Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2010 (τροποποιήθηκε) Εδω και αρκετο καιρο μου ειχε καρφωθει η ιδεα να αλλαξω ελατηρια στο μπροστινο μου, γιατι κατι δε μου αρεσε στη λειτουργεια του. Αφου πειραματιστηκα με τη ρυθμιση του, το μονο που καταφερα ειναι να το φερω στα νερα μου αλλα οχι τελειως. Παντα οταν γυρναω ειτε απο βολτα ειτε απο πιστα, παροτι δουλευει ακρως ικανοποιητικα, παντα λειπει το κερασακι που θα με κανει να πω ' ε ναι ρε π@στη μου'. Τελικα ειπα να κανω το βημα-πειραμα και να παρω ελατηρια και επι της ευκαριας να αλλαξω και λαδια. Σε συζητησεις απο δω κι απο κει με ειχαν πεισει οτι επρεπε να αλλαξω και να βαλω προοδευτικα. Εγω φυσικα σαν ξεροκεφαλος απο φυση πηρα γραμμικα με λογικη που δεν χρειαζεται να αναλυσω εδω. Ψαχνοντας λοιπον βρηκα αυτο το αρθρακι Γραμμικα - Οταν ολοκληρο το ελατηριο εχει κατασκευστει με ιδιο βημα σε ολο το σπειρωμα, ετσι καθε κιλο δυναμης εχει την ιδια επιδραση σε ολο το μηκος του ελατηριου Προοδευτικα - Εχουν κατασκευαστει με προοδευτικο βημα σπειρωματος απο πυκνοτερο εως πιο αραιο, εχοντας ετσι αυξανομενη αντισταση στην συμπιεση Αυτοι που ειναι υπερ των προοδευτικων ελατηριων θα σας πουν οτι βαζετε το καλυτερο. Βαζετε ενα ελατηριο το οποιο ειναι μαλακο στην αρχη ωστε να απορροφα τις μικρες ανωμαλιες προσφεροντας ανετο 'περπατημα' αλλα και σκληρο στη συνεχεια ωστε να αντιμετωπισει μεγαλυτερες ανωμαλιες, τη μεγαλη φορτιση στο φρεναρισμα εμποδιζοντας τον τερματισμο του μπροστινου. Τα προοδευτικα ελατηρια ειναι πολυ διαδεδομενα στις touring και sportouring μηχανες Γιατι λοιπον αυτοι που ειναι υπερ των γραμμικων ισχυριζονται οτι τα γραμμικα ειναι καλυτερα? Τι προβλημα μπορει να εχουν τα προοδευτικα? Το πρωτο προβλημα ειναι οτι τα supersport και τα racing μηχανακια δεν εχουν αρκετη διαδρομη αναρτησης για να εκμεταλλευτουν τα προτερηματα των προοδευτικων ελατηριων. Το αρχικο και μαλακοτερο μερος του προοδευτικου κατα το ζορισμα χρησιμοποιηται αμεσως αφηνοντας περιορισμενη διαδρομη αναρτησης για να λειτουργησει το σκληροτερο μερος,εχοντας ως αποτελεσμα μικροτερη ελαστικοτητα και λιγοτερη προσφυση. Το δευτερο προβλημα ειναι οτι οι αποσβεσεις πρεπει να ταιριαζουν με την αντισταση στη συμπιεση των ελατηριων και ειδικοτερα η ρυθμιση της αποσβεσης επαναφορας και με τα προοδευτικα ελατηρια αυτο ειναι αδυνατο. Η ρυθμιση των αποσβεσεων ειναι λιγο συμβιβασμος και η μη σταθερη αντισταση στη συμπιεση των προοδευτικων ελατηριων κανει τη ρυθμιση πολυ πολυ πιο δυσκολη δουλεια Το συμπερασμα...Για supersport και αγωνιστικες μηχανες ολοι οι βελτιωτες προτεινουν γραμμικα ελατηρια αλλα αν εχετε τουστικη ή sportouring μηχανη τα προοδευτικα ειναι η τελεια επιλογη. Ποια ειναι τελικα καλυτερα? Δεν υπαρχει σαφης απαντηση. Κυριος γνωμονας σας πρεπει να ειναι ο τυπος της μηχανης σας αλλα τι ζητατε απο την αναρτηση σας Τωρα με το καλο ας ερθουν, ας ολοκληρωθει η μετατροπη και εδω ειμαστε, και βλεπουμε .... τη διαφορα μεταξυ του εργοστασιακου και του WP Τροποποιήθηκε Αύγουστος 9 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Όντως ισχύει αυτό που λέει το άρθρο. Βασικά μιλάμε για αναρτήσεις με maximum διαδρομή έως 120χιλ που συνήθως έχουν τα SS. Αν έχεις παραπάνω διαδρομή, θα μπορούσες να βάλεις και προοδευτικά. Επίσης παίζουν και διάφορες σκληρότητες ελατηρίων ακόμα και στα προοδευτικά. Για μένα δηλαδή, αν μπει ένα προοδευτικό ελατήριο σε SS δεν θα είναι άσχημο από την στιγμή που η μοτοσυκλέτα κινείται σχεδόν κάθε μέρα κι όχι μόνο σε πίστα ή γρήγορα στροφιλίκια. Έτσι θα έχεις μια πιο άνετη ανάρτηση για κάθε μέρα κι όταν την πιέσεις σε στροφές ή πίστα, θα γίνεται πιο σκληρή. Αν η μοτό επί το πλείστον δεν κυκλοφορεί κάθε μέρα και είναι μόνο για βόλτες ή πίστα, τα γραμμικά σε αυτή την κατηγορία είναι μονόδρομος! Τα προοδευτικά κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά, στο on off μηχανάκια αλλά και στα ψηλά στρητ όπως είναι το TDM, το Tiger, το Versys κτλ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Ναι δικιο εχεις. Απ οτι καταλαβα οι τυποι μιλουν για οριακες καταστασεις. Καταννοω πληρως οτι η απολυτη ρυθμιση της αποσβεσης και της αποσβεσης επαναφορας ειναι μανικι με προοδευτικα ελατηρια καθως η προοδευτικοτητα βαζει μια ακομη μεταβλητη στο παιχνιδι. Αλλα και εγω νομιζω οτι τα προοδευτικα θα ειναι πιο 'ανετα'. Εγω παντως ειμαι διατεθιμενος να θυσιασω ανεση (μιας και δε κυκλοφοραω καθε μερα) για να εχω οσο πιο καλα ρυθμισμενη αναρτηση Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 πολυ ενδιαφερον θεμα! +1 ουτε που ηξερα την υπαρξη διαφορετικων τυπων ελατηριων. οδηγικα ακουγεται να κανουν καλυτερη δουλεια τα προοδευτικα για μενα αλλα η αλλαγη στη συμπεριφορα της αναρτησης οσο πιο συμπιεσμενη τοσο πιο σκληρη δε θα εχει αρνητικο αντικτιπο στην αισθηση του μπροστινου? η απλα διαφορετικο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelthing 132 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Πρόσφατα σχετικά άλλαξα ελατήρια στη Busa σε προοδευτικά hyperpro. Έφαγα και λίγο χρόνο και μερικές βόλτες για τις ρυθμίσεις και οφείλω να ομολογήσω πως η αίσθηση την οποία μου δίνει τώρα η μηχανή είναι ότι "διαβάζει" καλύτερα το δρόμο αλλά και ότι είναι πιο ασφαλής σε απότομα χωσίματα (το δοκίμασα επί τούτου καθώς σε ευθεία δεν θα δεις και τη μεγάλη διαφορά). Μου δίνει πολύ μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες. Βέβαια όλα αυτά μπορεί να οφείλονται σε μεγαλύτερο βαθμό στο γεγονός της τοποθέτησης νέων ελατηρίων παρά στη διαφορά γραμμικών - προοδευτικών. Πάντως και εντελώς πεσιμιστικά να το δώ, με τα προοδευτικά δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα ή μη θεμιτή συμπεριφορά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Έχω προοδευτικά στην μότα μου. Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να γίνει σώβρακο (μαλακή) ή κούτσουρο (σκληρή). Το καλό με τα προοδευτικά είναι ότι μπορείς να έχεις και το ενδιάμεσο. Πχ να είναι εντελώς μαλακή στην αρχή της διαδρομής και στο υπόλοιπο της να σκληραίνει προοδευτικα. Το πόσο προοδευτικά και το πόσο μαλακή θα είναι στην αρχή το καθορίζει η δυνανότητα ρύθμισης της ανάρτησης της μότας. Τον τελευταίο μήνα πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις αυτές. Η σκληρή ανάρτηση δεν είναι και ότι καλύτερο για τους δρόμους μας. Στην παραμικρή ανωμαλία χοροπηδάει η μότα και σε λακούβα κοπανάει (και έχει τύχει να αιωρούμαι για κλάσματα του δευτερολέπτου) με όλη την σημασία της λέξεως. Γνώμη μου για καθημερινή χρήση είναι μονόδρομος τα προοδευτικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Πολυ χρησιμες πληροφοριες. Ουτε που ηξερα την υπαρξη δυο διαφορετικων τυπων ελατηριων. Ηξερα μονο οτι μπορει να χωριζονται σε σκληρα ή μαλακα κατα μια εννοια αλλα περι προοδευτικοτητας και γραμμικοτητας δεν γνωριζα. Παντως εξ'οσων διαβασα για μενα ανεξαρτητως μοτοσυκλετας θα πρεπει να μου ταιριαζουν γαντι τα προοδευτικα! Βεβαια ντριμ μπαικ και στην κορφη ολων εχω το ντερο, οποτε η αποψη μου ειναι εντελως υποκειμενικη!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 πολυ ενδιαφερον θεμα! +1 ουτε που ηξερα την υπαρξη διαφορετικων τυπων ελατηριων. οδηγικα ακουγεται να κανουν καλυτερη δουλεια τα προοδευτικα για μενα αλλα η αλλαγη στη συμπεριφορα της αναρτησης οσο πιο συμπιεσμενη τοσο πιο σκληρη δε θα εχει αρνητικο αντικτιπο στην αισθηση του μπροστινου? η απλα διαφορετικο? Βασικα αυτη η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι αυτη που δε μ αρεσει. Νιωθω (κατα κυριο λογο στο φρεναρισμα) οτι βυθιζει αποτομα και μετα σκληραινει. Επισης σε στροφες με πολλα χλμ νιωθω το μπροστινο πολυ ελαφρυ. Δεν εχει δωσει καποιο κακο δειγμα απο αποψη κρατηματος αλλα μου δινει μια ανασφαλεια...Δε ξερω. Ισως ειναι και το στυλ της οδηγησης. Θα δοκιμασω και τα γραμμικα τωρα και θα δω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Πολυ χρησιμες πληροφοριες. Ουτε που ηξερα την υπαρξη δυο διαφορετικων τυπων ελατηριων. Ηξερα μονο οτι μπορει να χωριζονται σε σκληρα ή μαλακα κατα μια εννοια αλλα περι προοδευτικοτητας και γραμμικοτητας δεν γνωριζα. Παντως εξ'οσων διαβασα για μενα ανεξαρτητως μοτοσυκλετας θα πρεπει να μου ταιριαζουν γαντι τα προοδευτικα! Βεβαια ντριμ μπαικ και στην κορφη ολων εχω το ντερο, οποτε η αποψη μου ειναι εντελως υποκειμενικη!!!! Eίπες τη μαγική λέξη τώρα ...Dero :D ΑΥΤΟ κι αν θέλει άμεσα αναρτήσεις! Δεν ξέρω τι κάνουν στο τελευταίο μοντέλο, αλλά τα παλαιότερα, με το που έβγαινες από την αντιπροσωπεία κι είχες σκάσει τα φράγκα να το πάρεις, έπρεπε να μπεις κατευθείαν σε αναρτησάδικο να φτιάξεις μπροστινό και να αλλάξεις αμορτισέρ πίσω. Οι αναρτήσεις του είναι για πολύ άνεση λέμε και χάνει κατά πολύ οδηγικά το μηχανάκι. Θα στο επιβεβαιώσει κι ο Παναγιώτης όταν γυρίσει από Mugello και δει το θέμα. Άλλο μηχανάκι μετά λέμε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vittorio 1.259 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Eίπες τη μαγική λέξη τώρα ...Dero :D ΑΥΤΟ κι αν θέλει άμεσα αναρτήσεις! Δεν ξέρω τι κάνουν στο τελευταίο μοντέλο, αλλά τα παλαιότερα, με το που έβγαινες από την αντιπροσωπεία κι είχες σκάσει τα φράγκα να το πάρεις, έπρεπε να μπεις κατευθείαν σε αναρτησάδικο να φτιάξεις μπροστινό και να αλλάξεις αμορτισέρ πίσω. Οι αναρτήσεις του είναι για πολύ άνεση λέμε και χάνει κατά πολύ οδηγικά το μηχανάκι. Θα στο επιβεβαιώσει κι ο Παναγιώτης όταν γυρίσει από Mugello και δει το θέμα. Άλλο μηχανάκι μετά λέμε! Γκουχχ-Γκουχχ....εεεεε εκεί "παίζει" κι αυτό: Δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις Λάθος παράδειγμα! Πάντως σε αναρτήσεις σε μεγάλες διαδρομές τα προοδευτικά κάνουν πολύ δουλειά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4 , 2010 Γκουχχ-Γκουχχ....εεεεε εκεί "παίζει" κι αυτό: Δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις Λάθος παράδειγμα! Πάντως σε αναρτήσεις σε μεγάλες διαδρομές τα προοδευτικά κάνουν πολύ δουλειά... Καλα αν μπορουσε να φανταστει ο γιαπωνεζος/ολλανδος/σουηδος κλπ κατασκευαστης αναρτησεων που περπατουν οι αναρτησεις που πουλαει (εθνικο μας δικτυο) θα γελουσε 5 μερες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 Γκουχχ-Γκουχχ....εεεεε εκεί "παίζει" κι αυτό: Δεν είναι μόνο οι αναρτήσεις Λάθος παράδειγμα! Πάντως σε αναρτήσεις σε μεγάλες διαδρομές τα προοδευτικά κάνουν πολύ δουλειά... Όχι ρε συ. Το έλεγε και πριν πάει Ιταλία! :P (To είδε στους Ελληνικούς δρόμους και έλεγε ότι δεν περίμενε με τίποτα να έχουν τόση διαφορά οι αναρτήσεις της μαμάς με τα αφτερ στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
liakos29 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 2 τυποι ελατηριων?πολυ καλο τοπικ messer,μπραβο,να μαθαινουμε κ τιποτα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 Μπράβο καλά έκανες και ανέβασες ασυτήν την λεπτομέρια, ψαχνόμουν κι εγώ για αλλαγή ελλατηρίων (βέβαια δεν παίζουν λεφτά)και είχα καταλήξει στα προοδευτικά. Μάλλον όμως έχεις δίκιο για τον τρόπο χρήσης της μοτοσυκλέτας, αφού δεν την χρησιμοποιώ για καθημερινή μετακίνηση λόγω παπιού. Έχεις διαβάσει το "εγχειρίδιο της ανάρτησης" που έβγαλε το powerbikes ? Εαν όχι κάντο είναι πολύ καλό και κατατοπιστικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 (τροποποιήθηκε) Μπράβο καλά έκανες και ανέβασες ασυτήν την λεπτομέρια, ψαχνόμουν κι εγώ για αλλαγή ελλατηρίων (βέβαια δεν παίζουν λεφτά)και είχα καταλήξει στα προοδευτικά. Μάλλον όμως έχεις δίκιο για τον τρόπο χρήσης της μοτοσυκλέτας, αφού δεν την χρησιμοποιώ για καθημερινή μετακίνηση λόγω παπιού. Έχεις διαβάσει το "εγχειρίδιο της ανάρτησης" που έβγαλε το powerbikes ? Εαν όχι κάντο είναι πολύ καλό και κατατοπιστικό. Και γω ειχα καταληξει σε προοδευτικα. Ηξερα οτι υπαρχουν δυο τυποι, απλα νομιζα οτι τα προοδευτικα ειναι μια after-market μετατροπη (προς το καλο φυσικα). Δεν ειναι ετσι ομως. Και τα γραμμικα υπαρχουν στο παιχνιδι. Να προσθεσω εδω οτι εχει προοδευτικα ελατηρια και για το πισω αμορτισερ. Φανταζομαι ομως οτι ισχυει η ιδια αρχη σε σχεση με τη χρησιμοτητα τους. Ναι εχω διαβασει τη δευτερη εκδοση που ειχε το δικο μου μοντελο μεσα. Η αληθεια ειναι οτι χρειαστηκα πολλες-πολλες δοκιμες και τελικα οι ρυθμισεις ηταν διαφορετικες απ αυτες που εδινε, ηταν ομως μια καταπληκτικη βαση για να πατησω. Οντως πολυ καλο Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2010 από τον Messer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 Και γω ειχα καταληξει σε προοδευτικα. Ηξερα οτι υπαρχουν δυο τυποι, απλα νομιζα οτι τα προοδευτικα ειναι μια after-market μετατροπη (προς το καλο φυσικα). Δεν ειναι ετσι ομως. Και τα γραμμικα υπαρχουν στο παιχνιδι. Να προσθεσω εδω οτι εχει προοδευτικα ελατηρια και για το πισω αμορτισερ. Φανταζομαι ομως οτι ισχυει η ιδια αρχη σε σχεση με τη χρησιμοτητα τους. Ναι εχω διαβασει τη δευτερη εκδοση που ειχε το δικο μου μοντελο μεσα. Η αληθεια ειναι οτι χρειαστηκα πολλες-πολλες δοκιμες και τελικα οι ρυθμισεις ηταν διαφορετικες απ αυτες που εδινε, ηταν ομως μια καταπληκτικη βαση για να πατησω. Οντως πολυ καλο Είναι φυσικό να είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις από αυτές που δίνουν. Πρώτα, πρώτα όπως θα διαπίστωσες είναι τα κιλά του αναβάτη, δεύτερον είναι όπως είπες ο τρόπος οδήγησης και τρίτων είναι το μέρος και η διαδρομή που θα κάνεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 Eίπες τη μαγική λέξη τώρα ...Dero :D ΑΥΤΟ κι αν θέλει άμεσα αναρτήσεις! Δεν ξέρω τι κάνουν στο τελευταίο μοντέλο, αλλά τα παλαιότερα, με το που έβγαινες από την αντιπροσωπεία κι είχες σκάσει τα φράγκα να το πάρεις, έπρεπε να μπεις κατευθείαν σε αναρτησάδικο να φτιάξεις μπροστινό και να αλλάξεις αμορτισέρ πίσω. Οι αναρτήσεις του είναι για πολύ άνεση λέμε και χάνει κατά πολύ οδηγικά το μηχανάκι. Θα στο επιβεβαιώσει κι ο Παναγιώτης όταν γυρίσει από Mugello και δει το θέμα. Άλλο μηχανάκι μετά λέμε! Με τον Παναγιωτη τα εχουμε πει πολλες φορες απο κοντα και ειμαι σε θεση να γνωριζω τις εντυπωσεις του απο την ολοκαινουρια αναρτηση που του τοποθετησε. Κυριως απο τις γλαφυρες περιγραφες του λιγες μερες μετα την τοποθετηση. Εγω παντως ειμαι αναβατης "μεσων" ικανοτητων μη σου πω και χαμηλοτερα οποτε δεν ζητω το ιδανικο ή το ιδεατο απο μια αναρτηση. Η μανισια μου ειναι περα για περα ικανοποιητικη για τα δεδομενα μου και για τη χρηση που προκειται να της κανω. Αφου πρωτα με το καλο την αποκτησω την "κυρια" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 Είναι φυσικό να είναι διαφορετικές οι ρυθμίσεις από αυτές που δίνουν. Πρώτα, πρώτα όπως θα διαπίστωσες είναι τα κιλά του αναβάτη, δεύτερον είναι όπως είπες ο τρόπος οδήγησης και τρίτων είναι το μέρος και η διαδρομή που θα κάνεις. Ναι ενταξει αυτοι συνηθως ρυθμιζουν με αναβατη περι τα 70 κιλα. Εγω 70 κιλα ειμαι χωρις τα χερια και το ενα ποδι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 Με τον Παναγιωτη τα εχουμε πει πολλες φορες απο κοντα και ειμαι σε θεση να γνωριζω τις εντυπωσεις του απο την ολοκαινουρια αναρτηση που του τοποθετησε. Κυριως απο τις γλαφυρες περιγραφες του λιγες μερες μετα την τοποθετηση. Εγω παντως ειμαι αναβατης "μεσων" ικανοτητων μη σου πω και χαμηλοτερα οποτε δεν ζητω το ιδανικο ή το ιδεατο απο μια αναρτηση. Η μανισια μου ειναι περα για περα ικανοποιητικη για τα δεδομενα μου και για τη χρηση που προκειται να της κανω. Αφου πρωτα με το καλο την αποκτησω την "κυρια" Το να έχει μια μοτοσυκλέτα σωστές αναρτήσεις και όσο το δυνατόν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, δεν είναι προνόμιο των χεράδων! Ίσα ίσα που αυτοί με τις λιγότερες ικανότητες χρειάζονται περισσότερο την σωστή ανάρτηση! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iced 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2010 (τροποποιήθηκε) Ναι οντως η αληθεια ειναι οτι εχει διαφορα μια καλη αναρτηση με μια σκληρη για πιστα (χεραδες) και ετσι οι περισσοτεροι μπερδευονται και νομιζουν οτι δεν την χρειαζονται... Θεωρουν οτι με τα νεα λαστιχα ειναι οκ. Αλλα ναι, το λαστιχο παταeι κατω, αλλα ποιος δινει "την ενοτλη" να πατησει?? ;-) H αναρτηση Τροποποιήθηκε Ιούνιος 5 , 2010 από τον iced Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 (τροποποιήθηκε) Μολις παρελαβα γραμμικο ελατηριο WP. Ωραιο το κουτι δε λεω. Ανοιγω... Μωρε πουν τα ελατηρια? Κοιταω αριστερα τιποτις, κοιταω δεξια βλεπω κατι ελατηριακια, λεω λαθος καναν, αυτα ειναι για το ποδηλατο! Ηξερα οτι ηταν μικρα, αλλα οχι και τοσο! Τροποποιήθηκε Ιούνιος 27 , 2010 από τον Messer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Τι λες, μεγάλα είναι, πάμε για endourάδα ; Έτσι, να ζηλεύεις στο παπί φοράω μεγαλήτερα. Τώρα σοβαρά, πες μα τιμή, τόπος αγοράς και ποιός θα στα περάσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Τι λες, μεγάλα είναι, πάμε για endourάδα ; Έτσι, να ζηλεύεις στο παπί φοράω μεγαλήτερα. Τώρα σοβαρά, πες μα τιμή, τόπος αγοράς και ποιός θα στα περάσει. Πηραμε ενα ζευγαρι αμορτισερ bitubo για σκουτερ απο Ιταλια, και τον ρωτησα αν ειχε τιποτα για gsx-r 600 k4-k5 και μου ειπε με 72ε αυτα. Συν μεταφορικα απο μισα 14+72=86. Λεω τυλιχτα μαζι με τα αμορτισερ και στειλτα Η τιμη φυσικα ειναι χωρις λαδια (+16 ευρω περιπου) αλλα δε πειραζει θα βαλω bel-ray που εμπιστευομαι. Η αλλαγη θα γινει στο συνεργειο φυσικα και σιγουρα μολις παιξει κανα φραγκο γιατι εχω και το service των 24000 που εχει βαλβιδες, μπουζι, υγρα φρενων, υγρα ψυγειου, λαδια και δε συμμαζευεται Θα φαω καλα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
iced 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2010 Φιλε καλοριζικα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Αλλη μια ανασταση θεματος σημερα απο μενα. Την παρασκευη τελικα καταφερα να κανω το μεγαλο σερβις και να περασω και τα WP. Στο μεταξυ (εδω και 3 μηνες) εφερα το sag αναβατη στο 35 (ρυθμιση δρομου), με λιγα λογια εφερα την αναρτηση μου στα μετρα μου. Συμπιεση και αποσβεση ρυθμιστηκαν εκ νεου και το αποτελεσμα ηταν παρα πολυ καλο, οπως εγραψα σε καποιο αλλο τοπικ. Τι εγινε τωρα με τα WP? Κατ αρχην μπηκαν (φυσικα) νεα λαδια sae10 οπως προτεινει η WP. Μετα απο ρυθμιση του sag εκ νεου και μια προχειρη ρυθμιση αποσβεσεων και συμπιεσης (γιατι με το 10ρι λαδι εγινε κουτσουρο) το αποτελεσμα ειναι η λειτουργια του μπροστινου να ειναι εξαιρετικα ομοια με την ρυθμισμενη μανισια που ειχα πριν, αλλα με λιγοτερη προφορτιση, λιγοτερη συμπιεση και επαναφορα. Πλεον δηλαδη εχω περισσοτερα περιθωρια για ρυθμισεις. Μπορω να προφορτισω αρκετα ακομα (για πιστα πχ) και να παιξω με συμπιεση και επαναφορα χωρις να φτανω κοντα στο τελος τους. Για την συμπεριφορα και την αισθηση να πω εν ταχει οτι δεν ειδα καμια διαφορα στην στιβαροτητα του μπροστινου ουτε εχω αισθανθει καποια αλλαγη στην συμπεριφορα εκτος ισως μιας ελαχιστοτατης νευρικοτητας στα συνεχομενα σαμαρακια, που βεβαια μπορει να ειναι και απο την προχειρη ρυθμιση αποσβεσης επαναφορας και συμπιεσης. Ιδωμεν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες