agnostos_xxx 101 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 καλησπερα παιδια. θα αγορασω σε λιγες μερες μια fazer 600.θελω να ρωτησω κατι. οκ θα γινει η μεταβιβαση κανονικα στο ονομα μου .θα πρεπει να την δηλωσω στην φορολογικη μου δηλωση η οχι?δεν νομιζω να μπορω να δικαιολογισω τα χρηματα που κοστιζει γιατι φετος αγορασα και αυτοκινητο.δλδ τα εξοδα μου ξεπερνουν τα εσοδα. αν δεν το δηλωσω οπως διαβασα απο μερικους εδω μεσα πως θα μου ερθει η ειδοποιηση για τα τελη κυκλοφοριας? παιδια η απαντηση με καιει γιαυτο θα παρακαλουσα οποιος μπορει να μου πει σιγουρα να το κανει!!! ευχαριστω προκαταβοληκα alex Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Athan 287 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 (τροποποιήθηκε) μα δεν δηλώνεις τις μηχανές στην φορολογική σου δήλωση άρα no problem Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2009 από τον Athan Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lavazutra 2.890 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 yep standaraki η μοτοσυκλέτα δεν δηλώνεται στην φορολογική δήλωση σου, no worries Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ellessar_GR 360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 Τίποτα δεν δηλωνεις, και γω που έχω ακριβώς το ίδιο δεν το κάνω οπότε no worries! Μέγιές το μοτόρι σου! Τα σπάει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agnostos_xxx 101 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 καταρχην παιδια σας ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας! ναι αλλα πως ξερουν πως εχω αγορασει μοτο και πως θα μου στειλουν την ειδοποιηση? Επισης ποσο ειναι το ποσο των τελων? αυριο την παω στα κεπ για μεταβιβαση...σημερα πηρα kai το οκ απο τον μηχανικο αλλα εχω ενα προβλημα... ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ!!!!! thnx again!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pause 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 Καλησπέρα, Λοιπόν καταρχήν από τις φετινές (= οικονομική χρήση του 2008) φορολογικές δηλώσεις ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ οι μοτοσυκλέτες που αγοράστηκαν καινούργιες και συγκεκριμένα στον κωδικό 719 του εντύπου Ε1 (αναγράφεται κι εκεί ρητά και στις σχετικές οδηγίες). Δεν προκύπτει τεκμήριο για την απόκτηση μηχανής, όμως θα πρέπει να το προσέξεις - συνεννοηθείς μήπως υπερβαίνεις το αφορολόγητο λόγω αγοράς αυτοκινήτου ή μήπως έχεις πρόβλημα με το πόθεν έσχες. Ενδεχομένως να μην "πρέπει" με βάση τα παραπάνω να την δηλώσεις..Δες το.. Τώρα, όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, κατηγορηματικά σε διαβεβαιώνω οτι ΔΕΝ θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. (= το έχω κάνει και ξέρω)..Σου τα στέλνουν είτε την δηλώσεις είτε όχι.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Athan 287 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 τα τέλη κυκλοφορείας έχουν ένα μαγικό τρόπο να έρχονται... :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 H Μοτοσυκλέτα δηλώνεται μονο σαν αγορά μια φορά στην φορολογική δήλωση όχι σαν τεκμήριο. Αν η αγορά μηχανής + αυτοκινήτου είναι <= αφορολόγητου , ακόμα και αν τα έσοδα σου είναι 0 δεν πληρώνεις τίποτα. βάλε εδώ τα ποσά και δες τι πληρώνεις . http://www.in.gr/foros2009/ Τα τέλη δεν έχουν σχέση με την δήλωση της μηχανής στην φορολογική δήλωση, μια χαρά θα ρθουν και ακόμα και αν υπήρχε περίπτωση να χαθούν πας και τα παίρνεις απο την εφορία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apostat 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 Για να δηλώσεις την μηχανή στο τμήμα συγκοινωνιών, δίνεις ΑΦΜ. Αυτόματα λοιπόν, ξέρει η εφορία που θα στείλει τα τέλη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spyridwn 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 H Μοτοσυκλέτα δηλώνεται μονο σαν αγορά μια φορά στην φορολογική δήλωση όχι σαν τεκμήριο. Αν η αγορά μηχανής + αυτοκινήτου είναι <= αφορολόγητου , ακόμα και αν τα έσοδα σου είναι 0 δεν πληρώνεις τίποτα. βάλε εδώ τα ποσά και δες τι πληρώνεις . http://www.in.gr/foros2009/ Τα τέλη δεν έχουν σχέση με την δήλωση της μηχανής στην φορολογική δήλωση, μια χαρά θα ρθουν και ακόμα και αν υπήρχε περίπτωση να χαθούν πας και τα παίρνεις απο την εφορία. Ετσι είναι έχης απόλυτο δίκαιο,η μηχανή λοιπόν δηλώνεται εφ΄όσον είναι καινούρια μόνο σε περίπτωση που τη πάρης απο δεύτερο χέρι τότε δεν τη δηλώνης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TOLLIS BIZARRE 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 τα τέλη κυκλοφορείας έχουν ένα μαγικό τρόπο να έρχονται... :D King of Magic Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 (τροποποιήθηκε) Λοιπόν καταρχήν από τις φετινές (= οικονομική χρήση του 2008) φορολογικές δηλώσεις ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ οι μοτοσυκλέτες που αγοράστηκαν καινούργιες και συγκεκριμένα στον κωδικό 719 του εντύπου Ε1 (αναγράφεται κι εκεί ρητά και στις σχετικές οδηγίες). Σωστά αλλα στον κωδικό 719 και στις οδηγίες δεν αναφέρει πουθενά τον όρο "καινούργιο διτροχο" . Απλα οσοι παίρνουν ενα τιμολόγιο απο μαγαζί πάνε και το βάζουν στην δήλωση και οι άλλοι με τα μεταχειρισμένα δεν πάνε να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση αγοράς πώλησης, αλλιώς δεν μπορω να το καταλάβω. Ετσι είναι έχης απόλυτο δίκαιο,η μηχανή λοιπόν δηλώνεται εφ΄όσον είναι καινούρια μόνο σε περίπτωση που τη πάρης απο δεύτερο χέρι τότε δεν τη δηλώνης. Διαφωνώ λοιπόν, και οταν λέω μία φορά εννοώ το έτος που την αγόρασες(καινούργια ή μεταχειρισμένη) και οχι όλα τα χρόνια που την έχεις στην κατοχή σου. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2009 από τον ATHA Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pause 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 (τροποποιήθηκε) Αντιγράφω από την φορολογική δήλωση, Πίνακας 5, πεδίο 2 : "Από την δαπάνη που καταβάλλατε : α) για την αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, διτρόχων κτλ. οχημάτων = κωδ. 719" Α, μάλλον τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Μάλλον δεν εκφράστηκα κι εγώ απόλυτα καλά. Αυτό που εννοώ είναι οτι οποιαδήποτε καινουργια μοτοσυκλέτα αγοράστηκε το 2008 έπρεπε να δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του αντίστοιχου έτους. Το αυτό και για όσες αγοστηκαν/αγοραστούν το τρέχον έτος. Το επόμενο έτος όμως δηλ. φέτος, το 2009, στην αντίστοιχη δήλωση, με τα ως τώρα φορολογικά δεδομένα, αυτή που δηλώθηκε ως αγορά το 2008, ΔΕΝ θα ξαναδηλωθεί. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2009 από τον pause Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agnostos_xxx 101 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2009 (τροποποιήθηκε) η μοτο ειναι μεταχειρισμενη.δεν ειναι καινουργια. παντως απο οτι εμαθα και απο τον θειο μου(εχει αλλαξει πανω απο 7 μηχανες!!!) δεν τις δηλωνει. αρα οκ no problem! η μηχανη ειναι τελος του 06 σε μπλε χρωμα με μαυρο σκελετο και μαυρες ζαντες.τα σπαει κανονικα!!! :wub: ps: σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2009 από τον agnostos_xxx Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 Εγω παλι, συνεχιζω να εχω την απορια, πως γινεται καποια "φαντασματα" του παρελθοντος, που προσπαθησαν να "καπελωσουν" 'η/και να διαλυσουν το εδω! forum, εχουν ακομα "λογο".. Ποσο μαλλον οταν, στο δικο τους "forum" (O Θεος να το κανει..) χρειαζεται ταυτοττητσ, ΑΦΜ και"προσκληση"!! (Περιμενω σχολια... ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
st3li0s 1.750 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 Εγω παλι, συνεχιζω να εχω την απορια, πως γινεται καποια "φαντασματα" του παρελθοντος, που προσπαθησαν να "καπελωσουν" 'η/και να διαλυσουν το εδω! forum, εχουν ακομα "λογο".. Ποσο μαλλον οταν, στο δικο τους "forum" (O Θεος να το κανει..) χρειαζεται ταυτοττητσ, ΑΦΜ και"προσκληση"!! (Περιμενω σχολια... ) Εσυυυ ΜαυροΓερακα μπαινεις σε αλλα χωραφια τωρα :P !!!Ξυνεσαι και εσυ ε :lol: ? Απαντησε ως πιο εμπειρος πανω στο θεμα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 Εσυυυ ΜαυροΓερακα μπαινεις σε αλλα χωραφια τωρα :P !!!Ξυνεσαι και εσυ ε :lol: ? Απαντησε ως πιο εμπειρος πανω στο θεμα! Απαντηση μου, ειναι η "απορια" μου!! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
agnostos_xxx 101 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 Εγω παλι, συνεχιζω να εχω την απορια, πως γινεται καποια "φαντασματα" του παρελθοντος, που προσπαθησαν να "καπελωσουν" 'η/και να διαλυσουν το εδω! forum, εχουν ακομα "λογο".. Ποσο μαλλον οταν, στο δικο τους "forum" (O Θεος να το κανει..) χρειαζεται ταυτοττητσ, ΑΦΜ και"προσκληση"!! (Περιμενω σχολια... ) can you be more specific please? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 τα τέλη κυκλοφορείας έχουν ένα μαγικό τρόπο να έρχονται... :D Και γενικά όταν είναι να πληρώσεις, σε βρίσκουν πάντα. Για να δηλώσεις την μηχανή στο τμήμα συγκοινωνιών, δίνεις ΑΦΜ. Αυτόματα λοιπόν, ξέρει η εφορία που θα στείλει τα τέλη. Έτσι ακριβώς. Αν θυμάσαι, πρέπει να συμπλήρωσες μια υπεύθυνη δήλωση Ν.105 με τα στοιχεία σου στον έμπορο. Τί νομίζεις? Έτσι για πλάκα στα ζητήσανε? Και πώς θα έβγαινε η πινακίδα στ' όνομά σου χωρίς να σε ξέρουνε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ATHA 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 η μοτο ειναι μεταχειρισμενη.δεν ειναι καινουργια. παντως απο οτι εμαθα και απο τον θειο μου(εχει αλλαξει πανω απο 7 μηχανες!!!) δεν τις δηλωνει. αρα οκ no problem! Η μότο είτε αγοράστηκε μεταχειρισμένη, είτε αγοράστηκε καινούργια πρέπει να δηλώνεται το έτος που αγοράστηκε (και μόνον αυτό το έτος) στο 719. Τα τεκμήρια ούτως ή άλλως είναι σε άλλους κωδικούς. Όταν μεταβιβάζουμε οχήματα πέραν της μεταβίβασης της άδειας κυκλοφορίας, πρέπει να γίνεται και μια δήλωση αγοράς πώλησης του αγοραστή και του πωλητή οπου χρησιμοποιείται για να μπει στην φορολογική δήλωση. Το ίδιο θα γίνει και με την πώληση της μοτο. Πρέπει να δηλωθεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2009 (τροποποιήθηκε) can you be more specific please? Εδω μπαινουν στο forum ΟΙ "ΚΑΘ'ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ"... Συμμετεχουν, (σε ασχετα topics..) πετανε (εννιοτε) "μπιχτες" (-αποθειμενα) και ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, κανουν τις παπιες!... (Στοιχειωδης αξιοπρεπεια, θα επρεπε να τους το ΑΥΤΟαπαγορευει.. Αλλα που το "πουλανε" αυτο το πραγμα", για να την βρουν???) Απο μενα θες απαντηση?? Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 2 , 2009 από τον black_hawk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες