Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2010 (τροποποιήθηκε) Μιας που σαββατο δεν βγαινω ποτε εξω ειπα να ανοιξω ενα θεματακι αρχικα για τις μποτες, βασισμενο στις ιδιες εμπειριες. Τι ειναι, πως ειναι φτιαγμενες και θα με βολευουν? Προσωπικα χωριζω τις μποτες (on-road) σε τρεις κατηγοριες. Τις τουριστικες, τις ενδιαμεσες και τις αγωνιστικες. Πολλες εταιριες τις χωριζουν σε δυο, αγωνιστικες και τουριστικες. Εμενα δε μου φαινεται σωστο. Σαν κατοχος και των 3 ειδων που ανεφερα εχω δει τεραστιες διαφορες αναμεσα στις τρεις. Ας ανοιξουμε το ευκολο κεφαλαιο των τουριστικων. Οι τουριστικες μποτες σαν κυριο στοχο εχουν να συνδυασουν προστασια και ανεση που ειναι απαραιτητη σε ταξιδι. Ενσωματωνουν βασικη προστασια η οποια ειναι ενισχυμενη σολα, προστατευτικο στο καλαμι και προστατευτικα στον εξω (και συνηθως και στον μεσα) αστραγαλο, και τελος στο σημειο του λεβιε. Ασφαλως εχουν δυνατη διπλη ραφη, ελαστικα κομματια και ανθεκτικο δερμα. Κατα κυριο λογο ειναι και αδιαβροχες και πολυ ανετες. Ας περασουμε στις racing. Εδω τα πραγματα, μπερδευουν λιγο. Ειναι ολες racing? Κατα τη δικη μου αποψη οχι. Μια καθαρα racing μποτα κυριος σκοπος της ειναι η προστασια και πολυ λιγοτερο η ανεση. Ενσωματωνει προστατευτικα και συστηματα που καθιστουν την ανεση πολυ σχετικη εννοια. Παιρνοντας παραδειγμα την δικη μου d-axial. Ηταν η κορυφαια της γκαμας και περαν των συνηθισμενων προστατευτικων (προστατευτικο στο καλαμι και αστραγαλους) εχει ακομη πιο ενισχυμενη σολα, ενισχυση μπροστα στα δακτυλα και ξυστρα και εσωτερικο παπουτσι απο carbon που προστατευει τη πτερνα τον τενοντα πισω και τα πλαινα του ποδιου κατω απ τον αστραγαλο, δενει στο καλαμι και δεν επιτρεπει την περιστροφη του ποδιου, μονο την κινηση πανω κατω (να μπορουμε να αλλαζουμε και καμια ταχυτητα) και επιπλεον συστημα κατα το οποιο οταν υπαρξει εκταση του ποδιου σφιγγει το εσωτερικο παπουτσι στη περιοχη του κουντουπιε. Ετσι αποτρεπει την κινηση του ποδιου μπρος. Πολλες εταιριες εχουν αντιστοιχα συστηματα που καταφερνουν το ιδιο. Oι δευτερες που πηρα οι οποιες ηταν χαρακτηρισμενες και αυτες racing φυσικα ειχαν καλο επιπεδο ενισχυσης, αρκετα μεγαλυτερο και καλυτερο απο τις τουριστικες. Εχουν ενισχυμενα δακτυλα και ξυστρα, προστασια στο καλαμι και στην πτερνα, στον εξωτερικο αστραγαλο σκληρο προστατευτικο και στον εσωτερικο μαλακο, πολυ καλα ενισχυμενη σολα και μαλακα προστατευτικα στο κουντουπιε και στον τενοντα. Το καλο με αυτες ειναι οτι εσωτερικα ειναι πολυ ανετες και με φοδρα 3d-bubble και αδιαβροχες. Δεν μου δινουν την απολυτη αισθηση ασφαλειας αλλα ειναι μια πολυ καλη λυση Στο δια ταυτα λοιπον εχω αποκλεισει εντελως τις τουστικες και σε μακρινα ταξιδια χρησιμοποιω τις 'intermediate' με αριστα μεχρι στιγμης αποτελεσματα σε ολους τους τομεις. Φυσικα εχω αποκλεισει τις καθαρα racing απο ταξιδια. Η ταπεινη μου αποψη λοιπον ειναι πως αν δεν εχετε racing βλεψεις αλλα νορμαλ χρηση (ταξιδακια, 2-3 track days κλπ) η καλυτερη επιλογη ειναι η ενδιαμεση μποτα. Εκτος φυσικα αν υπαρχει χρημα και παιρνεις μια για καθε δουλεια Σχολια και αποψεις παντα ευπροσδεκτες Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 13 , 2010 από τον Messer 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kleftokotas666 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2010 Πρωτος...Μια χαρα τα λες...Και εγω θελω ενα ζευγαρακι και θα παω σε κατι ενδιαμεσο οπως το χαρακτηρισες και εσυ.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2010 Sidi B2 . Φτηνες , ομορφες και παρεχουν αρκετη προστασια και την σχετικη ανεση. Δεν εχουν βεβαια το axel protection αλλα ειναι πολυ καλες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2010 Μην παρεξηγηθω. Το θεμα δεν εχει να κανει με μαρκες. Η επιλογη της dainese στις φοτο μου εγινε διοτι εχουν και το διαγραμμα με τις ενισχυσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hellboy 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2010 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
slaine 625 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 Sidi B2 . Φτηνες , ομορφες και παρεχουν αρκετη προστασια και την σχετικη ανεση. Δεν εχουν βεβαια το axel protection αλλα ειναι πολυ καλες. τι είναι αυτό; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 406 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 Εσυ καλα τα λες και καλα τις μοιρασες σ αυτες τις κατηγοριες, αλλα το προβλημα ειναι οτι θελουμε μποτες να τις φοραμε σχεδον ολη μερα. Ασφαλης, αλλα συγχρονως και ανετες για περπατημα και υπερπολυωρη γενικη χρηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 τι είναι αυτό; Η κλειδα που βλεπεις κοντα στον αστραγαλο. Δεν επιτρεπει να στριβει το ποδι σε καμια κατευθυνση παρα μονο πανω κατω. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Άσωτος 63 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 30 μήνες μετά, κι ακόμα ψαχνόμαστε .... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
slaine 625 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 30 μήνες μετά, κι ακόμα ψαχνόμαστε .... ναι και λοιπόν; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
irakliszs 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 μια που αναδυθηκε το θέμα εψαξα λίγο γιατί σκέφτηκα αντι να αγοράσω κανονικά παπουτσια τι πειράζει να πάρω "μηχανης" ωστε να εχω και μια Α παραπάνω προστασία? αναρωτιέμαι αν οι ΠΟΛΥ φτηνές λύσεις, λένε τίποτα σαν παπουτισια (καλα αυτο πας και δοκιμαζεις οκ) αλλα κυρίως απο πλευράς να μη μπαίνουν νερα και απο πλευράς προστασίας πχ αυτα http://www.motopissaris.gr/full_product.php?prod_id=LS.202685 λενε τιποτα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
markous 24 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 sidi......απλα οι καλυτερες... εγω εχω τις vertigo air και ειναι ιδιετερα ανετες για αγωνιστικες. . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 sidi......απλα οι καλυτερες... εγω εχω τις vertigo air και ειναι ιδιετερα ανετες για αγωνιστικες. . Μαρκο, το ανετες ειναι σχετικο. Αν εχεις σκοπο να κανεις και μερικα βηματα δεν ειναι ανετες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 μια που αναδυθηκε το θέμα εψαξα λίγο γιατί σκέφτηκα αντι να αγοράσω κανονικά παπουτσια τι πειράζει να πάρω "μηχανης" ωστε να εχω και μια Α παραπάνω προστασία? αναρωτιέμαι αν οι ΠΟΛΥ φτηνές λύσεις, λένε τίποτα σαν παπουτισια (καλα αυτο πας και δοκιμαζεις οκ) αλλα κυρίως απο πλευράς να μη μπαίνουν νερα και απο πλευράς προστασίας πχ αυτα http://www.motopissa...od_id=LS.202685 λενε τιποτα? Κοίτα... Αυτά που κοιτάς, το μόνο που έχουν είναι προστασία στον αστράγαλο και προστατευτικό για το λεβιέ ταχυτήτων. Σε καμία περίπτωση δε τα θεωρώ ασφαλή, είναι φυσικά καλύτερα από νορμάλ παπούτσι. Είναι μια πολύ φτηνή λύση με ότι συνεπάγεται αυτό, για τις αστικές μετακινήσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 Sidi B2 . Φτηνες , ομορφες και παρεχουν αρκετη προστασια και την σχετικη ανεση. Δεν εχουν βεβαια το axel protection αλλα ειναι πολυ καλες. τι τιμουλα δηλαδη; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ghostkon 8.431 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2012 εγω ειχα για τρια χρονια τις sidi vertigo για ολες τις δουλειες...αν και καθαρα racing μποτες ηταν σχετικα ανετες για τα δικα μου δεδομενα... τωρα εχω τις sidi cobra που ειναι μια ενδιαμεση κατασταση και ειναι πολυ πιο ανετες απο τις racing αλλα με πολυ πιο πανω προστασια απο τις touring...για καποιον που δεν διαθετει το χρημα για να εχει διαφορετικη μποτα για καθε χρηση που θελει να κανει (οπως κι εγω) η ενδιαμεση μποτα ειναι η καλυτερη επιλογη...ειμαι απολυτα συμφωνος με οτι ειπε ο Messer που ανοιξε το θεμα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες