Jump to content
yannisdoul

παραγγελια ανταλλακτικων απο Yamaha dealer

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους

πηγα σημερα στην yamaha για καπια ανταλκτικα που ηθελα και επειδη δεν ειναι διαθεσιμα και πρεπει να γινουν με παραγγελια απο ολλανδια μου ζητησαν να πληρωσω τα αεροπορικα εξοδα

σας εχει τυχει ποτε αυτο ?

αφου εγω θα το αγορασω απο αυτους γιατι να πληρωσω τα μεταφορικα ?

λιγο παραλογο δεν ειναι ?

και εαν πραγματι ετσι πρεπει να γινει ... ειναι υποχρεωμενοι να μου δωσουν και την αποδειξη απο τα μεταφορικα ε ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε μου, πρώτη φορά το ακούω αυτό και μου φαίνεται τρελό! Αν είναι έτσι, μην τα παραγγείλεις, παρ'τα καλύτερα μόνος σου κατευθείαν από το εξωτερικό! Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα τι παιζει με την yamaha συγκεκριμενα δεν ξερω ,αλλα πολλες φορες μπορει η παραγγελια σου να θελει 30 εργασιμες πχ να ερθει και να σου πει αν θες να ερθει σε 10πχ εργασιμες πρεπει να πληρωσεις καποιο εξτρα κοστος.

παντως κ εγω για ανταλλακτικα απο μηχανακι πρωτη φορα το ακουω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λιγο αργα αλλα.. :whistling:

Παντα υπηρχανε εξοδα στης αεροπορικες παραγγελιες, ειτε Yamaha ειτε απο Honda η οποια αλλη εταιρια..Ο δεαλερ πληρωνεια καποια εξοδα σε μια αεροπορικη παραγγελια οποτε καποιος πρεπει να την πληρωσει, δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα. Και μπανει μεσα στην τιμη του ανταλλακτικου. Ετσι οπως ειπωθηκε στο αρχικο ποστ φαινεται οτι του ζητησανε να πληρωσει ξεχωριστα τα μεταφορικα κατι που δεν ισχει, οποτε μαλλον μιλαμε για παρεξηγηση. Και μιλαμε για αυξηση τιμης της ταξης του 3% (Yamaha)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και οι δύο τελευταίες παραγγελίες που έχω κάνει θα έρχονταν από Ολλανδία μέσα σε δέκα εργάσιμες. Για το κόστος ο υπάλληλος αφού κοίταζε τον τιμοκατάλογο ανταλλακτικών, μου έλεγε «κάνει π.χ. 100 συν το ΦΠΑ 120». Για «μεταφορικά» δεν άκουσα ποτέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μηπως ειναι απατεωνια; ο ανιπροσωπος κοστολογει ενα ανταλλακτικο αφου πρωτα βαλει ολα τα εξοδα ,αγορας, μεταφορικων, εργατικων, και εκτελονισμου

ετσι ξερω τουλαχιστον, αν ειναι ετσι κοιτα να τα φερεις μονος σου απο το εξωτερικο(αν μπορεις) και ετσι γλιτωνεις την επιπλεον τιμη που θα σε χρεωνε ο dealer για να βγαλει το κερδος του..

δοκιμασες να πας σε καποιον αλλο dealer; να παρεις μια 2η γνωμη

α καλα τωρα ειδα οτι το θεμα ηταν θαμενοsmile.gif

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τιμη τιμοκαταλογου του ανταλλακτικου δεν αλλαζει, απλος θα του χρεωσουν εξτρα ειτε στο ιδιο τιμολογιο αγορας τα αεροπορικα εξοδα ειτε τελος του μηνα σε ενα συγκεντρωτικο τιμολογιο. Ειπαμε, καποιος πρεπει να τα πληρωσει αυτα τα εξοδα. Και δεν φαινονται πουθενα, εδω οπου και να πας με το καλημερα σου κανουν και μια εκπτωση, 5-10%.. αρα τα 3% + ειναι τιποτα.. Πολλες φορες τα καταστηματα δεν τα χρεωνουν καν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου έχει συμβεί σε μερικά όχι συνηθισμένα ανταλλακτικά (απο τη μοτοδυναμική στη Θησέως), τουλάχιστον δεν ήταν μεγάλη η χρέωση.. :think:

Τροποποιήθηκε από τον radd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, γιατί εμένα μου φαίνεται εντελώς αντιεπαγγελματικό όλο αυτό?

Συνήθως οι έμποροι συνυπολογίζουν όλα τα έξοδα και σου λένε μία και μόνο τιμή.

Άντε, το πολύ πολύ να σου πούν μία τιμή και επιπλέον το Φ.Π.Α +23%..

Αλοίμονο άν πληρώναμε το κάθε τί ξεχωριστά...

Με αυτή την λογική να απαιτούμε και εμείς απο τον έμπορο την βενζίνη που κάψαμε για να πάμε στο κατάστημα και την εργατοώρα που μπορεί να χάσαμε για να πάμε να παραγγείλουμε!

:thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, γιατί εμένα μου φαίνεται εντελώς αντιεπαγγελματικό όλο αυτό?

Συνήθως οι έμποροι συνυπολογίζουν όλα τα έξοδα και σου λένε μία και μόνο τιμή.

Άντε, το πολύ πολύ να σου πούν μία τιμή και επιπλέον το Φ.Π.Α +23%..

Αλοίμονο άν πληρώναμε το κάθε τί ξεχωριστά...

Με αυτή την λογική να απαιτούμε και εμείς απο τον έμπορο την βενζίνη που κάψαμε για να πάμε στο κατάστημα και την εργατοώρα που μπορεί να χάσαμε για να πάμε να παραγγείλουμε!

:thumbsup:

Αν παραγγειλεις κατι απ'εξω, δεν θα πληρωσεις μεταφορικα? Αν παραγγειλεις κατι απο ebay, δεν θα εχει διαφορετικα μεταφορικα αν το θελεις επειγον?

Ο εμπορος θα σου πει την τιμη του ανταλλακτικου οτι εχει 5€, αν το θελεις αεροπορικη θα παει 5,20€. Που ειναι ο αντιεπαγγελματισμος σε αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα