ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Αν και μου θύμισες τώρα και μία άλλη εκδοχή που ακολουθούσα παλιά μ' ένα όργιο ξάδερφό μου (αυτόν που είχε το 550 ντε). Πηγαίναμε στην Εθνική πλάϊ-πλάϊ και κοντά, και όταν θέλαμε να προσπεράσουμε, ανοιγόταν ο ένας τέρμα αριστερά κι ο άλλος τέρμα δεξιά, προσπερνούσαμε (σάντουϊτς) και ξανασμίγαμε ακριβώς σαν σχηματισμός αεροσκαφών. Ωραία αίσθηση με μια μικρή νότα "παρανομίας" γι' αυτόν που περνούσε από δεξιά. Αυτό βέβαια γινόταν στα κομμάτια που ο δρόμος έχει 3-4 λωρίδες ανά κατεύθυνση και με διαχωριστική μπάρα απ' το άλλο ρεύμα. Καμία παρανομία. Αδιάβαστος είσαι. Όταν υπάρχουν 3 και 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, επιτρέπεται η προσπέραση από δεξιά. (απαγορεύεται μόνο στην Λ.Ε.Α αλλά εκεί γενικώς απαγορεύεται να κινείσαι) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 (τροποποιήθηκε) Καμία παρανομία. Αδιάβαστος είσαι. Όταν υπάρχουν 3 και 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, επιτρέπεται η προσπέραση από δεξιά. (απαγορεύεται μόνο στην Λ.Ε.Α αλλά εκεί γενικώς απαγορεύεται να κινείσαι) Άλεξ μου κάνει εντύπωση αυτό που λες και πιστεύω έχεις άδικο. Καταρχήν το 4 λωρίδες στην εθνική δεν υφίσταται, τουλάχιστον για την Ελλάδα δεν θυμάμαι κάπου να έχει 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Στις 3 λοιπόν, γιατί στις 2 πιστεύω να συμφωνείς ότι είναι παράνομο και ότι απαγορεύεται να περάσεις από δεξιά. Στις 3 λοιπόν, όταν ένα όχημα είναι στη μεσαία λωρίδα, είσαι νόμιμος στο να τον προσπεράσεις από δεξιά;; Ακόμα και νόμιμο να είναι πράγμα αδύνατον, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο, γιατί ο οδηγός στη μεσαία δεν περιμένει προσπέραση από τα δεξιά του, αλλά από τα αριστερά, με κίνδυνο να κόψει το τιμόνι δεξιά στην προσπάθειά του να σε αφήσει να προσπεράσεις με συνέπεια ατυχήματος... Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 από τον ZZR1400 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Είναι παράνομη η προσπέραση από τα δεξιά....καθώς είναι και "παράνομο" να κινήσαι σε άλλη λωρίδα πλην της δεξιάς εφόσον δεν κάνεις προσπέραση κινούμενος σε αυτοκινητόδρομο. Έτσι δεν λέει ο κοκ; Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Άλεξ μου κάνει εντύπωση αυτό που λες και πιστεύω έχεις άδικο. Καταρχήν το 4 λωρίδες στην εθνική δεν υφίσταται, τουλάχιστον για την Ελλάδα δεν θυμάμαι κάπου να έχει 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Στις 3 λοιπόν, γιατί στις 2 πιστεύω να συμφωνείς ότι είναι παράνομο και ότι απαγορεύεται να περάσεις από δεξιά. Στις 3 λοιπόν, όταν ένα όχημα είναι στη μεσαία λωρίδα, είσαι νόμιμος στο να τον προσπεράσεις από δεξιά;; Ακόμα και νόμιμο να είναι πράγμα αδύνατον, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο, γιατί ο οδηγός στη μεσαία δεν περιμένει προσπέραση από τα δεξιά του, αλλά από τα αριστερά, με κίνδυνο να κόψει το τιμόνι δεξιά στην προσπάθειά του να σε αφήσει να προσπεράσεις με συνέπεια ατυχήματος... Τελικά...δυσκολευόμαστε πολύ να συμφωνήσουμε εμείς οι δυο ε? α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμί- σεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς). β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώ- δικα. γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παρα- γράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προ- σπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη. (Πηγή ΚΟΚ, Άρθρο 17) άρα σε 3 λωρίδων εκτός κατοικημένων, επιτρέπεται η προσπέραση (ή όπως αλλιώς πέστο) από δεξιά αν ο αριστερότερος στοίχος κινείται πιο αργά από το δεξιότερο... Απορώ που δεν ξέρετε σημαντικά σημεία του ΚΟΚ Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Ακόμα και νόμιμο να είναι πράγμα αδύνατον, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο, γιατί ο οδηγός στη μεσαία δεν περιμένει προσπέραση από τα δεξιά του, αλλά από τα αριστερά, με κίνδυνο να κόψει το τιμόνι δεξιά στην προσπάθειά του να σε αφήσει να προσπεράσεις με συνέπεια ατυχήματος... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμί- σεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς). β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώ- δικα. γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παρα- γράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προ- σπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη. (Πηγή ΚΟΚ, Άρθρο 17) άρα σε 3 λωρίδων εκτός κατοικημένων, επιτρέπεται η προσπέραση (ή όπως αλλιώς πέστο) από δεξιά αν ο αριστερότερος στοίχος κινείται πιο αργά από το δεξιότερο... Απορώ που δεν ξέρετε σημαντικά σημεία του ΚΟΚ Όλα επικίνδυνα είναι στο δρόμο, αλλά από τη στιγμή που είναι νόμιμο, όταν κινείσαι σε στοίχους ΠΡΕΠΕΙ να έχεις την προσοχή σου και στις δύο λωρίδες, δεξιά και αριστερά σου. Αν κάνεις αυτό που λέτε, πάει να πει ότι δεν ξέρετε τον ΚΟΚ κι είστε εσείς επικίνδυνοι για τους άλλους!! Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις δεξιά από την στιγμή που κινείσαι σωστά στη λωρίδα σου! Οι άλλοι μπορούν να σε προσπεράσουν άνετα είτε από δεξιά είτε από αριστερά! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 (τροποποιήθηκε) Όλα επικίνδυνα είναι στο δρόμο, αλλά από τη στιγμή που είναι νόμιμο, όταν κινείσαι σε στοίχους ΠΡΕΠΕΙ να έχεις την προσοχή σου και στις δύο λωρίδες, δεξιά και αριστερά σου. Αν κάνεις αυτό που λέτε, πάει να πει ότι δεν ξέρετε τον ΚΟΚ κι είστε εσείς επικίνδυνοι για τους άλλους!! Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις δεξιά από την στιγμή που κινείσαι σωστά στη λωρίδα σου! Οι άλλοι μπορούν να σε προσπεράσουν άνετα είτε από δεξιά είτε από αριστερά! Το διαβασες καλα το αρθρο 17??? Εχουμε λοιπον.. . Το προσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν.. ..αα) επιτρέπεται το προσπέρασμα προς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου αυτού. 5. Ο οδηγός, κατά το προσπέρασμα, υποχρεούται να αφήνει στο όχημα το οποίο προσπερνά αρκετό χώρο παραπλεύρως.. ..Και τα βασικοτερα.. (Αυτο που λεμε..) "1. Ο οδηγός επιτρέπεται να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα μόνο εφόσον μπορεί να το κάνει χωρίς κίνδυνο.... ...Στις περιπτώσεις κίνησης των οχημάτων σε παράλληλες σειρές (στοίχους), οι οδηγοί των βραδυπορούντων οχημάτων υποχρεούνται να κινούν αυτά στην δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος..." :_innocent: Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 από τον black_hawk Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Πλάκα έχετε αγόρια. Έκανα εγώ νεανικές τρέλες πριν 20 χρόνια κι εσείς "φαγώνεστε" :D αν ήμουν παράνομος ή όχι. Κατ' αρχήν τότε ο ΚΟΚ ήταν σίγουρα διαφορετικός, χωρίς να ξέρω τί ακριβώς προέβλεπε για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν είχα καμμιά "στραβή" γιατί πρόσεχα πολύ και ούτε πήρα και καμμιά κλήση. Οπότε όλα καλά. :P Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Το διαβασες καλα το αρθρο 17??? Εχουμε λοιπον.. . Το προσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν.. ..αα) επιτρέπεται το προσπέρασμα προς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου αυτού. 5. Ο οδηγός, κατά το προσπέρασμα, υποχρεούται να αφήνει στο όχημα το οποίο προσπερνά αρκετό χώρο παραπλεύρως.. ..Και τα βασικοτερα.. (Αυτο που λεμε..) "1. Ο οδηγός επιτρέπεται να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα μόνο εφόσον μπορεί να το κάνει χωρίς κίνδυνο.... ...Στις περιπτώσεις κίνησης των οχημάτων σε παράλληλες σειρές (στοίχους), οι οδηγοί των βραδυπορούντων οχημάτων υποχρεούνται να κινούν αυτά στην δεξιά λωρίδα του οδοστρώματος..." :_innocent: Ρε συ Θανάση... πόσα θέλεις να μας τρελάνεις? Τι σχέση έχουν αυτά που μου έβαλες με το θέμα της προσπέρασης σε δρόμο με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση? Μόνο και μόνο να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο? Το κομμάτι που έβαλα εγώ μιλάει για την νόμιμη προσπέραση από δεξιά ΟΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ! Τότε ισχύει η κίνηση σε στοίχους και αναιρεί ότι λένε οι άλλες απαγορεύσεις που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΛΩΡΙΔΩΝ! Αυτό το πράγμα ισχύει χρόνιαααα τώρα κι είναι κάτι που το ξέρω με απόλυτη σιγουριά! Μην μου βάζεις λοιπόν άσχετα κομμάτια του ΚΟΚ με το θέμα που είπε ο motolover. Μιλάμε για προσπέραση σε δρόμο που έχει πάνω από τρεις λωρίδες κι όχι σε οποιονδήποτε δρόμο που μου βάζεις κομμάτια εσύ! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Ελα, καλα... Ξαναδιαβασε προσεκτικα τι σου επισυναπτω, κοιτα καλα και τον Κ.Ο.Κ. και ΠΡΟΣΟΧΗ! μεχρι τοτε!! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Eσύ να διαβάσεις καλύτερα το κομμάτι που σου έγραψα και σε ποιες περιπτώσεις αναφέρεται και ποιες αναιρεί από αυτές που μου λες εσύ.. 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2010 Bρε καλο μου, πως να στο εξηγησω αλλιως? Η προσπεραση απο δεξια, Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-Ε-ΤΑΙ! (γενικως, εκτος απο την περιπτωση που αναφερεται στο αρθρο, δλδ στροφη του προπορευομενου αριστερα, ειτε σε λωριδα, ειτε σε παραδρομο, αναλογως..) Οι δεξιες λωριδες (οπως και η δεξια πλευρα γενικως, αν δεν υπαρχουν λωριδες) ειναι για τους ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΥΝΤΕΣ! (και το "καταφυγιο" τους, σε περιπτωση προσπερασης, κινδυνου κλπ..) Ο Κ.Ο.Κ. ειναι σαφης! 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 Bρε καλο μου, πως να στο εξηγησω αλλιως? Η προσπεραση απο δεξια, Α-ΠΑ-ΓΟ-ΡΕΥ-Ε-ΤΑΙ! (γενικως, εκτος απο την περιπτωση που αναφερεται στο αρθρο, δλδ στροφη του προπορευομενου αριστερα, ειτε σε λωριδα, ειτε σε παραδρομο, αναλογως..) Οι δεξιες λωριδες (οπως και η δεξια πλευρα γενικως, αν δεν υπαρχουν λωριδες) ειναι για τους ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΥΝΤΕΣ! (και το "καταφυγιο" τους, σε περιπτωση προσπερασης, κινδυνου κλπ..) Ο Κ.Ο.Κ. ειναι σαφης! Η αριστερή και η μεσαία λωρίδα κινούνται με 60χαω γιατί έχουν μαζευτεί όλοι εκεί και η κίνηση ψιλοκολλάει. Εσύ είσαι το κόκκινο αυτοκίνητο στην δεξιά λωρίδα που μόλις έφτασες τα τελευταία αυτοκίνητα της αριστερής και της μεσαίας ενώ κινείσαι νόμιμα με 80χαω αφού η λωρίδα σου είναι ελεύθερη. Τι κάνεις? α)Ανακόπτεις την πορεία σου και κάνεις αριστερά στην μεσαία λωρίδα και κατόπιν αριστερά πάλι στην αριστερή λωρίδα για να προσπεράσεις τα αυτοκίνητα της μεσαίας όποτε και αν γίνει αυτό? β) Ανακόπτεις την πορεία σου, κάνεις αριστερά και μπαίνεις πίσω από αυτούς που είναι στην μεσαία λωρίδα, και τους ακολουθείς ώστε να προσπεράσεις "νόμιμα" όποιον βρεθεί στην δεξιά λωρίδα? γ) Κόβεις και συ στα 60χαω και μένεις στη λωρίδα που είσαι σαν τον μαλάκα στο ίδιο σημείο του σκίτσου χωρίς να προσπερνάς τα αριστερά κινούμενα οχήματα από σένα επειδή είσαι από δεξιά τους κι ας έχεις όλη τη λωρίδα μπροστά σου ελεύθερη? δ) Συνεχίζεις κανονικά την πορεία σου με τα 80χαω που κινείσαι "προσπερνώντας" όλα τα οχήματα που βρίσκονται στις δύο αριστερές λωρίδες από σένα? Αν υπήρχε από πίσω σου ένα όχημα της Τροχαίας το οποίο θα εφάρμοζε σωστά τον ΚΟΚ, τι πιστεύεις ότι θα έκανε αν έκανες το α), αν έκανες το β), αν έκανες το γ) ή αν έκανες το δ)? Και στο ξαναλέω. Η κίνηση σε στοίχους, έχει αυτή την ιδιαιτερότητα. Το ότι μπορείς να προσπερνάς από δεξιά αφού η λωρίδα σου κινείται ταχύτερα από τις άλλες. Στην ουσία αυτό το πράγμα ΔΕΝ θεωρείται προσπέραση από δεξιά (έστω κι αν είναι προσπέραση από τα δεξιά) Πως αλλιώς να στο εξηγήσω για το καταλάβεις? Εσύ μου λες συνέχεια ότι απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά, λες και βγήκα χτες στο δρόμο και δεν το ξέρω! Άλλο σου λέω εγώ, και πάνω σε αυτό το άλλο αναφέρεται το σημείο του ΚΟΚ που σου παρέθεσα! 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 Η αριστερή και η μεσαία λωρίδα κινούνται με 60χαω γιατί έχουν μαζευτεί όλοι εκεί και η κίνηση ψιλοκολλάει. Εσύ είσαι το κόκκινο αυτοκίνητο στην δεξιά λωρίδα που μόλις έφτασες τα τελευταία αυτοκίνητα της αριστερής και της μεσαίας ενώ κινείσαι νόμιμα με 80χαω αφού η λωρίδα σου είναι ελεύθερη. Τι κάνεις? α)Ανακόπτεις την πορεία σου και κάνεις αριστερά στην μεσαία λωρίδα και κατόπιν αριστερά πάλι στην αριστερή λωρίδα για να προσπεράσεις τα αυτοκίνητα της μεσαίας όποτε και αν γίνει αυτό? β) Ανακόπτεις την πορεία σου, κάνεις αριστερά και μπαίνεις πίσω από αυτούς που είναι στην μεσαία λωρίδα, και τους ακολουθείς ώστε να προσπεράσεις "νόμιμα" όποιον βρεθεί στην δεξιά λωρίδα? γ) Κόβεις και συ στα 60χαω και μένεις στη λωρίδα που είσαι σαν τον μαλάκα στο ίδιο σημείο του σκίτσου χωρίς να προσπερνάς τα αριστερά κινούμενα οχήματα από σένα επειδή είσαι από δεξιά τους κι ας έχεις όλη τη λωρίδα μπροστά σου ελεύθερη? δ) Συνεχίζεις κανονικά την πορεία σου με τα 80χαω που κινείσαι "προσπερνώντας" όλα τα οχήματα που βρίσκονται στις δύο αριστερές λωρίδες από σένα? Αν υπήρχε από πίσω σου ένα όχημα της Τροχαίας το οποίο θα εφάρμοζε σωστά τον ΚΟΚ, τι πιστεύεις ότι θα έκανε αν έκανες το α), αν έκανες το β), αν έκανες το γ) ή αν έκανες το δ)? Και στο ξαναλέω. Η κίνηση σε στοίχους, έχει αυτή την ιδιαιτερότητα. Το ότι μπορείς να προσπερνάς από δεξιά αφού η λωρίδα σου κινείται ταχύτερα από τις άλλες. Στην ουσία αυτό το πράγμα ΔΕΝ θεωρείται προσπέραση από δεξιά (έστω κι αν είναι προσπέραση από τα δεξιά) Πως αλλιώς να στο εξηγήσω για το καταλάβεις? Εσύ μου λες συνέχεια ότι απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά, λες και βγήκα χτες στο δρόμο και δεν το ξέρω! Άλλο σου λέω εγώ, και πάνω σε αυτό το άλλο αναφέρεται το σημείο του ΚΟΚ που σου παρέθεσα! :popcorn: Μέχρι και σχεδιαγράμματα πέσανε στο τεραίν. Μετά τις εξελίξεις αυτές, αλλάζω τον τίτλο του θέματος σε: "Επιτρέπεται η προσπέραση από δεξιά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με 2+ λωρίδες?" Αν ήξερα τί φωτιές θα άναβα μ' αυτό που έγραψα, δεν θα τό 'χα κάνει. Μα τον Τουτατή σε λέω. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) Άλεξ, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε μερικά έως πολλά πράγματα, γιατί είσαι ΠΟΛΥ της θεωρείας σε βαθμό να γίνεσαι εσύ επικίνδυνος για τους άλλους, και δεν κοιτάς την ουσία και την πραγματικότητα. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ είπε ο φίλος μας για το "παιχνίδι" που έκανε στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ; δεν θέλω να γίνω ο κριτής του πάνω σε αυτό γιατί με παρέα άλλον μοτοσυκλετιστή το έκανα και εγώ αυτό πολύ συχνά. Προσπερνάγανε ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά το μεσαίο όχημα, ασχέτου ταχύτητας (που εγώ σου λέω τον περνάγανε με αρκετή διαφορά ταχύτητας) με κίνδυνο ατυχήματος ιδικά σε αυτή την περίπτωση τη στιγμή που όπως το λέει ΥΠΗΡΧΕ η δυνατότητα να περάσουν κανονικά και οι 2 το μεσαίο όχημα από αριστερά ο ένας πίσω από τον άλλο. Σε ΑΥΤΗ την περίπτωση αναφέρεις ΕΣΥ ότι επιτρέπεται να περάσεις το μεσαίο όσημα και από δεξιά. ΛΑΘΟΣ, είσαι ΦΑΟΥΛ! ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ! Σου λέω ότι απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά στην εθνική οδό, όπως σου λέει και ο μαυρογέρακας που φυσικά το ξέρεις, και απαντάς με την παράγραφο του ΚΟΚ που αναφέρει τα παραπάνω που λες. Σχεδιάζεις πολύ σωστά και παραστατικά το σχέδιο των 3 λωρίδων στην εθνική οδό και υποστιρίζεις και ρωτάς ότι δεν είναι σωστό να περάσει ο δεξιός τους σταματημένους ή τους εν κινήση με 60km/h π.χ. όπως λες τους αριστερά; ΦΥΣΙΚΑ και θα τους περάσει! είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να παραθέσεις τον ΚΟΚ για να εξηγήσεις τη νομιμότητα του πράγματος! αλλά είναι ΑΣΧΕΤΟ με την περίπτωση που αναφέρει ο φίλος μας. Μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που όλοι πιστεύω ξέρουμε. Και τώρα να σου πω και ένα τελευταίο: Στο ΣΧΕΔΙΟ που έχεις σχεδιάσει ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Έχω οδηγήσει σε όλη την Ευρώπη, στην σκανδιναβία και ΑΓΓΛΙΑ. Έγραψα με κεφαλαία την Αγγλία, γιατί είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ η κίνηση που σχεδιάζεις, γιατί είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που οδηγούν ανάποδα, δηλαδή η λωρίδα προσπέρασης να είναι η δεξιά. Σε ΟΛΗ την Ευρώπη είναι μποτιλιαρισμένες, ή οι χαμηλής ταχύτητας με κινούμενα οχήματα, οι δεξιές λωρίδες λωρίδες και θα είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ η αριστερή λωρίδα ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ αυτή που θα μποτιλιάρει ή θα κινηθεί εξίσου με χαμηλής ταχύτητα όπως οι υπόλοιπες. ΔΕΝ οδηγάνε-οδηγάμε-ταξιδεύουμε κανονικά στην αριστερή στην εθνική παρά ΜΟΝΟ για να προσπεράσουμε, για αυτό πρέπει να είναι μόνιμα ανοικτή ή σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος, ή πολλών αυτοκινήτων πρέπει να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λωρίδα που θα μποτιλιαριστεί. Έτσι γίνεται παντού, και έτσι είναι το σωστό και βάση ΚΟΚ που τον τηρείς πιστεύω. Το γελοίο της κατάστασης να βγαίνεις εθνική ή και στην αττική οδό που κινούμαι, και να βλέπεις την μεσαία και την αριστερή γεμάτη και την δεξιά με τα λιγότερα οχήματα (όπως δηλαδή ακριβώς το σχέδιο που έχεις κάνει) και να αναγκάζονται αυτοί που θέλουν να πάνε πιο γρήγορα να προσπεράσουν από δεξιά γιατί αριστερά είναι τα βόδια που πιστεύουν πηγαίνοντας αριστερά θα πάνε γρήγορα!; ή είναι οι αρχηγοί! και δεν δέχονται; να τους προσπεράσει άλλος γιατί νομίζουν ότι τρέχουν, το συναντάς ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και στην Αγγλία γιατί στην Αγγλία είναι το σωστό να γίνεται έτσι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για την Ελλαδίτσα μας, και φταίνε ΠΟΛΛΟΙ πάνω σε αυτό. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 από τον ZZR1400 1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 Στο τυπικο μερος ο Αλεξ εχει δικιο.Το εχω ψαξει και εγω πολυ, και δεν ειναι παρανομο στους αυτοκινητοδρομους.Το θεμα ειναι το ουσιαστικο μερος, οπου αν το κανεις εκτος ειδικων συνθηκων, ειναι επικινδυνο.Στη Γερμανια δεν ειδα να το κανει κανενας στο δικτυο της autobahn,με καμια ταχυτητα.Η αριστερη αδειαζε ακαριαια για τον πισω που ερχοταν πιο γρηγορα, και αυτο νομιζω οτι ειναι το πιο ασφαλες.Εδω κανουμε οτι να ΄ναι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 Αν και μου θύμισες τώρα και μία άλλη εκδοχή που ακολουθούσα παλιά μ' ένα όργιο ξάδερφό μου (αυτόν που είχε το 550 ντε). Πηγαίναμε στην Εθνική πλάϊ-πλάϊ και κοντά, και όταν θέλαμε να προσπεράσουμε, ανοιγόταν ο ένας τέρμα αριστερά κι ο άλλος τέρμα δεξιά, προσπερνούσαμε (σάντουϊτς) και ξανασμίγαμε ακριβώς σαν σχηματισμός αεροσκαφών. Ωραία αίσθηση με μια μικρή νότα "παρανομίας" γι' αυτόν που περνούσε από δεξιά. Αυτό βέβαια γινόταν στα κομμάτια που ο δρόμος έχει 3-4 λωρίδες ανά κατεύθυνση και με διαχωριστική μπάρα απ' το άλλο ρεύμα. Άλεξ, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε μερικά έως πολλά πράγματα, γιατί είσαι ΠΟΛΥ της θεωρείας σε βαθμό να γίνεσαι εσύ επικίνδυνος για τους άλλους, και δεν κοιτάς την ουσία και την πραγματικότητα. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ είπε ο φίλος μας για το "παιχνίδι" που έκανε στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ; δεν θέλω να γίνω ο κριτής του πάνω σε αυτό γιατί με παρέα άλλον μοτοσυκλετιστή το έκανα και εγώ αυτό πολύ συχνά. Προσπερνάγανε ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά το μεσαίο όχημα, ασχέτου ταχύτητας (που εγώ σου λέω τον περνάγανε με αρκετή διαφορά ταχύτητας) με κίνδυνο ατυχήματος ιδικά σε αυτή την περίπτωση τη στιγμή που όπως το λέει ΥΠΗΡΧΕ η δυνατότητα να περάσουν κανονικά και οι 2 το μεσαίο όχημα από αριστερά ο ένας πίσω από τον άλλο. Σε ΑΥΤΗ την περίπτωση αναφέρεις ΕΣΥ ότι επιτρέπεται να περάσεις το μεσαίο όσημα και από δεξιά. ΛΑΘΟΣ, είσαι ΦΑΟΥΛ! ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ! Σου λέω ότι απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά στην εθνική οδό, όπως σου λέει και ο μαυρογέρακας που φυσικά το ξέρεις, και απαντάς με την παράγραφο του ΚΟΚ που αναφέρει τα παραπάνω που λες. Σχεδιάζεις πολύ σωστά και παραστατικά το σχέδιο των 3 λωρίδων στην εθνική οδό και υποστιρίζεις και ρωτάς ότι δεν είναι σωστό να περάσει ο δεξιός τους σταματημένους ή τους εν κινήση με 60km/h π.χ. όπως λες τους αριστερά; ΦΥΣΙΚΑ και θα τους περάσει! είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να παραθέσεις τον ΚΟΚ για να εξηγήσεις τη νομιμότητα του πράγματος! αλλά είναι ΑΣΧΕΤΟ με την περίπτωση που αναφέρει ο φίλος μας. Μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που όλοι πιστεύω ξέρουμε. Και τώρα να σου πω και ένα τελευταίο: Στο ΣΧΕΔΙΟ που έχεις σχεδιάσει ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Έχω οδηγήσει σε όλη την Ευρώπη, στην σκανδιναβία και ΑΓΓΛΙΑ. Έγραψα με κεφαλαία την Αγγλία, γιατί είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ η κίνηση που σχεδιάζεις, γιατί είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που οδηγούν ανάποδα, δηλαδή η λωρίδα προσπέρασης να είναι η δεξιά. Σε ΟΛΗ την Ευρώπη είναι μποτιλιαρισμένες, ή οι χαμηλής ταχύτητας με κινούμενα οχήματα, οι δεξιές λωρίδες λωρίδες και θα είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ η αριστερή λωρίδα ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ αυτή που θα μποτιλιάρει ή θα κινηθεί εξίσου με χαμηλής ταχύτητα όπως οι υπόλοιπες. ΔΕΝ οδηγάνε-οδηγάμε-ταξιδεύουμε κανονικά στην αριστερή στην εθνική παρά ΜΟΝΟ για να προσπεράσουμε, για αυτό πρέπει να είναι μόνιμα ανοικτή ή σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος, ή πολλών αυτοκινήτων πρέπει να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λωρίδα που θα μποτιλιαριστεί. Έτσι γίνεται παντού, και έτσι είναι το σωστό και βάση ΚΟΚ που τον τηρείς πιστεύω. Το γελοίο της κατάστασης να βγαίνεις εθνική ή και στην αττική οδό που κινούμαι, και να βλέπεις την μεσαία και την αριστερή γεμάτη και την δεξιά με τα λιγότερα οχήματα (όπως δηλαδή ακριβώς το σχέδιο που έχεις κάνει) το συναντάς ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και στην Αγγλία γιατί στην Αγγλία είναι το σωστό να γίνεται έτσι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για την Ελλαδίτσα μας, και φταίνε ΠΟΛΛΟΙ πάνω σε αυτό. Αν και μπορεί να φανεί παράξενο, συμφωνώ με το Χρήστο σε όλα, γιατί δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι φταίω. Θεωρώ ότι ήμουν παράνομος, άλλωστε το γράφω και μόνος μου. Στο τυπικο μερος ο Αλεξ εχει δικιο.Το εχω ψαξει και εγω πολυ, και δεν ειναι παρανομο στους αυτοκινητοδρομους. Το θεμα ειναι το ουσιαστικο μερος, οπου αν το κανεις εκτος ειδικων συνθηκων, ειναι επικινδυνο. Στη Γερμανια δεν ειδα να το κανει κανενας στο δικτυο της autobahn, με καμια ταχυτητα. Η αριστερη αδειαζε ακαριαια για τον πισω που ερχοταν πιο γρηγορα, και αυτο νομιζω οτι ειναι το πιο ασφαλες. Εδω κανουμε οτι να ΄ναι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 Άλεξ, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε μερικά έως πολλά πράγματα, γιατί είσαι ΠΟΛΥ της θεωρείας σε βαθμό να γίνεσαι εσύ επικίνδυνος για τους άλλους, και δεν κοιτάς την ουσία και την πραγματικότητα. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ είπε ο φίλος μας για το "παιχνίδι" που έκανε στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ; δεν θέλω να γίνω ο κριτής του πάνω σε αυτό γιατί με παρέα άλλον μοτοσυκλετιστή το έκανα και εγώ αυτό πολύ συχνά. Προσπερνάγανε ο ένας δεξιά και ο άλλος αριστερά το μεσαίο όχημα, ασχέτου ταχύτητας (που εγώ σου λέω τον περνάγανε με αρκετή διαφορά ταχύτητας) με κίνδυνο ατυχήματος ιδικά σε αυτή την περίπτωση τη στιγμή που όπως το λέει ΥΠΗΡΧΕ η δυνατότητα να περάσουν κανονικά και οι 2 το μεσαίο όχημα από αριστερά ο ένας πίσω από τον άλλο. Σε ΑΥΤΗ την περίπτωση αναφέρεις ΕΣΥ ότι επιτρέπεται να περάσεις το μεσαίο όσημα και από δεξιά. ΛΑΘΟΣ, είσαι ΦΑΟΥΛ! ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ! Σου λέω ότι απαγορεύεται η προσπέραση από δεξιά στην εθνική οδό, όπως σου λέει και ο μαυρογέρακας που φυσικά το ξέρεις, και απαντάς με την παράγραφο του ΚΟΚ που αναφέρει τα παραπάνω που λες. Σχεδιάζεις πολύ σωστά και παραστατικά το σχέδιο των 3 λωρίδων στην εθνική οδό και υποστιρίζεις και ρωτάς ότι δεν είναι σωστό να περάσει ο δεξιός τους σταματημένους ή τους εν κινήση με 60km/h π.χ. όπως λες τους αριστερά; ΦΥΣΙΚΑ και θα τους περάσει! είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να παραθέσεις τον ΚΟΚ για να εξηγήσεις τη νομιμότητα του πράγματος! αλλά είναι ΑΣΧΕΤΟ με την περίπτωση που αναφέρει ο φίλος μας. Μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που όλοι πιστεύω ξέρουμε. Και τώρα να σου πω και ένα τελευταίο: Στο ΣΧΕΔΙΟ που έχεις σχεδιάσει ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Έχω οδηγήσει σε όλη την Ευρώπη, στην σκανδιναβία και ΑΓΓΛΙΑ. Έγραψα με κεφαλαία την Αγγλία, γιατί είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση να ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ η κίνηση που σχεδιάζεις, γιατί είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που οδηγούν ανάποδα, δηλαδή η λωρίδα προσπέρασης να είναι η δεξιά. Σε ΟΛΗ την Ευρώπη είναι μποτιλιαρισμένες, ή οι χαμηλής ταχύτητας με κινούμενα οχήματα, οι δεξιές λωρίδες λωρίδες και θα είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ η αριστερή λωρίδα ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗΣ αυτή που θα μποτιλιάρει ή θα κινηθεί εξίσου με χαμηλής ταχύτητα όπως οι υπόλοιπες. ΔΕΝ οδηγάνε-οδηγάμε-ταξιδεύουμε κανονικά στην αριστερή στην εθνική παρά ΜΟΝΟ για να προσπεράσουμε, για αυτό πρέπει να είναι μόνιμα ανοικτή ή σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος, ή πολλών αυτοκινήτων πρέπει να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ λωρίδα που θα μποτιλιαριστεί. Έτσι γίνεται παντού, και έτσι είναι το σωστό και βάση ΚΟΚ που τον τηρείς πιστεύω. Το γελοίο της κατάστασης να βγαίνεις εθνική ή και στην αττική οδό που κινούμαι, και να βλέπεις την μεσαία και την αριστερή γεμάτη και την δεξιά με τα λιγότερα οχήματα (όπως δηλαδή ακριβώς το σχέδιο που έχεις κάνει) και να αναγκάζονται αυτοί που θέλουν να πάνε πιο γρήγορα να προσπεράσουν από δεξιά γιατί αριστερά είναι τα βόδια που πιστεύουν πηγαίνοντας αριστερά θα πάνε γρήγορα!; ή είναι οι αρχηγοί! και δεν δέχονται; να τους προσπεράσει άλλος γιατί νομίζουν ότι τρέχουν, το συναντάς ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και στην Αγγλία γιατί στην Αγγλία είναι το σωστό να γίνεται έτσι. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για την Ελλαδίτσα μας, και φταίνε ΠΟΛΛΟΙ πάνω σε αυτό. Nα πoυ όμως αρχίζουμε να συμφωνούμε! Σωστά τα λες για το που και το πως πρέπει να οδηγάμε. Το κανονικό είναι αυτό που λες, να οδηγάμε δηλαδή στην δεξιά και την μεσαία και όχι στην αριστερή. Δυστυχώς στην Ελλάδα, όλοι είναι γρήγοροι και πιάνουν την αριστερή... Έτσι λοιπόν, μένει η δεξιά ελεύθερη. Κι αφού λοιπόν συμβαίνει αυτό, και βάση του ΚΟΚ για κίνηση σε στοίχους, μπορείς να προσπερνάς από την δεξιά, τα άλλα οχήματα που είναι αριστερά σου, ασχέτως αν είναι γενικώς λάθος όλη η ιστορία. Ο ΚΟΚ όμως δεν σε θεωρεί παράνομο όταν συμβαίνει αυτό, και αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Εγώ Χρήστο δεν είμαι μόνο της θεωρίας όπως λες (και δεν καταλαβαίνω και το πως μπορεί να γίνομαι επικίνδυνος που λες με την θεωρεία μου ). Αντιθέτως, είμαι θεωρία και πράξη καθώς την θεωρία την κάνω πράξη στα περισσότερα πράγματα. Εσύ απλά δείχνεις να είσαι μόνο της πράξης, αφήνοντας λίγο την θεωρία στην πάντα. (όπως το θέμα με το που θα στρίψει η μοτό αν πιέσεις το τιμόνι δεξιά ή αριστερά που συζητούσαμε παλιότερα) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 O Nόμος ειναι σαφης για τη περιπτωση.Ομως,πολλη ΠΡΟΣΟΧΗ διοτι η συνηθεια των οδηγων ειναι "προσπαρεαση μονο απο αριστερα" οπότε υποσυνηδειτα λειτουργουν ετσι.Εαν μαλιστα προκληθει ατυχημα με προσπεραση εντος της πολης τοτε υπαρχει δικαστικη-συνηθως-επιλυση.Μιλαω εκ πειρας και εμπειριας....... Προσωπικα προσπερνω ΜΟΝΟ απο αριστερα και εφοσον διπλοτριπλοτσεκαρω...Αλλωστε μεσα στην πολη καλο ειναι να οδηγουμε σαν ΚΟΤΕΣ ακομα κι αν οδηγουμε την τελειοτερη μοτοσυκλετα... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) Ναι, Άλεξ, δεν έχω πρόβλημα να συμφωνήσω και σε αρκετά μαζί σου όπως και με όλους, και ΠΑΝΤΑ πρέπει να υπάρχει μια χρυσή τομή σε όλες τις συζητήσεις και να μην υπάρχει η συνεχής αντιπαράθεση που όπου και να γίνεται δεν βγαίνει πουθενά. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση του φίλου μας όμως, δεν ισχύει η γνώμη και η θεωρία που λες, γιατί δεν είναι έτσι η κατάσταση που μας αναφέρει. Πιάνεσαι από έναν νόμο και τον αναλύεις σε άλλη κατάσταση. (Μεσαίο κινούμενο όχημα στην εθνική οδό, και να το περνάνε παράλληλα 2 μοτοσυκλέτες η μια δεξιά και η μια αριστερά) Επικίνδυνος γίνεσαι με τη θεωρία, όπως παράδειγμα παλιό μου φίλο που είχε μερσέντα και όταν του έλεγα πρόσεχε τα μηχανάκια γιατί όπως πηγαίνεις θα σκοτώσεις κανέναν, μου απαντούσε εγώ έχω 2 τόνους όχημα, είμαι νόμιμος σε αυτά που κάνω και αν κάνει την μαλακία ο μηχανόβιος και περάσει αντικανονικά θα τον πατήσω! και θα έχω και δίκιο. ΔΕΝ είναι όμως έτσι, και νόμιμος να είσαι και να ακολουθείς την θεωρία πρέπει να σέβεσαι και τον συνάνθρωπό σου και ας έχει άδικο, γιατί πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά ο νόμος του ΚΟΚ. Ακραίο παράδειγμα, δεν το αναφέρω ότι έτσι φέρεσαι εσύ, απλά το αναφέρω ότι ακολουθώντας μόνο το γράμμα του νόμου χωρίς να βλέπεις και τον συνάνθρωπό σου γίνεσαι επικίνδυνος και ας είναι ο άλλος ο ΠΡΩΤΟΣ που γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους. Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 από τον ZZR1400 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 O Nόμος ειναι σαφης για τη περιπτωση.Ομως,πολλη ΠΡΟΣΟΧΗ διοτι η συνηθεια των οδηγων ειναι "προσπαρεαση μονο απο αριστερα" οπότε υποσυνηδειτα λειτουργουν ετσι.Εαν μαλιστα προκληθει ατυχημα με προσπεραση εντος της πολης τοτε υπαρχει δικαστικη-συνηθως-επιλυση.Μιλαω εκ πειρας και εμπειριας....... Προσωπικα προσπερνω ΜΟΝΟ απο αριστερα και εφοσον διπλοτριπλοτσεκαρω...Αλλωστε μεσα στην πολη καλο ειναι να οδηγουμε σαν ΚΟΤΕΣ ακομα κι αν οδηγουμε την τελειοτερη μοτοσυκλετα... Δηλαδή? Επιτρέπεται ή όχι? Ντεν κατάλαβα. :/ Εγώ τότε, εκτός από διπλοτριπλοτσεκάρισμα, είχα και το ατού να ακούγομαι στον κουτάκια λόγω εξάτμισης. Και με παρέα το 550, ήταν σαν να περνάνε F-16. :lipssealed: Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 O Nόμος ειναι σαφης για τη περιπτωση.Ομως,πολλη ΠΡΟΣΟΧΗ διοτι η συνηθεια των οδηγων ειναι "προσπαρεαση μονο απο αριστερα" οπότε υποσυνηδειτα λειτουργουν ετσι.Εαν μαλιστα προκληθει ατυχημα με προσπεραση εντος της πολης τοτε υπαρχει δικαστικη-συνηθως-επιλυση.Μιλαω εκ πειρας και εμπειριας....... Προσωπικα προσπερνω ΜΟΝΟ απο αριστερα και εφοσον διπλοτριπλοτσεκαρω...Αλλωστε μεσα στην πολη καλο ειναι να οδηγουμε σαν ΚΟΤΕΣ ακομα κι αν οδηγουμε την τελειοτερη μοτοσυκλετα... Έτσι ακριβώς, και εγώ έχω εμπλακεί σε δικαστήρια σε ατυχήματα του ποιος έχει δίκιο, και άντε να αποδείξεις και να διακαιωθείς σε δικαστήριο στην περίπτωσή μας αν τρακάρεις περνώντας "νόμιμα" από δεξιά στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ επειδή ήταν μποτιλιαρισμένη η εθνική ή πηγαίνανε με χαμηλή ταχύτητα οι αριστεροί και εσύ πέρασες δεξιά και ήρθε ο αριστερά κινούμενος δεξιά και τρακάρατε. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moto99 1.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 1. O oδηγός επιτρέπεται να πρoσπεράσει πρoπoρευόμενo όχημα μόνo Άρθρο 17. Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους 1. O oδηγός επιτρέπεται να πρoσπεράσει πρoπoρευόμενo όχημα μόνo εφόσoν μπoρεί να τo κάνει χωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και εφόσoν πρoειδoπoιήσει έγκαιρα γι’ αυτό, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παρά- γραφος 2 τoυ παρόντoς Kώδικα. 2. To πρoσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Kατ’ εξαίρεση, τo πρoσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν o πρoπoρευόμενoς oδηγός έχει δώσει σήμα ότι πρoτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακι- νήσει τo όχημα ή τα ζώα τoυ πρoς την πλευρά αυτήν. 3. To πρoσπέρασμα απαγoρεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις: α) Όταν κάπoιoς από τoυς oδηγoύς πoυ ακoλoυθoύν αυτόν πoυ πρoτίθεται να πρoσπεράσει άρχισε ήδη τo πρoσπέρασμα. β) Όταν o oδηγός πoυ πρoπoρεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλoφoρίας δώ- σει σήμα ότι πρoτίθεται να πρoσπεράσει άλλoν. γ) Όταν η λωρίδα κυκλoφoρίας, την oπoία θα χρησιμoπoιήσει o oδηγός κατά τo πρoσπέρασμα, δεν είναι ελεύθερη σε αρκετή απόσταση μπρoστά τoυ, κατά τρόπo ώστε, λαμβανoμένης υπόψη της διαφoράς ταχύτητας τoυ oχήματός τoυ, κατά τo χρόνo τoυ πρoσπεράσματoς, και εκείνης των oχημάτων, τα oπoία πρoτίθεται να πρoσπεράσει, να μην εκθέσει σε κίνδυνo ή παρεμπoδίσει τoυς ερχόμενoυς αντίθετα. δ) Aμέσως πρo ή επί μη κυκλικoύ ισόπεδoυ oδικoύ κόμβoυ, εκτός αν: αα) επιτρέπεται τo πρoσπέρασμα πρoς τα δεξιά, κατά την περίπτωση της παραγράφου 2 τoυ άρθρoυ αυτoύ, ββ) η oδός, στην oπoία γίνεται τo πρoσπέρασμα, έχει πρoτεραιότητα, γγ) η κυκλoφoρία ρυθμίζεται από τρoχoνόμo ή με φωτεινoύς σηματoδότες και δδ) τo όχημα τo oπoίo πρoσπερνάται είναι πoδήλατo, μoτoπoδήλατo ή μoτoσικλέτα χωρίς καλάθι. ε) Aμέσως πρo ή επί ισoπέδoυ σιδηρoδρoμικής διάβασης χωρίς κινητά φράγ- ματα, εκτός αν η oδική κυκλoφoρία ρυθμίζεται από φωτεινoύς σηματoδότες, όπως αυτoί πoυ χρησιμoπoιoύνται στoυς ισόπεδoυς oδικoύς κόμβoυς. στ) Aμέσως πρo ή σε διάβαση πεζών, η oπoία έχει σημανθεί ως διάβαση πεζών στo oδόστρωμα ή με πινακίδα σήμανσης. ζ) Μέσα στις σήραγγες με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. η) Όταν σχολικό λεωφορείο έχει σταματήσει σε οδόστρωμα με μία ή δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς την κατεύθυνση που κινείται και έχει αναμμένα τα φώτα έκτακτης ανάγκης για την αποβίβαση και επιβίβαση μαθητών. 4. Eιδικότερα σε oδόστρωμα διπλής κατεύθυνσης, τo πρoσπέρασμα απαγoρεύεται και κατά την πρoσέγγιση σε κυρτή αλλαγή κλίσης ή σε στρoφές με ανεπαρκή oρατότητα, εκτός αν υπάρχει στα σημεία αυτά διαχωριστική νη- σίδα ή δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας πρoς την κατεύθυνση αυτoύ πoυ πρoσπερνά, oι oπoίες oρίζoνται με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, τo δε Κεφάλαιο Γ΄. Κανόνες οδικής συμπεριφοράς 59 πρoσπέρασμα γίνεται χωρίς να εγκαταλείψει o oδηγός τις λωρίδες κυκλoφoρίας πoυ σημειώνoνται ως κλειστές γι’ αυτoύς πoυ έρχoνται αντίθετα. 5. O oδηγός, κατά τo πρoσπέρασμα, υπoχρεoύται να αφήνει στo όχημα τo oπoίo πρoσπερνά αρκετό χώρo παραπλεύρως. 6. O oδηγός, υπoχρεoύται μετά τo πρoσπέρασμα, να επαναφέρει τo όχημά τoυ πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώματoς, χωρίς κίνδυνo γι’ αυτoύς πoυ πρoσπερνά. Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή- ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα, αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω. 7. Oδηγός πoυ αντιλαμβάνεται ότι άλλoς oδηγός πρoτίθεται να τoν πρo- σπεράσει, υπoχρεoύται να κινείται πλησίoν τoυ δεξιoύ άκρoυ τoυ oδoστρώ- ματoς και να μην επιταχύνει την κίνησή τoυ. O oδηγός βραδέως κινoύμενoυ ή oγκώδoυς oχήματoς, τoυ oπoίoυ δεν είναι ευχερές και ασφαλές τo πρoσπέρασμα, λόγω της στενότητας ή της κατάστασης τoυ oδoστρώματoς, σε συνδυασμό με την πυκνότητα της αντιθέτως ερχόμενης κυκλoφoρίας, υπoχρεoύται να μει- ώνει την ταχύτητά τoυ και να πλησιάζει κατά τo δυνατόν, στo δεξιό άκρo τoυ oδoστρώματoς, για να διευκoλύνει τo πρoσπέρασμα από oχήματα πoυ ακoλoυθoύν. 8. α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμί- σεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς). β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώ- δικα. γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παρα- γράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προ- σπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη. 9. Aν η πυκνότητα της κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε τα oχήματα να καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πλάτoς τoυ oδoστρώματoς πρoς την κατεύθυν- ση της κυκλoφoρίας και κινoύνται με την ταχύτητα τoυ πρoπoρευόμενoυ αυ- τών oχήματoς, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνo πρoκειμένoυ τo όχημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει. 10. Στις περιπτώσεις κίνησης των oχημάτων σε παράλληλες σειρές (στoί- χoυς), oι oδηγoί των βραδυπoρoύντων oχημάτων υπoχρεoύνται να κινoύν αυτά στη δεξιά λωρίδα τoυ oδoστρώματoς. Άρθρο 17. Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους 60 11. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις των περιπτώσεων α΄, β΄, ε΄, στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 3 και της παραγράφου 4 του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ, τις δε λοιπές διατάξεις, με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ. ΕΠΙΣΗΜΟΣ Κ.Ο.Κ για λυθούν ορθώς όλες οι απορίες. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
trelllos 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 Και επειδή ο έλληνας νομοθέτης ήξερε ότι θα βρίσκαμε παραθυράκι για την «δεξιά προσπέραση» σου πετάει πλέον κάτι πινακίδες ΝΑ, που θέτουν το μέγιστο επιτρεπτό όριο στην δεξιά λωρίδα στα 80 ή 100χλμ/ώρα. Α ρε ελληνάρα νομοθέτη, θριάμβευσες και πάλι. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ZZR1400 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 26 , 2010 από τον ZZR1400 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες