GuRu 239 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2011 Τα γραμμικά για ελληνικό δρόμο, δεν είναι αρκετά πιο "επικίνδυνα"? Εγώ σκέφτομαι να το κάνω πιο πιστάδικο το μηχανάκι, βάζοντας γραμμικά, αλλά μετά φοβάμαι οτι σε καμιά βολτά θα μου πεταχτεί καμιά λακούβα στους βρωμόδρομους της χώρας μας και θα με ψάχνουν. Πες εντυπώσεις για δρόμο από τα wp σου! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Toumpas 383 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 Εμένα μου ακούγετε κάτι σαν απόσβεση συμπίεσης το προοδευτικό. Φαντάζομαι οτι ένα ΦΤΗΝΟ μπροστινό χωρίς ρυθμίσεις συμπίεσης και επαναφοράς θα επωφεληθεί από προοδευτικό. Το γραμμικό θέλει και την ρύθμιση του που όμως γίνεται σωστά και απόλυτα μιας και πάντα έχει "ακέραια" νούμερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2011 (τροποποιήθηκε) Τα γραμμικά για ελληνικό δρόμο, δεν είναι αρκετά πιο "επικίνδυνα"? Εγώ σκέφτομαι να το κάνω πιο πιστάδικο το μηχανάκι, βάζοντας γραμμικά, αλλά μετά φοβάμαι οτι σε καμιά βολτά θα μου πεταχτεί καμιά λακούβα στους βρωμόδρομους της χώρας μας και θα με ψάχνουν. Πες εντυπώσεις για δρόμο από τα wp σου! :) To μηχανακι σου, ετσι κι αλλιως γραμμικα φοραει, οποτε δε θα αλλαξει τιποτα στη λειτουργια του μπροστινου σου. Εκτος των αλλων μη ξεχνας οτι το δικο σου και το R1 εχουν μπροστινο που ολοι οι αλλοι εμεις με τα ελατηρια και τα λοιπα προσπαθουμε μοιασουμε. Πριν ρυθμισω το μπροστινο μου, οδηγησα ενα R1 και ενθουσιαστηκα και απο τοτε αρχισα να σκαλιζω. Ενταξει δε μιλαμε για τρομακτικη διαφορα αλλα για το δικο μου στυλ ειναι οτι ακριβως εψαχνα Εντυπωσεις απ το δρομο: Τα νεα ελατηρια-λαδια κατ αρχην μου εδωσαν επιπλεον διαδρομη να ρυμθισω προφορτιση που με τα κιλα μου τα μαμα ειχαν φτασει σχεδον στο τερμα, (και με τη ρυθμιση βεβαιως) το μηχανακι εδειξε πιο ομοιογενες και δεμενο, δε βουταει τοσο γρηγορα (οσο πριν) στα φρενα. Ασφαλως μιλαμε για μια αναρτηση που ηταν σκληρη και αβολη για καθημερινη χρηση και τις δρομαρες μας, τωρα εχει γινει ενα κλικ παραπανω. Θεωρω οτι με μια τετοια μετατροπη σε μηχανη με γωνια καστερ κατω των 24 μοιρων, η χρηση σταμπιλιζατερ ειναι επιβεβλημενη. Φυσικα πολλα μοντελα εχουν, μεταξυ αυτων και το δικο μου που εργοστασιακο μεν αλλα αρκει για το επιπεδο μου δε. Το θεμα της λακουβας που θετεις υπαρχει, μιας οι αναρτησεις στα SS ειναι οτι πιο ξενο για τους δρομους μας. Εφοσον ομως εχεις διαλεξει SS ειναι εις γνωσην σου. Τα aftermarket γραμμικα δε θα χειροτερεψουν την κατασταση, ισα ισα που με σωστη ρυθμιση θα φερεις το μπροστινο στο σωστο ευρος λειτουργιας του, με αποτελεσμα να λειτουργουν και πιο σωστα η αποσβεση συμπιεσης και επαναφορας. Γενικως κανουν καλο, αλλου ελαχιστο και αλλου πολυ, εκτος αν κανει καποιος χοντρη μαλακια (πχ να παρει WP για αναβατη 100 κιλα και να ειναι ο ιδιος 70) Τροποποιήθηκε Ιούνιος 10 , 2011 από τον Messer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GuRu 239 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2011 To μηχανακι σου, ετσι κι αλλιως γραμμικα φοραει, οποτε δε θα αλλαξει τιποτα στη λειτουργια του μπροστινου σου. Εκτος των αλλων μη ξεχνας οτι το δικο σου και το R1 εχουν μπροστινο που ολοι οι αλλοι εμεις με τα ελατηρια και τα λοιπα προσπαθουμε μοιασουμε. Πριν ρυθμισω το μπροστινο μου, οδηγησα ενα R1 και ενθουσιαστηκα και απο τοτε αρχισα να σκαλιζω. Ενταξει δε μιλαμε για τρομακτικη διαφορα αλλα για το δικο μου στυλ ειναι οτι ακριβως εψαχνα Εντυπωσεις απ το δρομο: Τα νεα ελατηρια-λαδια κατ αρχην μου εδωσαν επιπλεον διαδρομη να ρυμθισω προφορτιση που με τα κιλα μου τα μαμα ειχαν φτασει σχεδον στο τερμα, (και με τη ρυθμιση βεβαιως) το μηχανακι εδειξε πιο ομοιογενες και δεμενο, δε βουταει τοσο γρηγορα (οσο πριν) στα φρενα. Ασφαλως μιλαμε για μια αναρτηση που ηταν σκληρη και αβολη για καθημερινη χρηση και τις δρομαρες μας, τωρα εχει γινει ενα κλικ παραπανω. Θεωρω οτι με μια τετοια μετατροπη σε μηχανη με γωνια καστερ κατω των 24 μοιρων, η χρηση σταμπιλιζατερ ειναι επιβεβλημενη. Φυσικα πολλα μοντελα εχουν, μεταξυ αυτων και το δικο μου που εργοστασιακο μεν αλλα αρκει για το επιπεδο μου δε. Το θεμα της λακουβας που θετεις υπαρχει, μιας οι αναρτησεις στα SS ειναι οτι πιο ξενο για τους δρομους μας. Εφοσον ομως εχεις διαλεξει SS ειναι εις γνωσην σου. Τα aftermarket γραμμικα δε θα χειροτερεψουν την κατασταση, ισα ισα που με σωστη ρυθμιση θα φερεις το μπροστινο στο σωστο ευρος λειτουργιας του, με αποτελεσμα να λειτουργουν και πιο σωστα η αποσβεση συμπιεσης και επαναφορας. Γενικως κανουν καλο, αλλου ελαχιστο και αλλου πολυ, εκτος αν κανει καποιος χοντρη μαλακια (πχ να παρει WP για αναβατη 100 κιλα και να ειναι ο ιδιος 70) Καλά, δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα, εδώ δεν ήξερα οτι υπάρχουν για αναβάτη με διαφορετικό βάρος, νόμιζα οτι όλα γίνονται από τις ρυθμίσεις! Σκέφτομαι κάποια στιγμή να τα αλλάξω, μιας και έχω ακούσει από πολλούς οτι είναι από τις καλύτερες βελτιώσεις που μπορείς να κάνεις από άποψη βελτίωσης/τιμή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες