Jump to content
hayabusas

Ρυθμιση τετραπεταλουδου

Recommended Posts

Δεν αλλάζει κάτι αυτό. Ο βασικός κύλινδρος είναι ο ίδιος. Αυτό που ρυθμίζεις στην ουσία, είναι ο αέρας που μπαίνει στον κάθε κύλινδρο στο ρελαντί και όταν περιστρέφεις το γκάζι. Στο δικό μου ας πούμε είναι ο αριστερός όπως καβαλάω. Η ρύθμιση γίνεται με μία βίδα (στο δικό μου) που είναι πάνω σε κάθε σώμα injection.

Έχω την εντύπωση ότι ρυθμίζεις το "πάτημα"του κάθε μπεκ,να είναι ιδιο σε όλους τους κυλίνδρους(μετρώντας την υποπίεσή τους).Δεν ρυθμίζεις τον αέρα,αυτός ειναι σταθερός.Συνχρονίζεις και του 2 ή 4 να πατάνε το ίδιο.Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος,γι'αυτο δεν ρυθμίζεις τα μονοκύλιδρα.(λογος αέρα προς καύσιμο=σταθερός) :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχω την εντύπωση ότι ρυθμίζεις το "πάτημα"του κάθε μπεκ,να είναι ιδιο σε όλους τους κυλίνδρους(μετρώντας την υποπίεσή τους).Δεν ρυθμίζεις τον αέρα,αυτός ειναι σταθερός.Συνχρονίζεις και του 2 ή 4 να πατάνε το ίδιο.Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος,γι'αυτο δεν ρυθμίζεις τα μονοκύλιδρα.(λογος αέρα προς καύσιμο=σταθερός) :think:

α γεια σου :_thumbsup: αυτο θελω να μου εξηγησετε alx-hayabusa....

στο manual γραφει επ'ακριβως "συγχρονισμος πεταλουδων" που σημαινει ανοιγμα ΚΑΙ οι 4 πεταλουδες στην ιδια ακριβως χρονικη στιγμη....αυτο θελω εγω τοοοσο καιρο να ρυθμισω κ αυτο ειναι που φοβαμαι να το κανω μιας κ υπαρχει ΚΑΙ το commander V στη μηχανη....το καυσιμο κ ποσο θα ψεκασει κ σε ποιες στροφες το υποδεικνυει πλεον το commander V αλλα το να ανοιγουν οι πεταλουδες την ιδια στιγμη δεν ξερω εαν μπορει το commander να το ρυθμισει...βεβαια εχω στειλει mail αμερικη απο εκει που το πηρα κ μου εφτιαξαν τον χαρτη κ περιμενω απαντηση...

γιαααα πειτε

:yeahright: :yeahright:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

... χαρμα οφθαλμων το βαλιτσακι σου!...κατι παθαίνω :dribble: οταν βλεπω εργαλεία ετσι συμμαζεμενα!

...χαχα!

..περιμενουμε το βιντεακι σου οταν τα καταφερεις! :_thumbsup::_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

α γεια σου :_thumbsup: αυτο θελω να μου εξηγησετε alx-hayabusa....

στο manual γραφει επ'ακριβως "συγχρονισμος πεταλουδων" που σημαινει ανοιγμα ΚΑΙ οι 4 πεταλουδες στην ιδια ακριβως χρονικη στιγμη....αυτο θελω εγω τοοοσο καιρο να ρυθμισω κ αυτο ειναι που φοβαμαι να το κανω μιας κ υπαρχει ΚΑΙ το commander V στη μηχανη....το καυσιμο κ ποσο θα ψεκασει κ σε ποιες στροφες το υποδεικνυει πλεον το commander V αλλα το να ανοιγουν οι πεταλουδες την ιδια στιγμη δεν ξερω εαν μπορει το commander να το ρυθμισει...βεβαια εχω στειλει mail αμερικη απο εκει που το πηρα κ μου εφτιαξαν τον χαρτη κ περιμενω απαντηση...

γιαααα πειτε

:yeahright: :yeahright:

Παιδιά... τα έχουμε ξαναπεί σε σχετικό ποστ που είχα κάνει εγώ με την συγκεκριμένη ρύθμιση. Μην τα ξαναλέω όλα πάλι.

Απλά για να πάρετε μεζέ τι συμβαίνει, θα σας εξηγήσω εν συντομία πως γίνεται στο GS.

Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κλείσεις εντελώς τις βίδες του αέρα που είναι πάνω στα σώματα του ιτζέκσιον. Αυτές οι δύο στην ουσία κλείνουν μια τρύπα η οποία είναι ένα by pass. Δηλαδή, όταν το γκάζι είναι εντελώς κλειστό και οι πεταλούδες φράζουν εντελώς την δίοδο του αέρα προς τον κινητήρα, κάποιος αέρας περνάει από αυτές τις τρυπούλες που κλείνουν οι βίδες αυτές, για να μπορεί η μοτοσυκλέτα να κρατήσει ρελαντί.

Ανοίγω και τις δύο βίδες, στις 2½ πλήρης στροφές, ωστε να έχουν το ίδιο άνοιγμα.

Μετά βάζω μπροστά και κοιτάζω το όργανο που συγχρονίζει ενώ η μοτοσυκλέτα δουλεύει στο ρελαντί. Αν έχω οποιαδήποτε διαφορά στο όργανο, ΔΕΝ πειράζω την βίδα του βασικού κυλίνδρου, αλλά μόνο την άλλη για να ισορροπήσει το όργανο. Μπορεί να χρειαστεί να την ανοίξω λίγο, ή να την κλείσω. Όταν το όργανο δείξει ισορροπία υποπίεσης, είμαι ΟΚ.

Το επόμενο στάδιο, είναι να ρυθμίσω τις πεταλούδες. Βασικά όμως και πάλι, ρυθμίζω την πεταλούδα του άλλου κυλίνδρου... κι όχι του βασικού. Αυτό το κάνω όχι στο ρελαντί, αλλά κάπου στις μεσαίες στροφές του κινητήρα. (σε μένα είναι στις 3500)

Κρατάω λοιπόν σταθερό το γκάζι στις 3500σαλ και κοιτάζω το όργανο. Εκεί σίγουρα θα έχω διαφορετική υποπίεση αν είναι αρύθμιστες οι πεταλούδες. Η ρύθμιση της πεταλούδας λοιπόν, γίνεται από το ντιζάκι του γκαζιού που φτάνει πάνω στο σώμα. Δηλαδή, σφίγγω ή χαλαρώνω το ντιζάκι, ώστε η πεταλούδα να αφήσει να περάσει τόσος αέρας, όσος και από την άλλη πεταλούδα του βασικού κυλίνδρου. Όταν καταφέρω να φέρω σε ισορροπία το όργανο, σφίγγω το κόντρα παξιμάδι της ντίζα που πείραζα και τελείωσα.

Έτσι έχω ένα καλορυθμισμένο μηχανάκι όσον αφορά τον συγχρονισμό των κυλίνδρων.

Πιστεύω να λύθηκαν οι απορίες με το πως ρυθμίζουμε τις πεταλούδες. Άλλο πράγμα λοιπόν η ηλεκτρονική ρύθμιση του αέρα που κάνει ο εγκέφαλος (ή το power commander) κι άλλο η μηχανική ρύθμιση που κάνεις χειροκίνητα εσύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άλλο πράγμα λοιπόν η ηλεκτρονική ρύθμιση του αέρα που κάνει ο εγκέφαλος (ή το power commander) κι άλλο η μηχανική ρύθμιση που κάνεις χειροκίνητα εσύ.

Αυτο ειναι το ρεζουμε... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγεια Γιωργη! Δειχνει πολυ σπεσιαλ το εργαλειο! :) :)

Ειχα ομως την εντυπωση οτι αυτο το οργανο -οπως και αυτο που ανεφερε ο αδερφος Αλεξ (Carbtune = Carburator Tune)- αφορα τα καρμπυρατερατα μηχανακια και οχι τα injection... Τι παιζει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H υποπίεση των κυλίνδρων δεν αλλάζει Νίκο ότι σύστημα τροφοδοσίας κι αν έχεις. Είτε είναι καρμπυρατέρ, είτε injection. Η ονομασία απλά παρέμεινε αφού τόσα χρόνια έτσι τα έλεγαν...τι να αλλάξουν μετά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγεια Γιωργη! Δειχνει πολυ σπεσιαλ το εργαλειο! :) :)

Ειχα ομως την εντυπωση οτι αυτο το οργανο -οπως και αυτο που ανεφερε ο αδερφος Αλεξ (Carbtune = Carburator Tune)- αφορα τα καρμπυρατερατα μηχανακια και οχι τα injection... Τι παιζει;

Το κομμάτι του κινητήρα , στο οποίο γίνεται η ανάμιξη αέρα και καυσίμου, λέγεται carburetor ή carburettor ή carburateur (το ίδιο κάνει), ανεξάρτητα με το αν η παροχή καυσίμου γίνεται με τον παλιό τρόπο (αυτό που εμείς λέμε καρμπιρατέρ), με injection μηχανικό ή με τα μοντέρνα ηλεκτρόγκαζα... :_thumbsup::yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update!!!

Καθυστερησε η ολη διαδικασια γιατι ειχα μεινει απο μπαταρια. Εξαιτιας της ακινησιας εχω καταντησει να αλλαζω πιο συχνα μπαταριες απο οτι τα λαδια. Ετσι, μαζι με τη νεα μπαταρια αγοραστηκε και ενας φορτιστης-συντηρητης, ο οποιος ειναι μονιμα συνδεμενος, και κανει μικρους κυκλους φορτo-εκφορτισης ωστε να την κραταει ζωντανη για πολυ περισσοτερο.

Εχουμε και λεμε τωρα, στοχος μας ειναι να ρυθμισουμε το τετραπεταλουδο προκειμενου ολοι οι κυλινδροι να παραγουν το ιδιο εργο. Αρυθμιστοι κυλινδροι σημαινει αρυθμια στον κινητηρα, αυξημενη καταναλωση, μειωση της ιπποδυναμης κλπ. Για να ρυθμισουμε το τετραπεταλουδο πρεπει να εχουμε ενα μεσο ελεγχου της αναρροφησης του καθε κυλινδρου, ενα οργανο δηλαδη που θα μας πληροφορει ποσο αερα τραβαει ο καθε κυλινδρος. Τα οργανα που πηρα για αυτη τη δουλεια ειναι αυτα που φαινονται στη φωτο

IMG_2247.jpg

Για να εχουμε προσβαση στο συστημα εισαγωγης (τετραπεταλουδο επι του προκειμενου) πρεπει να ανασηκωθει το δοχειο καυσιμων και να αφαιρεθει το φιλτρο αερος. Αυτο ειναι ειδικη περιπτωση σε καθε μηχανακι κι ετσι δεν εχει νοημα να μπω σε λεπτομερειες παρα μονο να πω δυο πραγματακια τα οποια εχουν ιδιαιτερη σημασια για ολους: α)οταν το μηχανακι δουλευει χωρις φιλτρο αερα μπορει να πεσει μεσα στον αυλο εισαγωγης οτιδηποτε, πραγμα που θα εχει καταστρεπτικες συνεπειες για τον κινητηρα μας, κι ετσι χρειαζεται ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ να μην κραταμε/μεταφερουμε κατι (πχ βιδακια) γυρω απο το τετραπεταλουδο, η μαλακια γινεται στο αψε-σβησε! και β)οτι συνηθως επανω στο φιλτρο αερα ειναι βιδωμενος ο αισθητηρας υποπιεσης και ο αισθητηρας θερμοκρασιας αερα οι οποιοι ειναι απαραιτητοι για την ομαλη λειτουργια του κινητηρα. Ετσι, τους αφαιρουμε απο το φιλτροκουτι και τους συνδεουμε στα καλωδια ακουμπωντας τους προσεκτικα καθως και οποιον ακομα βρουμε.

Αφου εχουμε αφαιρεσει φιλτρο, εχουμε ετοιμασει αισθητηρες κλπ βαζουμε το μηχανακι να δουλεψει εως οτου ζεσταθει και πεσουν οι στροφες στα νορμαλ επιπεδα για αυτους με το αυτοματο τσοκ ή ρυθμιζοντας με το χερακι το ρελαντι για οσους δεν εχουν. Τοτε, σβηνουμε τον κινητηρα και ριχνουμε μια εκτενεστερη ματια στο τετραπεταλουδο και ψαψνουμε αυτες τις δυο ταπες και τα δυο σωληνακια υποπιεσης (με το κοκκινο) τα οποια και αφαιρουμε.

IMG_2234.jpg

Εχουμε ετοιμασει τα οργανα υποπιεσης και τα συνδεουμε με τη σειρα απο δεξια προς τα αριστερα, το πρωτο οργανο με τον πρωτο κυλινδρο, το δευτερο οργανο με το δευτερο κυλινδρο κοκ. Το τετραπεταλουδο μας πλεον μοιαζει λες και το ετοιμαζουμε για καρδιογραφημα... :whistling:

IMG_2240-2.jpg

Στη φαση αυτη βαζουμε μπροστα και παλι τον κινητηρα μας και τα οργανα ζωντανευουν μετρωντας την υποπιεση και βλεπουμε ποσο χανει τελικα ο καθε κυλινδρος. (Εκανα μαλακια και τραβηξα φωτογραφια οταν ειχα ηδη αρχισει το ρυθμισμα κι ετσι δε φαινεται ποσο εχαναν αρχικα, λιγο πριν τελειωσω εβλεπα αυτο)

IMG_2238.jpg

Η διαδικασια ρυθμισης τωρα ποια ειναι.... Καταρχην, για να μπορουμε να συνεννοηθουμε, αριθμουμε τους κυλινδρους. Ετσι οπως καθομαι, Νο1 ειναι ο τερμα δεξια και Νο4 ο τερμα αριστερα. Η ρυθμιση στο δικο μου μηχανακι γινεται βαση του κυλινδρου Νο1. Αυτο ειτε το διαβαζουμε απο το service manual της μηχανης μας ειτε το καλαβαινουμε με την εις ατοπον απαγωγη, κοιταμε ποιες πεταλουδες μπορουν να ρυθμιστουν κι αυτη που δεν μπορει ειναι η βασικη, με τον κυλινδρο δηλαδη που θα εχουμε ως προτυπο. Πανω στο τετραπεταλουδο, διπλα απο τις εισαγωγες 2,3 και 4 εχει ενα βιδακι που αλλαζει τη θεση της πεταλουδας αυτης αλλα και οσων ακολουθουν! Δηλαδη, πειραζοντας τη βιδα της πεταλουδας 2 αλλαζω τη θεση και της 3 και της 4, αλλαζοντας τη βιδα της 3 αλλαζω και τη θεση της 4. Τα 2 απο τα 3 βιδακια για τα οποια γινεται λογος φαινονται στη φωτο που ακολουθει. (επειδη ειναι μεγαλη η φωτομηχανη δεν χωρουσε κατω απο το ρεζερβουαρ :rolleyes: )

IMG_2242.jpg

Ξεκιναμε λοιπον και κοιταμε την ενδειξη του πρωτου οργανου και στη συνεχεια συγκρινουμε με την ενδειξη του δευτερου. Αν η ενδειξη του δευτερου οργανου ειναι μεγαλυτερη (αρα η πεταλουδα ειναι πιο ανοιχτη σε σχεση με την πρωτη) ξεβιδωνουμε ελαχιστα τη βιδα και η ενδειξη πεφτει. Αν ειναι μικροτερη, βιδωνουμε λιγο. Στο σημειο αυτο καταλαβαινουμε αμεσως αυτο που ειπα παραπανω, οτι η ρυθμιση καθε κυλινδρου επηρεαζει τους αμεσως επομενους του καθως αλλαζει η ενδειξη και σε αυτους. Μολις ρυθμισουμε το δευτερο κυλινδρο συγκρινουμε το τριτο οργανο με το πρωτο και πραττουμε αναλογα. Μολις ρυθμισουμε και τον τριτο παμε στον τεταρτο και μολις ρυθμισουμε και αυτον, εχουμε τελειωσει. Αν ειμαστε ψειρες, μπορουμε να ανεβασουμε λιγο στροφες, πχ κοντα στις 3.000rpm και να κανουμε μια "μικρορυθμιση". Εγω το εκανα παντως. :_innocent:

Σβηνουμε τον κινητηρα, αφαιρουμε τα σωληνακια απο τα οργανα, τοποθετουμε τις ταπες και τις υποπιεσης ξανα στους αυλους εισαγωγης, βαζουμε αισθητηρες κλπ ξανα στο φιλτρο αερος, το τοποθετουμε στη θεση του και αν το μηχανακι μας εχει χειροκινητη ρυθμιση ρελαντι βαζουμε και παλι μπροστα τον κινητηρα και ρυθμιζουμε. (αν ο κινητηρας δουλευει χωρις φιλτρο αερα συνηθως το ρελαντι ανεβαινει για αυτο και καθε φορα ειναι απαραιτητη η ρυθμιση του) Μολις κανουμε και αυτο εχουμε τελειωσει, κατεβαζουμε το ρεζερβουαρ και δρομο! :D

Εδω ειναι ενα βιντεακι αφου εχει τελειωσει η ρυθμιση. Ο τεταρτος κυλινδρος φαινεται οτι "χανει" σε σχεση με τους υπολοιπους αλλα ειναι η γωνια ληψης που ξεγελαει το ματι.

Τελος, να πω κι ενα προβλημα που αντιμετωπισα, οτι η διαδικασια ρυθμισης πρεπει να γινεται σχετικα γρηγορα καθως ο κινητηρας θερμαινεται αρκετα καθοτι ακινητο το μηχανακι. Προκειμενου να σωσω καπως την κατασταση (ειδικα στη φαση της "μικρορυθμισης" που εκανα) ειχα φερει εναν ανεμιστηρα που ειχαμε για πεταμα και τον εβαλα να φυσαει στα ψυγεια, λαδιου και νερου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιος ρε Γιωργη ,αντε αλλες δυο ρυθμισεις σου εμειναν για την αποσβεση

παντως φαινεται αρκετα απλη διαδικασια ,χωρις ιδιαιτερες δυσκολιες

τωρα θα φυσσαει το εργαλειο :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update!!!

Τελος, να πω κι ενα προβλημα που αντιμετωπισα, οτι η διαδικασια ρυθμισης πρεπει να γινεται σχετικα γρηγορα καθως ο κινητηρας θερμαινεται αρκετα καθοτι ακινητο το μηχανακι. Προκειμενου να σωσω καπως την κατασταση (ειδικα στη φαση της "μικρορυθμισης" που εκανα) ειχα φερει εναν ανεμιστηρα που ειχαμε για πεταμα και τον εβαλα να φυσαει στα ψυγεια, λαδιου και νερου.

Ωραίος!

Πάντως το θέμα με την υπερθέρμανση το έχω πιο σοβαρό εγώ που είμαι αερόψυξη. Ρυθμίζω όμως σε κλάσματα δευτερολέπτου ο φούστης :P Εξπέρ έχω γίνει. Πάντως το καλοκαίρι που το ξανάκανα του έχωσα δύο ανεμιστήρες , ένα στον δεξί κύλινδρο κι έναν στον αριστερό, γιατί αλλιώς δεν την πάλευε. Είχαν γίνει τα λαιμά κατακόκκινα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτος ο Γιώργος...πολύ καλή δουλειά ..μερακλής με τα όλα σου...Σε πάω πολύ από τότε που κατέβασες το μοτέρ...Αυτό δεν ήταν τίποτα... :victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίος!

Πάντως το θέμα με την υπερθέρμανση το έχω πιο σοβαρό εγώ που είμαι αερόψυξη. Ρυθμίζω όμως σε κλάσματα δευτερολέπτου ο φούστης :P Εξπέρ έχω γίνει. Πάντως το καλοκαίρι που το ξανάκανα του έχωσα δύο ανεμιστήρες , ένα στον δεξί κύλινδρο κι έναν στον αριστερό, γιατί αλλιώς δεν την πάλευε. Είχαν γίνει τα λαιμά κατακόκκινα.

Εμενα πρωτη ρυθμιση ηταν, μεχρι να το καταφερω μου πηρε λιγη ωρα συν οτι εκανα τη μ@λ@κι@ και αφησα το μηχανακι να ζεσταθει τελειως μεχρι να ξεκινησω το ρυθμισμα κι ετσι με το που εβαζα μπρος επαιρναν τα βεντιλατερια. Δεν πραζ, νεξτ ταιμ θα ξερουμε! :D

ποτε ειπαμε να περασω να μου ρυθμισεις το fazerι?

:shades: :shades: :think: :think:

Ποτε σε βολευει ειπαμε? :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποτε σε βολευει ειπαμε? :)

ειναι κ αυτο μια κουβεντα...

αθηνα δεν εισαι?

εγω ειμαι ενα 3ωρο μακρια...

αλλα "μπρος στα καλη" :whistling:

ποσο ειπαμε θα μου παρεις? :shades::blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά να έρθω και εγώ να χαζέψω... τα γουστάρω πολύ κάτι τέτοια :shades:. Αν θέλετε βάζω και κάνα χέρι, εύκολα λέμε... :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι κ αυτο μια κουβεντα...

αθηνα δεν εισαι?

εγω ειμαι ενα 3ωρο μακρια...

αλλα "μπρος στα καλη" :whistling:

ποσο ειπαμε θα μου παρεις? :shades::blush2:

Ελα μωρε τωρα, με ουριο ανεμο δεν ειναι ουτε 2ωρο με το θηριο σου!

Το τελευταιο θα κανω πως δεν το ειδα, νομιζω οτι το εγραψα και παραπανω: συναδελφικη αλληλεγγυη, you know? :D

Ρε παιδιά να έρθω και εγώ να χαζέψω... τα γουστάρω πολύ κάτι τέτοια :shades:. Αν θέλετε βάζω και κάνα χέρι, εύκολα λέμε... :respekt:

Και δεν ερχεσαι? Αρκει μη μενεις 5 ωρες μακρια! :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα μωρε τωρα, με ουριο ανεμο δεν ειναι ουτε 2ωρο με το θηριο σου!

Το τελευταιο θα κανω πως δεν το ειδα, νομιζω οτι το εγραψα και παραπανω: συναδελφικη αλληλεγγυη, you know? :D

οοοοκκκκ!!!

επι τη ευκαιρια να εχω κ γω τα δικα μου συνεργα να σου ανταπωδωσω την εξυπηρητηση!!!

:clapping2: :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update... :D

Λιγο η αυξηση της τιμης της βετζινας, λιγο η διαθεση να οδηγησω το μηχανακι μου και να το ευχαριστηθω συν τον καλο καιρο, αυτες τις μερες κατεβαινα στο στρατο με αυτο. Με τσιπικη οδηγηση (οχι πανω απο 6.000rpm, οχι καγκουριες, οχι ασκοπες επιταχυνσεις κλπ) εχω κανει 180χλμ και ειμαι λιγο κατω απο τη μεση στο ρεζερβουαρ οταν εβγαζα με το ζορι αυτα τα χιλιομετρα με καποιες καγκουριες. Δεν ξερω αν εχω δει τοση διαφορα μονο και μονο επειδη εκανα αυτη τη ρυθμισουλα, αλλα τωρα με την κριση και την τιμη των καυσιμων απλα γουσταρωωωωωωωωωωωωωωωωωωω! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστότατος!

Για να ρωτήσω ξανά με την ευκαιρία...

Με αυτό κάνουμε το "Throttle Valve Synchronization" που αναφέρει στο service manual;

:_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα