Jump to content
Ntik

versys vs vstrom 650

versys vs vstrom 650  

250 ψήφοι

1. 1. versys vs vstrom 650

• Versys
      129
    • Vstrom
      83

Recommended Posts

to versys του 2010

εχει ακουστει οτι απο το 2010 η καβα θα μεταφερει την σηναρμολογιση των μοτο της στην ταιβαν,ισως να μην ειναι γνισιο ιαπωνεζικο το βερσυς 2010

Τροποποιήθηκε από τον Ntik

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μετά από αρκετό καιρό στη παραγωγή, το Versys 650 δέχεται τη πρώτη ουσιαστική ανανέωση του. Οι αλλαγές στη σχεδίαση επικεντρώνονται κυρίως στο τμήμα της μάσκας, με τον κάθετο διπλό προβολέα και τους αεραγωγούς εκατέρωθεν να προσδίδουν μια νέα, εξίσου εκκεντρική με το προηγούμενο μοντέλο, εμφάνιση. Επανασχεδίαση έχουν δεχθεί και άλλα τμήματα και σημεία της μοτοσικλέτας, ωστόσο με εξαίρεση το μπροστινό τμήμα, η υπόλοιπη μοτοσικλέτα αναγνωρίζεται ως Versys και όχι ως κάτι εντελώς νέο. Το πλαίσιο για το μοντέλο του 2010 προέρχεται από το τελευταίας γενιάς ER-6n, ενώ τροποποιήσεις στη σέλα φροντίζουν για την άνεση των επιβατών. Υπερ της άνεσης λειτουργεί και η νέα έδραση του κινητήρα σε ελαστικές βάσεις, που αποσβένουν τους παραγόμενους κραδασμούς. Προς αυτή τη κατεύθυνση έχουν γίνει επίσης κάποιες ρυθμίσεις στο δικύλινδρο σε σειρά σύνολο των 649 κ.εκ., ώστε η λειτουργία του να είναι ομαλότερη. Σύμφωνα με τη Kawasaki, έκτος από πιο «πολιτισμένος», ο κινητήρας έχει κερδίσει σε απόδοση στη χαμηλή και μεσαία περιοχή λειτουργίας, με τη μέγιστη ισχύ όμως να παραμένει στους 64 ίππους και τη ροπή στα 6,5 kg-m. πηγη μοτοτριτη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απορώ με το αποτέλεσμα!

Οι περισσότεροι θέλουν kawa, αλλά στην Ελλάδα αγοράζουν strom!

Τελικά τι γίνεται; είναι πιο ακριβό και δεν το παίρνουν τόσοι πολλοί το kawa, ή κάτι άλλο;

Προσωπικά πιστεύω ότι το kawa υπερτερεί σε απόδοση, συμπεριφορά, φρένα, στριψίματα, (δηλαδή σχεδόν σε όλα!) ίσως να μην έχει την κάλυψη από τον αέρα όπως το strom, αν και αυτό διορθώνεται με μια ψηλότερη ζελατίνα, αλλά εγώ δεν θα το έπαιρνα γιατί δεν το γουστάρω εμφανισιακά, για αυτό και δεν ψήφισα.

Σε συγκριτικό test που έχω διαβάσει strom-versys-XT660R-transalp έχουν βγάλει πιο οικονομικό το strom! και μου έκανε εντύπωση να καίει έστω λίγο λιγότερο από το μονοκύλινδρο XT660R..

Τροποποιήθηκε από τον ZZR1400

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To V-Strom το προτιμούν αυτοί που δεν διαβάζουν περιοδικά και ίντερνετ, είναι όπως το Transalp παλιότερα, το οποίο το ψιλοθάβανε τα περιοδικά, αλλά ο κόσμος το αγόραζε.

Εγώ το πήρα χωρίς να το πολυψάξω (έτσι ήρθαν τα πράγματα), καθώς είχα τη δυνατότητα να το αγοράσω σε λίγο καλύτερη τιμή - και σίγουρα πιο φθηνά απ' ότι κοστίζει το Versys με ABS.

Επίσης...με επηρέασε ο Μαθουσάλας!

Οι εντυπώσεις που έχω ως τώρα είναι εξαιρετικές, είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, σταθερή, φιλική, οικονομική και όχι τόσο δύσκολη μέσα στην πόλη όσο φαίνεται με το μάτι - αλλά αν το έψαχνα περισσότερο, σίγουρα θα οδηγούσα και το Versys.

Τροποποιήθηκε από τον ΤΚΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απορώ με το αποτέλεσμα!

Τελικά τι γίνεται; είναι πιο ακριβό και δεν το παίρνουν τόσοι πολλοί το kawa, ή κάτι άλλο;

Προσωπικά πιστεύω ότι το kawa υπερτερεί σε απόδοση, συμπεριφορά, φρένα, στριψίματα, (δηλαδή σχεδόν σε όλα!) ίσως να μην έχει την κάλυψη από τον αέρα όπως το strom, αν και αυτό διορθώνεται με μια ψηλότερη ζελατίνα, αλλά εγώ δεν θα το έπαιρνα γιατί δεν το γουστάρω εμφανισιακά, για αυτό και δεν ψήφισα.

Σε συγκριτικό test που έχω διαβάσει strom-versys-XT660R-transalp έχουν βγάλει πιο οικονομικό το strom! και μου έκανε εντύπωση να καίει έστω λίγο λιγότερο από το μονοκύλινδρο XT660R..

και πιο γρηγορο πιο ηταν απο ολα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Απορώ με το αποτέλεσμα!

το στρωμα εχει 2 μπουζι στον κυλινδρο.δ ξερω αν κ τα αλλα εχουν 4.θα παιζει κ αυτο κατι στην οικονομια

ενα μειον στο βερσις ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις κεντρικο σταντ.

ενα + στο στρωμα ειναι κ τα 22 λιτρα ντεποζιτο που εχει.

εχω το στρωμα εδω κ σχεδον 3 χρονια (παρα 4 μηνες).δεν εχει βγαλει τιποτα(εκτος αλλαγη αντλιας βενζινης στην εγγυηση στα 33.000 χιλιομετρα) κ με ενα φιλτρακι αντλιας βενζινης των 20 ευρω θα εκανα την δουλεια μου.

ποτε δεν το εχω παει στον μαστορα.αλλαζω μονος τα ...αναλωσημα.εχω πανω απο 55.000 χιλιομετρα.καποιος στο φορουμ ειπε *εγω ειμαι το μανιουαλ*

τι αλλο να ζητω απο μια μοτοσυκλετα παρα οτι μονο ευχαριστηση μου δεινει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το στρωμα εχει 2 μπουζι στον κυλινδρο.δ ξερω αν κ τα αλλα εχουν 4.θα παιζει κ αυτο κατι στην οικονομια

ενα μειον στο βερσις ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις κεντρικο σταντ.

ενα + στο στρωμα ειναι κ τα 22 λιτρα ντεποζιτο που εχει.

εχω το στρωμα εδω κ σχεδον 3 χρονια (παρα 4 μηνες).δεν εχει βγαλει τιποτα(εκτος αλλαγη αντλιας βενζινης στην εγγυηση στα 33.000 χιλιομετρα) κ με ενα φιλτρακι αντλιας βενζινης των 20 ευρω θα εκανα την δουλεια μου.

ποτε δεν το εχω παει στον μαστορα.αλλαζω μονος τα ...αναλωσημα.εχω πανω απο 55.000 χιλιομετρα.καποιος στο φορουμ ειπε *εγω ειμαι το μανιουαλ*

τι αλλο να ζητω απο μια μοτοσυκλετα παρα οτι μονο ευχαριστηση μου δεινει;

κοιτα φιλαρακι θα σου πω εγω που τα εχω οδηγισει και τα 2,,κακα τα ψεματα το στρομ μπροστα στο καβα ειναι λεοφωρειο,,εισαι πολυυυ πιο ανετα επανωω και ο σηνοδιγος επισης το ιδιο,,το μοτερ του καβα ειναι πιο σπιρτοζικο χαμηλα μεσεα,νομιζω οτι στα ψηλα ισως να υπερτερει του στρομ,σε θεμα καταναλωση δεν ξερω να σου πω πιο απο τα 2 υπερτερει,,στο κοματι ανεμοκαληψη το στρομ ειναι αρχηγος τελος,,το αλλο ειναι πιο μαζεμενο πιο παιχνιδιαρικο,το στρομ ειναι πιο αρχοντικο,,ολα βεβαια πεζονται κι απο τον οδηγο,,ενα τσακαλι θα κανει παπαδες και με το στρομ,,απο αξιοπιστια δεν ξερω τι πεζεται,,αλλοι λενε οτι η καβα ειναι πολυ αξιοπιστη,αλλοι οχι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα ξαναγραψω κατι, απλα

Οποιος δεν ειναι σε θεση να καταλαβει τα προτερηματα του versys, τοτε καλυτερα να ΜΗΝ αγορασει versys

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
και πιο γρηγορο πιο ηταν απο ολα

To versys αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες στην απόδοση.

To V-Strom το προτιμούν αυτοί που δεν διαβάζουν περιοδικά και ίντερνετ, είναι όπως το Transalp παλιότερα, το οποίο το ψιλοθάβανε τα περιοδικά, αλλά ο κόσμος το αγόραζε.

Εγώ το πήρα χωρίς να το πολυψάξω (έτσι ήρθαν τα πράγματα), καθώς είχα τη δυνατότητα να το αγοράσω σε λίγο καλύτερη τιμή - και σίγουρα πιο φθηνά απ' ότι κοστίζει το Versys με ABS.

Οι εντυπώσεις που έχω ως τώρα είναι εξαιρετικές, είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, σταθερή, φιλική, οικονομική και όχι τόσο δύσκολη μέσα στην πόλη όσο φαίνεται με το μάτι - αλλά αν το έψαχνα περισσότερο, σίγουρα θα οδηγούσα και το Versys.

Το V-Strom το βγάζουν πρώτο τα περιοδικά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πιστεύω τώρα που το πουλάει ο Μαθουσάλας να σε επηρεάσει και πάλι και να το πουλήσεις κι εσύ! :P :lol:

Λοιπόν, επί του θέματος: Και τα δύο μηχανάκια είναι αξιόλογα.

Αν ο ενδιαφερόμενος προτάσσει την άνεση, την ικανότητα για μεγάλα και ξεκούραστα ταξίδια και τη δυνατότητα για μπόλικο φόρτωμα, τότε DL.

Αν ο ενδιαφερόμενος προτάσσει τη σπορ οδηγική συμπεριφορά, την ευελιξία την καθημερινή μποτιλιαρισμένη πραγματικότητα και την πιο "ελαφριά" και παιχνιδιάρικη αίσθηση, τότε Versys.

Αυτά, το ολίγα. :)

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Δεν πιστεύω τώρα που το πουλάει ο Μαθουσάλας να σε επηρεάσει και πάλι και να το πουλήσεις κι εσύ! :P :lol:

Το πουλάει??? :wacko::blink: :0 :_w00t: Κιόλας? Είσαι σίγουρος?

Τόσο γρήγορα ξενέρωσες βρε Κώστα? Περιμένουμε να ξεκαθαρίσεις το θέμα.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ & ΓΙΑΤΙ? :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα πριν από ένα χρόνο versys η strom;

το φλεβαρη που μας περασε πηρα το καβα και δεν το έχω μετανοιώσει. το καλοκαίρι έκανα ταξίδι δικάβαλος τριβάλιτσος συν σχάρα φορτωμενη στην πίσω βαλίτσα στην αυστρία. κάναμε με το κορίτσι 2,700 χλμ και η κατανάλωση μου βγήκε 4,3 λιτρα τα 100 χλμ. πολύ καλύτερη απο του σουζούκι. ας ξεχάσουμε λοιπόν τα περί άνεσης του ταξιδιού γιατί στην αουτομπαν το καβα καραφορτωμένο πήγαινε με 140 σταθερα και ούτε μας κούρασε ούτε έκαψε τιποτα.

επειδή το έχω οδηγήσει αρκετά το σουζούκι να ξερεις οτι θα σε κουράσει στην ΄πολη λόγω όγκου, βάρους και μικρού κοψίματος του τιμονιού.

η απόφαση δική σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
επειδή το έχω οδηγήσει αρκετά το σουζούκι να ξερεις οτι θα σε κουράσει στην ΄πολη λόγω όγκου, βάρους και μικρού κοψίματος του τιμονιού.

η απόφαση δική σου

Ο όγκος καμιά φορά μπορεί να γίνει θέμα, στην πάρα πολύ πυκνή κίνηση όμως, μέσα σε στενά κλπ.

Το βάρος δεν πολυφαίνεται. Ειδικά μάλιστα αν είσαι ψηλός, δεν θα φαίνεται καθόλου.

Και δεν βρίσκω ότι το τιμόνι έχει μικρό κόψιμο, αντίθετα εκτίμησα το γεγονός ότι κόβει αρκετά. Βέβαια, δεν έχω οδηγήσει το Versys για να συγκρίνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο όγκος καμιά φορά μπορεί να γίνει θέμα, στην πάρα πολύ πυκνή κίνηση όμως, μέσα σε στενά κλπ.

Το βάρος δεν πολυφαίνεται. Ειδικά μάλιστα αν είσαι ψηλός, δεν θα φαίνεται καθόλου.

Και δεν βρίσκω ότι το τιμόνι έχει μικρό κόψιμο, αντίθετα εκτίμησα το γεγονός ότι κόβει αρκετά. Βέβαια, δεν έχω οδηγήσει το Versys για να συγκρίνω.

αστα αμα το οδιγησεις θα παθεις πλακα εν σηγκρηση με το στρομ,κανε μια δοκιμη και θα δεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα πριν από ένα χρόνο versys η strom;

το φλεβαρη που μας περασε πηρα το καβα και δεν το έχω μετανοιώσει. το καλοκαίρι έκανα ταξίδι δικάβαλος τριβάλιτσος συν σχάρα φορτωμενη στην πίσω βαλίτσα στην αυστρία. κάναμε με το κορίτσι 2,700 χλμ και η κατανάλωση μου βγήκε 4,3 λιτρα τα 100 χλμ. πολύ καλύτερη απο του σουζούκι. ας ξεχάσουμε λοιπόν τα περί άνεσης του ταξιδιού γιατί στην αουτομπαν το καβα καραφορτωμένο πήγαινε με 140 σταθερα και ούτε μας κούρασε ούτε έκαψε τιποτα.

η απόφαση δική σου

τι να παω και εγω που πηγα στην ολλανδια με το στρωμα ,εκανα 5600+ χιλιομετρα τριβαλιτσος κ στη θεση του συνοδηγου σακ βουαγιαζ κ ...ηθελα κ αλλο;

ουτε μεση ,ουτε χερια ουτε τιποτα με επιασε.

Α και το χρησιμοποιω καθε μερα ,εκτος οταν βρεχει,στη πολη.

ναι εχει ογκο.ναι εχει βαρος.ολα ομως ειναι συνηθεια και προσαρμοζεσαι στα δεδομενα.ειναι αληθεια οτι δεν μπορω να χωθω αναμεσα στα κουτια σαν να ειχα παπακι.αυτο ομως δεν με πειραζει καθολου

οπως ειπε και ο προηγουμενος νιωθεις αρχοντικα πανω του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τι να παω και εγω που πηγα στην ολλανδια με το στρωμα ,εκανα 5600+ χιλιομετρα τριβαλιτσος κ στη θεση του συνοδηγου σακ βουαγιαζ κ ...ηθελα κ αλλο;

ουτε μεση ,ουτε χερια ουτε τιποτα με επιασε.

Α και το χρησιμοποιω καθε μερα ,εκτος οταν βρεχει,στη πολη.

ναι εχει ογκο.ναι εχει βαρος.ολα ομως ειναι συνηθεια και προσαρμοζεσαι στα δεδομενα.ειναι αληθεια οτι δεν μπορω να χωθω αναμεσα στα κουτια σαν να ειχα παπακι.αυτο ομως δεν με πειραζει καθολου

οπως ειπε και ο προηγουμενος νιωθεις αρχοντικα πανω του.

φιλαρακι το στρωμ ειναι ενα καλο μχν,αλλα μεχρι εκει,κανε βολτα ενα βερσυς και θα καταλαβεις δε λεω τπτ αλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν λέω ότι το στρομ δεν είναι καλό αλλά το κάβα μου φάνηκε εξ αρχής πιο φιλικό. διαφορές σε ροπή και γκάζι δεν μπορώ να βρώ εκτός και αν κάποιος κολλήσει στο ότι το ένα πάει με 200 και το άλλο με 205 τσσσσσσσ σιγά τα αβγά λες και θα τα πιάσεις καθημερινά αυτά τα χλμ. αυτά είναι για να λέμε με μικροπρέπεια οτι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο επειδή το έχω εγώ. είναι σα να λέμε ότι ο ολυμπιακός είναι καλύτερος από τον παναθηναϊκό ενώ και οι δύο στην ευρώπη τρώνε 3άρες για πλάκα ή ότι η νδ κυβερνάκαλύτερα από το πασόκ ενώ και οι δύο θέλουν να τα κονομήσουν για ιδίο όφελος κλπ. κλπ.

φίλε πηγαινε τα βόλτα και τα δύο και θα δεις πιο σου ταιριάζει περισσότερο...............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα