Jump to content
alexandros

Suzuki Bandit 650S ABS

Recommended Posts

Παιδιά φρίκαρα σήμερα. Πήγα για πρώτο service σε συνεργείο του Σφακιανάκη (απ'όπου και πήρα την μηχανή) και πλήρωσα 78 ευρω!!! λάδια, φίλτρο λαδιού, σφιξίματα και λίπανση σε ότι χρειαζοταν. Δεν ξέρω πως σας φαίνεται αλλά εμένα μου φάνηκε αστρονομικό το ποσό. Η πλάκα είναι ότι όταν πήρα το μηχανάκι μου είπαν ότι στο πρώτο σέρβις τα εργατικα (30 + φπα) είναι τσάμπα. Τελικά άλλαξε αυτό το τελευταίο διάστημα και πληρώνεις τα εργατικα και στο πρώτο σερβις. Δηλαδή εάν αυτό πήγε 80 ευρώ, όταν θα έχω και ανταλλακτικά στα επόμενα θα δίνω 200αρες και 300αρες. ΜΠαααααα. Δεν θα πάρω. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ. Και θα τους στείλω και επιστολή διαμαρτυρίας στα κεντρικά να δω τι θα απαντήσουν. Οι βλάκες. Αντί να σε κάνουν πελάτη να σου τα παίρνουν σταθερά, σε δαγκώνουν με το καλημέρα. Τόσο κοντά κοιτάνε. Τέλος πάντων. Παρακαλώ εάν ξέρει κάποιος κανένα καλό συνεργείο για το bandit κοντά στο Μπραχάμι ή την Δάφνη ακούω προτάσεις.

Αυτά, μόλις τους γράψω θα ενημερώσω..

Και όμως δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Στο 1ο πλήρωσα 70 ευρώ, στις 6000km πλήρωσα 120 ευρώ, και στις 12000km 155 ευρώ. Τα κρατάω όλα αναλυτικά για να ξέρω και τι εργασίες έγινε στο κάθε σέρβις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και όμως δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Στο 1ο πλήρωσα 70 ευρώ, στις 6000km πλήρωσα 120 ευρώ, και στις 12000km 155 ευρώ. Τα κρατάω όλα αναλυτικά για να ξέρω και τι εργασίες έγινε στο κάθε σέρβις.

Συγνώμη αλλα γιατί πήγες στο συνεργείο στις 6000χλμ??

Τόσο κοντινά διαστήματα service έχει το Bandit?

Και γιατί σου πήραν 120€??? Άλλαξαν κάτι εκτός απο λάδια??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ναι λέτε μου τέτοια :lol: εγώ πήρα μηχανή για να γλιτώσω service αυτοκινήτου κλπ και απ'οτι διαβάζω δεν έχει και μεγάλες διαφορές από ένα μεσαίας κατηγορίας αμάξι...120 euro....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ναι ναι λέτε μου τέτοια :lol: εγώ πήρα μηχανή για να γλιτώσω service αυτοκινήτου κλπ και απ'οτι διαβάζω δεν έχει και μεγάλες διαφορές από ένα μεσαίας κατηγορίας αμάξι...120 euro....

Αν το έκανες για αυτό, έχασες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:think:

Κοίτα δεν θέλω να σε πικράνω αλλά τσέκαρε τα νούμερα

Αυτοκίνητο: (έστω 1400 κυβικά)

Κατανάλωση: 8Lt/100km Έστω με 0,85€ το λίτρο = 0.068€/km

Λάστιχα: Μία τετράδα ανα 50.000km = 250€ = 0,005€/km

Service: Ας πούμε ένα μέσο αυτοκίνητο μεγάλο Sevice κάθε 15000km και μια ενδιάμεση αλλαγή λαδιών=200€=0,013€/km

Σύνολο: 0,068+0,005+0,013=0,086€/km ή αλλιώς το αυτοκίνητο χρειάζεται περίπου 8,6€ για κάθε 100km

Πάμε τώρα στη μηχανή

Μηχανή (Έστω Suzuki Bandit 650)

Κατανάλωση: 6Lt/100km Έστω με 0,85€ το λίτρο = 0.051€/km

Λάστιχα: Ένα ζευγάρι ανα 15.000km = 350€ = 0,023€/km

Service: Λάδια στα 5000km και μεγάλο Service στα 10000km=200€=0,02€/km

Σύνολο: 0,051+0,023+0,02=0,094€/km ή αλλιώς η μηχανή χρειάζεται περίπου 9,4€ για κάθε 100km

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.. :P

Για την πόλη οικονομικά δίτροχα είναι τα παπιά και μόνο. Μετά πας σε μηχανές μικρού κυβισμού (π.χ. CBF250) ή σε σκούτερ για κάτι ενδιάμεσο.

Μια μηχανή 600κυβικά και πάνω και ειδικά street κοστίζει το ίδιο και λίγο περισσότερο από αυτοκίνητο.

Το χω πει και άλλες φορές. Θεωρώ άσκοπο να κυκλόφορεί κάποιος με μια τέτοια μηχανή καθημερινά κέντρο για δουλειές κλπ αν έχει σαν σημαντικό παράγοντα και το κόστος.

Ένα σκουτεράκι ή ένα παπάκι για κάθε μέρα είναι η καλύτερη λύση.. :rolleyes:

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσιολογικότατο??? Για τα λεφτά του εννοείς?

επειδή το bandit είναι από τα μοντέλλα που μου αρέσει, έχω διαβάσει παρα πολλά σχετικά θέματα, αλλά αυτό για το μπέρδεμα και το φτωχό μίγμα δεν το θυμάμαι αλλού.. Ή λοιπόν δεν είναι και τόσο φυσιολογικό ή εγώ θα πρέπει να επανεξετάσω την αξιοπιστία όσων διαβάζω στα διάφορα φορουμ.

Καλό θα ήταν, όταν κάποιος ρωτάει τη γνώμη μας για ένα μηχανάκι, ή να ξέρουμε και να απαντάμε η αλλιώς να διευκρινίζουμε πως ότι λέμε το λέμε "γνωρίζοντας" εξ αποστάσεως.. Εάν λοιπόν είναι τόσο φυσιολογικό και γνωστό, έστω και για τα λεφτά του, θα περίμενα και κάπου αλλού να έχει αναφερθεί. Αντιθέτως, οι περισσότεροι γράφουν πολύ καλή μηχανή για τα λεφτά της κλπ κλπ. Τόσο ασήμαντο θεωρείται το παραπάνω πρόβλημα, εάν τελικά υπάρχει;; και πως γράφουν κάποιοι ότι είναι καλό για την πόλη λόγω ροπής από χαμηλά εάν στις 4000-4500 στροφές με σταθερό γκάζι "μπερδεύεται";

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψυχραιμία. Μάλλον σε μπέρδεψα με τον τρόπο που τα έγραψα. Βασικά η αλήθεια είναι ότι είμαι ηχολήπτης και αυτό είναι μειονέκτημα στην περίπτωση μας. Το μπέρδεμα που έγραψα δεν το αντιλαμβάνομαι στο δρόμο. Απλώς λόγο της ιδιότητας μου κάθε φορά που καβαλάω το μηχανάκι κάνω φασματική ανάλυση του ήχου του :) . Πρόκειται για ένα μικρό θόρυβο στην εξάτμιση και όχι για πραγματικό μπέρδεμα όπως παλιά στα καρμπιρατέρ.. Μην λαμβάνεις υπόψιν σου την αναφορά μου εάν σε ενδιαφέρει το μηχανάκι. Συγνώμη αν σε ανησύχησα, απλώς το παραψειρίζω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδή το bandit είναι από τα μοντέλλα που μου αρέσει, έχω διαβάσει παρα πολλά σχετικά θέματα, αλλά αυτό για το μπέρδεμα και το φτωχό μίγμα δεν το θυμάμαι αλλού.. Ή λοιπόν δεν είναι και τόσο φυσιολογικό ή εγώ θα πρέπει να επανεξετάσω την αξιοπιστία όσων διαβάζω στα διάφορα φορουμ.

Καλό θα ήταν, όταν κάποιος ρωτάει τη γνώμη μας για ένα μηχανάκι, ή να ξέρουμε και να απαντάμε η αλλιώς να διευκρινίζουμε πως ότι λέμε το λέμε "γνωρίζοντας" εξ αποστάσεως.. Εάν λοιπόν είναι τόσο φυσιολογικό και γνωστό, έστω και για τα λεφτά του, θα περίμενα και κάπου αλλού να έχει αναφερθεί. Αντιθέτως, οι περισσότεροι γράφουν πολύ καλή μηχανή για τα λεφτά της κλπ κλπ. Τόσο ασήμαντο θεωρείται το παραπάνω πρόβλημα, εάν τελικά υπάρχει;; και πως γράφουν κάποιοι ότι είναι καλό για την πόλη λόγω ροπής από χαμηλά εάν στις 4000-4500 στροφές με σταθερό γκάζι "μπερδεύεται";

Η απαντηση που θα δωσει καποιος σε μια ερωτηση εξαρτατε και απο τι θα καταλαβει απο τα λεγομενα του ερωτηθεντα.

Τωρα σε τι ακριβως βαθμο κανει αυτα τα μπερδεματα μονο εσυ ξερεις.Ακομα εξαρτατε και απο τον οδηγο κατα ποσο "ευαισθητος" ειναι.Καποιος αλλος δεν νιωθει αυτο που νιωθεις εσυ.

Οταν ομως γραφεις οτι "μοιαζει" να μπερδευει μου δεινεις την εντυπωση οτι ειναι πολυ λιγο αρα αν εχεις καποια εμπειρια το λες φυσιολογικο.Ακομα λες οτι το κανει και το Z750 ενος φιλου σου αρα κανει οτι κανουν κατα κανονα ολες η ψεκαστες μηχανες.

Και το κυριοτερο μεσα απο ενα φορουμ εννοειτε οτι παιρνεις γνωμες και οχι διαγνωσεις βλαβων.Κανεις δεν θα σου πει μεσα απο μια οθονη τι εχει η μηχανη σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά και εννοείται πως δεν περιμένω να μου κάνει κανείς διάγνωση και να μου απαντήσει "μέσα από μια οθόνη". Όμως είναι το μόνο μέρος που μπορείς να πάρεις μια γνώμη από πολλούς ανθρωπους που είτε έχουν είτε είχαν το συγκεκριμένο μηχανάκι. Για να μην το κουράζουμε, το μηχανάκι έχει φοβερό value for money και κατά την γνώμη μου είναι άψογο για μεσαίας κατηγορίας ταξιδιώτη. Απλώς δεν ξαναείχα ψεκαστό και μου φάνηκε κάπως..Όλα καλά. Και από το συνεργείο που πλήρωσα 78 ευρώ, θα μου δώσουν πίσω σε είδος τα 30 γιατί έκανε λάθος ο πωλητής που μου είπε ότι είναι τσάμπα τα εργατικά στο πρώτο service, πράγμα που ίσχυε αλλά με την "κρίση" το ανακάλεσαν.

Βασικά είναι σαν να παίρνεις καινούργια ηχεία... Μέχρι να τα συνηθίσεις, σου φαίνονται κάπως..Προφανώς είναι καθαρά θέμα προσαρμογης που έρχεται με τα χιλιόμετρα....ή την ακρόαση πολλών δίσκων...;):)

Τροποποιήθηκε από τον agodeo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όσο για την πόλη και την ροπή... Ανοίγεις το γκάζι με 1500 στροφές με όποια ταχύτητα θες χωρίς ούτε να μπερδεύει ούτε να σκορτσάρει. Αυτό που λες στις 4.000 - 4.500 είναι μία μικρή ηχητική λεπτομέρεια μάλλον και μόνο με κλειστό ή σταθερό γκάζι. Όταν όμως είσαι στην κίνηση και θες να χρησιμοποιήσεις την ροπή του, μπορείς να το κάνεις με όποια ταχύτητα θέλεις χωρίς να κατεβάσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αυτό που λες στις 4.000 - 4.500 είναι μία μικρή ηχητική λεπτομέρεια

αν είναι έτσι τότε οκ! αλλά όταν διαβάζεις για κάποιο πρόβλημα, σημαντικό κατά την άποψή σου, και σχόλιο στη συνέχεια ότι για αυτή τη μηχανή θεωρείται φυσιολογικό και αναμενόμενο, αισθάνεσαι "κάπως"..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια, απο οτι φαινετε λυθηκε το θεμα, και ελπιζω χωρις παραξεγησεις :_thumbsup:

Που να δεις το 1250 τι ροπη εχει και δεν χρειαζετε να βαζεις πανω απο τριτη τεταρτη ταχυτητα μεσα στην πολη.Ελαχιστοποιεις της αλλαγες στο επακρο που ειναι σημναντικο για την πολη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ωραια, απο οτι φαινετε λυθηκε το θεμα, και ελπιζω χωρις παραξεγησεις :_thumbsup:

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που να δεις το 1250 τι ροπη εχει και δεν χρειαζετε να βαζεις πανω απο τριτη τεταρτη ταχυτητα μεσα στην πολη.Ελαχιστοποιεις της αλλαγες στο επακρο που ειναι σημναντικο για την πολη.

Ρε σεις, 1250 κυβικά είναι 1250 κυβικά, αν είναι δυνατόν ένας τέτοιος κινητήρας να μην έχει ροπή. Το αμάξι μου είναι λίγο παραπάνω σε κυβικά ζυγίζει ένα τόνο και έχει μια χαρά ροπή, είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος κινητήρας με ένα φορτίο 200 κιλά (σκελετός + επιβάτης) πάνω να μην τραβάει;

Το θεωρώ δεδομένο οτι ένας τέτοιος κινητήρας θα έχει ροπή και χαμηλά (ασχέτως αν ελευθερώνει όλη του τη δύναμη σε υψηλές στροφές)

Τροποποιήθηκε από τον nickapos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε σεις, 1250 κυβικά είναι 1250 κυβικά, αν είναι δυνατόν ένας τέτοιος κινητήρας να μην έχει ροπή. Το αμάξι μου είναι λίγο παραπάνω σε κυβικά ζυγίζει ένα τόνο και έχει μια χαρά ροπή, είναι ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος κινητήρας με ένα φορτίο 200 κιλά (σκελετός + επιβάτης) πάνω να μην τραβάει;

Το θεωρώ δεδομένο οτι ένας τέτοιος κινητήρας θα έχει ροπή και χαμηλά (ασχέτως αν ελευθερώνει όλη του τη δύναμη σε υψηλές στροφές)

Δεν ειναι απολυτο αυτο. Παιζει ρολο και πως αποδιδει ενας κινητηρας σε καποιο φασμα στροφων.Π.χ. και το fazer το 1000 και κυβικα εχει και αρκετη δυναμη, αλλα δεν εχει καμια σχεση με το bandit αν τα δουλευεις και τα δυο μεχρι 6-7000 στροφες.Τωρα θα μου πεις 7000 φτανεις στο κοκκινο στο bandit αλλα αυτη ειναι και η διαφορα τους. Ανοιγεις με τριτη το γκαζι στις 2500 στροφες και στο μεν bandit νιωθεις τα χερια σου να φευγουν απο το τιμονι ενω στο fazer αυτο απλα δεν γινετε. Και φαντασου οτι η σχεση στην τριτη στο bandit ειναι σχεδον η πεμπτη στο fazer.

Και πριν παρεξηγηθητε οι φαιζεραδες το συγκρινω με αυτο απλα επειδη αυτο το εχω οδηγησει :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

paidia thn kalispera moy prin apo 10 meres phra to bandit 650s eimai poli eyxaristimenos apo thn symperifora tou mesa sthn poli kai ekso eo eixa ena hornet 2004 ala poli kourastiko einai poli kalo mixanaki

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
paidia thn kalispera moy prin apo 10 meres phra to bandit 650s eimai poli eyxaristimenos apo thn symperifora tou mesa sthn poli kai ekso eo eixa ena hornet 2004 ala poli kourastiko einai poli kalo mixanaki

για δωσε καμιά πληροφορία παραπάνω...

Το bandit είναι πιό ξεκούραστο από το hornet στην πόλη παρά το μεγαλο βαρος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα