Jump to content
Αήρ

BMW S1000RR...

Recommended Posts

Έχει σημασία αν το πάθεις στα 5 ή στα 10 χιλ χιλ?

Καινούριο GSXR750

Kαινούριο GSXR600

Οχι,αλλα 1.άλλο να φρακάρει κινητήρας(σκέψου πχ. στα 250 χλμ) κ άλλο να σπάσει το πλαίσιο.

2.άλλο να δίνεις 20 χιλιάρικα άλλο 13

3.άλλο να σου βάζουν μία γέφυρα στο πλαίσιο για ενίσχυση και το θέμα να τελειώνει εκεί κ άλλο να σου λενε δεν ξέρουμε τι έχει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ειναι εντυπωσιακο ρε συ Αλεξανδρε παντως που για να δημιουργησεις εντυπωσεις πετας μεσα στην κουβεντα του s1000rr το gsxr. Σαν τους πολιτικους ενα πραμα... :closedeyes:

Απο κει και υστερα, φυσικα μπραβο στην bmw για την αντιμετωπιση των ατυχων πελατων της, ΑΛΛΑ οταν ειναι ενα μηχανακι που σου εχουν ζαλισει τα @@ τι φοβερο και τρομερο που ειναι (που ειναι, δεν το αμφισβητω) ας φροντιζαν οι κασταναδες μηχανικοι πριν το βγαλουν στην παραγωγη να εξαλειψουν ΚΑΙ τις παιδικες ασθενειες! (αν μπορει να θεωρηθει κατι τετοιο παιδικη ασθενεια!!!)

Και για το gsxr με τα κομμενα πλαισια, επειδη παλι εκει θα παμε, εκαναν μια αλλαγη (εξελιξαν στην ουσια) προς κατι που θεωρησαν καλυτερο και δεν τους βγηκε (εν μερει). Δεν παρηγαγαν ενα καινουργιο μηχανακι που εκοβε πλαισια, φανταζομαι ευνοητη η διαφορα.

Εν πασει περιπτωση, τελικα γιατι συμβαινει αυτο στο s1000rr, εχει καταλαβει κανεις? Ποιο ειναι το "προβληματικο" κομματι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι εντυπωσιακο ρε συ Αλεξανδρε παντως που για να δημιουργησεις εντυπωσεις πετας μεσα στην κουβεντα του s1000rr το gsxr. Σαν τους πολιτικους ενα πραμα... :closedeyes:

Δεν το κάνω για τις εντυπώσεις, αλλά επειδή κι εκεί που ήταν ένα πολύ σοβαρό πράγμα για την ζωή των κατόχων, δεν γίνεται τόσος μεγάλος ντόρος. Αλλά για το BMW βλέπεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Off topic μεν, αλλα το συνεχιζω λιγο....

Οταν κοπηκε το ψαλιδι του b-king γραφτηκαν 10 σελιδες πραματα μεσα (τα καλα της suzuki συνεχιζονται, μετα τα πλαισια να και τα ψαλιδια κλπ κλπ κλπ) κι οπως εκ των υστερων αποδειχτηκε ηταν μαλακια του ιδιοκτητη γιατι ειχε αλλαξει ζαντες.

Ο αλλος γραφτηκε και στο πρωτο του μηνυμα ειπε "οσοι εχετε gsxr δωστε τα, 3 ειχα και στα 3 κοπηκαν τα πλαισια". Μπηκαμε ολοι παλι μεσα και λεγαμε του κοσμου τις :kaaaala: και μηνυματα συμπαραστασης στον "φαντομα". (ανακαλυψε ο Τασος-tasoulis οτι ακομα και οι φωτο που ειχε ποσταρει ηταν αλλουνου)

Μπαινει ο αλλος ποσταρει φωτο απο το κομμενο του gsxr και δωωωωωωωωωωωστου κατεβατα και κοντρα κατεβατα με αναλυσεις απο..........την οθονη! (συνεχιζει η suzuki απτοητη το κοψιμο των πλαισιων κλπ σχολια)

Για ποιο λοιπον δε γινεται ντορος? Ενα διαστημα τα gsxr ηταν το αγαπημενο σχολιο ΟΛΩΝ μας. Αντιθετα για το s1000rr που σπαει ο κινητηρας, "παιδικες ασθενειες" το χαρακτηριζουμε, λες κι εκαψε τη λαμπα του φλας. :waycon1:

Βγαινει ενα ολοκαινουργιο μηχανακι στην παραγωγη απο μια εταιρεια κορυφης το οποιο τσακιζει τον ανταγωνισμο και εχουν γραφτει χιλιαδες σελιδες τοσο για την αρτιοτητα κατασκευης, τις επιδοσεις οσο και τη γερμανικη αξιοπιστια. Ποσος καιρος περασε απο την κυκλοφορια του s1000rr? Και οι κινητηρες σπανε συχνα και γρηγορα. Ασε το οτι εχεις bmw και δε σου καθεται καλα να μπεις να θαψεις την "εταιρεια σου", σου ακουγεται της προκοπης ολο αυτο? Απο μια εταιρεια σαν την bmw, που εχει χρονια και χρονια ιστοριας στην πλατη της, δεν περιμενες κατι πολυ καλυτερο? Δε σου μοιαζει σα βιαστικη κινηση, κινηση εντυπωσιασμου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οταν κοπηκε το ψαλιδι του b-king γραφτηκαν 10 σελιδες πραματα μεσα (τα καλα της suzuki συνεχιζονται, μετα τα πλαισια να και τα ψαλιδια κλπ κλπ κλπ) κι οπως εκ των υστερων αποδειχτηκε ηταν μαλακια του ιδιοκτητη γιατι ειχε αλλαξει ζαντες.

Ο αλλος γραφτηκε και στο πρωτο του μηνυμα ειπε "οσοι εχετε gsxr δωστε τα, 3 ειχα και στα 3 κοπηκαν τα πλαισια". Μπηκαμε ολοι παλι μεσα και λεγαμε του κοσμου τις :kaaaala: και μηνυματα συμπαραστασης στον "φαντομα". (ανακαλυψε ο Τασος-tasoulis οτι ακομα και οι φωτο που ειχε ποσταρει ηταν αλλουνου)

Μπαινει ο αλλος ποσταρει φωτο απο το κομμενο του gsxr και δωωωωωωωωωωωστου κατεβατα και κοντρα κατεβατα με αναλυσεις απο..........την οθονη! (συνεχιζει η suzuki απτοητη το κοψιμο των πλαισιων κλπ σχολια)

Για ποιο λοιπον δε γινεται ντορος? Ενα διαστημα τα gsxr ηταν το αγαπημενο σχολιο ΟΛΩΝ μας. Αντιθετα για το s1000rr που σπαει ο κινητηρας, "παιδικες ασθενειες" το χαρακτηριζουμε, λες κι εκαψε τη λαμπα του φλας. :waycon1:

Βγαινει ενα ολοκαινουργιο μηχανακι στην παραγωγη απο μια εταιρεια κορυφης το οποιο τσακιζει τον ανταγωνισμο και εχουν γραφτει χιλιαδες σελιδες τοσο για την αρτιοτητα κατασκευης, τις επιδοσεις οσο και τη γερμανικη αξιοπιστια. Ποσος καιρος περασε απο την κυκλοφορια του s1000rr? Και οι κινητηρες σπανε συχνα και γρηγορα. Ασε το οτι εχεις bmw και δε σου καθεται καλα να μπεις να θαψεις την "εταιρεια σου", σου ακουγεται της προκοπης ολο αυτο? Απο μια εταιρεια σαν την bmw, που εχει χρονια και χρονια ιστοριας στην πλατη της, δεν περιμενες κατι πολυ καλυτερο? Δε σου μοιαζει σα βιαστικη κινηση, κινηση εντυπωσιασμου?

:_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup::_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εν πασει περιπτωση, τελικα γιατι συμβαινει αυτο στο s1000rr, εχει καταλαβει κανεις? Ποιο ειναι το "προβληματικο" κομματι?

Κατι πηρε το ματι μου σε ενα ποστ για κουζινετο στροφαλου?

Αν βρω ξανα το λινκ θα το δωσω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλά ++++++++

Σιγά ρε παιδιά! Νταξ... έτυχε να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα. Οι λεγόμενες παιδικές ασθένειες. Τώρα θα μου πεις σοβαρή και μπορεί να και να σε στείλει εις τόπους χλοερούς αν είσαι άτυχος, αλλά δεν παύει να είναι μια βλάβη μια ολοκαίνουριας μοτοσυκλέτας και μάλιστα μιας εταιρίας που ουδέποτε έχει ασχοληθεί ξανά με τέτοιες μτοσυκλέτες και τέτοιες ιπποδυνάμεις! Θα βρουν τι έχει και θα κάνουν τις ανακλήσεις τους και τέλειωσε.

Μήπως το πλαίσιο που κόβανε σωρηδόν τα GSXRια ήταν λιγότερο επικίνδυνο? (πολύ πιο επικίνδυνο θα έλεγα εγώ) Και μάλιστα από μια εταιρία που ασχολείται με σουπερσπόρια από το '80!!! και εξελίσει το GSXR από τότε σχεδόν!

Φίλε μου, αν, υποθετικά πάντα, τύχαινε να είχες μπει στην πρίζα να αγοράσεις το "εργαλείο" και γινόταν η στραβή στα χέρια σου τι ακριβώς θα έκανες? Θα πήγαινες στην αντιπροσωπεία και θα τους έλεγες "Νταξ ρε παιδιά... Και τα Gixxer κόβουν πλαίσιο... Μην ξεχάσετε τις ακράπες μου μετά το καινούριο μοτεράκι....!!!"????

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά ρε παιδιά! Νταξ... έτυχε να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα. Οι λεγόμενες παιδικές ασθένειες. Τώρα θα μου πεις σοβαρή και μπορεί να και να σε στείλει εις τόπους χλοερούς αν είσαι άτυχος, αλλά δεν παύει να είναι μια βλάβη μια ολοκαίνουριας μοτοσυκλέτας και μάλιστα μιας εταιρίας που ουδέποτε έχει ασχοληθεί ξανά με τέτοιες μτοσυκλέτες και τέτοιες ιπποδυνάμεις! Θα βρουν τι έχει και θα κάνουν τις ανακλήσεις τους και τέλειωσε.

Μήπως το πλαίσιο που κόβανε σωρηδόν τα GSXRια ήταν λιγότερο επικίνδυνο? (πολύ πιο επικίνδυνο θα έλεγα εγώ) Και μάλιστα από μια εταιρία που ασχολείται με σουπερσπόρια από το '80!!! και εξελίσει το GSXR από τότε σχεδόν!

φτηνές δικαιολογίες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι λεγόμενες παιδικές ασθένειες.

Παιδική ασθένεια είναι η ανεμοβλογιά, όχι ο καρκίνος. :2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη ειναι λογικο μια εταιρια σαν την BMW να εχει προβλημα στο να φτιαξει ενα μοτερ δυνατο και αξιοπιστο?Τι παιδικες ασθενειες?Για την BMW μιλαμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Off topic-"δικηγορος του διαβολου"

Ολες οι εταιριες εχουν βγαλει πολλα μηχανακια που τα πρωτα μοντελα ειχαν διαφορες "παιδικες ασθενιες" , ολες ομως .

Τα πρωτα drz400 ειχαν θεμα με το τεντωτηρα της καδενας εκκ/ρου , τα πρωτα ΧΤ660 με το tps(καποια ειχαν βαρεσει μπιελα στα 4-5.000χλμ...), τα πρωτα ktm 690sm ειχαν θεμα με το κοντερ(με αποτελεσμα αν βραχυκυκλωνε να εβγαζε off το μηχανακι) κ.οκ .

Τροποποιήθηκε από τον Smias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο hayabusa και λοιποί... καλά τα λέτε κι έχετε δίκιο. Δεν υπερασπίζομαι την BMW επειδή έχω BMW κι αυτό γιατί είμαι από κείνους που πιστεύουν (και το έχω δείξει επανειλημμένος σε ποστ μου) ότι η BMW σταμάτησε να είναι BMW όπως την ξέραμε το 2003. Από το 2004 και μετά μπορεί να έβγαλε καλά μηχανάκια από πλευράς επιδόσεων, βάρους και τεχνολογίας, αλλά έμεινε πολύ πίσω στην αξιοπιστία που είχε καθιερώσει τόσα χρόνια.

Τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί σχεδόν αμέσως με ένα μηχανάκι που στην ουσία ήταν ένα βήμα παραπέρα από αυτό που υπήρχε τόσα χρόνια. Μιλάω για το 1200GS που έβγαλε σωρεία προβλημάτων σε ηλεκτρονικά, άξονες, δίσκο και φρένα. Ακολούθησαν τα Κ1200 με προβλήματα σε σασμάν κυρίως και στα ηλεκτρονικά των φρένων. Το 800GS είναι πολύ ωραίο μηχανάκι με πολύ καλές επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι μια δίτροχη ηλεκτρονική βλάβη. Γιατί να διαφέρει το S1000RR? Κι αυτό το περίμενα ότι θα βγάλει βλάβες, αλλά δεν περίμενα και κόλλημα κινητήρα. Τι να κάνουμε τώρα. Έτυχε να συμβεί κάτι που δεν είχε υπολογιστεί.

Όλα τα άλλα περί μούφα καταχωρήσεων για τα κομμένα πλαίσια της Suzuki, τις καρφωμένες μπιέλες των Vstrom κτλ, μόνο να τις αμφισβητήσεις δεν μπορείς με όλα αυτά που έγραψες. Δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο... κυκλοφορούν και στο εξωτερικό σουζούκια που κόπηκαν στη μέση εν κινήσει.

Μην λέτε λοιπόν ότι εγώ παινεύω το σπίτι μου γιατί και οι ίδιοι το ίδιο κάνετε αν κάποιος μιλήσει άσχημα για την εταιρία που καβαλάτε το μηχανάκι της!

Μην ξεχάσουμε επίσης τον σύλλογο που έκαναν στην Αγγλία οι χήρες των αναβατών των Suzuki TL 1000 :whistling:

Είχαν κλάψει πολλές μάνες με εκείνα τα μηχανάκια και το προβληματάκι που είχαν με την πισινή ανάρτηση.

Έτσι λοιπόν... χίλιες φορές να σπάσει το μοτέρ, παρά να σπάσω εγώ. Δεν δικαιολογώ την BΜW σε καμιά περίπτωση αλλά βλέπετε υπάρχουν και χειρότερα καμιά φορά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω παλι δεν το περιμενα απο την BMW με δεδομενα το ονομα και την εμπειρια της.Αλλα τελικα ολα χαλανε_hrm.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω παλι δεν το περιμενα απο την BMW με δεδομενα το ονομα και την εμπειρια της.Αλλα τελικα ολα χαλανε_hrm.gif

Tι δεν περίμενες? Αφού από το 2004 και μετά, τα BMW έχουν γίνει θέμα με τις βλάβες. Χαζές ή μη.

Πάντως, ας κάνουμε λίγη υπομονή. Μπορεί αυτό το ένα περιστατικό ή δύο που ακούστηκαν να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και απλά να έτυχαν. Αν ακουστούν κι άλλες όμως, τότε ναι... κάτι δεν έγινε σωστά στο σχεδιασμό ή στην ποιότητα κάποιων υλικών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολλά από τα οχήματα που οδηγάμε είναι δυνητικά επικίνδυνα λόγω μικρολαθών σχεδίασης - κατασκευής στην γραμμή παραγωγής.

Δείτε ας πούμε την χοντρή ανάκληση των Τογιότα - στο Αμέρικα σκοτώθηκε κόσμος με Prius με κολλημένο γκάζι.

Πολλά Λαμποργκίνι Μουρτσιελάγκο έχουν κόψει (ανθρακονημάτηνο) πλαίσιο σε ευθεία γρήγορη πορεία με χοντρές τράκες και στην Ιταλία whistling.gif

και μιλάμε για οχήματα με δεκαπλάσια τιμή από το S1000 και χειροποίητα οπότε με μικρότερο θέμα τυχαίας μικρομ@μ@κι@ς της γραμμής παραγωγής...

(http://www.lambounfa...lago-crash.html)

Βασικά το θέμα είναι να μη σου κάτσει και είσαι εσύ από τους πρώτους...

Αν στην BMW έχουν κάνα σετ ελλατωματικά κουζινέτα και δεν το πήραν χαμπάρι (όπως ας πούμε σε κάμποσα πρόσφατα σπασμένα τούρμπο Σουμπαρού όπου η εδώ αντιπροσωπεία ψιλό whistling.gif) θα το ψάξουν και θα προχωρήσουν σε ανάκληση - πιστεύω πως έχουν δείξει πως είναι σοβαροί σε αυτό το θέμα παρά τις κατά καιρούς πατάτες ποιότητας...

Α, τώρα θυμήθηκα και τις τζιπούρες Φορντ που τουμπάρανε στο αμέρικα με το που σκάγανε τα προβληματικά λάστιχα της Φάιρστόουν...

Ή το ζευγάρι? που σκοτώθηκε μόλις έσκασε ο αερόσακος τιμονιού στο 318? στα καλά καθούμενα πρόπερσι νομίζω κάπου στην Ελλάδα...

και πάει λέγοντας...

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H "αρρωστια", ειναι ανιατη.. :/

(Και δεν αναφερομαι στη καθε εταιρια, βεβαια..)

(..Ασε που ΑΦΑΙΡΩ! και τους καθε λογης gastarbeiters... :/ )

Τροποποιήθηκε από τον black_hawk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργο hayabusa και λοιποί... καλά τα λέτε κι έχετε δίκιο. Δεν υπερασπίζομαι την BMW επειδή έχω BMW κι αυτό γιατί είμαι από κείνους που πιστεύουν (και το έχω δείξει επανειλημμένος σε ποστ μου) ότι η BMW σταμάτησε να είναι BMW όπως την ξέραμε το 2003. Από το 2004 και μετά μπορεί να έβγαλε καλά μηχανάκια από πλευράς επιδόσεων, βάρους και τεχνολογίας, αλλά έμεινε πολύ πίσω στην αξιοπιστία που είχε καθιερώσει τόσα χρόνια.

Τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί σχεδόν αμέσως με ένα μηχανάκι που στην ουσία ήταν ένα βήμα παραπέρα από αυτό που υπήρχε τόσα χρόνια. Μιλάω για το 1200GS που έβγαλε σωρεία προβλημάτων σε ηλεκτρονικά, άξονες, δίσκο και φρένα. Ακολούθησαν τα Κ1200 με προβλήματα σε σασμάν κυρίως και στα ηλεκτρονικά των φρένων. Το 800GS είναι πολύ ωραίο μηχανάκι με πολύ καλές επιδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι μια δίτροχη ηλεκτρονική βλάβη. Γιατί να διαφέρει το S1000RR? Κι αυτό το περίμενα ότι θα βγάλει βλάβες, αλλά δεν περίμενα και κόλλημα κινητήρα. Τι να κάνουμε τώρα. Έτυχε να συμβεί κάτι που δεν είχε υπολογιστεί.

Όλα τα άλλα περί μούφα καταχωρήσεων για τα κομμένα πλαίσια της Suzuki, τις καρφωμένες μπιέλες των Vstrom κτλ, μόνο να τις αμφισβητήσεις δεν μπορείς με όλα αυτά που έγραψες. Δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο... κυκλοφορούν και στο εξωτερικό σουζούκια που κόπηκαν στη μέση εν κινήσει.

Μην λέτε λοιπόν ότι εγώ παινεύω το σπίτι μου γιατί και οι ίδιοι το ίδιο κάνετε αν κάποιος μιλήσει άσχημα για την εταιρία που καβαλάτε το μηχανάκι της!

Μην ξεχάσουμε επίσης τον σύλλογο που έκαναν στην Αγγλία οι χήρες των αναβατών των Suzuki TL 1000 :whistling:

Είχαν κλάψει πολλές μάνες με εκείνα τα μηχανάκια και το προβληματάκι που είχαν με την πισινή ανάρτηση.

Έτσι λοιπόν... χίλιες φορές να σπάσει το μοτέρ, παρά να σπάσω εγώ. Δεν δικαιολογώ την BΜW σε καμιά περίπτωση αλλά βλέπετε υπάρχουν και χειρότερα καμιά φορά.

Τελικα καταληξαμε να διαφωνουμε ποση ωρα, ενω στην ουσια συμφωνουμε!! :D

Στις μουφα αναφορες που εχουν γινει για τα suzuki εδω μεσα αναφερθηκα μονο και μονο επειδη ειπες οτι τα περναμε στο ντουκου οτι αφορα τα suzuki κι ηθελα απλα να σου δειξω οτι οχι μονο δεν τα περναμε στο ντουκου, αλλα εχουμε κι ενα καρο μυθομανεις που κυκλοφορουν αναμεσα μας. Κατα τα αλλα ουδεις ασφαλτος, που λεει κι η αντζελα! :P

Εγω αυτο που βλεπω παντως ειναι οτι στην πρωτη προσπαθεια της bmw να μπει στο χωρο των ss το εκανε με αλαζονεια, επαρση και τωρα το πληρωνει. Αν ειναι βεβαια κατι που φταιει η εταιρεια κι οχι τυχαια μεμονομενα περιστατικα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω αυτο που βλεπω παντως ειναι οτι στην πρωτη προσπαθεια της bmw να μπει στο χωρο των ss το εκανε με αλαζονεια, επαρση και τωρα το πληρωνει. Αν ειναι βεβαια κατι που φταιει η εταιρεια κι οχι τυχαια μεμονομενα περιστατικα. :_thumbsup:

Εγώ αντίθετα πιστεύω πως το έκανε πολύ πολύ καλά. Με όσες πληροφορίες μπορώ να μαζέψω, βρήκα 9 γνωστά περιστατικά (παγκοσμίως). Πρέπει να το παραδεχτεί κανείς, πως αν "ξεκινάει" με ένα τόσο ζόρικο μηχανάκι.. τι έπεται στην συνέχεια;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.. τι έπεται στην συνέχεια;

Να βγαλει πολυ πιο ηρεμα μηχανακια για να μη σπανε :tease:

(καλος η κακος τωρα εγινε οτι εγινε ας ελπισουμε να μην υπαρξει κανενας *ατυχος* μονο...):_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μην έχετε αυταπάτες. Το κόστος που πρέπει να κρατηθεί χαμηλά, ο τεράστιος ανταγωνισμός (κάτσε να μπουν οι Κινέζοι στο κόλπο...) και η μοντέρνα φιλοσοφία στο engineering, παράγει προϊόντα μπανάνες: Ωριμάζουν στον πελάτη.

Αυτό δεν έχει σχέση με την BMW. Έχει σχέση ακόμα και με στυλό bic.

Απλά η BMW μπαίνει χαιρέκακα στο στόχαστρο, επειδή προπαγανδίζουν οι ίδιοι ότι διαφέρουν από τους άλλους, και δικαιολογούν την αυξημένη τιμή με αυτό ακριβώς.

Ο πελάτης είναι σαφώς διατεθειμένος να πληρώσει κάτι παραπάνω, αν του εγγυηθείς αυξημένη αξιοπιστία. Όταν όμως δεν την παρέχεις, είναι διπλά οργισμένος.

Κρίμα πάντως, όχι μόνο για την BMW, αλλά για όλη την βιομηχανία των δυτικών χωρών, επειδή αν δεν παρέχουν τεχνολογία και αξιοπιστία, ουσιαστικά κατουράν κόντρα στον άνεμο. Όσο και να προσέξουν, θα βρέξουν τα ποδάρια τους.

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι για την κατάντια αυτήν φταίει το ότι παραγκωνίστηκαν από τα κέντρα αποφάσεων οι μηχανικοί και ανέλαβαν τα κωλόπαιδα του London School Of Economics.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκεί δεν έκανε και ο Αλογοσκούφης?plaf.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και επειδή τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο άσχημα όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά, αλλά πολύ χειρότερα, πάρτε και ένα λίνκ για ανάγνωση.

Αυτά δεν είναι παιδικά, είναι από εκείνα που στην τηλεόραση βάζουν κατακόκκινο X. :plaf:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα