kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Αλλος προφήτης της μοναδικής αλήθειας απο εδω. Τί θα γίνει με σας επιτέλους; Γιατί το diodiastop σε χαλάει; Βαρέθηκα τις βλακείες σας να πετάτε λάσπη ο ένας στον άλλον.Εσυ λες οτι στους άλλους κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι οτι πίσω απο εσας είναι οι τροτσκιστές. Αλήθεια η ψέμματα ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ. Κοινές δράσεις απο όλους για τον κοινό σκοπό είναι η απαίτηση νομίζω όλων μας.Ημαρτον πια με την κατσίκα του γείτονα. αυτοι που αναφερω οτι απο πισω ειναι ο συριζα εχουν αναφερει οτι ολο αυτο το κανουν για να το συμπεριλαβουν στο προεκλογικο τους αγωνα την επομενη φορα...αυτο φτανει για να σε πεισει? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manos2 32 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Να πειστώ για ποιο πράγμα;Εχω μιλήσει με άτομα και απο τις 2 επιτροπές στη ΒΑ Αττική.Και οι δυο είχαν να πουν κάτι κακό για τους άλλους.Δε με ενδιαφέρει να βρω ποιός απο τους 2 έχει δίκιο (που δε θα έχει κανένας). Ας γίνονται απο κοινού οι δράσεις να έχουν επιτυχία, και αυτή η επιτυχία θα πιστωθεί στους πολίτες και μόνο. Και όποιος προσπαθήσει προεκλογικά να το καρπωθεί, ας φάει το γιαούρτι που του αξίζει. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Να πειστώ για ποιο πράγμα;Εχω μιλήσει με άτομα και απο τις 2 επιτροπές στη ΒΑ Αττική.Και οι δυο είχαν να πουν κάτι κακό για τους άλλους.Δε με ενδιαφέρει να βρω ποιός απο τους 2 έχει δίκιο (που δε θα έχει κανένας). Ας γίνονται απο κοινού οι δράσεις να έχουν επιτυχία, και αυτή η επιτυχία θα πιστωθεί στους πολίτες και μόνο. Και όποιος προσπαθήσει προεκλογικά να το καρπωθεί, ας φάει το γιαούρτι που του αξίζει. καλως λοιπον....δημοκρατια εχουμε(τουλαχιστον μεταξυ μας οι πολιτες) οποτε μπορεις να ακολουθησεις οποια κινητοποιηση κ οποιο κινημα κατα των διοδιων επιθυμεις Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδια μονο μην δω σε καμια συναντηση εκει κανα σημαιάκι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Εξηγουμαι είμαι ΚΚΕ εγω και η οικογενεια μου, αλλα αμα δω κανενα σφυροδρεπανο εκει θα του το βαλω στον κωλο οποιου το εφερε. Ειναι η πρωτη φορά που στην Ελλάδα γίνεται κάτι έξω απο τα κόμματα και τα έδρανα. Δεν θα ανεχτώ κανένα ακόμα και ομοιδεάτη να χαλάσει κατι τέτοιο. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του απλου λαού , να έρθει να διαδηλώσει ανώνυμα. Οπως όλοι μας. Αγνά και με πάθος. Μια φορα σαν λαος να είμαστε ενωμένοι γαμω το κερατό μου και ας πεθάνω. 8 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagelis- 3.122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδια μονο μην δω σε καμια συναντηση εκει κανα σημαιάκι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Εξηγουμαι είμαι ΚΚΕ εγω και η οικογενεια μου, αλλα αμα δω κανενα σφυροδρεπανο εκει θα του το βαλω στον κωλο οποιου το εφερε. Ειναι η πρωτη φορά που στην Ελλάδα γίνεται κάτι έξω απο τα κόμματα και τα έδρανα. Δεν θα ανεχτώ κανένα ακόμα και ομοιδεάτη να χαλάσει κατι τέτοιο. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του απλου λαού , να έρθει να διαδηλώσει ανώνυμα. Οπως όλοι μας. Αγνά και με πάθος. Μια φορα σαν λαος να είμαστε ενωμένοι γαμω το κερατό μου και ας πεθάνω. ετσι μαρεσεις αυτο ισχυει για ολους μας +1 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδια μονο μην δω σε καμια συναντηση εκει κανα σημαιάκι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Εξηγουμαι είμαι ΚΚΕ εγω και η οικογενεια μου, αλλα αμα δω κανενα σφυροδρεπανο εκει θα του το βαλω στον κωλο οποιου το εφερε. Ειναι η πρωτη φορά που στην Ελλάδα γίνεται κάτι έξω απο τα κόμματα και τα έδρανα. Δεν θα ανεχτώ κανένα ακόμα και ομοιδεάτη να χαλάσει κατι τέτοιο. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του απλου λαού , να έρθει να διαδηλώσει ανώνυμα. Οπως όλοι μας. Αγνά και με πάθος. Μια φορα σαν λαος να είμαστε ενωμένοι γαμω το κερατό μου και ας πεθάνω. +1 πολυ σωστοοοος Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Smias 2.708 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδια μονο μην δω σε καμια συναντηση εκει κανα σημαιάκι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Εξηγουμαι είμαι ΚΚΕ εγω και η οικογενεια μου, αλλα αμα δω κανενα σφυροδρεπανο εκει θα του το βαλω στον κωλο οποιου το εφερε. Ειναι η πρωτη φορά που στην Ελλάδα γίνεται κάτι έξω απο τα κόμματα και τα έδρανα. Δεν θα ανεχτώ κανένα ακόμα και ομοιδεάτη να χαλάσει κατι τέτοιο. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του απλου λαού , να έρθει να διαδηλώσει ανώνυμα. Οπως όλοι μας. Αγνά και με πάθος. Μια φορα σαν λαος να είμαστε ενωμένοι γαμω το κερατό μου και ας πεθάνω. +3 Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GUZZISTAS 42 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 +3 Σωστός +1 από εμένα Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 (τροποποιήθηκε) +1 πολυ σωστοοοος Μόνο σωστός? ΑΨΟΓΟΣ!!!!! Υ.Γ. Το ίδιο έγραψα και στο κλειδωμένο. Να ζητήσω και συγνώμη απ' τον moruin μήπως πειράχτηκε. Τον διαβεβαιώνω ότι δεν είναι προσωπική η "επίθεση", αλλά κατά και των 300 που μας έφεραν εδώ). Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 14 , 2011 από τον Kostas-MotoLover Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgos_drz 592 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 παντως την κυριακη στην διαμαρτυρια στις αφιδνες, ενας φιλος που ειχε κατεβει με την γυναικα του, σε καποια φαση πηγε και κρατησε ενα πανο, οπως και εμεις, μετα απο λιγο πηγε καποιος (νομιζω ο παπαδοπουλος ο μεγαλος) και αρχησε να τον ρωταει που βρηκε το πανο κλπ. ο φιλος του ειπε οτι ηθελα να ξεκουρασει αυτους που ηταν τοση ωρα εκει και ρωτησε πιο ηταν το προβλημα, και τοτε πηρε την απαντηση οτι αυτο το πανο ειναι του ΣΥΡΙΖΑ. το πανο δεν εγραφε μου ειπε κατι κομματικο, ή περιεργο. γι΄αυτο θελει πολυ προσοχη, εχουν βαλθει ολοι να καπελωσουν το κινημα, γιατι ειδαν πως εχει απηχηση, και πανε να καρπωθουν ολους αυτους που εχουν αντιδρασει. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manos2 32 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδια μονο μην δω σε καμια συναντηση εκει κανα σημαιάκι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Εξηγουμαι είμαι ΚΚΕ εγω και η οικογενεια μου, αλλα αμα δω κανενα σφυροδρεπανο εκει θα του το βαλω στον κωλο οποιου το εφερε. Ειναι η πρωτη φορά που στην Ελλάδα γίνεται κάτι έξω απο τα κόμματα και τα έδρανα. Δεν θα ανεχτώ κανένα ακόμα και ομοιδεάτη να χαλάσει κατι τέτοιο. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του απλου λαού , να έρθει να διαδηλώσει ανώνυμα. Οπως όλοι μας. Αγνά και με πάθος. Μια φορα σαν λαος να είμαστε ενωμένοι γαμω το κερατό μου και ας πεθάνω. Ετσι! Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 παντως την κυριακη στην διαμαρτυρια στις αφιδνες, ενας φιλος που ειχε κατεβει με την γυναικα του, σε καποια φαση πηγε και κρατησε ενα πανο, οπως και εμεις, μετα απο λιγο πηγε καποιος (νομιζω ο παπαδοπουλος ο μεγαλος) και αρχησε να τον ρωταει που βρηκε το πανο κλπ. ο φιλος του ειπε οτι ηθελα να ξεκουρασει αυτους που ηταν τοση ωρα εκει και ρωτησε πιο ηταν το προβλημα, και τοτε πηρε την απαντηση οτι αυτο το πανο ειναι του ΣΥΡΙΖΑ. το πανο δεν εγραφε μου ειπε κατι κομματικο, ή περιεργο. γι΄αυτο θελει πολυ προσοχη, εχουν βαλθει ολοι να καπελωσουν το κινημα, γιατι ειδαν πως εχει απηχηση, και πανε να καρπωθουν ολους αυτους που εχουν αντιδρασει. Το θετικό Γιώργη είναι ότι ο κόσμος πλέον είναι υποψιασμένος και φυσικά πολύ οργισμένος για να δεχτεί καπελώματα. Και κινούνται όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Μπράβο τους. πχ κι εγώ αν δω ένα πανό κόμματος, ειλικρινά θα το φωτογραφίσω και θα το ανεβάσω στο internet. Θα τους ξεμπροστιάσω κατευθείαν. Εκτός του ότι θα τους κράξω κι επιτόπου. Το ότι το πανό μπορεί να ήταν κάποιου κόμματος εμένα δε μ' ενοχλεί, αρκεί να μην αναγράφει κάτι σχετικό, και τα συνθήματα που φωνάζει το πλήθος να μην είναι τα...... γνωστά. Όλοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, αρκεί να μη διεκδικούν τον χαρακτηρισμό "των μόνων αγωνιστών, δίκαιων, πατριωτών". Δεν είναι κανείς τους πιο Έλληνας από σένα, εμένα, όλους μας. Υ.Γ. Δε δοκιμάζει κανάς βουλευτής να κατέβει σε κλείσιμο διοδίων, να δει τί έχει να "εισπράξει" απ' τον κόσμο? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Whatevier 1.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Παιδια μονο μην δω σε καμια συναντηση εκει κανα σημαιάκι ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ. Εξηγουμαι είμαι ΚΚΕ εγω και η οικογενεια μου, αλλα αμα δω κανενα σφυροδρεπανο εκει θα του το βαλω στον κωλο οποιου το εφερε. Ειναι η πρωτη φορά που στην Ελλάδα γίνεται κάτι έξω απο τα κόμματα και τα έδρανα. Δεν θα ανεχτώ κανένα ακόμα και ομοιδεάτη να χαλάσει κατι τέτοιο. Αν η αριστερά ενδιαφέρεται για το συμφέρον του απλου λαού , να έρθει να διαδηλώσει ανώνυμα. Οπως όλοι μας. Αγνά και με πάθος. Μια φορα σαν λαος να είμαστε ενωμένοι γαμω το κερατό μου και ας πεθάνω. ++++++ Νομιζω οτι πρεπει να γινει "γραμμη" ολων των επιτροπων, ατομων κτλπ να μην υπαρχουν κομματικα σημαιακια και μαλακιες.. να πεφτει τοσο γιουχαρισμα αμα σκασει σημαια που να την βαζουν μονοι τους στον κωλο τους (νταξ αμα θελουν βοηθεια εδω ειμαστε και εμεις ) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasilisxrv 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Το θέμα είναι ότι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να δώσουν χρώμα στο κίνημα :nono: Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Το θέμα είναι ότι έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να δώσουν χρώμα στο κίνημα Γι' αυτό ακριβώς οφείλουμε να τους κράζουμε ανοιχτά όπου τους βλέπουμε σε τέτοιες συγκεντρώσεις. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vezouvios 6 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Σήμερα διοργανώνετε απο την επιτροπη κατα των διοδίων συγκεντρωση παρουσια δικηγορων. Εγω θα ειμαι εκει μαζι με αρκετα παιδια απο το vstrom club Θεσσαλονικης Θα συναντηθούμε 19:15 στην εκκλησία Αγιου Δημητριου Οσοι γουστάρετε να έρθετε μαζι μας είστε ευπρόσδεκτοι. (Θα παιξει και καφεδακι μετα) Αγαπητοί φίλοι και φίλες του vstromhellasforum.com μετά την μέγάλη παννελαδική μας δράση σας καλούμε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 7.30 μμ στο εργατικό κέντρο θεσσαλονικης Θέματα συνέλευσης: Α) Εγγραφές μελών - απολογισμός δράσης - εξελίξεις που αφορούν την προσπάθεια του κράτους να αντιμετώπισει το κίνημά μας - προτάσεις νέων δράσεων - απόφαση για σταθερή μέρα συνέλευσης. Β) Στήσιμο καινούριων επιτροπών και συμμετοχή μας στη σύσκεψη της Κοζάνης στις 22 του μήνα. Γ) Συζήτηση για τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα κρατικά διόδια και επεξεργασία της πρότασης δημιουργίας συλλόγου για ελεύθερα Μάλγαρα. Δημιουργία νομικής ομάδας για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που αφορούν τα διόδια και το κίνημα του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ". http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/ Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 ............................. Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 Καλά, με ...μπουκάλι τα στείλανε; Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Εδώ και δύο εβδομάδες διαβάζουμε παντού και ακούμε, πως περίπου 100.000 ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί από τις κοινοπραξίες προς τους οδηγούς που αρνήθηκαν να... πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων. Μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ μέλος ή φίλος της ομάδας μας δεν έχει λάβει κάποιο ειδοποιητήριο πληρωμής από τις εταιρείες. Σας παρακαλούμε, αν τις επόμενες ημέρες λάβετε οποιαδήποτε επιστολή, να επικοινωνήσετε μαζί μας (info@otoposmou.gr). Σε κάθε περίπτωση, αν κάποτε αποφασίσουν να μας στείλουν κάποιο ειδοποιητήριο πληρωμής, εμείς θα καταβάλουμε το αντίτιμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς των εταιρειών εκμετάλλευσης. Δεν είμαστε «τζαμπατζήδες», όπως μας αποκαλούν κάποιοι πληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι των Αθηνών, ούτε έχουμε την πρόθεση να προβούμε σε μη νόμιμες πράξεις. Απεναντίας! Υπερασπιζόμαστε το συμφέρον της χώρας μας και αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης. Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) 2 σχόλια: Ανώνυμος είπε... ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΕΚΡΟΥΣ Ανώνυμος είπε... Σιγά μην στείλουν. 'Ετσι λένε για να φοβήσουν τον κόσμο . http://ksipnistere.b...-post_6905.html Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A.K.A. SonIC 1.567 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 να κάνω μια ερώτηση ? αν περάσω τα διόδια και πέσω απο καμιά τρύπα η μπάλωμα μπορω να κανω μήνυση στην εταιρεία που εχει τα διόδια? αν καποιος με τρακάρει επειδή δέν υπάρχει διαχωριστικό Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
foten21 1.372 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 να κάνω μια ερώτηση ? αν περάσω τα διόδια και πέσω απο καμιά τρύπα η μπάλωμα μπορω να κανω μήνυση στην εταιρεία που εχει τα διόδια? αν καποιος με τρακάρει επειδή δέν υπάρχει διαχωριστικό μυνηση μπορεις να κανεις... αποζημιωση ομως χλωμο να παρεις κ ουτε προκειτε να τιμωρηθει κανενας Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 μυνηση μπορεις να κανεις... αποζημιωση ομως χλωμο να παρεις κ ουτε προκειτε να τιμωρηθει κανενας με 1 λέξη: ΣΩΘΗΚΕΣ...... Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 (τροποποιήθηκε) ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ- ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ URL: Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά: · Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται. · Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς. · Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ.Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου εκοψαν;) Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δεν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. (σ.σ.ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΥΤΟ: Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει.) Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε. Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς. Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής: · 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και · 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της. Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο. Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό). Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ. ¨Όλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Από τους Κακοήθεις κ εις αλλα με υγειαν...... Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 14 , 2011 από τον kyko Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Tι να πει κανείς? Όμως... ποιος είναι ο αρθρογράφος και ποιες οι πηγές του? Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Χμμμ... κανένα στοιχείο... και χωρίς στοιχεία δεν μπορείς να γράφεις ότι να'ναι ακόμα κι αν έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Χμμμ... κανένα στοιχείο... και χωρίς στοιχεία δεν μπορείς να γράφεις ότι να'ναι ακόμα κι αν έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Μη βιάζεσαι. Μάλλον πλάκωσε πελατεία στο μαγαζί. Θα χτενίζει καμμιά "κατσίκα". :D Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kyko 72 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14 , 2011 Tι να πει κανείς? Όμως... ποιος είναι ο αρθρογράφος και ποιες οι πηγές του? Χμμμ... κανένα στοιχείο... και χωρίς στοιχεία δεν μπορείς να γράφεις ότι να'ναι ακόμα κι αν έχεις δίκιο σε αυτά που λες. alx εχω βαλει το link απο οπου το βρηκα... ακριβως ετσι οπως το εβαλα ειναι αναρτημενο στο oxidiodia.gr....απο κει κ περα αν θες να μαθεις ποιος τα γραφει αυτα, ειναι στοιχεια που εχουν στην κατοχη τους τα μελη των επιτροπων αναμεσα τους κ νομικοι....κανε τους ενα τηλ κ θα σου λυθουν ολες οι αποριες :) Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες