Jump to content
ryanharis

YZF R125 vs KAwasaki Ninja R250

Yamaha YZF R125 vs Kawasaki Ninja R250  

64 ψήφοι

1. 1. YZF R125 vs Kawasaki Ninja R250

• Yamaha YZF R125
    • Kawasaki Ninja R250

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά!Ειμαι νέος στο forum καθως και στον κόσμο των μοτοσυκλετιστών..Βασικά δεν έχω ακόμη δίπλωμα για καμία κατηγορία μηχανής αλλά είναι μεγάλη μου επιθυμία από μικρός να πάρω ενα street και λέω στα 21 να το κάνω.Τον Μάιο κλείνω τα 21 και πάω αμέσως για δίπλωμα Α κατηγορίας και μαζεύοντας χρήματα να πάρω νέο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο.Ένα εκ των Yamaha YZF R125 , Kawasaki Ninja R250.Το Yamaha έιναι πραγματικά πανέμορφο , ίσως τέλειο για μένα αλλά μήπως είναι λίγα τα 125??Δεν θέλω σε ένα χρόνο να αλλάξω.Από την άλλη η Ninja μου αρέσει πολύ αλλά όχι σαν το άλλο.Βέβαια είναι και 250 κυβικά.Οπότε σας ρωτάω σαν πιο έμπειρους και είμαι ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις.Τι λέτε?να πάρω το μικρό που με τρελαίνει με κίνδυνο να μην μου φτάσουν τα 125 κυβικά ή να πάρω το 250 αλλά να μην είμαι εντελώς ευχαριστημένος από εμφάνηση κ να μου έχει μείνει ένα μέρος ανικανοποίητο?Επίσης να πάρω νέο ή κάποιο προσεγμένο χρησιμοποιημένο?Να πω επίσης πως δεν τρελαίνομαι για super ταχύτητες απλά λατρεύω αυτού του στυλ τις μηχανές.Η χρήση που θα κάνω θα είναι μέσα στην Αθήνα και άντε εάν τύχει σπάνια βέβαια κανένα μικρό ταξιδάκι αν και χλωμό γιατί έχω αμάξι.Αυτά...Ελπίζω να μην σας κούρασα...Περιμένω απαντήσεις για να με βοηθήσετε!!Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!

Τροποποιήθηκε από τον ryanharis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατα την γνωμη μου το ninja για το 125 πιστευω πως μπορει ευκολα να το βαρεθει καποιος ^^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το είχα δει ότι άνοιξες θέμα. Παραθέτω από την ζωντανή συζήτηση για την απάντηση μου:

"Επειδή δεν έχεις κάποια εμπειρία, μήπως να ξεκινήσεις από κάτι μικρό;;; Γι`αυτό αναφέρθηκα σε ένα 125cc, κάποιο εμπορεύσιμο μοντέλο, όπου θα μπορέσεις να το πουλήσεις και εύκολα. Σε αυτό θα μάθεις να φρενάρεις, επιταχύνεις, κ.α. πολλα, ώστε να μπεις στον κόσμο του ασφαλούς χειρισμού της μοτ-τας. Αυτή είναι η γνώμη μου η οποία δεν μπορώνα σου πω απόλυτα αν είναι και η πιο σωστή. Ίσως κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει μια διαφορετική γνώμη. Αυτά."

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kawasaki Ninja R250

EDIT:Καινούργιο κατά προτίμηση γιατί έχει πολλά τσαλακωμένα...

Τροποποιήθηκε από τον GR_tts

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ninja χαλαρα . οσο για την εμφανιση την φτιαχνεις και γινεται κουκλι !

εγω παντος σου λεω οτι ακομα και το γαζι του 250 σε 5-6 μηνες θα σου φαινεται λιγο .

οσο για το αν παρεις καινουργιο η προσεγμενο μεταχειρισμενο οπως λες .

πως θα ξερεις οχι ειναι προσεγμενο μεταχειρισμενο ??? εχεις καποιο φιλο που το πουλαει ?

εχω δει να πουλανε φτιαγμενα τρακαρισμενα για ατρακαριστα να κατευαζουνε κμ και πολλα αλλα για αυτο θελει ψαξιμο.

και καλο θα ειναι αν παρεις μεταχειρισμενη να εχει κανενα χρονο ακομα εγγυηση .

παρε με το καλω το διπλωμα και σκεψου τι ζητας απο την μηχανη και πραξε αναλογα .

υπολογισε και τα λευτα απο κρανος-γαντια-μπουφαν

οσο για το αν θες ταξιδακια δεν θα εχει κανενα προβλημα το 125 απλα με το 250 θα πηγενεις πιο χαλαρα και με μεγαλυτερες ταχυτητες αν θες .

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ninja χαλαρα . οσο για την εμφανιση την φτιαχνεις και γινεται κουκλι !

εγω παντος σου λεω οτι ακομα και το γαζι του 250 σε 5-6 μηνες θα σου φαινεται λιγο .

οσο για το αν παρεις καινουργιο η προσεγμενο μεταχειρισμενο οπως λες .

πως θα ξερεις οχι ειναι προσεγμενο μεταχειρισμενο ??? εχεις καποιο φιλο που το πουλαει ?

εχω δει να πουλανε φτιαγμενα τρακαρισμενα για ατρακαριστα να κατευαζουνε κμ και πολλα αλλα για αυτο θελει ψαξιμο.

και καλο θα ειναι αν παρεις μεταχειρισμενη να εχει κανενα χρονο ακομα εγγυηση .

παρε με το καλω το διπλωμα και σκεψου τι ζητας απο την μηχανη και πραξε αναλογα .

υπολογισε και τα λευτα απο κρανος-γαντια-μπουφαν

οσο για το αν θες ταξιδακια δεν θα εχει κανενα προβλημα το 125 απλα με το 250 θα πηγενεις πιο χαλαρα και με μεγαλυτερες ταχυτητες αν θες .

:cheers:

kawasaki rules

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για το R125 σου δίνω και ...3 μήνες μέχρι να χτυπάς το κεφάλι σου που δεν πήρες μεγαλύτερο. :wallbash: Άκου και τον παλιόοοο :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ninja και από εμένα ( αν δεν τιμήσουμε το σπίτι μας... ) αν και αυτό αργό είναι :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιτέλους κι ένας εικοσάρης που μπήκε με ένα σωστό και όμορφο μήνυμα στο φόρουμ. Καλώς ήρθες φίλε! Άντε γιατί είχαμε πήξει από κάτι πρώτα μηνύματα του τύπου "λοιπων, τι λετε μοντένας ντινάμικ η GLX 50 με κινιτηρα απο GSXR 1000, πιο εινε καλιταιρο, ακουω"!

Τώρα επί της ουσίας: εκτός από τα κυβικά, πάρε υπόψη σου και τη θέση οδήγησης. Στο Yamaha είναι ιδιαίτερα σκυφτή και "αγωνιστική" και θα σε κουράσει στην πόλη. Στο ninja είναι...ανθρώπινη. Για μένα δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, ninja με 1000!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδιά!Ειμαι νέος στο forum καθως και στον κόσμο των μοτοσυκλετιστών..Βασικά δεν έχω ακόμη δίπλωμα για καμία κατηγορία μηχανής αλλά είναι μεγάλη μου επιθυμία από μικρός να πάρω ενα street και λέω στα 21 να το κάνω.Τον Μάιο κλείνω τα 21 και πάω αμέσως για δίπλωμα Α κατηγορίας και μαζεύοντας χρήματα να πάρω νέο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο.Ένα εκ των Yamaha YZF R125 , Kawasaki Ninja R250.Το Yamaha έιναι πραγματικά πανέμορφο , ίσως τέλειο για μένα αλλά μήπως είναι λίγα τα 125??Δεν θέλω σε ένα χρόνο να αλλάξω.Από την άλλη η Ninja μου αρέσει πολύ αλλά όχι σαν το άλλο.Βέβαια είναι και 250 κυβικά.Οπότε σας ρωτάω σαν πιο έμπειρους και είμαι ανοιχτός σε ιδέες και προτάσεις.Τι λέτε?να πάρω το μικρό που με τρελαίνει με κίνδυνο να μην μου φτάσουν τα 125 κυβικά ή να πάρω το 250 αλλά να μην είμαι εντελώς ευχαριστημένος από εμφάνηση κ να μου έχει μείνει ένα μέρος ανικανοποίητο?Επίσης να πάρω νέο ή κάποιο προσεγμένο χρησιμοποιημένο?Να πω επίσης πως δεν τρελαίνομαι για super ταχύτητες απλά λατρεύω αυτού του στυλ τις μηχανές.Η χρήση που θα κάνω θα είναι μέσα στην Αθήνα και άντε εάν τύχει σπάνια βέβαια κανένα μικρό ταξιδάκι αν και χλωμό γιατί έχω αμάξι.Αυτά...Ελπίζω να μην σας κούρασα...Περιμένω απαντήσεις για να με βοηθήσετε!!Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!

διαβάζω και βλέπω μυαλό εντός του περιβλήματος (το μυαλό μέσα στο κεφάλι δλδ) οπότε έχω 2 προτάσεις:

1. αγοράζεις κάτι μικρό που σου κάνει το κλικ, έχεις και τα €, το κρατάς για σχολείο και πας για άλλο μεγαλύτερο μετά

2. πας κατευθείαν για ένα μικρο-μεγάλο, κυβισμός πάνω από 400cc αλλά χαμηλή ιπποδύναμη κάτω των 70-80 hp, για να κάνεις χαλαρότερα ταξιδάκια κλπ

και εγώ προτείνω το ninjaκι, η θέση οδήγησης μέσα στην αθήνα παίζει μεγάλο ρόλο αλλά και από ενεργητική ασφάλεια πλεονεκτεί, την εμφάνιση την "φτιάχνεις"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είχα κάνει παλαιότερα 2 ίδια ποστ με αυτές τις 2 μηχανές.! αποτέλεσμα? Ninja και τα μυαλά στα κάγκελα :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω να σου πω την αποψη μου πανω στο θεμα, καταρχας καλωσηρθες στιν παρεα μας κτλ κτλ... :rolleyes:

Πιστευω οτι αμα χωθεις στον κοσμο των μηχανων κανενα απο τα δυο δε θα σου φτασει και παρα πολυ καιρο.. ΑΛΛΑ!! μην απελπιζεσε..

Σου εχω την λυση.. Κρατας τα ωραια σου ευρω, παιρνεις σε πολυ καλη φιλικη τιμη το CBRακι μου για να μαθεις και να γουσταρεις

και μετα απο κανα δυο χρονια το πολυ χτυπας κ ενα 600 :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Αυτα απο μενα... (οτι θες pm :clapping2: :clapping2: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ninjaκι βέβαια, είναι πιο ολοκληρομένο σαν μηχανάκι και μπορείς άνετα να πας και παραέξω όταν του πάρεις τον αέρα και να μην ξεχνάμε ότι έχει και προοπτική για πίστα αν κάποια στιγμή θελήσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω να σου πω την αποψη μου πανω στο θεμα, καταρχας καλωσηρθες στιν παρεα μας κτλ κτλ... :rolleyes:

Πιστευω οτι αμα χωθεις στον κοσμο των μηχανων κανενα απο τα δυο δε θα σου φτασει και παρα πολυ καιρο.. ΑΛΛΑ!! μην απελπιζεσε..

Σου εχω την λυση.. Κρατας τα ωραια σου ευρω, παιρνεις σε πολυ καλη φιλικη τιμη το CBRακι μου για να μαθεις και να γουσταρεις

και μετα απο κανα δυο χρονια το πολυ χτυπας κ ενα 600 :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Αυτα απο μενα... (οτι θες pm :clapping2: :clapping2: )

Γεια σου φίλε και ευχαριστώ που πάνω από όλα ασχολήθηκες και εσύ όπως και όλοι οι υπόλοιποι με το θέμα μου.Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά πιστεύω ότι δεν θα μου φανούν λίγα τα 250 cc διότι δεν έχω τρέλα με τις πολύ μεγάλες ταχύτητες ούτε με μηχανές ούτε με αμάξια.Δεν ξέρω βέβαια αν αλλάξει κάπως αυτό αν κ δεν το πιστεύω.Απλά μου αρέσουν πολύ οι μηχανές αυτού του στυλ.τις λατρεύω.Και επειδή λέω για αυτού του στυλ μηχανές εδώ είναι που θέλω να σου πω ότι , χωρίς καμία απολύτως παρεξήγηση , δεν μου αρέσει το CBR125 και πως εγώ ο άσχετος κατά τη δική μου άποψη δεν θα το έβαζα στην ίδια κατηγορία.Είναι κ φαίνεται στο μάτι πολύ μικρουλι...Μπορεί να είναι ίδια κυβικά με το YZFR125 αλλά το άλλο είναι κουκλί!Και μιας και η εμφάνιση είναι το κυριότερο που με παρακινεί να μπω στον κόσμο αυτό δεν θέλω να το κάνω με κάτι που δεν με τρελαίνει.Τέσπα , ευχαριστώ πολύ πάντως.καλά έκανες και το είπες εσύ.Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!καλοπούλητο το CBRακι σου!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδία συγγνώμη κιόλας αλλά επειδή είδα πως μετακινήσατε το post μου και το πήγε κάποιος διαχειριστής στην κατηγορία με τα παπάκια και τα scooter μέχρι 125 κυβικά.Δεν νομίζω πως είναι εκεί η θέση του.Με όλο το σεβασμό αλλά μιλάω και πολύ μάλιστα για την Kawasaki Ninja 250cc.Οπότε αν γίνεται ας ξαναπάει πίσω από κάποιον αρμόδιο.Δεν νομίζω πως εκέι που θα μιλάνε για παπάκια και για σκουτεράκια είναι το ίδιο να μιλάμε για την Ninja ακόμη και για την Yamaha R125 να πούμε κάτι δεν έγινε και τίποτα.Παπί δεν είναι , αντιθέτως είναι μικρή super sport.Ευχαριστώ πολύ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα και απο μένα λοιπόν!!Μετά απο 3 μήνες συνεχείς παρακολούθησεις του forum σε διάφορα θέματα είπα να αρχίσω να ποστάρω και εγω τα πρώτα μου μηνύματα!!!Είμαι 3-3,5 μήνες οδηγός παπιού αλλά δεν μπορώ να πω πως το εχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα..λίγο οτι περίπου τον ίδιο καιρό πήρα και το δίπλωμα του αυτοκινήτου και ήθελά να το εξασκήσω και αυτό,λίγο το κρύο,λίγο οτι και η κοπέλα μου τα φοβάται τα μηχανάκια οπότε μ αυτά και με κοίνα το εχω οδηγήσει λίγο για μικροδουλειές!Έτσι σκέφτομαι τώρα που θα αρχίσει να ανοίγει ο καιρός με το καλό να ανέβω λίγο κατηγορία για μικρή μοτοσυκλέτα!Η αλήθεια είναι πως παρότι οι μηχανές μου άρεσαν απο μικρός, παπί δεν ήθελα να αγοράσω αλλά το πήρα για μικρο-εξάσκηση και το χρησιμοποιεί και ο πατέρας μου πλεον οπότε δεν παει χαμένο!!

Έτσι αποφάσισα όπως προείπα να ανέβω λίγο και επειδή μου αρέσουν και μένα πάρα πολύ οι super sport μηχανές μπήκα στο δίλημμα για αυτές τις δυο μηχανές για τις οποίες αναφέρεται και το ποστ!!Το cbr όπως προείπε κάποιος δεν μου αρέσει εμφανισιακά και νομίζω αν δεν σε εμπνέει κάτι δεν το αγοράζεις όσο δελεαστικότερη και αν είναι η τιμή!Αρχικά και οσο είχα αυτό το πλάνο στο μυαλό μου είχα σκεφτεί να χτυπήσω ενα ninjaki που έχει όλα τα προτερήματα που έχουν αναφερθεί παραπάνω..όμως έχω ενα ξάδερφο χρόνια μηχανόβιο και μου λέει μιας και είσαι άμαθος καλύτερα να ξεκινήσεις με το R125 και ανεβαίνεις σταδιακά.Οφείλω να ομολογήσω πως τα λόγια του με έβαλαν σε σκέψεις γιατί σκέφτομαι αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει και σίγουρα οτι συμβουλές μου δίνει είναι για το καλό μου!!!Σκέφτομαι απ την μια μήπως είναι λίγο υπερβολικός για να με προστατέψει αλλά απ την άλλη και εγω δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορώ στην αρχή να κουμαντάρω ενα 250 και μην κάνω καμιά χοντρή βλακεία χώρια οτι δεν ξέρω απο συμπλέκτη με το δάσκαλο οδήγησης κάναμε μάθημα με παπί..Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο R125 για αρχή μέχρι 3000Ε το κρατάω μέχρι το φθινόπωρο και μετά αγοράζω ενα ninja και το κρατάω κανα 2 χρονάκια επιλέον!(Πάλι μεταχειρισμένο γιατί μέχρι 3000 δίναμε να δώσω αυτή την στιγμή)Η τιμή πάντως στα μεταχειρ. είναι σχεδόν ίδια γι αυτό το σκέφτομαι κάπως έτσι!Εσε΄΄ις τι λέτε?περιμένω τις γνώμες σας και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη σε τρομάζει το NINJA250...33 άλογα είναι όλα και όλα...θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα και είναι καλο μηχανάκι από αυτά που γραφουν τα παιδιά που το έχουν.

08_Ninja250R_Left.jpg

Να θυμάσαι ένα πράγμα όμως...δεν είναι τα μηχανάκια επικίνδυνα...επικίνδυνοι μπορεί να είναι οι οδηγοί που τα οδηγάνε.

it's the Rider not the Ride :yes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μην πάτε από παπί σε 125 χειρότερα θα είναι πάρτε το 250 και ας μην είναι το Ninjaki θα είστε πιο άνετοι

το γκάζι το κουμαντάρετε αναλόγως το πρόβλημα που έχετε στο δεξί καρπό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το YZF ειναι κοροηδια για τα λεφτα που το δινουν. Αν ηταν 250 δεν θα το σηζητουσαμε. Αλλα εφοσον δεν ειναι κοιτας για το νιτζα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Kawasaki γιατι ειναι εξισου ομορφο και δεν θα το βαρεθεις μεσα σε 2 μηνες οπως το 125αρι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μη σε τρομάζει το NINJA250...33 άλογα είναι όλα και όλα...θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα και είναι καλο μηχανάκι από αυτά που γραφουν τα παιδιά που το έχουν.

08_Ninja250R_Left.jpg

Να θυμάσαι ένα πράγμα όμως...δεν είναι τα μηχανάκια επικίνδυνα...επικίνδυνοι μπορεί να είναι οι οδηγοί που τα οδηγάνε.

it's the Rider not the Ride :yes:

Και εγώ το ίδιο πιστεύω...Δεν αξίζει να πάρεις το R125 για μένα!

Ωραίο μεν αλλά 125 τετράχρονο και 4000 euro κακή επιλογή μου φαίνεται όταν υπάρχει το ninjaki στην αγορά!

Καλά και το Ninjaki δεν είναι και κανα τέρας ροπής ή ταχύτητας...αλλά πιστεύω πολύ καλύτερο από το yamaha!

Για πρώτη μηχανή καλύτερα το ninjaki αν και το μόνο κακό που έχουν μηχανές σαν το ninjaki(όπως έχω ξαναπει κάπου,και το λένε όλοι βασικά) είναι ότι άμα πέσεις και να μη χτυπήσεις εσύ θα πονέσεις γιατί αν ακούσεις τις τιμές για fairing κλπ τσούζουν αρκετά!!!

Και σαν νέος όλο και καμιά χαζή τούμπα θα φας,όπως και εγώ!..Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναφτιάξω το fairing μου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

R125 FOR EVER :rolleyes::rotfl: .ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΠΑΡΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα