npistiolis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 Γειά σας παίδες! Καθώς είμαι καινούριος στο mybike οφείλω να ευχηθώ καλά χιλιόμετρα σε όλους με ότι κι αν καβαλάνε!! Είμαι γεννημένος το '83 και ως τώρα είχα 5 μηχανάκια Yamaha, απο Τ50, CryptonR 105, TT600R (μανιβελάτο), XT660R και το ΧJR400 (τα 2 τελευταία τα έχω ταυτόχρονα!) Σκέφτηκα να σας παραθέσω ένα προσωπικό ιστορικό συμβίωσης με το ΧΤ660R, καθότι βλέπω ότι ο τομέας ON-OFF έχει μείνει λίγο ...πίσω! Κατ'αρχάς, θεωρώ το ΧΤ660 ως ένα εκ των λίγων πραγματικών ON-OFF μοτοσυκλετών, και εξηγούμαι: Πάει παντού και πάντα με ελάχιστες υποχωρήσεις, δεν ζητάει τίποτα παραπάνω απο τα προβλεπόμενα και με μια φράση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "ο ελβετικός σουγιάς" της Yamaha. Το δικό μου είναι μοντέλο α' έξ. 2007, αγορασμένο Οκτ.'07, και έως σήμερα έχει διανύσει 20.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Το μόνο μάστορα που έχει δεί είναι αυτός του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, κι αυτόν μιά φορά το χρόνο! δηλ. αρχικά στα 1000, μετά στις 10.000 και σήμερα στις 20.000 ΚΜ. Το κόστος αυτών των service ήταν 40€, 100€ και 150€ αντίστοιχα, τα οποία είναι απόλυτα δικαιολογημένα, κατά τη γνώμη μου, δεδομένου των εργασιών που γίνονται και των ανταλλακτικών-αναλώσιμων που χρησιμοποιούνται. Όσων αφορά την χρήση του, λόγω επαγγέλματος και λοιπών ασχολιών είναι σχεδόν καθημερινή, πότε σαν παπί εντός κατοικημένης περιοχής, πότε σαν μέσο μεταφοράς στη δουλειά, και πότε σαν εκτός δρόμου όχημα. Μερικές φορές βέβαια γίνονται και τα 3 μαζί!! Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται και όχημα διακοπών, με πλήρη φόρτο και συνεπιβάτη, και ποτέ δεν παραπονέθηκε για κάτι...ούτε κάν ανάβει το βεντιλατέρ θερμοκρασίας(αρκεί να κινείται με 40ΚΜ+)! Τα μόνο παράπονα είναι δικά μου, πονάει η μέση μου λόγω ύψους (1,90μ) και λίγο η καρποί μου. Κατ'αναλογία δουλεύει 60% άσφαλτο και 40% χώμα, με περίπου 9000ΚΜ το χρόνο. Προβλήματα τύπου ΤΡS (ψεκασμού) - κολλάρων ψυγείου ή αλυσίδας σαν αυτά που αντιμετώπιζαν τα '04-'06 δεν υπάρχουν, με 5-10 σβησίματα ως τώρα μόνο με μεγάλη σχέση και λίγες στροφές, το οποίο είναι φταίξιμο δικό μου, όχι του ψεκασμού! Οι μόνες τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν πάνω του είναι χρηστικές, όπως το κατά 10mm πλατύτερο λάστιχο πίσω (140mm αντί για 130mm, για καλύτερα φρένα και ένα γρανάζι κίνησης μπροστά 16' αντί για 15', για να πάρει "δρόμο"). Εμφανισιακά βέβαια όπως φαίνεται άλλωστε έχουν γίνει προσθήκες κάποιων αξεσουάρ της γερμανικής βελτιώτριας εταιρείας Touratech, τα οποία εκτός του να ενισχύουν τον ON-OFF χαρακτήρα του, είναι και αποτελεσματικά! Συγκεκριμένα, φοράει -πέραν της γνήσιας ποδιάς κινητήρα και χούφτες - προστατευτικά πλαστικών ψυγείου, προστατευτικά λαιμών εξάτμισης, δοχείου υγρών φρένου και διακόπτη στάντ, καθώς και τσαντάκι σέλας (απο κάτω απο αυτήν) και τσαντάκι τιμονιού για μικροαντικείμενα, όλα απο την ίδια εταιρεία, εξ ου και τα ομώνυμα αυτοκόλλητα... Τελευταία προσθήκη ήταν η ψηλή ζελατίνα της ΚΑΡΡΑ, η οποία αυξάνει τη μέση ταχύτητα κατά 20περ.ΚΜ (αυτή που αντέχουμε να ταξιδεύουμε) αλλά φέρνει λίγο περισσότερο αέρα στο κράνος, αλλά αυτό εξαρτάται απο το ύψος του αναβάτη, εγώ είμαι 1,90μ, οπότε ότι και να κάνω δεν τη γλυτώνω! Όλα αυτά τα αξεσουάρ στοίχησαν περίπου 500€ και δεν μετανιώνω για την αγορά κανενός. (ερωτήσεις για τη χρησιμότητά τους δεκτές!) Απο φθορές έχουμε: (έως τις 20,000ΚΜ) 1 σέτ λάστιχα Metzeler Tourance, απο τα οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε στεγνό οδόστρωμα, ή χώμα-πέτρες, για βρεγμένο και λάσπη δεν ξέρω πολλά, τα αποφεύγω!! Επίσης 1 σετ τακάκια φρένου, και 1 λάμπα προβολέα και ΤΙΠΟΤΑ άλλο!!! Λάστιχα άλλαξα πίσω στις 14,000ΚΜ, και μπροστά στις 20,000ΚΜ, καθώς και αλυσίδα-γρανάζια στις 20,000ΚΜ. Βέβαια η χρήση που του κάνω είναι ψιλοπροσεχτική, μια-δυό τσιτώματα την εβδομάδα, κατά Μ.Ο. κινούμαι με 100ΚΜ/Η, και πλένω και λιπαίνω τακτικά (κάθε 500ΚΜ ή και πιο συχνά ανάλογα την ΟFF χρήση). Θεωρώ όλα τα παραπάνω ώς πλεονεκτήματα, καθώς πρόκειται για ένα μηχανάκι που είναι τίμιο και γνωρίζει απο φτώχεια!!! Είναι οικονομικό (βγάζει μέχρι και 300ΚΜ με ένα γέμισμα ρεζερβουάρ 15λίτρων, δηλ. 5λιτ./100ΚΜ!!!!, άν όμως το ζορίσεις η κατανάλωση φτάνει τα 7λίτ./100ΚΜ, δηλ. περίπου 220ΚΜ αυτονομία). Ως μειονέκτημα (αν και προσωπική άποψη) είναι θεωρώ το ότι τα φρένα είναι λίγο αδύναμα σε σχέση με την ιπποδύναμη του κινητήρα, ειδικά το μπροστά, που λόγω έλλειψης σωληνακίου υψηλής πίεσης απαιτεί μεγάλη σχετικά δύναμη στη μανέτα, στο χώμα βέβαια αυτό είναι πλεονέκτημα! Επίσης τα πλαστικά του θαμπώνουν εύκολα, αλλά ένα πέρασμα με γυαλιστικό (ή μια βαφή φούρνου ?) φέρνουν ένα καλό (αν και προσωρινό) αποτέλεσμα. Τέλος, αν και συνολικά το θεωρώ ένα αξιόπιστο μηχανάκι και εξαιρετικό για την τιμή αγοράς του - σε σχέση με τον ανταγωνισμό - θα μπορούσε να έχει καλύτερη ποιότητα σε φρένα - αλυσίδα - πλαστικά (εργοστασιακής τοποθέτησης) αλλά αυτό θα αύξανε το κόστος αγοράς... Κι αν είναι να αλλάξει κάτι η Yamaha στο ΧΤ660, καλύτερα να του βάλει 6αρι σασμάν!!!!!! Το μοτέρ έχει ροπή και δύναμη, πως να το κάνουμε, και 170ΚΜ+ τελικής με πέμπτη σχέση δεν λέει για πολλή ώρα!!! Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι σημαντικό! Αν θυμηθώ κάτι θα το προσθέσω. Ερωτήσεις-διευκρινήσεις δεκτές!! Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και φωτό!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostasV 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 ναι ειναι ωραιο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΗΛΙΑΣΚΤΜ 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 Δεν εχω παρα να συμφωνήσω μαζι σου.Τα ιδια θα έγραφα και εγω μετα απο συμβίωση 1,5 χρόνο με το ΧTR 660.Πολυ τιμιο και αξιόπιστο μηχανακι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yannisdoul 291 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 για σου φιλε και καλως ηρθες πραγματι ειναι αξιοπιστο αλλα δεν εχει την ποιοτητα κατασκεης που ειχαν τα made in japan το δικο μου εχει 30000 και ο πλαγιοστατης στραβωσε και τον ισιωσα αλλα την αλλη μερα οταν το παρκαρισα ξαναστραβωσε και επεσε και το μηχανακι κατω παει και η μανετα συμπλεκτη ! κλαψ βεβαια καλα να παθω γιατι το ειχα διαβασει στο forum το τεστ διαρκιας που εγραψε ο Αιγαιοπλόος και το ανεφερε σαφως οτι υπαρχει θεμα με τον πλαγιοστατη !!! ας προσεχα !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Drakos 67 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 Λιγο νωρίς δεν άλλαξες αλυσογράναζα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 Χμμμ...Και γω στα 10.000 100 ευρώ έδωσα στο σερβις...Καλά είναι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 Λιγο νωρίς δεν άλλαξες αλυσογράναζα? Στις 20,000 αλυσογράναζα? Και την λυπαινες κάθε 500χμ? Πολύ κουλό μου ακούγεται. Όπως και τα 150€ για το service των 20,000. Εκτός και αν εκεί άλλαξες και αλυσογράναζα. (3 λίτρα λάδι, ένα μπουζί, ένα φίλτρο αέρος μία ώρα εργατικά και πολύ λέω.) δεν βγαίνουν με τίποτα 150€. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 Επίσης τα πλαστικά του θαμπώνουν εύκολα, αλλά ένα πέρασμα με γυαλιστικό (ή μια βαφή φούρνου ?) φέρνουν ένα καλό (αν και προσωρινό) αποτέλεσμα. Πέρασμα με βερνίκι σε φανοποιείο αυτοκινήτων. Η καλύτερη λύση (και σχετικά οικονομική). Βγάζεις τα πλαστικά εκατέρωθεν του ψυγείου (αυτά είναι άλλωστε που θαμπώνουν πιο εύκολα) και τα πάς να στα περάσουν ένα καλό βερνίκι. Το αποτέλεσμα είναι άψογο. Το είχα κάνει εγώ όταν είχα το ΧΤ660. Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
npistiolis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22 , 2010 (τροποποιήθηκε) Στις 20,000 αλυσογράναζα? Και την λυπαινες κάθε 500χμ? Πολύ κουλό μου ακούγεται. Όπως και τα 150€ για το service των 20,000. Εκτός και αν εκεί άλλαξες και αλυσογράναζα. (3 λίτρα λάδι, ένα μπουζί, ένα φίλτρο αέρος μία ώρα εργατικά και πολύ λέω.) δεν βγαίνουν με τίποτα 150€. Kατ'αρχάς στα εξουσιοδοτημένα της Yamaha οι τιμές είναι πάνω-κάτω στάνταρ..Στα 20,000 τελικά πλήρωσα 135€ (ξανα κοίταξα την απόδειξη!) και καλύπτουν το λάδι, φίλτρο λαδιού κ'αέρα, τακάκια, υγρά ψυγείου-φρένων, πέρασμα αλυσιδογράναζα (όχι αγορά αυτών), μπουζί, ρύθμιση βαλβίδων και ότι άλλο είναι στο στάνταρ πρόγραμμα... Τώρα για την αλυσίδα, τα μεγάλα μονοκύλιδρα ως γνωστόν τις 'τρώνε' και αν δείτε στο φόρουμ πόσοι με ΧΤ660 έχουν μείνει με ανοιχτό το στόμα απο το απότομο κόψιμο της εργοστασιακής, δεν ήθελα να το πάθω κι εγώ πάνω σε στροφή φορτωμένος κ'δικάβαλος! Έτσι έβαλα μια DID 520zvm και ησύχασα. (αν κάποιος ξέρει τρόπο να ανεβάσω jpg ας μου πεί γιατι με URL δεν μου βγαίνει!) Τροποποιήθηκε Ιούλιος 22 , 2010 από τον npistiolis Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 καλως ηρθες, πολυ καλη η αναφορα σου για την μηχανη αυτη.. ευγε να εισαι καλα και να την χαρεις οσο θες... γνωστο μελος απο εδω αλλαξε την σελα του (εχει το xt-r) και εμεινε απολυτα ευχαριστημενος και πλεον καραγουσταρει να κανει χλμ... για να ανεβασεις φωτογραφιες πρεπει να τις ποσταρεις μεσω αλλων ιστοσελιδων οπως imageshack και photobucket Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
npistiolis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Βασικά θυμήθηκα ότι έχω βάλει¨: α) ένα φιμέ στην πινακίδα πίσω όταν της έκανα την τρίτη τρύπα και έτσι σταμάτησαν εντελώς τα τριξίματα απο το συγχρονισμό που προκαλούνταν σε κάποιες στροφές του κινητήρα, β) ένα προσαρμογέα παροχής ρεύματος με φίς ίδιο με αυτό του αναπτήρα αυτοκινήτου (δεν λειτουργεί ως αναπτήρας αλλά ως έκτακτος φορτιστής κινητού κτλ. με έχει σώσει άπειρες φορές!). Επίσης αν κάποιος ψαχτεί να βάλει μεγάλη ζελατίνα μπροστά, ας αλλάξει τις μαμα βίδες με αρκετά πιο μεγάλες, ειδικά τις πάνω, ούτως ώστε όταν βιδώσουν στο τέρμα τους να κοντράρουν πάνω στο πλαστικό απο το πολυόργανο, προσφέρει καλύτερη σταθερότητα κόντρα στον αέρα, μιας και μια μεγαλύτερη ζελατίνα έχει και πιο μεγάλη αντίσταση και 'παίξιμο' στον αέρα. Τέλος με το 16' γρανάζι εμπρός το μηχανάκι άλλαξε αίσθηση, μοιάζει λιγάκι με τα 2κύλινδρα στη συμπεριφορά, καθώς ναι μεν έχασε ελάχιστα απο την επιτάχυνση του, αλλά κέρδισε σε σταθερότητα στην απόδοση, πιο ομαλή λειτουργία και λιγότερη 'βαβούρα' απο τον κινητήρα-δεν 'ζητάει' πια τόσο γρήγορα να ανεβάσεις ταχύτητα (εγώ έψαχνα συνέχεια για... 6η, αλλά όχι πια), χωρίς να αυξηθεί - ευτυχώς - το σκορτσάρισμα. Για φωτό πατήστε το σύνδεσμο: http://img841.imageshack.us/gal.php?g=p1060070e.jpg Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες