Jump to content
nicos

Crypton x

Recommended Posts

Εδώ και λίγο καιρό το μηχανάκι κάνει έναν παράξενο ήχο τικ τακ συνέχεια από την αριστερή πλευρά στο μέρος π είναι το μπροστά γρανάζι και πάντα όταν προχωράει με γκάζι το μηχανάκι(αν δεν έχω γκάζι σπάνια ακούγετε).... Όσο είμαι δικάβαλο το κάνει πάντα ενώ πολλές φορές το κάνει κ όταν είμαι μόνος μου....

Ξέρει κανείς τι μπορεί να γίνετε εδώ???

Το έχει πάθει κανένας αλλός????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φανταζομαι οτι κατι παιζει με την αλυσιδα. Ισως δεν την εχεις τεντωσει οσο πρεπει.

Κανε το εξης για να δεις αν παει κατι στραβα.

Ξεβιδωσε το πλαστικο που σου επιτρεπει να δεις το μπροστα γραναζι. Βαλε το μηχανακι στο διπλο σταντ και πες σε εναν φιλο σου να παταει το τιμονι προς τα κατω ωστε η πισω ροδα να ειναι σιγουρα στον αερα και να παιζει με το γκαζι. Εσυ αλλαζε ταχυτητες και προσπαθησε να εντοπισεις απο που ερχεται ο ηχος. Φυσικα κοιτας και στην περιοχη του γραναζιου, ισως "πηδαει" η αλυσιδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπα δεν νομίζω να είναι μηχανικό πρόβλημα...

πόσα χιλιόμετρα έχεις??

μήπως η αλυσίδα είναι πολύ τεντωμένη???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω 10.000χλμ και η αλυσίδα είναι κανονικά τεντωμένη με 2εκ περίπου περιθώριο.... :/

Κάτι για βαλβίδες άκουσα σε ένα άλλο forum...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχεις ρυθμίσει τις βαλβίδες??? εγώ τις έλεγξα στα 5.000 χιλιόμετρα και ήταν μια χαρά... ( ξανά, λέω να τις ελέγξω τώρα στις 7.000 χιλιόμετρα )

οι βαλβίδες στο X γενικά χτυπάνε εύκολα... καλό είναι να τις ελέγξεις...

εσύ δεν είπες ότι ο θόρυβος ακούγετε από το πίσω γρανάζι???

τα 2 εκατοστά είναι λίγο... το κανονικό όριο είναι 2,5 - 3,5 ή 2 - 3 εκατοστά... ( το λέει το manual )

καλό είναι να λασκάρεις λίγο την αλυσίδα :)

πόσο έντονος είναι ο θόρυβος???

πάντως για όποια πληροφορία χρειαστείς άνοιξε θέμα για να σε βοηθήσουμε :) :_thumbsup::thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον nikosm1993

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το γραναζι ειναι ενταξει κ δεν ακουγετε τελικα απο εκει ....τοτε παιζει να ειναι ο τενοντιρας της καδενας ...το κανει στα περισοτερα κριπτον κυριως οταν ειναι κρυο .....ακουγετε καπου μπροστα στα ποδια σου οπως καθεσαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το γραναζι ειναι ενταξει κ δεν ακουγετε τελικα απο εκει ....τοτε παιζει να ειναι ο τενοντιρας της καδενας ...το κανει στα περισοτερα κριπτον κυριως οταν ειναι κρυο .....ακουγετε καπου μπροστα στα ποδια σου οπως καθεσαι

Νομίζω κάτι τέτοιο πρέπει να είναι... αυτό επηρεάζεται από το βάρος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλισιδα πρεπει να παιζει 2εκ. οταν καθετε ενα ατομο πανω στ μηχανακι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έκανα και δεν είδα κάτι... Παίζει να είναι μηχανικό το πρόβλημα?

Δεν ειναι τπτ και σε μενα το εχει κανει.... Η αλυσιδα σ θελει αντισκουριακο και τεντωμα :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η μαλακία είναι ότι το κάνει μόνο όταν έχω το γκάζι ανοιχτό... αν ήταν μόνο η αλυσίδα δεν θα το έκανε συνέχεια? :waycon1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα δεν είσαι τόσο συγκεκριμένος... μια λες ακούγετε από πίσω... μια λες από την κεφαλή... μήπως μπορείς να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος από που ακούγετε ο θόρυβος???

της βαλβίδες ή πας στην yamaha και στις ρυθμίζουνε ( γύρο στα 15 ευρώ θέλει ) ή αν πιάνουν τα χέρια σου τις ρυθμίζεις μόνος σου... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο θόρυβος ακούγετε από μπροστά εκεί που είναι η αλυσίδα και κάνει ανά διαστήματα μικρά τσακ τσακ... όταν ανοίγεις το καπάκι που είναι για την αλυσίδα και έιναι ένα πλαστικό μαύρο που έχει λίγο κενό να κουνηθεί... λέτε να ακούγετε αυτό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλυσιδα ειναι θελει αντισκουριακο και τεντωμα...Αμα το κανεις και ριξεις και στα 2 γραναζια αντισκουριακο θα δεις οτι δν θα στο κανει.....Αυτο συμβαινει επειδη ξερενεται η αλυσιδα μενει χωρις γρασο η αντισκουριακο η οτι εχεις ριξει επανω :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αλυσιδα ειναι θελει αντισκουριακο και τεντωμα...Αμα το κανεις και ριξεις και στα 2 γραναζια αντισκουριακο θα δεις οτι δν θα στο κανει.....Αυτο συμβαινει επειδη ξερενεται η αλυσιδα μενει χωρις γρασο η αντισκουριακο η οτι εχεις ριξει επανω :closedeyes:

οκ πάω τώρα ;D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα