Jump to content
javaneze

XT 660 X νέα χρωματα για το 2006!

Recommended Posts

Λέτε για τη μη ικανοποιητική ποιότητα του ΧΤ 660, αναφέροντας ότι τα πλαστικά του θολώνουν με τον καιρό και ότι τα αυτοκόλλητα φεύγουν με τα πλυσίματα. Εγώ θα προσθέσω ότι και η σέλα με τον καιρό ζαρώνει. Θα μιλήσω όμως επί της ουσίας.

Δεν έχω διάθεση να υπερασπιστώ το ΧΤ αλλά αν αυτά είναι τα μόνα προβλήματα ποιότητας (που δεν τα αμφισβητώ, γιατί ισχύουν), τότε εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ΧΤ 660. Αλλωστε και το ΧΤ 600 δε φημιζόταν για την ποιότητα των πλαστικών του. Και αυτά θόλωναν με τον καιρό και οι ψευδοαεραγωγοί εκατέρωθεν του τεπόζιτου έτριζαν (οι πιο πολλοί ιδιοκτήτες τους αφαιρούσαν και τους πέταγαν). Και μικροσκουριές έκαναν την εμφάνισή τους (εμείς στα νησιά το ξέρουμε καλύτερα, λόγω υγρασίας και αέρα). Ωραία, και λοιπόν; Οι χιλιάδες όμως ευχαριστημένοι κάτοχοι ΧΤ 600 είχαν ένα φτηνό μηχανάκι που ήταν τόσο αξιόπιστο ώστε έγινε σήμα κατατεθέν της αξιοπιστίας (λέμε αξιόπιστο σαν ΧΤ). Αυτή είναι η ουσία της ποιοτικής κατασκευής.

Το ίδιο ισχύει και με το τωρινό ΧΤ 660. Δεν έχει τα ποιοτικά πλαστικά και τα ανθεκτικά αυτοκόλλητα που θα του έδιναν αυτόν τον "αέρα" ποιότητας. Εχει όμως ουσιαστική ποιότητα: Εναν κινητήρα που (απ' όσο γνωρίζω αλλά και μπορώ να επιβεβαιώσω ως κάτοχος ΧΤ 660 εδώ και 2,5 χρόνια) είναι απίστευτα ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και απροβλημάτιστος, καθώς και ένα πλαίσιο που μπορεί να διαχεισριστεί άνετα την αυξημένη δύναμη και ευστροφία του εν λόγω κινητήρα (45,6 ίππους στον τροχό, δυναμομέτρηση ΜΟΤΟ). Το νέο ΧΤ 660 ακολουθεί τα βήματα του ΧΤ 600 και ειναι η μοτοσικλέτα σκυλί. Δούλεψε όσο σκληρά θέλεις το ΧΤ 660. Αμα σου κάψει ένα γραμμάριο λάδι, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Το καλοκαίρι πήγα Κωνσταντινούπολη και γύρισα και το επιβεβαίωσα. Τσάμπα είχα μαζί μου λάδι. Και μιλάμε για καύσωνα έτσι; Και για μια πόλη 16 εκατομμυρίων κατοίκων. και για συνολική διαδρομή 2.500 χλμ. Με 650 χλμ σερί σε μια μέρα. Και φορτωμένο με δύο άτομα και αποσκευές (εντάξει είναι ελεφριά η γυναίκα μου!)

Πέρα από τα προβλήματα ψεκασμού των πρώτων μοντέλων (2004), που απαιτούσαν αλλαγή αισθητήρα θέσης γκαζιού και νέα ρύθμιση, το μηχανάκι έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής άξιο εμπιστοσύνης. Βρείτε μου έναν άνθρωπο που να έχει πάθει μηχανική (ή ηλεκτρική) βλάβη με το ΧΤ 660. Ανεξαρτήτως χρήσης που του έκανε. Ο σύναδελφος μοτοσικλετιστής όμως με το μεγάλο και πανάκριβο BMW K 1200 LT (έγραφε στο forum ως Γιαγιά Αρκούδα, νομίζω) θυμάστε τί έχει τραβήξει από τις κακοτεχνίες της μηχανής του και το ξαφνικό μπλοκάρισμα του πίσω τροχού, λόγω προβληματικών ρουλεμάν στον άξονα (κι ας έχει πλαστικά που γυαλίζουν και μυρίζουν ποιότητα). Προσοχή εδώ: ΔΕΝ ΑΠΑΞΙΩΝΩ τη BMW ως εταιρία. Ούτε φυσικά συγκρίνω το ταπεινό ΧΤάκι με τη 1200 LT. Δε συγκρίνονται άλλωστε και οι τιμές τους! Αντιθέτως θεωρώ τη BMW ως μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον κόσμο. Ασε που έχω βάλει στο μάτι το (υπό κατασκευή) BMW F 800 GS! Απλώς αναφέρω το παράδειγμα για να τονίσω με έμφαση ότι η ουσιαστική ποιότητα είναι στα εξής: Κινητήρας, πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα, ηλεκτρικά. Αυτά έχουν προτεραιότητα. Τα άλλα έπονται. Δε λέω ότι δεν έχουν σημασία. Είναι λογικό να θες η μηχανή σου να λάμπει σαν καινούρια μετά από χρόνια. Το μόνο που μπορώ να προτείνω εδώ είναι, όπως έχει κάνει ένας φίλος στο ΧΤ του, να περάσεις (σε φανοποιείο) ένα καλό βερνίκι τα πλαστικά ώστε να κρατήσουν παραπάνω.

Αυτά. Εύχομαι καλές βόλτες σε όλους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα συμφωνήσω 100% με τον φίλο Αιγαιοπλόο, σημαντικό είναι σε μια μηχανή για να κοιμάσαι ήσυχα να έχει αξιόπιστο κινητήρα και ηλεκτρικά και φυσικά ένα καλό στήσιμο(πλαίσιο-φρένα-αναρτήσεις)

Δεν θα έχανα και τον ύπνο μου αν ξεθώριαζαν λίγο τα πλαστικά(και σιγά τα πολλά βαμμένα μέρη που έχει το XT!!)

Στο κάτω κάτω δεν είναι μια μηχανή που παίρνεις για 1-2 χρόνια, είναι μηχανή δεκαετίας(τουλάχιστον!) οπότε μπορείς κάποια στιγμή να της κάνεις ένα φρεσκάρισμα στα πλαστικά σε έναν καλό φανοποιό και τελείωσε η υπόθεση

Πάντως δεν έχω παρατηρήσει σε XT στον δρόμο προβλήματα με το χρώμα, ίσως δεν είναι γενικό το πρόβλημα

Και αν είναι μπορεί η YAMAHA να το βελτιώσει(ίσως να το έχει προβλέψει κιόλας για το 2008 με τα νέα χρώματα!)

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε TC-drift, θέτεις ένα θέμα μείζονος σημασίας: "Να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια".

Το να μη σου βγάζει βλάβες ένα μηχανάκι είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Γιατί αν είναι να πληρώσεις άλλο ένα μηχανάκι σε βλάβες και επισκευές, δε λέει. Ασε την ταλαιπωρία, το χαμένο χρόνο και τον κίνδυνο που συνεπάγεται η (συνήθως πλημμελής) επισκευή των περισσότερων συνεργειάδων (δυστυχώς και πολλών επίσημων - εξουσιοδοτημένων). Ασε που "χαλιέσαι" γενικώς και σου φεύγει η όρεξη.

Γι' αυτό επιμένω στο κρίσιμο θέμα όταν επιλέγουμε μοτοσικλέτα: Να είναι αξιόπιστη. Να την πηγαίνουμε στο συνεργείο μόνο για τα τακτικά σέρβις. Κι αν μπορούμε να τη συντηρούμε μόνοι μας (λάδια, φίλτρο τουλάχιστον) ακόμα καλύτερα. Εγώ την παώ μόνο για ρύθμιση βαλβίδων. Ολα τα άλλα μόνος μου.

Γι΄αυτό λέω: Στην αξιοπιστία κρίνεται η ποιότητα της μηχανής πρωτίστως. Είναι άλλωστε και θέμα ασφάλειας αλλά και ψυχικής ηρεμίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω συμφωνω με τα παραπανω που ειπατε, το σημαντικο ειναι ο κινητηρας και γενικοτερα να μην ειναι ζημιαρικο,βεβαια εξαρταται τι χρηση κανεις στη μοτοσυκλετα σου,γιατι το καλοκαιρι εβγαινα βολτα με το 610 μου που αναβει πιο ευκολα απο αλλα μονοκυλινδρα, οπως και τα ΚΤΜ και με 45 βαθμους εκανα βολτες και δε δουλεψε βεντιλατερ ποτε,αλλα ηξερα πως θα το παω (οπου εβρισκα ευθεια ετρεχα δε το δουλευα χαμηλα).

Ειδικα οσοι εχουμε 4χρονα μονοκυλινδρα δεν θελουν ζορισμα χαμηλα και τερμα γκαζι κοφτες.

Οσο για τα πλαστικα του ΧΤ εχω προσωπικη εμπειρια γιατι το 2002 σε λιγοτερο απο 1 χρονο ειχαν ξεβαψει η "ασπρισει" σε διαφορα σημεια τα πλαστικα και μου εκανε εντυπωση, αυτο δεν θα επρεπε να γινεται σε μοτοσυκλετα της YAMAHA!,κατα τα αλλα το ΧΤ600 αξιζε τα λεφτα του (και αξιζει ακομα) και σιγουρα και το 660 ειναι μια πολυ καλη επιλογη και για την πολη αλλα και για οπουδηποτε.

Και σκυλι ειναι,και μεταπωληση εχει, και πιο δυνατο βγηκε, ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η YAMAHA ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΛΙΓΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ,ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΧ 610,690 ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ,απευθυνεται στον οδηγο που θελει να συνδυασει και ανεση,τιμη,αξιοπιστο κινητηρα,ομορφη μοτοσυκλετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Φίλε TC-drift, θέτεις ένα θέμα μείζονος σημασίας: "Να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια".

Το να μη σου βγάζει βλάβες ένα μηχανάκι είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Γιατί αν είναι να πληρώσεις άλλο ένα μηχανάκι σε βλάβες και επισκευές, δε λέει. Ασε την ταλαιπωρία, το χαμένο χρόνο και τον κίνδυνο που συνεπάγεται η (συνήθως πλημμελής) επισκευή των περισσότερων συνεργειάδων (δυστυχώς και πολλών επίσημων - εξουσιοδοτημένων). Ασε που "χαλιέσαι" γενικώς και σου φεύγει η όρεξη.

Γι' αυτό επιμένω στο κρίσιμο θέμα όταν επιλέγουμε μοτοσικλέτα: Να είναι αξιόπιστη. Να την πηγαίνουμε στο συνεργείο μόνο για τα τακτικά σέρβις. Κι αν μπορούμε να τη συντηρούμε μόνοι μας (λάδια, φίλτρο τουλάχιστον) ακόμα καλύτερα. Εγώ την παώ μόνο για ρύθμιση βαλβίδων. Ολα τα άλλα μόνος μου.

Γι΄αυτό λέω: Στην αξιοπιστία κρίνεται η ποιότητα της μηχανής πρωτίστως. Είναι άλλωστε και θέμα ασφάλειας αλλά και ψυχικής ηρεμίας.

Και να μας πεις και εσύ που είσαι άνθρωπος που δεν διστάζεις με την μηχανή να κάνεις και μακρυνά ταξίδια, πόσο εύκολα θα αποφάσιζες να ξεκινήσεις (και πόσο μάλλον με την γυναίκα σου) για ένα ταξίδι σε ξένη χώρα και στο πίσω μέρος του μυαλού σου να έχεις αμφιβολίες για το τι μπορεί να σου εμφανίσει η μηχανή στον δρόμο

Η μεγαλύτερη αρετή σε μια μηχανή είναι τα αξιόπιστα ΄΄μηχανικά΄΄ μέρη

Χαλαλίζω και 10hp και ξεθώριασμα στα πλαστικά αν αυτό σημαίνει πως η μηχανή με τα λαδάκια της σωστά και καλοσυντηρημένη θα με πάει στην άλλη άκρη του κόσμου..(και με χαμηλό κόστος!!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το επερνα θα το επερνα σε μαυρο...αν εβγαζαν και κιτρινο σαν το drz ακομα καλυτερα!!! :D :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα