xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2009 Έχω ένα παλιό ΧΤάκι 600 ('98) και παρότι είναι αρκούντως γρήγορο κλπ κλπ, με κουράζει σε καθημερινή βάση. Καλό, χρυσό αλλά θέλω κάτι πιο εύκολο για τις διαστάσεις μου. Τώρα τελευταία μου περνάει από το μυαλό μια λύση πολυφορεμένη, ένα beverly. Το θέμα είναι ότι δεν έχω προσωπική εμπειρία με το συγκεκριμένο σκουτερ. Παλαιότερα, (σαν παιδί κ εγώ ) είχα ένα σκουτεράκι 50άρι 2Τ αλλά με τους μικρούς τροχούς ήταν λίγο δύσκολη η κατάσταση. Οπότε σαν ιδιοκτήτες ή περιστασιακοί χρήστες θέλω να με πληροφορήσετε για: -την σταθερότητα του/στρίψιμο (νορμάλ στρίψιμο εννοώ) -τις διάφορες εκδόσεις (κάτι σε 200-250 νομίζω θα με καλύψει) -τα έξοδα συντήρησης -την κατανάλωση -αν έχει βγάλει καμμιά ζημιά -γενικότερα αν αξίζει Η χρήση θα είναι αυστηρά αστική. Θέλω κάτι να μην με κουράζει και να είναι οικονομικό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
renovatio 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2009 Έχω ένα beverly 250 εδώ και 3 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα τα αυτόματα καίνε περισσότερο σε σχέση με τα συμβατικά αλλά για αστική χρήση ΟΚ. Είναι ξεκούραστο και γενικά με τις σφήνες σου και με όλα. Για service το μεγαλύτερο ποσόν που πληρώνω είναι το ετήσιο μεγάλο γύρο στα 300. Υπαρχει και ένα μικρό με λιγότερα (δεν θυμάμαι). Τώρα από οδηγική συμπεριφορά σχετικα με τη μηχανή είναι χειρότερο εννοείται αλλά πολύύύύύ καλύτερο από αυτά με τις μικρες ρόδες... Τώρα που έχω τη μεγάλη μηχανή και μετά από ένα μήνα καβάλησα το beverly μου φάνηκε "κάπως". Πάντως μετά από 3 χρόνια είναι 100% αξιοπιστο & απροβλημάτιστο, βγάζει τελική 120-130 αλλά με 100 πας άρχοντας. Φιλικά renovatio Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimmis5 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2009 Τα beverly πολυ κυριλατα αλλα δυστροπα στην οδηγηση τους ατσαλα γενικα και παρολο που εχει μεγαλους τροχους. Θα σου προτεινα το nexus εχει 3 εκδοσεις 250 , 300 , 500 βολικος με απιστευτα φρενα και καλο γκαζι και πιο ομορφο κατα την ταπεινη γνωμη μου θυμιζει λιγο μοτοσυκλετα εμπρος στα φαναρια του καθως και το ταμπλο οργανων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2009 Kαταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :) Έχω ένα beverly 250 εδώ και 3 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το 250 είναι injection ή carb? Όλα τα αυτόματα καίνε περισσότερο σε σχέση με τα συμβατικά αλλά για αστική χρήση ΟΚ. Δλδ περίπου πόσο? Για service το μεγαλύτερο ποσόν που πληρώνω είναι το ετήσιο μεγάλο γύρο στα 300. Υπαρχει και ένα μικρό με λιγότερα (δεν θυμάμαι). 300ε ε? Σαν πολλά δεν είναι? Τι περιλαμβάνει? Τώρα από οδηγική συμπεριφορά σχετικα με τη μηχανή είναι χειρότερο εννοείται αλλά πολύύύύύ καλύτερο από αυτά με τις μικρες ρόδες... Τώρα που έχω τη μεγάλη μηχανή και μετά από ένα μήνα καβάλησα το beverly μου φάνηκε "κάπως". Πάντως μετά από 3 χρόνια είναι 100% αξιοπιστο & απροβλημάτιστο, βγάζει τελική 120-130 αλλά με 100 πας άρχοντας. Χειρότερο από μηχανή θα είναι αλλά πολύ χειρότερο? :/ Τα beverly πολυ κυριλατα αλλα δυστροπα στην οδηγηση τους ατσαλα γενικα και παρολο που εχει μεγαλους τροχους. Θα σου προτεινα το nexus εχει 3 εκδοσεις 250 , 300 , 500 βολικος με απιστευτα φρενα και καλο γκαζι και πιο ομορφο κατα την ταπεινη γνωμη μου θυμιζει λιγο μοτοσυκλετα εμπρος στα φαναρια του καθως και το ταμπλο οργανων. Το nexus μου φαίνεται πολύ πιο ογκώδες, φαντάζομαι κ πολύ πιο ακριβό. (μιλάω πάντα με μτχ) :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2009 Eγω πριν καταληξω στο ΧΤ ημουν να αγορασω Nexus...Μαλιστα απο εναν γνωστο μου το ειχα δανειστει για καμια ωριτσα ωστε να δω απο το πως συμπεριφερεται στην πολη μεχρι και στην εθνικη αν ειναι σταθερο και τετοια... Πρωτη εντυπωση που ανεβηκα πανω του οτι παρα το χαμηλο υψος του εγω πατουσα με τις μυτες σχεδον λογω της φαρδιας σελας..Ηταν και λιγακι βαρυ οποτε στο επιτοπιο στριψιμο και τα μπρος πισω με δυσκολεψε...Βεβαια ηταν πολυ ευκολοδηγητο και το τιμονι του εκοβε πολυ!!Η θεση του ηταν ανεη και η σελα πολυθρονα!!Ομως λογω των μικρων τροχων στις λακουβες δεν ηταν και το καλυτερο του...Γκαζακι(το 250) ειχε μπολικο...Ανοιγαμε απο φαναρι σε φαναρι με ενα V-strom στην Bας.Σοφιας και του εφευγα και σκυλιαζε!!!!Αλλα μεχρι τα 100 περιπου ειναι η επιταχυνση του η καλη..Μετα μεχρι τα 130-135 που το πηγα θελει λιγο ζορι, αν και ακομα και εκει ηταν πολυ σταθερο!! Οι εντυπωσεις μου ηταν θετικες και εμφανισιακα μου αρεσε, αλλα μου εκανε καπως που θα οδηγουσα Scooter..Το εβρισκα πολυ φλωρικο, πολυ κυριλε.. Εξοδα και τετοια δεν ξερω να σου πω γιατι παρολο που μου τα ειχε πει πολυ αναλυτικα το παιδι, τα ξεχασα μιας και δεν θα μου χρειαστουν ποτε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nickapos 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2009 Έχω ένα beverly 250 εδώ και 3 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα τα αυτόματα καίνε περισσότερο σε σχέση με τα συμβατικά αλλά για αστική χρήση ΟΚ. Είναι ξεκούραστο και γενικά με τις σφήνες σου και με όλα. Για service το μεγαλύτερο ποσόν που πληρώνω είναι το ετήσιο μεγάλο γύρο στα 300. Υπαρχει και ένα μικρό με λιγότερα (δεν θυμάμαι). Τώρα από οδηγική συμπεριφορά σχετικα με τη μηχανή είναι χειρότερο εννοείται αλλά πολύύύύύ καλύτερο από αυτά με τις μικρες ρόδες... Τώρα που έχω τη μεγάλη μηχανή και μετά από ένα μήνα καβάλησα το beverly μου φάνηκε "κάπως". Πάντως μετά από 3 χρόνια είναι 100% αξιοπιστο & απροβλημάτιστο, βγάζει τελική 120-130 αλλά με 100 πας άρχοντας. Φιλικά renovatio 300 το μεγάλο σερβις και μάλιστα ετήσιο; Ο χριστός και η παναγία. κάπου τόσα (οκ λίγο παραπάνω) θέλει το μεγάλο στο δικό μου και γίνεται και κάθε 42.000χλμ. ακριβή η συντήρηση στα σκούτερ ρε παιδιά. (το ξέρω γιατί την έχω πληρωμένη αρκετές φορές στο παλιό μου σκουτεράκι) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zoo 1.586 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2009 Piaggio δεν είχα αλλά είχαν και έχουν αρκετοί φίλοι μου (τόσα που κυκλοφορούν, λογικό είναι...). Τα σκούτερ έχουν (συνολικά) πιο ακριβή συντήρηση από μία μοτοσικλέτα αντίστοιχου κυβισμού και επίσης μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης. Πληρώνεις παραπάνω για να έχεις πρακτικότητα στην πόλη (αυτόματο + χώρους αποθήκευσης). Είναι φρίκη σε κάθε παραμικρή πτώση αφού τα πλαστικά θα σπάσουν και κοστίζουν.... Όσο για την αξιοπιστία, στα Piaggio γενικώς είναι λίγο λαχείο, μπορεί να πέσεις σε σκούτερ που δεν θα πάθει ποτέ τίποτε (έχω φίλο που έχει κάνει άπειρα χλμ μόνο με την τακτική συντήρησή του), αλλά μπορεί να πέσεις και σε ζημιάρικο και να γίνεις ο καλύτερος φίλος του μάστορα... Θα πρότεινα να κοιτάξεις κάτι με μεγάλους τροχούς μεν, σε πιο αξιόπιστη μάρκα δε (π.χ. SYM, HONDA, KYMCO). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
artech 85 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2009 Γεια! Οι μόνες ενστάσεις που είχα από το Beverly ήταν η κάπως άσχημη, φθηνή και παλιομοδίτικη πλαστικούρα (στον πίνακα οργάνων και μέσα στην ποδιά κατά βάση) και η πίσω ανάρτηση που στις επιτόπιες ανωμαλίες με λίγο αυξημένη ταχύτητα την ένιωθες «στον αέρα». Κατά τα άλλα είναι σβέλτο, δουλεύει στρωτά, καίει σχετικά λίγο, ξέρουν να το φτιάχνουν όλοι (αν σε ενδιαφέρει), ανταλλακτικά έχει και η γιαγιά μου (πάλι αν σε ενδιαφέρει), από τιμή είναι έτσι κι έτσι. Βασικά είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της μεσότητας στους δύο τροχούς. Για πιο ολοκληρωμένη δοκιμή, δες κι εδώ (αλήθεια είναι). Πάντως εγώ πάντα προτείνω το Peugeot Geopolis στα ίδια κυβικά (δοκιμή). Το είχα για μια εβδομάδα και το λάτρεψα. Η αντιπροσωπεία είναι της Kawasaki, αν θέλεις να το οδηγήσεις. Καλή αγορά, ό,τι κι αν διαλέξεις! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2009 Όσο για την αξιοπιστία, στα Piaggio γενικώς είναι λίγο λαχείο, μπορεί να πέσεις σε σκούτερ που δεν θα πάθει ποτέ τίποτε (έχω φίλο που έχει κάνει άπειρα χλμ μόνο με την τακτική συντήρησή του), αλλά μπορεί να πέσεις και σε ζημιάρικο και να γίνεις ο καλύτερος φίλος του μάστορα... ωωωχχχχ. Θα πρότεινα να κοιτάξεις κάτι με μεγάλους τροχούς μεν, σε πιο αξιόπιστη μάρκα δε (π.χ. SYM, HONDA, KYMCO). όπως? Για πείτε κανά μοντέλο γιατί δεν έχω πολυασχοληθεί. Το θέμα είναι ότι μαζί με το ΧΤ δνε θέλω να δώσω πολλά χρήματα κ ούτε θέλω πολλά κυβικά κλπ. Γεια! Οι μόνες ενστάσεις που είχα από το Beverly ήταν η κάπως άσχημη, φθηνή και παλιομοδίτικη πλαστικούρα (στον πίνακα οργάνων και μέσα στην ποδιά κατά βάση) και η πίσω ανάρτηση που στις επιτόπιες ανωμαλίες με λίγο αυξημένη ταχύτητα την ένιωθες «στον αέρα». Κατά τα άλλα είναι σβέλτο, δουλεύει στρωτά, καίει σχετικά λίγο, ξέρουν να το φτιάχνουν όλοι (αν σε ενδιαφέρει), ανταλλακτικά έχει και η γιαγιά μου (πάλι αν σε ενδιαφέρει), από τιμή είναι έτσι κι έτσι. Βασικά είναι από τα καλύτερα παραδείγματα της μεσότητας στους δύο τροχούς. Για πιο ολοκληρωμένη δοκιμή, δες κι εδώ (αλήθεια είναι). Πάντως εγώ πάντα προτείνω το Peugeot Geopolis στα ίδια κυβικά (δοκιμή). Το είχα για μια εβδομάδα και το λάτρεψα. Η αντιπροσωπεία είναι της Kawasaki, αν θέλεις να το οδηγήσεις. Καλή αγορά, ό,τι κι αν διαλέξεις! :) thanks για τις πληροφορίες. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fgiannis91 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2009 Μην πάρεις Ιταλικό αν δεν θές μπελάδες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2009 Μην πάρεις Ιταλικό αν δεν θές μπελάδες Εννοείς το beverly προφανώς, όμως γιατί το λες αυτό? Δεν είναι κ κανά ducati. Επίσης η piaggio κατασκευάζει σκούτερ πάρα πολλά χρόνια. Γνωρίζεις κάτι πιο συγκεκριμένο ή είναι η γενική σου άποψη? :/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΗΛΙΑΣΚΤΜ 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2009 Μην πάρεις beverly θα μπλεξεις άσχημα ειναι πολυ ζημιάρικο και πολλοί τραβάνε τα μαλλιά τους με τα ρημάδια.Nexus,sh,downtown 300i,aprilia cube είδες;Κανε ενα τεστ η ρωτα να μάθεις.Εχω 2 χρονια που πηρα σκουτερ για την πόλη παράλληλα με την μηχανή και δεν διαπίστωσα αυτό που λένε οτι καίει παραπάνω απο την μηχανή τωρα που το διαπίστωσαν ορισμένοι δεν ξέρω εκτός αν οδηγουν Megascooter Το 300ακι μου πάντως με 9 λίτρα έχει 180-190 χλμ εντός πόλεως.Τέλος αν τελικά πάρεις beverly πάρε καινούργιο και οχι μεταχειρισμένο και δες το φόρουμ scooterclubhellas την ενότητα των beverly και θα καταλάβεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zeus 33 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2009 aprilia cube Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2009 Εννοείς το beverly προφανώς, όμως γιατί το λες αυτό? Δεν είναι κ κανά ducati. Επίσης η piaggio κατασκευάζει σκούτερ πάρα πολλά χρόνια. Γνωρίζεις κάτι πιο συγκεκριμένο ή είναι η γενική σου άποψη? :/ (Πολυ) γνωστο μου ζευγαρι, ειχε ενα και μετα το ανταλλαξαν και πηραν δυο καινουρια Πολυ ευχαριστημενοι, με ολα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2009 και δες το φόρουμ scooterclubhellas την ενότητα των beverly και θα καταλάβεις. thanks για τις πληροφορίες! Μπήκα, το έψαξα λίγο και για τα 250 διάβασα μόνο κάποια στάνταρ πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν, όπως: κολλάρα, ιμάντα, τρόμπα νερού, καμπάνα κ ρουλεμάν τιμονιού. Βλέπω ότι κυκλοφορούν διάφορα σε καλές σχετικά τιμές (2,3 ετών). Λάδια άλλοι λένε κάθε 3.000, άλλοι κάθε 10.000 χλμ. Γενικά το βρίσκω σχετικά τίμιο μηχανάκι γι αυτά που προσφέρει. Το nexus είναι αρκετά ακριβότερο και το sh το 300άρι πανάκριβο! (το 150 θα ναι κ λίγο ψοφίμι σε σχέση με τα άλλα) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες