Jump to content
GN_AZ

Λάστιχα 120/70/17 - 180/55/17

Recommended Posts

Την συγκεκριμένη διάσταση την φοράνε τα περισσότερα street από 600cc έως 1000cc. Θα ήθελα την προσωπική σας εμπειρία. Όταν το αγόρασα φορούσε τα ΒΤ014 τα οποία αργότερα άλλαξα με τα D208. Καλύτερα τα Dunlop αργούν όμως να ζεσταθούν. Ψάχνοντας βρήκα οτι τα πιο αξιόλογα της κατηγορίας είναι τα

Dunlop : D208 (RR,GPA) και Qualifier (2006),

Metzeler : Sportec M-1,

Michelin : Pilot Power (2CT) και Pilot Sport

Pirelli : Diablo και Sport Demon

Βέβαια υπάρχουν και τα Bridgestone, Continental και Avon αλλά δεν έχω δει πολλές κριτικές γι'αυτά. Βασική ανάγκη για μένα τουλάχιστον είναι να ζεσταίνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Την συγκεκριμένη διάσταση την φοράνε τα περισσότερα street από 600cc έως 1000cc. Θα ήθελα την προσωπική σας εμπειρία. Όταν το αγόρασα φορούσε τα ΒΤ014 τα οποία αργότερα άλλαξα με τα D208. Καλύτερα τα Dunlop αργούν όμως να ζεσταθούν. Ψάχνοντας βρήκα οτι τα πιο αξιόλογα της κατηγορίας  είναι τα

Dunlop : D208 (RR,GPA) και Qualifier (2006),

Metzeler : Sportec M-1,

Michelin : Pilot Power (2CT) και Pilot Sport

Pirelli : Diablo και Sport Demon

Βέβαια υπάρχουν και τα Bridgestone, Continental και Avon αλλά δεν έχω δει πολλές κριτικές γι'αυτά. Βασική ανάγκη για μένα τουλάχιστον είναι να ζεσταίνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα

<{POST_SNAPBACK}>

αν θές περιμενε λίγο για τα Sportec M-3,αλλιως Michelin Pilot Power (2CT) και εγω στο gsxr μάλλον αυτα θα βάλω :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ΧΧ φόραγε αρχικά Avon Azzaro μα δεν πολυέμεινα ευχαριστημένος ώς προς αυτό που ρωτάς. Κατόπιν με τα Michelin Pilot Power ΈΠΑΘΑ ΠΛΆΚΑ...Τα λάστιχα μέσα σε ελάχιστα χιλιόμετρα αποκτούσαν την "κατάλληλη" θερμοκρασία...Όσο δε για αντοχή, με νορμάλ οδήγηση άντεξαν 13000 χλμ και μετά βγήκαν τα λινά. Τώρα δοκίμασα και τα Metzeler Rennsport μετχρσμνα οπότε σε λίγο καιρό θα σου πώ τις πρώτες εντυπώσεις.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα + λοιπόν για τα Pilot Power. Αντέχουν κανα δίμηνο ακόμα τα δικά μου οπότε μπορώ να περιμένω. Αυτό με τα μτχ πως το έκανες ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ φοράω τα Μ1. έμαθα τιμη για τα Μ3 γύρω στα 380 (τελική) δηλαδή λίγο ακριβότερα από τα Μ1.

Τα Power τα είχε φίλος και τα κράτησε για πολλά χλμ (12000) και ήταν πολύ ευχαριστημένος.

Τα Μ3 ως καινούρια δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα καλά αλλά έχουν καλές κριτικές.

Εγώ με τα μ1 πάντως είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....

άμα έχεις καιρό μπροστά σου ψάξ'το αλλά πε΄ρίμενε και "κριτικες" από άτομα που έχουν βάλει τα 2CT ή Μ3'

:bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν είχα το R6 φορούσε τα Bridgestone και δεν έμεινα και τόσο ευχαριστημένος, αν και τα είχα για 18.000χλμ. Μετά έβαλα τα Pirelli Diablo και δεν μου άρεσαν καθόλου. Μετά άλλαξα μηχανή και πήρα το Fazer 600 και φορούσε επάνω τα Pirelli Diablo από τα οποία έμεινα τρομερά ευχαριστημένος!!! Τα έχω με 17.000χλμ και ακόμη κρατάνε. Πιστεύω πως η επιλογή ελαστικού έχει να κάνει ανάλογα με την μηχανή και με τον τρόπο που οδηγάς. Τώρα πάντως θα δοκιμάσω τα Michelin.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έγω πάντως έβαλα τα ΒΤ014 και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Και ζεσταίνονται σχετικά γρήγορα και καλά πατάνε-κρατάνε :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια στιγμή βρε παιδιά...

Πώς το καταλαβαίνετε ότι ζεστάθηκαν;

Να το πως αλλιώς: αν μετά από 50χλμ με π.χ. 150χ/ω, το λάστιχο δεν κρατάει καλά, είναι γιατί δεν έχει ζεσταθεί ή γιατί, απλά, δεν είναι καλό λάστιχο;

Ακόμη και το αν κρατάει καλά, δύσκολο είναι να διαπιστωθεί παρεκτός μέσα σε πίστα. Κάθε στροφή είναι διαφορετική, και κυρίως κάθε κομμάτι ασφάλτου είναι διαφορετικό. Αν δεν στρίψεις στην ίδια στροφή με τα ίδια χ/ω, πώς θα κρίνεις αν κρατάει το λάστιχο;

Απόδειξη εξάλλου ότι πέφτει πολύ υποκειμενικότητα στην υπόθεση είναι ότι οι απόψεις είναι εντελώς μοιρασμένες, έχω δει άρθρα στο δίκτυο να φτύνουν τα 208, άλλα να τα εκθειάζουν, άλλα να παραμιλάνε για τα Pilot Power, άλλα για τα Pilot Corsa κ.ο.κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι δύσκολο να βάλεις το χέρι σου στο λάστιχο και να δείς αν έχει ανεβάσει θερμοκρασία η αν είναι παγωμένο :winking:

Εγω το κάνω πάντα για να καταλαβαίνω τι γίνεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αλλά εγώ έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές (μπορεί φυσικά να είναι και δολοπλοκία του marketing :angry: ) για τα Metzeler M-3. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα βάλω στο CB. Δεν ξέρω φυσικά αν είναι φτιαγμένα για μηχανή τέτοιου βάρους αλλά αν έρθει ο καιρός θα το ψάξω. Κατέληξα εκεί γιατί ήξερα ότι το Μ-1 το είχαν βάλει πολλοί με CB1300 σαν λάστιχο δεύτερης αλλαγής (ακόμη και στο long term test του περιοδικού moto) και εφόσον τα M-3 ευαγγελίζονται καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα Μ-1, μάλλον θα τα σκάσω τα 380?. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν μου επιτρέψεις θα σου προτείνω να σκεφτείς περισσότερο το βάρος του μοτοριού σου για τον τύπο ελαστικού που θα προτιμήσεις....

Στην Ελλάδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το οδόστρωμα συνεπώς είναι κατα τι απαγορευτικό να επιλέγεις σκληρά τουριστικά ελαστικά. Μια καλή λύση είναι μεσαία προς το μαλακά, εννοώ την γόμα τους.

Από την άλλη κι εμένα μου ζητούσαν 370 φιλική τιμή για τα Pilot Power, μα τα βρήκα καινούρια(06) στο νετ με 280€ + 15€ περαστικά......καταλαβαίνεις.........Τα μετχ τα βρήκα 115€ όπερ και έλαβε χώρα η αγορά τους.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
αν μου επιτρέψεις θα σου προτείνω να σκεφτείς περισσότερο το βάρος του μοτοριού σου για τον τύπο ελαστικού που θα προτιμήσεις....

Στην Ελλάδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το οδόστρωμα συνεπώς είναι κατα τι απαγορευτικό να επιλέγεις σκληρά τουριστικά ελαστικά. Μια καλή λύση είναι μεσαία προς το μαλακά, εννοώ την γόμα τους.

Mα και εγώ αυτό λέω. Τώρα φοράω τα Dunlop D220 (sport touring) τα οποία είναι ΓΟΥ-ΤΟΥ-ΠΟΥ. Τα metzeller M-3 είναι μέτρια προς μαλακά και γιαυτό κοιτάζω προς τα κει. Ψάχνω ασφάλεια, όχι επιδόσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Από την άλλη κι εμένα μου ζητούσαν 370 φιλική τιμή για τα Pilot Power, μα τα βρήκα καινούρια(06) στο νετ με 280? + 15? περαστικά......καταλαβαίνεις.........

<{POST_SNAPBACK}>

σε πιο site τα βρήκες τόσο; (αν επιτρέπεται) :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Metzeler Sportec M3 installed.

Πριν 3 ώρες μπήκαν. :yahoo::clapping:

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ακόμη αλλά σαν πρώτη επαφή φαίνονται καλύτερα από τα Bridgestone 012.

Έχουν γαμώ τα αυλάκια.

Τα κοιτάω συνεχώς. :ok:

post-100-1141308140_thumb.jpg

Τροποποιήθηκε από τον bonepeeler

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωωωωωω, φίλε bonepeeler...θέλω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ feedback...

Γνώμες....εμπειρίες....γωνίες κλίσης :grin:

Πόσο κάνανε και πόσο τα περαστικά?

Τροποποιήθηκε από τον Alex_Under

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αργότερα θα πέσει και φωτό. :thumbsup:

Το κόστος είναι στα 390 όλα μαζί.

Πάντως Alex_Under αν το δεις από κοντά,πίστεψε με,δε θα θες άλλο.

Τροποποιήθηκε από τον bonepeeler

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο το λάστιχο...

Πολύ ωραίο το μοτόρι...

Μόνο μια απορία....

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ? ΟΕΟ? ΠΟΥ? ΟΕΟ? :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Metzeler Sportec M3 installed.

Πριν 3 ώρες μπήκαν. :yahoo:  :clapping:

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ακόμη αλλά σαν πρώτη επαφή φαίνονται καλύτερα από τα Bridgestone 012.

Έχουν γαμώ τα αυλάκια.

Τα κοιτάω συνεχώς. :ok:FULL REVI

<{POST_SNAPBACK}>

πω πω :shock: ζημια το λάστιχο.......... ειναι πανέμορφο

bone πηγαινε καμια πεντέλη ή Σουνιο............

περιμένουμε με τον alex full REVIEW :thumbsup::clapping::clapping::cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα