Jump to content
nikosm1993

προβλήματα στο Crypton X 135

Recommended Posts

καλή μέρα παιδιά... Άνοιξα αυτό το θέμα γιατί θέλω να μάθω τι προβλήματα ενδεχόμενος βγάζει το Yamaha Crypton X 135 και στα πόσα χιλιόμετρα ή στα πόσα χρόνια... όποιος ξέρει ας μου πει !!! :D α και κάτι Άλλο το πειράζει τόσο πολύ το μηχανάκι να πας 40 χιλιόμετρα εθνική με τέρμα το γκάζι?? ( Χανιά - καστέλι ) εδω στην Κρήτη που μένω...

ευχαριστώ εκ τον προτέρων :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

για προβλιματα δεν ξερω αλλα στο ταξιδι καλο ειναι να κανεις μια σταση στα 20 χλμ για να ξεκουραστεις εσυ και το παπι :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

5-8 λεπτα ισα να κρυοσει λιγο το μοτερ αλλα και τερμα να το πας δεν νομιζω να καταλαβει και τιποτα :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμμμ αν ειχα κανενα αεροψιχτο innova καθε 5 χιλιομετρα θα ηθελε σταση και για 20 λεπτα :P :P :P :P :P :P

πλακα πλακα δεν εχω ακουσει κανενα προβλιμα να εχει το Crypton X μονο που ειχα ακουσει... το ειχε ενας ντελιβερας και του χτιπισε μπιελα στα 15.000 χιλιομετρα αν δεν κανω λαθος?? κατι τετιο ειχα ακουσει αλιθεβει??

τελικα εχει κανενα προβλημα το μηχανακι η ειναι ΣΚΥΛΙ ??

Τροποποιήθηκε από τον nikosm1993

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμμμ αν ειχα κανενα αεροψιχτο innova καθε 5 χιλιομετρα θα ηθελε σταση και για 20 λεπτα

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδια, υδροψυκτο μοτερ να κουραζεται...λιγο κουλο δεν ειναι. Θα ξεχασουμε και αυτα τα λιγα που ξερουμε.Τι ειναι, αλυσοπριονο???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουτε τα αεροψυκτα "κουραζονται", ημαρτον. Ποσα και ποσα μηχανακια κυκλοφορουν αεροψυκτα και δε μασανε, μη γραφουμε οτι να 'ναι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ρε νικο με το glx που ειναι αεροψυκτο οταν το εστρωνα ειχα κανει 150 χλμ και δεν καταλαβε τιποτα ... με τις στασεις του με τα ολα του ... και αυτο που ρωτας αν το μηχανακι σου βγαζει προβληματα ειναι καπως αστοχο γιατι εσυ μπορει να το πηγενεις νορμαλ και εγω μπορει καθε μερα να το ξεσκιζω ... σε κανεναν δεν θα βγαλει το ιδιο προβλημα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ουτε τα αεροψυκτα "κουραζονται", ημαρτον. Ποσα και ποσα μηχανακια κυκλοφορουν αεροψυκτα και δε μασανε, μη γραφουμε οτι να 'ναι...

Nαι, ναι εχεις απολυτο δικιο φιλε. Λαθος το διατυπωσα, εννοουσα οτι τα αεροψυκτα δεν εχουν προβλημα, ποσο μαλλον το υδροψυκτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν αναφερομουν σε σενα φιλε μου αλλα στο δημιουργο του thread, καπου αναφερει "δεν εχω innova"... :wacko:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τετραχρονος κινητιρας φιλε μου δεν παθαινει τιποτα ουτε στασεις ουτε τιποτα δεν χρειαζεσαι , εδω εγω με ενα GLX ειχα φτασει απο πατρα αθηνα και το γκαζι το αφισα μονο στα διοδια !!!!!!! ( τωρα για τα υδροψιχτα μην ακουω χαζομαρες...καταρχιν δεν χρειαζετε 4t κινητιρας ιδροψυκτος ... δεν νομιζω να βγαινει κανενα εργοστασιακο )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο χαρακτηρισμός παπί ΄΄σκυλί΄΄ δεν σημαίνει πως το μηχανάκι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έχει σχεδιαστεί (μηχανολογικά + τεχνολογικά) για μια συγκεκριμένη χρήση. Το ότι ενός γνωστού σου του έβγαλε αυτό το πρόβλημα δε σημαίνει πως τα crypton-x βγάζουν αυτά τα προβλήματα. Άποψή μου μην το φοβάσαι καθόλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να μην παρεξηγηθούμε... το παράδειγμα για το innova το είπα καθαρά για πλάκα φυσικά και δεν το εννοούσα...

προς θεού δεν είπα ότι είναι κακά τα αερόψυκτα... ( C-50 είχα )απλός το καλοκαίρι να κάνεις μεγάλη απόσταση με πολύ γκάζι ποιο πολύ πιστεύω θα ζοριστεί το αερόψυκτο παρά το υδρόψυκτο... ( τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου γνώμη, διορθόστεμε αν κάνω λάθος )

το θέμα το ξεκίνησα για να μάθω αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σημείο που το μηχανάκι " υποφέρει " κάτι θα χαλάσει ποιο νωρίς από ότι το φυσιολογικό??

χτες διάβαζα ( κάπου δεν θυμάμαι που ακριβός ) ότι το μηχανάκι ίσως θα αρχίσει να χάνει λάδια από τις μπουκάλες... και πρέπει να αλλάξεις τα λαστιχάκια με κάτι ενισχυμένα και να βάλεις ποιο χοντρό λαδί... έτσι άνοιξα αυτό το θέμα για να μάθω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ίσως δημιουργήσει το παπί...

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καλό είναι να το ξέρω για να το προσέξω...

Ο χαρακτηρισμός παπί ΄΄σκυλί΄΄ δεν σημαίνει πως το μηχανάκι δεν καταλαβαίνει τίποτα. Έχει σχεδιαστεί (μηχανολογικά + τεχνολογικά) για μια συγκεκριμένη χρήση. Το ότι ενός γνωστού σου του έβγαλε αυτό το πρόβλημα δε σημαίνει πως τα crypton-x βγάζουν αυτά τα προβλήματα. Άποψή μου μην το φοβάσαι καθόλου.

φιλε fgiannisμπορεις να μου πεις ποια ειναι αυτη η συγκεκριμενη χρηση που ειναι σχεδιασμενο το Crypton X 135 ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας ειμαι νεο μελος. Εχω το Crypton x135 απο τον μαρτιο 2009.Εχω 4500χλμ.Δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα μηχανικο (κινητηρα,τριξιματα πλαστικων,διαροη λαδιων στα πιρουνια).Το μηχανακι ειναι το 10το που αγορασα απο το 1987 .Τα περισσοτερα ηταν παπακια(yamaxa townmate80, honda cup 90,honda supra,yamaha tzr125 και αλλα.Το τελευταιο ειναι το κρυπτονακι 135 που το ερωτευτηκα μολις το αντυκρισα και το αγαπησα μολις το καβαλησα στα πρωτα 100 μετρα.Αθορυβο με δυναμη(για παπια λεμε)εκει που το χρειαζομουνα (στον περιφερειακο της Θεσσαλονικης).Το μονοπιστονο δισκοφρενο με εσωσε πολλες φορες στην βροχη εκει οπου απο τα στενα εβγαιναν οι απροσεχτοι οδηγοι με την μουρη του αυτοκινητου μεχρι την μεση του δρομου και με φορα οπου τα δυσκοφρενα απλα γλυστρανε.Λαστιχα εξατμιση δεν αλλαξα.Προς το παρων αν ξαναδιαλεγα θα επαιρνα ξανα Κρυπτονακι χ 135..Και παλι καλως σας βρηκα και χαρηκα που βρηκα τοοοσο μεγαλη Παρεα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ευχαριστω που απαντισες... ανακουφιστικα :) τωρα που εμαθα οτι δεν εχει κανενα προβλημα... εγω τα λαστιχα τα εχω αλαξει και εβαλα μισελεν M45 καλα ειναι αυτα?? α ! και μετρισα με το GPS τα χιλιομετρα και εβγαλε 120 ( μετριμενο και με αμαξι οτι πιγενει τοσα ) τα χιλιομετρα που γραφει ειναι πραγματικα γιατι του εβαλα λιγο μεγαλιτερο προφιλ λαστιχο και γι αυτο πιγενει κανονικα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχει αναγκη απο διαλειμα αφου εχει ψυγειο λαδιου αν δεν κανω λαθος.παντως για ζημιες οποιος σου πει οτιδηποτε ειναι μ@λ@κιες.για μενα οποιδηποτε μηχανακη η μηχανη δεν πειραχτη δηλαδη να τη κανεις πιο πολλα κυβικα η οτιδηποτε στο μοτερ της σπανια θα σου βγαλει βλαβη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eγω κατακαλόκαιρο με το μηχανακι να μπαρμπαριζει σαν τρελο και να βγαζει μισό μετρο φλόγα(ειχα προβλημα με το ρευμα)ειναι και πειραγμένο και εκανα 100χιλ συνεχόμενα χωρίς να πάθει τίποτα εχει 4500 και ουτε δειγμα προβλήματος......Οχι το Χ το απείραχτο με την υδρόψυξη.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχει αναγκη απο διαλειμα αφου εχει ψυγειο λαδιου αν δεν κανω λαθος.παντως για ζημιες οποιος σου πει οτιδηποτε ειναι μ@λ@κιες.για μενα οποιδηποτε μηχανακη η μηχανη δεν πειραχτη δηλαδη να τη κανεις πιο πολλα κυβικα η οτιδηποτε στο μοτερ της σπανια θα σου βγαλει βλαβη.

αυτό ακριβώς!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μηπος ξερει κανις ποσα χρονια εχει ενγκιηση το μηχανακι??

αν του βαλω εκεντροφορο θα επιρεασει τα προβλιματα που θα βγαλει ο κινιτιρας??

οταν του βαλω φιλτρο και εξατμιση θα θελει ριθμιζμα το ιντζεκσιον??

αν ναι πως ριθμιζετε???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μηπος ξερει κανις ποσα χρονια εχει ενγκιηση το μηχανακι??

αν του βαλω εκεντροφορο θα επιρεασει τα προβλιματα που θα βγαλει ο κινιτιρας??

οταν του βαλω φιλτρο και εξατμιση θα θελει ριθμιζμα το ιντζεκσιον??

αν ναι πως ριθμιζετε???

δν χρειαζετε να ρυθμισεις τπτ απολυτως!τα κανονιζει ολα για σενα ο αισθητηρας λαμδα...με το καινουργιο φιλτρο,θα βλεπει πιο πολυ αερα οποτε θα δινει εντολη ο εγεφαλος του injection να ψεκαζει περισσοτερο καυσιμο...αυξηση μειγματος,αυξηση δυναμης,αυξηση καταναλωσης αλλα πραγματικα αξιζει!!την εξατμιση απλα βαλε την...δν χρειαζετε και αυτη τπτ...μονο τοποθετηση!!

φιλικα :)

Υ.Γ ο εκκεντροφορος δν θα προκαλεσει κανενα προβλημα στην μηχανικη λειτουργια του κινητηρα...ωστοσο χανετε η εγγυιση..!αλλα αν βαλεις καλο εκκεντροφορο[καλο εννοω καλης ποιοτητας και μεγαλου σταδιου] θα δεις πραγματικα μεγαλη διαφορα σε σχεση με τον μαμα...αυτο που θα παρατηρησεις ομως και δν θα πρεπει να σε ανησυχισει,γτ πολλοι νομιζουν οτι ειναι καποιο προβλημα,ειναι καποια σκαμπανεβασματα που θα κανει ο κινητηρας στις στροφες του οταν θα δουλευει ρελαντι!!απολυτως φυσιολογικο αφου μεταβαλετε ο χρονισμος τον βαλβιδων με μεγαλυτερο βυθισμα και περισσοτερος μοιρες ανογματος των βαλβιδων!

Τροποποιήθηκε από τον D.M

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτους τους εκεντροφορους εχω βρει... εδω και εδω

επισις θελω να μου πειτε τι κανει αυτο

και αυτο τι ανεβαζει? θελει ρυθμιζμα?? εδω

σημερα βρικα και αυτο εδω το προιον εδω μπορειτε να μου πειτε τι ειναι αυτο το πραγμα?? :)

επισις αν λεμε τορα στο μελον του αλαξω κιλινδροπιστονα και το κανω 58μμ που γινετε χωρις ανιγμα καρτερ ή μεχρι 63μμ που γινετε με ανιγμα καρτερ στο τερμα και του κανω ροικη εξελιξη στην κεφαλη και οτιδιποτε αλο πιραγμα σικονει θα χριαστει να του πιραξω τιποτα στον ενγκεφαλο ή ολα τα κανει αυτοματα ?? :) ( υποθετικα λεμε τωρα... )

ευχαριστω εκ τον προτερον :)

Τροποποιήθηκε από τον nikosm1993

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισις θελω να μου πειτε τι κανει αυτο

κατι σε ψευτια μου κανει, αλλα δεν καταλαβα τι ακριβως ψευτια ειναι

και αυτο τι ανεβαζει? θελει ρυθμιζμα?? εδω

αυτο ανεβαζει καταναλωση! :D μεγαλυτερο μπεκ ειναι το οποιο υποθετικα θα ψεκαζει περισσοτερο καυσιμο και υποθετικα θα βελτιωσει τις επιδοσεις

σημερα βρικα και αυτο εδω το προιον εδω μπορειτε να μου πειτε τι ειναι αυτο το πραγμα?? :)

αυτο ειναι και καλα αναβαθμισμενο σωμα εισαγωγης (πεταλουδα) το οποιο θα βελτιωσει τις επιδοσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα