Racingman 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 (τροποποιήθηκε) Επειδη χρεισιμοποιω αρκετα το παπι και αλλαζω λαδια καθε 20-25 μερες,λεω να παρω 3+ λιτρα λαδι,για να μην πληρωνω συνεχεια.Δεν ξερω ομως,μηπως ειναι καλυτερο να αγοραζω καινουρια λαδια καθε φορα?δηλαδη αν μηνουν στην ακρη κανα 2μηνο και μετα τα βαλω πειραζει?.....εχουν ημερομηνια ληξης σε αυτα? Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 από τον Racingman Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelapos 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 Δε γνωρίζω να σου πω συγκεκριμένα για το πόσο διαρκούν τα λάδια αλλά σαφώς και έχουν ένα όριο είτε χιλομετρικό είτε χρονικό, καθώς είναι οργανικά υλικά. Πχ και καθόλου να μην το κινούσες το παπί τότε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα ήθελαν αλλαγή. Όπως γίνεται και με τα ελαστικά, μετά από κάποιο (μεγάλο) διάστημα, έστω και αν δεν έχουν "περπατήσει" καθόλου είνε για πέταμα. Όσων αφορά την αλλαγή μαι φορά το μήνα περίπου που αναφέρεις, νομίζω πως πιο χρήσιμο θα ήταν αν μας έλεγες κάθε πόσα χιλιόμετρα τα αλλάζεις και τι λάδια είναι παρά το ότι τα αλλάζεις τόσο σύντομα. Πχ στο αυτοκίνητό μου αλλάζω κάθε χρόνο λάδια ή κάθε 15.000 χλμ περίπου. Αυτοί που γνωρίζουν θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 (τροποποιήθηκε) Οχι φιλος δεν υπαρχει απολυτος κανενα προβλημα και 2 χρονια να μεινουν. Αν λες οτι αλλαζεις και συνεχως λαδι προτιμησε κανα συνθετικο. Υ.Γ. Της Agip κατι συνθετικα που χρισημοποιω εχουν 5-6 χρονια διαρκεια ζωης... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 από τον BlackmanGR Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelapos 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 Το συνθετικό λάδι δεν είναι το "καλό" ρε σεις? Θέλω να πω πως αν αλλάζεις συχνά λάδι δε συμφέρει να βάζεις συνθετικό, παρόλο που είναι καλύτερο από το ημισυνθετικό. Σε συχνές αλλαγές νομίζω πως συμφέρει να βάζεις ημισυνθετικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackmanGR 528 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2009 Το συνθετικό λάδι δεν είναι το "καλό" ρε σεις? Θέλω να πω πως αν αλλάζεις συχνά λάδι δε συμφέρει να βάζεις συνθετικό, παρόλο που είναι καλύτερο από το ημισυνθετικό. Σε συχνές αλλαγές νομίζω πως συμφέρει να βάζεις ημισυνθετικό. Ναι το συνθετικο ειναι το καλο. Επειδη το ενα το παπι(Supra) το εχω βελτειωσει λιγακι και τρωει λιγο λαδακι μου προτειναν συνθετικο για λιγοτερες απολλειες και καλυτερες απιδωσεις σε θεματα ψυξης, και επειδη εβλεπα πως αληθευαν οι προτασεις το χρησιμοποιω και στο αλλο το παπι (Innova Inj). Και αλλαγες λαδιων καθε 3.000km. Το Supra ειναι 10 ετων παπι και του πινω το αιμα και μονο μια φλαζα τρυπησε περυσι. (Συμπερασμα το συντηρει καλα το συνθετικο λαδακι) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 τι λετε ρε παιδια σε παπι;; συνθετικο;; μακριααααα τι ειναι αυτα..το συνθετικο λαδι παει στους κινητηρες με μικρες ανοχες τα παπια και γενικα τα αεροψυκτα εχουν μεγαλες ανοχες δεν αξιζει το συνθετικο μονο και μονο γιατι το καιει. βαλε ορυκτελαιο castrol 20w50 αυτοκινητου και τελος...αυτα που λενε οτι πατιναρουν οι δισκοι και τετοια δεν ισχυουν. και αφου αλλαζεις και συχνα δεν εχεις προβλημα...εγω τα αλλαζω καθε 2000 χλμ και παλι ειναι σε καλη κατασταση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 Αν αλλάζεις συχνά λάδια, όπως λες, δεν έχει κανένα νόημα να βάζεις συνθετικό ή ημισυνθετικό. Ενα απλό ορυκτέλαιο σε καλύπτει 100%, ιδίως αν μιλάμε για παπί. Τα ακριβά και εξειδικευμένα λάδια δεν προσφέρουν τίποτα σε ένα παπί. Ως προς το "μπαγιάτεμα" των λαδιών, δεν υφίσταται θέμα, αφού μιλάς για το λάδι που έχεις στο 3λιτρο μπουκάλι. Η έννοια του μπαγιάτικου λαδιού υφίσταται όταν κάποιος αφήνει το λάδι μέσα στον κινητήρα του για πάνω από 1 χρόνο, οπότε θα πρέπει να το αντικαταστήσει, έστω κι αν δεν έχει συμπληρώσει τα χιλιόμετρα που απαιτούνται για την αλλαγή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mesastou 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 Όπως τα λέει ο Αιγαιοπλόος, πρόβλημα υπάρχει μόνο αν π.χ. δεν είναι καλά σφιγμένο το πώμα του μπουκαλιού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Racingman 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 (τροποποιήθηκε) ευχαριστω για τις απαντησεις μαγκες, τα λαδια τα αλλαζω καθε 1500χλμ,τοσο τα αλλαζα παντα,και οταν πηγα στη χοντα το ιδιο μου ειπαν. Χρησιμοποιω συνηθως motul ή castrol 10-40 ολο τον χρονο,αλλα τωρα τον χειμωνα,ταλαιπωρουνται λιγοτερο απ οτι βλεπω.το καλοκαιρι μετα τα 1000 γινοταν μαυρα τα λαδια. οσο για τα συνθετικα λαδια σε παπι,δεν εχω ακουσει καλα λογια γι αυτο και τα αποφευγω. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 από τον Racingman Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 τα 1500 χλμ ειναι πολυ νωρις για αλλαγη λαδιων ακομα και για ορυκτελαιο... 2000-2500 ειναι συνηθως.. κατι αλλο τα λαδια το οτι μαυριζουν δεν σημαινει πως εχουν χαλασει... ολα τα καινουρια λαδια μετα απο 50-100χλμ γινονται μαυρα μην βαζεις ημισυνθετικα. βαλε ορυκτελαιο κανεις καλο και στην τσεπη σου.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 . οσο για τα συνθετικα λαδια σε παπι,δεν εχω ακουσει καλα λογια γι αυτο και τα αποφευγω. Δεν είναι "κακά" λάδια τα συνθετικά. Απλώς δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως σε κινητήρες χαμηλών επιδόσεων, όπως τα παπιά. Σε ένα CBR 1000 RR, όμως, τα συνθετικά λάδια είναι απαραίτητα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panoskabal 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2009 Το να αλλάζεις τόσο συχνά λάδια είναι άσκοπο. Πρέπει να αλλάζονται κάθε 3000 - 4000 χιλ.ή και αργότερα. Δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι συνθετικά ή ημισυνθετικά. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς μικρή συσκευασία μιάς δόσης και να μην μένουν στο μπιτόνι (όλα τα έλαια αλλάζουν πυκνότητα και σύνθεση όταν αντιδρούν με τον ατμοσφαιρικό αέρα επι μακρόν). Πρέπει επίσεις να ελέγχεις την στάθμη λαδιού στο μηχανάκι(μην τυχόν και καίει λάδι), καθώς και την υφή τους ώστε να μην έχει τριμένο μέταλλο (μετά από βελτίωση συνήθως). Το να είναι λίγο μαυρο το χρώμα από την χρήση είναι φυσιολογικό. Εάν γίνονται πολύ μαύρα σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαίνει ότι ανεβάζει ο κινητήρας πολύ υψηλή θερμοκρασία ή τα καίει οπότε θα πρέπει να συμπληρώνεις.Αυτό όμως συνήθως γίνεται μετά από αλλαγή στο κυλινδροπίστονο και προμηνύει πρόβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες