Jump to content
Sign in to follow this  
Pilgrimage

Επιλογή και ύψος.(πολλες ερωτησεις)

Recommended Posts

Λοιπόν

1)Τελευταία το σκεφτόμουν μιάς και είμαι λίγο κοντούλης(1,71 :_zeppelin: )αν φτάνω μηχανές όπως ΤΑ,GS,990 adv κ έτσι.Αν όχι αντιμετωπίζεται με κάποιο τρόπο?

2)Η μηχανές με πιό λεπτη σέλα κατά πόσο βολεύουν σε ταξίδια?Αντέχουν χμ?(την κοντή που έχουν τα enduro)

3)Τι προτίνετε γι' αρχή σε αυτό το πνέυμα?Χώμα και ταξίδι. Να με καλύβει και η Α1.(εκτώς και αν αξίζει να βάλεις περιορισμό στους ίππους).

Αυτά πιστεύω γι' αρχή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπόν

1)Τελευταία το σκεφτόμουν μιάς και είμαι λίγο κοντούλης(1,71 :_zeppelin: )αν φτάνω μηχανές όπως ΤΑ,GS,990 adv κ έτσι.

α) Καταρχήν πας σε μαγαζί. Μπορείς να περιμένεις και την έκθεση μοτοσικλέτας, 27 Απριλίου στο πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο. Και τις δοκιμάζεις όλες. Σε ποιές φτάνεις και σε ποιές όχι.

β)Αν όχι αντιμετωπίζεται με κάποιο τρόπο?

Με αλλαγή μοχλικού (ή «dog bone», ανάλογα το μοντέλο) θα κερδίσεις έως και 5-6 πόντους. Και έως 2cm χαμήλωμα την τιμονόπλακα από το πιρούνι. Χάνεις βέβαια σε γεωμετρία, αλλά η άνεση θέλει θυσίες.

2)Η μηχανές με πιό λεπτη σέλα κατά πόσο βολεύουν σε ταξίδια?Αντέχουν χμ?(την κοντή που έχουν τα enduro)

Ταξίδια, μπααα... - Βόλτες μέχρι 200 χλμ. ναι

3)Τι προτίνετε γι' αρχή σε αυτό το πνέυμα?Χώμα και ταξίδι. Να με καλύβει και η Α1.(εκτώς και αν αξίζει να βάλεις περιορισμό στους ίππους).

Η Α1 είναι η μικρή; Αν είναι η μικρή, ένα KLX-250 σε περιμένει. Το φτάνεις και στα κάνει όλα.

Α, να συστηθώ: 1,72 εδώ...

Τροποποιήθηκε από τον Μενιδιάτης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σιγουρα με το πιο στενη μηχανη θα πατας καλυτερα αν πχ ειχε το ιδιο υψοσ με το adventure.

εγω ειμαι 1.75 και sto adventure παταω αρκετα καλα, πολυ πιθανον αυτο να το ελυνεσ με μια 'homemade' σελα, την οποια φανταζομαι μπορει να φτιαχτει.

σε tdm γινετε σιγουρα, το εχει κανει φιλος!

και αν θεσ καφριλα παρε ενα ΚΤΜ sm950 που σιγουρα θα πατας καλα, και θα τους πατας καλυτερα!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μονο που εχεις να κανεις ειναι να κατσεις και να δεις αν φτανεις ή οχι! :_thumbsup:

αλλα να ξερεις οτιδεν αρκει μονο να φτανουμε κατω αλλα και να ειμαστε ανετα :)

μερικοι(οι περισσοτεροι)φτανουμε σε μοτοσυκλετες τυπου supersport (r1,gsxr..)αλλα δεν βολευωμαστε ολοι :meeting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ά ωραία,μου έφυγε ένα άγχος.ο στόχος όπως δείχνει και το dream bike είναι το ΚαΤεΜι.Άλλα τα χω δει από κοντά και μου φάνηκαν πολύ ψηλά.

Όσο γιά το άλλο 'νταξ δεν θα πάω nordkapp με klx αλλά ξες εντός των συνόρων πράγματα.Εξάλλου στο moto.gr ήταν ένας τυπάς που πήγε μέχρι την Ινδία με ένα XR νωμίζω.Έχω και το κάπνισμα οπότε κάθε 15 λεπτά θα σταματάω ούτως ή άλλως.

Θα τραβάει το XT600 αν το περιορίσω στα άλογα ώστε να είμαι καλύμμενος με την Α1?

το μονο που εχεις να κανεις ειναι να κατσεις και να δεις αν φτανεις ή οχι! :_thumbsup:

αλλα να ξερεις οτιδεν αρκει μονο να φτανουμε κατω αλλα και να ειμαστε ανετα :)

μερικοι(οι περισσοτεροι)φτανουμε σε μοτοσυκλετες τυπου supersport (r1,gsxr..)αλλα δεν βολευωμαστε ολοι :meeting:

Χεχε,ενοείς βόλεμα την στάση στην μηχανή?Αυτό είναι θέμα γούστου υποθέτω αλλά το άλλο ειναι τεχνίκο.Πως θα πας χώμα αν δεν πατάς?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ά ωραία,μου έφυγε ένα άγχος.ο στόχος όπως δείχνει και το dream bike είναι το ΚαΤεΜι.Άλλα τα χω δει από κοντά και μου φάνηκαν πολύ ψηλά.

Όσο γιά το άλλο 'νταξ δεν θα πάω nordkapp με klx αλλά ξες εντός των συνόρων πράγματα.Εξάλλου στο moto.gr ήταν ένας τυπάς που πήγε μέχρι την Ινδία με ένα XR νωμίζω.Έχω και το κάπνισμα οπότε κάθε 15 λεπτά θα σταματάω ούτως ή άλλως.

Θα τραβάει το XT600 αν το περιορίσω στα άλογα ώστε να είμαι καλύμμενος με την Α1?

Και γιατί δεν παίρνεις το 500 να είσαι νομιμότατος;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γιατί δεν παίρνεις το 500 να είσαι νομιμότατος;;;

Δεν ξέρω μου φένεται λίγο παλιό.Το 'χα σκεφτεί να σου πώ την αλήθεια αλλά όσα είδα ήταν παλιά και δεν τόλμησα να ρωτήσω.

Με το Xt500 είμαι νόμημος λόγο αναλογίας Kw/Βάρος?πόσο εύκολα θα πηγαίνει χώμα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω μου φένεται λίγο παλιό.Το 'χα σκεφτεί να σου πώ την αλήθεια αλλά όσα είδα ήταν παλιά και δεν τόλμησα να ρωτήσω.

Με το Xt500 είμαι νόμημος λόγο αναλογίας Kw/Βάρος?πόσο εύκολα θα πηγαίνει χώμα?

Tι εννοεις σου φαινεται παλιο;;Το 500Ε με το 600Ε ειναι ακριβως ιδια εμφανισιακα...Σε καλυπτει λογω της αναλογιας οπως ειπες και εσυ...Το ποσο ευκολα θα πηγαινει χωμα δεν ξερω, μιας και το εχω μοταρντ αλλα σιγουρα οσο παει και το 600...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή μιλάς αρκετά για χώμα, πες μας τι ακριβώς θέλεις να κάνεις εκεί; Περατζάδες, φλαταδούρες, εκδρομούλες; Σε εύκολα εδάφη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tι εννοεις σου φαινεται παλιο;;Το 500Ε με το 600Ε ειναι ακριβως ιδια εμφανισιακα...Σε καλυπτει λογω της αναλογιας οπως ειπες και εσυ...Το ποσο ευκολα θα πηγαινει χωμα δεν ξερω, μιας και το εχω μοταρντ αλλα σιγουρα οσο παει και το 600...

Ενοώ έτυχε στο car.gr να δω τα ποιό παλιά μοντέλα και νώμιζα ήταν όλα παλιά :blush2:.

Πάντως καλή φάση.Και αυτό και το KLX(το θέλω καινούριο αλλά ειναι 4,500 ευρουλάκια και δεν λέει για πρώτη μηχανή καινούριο)

Επειδή μιλάς αρκετά για χώμα, πες μας τι ακριβώς θέλεις να κάνεις εκεί; Περατζάδες, φλαταδούρες, εκδρομούλες; Σε εύκολα εδάφη;

Εκδρομές κυρίως.Να σου πω την αλήθεια τα θέλω όλα,( :whistling: )βασικά θέλω να έχω την πρώτη μηχανή για προκαταρκτικά,ώστε να μπορώ να πάρω μετά κάποιο GS ή KTM adv,με ό'τι συνεπάγεται αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είμαι 1,70 και πήρα το Hypermotard 796 ύψος σέλας 825 χιλιοστά και πατάω και με τα δύο πόδια!

Όμορφα.Τουλάχιστον φτάνω.

Γιά το KTM 990 λέει Ύψος σέλας 860 (915) χιλιοστά.Ποιός από τους 2 αριθμούς ισχύει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή μου κάνει κούκου το KLX βρήκα μερικά μοντέλα :

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/621556/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/661781/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/639095/

Αλλά είναι παραπάνω 10ετίας.Τα λεφτά εκεί κυμαίνονται το πολύ 2000 Ευρώ (μιλάμε αν είναι τρελή ευκαιρία) εφόσον δεν λεεί να δώσω παραπάνω γιατί το ψήνω να το φτιάξω σιγά σιγά αφού δεν θέλω να το πουλήσω.Αξίζει?

Τροποποιήθηκε από τον Pilgrimage

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι κακά, το 1ο και το 3ο, του '99 και του '98, με περίπου 1000 ευρώ. Σίγουρα θα θέλουν και κανά μαζεματάκι, υπολόγισε κανά 500άρικο ακόμα (κανά σέρβις, αλυσιδογράναζα, κλπ) να είσαι μέσα. Αν έχεις μηχανικό, να τα δει, να τα ακούσει, να τους κάνει παζάρια (αν βρει «λαδιές») και σου πει ο.κ., προχώρα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή μου κάνει κούκου το KLX βρήκα μερικά μοντέλα :

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/621556/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/661781/

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/639095/

Αλλά είναι παραπάνω 10ετίας.Τα λεφτά εκεί κυμαίνονται το πολύ 2000 Ευρώ (μιλάμε αν είναι τρελή ευκαιρία) εφόσον δεν λεεί να δώσω παραπάνω γιατί το ψήνω να το φτιάξω σιγά σιγά αφού δεν θέλω να το πουλήσω.Αξίζει?

Τα μηχανακια αυτα, ΗΤΑΝ! πολυ καλα, οταν παρουσιαστηκαν.. Τωρα, αυτα που βρηκες, προφαμως θελουν καλο κοιταγμα πριν..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα μηχανακια αυτα, ΗΤΑΝ! πολυ καλα, οταν παρουσιαστηκαν.. Τωρα, αυτα που βρηκες, προφαμως θελουν καλο κοιταγμα πριν..

Με κάποιο μάζεμα και έτσι δεν θα είναι καλύτερα?Προσπαθώ να αποφύγω το καινούριο γιατί πολύ το χρήμα,λίγες οι γνώσεις,άμα πέσει το παλίο δεν θα ανησυχήσω τόσο,και γενικώς θα είναι λιγότερο επώδυνη οικονομικά.

Γιά εντουράδες απλές ,βόλτες στα βουνά και έτσι πιστεύω θα αρκεί.Αν δω ότι τραβάει το πράμα,Δίχρονο και τα μυαλά στα κάγκελα. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με κάποιο μάζεμα και έτσι δεν θα είναι καλύτερα?Προσπαθώ να αποφύγω το καινούριο γιατί πολύ το χρήμα,λίγες οι γνώσεις,άμα πέσει το παλίο δεν θα ανησυχήσω τόσο,και γενικώς θα είναι λιγότερο επώδυνη οικονομικά.

Γιά εντουράδες απλές ,βόλτες στα βουνά και έτσι πιστεύω θα αρκεί.Αν δω ότι τραβάει το πράμα,Δίχρονο και τα μυαλά στα κάγκελα. :thumbsup:

Απλώς σου είπε «θελουν καλο κοιταγμα». Να προσέξεις ποιό θα πάρεις. Να κάνεις την καλύτερη επιλογή. Σε αυτό πάντα βοηθάει ένας μηχανικός, που θα τα ακούσει και θα σε συμβουλέψει.

Μετά όλο και κάποια μαζέματα θα χρειαστούν και, ναι, θα είναι καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλιστα.Επειδή δεν ξέρω κάποιον μηχανικό,τι κάνω?(καλά βλέπουμε μέχρι τότε αλλά να ξέρω)Πέζει να προτείνετε κάποιον να τον πάρω μαζί μου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ψάξεις κάποιον μηχανικό στην περιοχή σου, που αργότερα θα σου κάνει σέρβις στο μοτόρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάω τώρα για μηχανές κετς μιάς και ο γιόκας έγινε φοιτητής (εγώ ντε :P) kai πέτυχα ένα TTR Raid 250 αν και μου φάνηκε περίεργο σαν στήσιμο κετς. Φαρδύτερη σέλα, χαμηλότερο, κτλπ. Τι ξέρετε για την Raid έκδωση?Τι προσέχουμε? Μιας και είναι μεταχειρισμένη αλλά στην αντιπροσωπεία της γιαμάχα να ανησιχώ παραπάνω ή λιγότερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάω τώρα για μηχανές κετς μιάς και ο γιόκας έγινε φοιτητής (εγώ ντε :P) kai πέτυχα ένα TTR Raid 250 αν και μου φάνηκε περίεργο σαν στήσιμο κετς. Φαρδύτερη σέλα, χαμηλότερο, κτλπ. Τι ξέρετε για την Raid έκδωση?Τι προσέχουμε? Μιας και είναι μεταχειρισμένη αλλά στην αντιπροσωπεία της γιαμάχα να ανησιχώ παραπάνω ή λιγότερο.

Το τι πρέπει να προσέξεις δεν ξέρω στην συγκεκριμένη έκδοση,αλλά θα σου πω για το άλλο σκέλος τις ερώτησης.Επειδή το έχει το κατάστημα της γιαμάχα δεν σημαίνει ότι θα είναι και εντάξει,αυτοί έχουν μεν την επίσημη αντιπροσωπία (φραντζαϊζ) αλλά ταυτόχρονα είναι και "μαντράς"...οπότε θα πράξεις όπως τις άλλες περιπτώσεις,εξονυχιστικός έλεγχος,θα το πας σε δικό οσυ μηχανικό κλπ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα