nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 (τροποποιήθηκε) Προσθήκη διακόπτη που κλίνει τα φώτα στο Crypton X. Εργαλεία που θα χρειαστούμε. 1 μπιστόλι σιλικόνης 2 τρυπάνι διαμέτρου ανάλογου με του διακόπτη 3 τρυπάνι ( δραπανο ) 4 κλίψς 5 μονωτική ταινία 6 πάστα 7 κολλητήρι 8 καλώδιο 9 σουβλί 10 μηχάνημα που ρουφάει το καλάι 11 σύρμα καλάι 12 κατσαβίδι 13 άλεν 4mm 14 παχύμερο 15 διακοπτάκι 16 κοφτάκι 17 μπένισα 18 μηχάνημα που περτσινώνει τα κλίψς?? Ξεβιδώνουμε ( με τα εργαλεία νούμερο 12, 13 ) τις βίδες 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 και βγάζουμε το μπροστινό φανάρι και τα δυο πλαστικά ( Α,Β ). Περνούμε το πλαστικό Β, και του κάνουμε με το σουβλί ( νούμερο 9 ) μια τρύπα στην μέση. Παίρνουμε το διακοπτάκι ( νούμερο 15 ) και μετράμε πόσα χιλιοστά είναι. Σε αυτήν την περίπτωση είναι 6 χιλιοστά. Περνούμε ένα 6αρι τρυπάνι και το βάζουμε στο τρυπάνι ( δράπανο ) και ανοίγουμε τρύπα εκεί που είχαμε ποντάρει με το σουβλί ( νούμερο 9 ). Μετά παίρνουμε το διακοπτάκι και του κολλάμε όπως βλέπουμε στην εικόνα τα καλώδια ( Α,Β ), του ρίχνουμε ζεστή σιλικόνη για να μονώσει ακόμα καλύτερα και το πιάνουμε με μονωτική ταινία. Ξεφλουδίζουμε τις άκρες τον καλωδίων και παίρνουμε τα κλίψς ( νούμερο 4 ) και τα περτσινώνουμε με το μηχάνημα 18. Μετά ενισχύουμε την γύρο περιοχή με καλάι ( για να μην φύγει ). Και λογικά κάπως έτσι θα δείχνει ότι φτιάξαμε... Ξεβιδώνουμε το παξιμάδι από τον διακόπτη και περνάμε τον διακόπτη από την τρύπα που κάναμε στο πλαστικό Β και ξαναβιδώνουμε το παξιμάδι. Λογικά θα φαίνετε έτσι... εντοπίζουμε τα δυο καλώδια ( μαύρο, κίτρινο ) από το μασκάκι μπροστά Ξανά βάζουμε πίσω το πλαστικό νούμερο Β αλλά περνάμε τα καλώδια από το τιμόνι... συνδέουμε ένα καλώδιο με το μαύρο καλώδιο και το άλλο καλώδιο με το κίτρινο καλώδιο. Ξαναβάζουμε όλα τα πλαστικά στην θέση τους, τα βιδώνουμε και είμαστε έτοιμοι ... Φώτο Τροποποιήθηκε Απρίλιος 10 , 2010 από τον nikosm1993 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Ωραια δουλεια νικο... Αλλα εγω την ημερα κυκλοφορω με την μεγαλη σκαλα για να με βλεπουν... Τωρα εσεις γιατι τα κλεινετε δεν ξερω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
DrTakHs 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 πολύ ωραίος... παρε και ένα ποντάκι για τον κόπο σου!! αν και εγώ πιστέυω πως καλύτερα πάντα ανοιχτά... σε βλέπουν πολύ πιο εθκολα έτσι αρα δεν δημιουργείς κινδυνο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
REPT1L3 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Πολύ καλό DIY από τον φίλο για όποιον και όποτε το χρειαστεί! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΑΛΕΙΤΡΟΥΗΤΟΣ 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 +1 πολυ ωραια δουλεια μπραβο!!! και εγω το ειχα ως σχεδιο να το κανω αυτο αλλα για να κλεινουν ολα τα φωτα(κωλοφαναρι,πορειας,κεντρικο) που σε περιπτωση καταδιωξης απο μπατσους να με χασουν πιο ευκολα το βραδυ... :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Μπραβο Νικολα για τη μοντα αν και σαν ιδεα ειναι λαθος να σβηνεις τα φωτα. Νομιζω μετα το 2003-4 αλλαξε το καθεστως και στις μοτο τα φωτα ειναι συνεχεια αναμενα. (ασχετα που δημιουργει προβληματα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Στα καινουργια τα παπια τα φωτα αναβουν μετα την εναρξη του κινητηρα και εφοσον εχουν δημιουργηθει οι καταληλες προιποθεσεις τασεως στο κυκλωμα! Εγκεφαλος βλεπετε! Τωρα με την αστυνομια καλυτερα να κατσεις και να σε γραψουν παρα πανω στον πανικο σου ν καρφωθεις σε καμια κολονα ή να ερθει τιποτα πανω στα νευρα του ο αστυνομικος και να σε τρεξει χειροτερα απο ενα απλο γραψημο...Α βαλε καλυτερα εναν αδιαβροχο διακοπτη γιατι με αυτον ισως εχεις προβληματα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Ωραια δουλεια φιλε μου, να συνεχισεις με μερακι αλλα δεν σου συνιστω να κυκλοφορεις με σβηστα τα φωτα. Μη σου πω καλυτερα να βαλεις και ενα κιτ xenon να ενισχυσεις το φωτισμο σου για να σε βλεπουν τα ζωα που κυκλοφορουν αδεσποτα μεσα σε κουτια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΑΛΕΙΤΡΟΥΗΤΟΣ 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 δυστυχως τα ξενον αδειαζουν την μπαταρια του κρυπτον...τουλαχιστον εστι μου ειπαν δεν εχω δοκιμασει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Asterios25 92 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Μπράβο, πολύ καλός οδηγός! Θέλω και γω να βάλω διακόπτη γιατί ενίοτε έχω πρόβλημα με την μπαταρία, να τα κλείνω πριν βάλω μπρος και μετά να τα ανάβω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 και γω το ειχα κανει στο παπι αλλα καταλαθος και το κρατησα για να κανω τις παρακολουθησεις μου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Ωραιος ο τροπος παρουσιασης +1 αν και γεματος τρανταχτα ορθογραφικα λαθη. Λαθος τελειως ο σκοπος. Τα φωτα δεν τα σβηνουμε. Ισα ισα που αν ειχαμε και αλλα θα τα αναβαμε και αυτα. Ισως να την βγαλουμε καθαρη για περισσοτερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Μερακλίδικη δουλειά και πολύ ωραία παρουσίαση!! +1 Θα συμφωνήσω όμως κι εγώ με τους προηγούμενους, καλό είναι να μπορούμε να κλείσουμε τα φώτα μας όταν θέλουμε (πχ) να έχουμε ανοιχτό διακόπτη με σβηστό κινητήρα ή περιμένουμε κάπου σταματημένοι, αλλά κυκλοφορούμε πάντα με αναμμένα φώτα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 +1190 Τα σέβη μου για τον χρόνο την όρεξη και το μεράκι.. τόσο για την δουλειά όσο και για το ποστάρισμα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
adlib 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά, αλλά μωρέ δεν είναι λίγο κρίμα σε καινούργιο και τόσο ωραίο μηχανάκι να του χαλάς το πλαστικό και να του πειράζεις τα ρεύματα; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
YAMAHAΚΙΑΣ 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2010 Μπραβο Νικο ωραια δουλεια και παρουσιαση!! +1 :_thumbsup: Α βαλε καλυτερα εναν αδιαβροχο διακοπτη γιατι με αυτον ισως εχεις προβληματα... επειδη εχω παρει και γω εναν τετοιο διακοπτη παιρνεις με κανα ευρω ενα σαν λαστιχακι που βιδωνει πανω στον διακοπτη και τον κανει αδιαβροχο :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2010 Τωρα εσεις γιατι τα κλεινετε δεν ξερω... αν και εγώ πιστέυω πως καλύτερα πάντα ανοιχτά... Μπραβο Νικολα για τη μοντα αν και σαν ιδεα ειναι λαθος να σβηνεις τα φωτα. ....αλλα δεν σου συνιστω να κυκλοφορεις με σβηστα τα φωτα. Μη σου πω καλυτερα να βαλεις και ενα κιτ xenon να ενισχυσεις το φωτισμο σου για να σε βλεπουν τα ζωα που κυκλοφορουν αδεσποτα μεσα σε κουτια... Λαθος τελειως ο σκοπος. Τα φωτα δεν τα σβηνουμε. Ισα ισα που αν ειχαμε και αλλα θα τα αναβαμε και αυτα. να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε... 1) έχω βάλει λάμπα τύπου ξένον 2) έχω βάψει το φανάρι φιμέ 3) με την λάμπα και με το φανάρι φιμέ, το κρύσταλλο σηκώνει τρέλες θερμοκρασίες...!!! έχω δει ένα innova με φιμέ φανάρι και είχε λιώσει το κρύσταλλο !!! 4)όταν άναβαν όλη μέρα τα φώτα και πάταγα την μίζα ζοριζόταν να πάρει μπροστά... έτσι έβαλα το διακοπτάκι και να μην κάψω το φανάρι και να μην χαλάσει η μπαταρία... τα ξένον τα έχω μέσα στο πρόγραμμα ( μαζί με κάτι άλλα ψιλολοίδια... ) και εγω το ειχα ως σχεδιο να το κανω αυτο αλλα για να κλεινουν ολα τα φωτα(κωλοφαναρι,πορειας,κεντρικο) που σε περιπτωση καταδιωξης απο μπατσους να με χασουν πιο ευκολα το βραδυ... :P αυτό για να γίνει πρέπει να κάτσω να " διαβάσω " την καλωδίωση για να εντοπίσω από που δίνει ρεύμα το μηχανάκι και να βρω ένα σημείο να κλείνω : κολοφάναρο, λάμπα πίσω φρένου, λαμπάκια πορείας, φανάρι, με ένα διακόπτη. για να μην έχουμε 4 διακοπτάκια να κλίνουμε ότι χρειάζεται. αν το κάνουμε με 4 διαφορετικούς διακόπτες είναι πάρα πολύ εύκολο… :) άμα θες τίποτα στείλε πμ Τωρα με την αστυνομια καλυτερα να κατσεις και να σε γραψουν παρα πανω στον πανικο σου ν καρφωθεις σε καμια κολονα ή να ερθει τιποτα πανω στα νευρα του ο αστυνομικος και να σε τρεξει χειροτερα απο ενα απλο γραψημο... Α βαλε καλυτερα εναν αδιαβροχο διακοπτη γιατι με αυτον ισως εχεις προβληματα... δεν νομίζω να κάτσω να με γράψουν που περίπου είναι γύρο στα 700-800 ευρώ συν ότι δεν έχω δίπλωμα... άμα δω και μου δημιουργήσει πρόβλημα θα του βάλω αδιάβροχο διακόπτη ή το λαστιχάκι... αρκεί να μην είναι πολύ ευδιάκριτο... αυτός ο διακόπτης που έχω είναι " διακριτικός " επειδη εχω παρει και γω εναν τετοιο διακοπτη παιρνεις με κανα ευρω ενα σαν λαστιχακι που βιδωνει πανω στον διακοπτη και τον κανει αδιαβροχο γιατί όχι τότε?? ;) έχεις καμία φωτογραφία να δούμε πως είναι αυτό το λαστιχάκι...? δυστυχως τα ξενον αδειαζουν την μπαταρια του κρυπτον...τουλαχιστον εστι μου ειπαν δεν εχω δοκιμασει. άμα τα ξένον τα ανάβεις μόνο την νύχτα αδειάζει η μπαταρία??? και πριν βάλεις μπρος το μηχανάκι να κλείνεις το φως και μετά να το ξανά ανάβεις...? Μπράβο, πολύ καλός οδηγός! Θέλω και γω να βάλω διακόπτη γιατί ενίοτε έχω πρόβλημα με την μπαταρία, να τα κλείνω πριν βάλω μπρος και μετά να τα ανάβω. αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο λίγο, βαλε τον διακόπτη μόνος σου... εξάλλου όπως βλέπεις δεν έκοψα ΚΑΝΕΝΑ καλώδιο... Θα συμφωνήσω όμως κι εγώ με τους προηγούμενους, καλό είναι να μπορούμε να κλείσουμε τα φώτα μας όταν θέλουμε (πχ) να έχουμε ανοιχτό διακόπτη με σβηστό κινητήρα ή περιμένουμε κάπου σταματημένοι, αλλά κυκλοφορούμε πάντα με αναμμένα φώτα! ιδικά σε καμία καταδίωξη το βράδυ, όπως είπε και ο κουμπάρος ο αλειτρούητος Πολύ ωραία και καθαρή δουλειά, αλλά μωρέ δεν είναι λίγο κρίμα σε καινούργιο και τόσο ωραίο μηχανάκι να του χαλάς το πλαστικό και να του πειράζεις τα ρεύματα; Άμα είσαι μάστορας δεν φοβάσαι τίποτα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2010 Αφου εβαλες τα xenon καλα εκανες κι εβαλες διακοπτη Νικο αλλα επρεπε να το πεις απο την αρχη! :) Η λαμπα καταστρεφεται απο το αναψε-σβησε που την αναγκαζει το μιζαρισμα. ;) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2010 (τροποποιήθηκε) Δεν έβαλα Xenon... Έβαλα λάμπα ΤΥΠΟΥ Xenon.... Δηλαδή κανονική λάμπα απλώς φωτίζει ποιο λευκά και ποιο πολύ... Δεν χρειάζεται ballast... Όταν ανοίγεις τον διακόπτη δεν ανάβει η λάμπα... Μετά που θα πάρει μπρος το μηχανάκι ανάβουν τα φώτα... ;) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 11 , 2010 από τον nikosm1993 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andrpyro X 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Καλημέρα μπράβο για το post, την δουλειά σου και την παρουσίαση. Αλλά θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις επειδή δεν ξέρω: 1) το διακοπτάκι πόσες θέσεις έχει ,2) τι είδος καλώδιο πήρες , 3)πως λέγονται τα βυσματάκια ? Επίσης με το διακοπτάκι σβήνεις ξεχωριστά την μικρή - μεσαία - και όλα μαζί ? Ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klaipelas 167 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2013 Απο τις καλυτερες παρουσιασεις και μπραβο σου φαινεται πως πιανουν τα χερια σου γυρω απο το μηχανακι. Εχω δει το σχετικο βιντεο στο youtube. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
andrpyro X 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2013 Καλημέρα μπράβο για το post, την δουλειά σου και την παρουσίαση. Αλλά θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις επειδή δεν ξέρω: 1) το διακοπτάκι πόσες θέσεις έχει ,2) τι είδος καλώδιο πήρες , 3)πως λέγονται τα βυσματάκια ? Επίσης με το διακοπτάκι σβήνεις ξεχωριστά την μικρή - μεσαία - και όλα μαζί ? , τι χαρακτιριστηκα εχει το διακοπτακι ? ειναι με ρελε ή οχι ? Ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chouchoulis 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2014 γεια χαρα παιδια..... γιατι δεν μπορω να δω τις φωτο...??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2014 Γιατί από το 2010 που είναι τα ποστ,τις έχει αφαιρέσει από το imageshack. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos100 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2015 καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω αυτην την εγκατασταση αλλα δεν φαινονται οι εικονες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες