Jump to content
worshipper_jesus

Επιχείρημα υπερ του κράνους

Recommended Posts

Γράφτηκα σε αυτό το forum, κυρίως διότι μου έκανε εντύπωση η θέρμη με την οποία γίνεται η διάδοση της χρήσης του κράνους, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ασυδοσία και ατιμωρησία που βλέπω στους δρόμους της Ελλάδος.

Η εικόνα που σχημάτισα για τα μέλη είναι ιδιαίτερα θετική, άτομα που σέβονται τους νόμους του κράτους μας.

Ωστόσο είδα ότι τα επιχειρήματα για το κράνος θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Το κύριο πρόβλημα που εντόπισα για το κράνος, είναι ο αποκλειστικός συσχετισμός του με την ασφάλεια.

Τι θα συμβεί όμως, όταν κάποιος τραυματιστεί, ή ακόμη χειρότερα σκοτωθεί ενώ φορά κράνος; Σε αυτή τη περίπτωση πολλοί πιστοί με αδύναμη πίστη, θα βγάλουν το συμπέρασμα ότι το κράνος δε σώζει πάντα. Λίγο-λίγο, ίσως παραιτηθούν από την πίστη τους στο κράνος, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να το φορούν, αφού "εκείνος ο γνωστός που πάντα φορούσε είχε το ίδιο τέλος"

Μια πτυχή που πολλοί αγνοούν για το κράνος, είναι η εξής:

-Ο οδηγός που φορά το κράνος σέβεται τους νόμους, είναι έντιμο μέλος της κοινωνίας μας και πιθανότατα πρόκειται για θεοσεβούμενο πιστό.

-Ο οδηγός που δε φορά το κράνος δείχνει ασέβεια προς τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, του οποίου το Σύνταγμα γράφτηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας και προβάλλει τον χριστιανικό σταυρό στην σημαία του. Επιπλέον, πολλοί οδηγοί χωρίς κράνος, επιζητούν την ηδονή και την απόλαυση: αν ξεκινήσουν από την επιθυμία να τους χτυπά ηδονικά ο αέρας στο πρόσωπο, μπορεί να καταλήξουν να κάνουν σούζες ή άλλους επικίνδυνους ελιγμούς.

Όλοι έχουμε διδαχθεί στο σχολείο, τις συνέπειες των αμαρτιών μας μετά το θάνατό μας.

Σκεφτείτε το· που θα καταλήξει ο οδηγός με ακάλυπτο κεφάλι αν σκοτωθεί; Αντίθετα ο συνετός χρήστης του κράνους, ακόμη και αν σκοτωθεί, θα εξασφαλίσει μια θέση στη βασιλεία του Θεού.

Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ο θάνατος είναι μετάβαση· όχι το τέλος. Μπορούμε να επιλέξουμε που θα καταλήξουμε.

Αυτή είναι η άποψή μου, οι οδηγοί πρέπει να είναι ενήμεροι για την χριστιανική διάσταση της χρήσης κράνους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γράφτηκα σε αυτό το forum, κυρίως διότι μου έκανε εντύπωση η θέρμη με την οποία γίνεται η διάδοση της χρήσης του κράνους, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ασυδοσία και ατιμωρησία που βλέπω στους δρόμους της Ελλάδος.

Η εικόνα που σχημάτισα για τα μέλη είναι ιδιαίτερα θετική, άτομα που σέβονται τους νόμους του κράτους μας.

Ωστόσο είδα ότι τα επιχειρήματα για το κράνος θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Το κύριο πρόβλημα που εντόπισα για το κράνος, είναι ο αποκλειστικός συσχετισμός του με την ασφάλεια.

Τι θα συμβεί όμως, όταν κάποιος τραυματιστεί, ή ακόμη χειρότερα σκοτωθεί ενώ φορά κράνος; Σε αυτή τη περίπτωση πολλοί πιστοί με αδύναμη πίστη, θα βγάλουν το συμπέρασμα ότι το κράνος δε σώζει πάντα. Λίγο-λίγο, ίσως παραιτηθούν από την πίστη τους στο κράνος, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να το φορούν, αφού "εκείνος ο γνωστός που πάντα φορούσε είχε το ίδιο τέλος"

Μια πτυχή που πολλοί αγνοούν για το κράνος, είναι η εξής:

-Ο οδηγός που φορά το κράνος σέβεται τους νόμους, είναι έντιμο μέλος της κοινωνίας μας και πιθανότατα πρόκειται για θεοσεβούμενο πιστό.

-Ο οδηγός που δε φορά το κράνος δείχνει ασέβεια προς τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, του οποίου το Σύνταγμα γράφτηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας και προβάλλει τον χριστιανικό σταυρό στην σημαία του. Επιπλέον, πολλοί οδηγοί χωρίς κράνος, επιζητούν την ηδονή και την απόλαυση: αν ξεκινήσουν από την επιθυμία να τους χτυπά ηδονικά ο αέρας στο πρόσωπο, μπορεί να καταλήξουν να κάνουν σούζες ή άλλους επικίνδυνους ελιγμούς.

Όλοι έχουμε διδαχθεί στο σχολείο, τις συνέπειες των αμαρτιών μας μετά το θάνατό μας.

Σκεφτείτε το· που θα καταλήξει ο οδηγός με ακάλυπτο κεφάλι αν σκοτωθεί; Αντίθετα ο συνετός χρήστης του κράνους, ακόμη και αν σκοτωθεί, θα εξασφαλίσει μια θέση στη βασιλεία του Θεού.

Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ο θάνατος είναι μετάβαση· όχι το τέλος. Μπορούμε να επιλέξουμε που θα καταλήξουμε.

Αυτή είναι η άποψή μου, οι οδηγοί πρέπει να είναι ενήμεροι για την χριστιανική διάσταση της χρήσης κράνους.

Θεος κατασκευαστής και χορηγός του κράνους, αντε να δοθμε τι αλλο θα διαβασουν τα ματακια μου. Πρεπει να φοραμε συγκεκριμένη μαρκα για να παμε στον παράδεισο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα τω Δία! Μα τον Ήφαιστο!

Φίλτατε, σε λάθος μέρος κάνεις κύρηγμα, εδώ είμαστε όλοι οπαδοί διαβολικών κατασκευών.

Δεν νομίζω πως θα σου άρεσε να μπω εγώ σε θρησκευτικό φόρουμ με φωτό από πάντοκ γκέρλς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα τω Δία! Μα τον Ήφαιστο!

Φίλτατε, σε λάθος μέρος κάνεις κύρηγμα, εδώ είμαστε όλοι οπαδοί διαβολικών κατασκευών.

Δεν νομίζω πως θα σου άρεσε να μπω εγώ σε θρησκευτικό φόρουμ με φωτό από πάντοκ γκέρλς...

μην κολαζεσαι

:mB_kalo_e:

φορατε κρανος για να μεινετε ζωντανοι και να χαιρεστε τις μηχανες και τη ζωη σας...

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταλαβαίνω ότι σήμερα, η αθεΐα είναι της μόδας.

Τα επιχειρήματα μου, δημιουργούν ακόμη ένα λόγο για να φορούν οι οδηγοί το κράνος τους.

Με δεδομένο πόσοι οδηγοί κυκλοφορούν χωρίς κράνος, αν προωθούσαμε αυτές τις ιδέες, θα μπορούσαμε να σώσουμε πολλούς ανθρώπους.

Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και συνεπώς έχει θέση στην οδική ασφάλεια, τομέας πόνου των ανθρώπων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αγαπη δεν ειναι να κρινεις τους αλλους αν θα πανε στον παραδεισο ή την κολαση

με βαση τα δικα σου κριτηρια και κριτηριο το αν φορανε κρανος.

ο αναμαρτητος εξ υμων πρωτος τον λιθο βαλετω

μην κρινετε ινα μην κριθειτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εσυ τωρα καποιο προβλημα εχεις και βρήκες νυχτιάτικο εμας εδω τους τρελούς για να κανεις κήρυγμα.

Τροποποιήθηκε από τον nikoskallithea

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι σλογκαν πιστεύεται θα βοηθούσε;

-Ο Χριστός σώζει, Το κράνος σώζει

-Οι πιστοί φορούν κράνος

-Κράνος, προστασία και για τη μεταθάνατο ζωή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδελφε εν Χριστω τι θα ελεγες για αυτο το μοντελακι στα κοκκινα της ducati?

ψηνεσαι?

85885875.jpg

Προτιμώ τις Harley Davidson, οι Ducati δείχνουν μηχανές που προκαλούν το κυνήγι της ηδονής: έντονο επιθετικό ανταγωνιστικό κόκκινο χρώμα, σχεδίαση με καμπύλες με σεξουαλικό περιεχόμενο etc.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
lock.gif πριν αρχίσει να ξεφτιλίζεται το πράμα.
  • Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προτιμώ τις Harley Davidson, οι Ducati δείχνουν μηχανές που προκαλούν το κυνήγι της ηδονής: έντονο επιθετικό ανταγωνιστικό κόκκινο χρώμα, σχεδίαση με καμπύλες με σεξουαλικό περιεχόμενο etc.

http://www.youtube.com/watch?v=o4GcOIowUp8&feature=player_embedded

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλληλλουια!!! :mB_kalo_e:

(Γιατι κατι "γνωστο" απο παλια, μου "μυριζει"??? :think::rolleyes: )

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέλη της θρησκείας των Σιχ ( Sikh ) δεν είναι υποχρεωμένα από το νόμο να φορούν κράνη όταν οδηγούν δίκυκλα, αν φοράνε τουρμπάνι.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει ότι η θρησκεία είναι πιο σημαντικό θέμα από την ασφάλεια.

Εγώ προτείνω να γίνει συνδυασμός: η χρήση κράνους να θεωρηθεί χριστιανική πρακτική.

Με δεδομένο πόσους πιστούς έχει ακόμη η Ελλάδα, μια εκστρατεία από την εκκλησία για το κράνος, θα μπορούσε να σώσει ζωές, αλλά και ψυχές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...