Jump to content
Viper4

Αστυνομική αυθαιρεσία

Recommended Posts

Κάτσε ούτε στην αμερική δεν συμβαίνει αυτό θυμάστε το περιστατικό με τον μπάτσο που σταμάτησε μεγάλου κυβισμού στρίτ και τον πήγαν δικαστήριο γιατί έβγαλε όπλο χωρίς να υποδείξει αστυνομική ταυτότητα πρώτα(το έκανε μετά).Κανονικά αυτοί που το κάνουν αυτό θα έπρεπε να έχουν μέσο γι να κηνηγάνε όχι να παίρνουν κλέιδιά στο έτσι θέλω.Και γιατί πρώτα δεν έκανε σήμα στο παιδί να σταματήσει?γιατί δεν έδωσε σήμα σε ζητάδες κοντά να τον κηνηγίσουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γνωμη μου μην το παραχεζουμε και προσπαθουμε σωνει και ντε να αποδειξουμε τι κακοι που ειναι οι αστυνομικοι. Ελεος. :closedeyes:

Εμεις ''σωνει και ντε'' οπως λες δεν προσπαθουμε να αποδειξουμε τιποτα, καλως ή κακως το αποδεικνυουν μονοι τους(οχι ολοι).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα ειλικρινά......πιθανότατα θα μάζευε πολλές και θα κατέληγα σε κανά δικαστήριο για αντίσταση κατά της αρχής....

Μαλακισμένη κίνηση όπως και να έχει........στα καλά του καθουμένου να πράξει έτσι ο αστυνομικός?

Είναι σαν να με κλέψανε στο δρόμο, να δω ένα περιπολικό στα 30 μέτρα, να βάλω κουκούλα και να σπάσω στο παρπρίζ του και μετά να τους πω Α σορρυ κύριοι όργανα...βοήθεια ήθελα γιατί με έδειραν και με έκλεψαν πριν από 40 δεύτερα......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπάτσος είναι οπότε κάνει ότι θέλει, εξάλου πιος θα τον πιάσει οι άλλοι μπάτσοι;;;:tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμ....θέλουν συνδιασμό steven segal , chuck noris, arnlod, sylvester και cameron diaz για να στρώσουν ετούτοι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για παμε να φαντασιωθουμε και κατι.... Παει λοιπον ο αστυνομικος (που δεν ξερει αν ειναι ο στρατιωτικος φιλος του Μικε ή ο παλαιοκωστας) και του λεει "γεια σας κυριε, οριστε η ταυτοτητα μου, ειμαι αστυνομικος. Μπορειτε να κανετε στην ακρη, να μου δωσετε τα χαρτια σας να κοψουμε και μια κληση γιατι δε φορατε κρανος κι η πινακιδα σας δεν ειναι τοποθετημενη σε σημειο που να φαινεται?" :kaaaala: :kaaaala: :kaaaala:

Γιατί σου φαίνεται μαλακία βρε Γιώργο; Αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει. Έχουμε χάσει τόσο τη μπάλα -απ'όλες τις απόψεις- που ακόμα και τα προφανή μας κάνουν εντύπωση!

Γνωμη μου παντως, καλα εκανε.

Κρίμα που γράφεις τέτοια πράγματα, τέτοιες απόψεις τις θεωρώ πολύ επικίνδυνες. :thumbsdown:

Καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις: ότι μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα αυθαιρεσίας, ο καθένας προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί. Κι επειδή ο άλλος με τη μηχανή μπορεί να κάνει τη πουστιά και να φύγει, ο αστυνομικός κάνει κι αυτός τη πουστιά να του αρπάξει τα κλειδιά για να φέρει τη κατάσταση στα ίσα. Κι έπειτα, επειδή μαθαίνει ότι ο τύπος είναι κι αυτός ένστολος, του κάνει και σκόντο στη κλήση. Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν με τη λογική του μπακαλόγατου.

Σωστά; Λάθος!

Αυτή ακριβώς είναι η μαλακία μας. 2 λάθη δεν κάνουν ένα σωστό!

Ο αστυνομικός δεν έπρεπε να τη δει τιμωρός του εγκλήματος κι έτσι, αλλά να ακολουθήσει ακριβώς τη προβλεπόμενη τυπική διαδικασία. Και μετά να ράψει πλήρες κουστουμάκι για κάθε μια παράβαση που έκανε ο έτερος μαλάκας. Και όποιος μαλάκας σε αντίστοιχη περίπτωση δείξει στρατιωτική/αστυνομική ταυτότητα στον έλεγχο, λέγοντας με νόημα "συνάδερφε..." να τον πάρει ο διάολος.

Τέτοιου είδους απόψεις είναι που έχουν εγκαταστήσει τη νοοτροπία του να σκοτώνουν κάποιοι μπάσταρδοι που έπιασαν ένα ΑΚ-47 στα χέρια τους τυχαίους αστυνομικούς στο δρόμο επειδή την είδαν επαναστάτες, να σκοτώνουν κάποιοι μπάσταρδοι αστυνομικοί τυχαίους εφήβους στο δρόμο επειδή την είδαν Dirty Harry, κι εμείς να μαλακιζόμαστε νομίζοντας ότι υπάρχει έτσι έστω μια "ισορροπία" στα πράγματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η μονη λογικη της ολης πραξης ειναι αν γινοταν σε κοντινη περιοχη καποια αναταραχη η ληστεια και το παλικαρι ηταν με αναβασμενη πινακιδα και μαυρη ζελατινα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά του έκανε... !!

Έπρεπε να του ρίξει και μία φάπα επειδή ήταν στρατιωτικός και έκρυβε πινακίδα και δεν φορούσε και το κράνος !!

Γιατί μετά τα ξέρω εγώ, τι μου@#@κια είναι όλοι αυτοί.... " Έλα ρε φιλαράκι συνάδελφοι είμαστε"... κλπ. και ΓΛΥΨΕ ο ένας τον άλλο μετά"

Και λέω εγώ ρε φίλε γιατί όλοι οι μάγκες δεν φοράνε κράνος το καλοκαίρι. !!!

Οι μισοί είναι σώματα ασφαλείας και οι άλλοι μισοί είναι συγγενείς τους !

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί σου φαίνεται μαλακία βρε Γιώργο; Αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει. Έχουμε χάσει τόσο τη μπάλα -απ'όλες τις απόψεις- που ακόμα και τα προφανή μας κάνουν εντύπωση!

Κρίμα που γράφεις τέτοια πράγματα, τέτοιες απόψεις τις θεωρώ πολύ επικίνδυνες. :thumbsdown:

Καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις: ότι μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα αυθαιρεσίας, ο καθένας προσπαθεί να τα βγάλει πέρα όπως μπορεί. Κι επειδή ο άλλος με τη μηχανή μπορεί να κάνει τη πουστιά και να φύγει, ο αστυνομικός κάνει κι αυτός τη πουστιά να του αρπάξει τα κλειδιά για να φέρει τη κατάσταση στα ίσα. Κι έπειτα, επειδή μαθαίνει ότι ο τύπος είναι κι αυτός ένστολος, του κάνει και σκόντο στη κλήση. Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν με τη λογική του μπακαλόγατου.

Σωστά; Λάθος!

Αυτή ακριβώς είναι η μαλακία μας. 2 λάθη δεν κάνουν ένα σωστό!

Ο αστυνομικός δεν έπρεπε να τη δει τιμωρός του εγκλήματος κι έτσι, αλλά να ακολουθήσει ακριβώς τη προβλεπόμενη τυπική διαδικασία. Και μετά να ράψει πλήρες κουστουμάκι για κάθε μια παράβαση που έκανε ο έτερος μαλάκας. Και όποιος μαλάκας σε αντίστοιχη περίπτωση δείξει στρατιωτική/αστυνομική ταυτότητα στον έλεγχο, λέγοντας με νόημα "συνάδερφε..." να τον πάρει ο διάολος.

Τέτοιου είδους απόψεις είναι που έχουν εγκαταστήσει τη νοοτροπία του να σκοτώνουν κάποιοι μπάσταρδοι που έπιασαν ένα ΑΚ-47 στα χέρια τους τυχαίους αστυνομικούς στο δρόμο επειδή την είδαν επαναστάτες, να σκοτώνουν κάποιοι μπάσταρδοι αστυνομικοί τυχαίους εφήβους στο δρόμο επειδή την είδαν Dirty Harry, κι εμείς να μαλακιζόμαστε νομίζοντας ότι υπάρχει έτσι έστω μια "ισορροπία" στα πράγματα...

Σε εναν ιδανικο κοσμο-κοινωνια, θα επρεπε να λειτουργησει ακριβως οπως ειπες συνονοματε. Επειδη ομως απεχουμε ετη φωτος απο την ιδανικη κοινωνια, ειδικα εδω στην Ελλαδα, πρεπει να φυλας τον κ@λο σου πολυ-πολυ καλα. Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου, αλλα μεχρι να γινουν οοοοοοοοοολα αυτα, εγω θα επιμενω οτι καλα εκανε. Στο κατω-κατω οταν δεν εχεις τιποτα να κρυψεις, δεν εχεις και τιποτα να φοβηθεις. :_thumbsup:

PS: κι οπως εγραψε ηδη καποιος φιλος παραπανω, εχουμε ακουσει τη μια πλευρα μονο. Ισως μας διαφευγει καποια λεπτομερεια που θα μας εκανε να ταχθουμε υπερ του πολιτσμανου. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ξερουμε δηλαδη...Αν σκασει κανας τυπος και μας παρει τα κλειδια απο τη μηχανη τον αφηνουμε γιατι μπορει να ειναι μπατσος...

:nono::knuppel2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ξερουμε δηλαδη...Αν σκασει κανας τυπος και μας παρει τα κλειδια απο τη μηχανη τον αφηνουμε γιατι μπορει να ειναι μπατσος...

Κακήν κακού παίξε εσύ την μπουνιά και ότι και να ναι θα το υχαριστηθείς :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλά ειδικά αν έχεις και γάντι..βάρα άφοβα,τι μόνο αυτοί θα βαράνε? :knuppel2:

Εντάξει πέρα από την πλάκα,όχι μην το κάνεις αυτό...δεν αφήνεις σε κανένα να πάρει τα κλειδιά σου..και ο Πρωθυπουργός να στα ζητήσει,εσύ απλά δεν τα δίνεις....δεν έχει και αν,αν,αν...και αν είναι κλέφτης?Τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ εκεί έξω..άλλοι σκοτώνονται στα φανάρια και εσύ θα τον αφήσεις να πάρει τα κλειδιά σου?

Εγώ αυτό θα κάνω,δεν έχει μα και μου και δεν είναι ότι είμαι ο γ@μιας των επτανήσων...απλά για να βγάλω αυτά τα 6200 δούλευα σαν μ@λάκας επί 2 χρόνια..και θα αφήσω να μου πα΄ρουν έτσι τα κλειδιά? Yeah sureeeee :knuppel2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε εναν ιδανικο κοσμο-κοινωνια, θα επρεπε να λειτουργησει ακριβως οπως ειπες συνονοματε. Επειδη ομως απεχουμε ετη φωτος απ την ιδανικη κοινωνια, ειδικα εδω στην Ελλαδα, πρεπει να φυλας τον κ@λο σου πολυ-πολυ καλα. Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου, αλλα μεχρι να γινουν οοοοοοοοοολα αυτα, εγω θα επιμενω οτι καλα εκανε. Στο κατω-κατω οταν δεν εχεις τιποτα να κρυψεις, δεν εχεις και τιποτα να φοβηθεις. :_thumbsup:

Το να μην έχω κάτι να κρύψω δεν συνεπάγεται με το υποκύπτω και ανέχομαι τα καπρίτσια του κάθε βλάκα που την είδε Ράμπο......

Εφόσον δεν προκάλεσα κάτι και δεν έκανα κάτι που να τον κάνει να φερθεί με τέτοιο τρόπο απαιτώ να μου φερθεί σαν άνθρωπο ισάξιο του (που τέτοια τύχη....10 πατώματα πιο κάτω είναι οι περισσότεροι) και όχι σαν ένα εγκληματία που καθάρισε 10 άτομα και τρέχει για την ζωή του....

Την επόμενη φορά τι θα κάνει αν ξεθαρέψει και άλλο? Θα μας βάλει το πιστόλι στο κρόταφο για να σβήσω την μότα και να του δείξω το γαμημένο το διπλωμα?

Και τουπέ να έχω που λέει ο λόγος και πάλι βρε άσχετε βλαμμένε μπαγλαμά....εσύ πρέπει να είσαι κύριος....πρέπει να είσαι υπόδειγμα και παράδειγμα.

Αν σε απειλήσω και νιώσεις ότι κινδυνεύεις κάνε με ότι θες μετά......αλλά μετά....όχι πριν!

Έλεος....γέμισε ο τόπος με τσογλάνια μπατσάκια, με τρόπους του μεσαίωνα και αγωγή μηδενική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλεος....γέμισε ο τόπος με τσογλάνια μπατσάκια, με τρόπους του μεσαίωνα και αγωγή μηδενική.

Ομοιως σου λεω Αντρεα οτι γεμισε ο τοπος με κουραδομαγκες που στο αυτονοητο (ελεγχος της αστυνομιας) μιλανε για αυθαιρεσια κλπ. Εχεις δει ποσα και ποσα τοπικ κατα καιρους εχουν ανοιχθει του στυλ "μαλακες κωλομπατσοι που με εγραψαν γιατι δεν ειχα διπλωμα, πινακιδες και η εξατμιση μου ξυπνουσε 6 οικοδομικα τετραγωνα". Αστο λοιπον, η ουσια ειναι οτι ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ μας, αστυνομικοι και μη, νομιζουμε οτι μπορουμε να γαμησουμε τον κοσμο ολο.

Ξαναλεω οτι και μενα θα με χαλαγε να μου κανει ο αλλος μια τετοια χειρονομια αλλα αν ετσι εκρινε εκεινη την ωρα (και τσιμπαγε πχ το παλαιοκωστα), καλα εκανε, σωστο-λαθος. Αλλωστε λαθη στη δουλεια μας κανουμε ολοι. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ομοιως σου λεω Αντρεα οτι γεμισε ο τοπος με κουραδομαγκες που στο αυτονοητο (ελεγχος της αστυνομιας) μιλανε για αυθαιρεσια κλπ. Εχεις δει ποσα και ποσα τοπικ κατα καιρους εχουν ανοιχθει του στυλ "μαλακες κωλομπατσοι που με εγραψαν γιατι δεν ειχα διπλωμα, πινακιδες και η εξατμιση μου ξυπνουσε 6 οικοδομικα τετραγωνα". Αστο λοιπον, η ουσια ειναι οτι ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ μας, αστυνομικοι και μη, νομιζουμε οτι μπορουμε να γαμησουμε τον κοσμο ολο.

Ξαναλεω οτι και μενα θα με χαλαγε να μου κανει ο αλλος μια τετοια χειρονομια αλλα αν ετσι εκρινε εκεινη την ωρα (και τσιμπαγε πχ το παλαιοκωστα), καλα εκανε, σωστο-λαθος. Αλλωστε λαθη στη δουλεια μας κανουμε ολοι. :_thumbsup:

Δεν διαφωνώ αλλά αν οι αστυνομικοί θέλουν να λέγονται επαγγελματίες και να είναι οι άλλοι κουραδόμαγκες, τότε πρέπει να έχουν ένα επίπεδο όταν κάνουν τη δουλειά τους και να μην πέφτουν στο επίπεδο του κουραδόμαγκα...

Αν δεν διατηρήσουν ένα επίπεδο, μόνοι τους χαλάνε το όνομά τους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια λετε τα ιδια και τα ιδια....δεν ξερετε τι ειχε προηγηθει και μακαρι να μην εισαστε στην θεση κανενος , αλλα ο ενας που παει στη δουλεια του και θελει να γυρισει σπιτι του ζωντανος οταν του λενε πεσε στα σκατα , φαε σκατα και βγες απο κει μεσα πεντακαθαρος , θα περεπει να το κανει. τοτε να δουμε τι θα εκανε ο καθενας απο εσας που ειναι εξω απο το χωρό και πολλα τραγουδια λεει , επειδη ετσι τον εμαθαν ή επειδη κουβαλα ψυχολογικα προβληματα γιατι μια μερα τον γραψανε για σουζες ή κρυμμενη πινακιδα :uglystupid2: που στη ελλαδα εννοειται οτι ειναι νομιμα ολα αυτα :blowup:

εξαλλου αν φιλος του φιλου ειναι καθαρος εντελως να παει σε ενα δικηγορο να του σκασει μια αγωγη να του ερθει ξαναστροφη του μπατσου αλλα δεν....γιατι..???? :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο αστυνομικός οφείλει να ενεργεί σύμφωνα με το νόμο.

Και ο νόμος ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον αστυνομικό που φέρει πολιτική ενδυμασία (είτε βρίσκεται εκτός υπηρεσίας είτε είναι αστυνομικός εν υπηρεσία που δικαιούται να κυκλοφορεί με πολιτική) να ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ πρώτα την ταυτότητά του και μετά να ενεργεί, εφόσον διαπιστώσει ύποπτη (κατά την κρίση του) ενέργεια.

Μόνο σε μία περίπτωση μπορεί να ενεργήσει χωρίς την παραπάνω διαδικασία: Οταν υπάρχει περίπτωση ΑΜΥΝΑΣ ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ. Να μην αναλύσω τώρα τί είναι το καθένα. Χοντρικά, μιλάμε για επείγουσες καταστάσεις, όπου υπάρχει (και έχει ΗΔΗ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ) επίθεση κατά του ίδιου του αστυνομικού ή κατά άλλου πολίτη, οπότε αίρεται η υποχρέωση της επίδειξης ταυτότητας και επιτρέπεται η άμεση ενέργεια προς το σκοπό της αποτροπής της ήδη εκδηλωμένης επίθεσης. Θυμίζω επίσης, ότι η άμυνα και η κατάσταση ανάγκης δικαιολογούν ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μόνο στο μέτρο της ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ της ήδη εκδηλωθείσας ΕΠΙΘΕΣΗΣ. Κάθε υπέρβαση αυτού του ορίου σημαίνει ότι δεν έχουμε άμυνα αλλά νέα επίθεση, οπότε ο "αμυνόμενος" γίνεται επιτιθέμενος και αξιολογείται ως αξιόποινη η συμπεριφορά του.

Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο αστυνομικός οφείλει να ενεργεί σύμφωνα με το νόμο.

Και ο νόμος ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον αστυνομικό που φέρει πολιτική ενδυμασία (είτε βρίσκεται εκτός υπηρεσίας είτε είναι αστυνομικός εν υπηρεσία που δικαιούται να κυκλοφορεί με πολιτική) να ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ πρώτα την ταυτότητά του και μετά να ενεργεί, εφόσον διαπιστώσει ύποπτη (κατά την κρίση του) ενέργεια.

Μόνο σε μία περίπτωση μπορεί να ενεργήσει χωρίς την παραπάνω διαδικασία: Οταν υπάρχει περίπτωση ΑΜΥΝΑΣ ή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ. Να μην αναλύσω τώρα τί είναι το καθένα. Χοντρικά, μιλάμε για επείγουσες καταστάσεις, όπου υπάρχει (και έχει ΗΔΗ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ) επίθεση κατά του ίδιου του αστυνομικού ή κατά άλλου πολίτη, οπότε αίρεται η υποχρέωση της επίδειξης ταυτότητας και επιτρέπεται η άμεση ενέργεια προς το σκοπό της αποτροπής της ήδη εκδηλωμένης επίθεσης. Θυμίζω επίσης, ότι η άμυνα και η κατάσταση ανάγκης δικαιολογούν ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ μόνο στο μέτρο της ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ της ήδη εκδηλωθείσας ΕΠΙΘΕΣΗΣ. Κάθε υπέρβαση αυτού του ορίου σημαίνει ότι δεν έχουμε άμυνα αλλά νέα επίθεση, οπότε ο "αμυνόμενος" γίνεται επιτιθέμενος και αξιολογείται ως αξιόποινη η συμπεριφορά του.

Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

Απολυτως... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωστος...αλλα οι προυποθεσεις της αμυνας ισχυουν τοσο για τον αστυνομικο οσο και για τον πολιτη.και επισης στην συγκεγκριμενη περιπτωση δεν ξερουμε τι προηγηθηκε για να μιλαμε για επιθεση....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα