HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 Αν πάει έτσι η φάση με τα δικά μας τα δίχρονα τι γίνεται; Γιατί το δικό μου και ψιλοακούγεται "ζωηρά" και με την μαμά την εξάτμιση και είναι δίχρονο... Δηλαδή αν συμπεριλάβουν και τους ρύπους.... λογικα αφου φορας την μαμα εξατμιση δεν θα υπαρχει προβλημα ακομα και για τους ρυπους.. ή παρτο διαφορετικα.... ωρα να αλλαξεις μηχανη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitris81 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 η είδηση εδώ Δηλαδή εκτός από το κτέο θα θέλουμε ένα 50ευρο το χρόνο για αυτό; θα είναι επιπλέον της καρτας καυσαερίων; όποιος ξερει παραπάνω ας μιλήσει καλά πάμε σε λιγο θα βγάλουν και καρτα πίεσης ελαστικών μου φαίνεται οτι παραμπήκε το χερι τους στις τσέπες μας Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
NikosKK 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 η είδηση εδώ Δηλαδή εκτός από το κτέο θα θέλουμε ένα 50ευρο το χρόνο για αυτό; θα είναι επιπλέον της καρτας καυσαερίων; όποιος ξερει παραπάνω ας μιλήσει καλά πάμε σε λιγο θα βγάλουν και καρτα πίεσης ελαστικών μου φαίνεται οτι παραμπήκε το χερι τους στις τσέπες μας Που το παράλογο στην κάρτα θορύβου?Είναι όλοι αναγκασμένοι δηλαδή να ακούνε το μπρίκι του καθένα με τις ξετάπωτες?Η "το κτήνος" με Yoshimura που είναι φτιαγμένες για χρήση σε πίστα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Parhs 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 καλα τα λες φιλε μου αλλά ολοι θα βαζουν αλλη εξατμιση οταν πανε για ελεγχο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dim_gal 272 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 καλα τα λες φιλε μου αλλά ολοι θα βαζουν αλλη εξατμιση οταν πανε για ελεγχο... καλη ωρα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 :whistling: καλα τα λες φιλε μου αλλά ολοι θα βαζουν αλλη εξατμιση οταν πανε για ελεγχο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΗΛΙΑΣΚΤΜ 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Καλως την και ας άργησε!(η ΚΕΘ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tdm900karlos 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε με την Ελληνική νοοτροπία της πουστιάς και της απατεωνιάς και να γίνουμε όλοι νόμιμοι και για το δικό μας καλό! Μήπως και εξαφανιστούν μερικοί "ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ" με την προυπόθεση πάντα να εφαρμοστή σωστά ο νόμος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 πρεπει να καταλαβεται οτι ολοι η αστυνομια θα προμηθευτει ντεσιμπελομετρα και οπου σε πετυχενει θα σου κοβει κουστουμακι ζωρικο οποτε ...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kriscoto 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) πρεπει να καταλαβεται οτι ολοι η αστυνομια θα προμηθευτει ντεσιμπελομετρα και οπου σε πετυχενει θα σου κοβει κουστουμακι ζωρικο οποτε ...... γιατί τώρα δεν μπορεί να το κάνει; αφού στην άδεια κυκλοφορίας λέει τα ντεσιμπέλ θορύθου. πρέπει να έχεις πληρώσει και ειδική κάρτα για να το καταλάβουν; και τωρα και μετα με την καρτα , μέτρηση πρέπει να κανουν , οπότε... Τροποποιήθηκε Ιούλιος 28 , 2010 από τον kriscoto Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
cbk 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 γιατί τώρα δεν μπορεί να το κάνει; αφού στην άδεια κυκλοφορίας λέει τα ντεσιμπέλ θορύθου. πρέπει να έχεις πληρώσει και ειδική κάρτα για να το καταλάβουν; και τωρα και μετα με την καρτα , μέτρηση πρέπει να κανουν , οπότε... ... θα δημιουργήσουν μερικές θέσεις εργασίας ακόμη για τα δικά τους παιδιά, και θα εισπράξουν κι'άλλα λεφτά στα τρύπια ταμεία τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 ... θα δημιουργήσουν μερικές θέσεις εργασίας ακόμη για τα δικά τους παιδιά, και θα εισπράξουν κι'άλλα λεφτά στα τρύπια ταμεία τους. ετσι με προλαβες.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimaras85 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Όποιος θέλει ας έρθει να μου μετρήσει την ένταση όσες φορές θέλει, αλλά δε θέλω κανένας να μου το παίξει νταβατζής (ναι, για το κώλο κράτος μιλάω) και να του δίνω 50ευρα το χρόνο για να του αποδεικνύω ότι είμαι νόμιμος, και αν δε βγάλω την κάρτα θα έρθει το στρουμφάκι να μου τα ζητήσει x10. Ας πληρώσουν οι αληθινοί παράνομοι που δημιουργούν πρόβλημα και όχι όλοι οι υπόλοιποι χωρίς το πρόβλημα να λυθεί. 1.500.000 δικυκλιστές x 50μαρούλια = 75.000.000 αν υπολογίσουμε και τα πρόστιμα από την τροχαία για όσους δε θα έχουν ΚΕΘ μας κάνουν όσο και οι μίζες για τα υποβρύχια. Βρε δε πάτε να δείτε αν έρχομαι λέω εγώ; Άλλη χώρα με κάρτα ελέγχου θορύβου υπάρχει ή είναι πατέντα της Ελλάdας; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
georgespb 45 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) Ρε παιδιά?? και εμενα δηλαδη που η άδεια κυκλοφορίας γραφει 101db εν στάση τι γινεται?? Η μανισια ταπωμένη εβγαζε περισσότερο απο όσο λεοβινς ξετάπωτη... χαχα Παρτε το χαμπάρι το μονο που μας αναγκαζουν με αυτες της χαζομαρες ειναι να κυκλοφορουν ολοι παράνομοι και να μην σταματαν στο σημα αστυνομικου.. ας βγουν με ντεσιμπελομετρα να κανουν την δουλεια τους.. τι ΚΕΘ και πρασιναλογα.. τσαμπα λεφτα..ας πληρωσουν οι φασαρτζιδες.. οχι ολοι οι μοτοσυκλετιστες!! Προσωπικα αν το συνεχισουν ετσι.. τα εξοδα για την συντηρηση,φορους,τελη,ασφαλεις,βενζινη, Τωρα και κεθ!! θα ειναι υπερβολικα και μαλλον θα παρω το lovebike μου και θα το πηγαινω σε καμια πιστα να γουσταρω η καμια βολτα στο βουνο και το μονο που θα πληρωνω ειναι η βενζινη μου..Οσοι ειναι ευκαταστατοι στα @@ τους.. αλλα αυτοι που ισα ισα τα βγαζουν με το μοτο τους με καταλαβαινουν... Τροποποιήθηκε Ιούλιος 28 , 2010 από τον georgespb Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Αντε με το καλο.....μπας και σταματησουν να μας σπανε τα @@ κατι XR/KTM/XT/χαρχαλια street του 90 χωρις εξατμισεις να περνανε μαμιωντας στις 2 τη νυχτα η να παιζουν με το γκαζι(το χειροτερο!)...μενω πανω σε κεντρικο και αν και δεν ειμαι κατα τις εξατμισης ειμαι κατα των ΣΤΟΚΩΝ που δεν ξερουν να να κλεινουν το γκαζι σε κατοικημενες περιοχες τις ωρες που πρεπει... Πες τα! Και δεν είναι μόνο αυτό. Φαντάζεστε τον θόρυβο που εισπράττει ο επιβάτης του αυτοκινήτου με ανοιχτό παράθυρο όταν τον προσπερνάει μέσα στην κίνηση το ξετάπωτο με την ψηλή εξάτμιση στο μισό μέτρο; Μιλάμε για ενδεχόμενη βλάβη στην ακοή! Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, οπότε ας εκπαιδεύσουν οι φασαριόζοι λίγο τον δεξί καρπό τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrisvolos 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Τα 50αρια ειναι εκτος του μετρου ετσι??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 (τροποποιήθηκε) Τα 50αρια ειναι εκτος του μετρου ετσι??? ολα μεσα ειναι... ισα ισα που τα περισσοτερα που κανουν βαβουρα ειναι τα καγκουροπαπια.. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 28 , 2010 από τον vagelisv Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 Εγώ έχω παρατηρήσει πως στην Ελλάδα, όποιο σωστό μέτρο κι αν ψηφισθεί, έχουμε μάθει να το λέμε εισπρακτικό! Και στο αυτοκίνητο μια ζωή πλήρωνα για να μου πουν ότι είναι νόμιμο κι είναι εντάξει σε όλα του στο ΚΤΕΟ. Τι πάει να πει δηλαδή "πληρώνω για να μου πουν ότι είμαι νόμιμος?" Αν δεν υπήρχε αυτό το μέτρο θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι παράνομος κι εκ πεποιθήσεως (που λογικά οι περισσότεροι αυτό θα ήταν) Αφού όμως υπάρχει αυτό το μέτρο, οι περισσότεροι μαζεύονται κι έχουν τα οχήματά τους σε καλή κατάσταση. Κι αυτό είναι κέρδος για όλους μας ασχέτως αν κάποιοι πληρώνουμε απλά για να μας πουν ότι είμαστε ΟΚ. Είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτό... τι να κάνουμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Terathlios 469 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 ΕΝ-ΝΟ-ΕΙ-ΤΑΙ! Ναι αλλά πώς θα δουλέψει στο δρόμο; Το ντεσιμπελόμετρο θα ακούει εκτός της εξάτμισης και όλο τον άλλο θόρυβο γύρω απ'τη μηχανή. Άντε κάνε τώρα έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας τις ώρες που έχει κίνηση. Δεν πρόκειται να βγει καμία μέτρηση σωστή εκτός κι αν δεν κυκλοφορεί τίποτα άλλο έξω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gewponos 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 απλά έχουμε μάθει στην ασυδοσία και δεν μας νοιάζει κανένας και τίποτα. δεν είδα να διαμαρτύρεται κανένας απο όσους έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό που ταπώσανε τις εξατμίσεις τους ή βάλανε τις μαμά γιατί έξω δεν αστειεύονται... ειδικά στην ελβετία αν έχεις ξατάπωτη εξάτμιση σε σταματάνε στα σύνορα και σου απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα. εκέι δηλαδή γιατί σεβόμαστε τον ελβετό - αυστριακό - ιταλό και εδώ κάνουμε ότι μας καπνίσει? κανονικά και στην πίστα (Μέγαρα) όσοι πάτε παρατηρήστε ότι υπάρχει ανακοίνωση που απαγορεύει τις μοτοσυκλέτες που κάνουν θόρυβο πάνω απο κάποιο επιτρεπτό όριο αλλά κανείς δεν ασολείται... γιατί εγώ που θέλω να φύγω στις 3 τα ξημερώματα (και είναι δικαίωμά μου) απο το σπίτι και θέλω 2 λεπτά να ζεσταθεί το μηχανάκι να σηκώνω τους γείτονες στο πόδι με την ακραρεμουσούρα την ώρα που κοιμούνται (και είναι δικαίωμά τους)???????? το μόνο που πραγματικά με εκνευρίζει είναι που βλέπω άπειρα περιπολικά με κάτι μπουριά που κοιμάται γάτα μέσα.... όχι ρε φίλε 1ος εσύ θα δώσεις το παράδειγμα...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 Ναι αλλά πώς θα δουλέψει στο δρόμο; Το ντεσιμπελόμετρο θα ακούει εκτός της εξάτμισης και όλο τον άλλο θόρυβο γύρω απ'τη μηχανή. Άντε κάνε τώρα έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας τις ώρες που έχει κίνηση. Δεν πρόκειται να βγει καμία μέτρηση σωστή εκτός κι αν δεν κυκλοφορεί τίποτα άλλο έξω... Εχω την εντυπωση οτι με τις καταλληλες ρυθμισεις του ντεσιμπελομετρου γινεται (Εστω και χωρις την απολυτη ακριβεια που εχει σ'ενα ηχομονωμενο χωρο, αλλα μηπως και με τα αλκοολομετρα γινεται ακριβης μετρηση οπως με αιμοληψια? ;) ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GEORGE624 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 Εχω μια απορια.Μιλαμε για 50 Ευρο στην μετρηση? σιγουρα? Που ακουστηκε αυτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimaras85 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 Ναι αλλά πώς θα δουλέψει στο δρόμο; Το ντεσιμπελόμετρο θα ακούει εκτός της εξάτμισης και όλο τον άλλο θόρυβο γύρω απ'τη μηχανή. Άντε κάνε τώρα έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας τις ώρες που έχει κίνηση. Δεν πρόκειται να βγει καμία μέτρηση σωστή εκτός κι αν δεν κυκλοφορεί τίποτα άλλο έξω... Δεν έχεις μεγάλο πρόβλημα με τη μέτρηση στο δρόμο (εκτός και αν εκείνη τη στιγμή περνάει μπουλντόζα δίπλα). Η κλίμακα των decibel είναι λογαριθμική που σημαίνει ότι ανά 3db έχεις διπλασιασμό της ισχύς (αυτό δεν είναι αισθητό στο αυτί, γιατί το αυτί μας δεν έχει γραμμική απόκριση στην ισχύ). Αν πχ στο δρόμο επικρατεί μέση ισχύς θορύβου 80dB (πού είναι πολύ) και η εξάτμιση σου αποδίδει 90dB στο ένα μέτρο το μηχάνημα θα έδειχνε 90.41dB. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η απόσταση που θα τοποθετηθεί το όργανο, διότι η ισχύς πέφτει ως προς το τετράγωνο της απόστασης. Επίσης αν γίνει σε μικρό κλειστό χώρο μπορεί να είναι και χειρότερη η μέτρηση, διότι λόγο ανάκλασης θα αυξηθεί πολύ η ισχύς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2010 (τροποποιήθηκε) ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘOΡΥΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ Το σχέδιο νόμου φτάνει σύντομα στην Βουλή Μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου που καταθέτει το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προβλέπει και νέους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα ΚΤΕΟ. Χωρίς ακόμα να έχουν οριστεί οι προδιαγραφές για τα δίκυκλα που πρέπει να πληρούν για να περάσουν ΚΤΕΟ, το νομοσχέδιο ορίζει ότι για να ασφαλιστούν θα πρέπει πρώτα να περάσουν από έλεγχο στα Κέντρα Τεχνικής Επιθεώρησης. Έτσι όμως κατά την Κατερίνα Ριζοπούλου , πρόεδρο της Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Καταναλωτών, θα αυξηθούν απλά τα ανασφάλιστα δίκυκλα., ενώ αφαιρείται και το δικαίωμα της ασφάλισης. Σχετικά με την κάρτα θορύβου, η πρόεδρος της ΜΟΤΕΚ επισημαίνει ότι επικρατεί μια ''μπαγιάτικη νοοτροπία'' για τους μοτοσικλετιστές, καθώς το νομοσχέδιο αναφέρει ότι ''κατά τεκμήριο'' τα δίκυκλα ενοχλούν περισσότερο το κοινωνικό σύνολο, πράγμα που, σύμφωνα με την ίδια, είναι άδικο και καταχρηστικό. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η κάρτα θορύβου θα επιβαρύνει ελάχιστα τον μοτοσικλετιστή, αλλά δεν έχει οριστεί πλαφόν κόστους. Ετσι, αν για μια μικρή μοτοσυκλέτα που γεμίζει ρεζερβουάρ με 12 ευρώ, η κάρτα κοστίζει 50 ευρώ, το κόστος της θα είναι δυσανάλογο συγκριτικά με τα έξοδα συντήρησης του δικύκλου. Άλλη σημαντική παρέμβαση του νέου νομοσχεδίου είναι η δημιουργία φορέα επόπτευσης των ΚΤΕΟ, με την ονομασία Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ. πηγη:0300.gr Η καρτα απο οτι φαινεται θα κοστιζει 50 ευρω.. αισχος κατα την αποψη μου... ειπαμε ναι δεν εχουμε προβλημα αλλα μην μας ΄΄φικι φικι΄΄ ομως Τροποποιήθηκε Αύγουστος 9 , 2010 από τον HLIAS Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorath 1.112 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9 , 2010 Ρε πάνε καλά; Στα αυτοκίνητα η κάρτα καυσαερίων έχει 10€, απο που κι ως που θα έχει 50€ για τα δίκυκλα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες