Jump to content
Taxidiaris

CBάδες, ερώτηση!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Λέω για αλλαγή της μηχανής μου και κοιτώ το CB 500 S. Τί λέτε? Μοντέλο 2003-4.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Λέω για αλλαγή της μηχανής μου και κοιτώ το CB 500 S. Τί λέτε? Μοντέλο 2003-4.

Μέτριο μηχανάκι. Διπλά αμορτισέρ. Αδύναμος κινητήρας. Δυσκολία στη μεταπώληση. Στα υπέρ του είναι η αξιοπιστία του.

Αν γουστάρεις CB, καλύτερα πάρε το CBF 600.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντως.. Μόνο η αξιοπιστία του το κρατάει ακόμα.. Και εγώ θα προτιμούσα ένα CBF απ τη στιγμή που θες κάτι αντίστοιχο απ ό,τι κατάλαβα.. :ok:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλο ειναι αλλα αμα ψηνεσαι για παλιο και δε σε περνει να παρεις cbf παρε cb400. Ειναι ποιο δυνατο νομιζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη σε τιμη το βρισκεις; Επισης αν μπορεις ανεβασε και μια φωτογραφια απο ενα ιδιο. Δικυλινδρο ειναι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αν είναι καλό ή όχι εξαρτάται από 2 παραμέτρους. Πόσα λεφτά το βρήκες (και γενικώς πόσα λεφτά σκοπεύεις να δώσεις) και τι χρήση σκοπεύεις να κάνεις.

Το κομμάτι που αναφέρεις είναι από τα τελευταία που κυκλοφόρησαν. Το θέμα όμως με μοντέλα σαν το CB500 είναι ότι πρόκειται για ένα σχέδιο του 1993, με μοναδική αλλαγή κατά τη διάρκεια της ζωής του το ότι το '97 (IIRC) φόρεσε καλύτερα φρένα (δισκόφρενα μπρος-πίσω Brembo, ενώ το παλιό είχε Nissin μπροστά και ταμπούρο πίσω). Κατά τα άλλα είναι πρακτικά το ίδιο. Ο μεν πωλητής όμως, εύλογα εκ μέρους του θα θέλει μεγαλύτερη τιμή επειδή είναι πρόσφατο μοντέλο, όμως αυτό δεν έχει κάποια επίπτωση στην πράξη γιατί αν βρεις ένα παλιότερο κομμάτι -σωστά συντηρημένο- θα το πάρεις φτηνότερα και δεν θα έχει καμιά ουσιαστική διαφορά ΙΜΟ. Αυτά τα μηχανάκια είναι αθάνατα.

Στα 3000€ λοιπόν (που απ'ότι βλέπω στα γρήγορα έχουν οι περισσότερες αγγελίες στο car.gr) σαφώς και δεν αξίζει, αφού με τα ίδια λεφτά παίρνεις Bandit 600 που είναι αισθητά "περισσότερη" μοτοσυκλέτα, καλύτερη σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Αν πάντως θέλεις τη πρώτη σου μεγάλη μηχανή για να μάθεις, χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά για αγορά (2000€) και χρήση-συντήρηση, τότε είναι αρκετά καλή γι αυτή τη δουλειά. Εννοείται βέβαια ότι με σύγχρονα κριτήρια είναι μια μετριότητα και δεν συγκρίνεται με κανένα τωρινό μοντέλο, κάνει περισσότερα πράγματα όμως απ'ότι της φαίνεται. Θα μάθεις να ταξιδεύεις, να πηγαίνεις γρήγορα, να κάνεις τη βασική συντήρηση μόνος σου (δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω).

Σε πρακτικά μεγέθη, έχει τελική γύρω στα 190 (πραγματικά), καίει γύρω στα 5lt/100Km ανάλογα με τη χρήση (5,κάτι στη πόλη, 6+ στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες >140, <5 σε επαρχιακό). Η αυτονομία της κυμαίνεται από ~220Km (πηγαίνοντας με 170 συνέχεια :lipssealed:) έως πάνω από 350Km, χωρίς τη ρεζέρβα. Από άποψη αξιοπιστίας, είναι μάλλον ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. Οδηγικά έκει που πάσχει κυρίως είναι οι αναρτήσεις που καταφέρνουν να είναι ούτε άνετες και ταυτόχρονα να περνάνε ταλαντώσεις στο πλαίσιο σε γρήγορες καμπές της εθνικής και τα φρένα, τουλάχιστον σε μεγάλες ταχύτητες (σε κανονικές συνθήκες πάντως δεν νιώθεις ότι του λείπει φρένο). Η σέλα είναι άνετη για βόλτίτσες 200-300Km. Σε ρυθμούς Grand Turismo (>700Km τη μέρα) τότε πονάει πολύ. Το γυμνό μοντέλο με μια μεσαία ζελατίνα προσφέρει αποδεκτή κάλυψη στο πάνω μέρος του σώματος μέχρι τα 120-130Km/h. Το S που ρωτάς, λογικά θα είναι καλύτερο αλλά δεν το έχω οδηγήσει για να ξέρω.

Στα ταξίδια παίρνει και τριπλέτα, και δεύτερο άτομο. Το παραπάνω βάρος όμως έχει αισθητές επιπτώσεις στις επιδόσεις, πολύ παραπάνω απ'ότι σε μια μεγαλύτερη μηχανή. Solo μπορείς να ταξιδέψεις αρκετά σβέλτα πάντως.

Στην πόλη είναι εξαιρετικό. Σε σχέση με ένα on-off κοπανάει περισσότερο στις λακούβες βέβαια και δεν μπορείς να ανέβεις σε όλα τα πεζοδρόμια. Όμως είναι πολύ στενό και ευέλικτο, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο street και τα μεγάλα scooter. Ο κινητήρας δουλεύει γύρω στις 2500-4000 στροφές.

καλο ειναι αλλα αμα ψηνεσαι για παλιο και δε σε περνει να παρεις cbf παρε cb400. Ειναι ποιο δυνατο νομιζω.

Καμία σχέση. Έχουν την ίδια ονομαστική ισχύ (58 άλογα) αλλά το 500άρι έχει παραπάνω ροπή και την αποδίδει νωρίτερα. Αποτέλεσμα είναι ότι είναι πιο γρήγορο και σε ευθεία και σε χρηστικότητα. Από την άλλη το 400άρι έχει καλύτερων προδιαγραφών φρένα και αναρτήσεις. Όμως προκειται για ένα μοντέλο που πλησιάζει σε ηλικία την 20ετία και δεν είχε εισαχθεί ποτέ επίσημα στην Ευρώπη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ, το έχω σάν εργαλείο στη δουλειά μου (εκπαιδευτικό σε σχολή οδηγών) το μηχανάκι είναι μια χαρά και νομίζω το λέει όλα ο φίλος ποιό πάνω....

Απροβλημάτιστο και εάν ηταν να διαλέξω ανάμεσα σε αυτό και το CB400(άν και ποιό ποιοτικό) θα διάλεγα πάλι το 500 .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ καλό, απροβλημάτιστο, αξιόπιστο. Αλλά και ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ. Μην το πάρεις, προτίμησε κάτι πιο σύγχρονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που κατασκευάζεται;

Τα πρώτα στην Ιαπωνία, από ένα σημείο και μετά Ιταλία (και Βραζιλία αλλά για τη τοπική αγορά μόνο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα