μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2012 Ειναι αξιοπεριεργο το οτι ολοι σχεδον οι μοτοσυκλετιστες 8ελουν να απομακρυνουν κατα καποιο τροπο τα παιδια η τους γνωστους τους απο τους 2 τροχους( και οχι αδικα ισως ) την στιγμη που οι ιδιοι ειναι τοσο πα8ιασμενοι με αυτο το αντικειμενο κ καβαλαν σχεδον κα8ημερινα...αντε να τους πεισεις οταν σε βλεπουν να φευγεις-γυριζεις τοσο χαρουμενος κ να του λες παραλληλα μετα ''μην καβαλας''.Γνωμη μου ειναι παντως οτι οπως κ αν το χειριστει καποιος με τα παιδια δεν χρειαζεται ΠΙΕΣΗ γιατι η πιεση μπορει να εχει τα αναποδα αποτελεσματα.Αυτο το ''μην ανεβαινεις σε μηχανακια'' ποσοι το ακουσαν αλλωστε ... Εμ ετσι ακριβως ειναι.Κι αν θελουμε εμεις να αποθαρρυνουμε τα παιδια μας απο τη μοτοσυκλετα,που θελουμε να λεμε οτι εχουμε και δυο λογους παραπανω να σκεφτομαστε περι ασφαλειας και καλης συμπεριφορας και σεβασμου των γυρω μας...φαντασου τι θα κανουν οι ασχετοι με τις μοτο ή οι εποχιακοι και κατ'αναγκη χρηστες μοτοσυκλετας...Πώς θα εχουμε μια καλυτερη αυριανη μερα στη μοτοσυκλετα,το παραπεμπουμε και αναθετουμε ως συνηθως σε αλλους...εμεις οχι το παιδι μας... Πες τα ρε φιλε...γιατι αμα τα λεω μονο εγω φαινεται καπως... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salahuddin 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 6 , 2012 Το έχω σκεφτεί πολλές φορές το συγκεκριμένο θέμα. Όταν ήμουν 18, ήθελα διακαώς να πάρω παπί για να το έχω σαν φοιτητής στο μέρος όπου σπούδαζα. Στο σπίτι είχε γίνει πόλεμος κανονικός, οι προσπάθειες του πατέρα μου επικεντρώνονταν στο να με αποτρέψει να το αγοράσω, εγώ τα έκανα όλα μπάχαλο, έφευγα από το σπίτι και γενικώς έκανα όλα τα εφηβικά κόλπα. Προφανώς ο άνθρωπος έτσι αισθανόταν ότι κάνει ''το σωστό για το παιδί του''. Τότε κι εμένα μου φαινόταν λογικό, ο άνθρωπος προσπαθούσε να απομακρύνει το παιδί του από κινδύνους. Τελικά το πήρα το παπί με δικά μου λεφτά και με άπειρους τσακωμούς, αλλά αφού το πήρα, οδηγούσα ΧΩΡΙΣ δίπλωμα, ΠΟΤΕ δεν φόρεσα κράνος, ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκα για εξοπλισμό, ΠΟΤΕ δεν άλλαξα λάστιχα, ΠΟΤΕ δεν έλεγξα τα φρένα, τίποτα, τίποτα (δεν συζητώ για αλκοόλ και οδήγηση, καθημερινό φαινόμενο). Ήμουν άνετα ένα νέο θύμα στην άσφαλτο, απορώ πώς την έβγαλα μόνο με κάτι ψιλοπεσιματάκια. Θέλω να πω ότι ο πατέρας μου από τη στιγμή που είδε ότι δεν πρόκειται να κάνω πίσω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, έπρεπε να αλλάξει στάση και να μου πει ''Θα το πάρεις, αλλά αν σε πιάσω χωρίς δίπλωμα, κράνος κλπ θα σου το πάρω και θα το πάω για παλιοσίδερα'', κι εκεί να είναι αυστηρότατος μέχρι αηδίας. Εγώ έτσι θα κάνω όταν θα βρεθώ στη θέση του, ΠΑΙΔΕΙΑ και όχι πλήρη άρνηση των πάντων, που έχει εντέλει χειρότερα αποτελέσματα. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2012 Επειδή πολλοί εδώ μέσα έχουν κουτσούβελα και το να ανέβουν επάνω στην μοτοσυκλέτα ειναι θέμα χρόνου, προκειμένου να είμαστε όσο πιο ασφαλείς γίνεται, για να δούμε τι ισχύει για τον καθένα? υπάρχει νομικό παλίσιο (ΚΟΚ) που να αναφέρει σχετικά τι πρεπει να τηρείται? βρήκα το εξής http://www.esyprota.gr/odikh-afaleia/paidia-odikh-asfaleia/942-lafit Ο ΚΟΚ δεν αναφέρει και πολλά σχετικά με το θέμα, πέρα από το άρθρο 33 όπου ορίζει ότι «απαγορεύεται η μεταφορά ανηλίκων έως πέντε (5) ετών με μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους». Υπάρχει τέτοιο εγκεκριμένο σύστημα (TUF), όχι διαδεδομένο όμως και στην Ελλάδα. Επομένως εδώ η ουσιαστική ασφάλεια των επιβατών επαφίεται στην απλή λογική και την ευαισθησία του γονέα. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας φέρει ο οδηγός του οχήματος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2012 Έχοντας ψάξει πολύ διεξοδικά το θέμα, δεν υπάρχει άλλη αναφορά για μεταφορά ανηλίκων στον ΚΟΚ. Το θέμα επαφίεται στην υπευθυνότητα, την ενημέρωση και το φιλότιμο του κάθε ενός και φυσικά στην ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ παιδεία και αστυνόμευση. Γενικότερη συζήτηση επί του θέματος εδώ: Παιδιά και μηχανές: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2012 ενωθηκαν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agamoi-thytai 155 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2012 Έχω πει και λέω ξανά και θα το λέω, ότι το πιο ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ είναι να βλέπεις πατέρα/μάνα στο δίκυκλο με κράνος της συμφοράς και το παιδί ξεκράνωτο. Αν μπορούσα να ρίχνω μπούφλες χωρίς να πάω φυλακή, θα το έκανα. Η άποψή μου είναι πως όπως σε βλέπει το παιδί, οι πιθανότητες να πράξει το ίδιο είναι μεγάλες. Αν σε βλέπει με εξοπλισμό, ΠΟΤΕ χωρίς κράνος, το πιο πιθανόν είναι να σε μιμιθεί. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sprinter-man 36 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2012 αυτο με το παραδειγμα του πατερα ειναι καπως σωστο αλλα και λαθος..για παραδειγμα οι γονεις μας,μας ειχαν πει σε ολους τις επιπτωσεις του καπνισματος και δεν ηθελαν για κανεναν λογο να μας δουν με τσιγαρο παρολο που αυτοι καπνιζαν. το ιδιο και με το κρανος,ο πατερας μου παλια ειχε τοσες μηχανες (gsx-r 750 srad,africa twin,xx 1100,xt 600 κτλπ) και δεν μπορω να πω πως φοραγε παντα κρανος παρολο που γνωριζε τον κινδυνο. εκτος μεγαλων αποστασεων..μολις πειρα μηχανακι με απειλησε οτι αν με πετυχει χωρις κρανος θα μου το πουλησει την αλλη μερα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2012 Έχω πει και λέω ξανά και θα το λέω, ότι το πιο ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ είναι να βλέπεις πατέρα/μάνα στο δίκυκλο με κράνος της συμφοράς και το παιδί ξεκράνωτο. Αν μπορούσα να ρίχνω μπούφλες χωρίς να πάω φυλακή, θα το έκανα. Η άποψή μου είναι πως όπως σε βλέπει το παιδί, οι πιθανότητες να πράξει το ίδιο είναι μεγάλες. Αν σε βλέπει με εξοπλισμό, ΠΟΤΕ χωρίς κράνος, το πιο πιθανόν είναι να σε μιμιθεί. Χειρότερο, 2 παιδιά και οι τρείς ξεκράνωτοι, σε μεγαλο σκουτερ. Να είναι γέιτονας, να του το εχεις επισημανει ευγενικα και στο φιλότιμο και να εισπράτεις χαμόγελο και δικαιολογία, "μαζι σου ειμαι φίλε, εχεις δικιο" και καμια αλλαγη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas_36 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2012 Eχω δυο μικρακια,η κορη 3,5 και ο υιος 1.5.Πιστευω οτι πρεπει να μαθουν για την ασφαλεια και μετα στο δικο τους.Ηδη η κορη μου κρινει τους ανεφθηνους γονεις με ξεκρανωτα πιστιρικια να παλευουν να κρατηθουν με νυχια και με δοντια πανω σε ενα μηνανακι.Χιλιες φορες δικο τους παρα καβαλα σε κανα καγκουρα να πηγενει ταπα για να δειξει την μαγκια του!!Πιστευω στα γονιδια,προερχονται απο γονεις λατρεις των 2 τροχων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sakis "SLNC" 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2012 Όσο πιο μικροί εξοικειωνόμαστε με κάτι, σαφώς και είναι πιο εύκολο να το μάθουμε καλύτερα. Σίγουρα ένας γονιός σκέφτεται όλους τους κινδύνους κι ακόμα περισσότερους και ίσως να υπερβάλει σε φάσεις αλλά μην ξεχνάμε ότι κι εμείς όταν ήμασταν μικροί πως αισθανόμασταν όταν μας απαγόρευαν κάτι οι γονείς μας. Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν, εφ' όσον υπάρχει η αγάπη για το θέμα, υπό επίβλεψη μη φοβάσαι τίποτα και όλα θα πάνε καλά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
aleks 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 εγω απλα λεω πως δεν ειναι καλες (οι μηχανες) ουτε κακες.. ο καθενας κανει οτι θελει και οτι μπορει με τον εαυτο του και δεν προσπαθω να επιρεασω κανεναν, απλα λεω τη γνωμη μου οταν εχω και πιστευω οτι οτι εχει πολλες φορες λειτουργισει για καλο μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 Πήρε το μάτι μου ένα βίντεο κάπου μάλλον ασία. Βέσπα με 2 παιδάκια πάνω. Ένα πίσω και ένα μπρος στην ποδιά.Έχει σταματήσει στο φανάρι δίπλα σε ένα αμάξι. Την στιγμή που ξεκινάει το αμάξι, γλυστράει το κοριτσάκι που ήταν στην ποδιά ,το οποίο πρέπει να ήταν γύρω στα 2 και πέφτει μπρός από τον πίσω τροχό...Ανατριχιαστικό και βλέπω συχνά έλληνες γονείς να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να βάζουν μικρά παιδιά κάτω των 3ων-4ων και πολλές φορές και δύο μαζί. Εδώ έχω φουσκωτό και έχω να το ρίξω τρία χρόνια γιατί φοβάμαι μην πέσουν μέσα και θα τα βάλω στην μηχανή. Δεν πάει καλά ο κόσμος. Ούτε με κράνος τουλάχιστον μέχρι τα 6. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 Εχει κανεις υποψη κατι που διαβασα σε αλλο Φορουμ;...Το παρααθετω ως το διαβασα και πεεριμενω αν καποιος ξερει κατι παραπανω να μάς πει... δεν υπαρχουν παιδικα κρανη, επειδη πιεζεται ο λαιμος του παιδιου και ολο το νευρικο συστημα , που ειναι στην αναπτυξη του,στα φρεναρισματα και στις λακουβες, αρα ενα κρανος του κανει κακο του παιδιου, υπαρχουν μονο τα ποδηλατικα, που ειναι απο φελιζολ και ειναι πολυ ελαφρια, αλλα για μηχανη δεν νομιζω να κανουν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 Μάθο, όταν λέμε "παιδικά" για τί ηλικίες μιλάμε; Πάντως εμείς είχαμε βρεί αρκετά όταν πρωτοψάχναμε (στα 9.5 χρόνια της). Της είχα πάρει ένα VEMAR (αυτό) και σίγουρα έχω δει παιδικά και στο Μοτομαρκετ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2012 Hondaγιωτη ,παιδι ειναι μεχρι να παει 17 στην ουσια...τωρα θα σε γελασω για ποια ηλικια γραφτηκε το παραπανω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27 , 2012 Hondaγιωτη ,παιδι ειναι μεχρι να παει 17 στην ουσια...τωρα θα σε γελασω για ποια ηλικια γραφτηκε το παραπανω... λιγο κουφο μου φαινεται.. ολα τα πιτσιρικια που τρεχουν απο εντουρο μεχρι gp απο τα 5 τους τι φορανε δηλαδη? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VatraX 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9 , 2012 Προσωπικά έχω καταλήξει ότι αν και όταν δώσει ο Θεός και αποκτήσω παιδιά θα τους μάθω ότι γνωρίζω σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους των μηχανών αλλά γενικότερα θα κρατώ ουδέτερη στάση. Ούτε θα παροτρύνω ούτε θα απαγορεύσω την χρήση τους. Αν έρθει από φυσικού ή λόγω επαφής τους μέσω εμού έχει καλώς. Όπως τόσα χρόνια ζούσε η μάνα μου με το φόβο μην πάθω κάτι και την έβλεπα τρελλή , έτσι θα μάθω κιι εγώ να ζω με τον φόβο μου εάν γίνουν μηχανόβια. Όπως και να έχει μέχρι τότε αν τα ανεβάζω στη μηχανή μου θα τα ντύνω.... ΡΟΜΠΟΚΟΠ ! ! ! Έχω πει και λέω ξανά και θα το λέω, ότι το πιο ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ είναι να βλέπεις πατέρα/μάνα στο δίκυκλο με κράνος της συμφοράς και το παιδί ξεκράνωτο. Αν μπορούσα να ρίχνω μπούφλες χωρίς να πάω φυλακή, θα το έκανα. Η άποψή μου είναι πως όπως σε βλέπει το παιδί, οι πιθανότητες να πράξει το ίδιο είναι μεγάλες. Αν σε βλέπει με εξοπλισμό, ΠΟΤΕ χωρίς κράνος, το πιο πιθανόν είναι να σε μιμιθεί. Συμφωνώ και επαυξάνω! Καλά παράκρουση παθαίνω με τους αχαρακτήριστους που πάνε τρικάβαλο ένα παιδί μπροστά , ένα πίσω ή και πολυκάβαλο με τη σύζυγο πίσω και τα παιδάκια σφήνα όπου να'ναι ! ! ! Τους φυτεύεις ή δεν τους φυτεύεις ? ? Σε όλη μου τη ζωή , στην Ελλάδα, δυστυχώς έχω δει ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ με μυαλά στο κεφάλι του να προσέχει το παιδί του όσο και τον εαυτό του και μου ήρθε να τον φιλήσω! Στην Κηφησίας ήταν πέρυσι, αυτός μπουφάν-κράνος-τα πάντα-όλα και πίσω το παιδάκι του με παιδικό μπουφάν με προστατευτικά και παιδικό κράνος (full carbon παρακαλώ!). Προϊόντα παιδικά υπάρχουν πολλά και ποιοτικά (μέσω internet από εξωτερικό , εγχώρια δεν γνωρίζω αρκετά) το θέμα είναι ότι τους περισσότερους τους αρκεί να το γεννήσει η γυναίκα τους υγιές, μετά δεν βαριέσαι .... Αίσχος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2012 Η ρομαντική άποψη του μοτοσυκλετιστή υπαγορεύει αυτά που λες. Η ορθολογιστική άποψη ενός πατέρα διαφωνεί κάπως. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Πάρε 1000 παιδιά με μηχανάκι και άλλα 1000 παιδιά χωρίς. Σε ποια από τις δύο κατηγορίες παιδιών υπάρχουν περιπτώσεις πτώσεων, τραυματισμών, έκθεση σε κίνδυνο σε μεγαλύτερο βαθμό? Προφανώς, με διαφορά στην πρώτη........................... Γιώργο, αν την ώρα που τα πρώτα χίλια παιδιά οδηγούν το μηχανάκι τους τα δεύτερα χίλια είναι στην βιβλιοθήκη του σχολείου, τότε ναι, τα πρώτα χίλια διατρέχουν στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο. Αν όμως η δεύτερη χιλιάδα εκείνη την ώρα κάνει υπερπήδηση μαντρότοιχου για να κλέψουν το αμάξι του μπαμπά για βόλτα; Όπως καταλαβαίνεις, αυτό που θέλω να πώ είναι πως υπάρχει πάντα το κάτι καλύτερο ή το κάτι χειρότερο, όλα εξαρτώνται από το παιδί, την παιδεία του και από την Θεά Τύχη. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 , 2012 Συμφωνω Παναγιωτη. Ας κανει ο καθενας μας ο,τι μπορει με (και για) τα παιδια του, και ειναι βεβαιο πως θα εχουμε ενα καλυτερο αυριο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Geo-Pap 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Πραγματικα εξαιρετικο θεμα για οσους απο εμας ειναι γονεις η προκειται να γινουν όπως εγω. Αυτες οι σκεψεις με βασανιζουν εδω και λιγες εβδομαδες Τους παραπάνω προβληματισμούς είχα και εγώ φίλοι μου, και αυτούς είχα εκφράσει και στην αρχική δημοσίευση αυτού του θέματος: Αν προσπαθούσα να της "περάσω" την επικινδυνότητα και να την αποτρέψω, θα έπρεπε πρώτος εγώ να είμαι το παράδειγμα και να σταματήσω να καβαλάω, αλλιώς θα ήμουν σαν τον πατέρα μου που μου έλεγε να μην καπνίσω ενώ εκείνος καπνίζει δύο πακέτα την μέρα........Μετά λοιπόν από σκέψεις και "ζύγισμα" που όπως θα δείς πήρε χρόνια, πήρα την απόφαση που πήρα με άξονα τα παρακάτω κριτήρια:Καλύτερα να μάθει την μηχανή από εμένα και σωστά, παρά από τον πρώτο τυχαίο φίλο/συμμαθητή/ γκόμενο.Καλύτερα να είναι "χορτασμένη" από χιλιόμετρα, βόλτες και ταξίδια, παρά να λιγουρεύεται την στιγμή που θα την βάλει ο κάθε "Λάκης" στο παπί να την πάει (ξεκράνωτη) μέχρι την καφετέρια. Και όταν της το προτείνει, να τον στείλει να πάει να πάρει πρώτα κράνος.(και ίσως το πιο σημαντικό). Για να είναι καλά οι γύρω μου, πρέπει πρώτα να είμαι εγώ καλά με τον εαυτό μου. Αυτό χωρίς να καβαλάω μηχανή, δεν γίνεται. Το κακό με την Ζωή είναι πως δεν έχει rewind. Βλέπουμε μόνο τα αποτελέσματα των πράξεών μας χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να δούμε πως θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε κάνει κάποιες διαφορετικές επιλογές. Σε ότι αφορά τα παιδιά μας, πάντα ελπίζουμε πως έχουμε κάνει το καλύτερο, και πάντα μας κατατρώει το "πως θα ήταν τα πράγματα αν είχα κάνει εκείνο αντί για το άλλο"............ Δύσκολο σπορ να είσαι γονιός, ακόμα δυσκολότερο αν προσπαθείς να είσαι δίπλα στο παιδί σου. Ειδικα η τελευταια παραγραφος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2012 Με το καλο φιλε Γιωργο το νεο μελος της οικογενενειας. Και εγω ομοιοπαθης.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stavros 1976 28 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2012 Άν αρέσει στην δική μου κόρη η μοτοσυκλέτα(ακόμη είναι 2,5 ετών) δεν θα της το στερήσω,αλλα θα προσπαθήσω να τις γίνει βίωμα σε ότι έχει να κάνει με εξοπλισμό ασφαλείας και οδηγητική συμπεριφορά. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VodkaGR 103 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2012 Η αγαπη της για μηχανες δεν προκειται να εξαφανιστει,αν οπως ειπες ειναι στα γονιδια της Οποτε - Η θα την βαλεις στον κοσμο των μηχανων μαθαινοντας πρωτα την ασφαλεια,και γινοντας καλος δασκαλος.Αποτελεσμα : Δικη της μηχανη που ξερει να χειριζεται και ξερει να αντιδρα σε καταστασεις,αρα ασφαλης οδηγηση και προσοχη - Η θα της τονισεις ποσο επικινδυνες ειναι οι μηχανες,θα της απαγορευσεις την χρηση τους και τελος.Αποτελεσμα : Θα οδηγει κρυφα μηχανες αλλων που δεν ξερει,θα πηγαινει δικαβαλο χωρις κρανος και θα οδηγει χωρις ασφαλεια Καθαρα η αποψη μου 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaios 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2013 (τροποποιήθηκε) ελάτε ρε παιδιά τώρα μην τρελαθούμε τελείως.......ποιος 17ρης και 16ρης που θα έχει την κ..λα και θα προσπαθεί ή βασικά θα νομίζει οτι προσπαθει΄ να εντθπωσιασει τη γκόμενα θα πηγαίνει σχολείο με κράνος με στολη με μπότες κ επιγονατίδες ....ΜΗΝ τρελαθούμε τελείως τωρα....μόνος του με το πέρασμα των χρόνων θα καταλαβει πόσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμος.........δειξτε μου ΕΝΑΝ 17αρη που κυκλοφορεί με στολες και ιστορίες στο 50αρι....άντε να φορέσει καμια 10αρια φορές το κράνος και αυτο μετά απο πρηξιμο των γονέων......στο μόνο που θα χρησιμεύσει η παιδεία είναι στο να ωριμάσει γρηγοροτερα ο τροπος οδήγησης του απο καποιον που δεν έχει το κατάλληλο ερέθισμα.....(αν φαίνομαι παράλογος ασ σκευτει ο καθένας έναν πιτσιρικα που φοράει τα παραπανω και συμπεριφέρεται σωστα)..ωραία αυτα που λέτε...απλά δύσκολο να πραγματοποιηθουν......τον ορισμό του μηχανόβιου που θα τον πάρουν απτην παιδικη ηλικία δεν σημαίνει οτι θα τον εφαρμόσουν κατευθειαν μετα απο χρόνια θα γίνει αυτο...με το κρανος στ χέρι θα γυρνάνε...κ πριν μπουν στο στενό για το σπιτι θα το φοράνε.. :P σούζες κτλ πιθανόν να μην επιχειρήσουν αλλά ο κινδυνος παραμένει τεραστιος...10αδες 16χρονα ήξερα που επειδή τους μλάθαινε ο πατέρας τους απο μικρά μοτο το παίζαν χεράδες και οτι ξερουν και τωρα αντε βρες τουςςςς........καλύτερα να δώσετε στα παιδιά σας το ερέθισμα για τη μόρφωση και αφήστε το δίδαγμα της μηχανης....και καλυτερα να πείσω το γιο μου οτι τη μηχανη την εχω επειδη δεν έχω χρήματα για αμάξη και χίλιες δυοο δικαιολογίες και να τον αποτρέψω από της μηχανές..καλύτερα να του κρυψω την κ...λα μου και ποιος πραγματικα ειμαι στο συγκεκριμενο θέμα παρά να τον βλέπω στο αναπηρικο του καροτσάκι να μην μπορεί να κουνηθει...καλύτερα να του στερησω τη συγκεκριμένοι ελευθερία και ας μην μου άρεσε να μου τ κάνουν οι δικοι μου γονείς..παρα να βλέπω τη φοτο του στο νεκροταφείο...μην τρελαθούμε τωρα τελείως....τόσα φιλαράκια έχω που οι γόνεις τους τους στέρησαν τη συγκεκριμένη κ..λα και μια χαρα ειναι με το αμξάκι τους....εγω προσωπικά θα του πω αν και είμαι 19 ακόμα...όταν φέρεις μηχανακι θα στ σπασω...και θα του παρω ένα αμαξάκι και μια χαρά θα είναι και μαγκας και όλα...(συγνωμη για το ύφος μου....) Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 13 , 2013 από τον vaios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaios 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2013 (τροποποιήθηκε) η σωστή οδική συμπεριφορά και οι κίνδυνοι μαθαίνονται κυρίως από προσωπικές εμπειρίες και παθήματα και όχι απ τον έμπειρο πατέρα οδηγό....και όταν είσαι 10χρονων λογικο ειναι να θες να φορας και στολες και όλα και να κραζεις αλλους που δν φοράνε δεν σημαινει οτι στην εφηβεία και στην ηλικία της αντίδρασης και της ψευτομαγκιας θα το κάνεις ακόμα..μετά από προσωπικη εμπειρια και λαθη θα εφαρμοσεις αυτα που ειχες μαθει παιδι και εχουν καρφωθει στο υποσυνηδειτο...και το τσιγαρο δεν εχει καμια σχεση δεν πεθαινεις στα 16 και στα 17 απτο τσιγαρο...ο πατερας μου καθε βραδυ μέχρι να γυρισω φοβαται μην τον πάρουν τηλεφωνο απτο κατ...όχι απτο πνευμονολογικο :P και το τσιγαρο όταν ωριμάσεις προσπαθείς και το κόβεις και μετά απο καμια 5αρια χρόνια ο οργανισμος σου εχει επανελθει κομπλε...αν ομως βρίσκεσαι στο καροτσάκι όταν ωριμάσεις τι γινεται τότε???????????????????????? Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 13 , 2013 από τον vaios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες