Jump to content
spikri79

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Recommended Posts

Μη βιαστείτε να πάτε σε εφορία, ακόμη έρχονται τα σήματα.

Εμένα μου ήρθε χθες για το Burgman (ίδια € με πέρυσι btw) και ακόμη περιμένω του κουτιού...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εμένα ήρθαν του αυτοκινήτου και ακόμα για το cbf. Αρχίζω και φοβάμαι ότι θα πρέπει να τρέχω στην εφορία (το ότι το αγόρασα πρόσφατα, τον Αύγουστο του '09, λέει κάτι;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

360 η λυπητερή για αμάξι και μηχανή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχίζω και φοβάμαι ότι θα πρέπει να τρέχω στην εφορία (το ότι το αγόρασα πρόσφατα, τον Αύγουστο του '09, λέει κάτι;)

Δε λέει κάτι. Κι εγώ τον Αύγουστο την πήρα και μου ήρθαν. 46 γιούρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν έχεις απαλλαγή, σου έρχονται μηδενικά (ή έστω ένα ασήμαντο ποσό παράστασης) ή δεν έρχονται καθόλου?

3€ σου έρχονται στην απαλλαγή, όσα πληρώνω και εγώ για το 1400ράκι μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν έχεις δηλώσει την κλοπή της στην αστυνομία (κι έχεις και κάποιο χαρτί, πας με αυτό στην εφορία και τους το λες) Λογικά δεν θα πρέπει να τα πληρώσεις τα τέλη, καθώς αφορούν την κίνηση της μοτοσυκλέτας για το 2010, που εσύ όμως δεν την έχεις.

Στην απίθανη περίπτωση που η μοτό θα βρεθεί, θα πληρώσεις τα τέλη της (για να συνεχίσεις να την οδηγείς) με το πρόστιμο που αναλογεί. Φαντάζομαι δηλαδή πως λόγω Ελλάδας, το ότι είχες πάει με χαρτί από την αστυνομία ότι στην έκλεψαν δεν θα μετρήσει πουθενά. Θα σου συμπεριφερθούν σαν να την είχες, αλλά δεν πλήρωσες στην ώρα τους τα τέλη.

Πέρα από αυτό... εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Σ΄αυτή την κωλοχώρα που ζούμε... με τις περισσότερες εφημερίδες και κανάλια τηλεοράσεως και ραδιοφώνου ανά κάτοικο, με ένα σωρό δημοσιογραφίσκους που μας έχουν τρελάνει στην παπαρολογία, δεν βρέθηκε ένας ΈΝΑΣ ΜΟΝΟ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ να βγει και να πει, ή να γράψει τι πραγματικά συμβαίνει με τα τέλη των μοτοσυκλετών σ' αυτή τη χώρα!!!!

Τόσο καιρό γίνεται αυτή η συζήτηση από τότε που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κι ένας καριόλης δεν βγήκε να πει έστω και μία κουβέντα για τις μοτοσυκλέτες!!! Λες και δεν υπάρχουμε σ' αυτή τη χώρα ρε πστη μου.

Και καθόμαστε εμείς τώρα, χιλιάδες μοτοσυκλετιστές, μέσα στα φόρουμ, και προσπαθούμε να μάθουμε το αυτονόητο! Αυτό που έπρεπε ένας απ΄όλους αυτούς τους μαλάκες υπευθυνοανεύθυνους της κυβέρνησης ή τους άθλιους δημοσιογραφίσκους, να μας πει!!! Τι ισχύει!!!

Για να μας πουν (και να μας τρομοκρατήσουν) όμως για ένα ακόμα θύμα της γρίπης που έχασε τη ζωή του (κι ας ήταν 85 χρονών με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό :_zeppelin: ) δεν το ξεχνάνε!!! :angry:

Αη στο διάολο όλοι σας κοπρίτες του κερατά! :mB_faskelo:

Χώστα Άλεξ! τα πήρες ε; αν και μικρό το κακό για αυτό το θέμα, που τελικά μας βγήκε σε καλό για όσους έχουν παλαιότερες μοτοσυκλέτες αλλά και για αυτούς που έχουν πιο καινούργιες με την ένοια ότι ούτε οι μεν ούτε οι δε θα έχουν επιβάρυνση αργότερα λόγω παλαιότητας.

:offtopic: Να σκεφτείς σε μένα δεν έχει έρθει ακόμα το ΕΤΑΚ, και πήρα την εφορία και εκτός που δεν ξέρανε πότε θα μου έρθει λέγοντάς μου ότι θα σας έρθει κύριε! δεν ξέρανε ή δεν θέλανε να μου πούνε πόσο είναι και το ποσό που θα πληρώσω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα 27 και δεν μου έχει έρθει η ειδοποίηση...

Προφανώς έχει έρθει στον παλιό ιδιοκτήτη? Γιατί να με ξέχασαν δεν υπάρχει περίπτωση...

Τι γίνετε τώρα μόνο στην αφορία μπορώ να πάω και να κάτσω στην ουρά ένα χρόνο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα 27 και δεν μου έχει έρθει η ειδοποίηση...

Προφανώς έχει έρθει στον παλιό ιδιοκτήτη? Γιατί να με ξέχασαν δεν υπάρχει περίπτωση...

Τι γίνετε τώρα μόνο στην αφορία μπορώ να πάω και να κάτσω στην ουρά ένα χρόνο?

Και εγω το ιδιο εχω παθει,εχω παει 2 φορες στην εφορια κ επειδη ειχε μεγαλη ουρα απο τους τεμπεληδες υπαλληλους εφυγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγωγές για τα «πράσινα» τέλη

Τα υπέρογκα ποσά για «πράσινα» τέλη που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και τα 1.000 ευρώ για αυτοκίνητα δεκαπενταετίας και εικοσαετίας οδηγούν πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη..........

Η συνεχεια ΕΔΩ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταπάτηση άρθρου του συντάγματος. Μάλιστα, για να δούμε αν θα επέλθει δικαίωση. Και αν ναι θα καταργηθούν για του χρόνου σωστά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν υπάρχει ελπίδα να γινει τιποτα.. με 2 λογια , θα τους κλασουν μια μαντρα αρχ1δ1@ οποτε.. πλερω η καταθεσης..

Πηγα σημερα στην ευραιοεφορία να ρωτισω τα τριτοκοσμικα σκατοσκουλικα κ ειχε μια τεραστια ουρα με συν-κακομιριδες που θελανε να παραδωσουν πινακιδες κ ειχε μια πορτα που την ανοιγε μια γρια σαν τσατσα

Μπαινω κ εγω μεσα να ρωτισω τι στο π0'τσ0 θελει να τις καταθεσω κ μου αρχιζει εκει ναουμ φωνες ΘΕΛΕΙ Ε9 ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΙΔΙΑ. νταξει τις λεω σκασε. αφου δε τα γραφετε ρε γυφτοι πουθενα που να το ξερω. Επιδης δε μου ηρθε εκεινη την ωρα να ρωτισω την τσατσογρια , αμα παραδωσω πινακες για πχ 6 μηνες κ τις παρω μετα πλερωνω το ιδιο?

Γιατι εχω ακουσει κατι σεναρια επιστημονικης φαντασιας οτι παιζει να πλερωσεις τα μισα..

αυταααα

Τροποποιήθηκε από τον cloud_constructor

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταπάτηση άρθρου του συντάγματος. Μάλιστα, για να δούμε αν θα επέλθει δικαίωση. Και αν ναι θα καταργηθούν για του χρόνου σωστά?

Ναι, όσο για αυτό να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ! :thumbsdown:

Δεν υπάρχει ελπίδα να γινει τιποτα.. με 2 λογια , θα τους κλασουν μια μαντρα αρχ1δ1@ οποτε.. πλερω η καταθεσης..

Πηγα σημερα στην ευραιοεφορία να ρωτισω τα τριτοκοσμικα σκατοσκουλικα κ ειχε μια τεραστια ουρα με συν-κακομιριδες που θελανε να παραδωσουν πινακιδες κ ειχε μια πορτα που την ανοιγε μια γρια σαν τσατσα

Μπαινω κ εγω μεσα να ρωτισω τι στο π0'τσ0 θελει να τις καταθεσω κ μου αρχιζει εκει ναουμ φωνες ΘΕΛΕΙ Ε9 ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΙΔΙΑ. νταξει τις λεω σκασε. αφου δε τα γραφετε ρε γυφτοι πουθενα που να το ξερω. Επιδης δε μου ηρθε εκεινη την ωρα να ρωτισω την τσατσογρια , αμα παραδωσω πινακες για πχ 6 μηνες κ τις παρω μετα πλερωνω το ιδιο?

Γιατι εχω ακουσει κατι σεναρια επιστημονικης φαντασιας οτι παιζει να πλερωσεις τα μισα..

αυταααα

Αν παραδώσεις πινακίδες πριν την λήξη του έτους, δεν πληρώνεις τα τέλη του επομένου.

Οποιαδήποτε ημερομηνία πάρεις τις πινακίδες, το έτος που θα τα πάρεις, πληρώνεις τα τέλη του έτους που έχουν καθοριστεί για εκείνο το έτος χωρίς πρόστιμο και χωρίς ελάφρυνση.

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως ρε παιδιά, από τη στιγμή που στα κουτιά έχουμε εδώ και χρόνια τις κάρτες ελέγχου καυσαερίων, πώς σκ@τ@ γίνεται και βάζουν "περιβαλλοντικά" τέλη με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας;.... Αυτές τις μ@λ@κο-κάρτες που δεν τις ελέγχει ποτέ κανένας τι σκ@τ@ τις βγάζουμε κάθε χρόνο;... :kaaaala:

Ο πατέρας μου καλείται να πληρώσει 821 ευρώ για ένα αμάξι που αξίζει 500 ευρώ και είναι 2000 κυβικά μοντέλο του 1982. Το κλειδί στην υπόθεση είναι ότι το 2000 (σύμπτωση;...) του έβαλε καινούργιο καταλυτικό κινητήρα κανονικά δηλωμένο στο μηχανολογικό (γράφει και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην άδεια... :kaaaala: ). Παρόλα αυτά, τα "περιβαλλοντικά" τέλη τα υπολογίζουν βάσει της ημερομηνίας πρώτης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου οι αρχικλέφταροι!!!... Κάρτα ελέγχου καυσαερίων γιατί να πάει να βγάλει ξανά αυτός ο άνθρωπος; Τι θα κερδίσει;... :ranting:

Μας δουλεύουν κανονικά αλλά εκεί εμείς, μπλε και πράσινους κάθε τέσσερα χρόνια... :mB_faskelo:

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο πατέρας μου καλείται να πληρώσει 821 ευρώ για ένα αμάξι που αξίζει 500 ευρώ και είναι 2000 κυβικά μοντέλο του 1982.

Γι' αυτό τρέχουν όλοι οι έχοντες παλαιό και με πολλά κυβικά ΙΧ και καταθέτουνε πινακίδες στην εφορία. Διότι τα τέλη μιας χρονιάς είναι μεγαλύτερα από την αξία όλου του αυτοκινήτου!!!

Θα σου πρότεινα, αν δεν υπάρχουν συναισθηματικοί λόγοι για να το κρατήσει ο πατέρας σου, να το κάνει ανακυκλωση, ώστε να διαγραφεί οριστικά και να μην έχει το μπελά των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας. Βέβαια είναι και το θέμα που έριξε λεφτά πάνω και του έβαλε καταλυτικό μοτέρ, οπότε πάνε χαμένα αυτά τα λεφτά. Μια άλλη ιδέα είναι να δει αν μπορεί να το χαρακτηρίσει "κλασικό" και να βγάλει πινακίδα κλασικού (δεν ξέρω όμως τις ποϋποθέσεις).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά έτσι είναι.

Κοιτάτε την αξία των τελών που είναι όση όλη του οχήματος.

Μα και όσοι έχουμε καινούργια μοτοσυκλέτα, 2,3 χρόνων, η αξία έχει ξεφτιλιστεί, και τα τέλη που πληρώνουμε μαζί με ασφάλιστρα σε λίγα χρόνια έχουν καλύψει την αξία του οχήματος.

Δεν είναι η αγορά ενός οχήματος, αυτό γίνεται μια φορά εφ' άπαξ, είναι η ετήσια συνδρομή στο κράτος! να μην πούμε και για τη συντήρηση αυτού! που καλύπτει την αξία του οχήματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια άλλη ιδέα είναι να δει αν μπορεί να το χαρακτηρίσει "κλασικό" και να βγάλει πινακίδα κλασικού (δεν ξέρω όμως τις ποϋποθέσεις).

Το έψαξε αλλά το αμάξι πρέπει να είναι πιο παλιό... :(

Δεν είναι εκεί η ουσία όμως. Η ουσία είναι ότι το κράτος που του λέει να βγάλει ΚΕΚ, του λέει ότι τέρμα η βενζίνη με μόλυβδο και εν ολίγοις τον ωθεί σιγά σιγά να ξοδευτεί και να κάνει το αμάξι του καταλυτικό, τώρα του λέει "δεν με νοιάζει τι εκπομπές αερίων έχει το αμάξι σου, πότε μπήκε ο κινητήρας του & τι τεχνολογίας είναι, θεωρώ a priori ότι ρυπαίνει γιατί έχει ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας το '82"... :mB_faskelo:

Οι παλιοκλέφτες! Αρπάζουν λεφτά με πρόσχημα το περιβάλλον!!! Αυτό με εξοργίζει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειδικά σε αυτή τη περίπτωση αν πάει μαζί με τους άλλους στο ΙΝΚΑ κάτι μπορεί να κερδίσει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

112 εγω.......μου ήρθαννννν .... :uglystupid2::uglystupid2:

Το ίδιο ποσό ήταν και για το 2009 τα τέλη του 2010 που σου ήρθανε από 786cc έως 1357cc.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πηγα σημερα και τα πληρωσα. Γινοταν της ιεροδουλης γυναικος το σιδηρουν κεκλειδωμα... Ευτυχως επεσε τηλεφωνο σε πολυ σχετικο ατομο και γλιτωσαμε τα πολλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμένα μου έχουν έρθει για την παλιά μηχανή που πούλησα σε έμπορο.

τι να τα κάνω ρε παιδιά? να πάω στην εφορία ή να τα πάω σε αυτόν. δεν ξέρω αν την έχει πουλήσει σε κάποιον τη μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βύσμα! :P

Που καταντησαμε, να βαζουμε βυσμα για να τους πληρωσουμε :greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα