε αλλα εγω ηξερα 161. Λιγη σημασια εχει αφου γεματο παει αρκετα παραπανω. Ναι ηταν το πιο ελαφρυ και επειδη εχω ιδιαιτερη εκτιμηση στα ελαφρια μηχανακια προτιμησα αυτα. Μετα εβγαλε η Honda το rr στα 155 και μας γ@μησε :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:)

Oπως τα λες ειναι ακριβως, συμφωνω και επαυξανω.

Οσο για το DRZ των 75 αλογων....

αν υπηρχε κατι τετοιο καλα θα ηταν.

Επι του θεματος.

Στο SXV δε θα ηθελα με τιποτα μειωση βαρους, με τιποτα.

Ειναι 120 κιλα γεματο, και με τα 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λιτρα που χωραει το ρεζερβουαρ μου.

Η αυτονομια ειναι λιγοτερη και απο .... απο.... απο οτιδηποτε κινηται ισως.

Γκαζι, παλι, δε θα ηθελα αλλο.... Το HARD προγραμμα που φορεσα προσφατα, θα επρεπε να λεγεται HARDCORE.

Nαι , η αυξηση ιπποδυναμης γινεται δελεαστικη, αλλα επικινδυνη...

Εκει που παλιοτερα εμπαινα ταπα με 3η και 90+, τωρα μπαινω με τριτη 100+ και με καθε χαιδεμα του γκαζιου

βλεπω το ιταλικο πολυγωνικο κωλαρακι του SXV διπλα μου.

Ωραιο θεμα, +1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευγένιε τι ήπιες φίλε μου πουρνό πουρνό?

Τα κιλά του για την χρήση που του κάνω είναι ιδανικά. Είναι στα 140 κιλά τίγκα. Δεν θα με χάλαγαν 10 αλόγατα παραπάνω, αν και τα 40 με φτάνουν. Θα τα ήθελα μόνο και μόνο για να μακρύνω το γρανάζωμα , να απλώσει το μηχανάκι και να μπορώ να κινούμαι σε ΕΟ κτλ με 120-130 χωρίς να πηγαίνω σαν Μακίτα 50άρι από τον κραδασμό ,αλλά χωρίς να χάσω τα μπαμ στης χαμηλομεσσαίες που έχω τώρα.

Με πιο λίγα κιλά το μηχανάκι μετά τα 120 θα απογειωνόταν, θα παραήταν ελαφρύ.Εδώ τώρα με 140 κιλά βάρος αν πας με 130 και έχει μελτέμια ανάβει σήμανση στο κοντέρ Open flaps and prepare for take off.

Αν το είχα χωμάτινο 40 αλόγατα και 120 κιλά τίγκα............απόλαυση.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι τόσο μεγάλη ιπποδύναμη σε μονοκύλινδρα 50+ άλογα για τους δρόμους μας είναι απλά επικίνδυνα

Εχεις ένα point my friend. Σε ορισμένες περιπτώσεις το χαμηλό βάρος μπορεί να είναι πρόβλημα. Μήπως όμως είναι πολύ λίγες; Ας είχες ένα DRZ 100 κιλά για την πόλη και ας το φορτώνες με μπάζα για ταξίδι!

Τροποποίησα λίγο τις απαντήσεις όμως για να μπορεί να φανεί και η επιλογή μόνο της αύξησης ιπποδύναμης [για να φανεί δηλαδή η αρνητική ψήφος]. Δύσκολο πράγμα η σχεδίαση ερωτηματολογίων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να πω.Στην περιβοητη κατηγορια των μαστοδοντων που ανηκει η μηχανη μου το βαρος << καποιοι αυτοκλητοι προφεσορες >> το θεωρουν.. φυσικο και την ιπποδυναμη.. αχρηστη.

Επομενως προσθεσε ακομα μια επιλογη στην ψηφοφορια

---Περισοτερα κιλα και λιγοτερη ιπποδυναμη---

:_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μπορούσα να έχω +5 +10 άλογα χωρίς μεταβολή βάρους, τότε θα ήμουν υπερευχαριστημένος. όχι ότι έχω τώρα κάποιο πρόβλημα, 149 κιλά στεγνό το ΚΤΜ, 100 το Μπεργκ, 50 τροχό το ΚΤΜ, το Μπέργκ ενδέχεται να είναι και παραπάνω καθότι μοτοκρος

Μια χαρά είμαστε σε λέω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο SXV δε θα ηθελα με τιποτα μειωση βαρους, με τιποτα.

Ειναι 120 κιλα γεματο, και με τα 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λιτρα που χωραει το ρεζερβουαρ μου.

Η αυτονομια ειναι λιγοτερη και απο .... απο.... απο οτιδηποτε κινηται ισως.

Γκαζι, παλι, δε θα ηθελα αλλο.... Το HARD προγραμμα που φορεσα προσφατα, θα επρεπε να λεγεται HARDCORE.

Nαι , η αυξηση ιπποδυναμης γινεται δελεαστικη, αλλα επικινδυνη...

Εκει που παλιοτερα εμπαινα ταπα με 3η και 90+, τωρα μπαινω με τριτη 100+ και με καθε χαιδεμα του γκαζιου

βλεπω το ιταλικο πολυγωνικο κωλαρακι του SXV διπλα μου.

Ωραιο θεμα, +1

Λοιπόν το δικό σου μηχανάκι δεν μου ήρθε στο μυαλό αλλά είναι τέλειο παράδειγμα σμίκρυνσης. Η Aprilia με το SXV ουσιαστικά μειώνει το βάρος μιας μοτό. Παίρνει το δικύλινδρο το οποίο εμείς το έχουμε συνηθίσει στα 180+ κιλά και το κάνει 120!!!! Είναι δυνατόν να μην είσαι ευχαριστημένος με το βάρος σου;

Τι να πω.Στην περιβοητη κατηγορια των μαστοδοντων που ανηκει η μηχανη μου το βαρος << καποιοι αυτοκλητοι προφεσορες >> το θεωρουν.. φυσικο και την ιπποδυναμη.. αχρηστη.

Επομενως προσθεσε ακομα μια επιλογη στην ψηφοφορια

---Περισοτερα κιλα και λιγοτερη ιπποδυναμη---

:_zeppelin:

:rotfl::rotfl::rotfl:

Κι εδώ τέλειο παράδειγμα γιγάντωσης! Εννοείται οτί εάν είχα οποιοδήποτε δικύλινδρο ΟΝ/ΟΦ θα επέλεγα την μείωση βάρους σε όλες τις περιπτώσεις, όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά!

Βέβαια το MS1200 τηρεί λίγο καλύτερα τις αναλογίες αφού η [παράλογη] αύξηση ιπποδύναμης συνοδεύεται και από μία λογική μείωση βάρους για την κατηγορία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα ήθελα το ΤΑ 20 κιλά πιο αδύνατο καθώς είναι 220 κιλά πλήρες υγρών. Όχι ότι ενοχλεί στο ταξίδι.. αλλά αν θες να πας off-road εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα για την ιπποδύναμη δε θα με χάλαγε +10 ίπποι αλλά δε με νοιάζει και τόσο. Μια χαρά πάει ακόμα και δικάβαλο+τριβάλιτσο :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν μπορούσα να έχω +5 +10 άλογα χωρίς μεταβολή βάρους, τότε θα ήμουν υπερευχαριστημένος. όχι ότι έχω τώρα κάποιο πρόβλημα, 149 κιλά στεγνό το ΚΤΜ, 100 το Μπεργκ, 50 τροχό το ΚΤΜ, το Μπέργκ ενδέχεται να είναι και παραπάνω καθότι μοτοκρος

Μια χαρά είμαστε σε λέω!

Μια χαρά είσαι [αυτό σου έλειπε κιόλας] αλλά το ερώτημα δες το και αλλιώς:

Το επόμενο σου ΚΤΜ θα σε χάλαγε να είναι 125 γεμάτο κι ας είχε τα ίδια γκάζια; Η θα ήταν καλύτερο με λίγα παραπάνω κιλά και κάμποσους ακόμα ίππους;

Στα μοτοκρός που χόντρυναν κιόλας την τελευταία 10ετία τι θα ήταν πιο επιθυμητό; Να πάρουν 10 άλογα ή να χάσουν 10 κιλά και να ζυγίζουν όσο τα πάλαι ποτέ δίχρονα πριόνια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Xμμ.. 200-20=180 κιλα (στεγνο) και 100+20=120 ιπποι..

Καθολου ασχημα, θα το'περνα! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Xμμ.. 200-20=180 κιλα (στεγνο) και 100+20=120 ιπποι..

Καθολου ασχημα, θα το'περνα! :mB_kalo_e:

Επ εσύ γιατί κλέβεις; :whip:

Δεν μπορείς να τα 'χεις όλα! Για ποιο μηχανάκι μιλάς;

Για σένα το ερώτημα είναι:

Θα ήθελα το 1200GS του 2012 να έχει 30 λιγότερα κιλά ή 30 περισσότερα άλογα;

Τροποποιήθηκε από τον tzoutz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω μονο κανα 20 αρι ιλα ποιο ελαφρυ αν και μετα θα με επερνε ο αερας αλλα τα 34 αλογακια που εχει μου φτανουν και περισεβουν ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λειπει μια επιλογη στην ψηφοφορια, την θελω οπως ειναι οπου και αυτη θα ψηφιζα προσωπικα... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είσαι [αυτό σου έλειπε κιόλας] αλλά το ερώτημα δες το και αλλιώς:

Το επόμενο σου ΚΤΜ θα σε χάλαγε να είναι 125 γεμάτο κι ας είχε τα ίδια γκάζια; Η θα ήταν καλύτερο με λίγα παραπάνω κιλά και κάμποσους ακόμα ίππους;

Στα μοτοκρός που χόντρυναν κιόλας την τελευταία 10ετία τι θα ήταν πιο επιθυμητό; Να πάρουν 10 άλογα ή να χάσουν 10 κιλά και να ζυγίζουν όσο τα πάλαι ποτέ δίχρονα πριόνια;

Όσον αφορά το ΚΤΜ, η απάντηση είναι απλή και έτοιμη. 690 SMC με 10 κιλά λιγότερα και 10 άλογα παραπάνω, επίσης παίζει και το Husaberg FS570 στα 114 κιλά και νομίζω +5 άλογα.

Όσον αφορά τα χωμάτινα, εκεί οι επιλογές είναι περισσότερες... το FE570 παίζει στα 114 κιλά, exc-r 450 στα 113 και αν πιάσουμε και τα μοτοκρος, τότε SX-F 450 στα 104 κιλά

Σου βάζω τα μεγαλύτερα στην κάθε κατηγορία (από ΚΤΜ και Husaberg) και όπως βλέπεις στα σουπερμοτο έχει πέσει το βάρος και έχει ανέβει η ιπποδύναμη, ειδικα αν συγκρίνεις το δικό μου με το 570, μιλάμε για 40 κιλά λιγότερα και ίδιους ίππους, αν όχι πιο πολλούς το 570

Καλά, αν πιάσουμε το SXV, τότε η αναλογία βάρους/ιπποδύναμης, πάει περίπατο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βαρος ειναι μια χαρα,

θα ηθελα λιγη ιπποδυναμη παραπανω (+10), αλλα δυσκολα, και πολλα τα $$$.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λεπόν όταν είχα το παπακι (Astrea 100 το πρωτο!) και καβάλησα το beverly είπα: Ωχ αυτό είναι βαρίδι...

Μετά όταν ξανακαβάλησα το παπί είπα: Ωχ, ρε θα με πάρει ο αέρας με τούτο...

Όταν είχα το beverly και καβάλησα την BMW ειπα: Ωχ, αυτή είναι βαρίδι...

Όταν ξανακαβάλησα το beverly μετα τη μηχανή είπα: Αμαν, ποδήλατο καβαλάω?

Γενικά το βάρος δίνει στιβαρότητα και σταθερότητα που μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Πανω στη μηχανή αισθάνομαι πιο ασφαλης γενικά. Δεν θα ήθελα να είναι πιο βαριά πάντως.

(θυμαμαι αυτες τις μερες του καλοκαιριου με τα μελτεμια να λυσσανε στα 100 μποφωρ και εγώ με την παπια να λέω "τωρα θα με ρίξει στο χαντάκι")

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ντααααξ για τα αλογα του ειναι καπως βαρυ...Θα το ηθελα καμια 15αρια ιλα κατω,αλλα απο αποψη μοτερ δεν θα αλλαζα τπτ :D

Για τη χρονολογια του,μια χαρα ειναι :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως οδηγησα huqsvarna te 450 δε ξερω ποσα κιλα ειναι σιγουρα λιγα, αλλα ηταν φτιαγμενο αρκετα μεχρι και σταμπιλιζατερ ειχε πανω, και μου φανηκε παρα πολυ σταθερο αν και ελαφρυ με πολυ γκαζι.

στο χορνετ θα ηθελα με γεματο τεποζιτο να ειναι οσο ειναι με αδειο

Τροποποιήθηκε από τον ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα