Jump to content
Sign in to follow this  
μάθο...

Μοτοσυκλετιστικος τρόπος σκεψης

Ποιος δεν σκεφτεται οπως ο μοτοσυκλετιστης;  

82 ψήφοι

1. 1.

• ??? ????????? ????? ??? ??? ?????? ???????????
      34
    • ???? ???????? ????? ??? ??? ?? ??????? ??? ??????
      45

Recommended Posts

Σιγουρα θα εχεις σκεφτει εστω και μια φορα(αλλά και καθημερινα...)"ρε π@υστη μου,τοσο δυσκολο ειναι να σκεφτει ο αλλος οτι με θεωρει "αορατο"",οδηγωντας τη μοτοσυκλετα σου...Για να δουμε λοιπον!!!Τι πιστευεις εσυ;

Για να μπει καποιος στον τροπο που σκεφτεται οδηγικα ενας μοτοσυκλετιστης θα πρεπει να οδηγει ο ιδιος μοτοσυκλετα;Ή δεν ειναι θεμα οδηγησης μηχανης και ειναι απλα θεμα ανθρωπου;Τι φταιει τελικα και καποιος δεν μπορει να σκεφτει μοτοσυκετιστικα;

Τι σημαινει "σκεφτομαι μοτοσυκλετιστικα"...Σημαινει σκεφτομαι με τετοιο τροπο ωστε να ΣΕΒΑΣΤΩ και την μοτοσυκλετα γυρω μου χωρις να θεσω αυτην και τον οδηγο(και συνοδηγο)σε ΚΙΝΔΥΝΟ,αμεσο ή εμμεσο...Παραδειγματος χαριν:..δηλαδη να σκεφτει να προνοησει να μην ανοιξει αποτομα μια πορτα ΙΧ ή να μην πεταχτει στο δρομο ετσι απο το πουθενα ,να μην φρεναρει αποτομα μη κοιτωντας καθρεφτη,να στριψει μη βγαζοντας φλας,να κανει αναστροφη στο πουθενα να..να...να...

Θεμα λοιπον επαφης με τη μοτοσυκλετα κατ'ιδιαν ειναι ή οχι;... :)

Τροποποιήθηκε από τον mAthosalas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καθαρά το πρώτο πιστεύω. Όσοι δεν οδηγούν μοτοσυκλέτα είναι αδύνατον να σκεφτούν μοτοσυκλετιστικά γιατί αγνοούν ότι η μοτό δεν μπορεί να φρενάρει όσο ακίνδυνα φρενάρει το αυτοκίνητο. Δεν μπορούν εν ολίγοις να καταλάβουν τον τρόπο που οδηγείται μια μοτοσυκλέτα και ποια είναι τα ευαίσθητά της σημεία.

Ότι μπορεί να γλιστρήσει πχ για πλάκα σε γλιστερή άσφαλτο και να πέσει, ή ότι δεν θα τσαλακώσει μόνο το φτερό της όπως παθαίνουν τα αυτοκίνητα σε μια σύγκρουση.

Πολλές φορές επίσης, σε βλέπουν και πιστεύουν ότι θα φρενάρεις γι αυτό σου βγαίνουν. Άντε όμως εσύ να φρενάρεις με το ψιλόβροχο σε γλιστερή άσφαλτο χωρίς να αρπάξεις καμιά ψιλή!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποιος που σκέφτεται μοτοσυκλετίστικα κ οδηγεί auto, αν καβαλούσε κ μοτο, θα οδηγούσε ποιο μοτοσυκλετίστικα.Σίγουρα είναι αρχικά θέμα ανθρώπου (απο'κει ξεκινούν όλα κ αυτό ψήφισα) αλλά κ θέμα εμπειριών κ χιλιομετρικής εμπειρίας.το ίδιο νομίζω ισχύει κ για ενα ντουγάνι.Αν καβαλά κ μοτό, θα είναι λιγότερο ντουγάνι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν δυό μέρες και ενώ άναψα δεξί φλάς πλησιάζοντας το στενό όπου θα έστριβα αντιλανβάνομαι οτι το ταξί που είναι δεξιά και έχει πάρει επιβάτη θέλει να βγεί στο δρόμο , του κορνάρω και πλησιάζω δίπλα δεν τολμώ όμως να στρίψω ακριβώς μπροστά του΄έτσι συνεχίζω ευθεία στα 20 μέτρα κόκκινο φανάρι σταμτάω και τον περμένω φτάνει δίπλα μου και των ρωτάω

- καλά ρε φίλε δεν είδες το φλάς την κόρνα δεν την άκουσες ;

και μου απαντάει

- και που να ξέρω οτι κορνάρεις εσύ ........ξέρεις πόσοι κορνάρουν κάθε μέρα ;

τα σχόλια δικά σας ...................

παρ' όλα αυτά πιστεύω οτι είναι θέμα ανθρώπου ή καλύτερα παιδείας

Τροποποιήθηκε από τον οινοχόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία σχέση με την μηχανή.....έτσι πρέπει οδηγείς και με το αμάξι, έχοντάς την ίδια νοοτροπία....

Καθαρά προσωπικό το ζήτημα που θέτεις δεν έχει να κάνει με τον αν καβαλάς μηχανή ή αμάξι. Το ίδιο πρέπει να προσέχεις ε το ένα και το ίδιο με το άλλο και τα δύο είδη.

Αν και συντριπτικά ο μοτοσικλετιστής είναι αυτός που σπάει τους κανόνες και φέρνει τον εαυτό του σε "δύσκολες" καταστάσεις.....

βλέπε σφήνες με αρκετή παραπάνω ταχύτητα από αυτή τις μέση κυκλοφορίας.....κοιτάς στον καθρέφτη και all clear και μέχρι να ανάψεις φλας και να κόψεις τιμόνι σου έχουν κάνει επίθεση 18 μηχανές ένα δεύτερο μετά......

βλέπε προσπεράσεις από τα δεξιά....πάει ο άνθρωπος τον δρόμο του και δεν περιμένει να περάσει μηχανή απο τους 26 πόντους που αφήνει από τα δεξιά του ανάμεσα στο όχημα του και το κράσπεδο.....ε ο μηχανάκιας θα τον εκμεταλλευτεί θα τον μαζέψει ο κουτάκιας......και θα βγάλουν και τον κουτάκια δολοφόνο λέγοντας "με έκλεισε"

κτλ κτλ κτλ.

ΤΑ υπόλοιπα που λες όπως προείπα....θα πρέπει να τηρούντε από όλους τους οδηγούς ασχέτως του οχήματος που κατέχουν. Είναι θέμα ανθρώπινης αντίληψης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καθαρά το πρώτο πιστεύω. Όσοι δεν οδηγούν μοτοσυκλέτα είναι αδύνατον να σκεφτούν μοτοσυκλετιστικά γιατί αγνοούν ότι η μοτό δεν μπορεί να φρενάρει όσο ακίνδυνα φρενάρει το αυτοκίνητο. Δεν μπορούν εν ολίγοις να καταλάβουν τον τρόπο που οδηγείται μια μοτοσυκλέτα και ποια είναι τα ευαίσθητά της σημεία.

Ότι μπορεί να γλιστρήσει πχ για πλάκα σε γλιστερή άσφαλτο και να πέσει, ή ότι δεν θα τσαλακώσει μόνο το φτερό της όπως παθαίνουν τα αυτοκίνητα σε μια σύγκρουση.

Πολλές φορές επίσης, σε βλέπουν και πιστεύουν ότι θα φρενάρεις γι αυτό σου βγαίνουν. Άντε όμως εσύ να φρενάρεις με το ψιλόβροχο σε γλιστερή άσφαλτο χωρίς να αρπάξεις καμιά ψιλή!!

συμφωνω απολυτα δεν χρειαζεται να προσθεσω κατι αυτη ειναι και η δικη μου αποψη.....

οταν δεν εχει νιωσει καποιος τον κινδυνο δεν μπορει να σκεφτει και τους αλλους.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω οτι είναι το σκέφτομαι μοτοσυκλετιστικά τόσο, όσο το έχω την εμπειρία της οδήγησης μια μηχανής.

Δηλαδή αν ξέρω πχ πόσο διαολεμένα γλυστάνε στα ψιλα πρωτοβρόχια οι μοτο, δεν θα κάθομαι να κορνάρω με το αυτοκίνητο βλακωδώς στον αμοιρο μοτοσυκλετιστη που κάνει να ξεκινήσει και στους 30 πόντους του φεύγει το λάστιχο πάνω στο βούτυρο. Δεν τον πιέζω και δεν κάθομαι ακριβώς πίσω του διοτι μπορεί να πέσει.

Αν ξέρω τον τρόπο οδήγησης (διήθησης μια μοτο μέσα στα αυτοκίνητα) θα έχω υπόψη μου οτι πρέπει να κοιτώ συνεχώς πριν αλλαξω λωρίδα με αργή ταχύτητα.

και διάφορα άλλα...

εδώ ρε σεις δεν καταλαβαίνουν το εξής. Παρκάρεις διπλα στην μοτο μεγάλου κυβισμού οκ ? η μότο μεγάλου κυβισμού γέρνει σε ένα σταντ απο την μια μεριά...

αν της κολλήσεις λοιπον βλαμένε οδηγέ αυτοκινήτου δεν μπορεί να σηκωθεί απο το σταντ και να την ξεπαρκάρει ο άλλος και επίσης έχει και κάποιο βάρος τελος πάντων. Αυτο δεν το καταλαβαίνουν ούτε αυτοί που οδηγούν μικρες μοτο.

Τι να πώ πολλές φορές δεν είναι καν το πως σκέφτονται και λειτουργούν κάποιοι αλλα το οτι απλά δεν σκέφτονται τους άλλους ή δεν τους ενδιαφέρει κιόλας.

edit. Την ίδια άποψη έχω φυσικά και για το αντίθετο στην περίπτωση που κάποιος οδηγεί μόνο μοτο και οχι αυτοκίνητο.

Τροποποιήθηκε από τον ATHA

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ, να γίνω εγώ λίγο κακός τώρα?

12 χρόνια οδηγώ αυτοκίνητο. Προσεκτικά. Και ειδικά τους δικυκλιστές τους προσέχω πάρα πολύ και τους διευκολύνω όσο και όπου μπορώ.

Είναι μάλλον θέμα ανθρώπου λοιπόν και σεβασμού πρός αυτούς που χρησιμοποιούν το δρόμο μαζί μου, και όχι τι οδηγείς.

Μηχανή καβαλάω εδώ και 1.5 μήνα περίπου. Και ναι, το έζησα το να είμαι αόρατος, τη φάση του "μου κορνάρεις ενώ έχεις προτεραιότητα, γυρίζω, σε κοιτάω, σε γράφω και βγαίνω", έζησα τους οδηγούς αυτοκινήτου να μην κάνουν όσα έκανα εγώ για τους οδηγούς μηχανής τόσα χρόνια.

Όμως...

Πότε θα ανέβει και ένα ανάποδο θέμα?

Απλά για να μιλήσουμε για το πόσο συχνά τα αυτοκίνητα είναι αόρατα για τους δικυκλιστές.

Μη γελάτε. Είναι.

Όλες αυτές τις φορές που άναψα φλάς και η μηχανή που ήταν πίσω μου, και άρα μπορούσε να το δεί, ξεκίνησε να με προσπερνά απο την κατεύθυνση του φλάς.

Όλες τις φορές που οι μηχανές περνάγαν αέρα δίπλα μου και απο τις δύο πλευρές έτσι ώστε να μην μπορώ να αφήσω χώρο σε καμία.

Όλες τις φορές που με περνάγαν απο αριστερά στο φανάρι μόλις άναψε πράσινο για να στρίψουν δεξιά και χωρίς φλάς.

Για να μην αναφέρω εκείνη τη φορά που μου έσκασε γόπα στο τζάμι απο το μπροστινό μηχανάκι. Γιές, ιντίντ.

Και άλλα πολλά που τα ξέρουμε όλοι.

Γενικά αυτό που θέλω να πώ είναι οτι μπορείς να συναντήσεις τα πάντα γύρω σου. Δεν μπορείς όμως να βασίζεσαι - απαιτείς - μόνο απο τους άλλους να σε προσέχουν.

Δεν εννοώ τους άκρανους, με σαγιονάρα, φανελάκι και τυρόπιτα στο χέρι - είναι και αυτό βέβαια ένα θέμα, αλλά τη γενικότερη οδηγική συμπεριφορά. Που σημαίνει οτι αφού είσαι πιο εκτεθιμένος σε κινδύνους πρέπει να οδηγάς ανάλογα. Και busa να οδηγείς παραμένει δίκυκλο και όχι άρμα μάχης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσες φορές κάθισα και εξήγησα σε οδηγό αυτοκινήτου ότι δεν πρέπει να πλησιάζει από πίσω σε μοτοσικλέτα όπως κάνει σε αυτοκίνητα γιατί αν η μοτοσικλέτα φρενάρει απότομα, θα τη χτυπήσει, θα ρίξει τον αναβάτη και θα τον πατήσει κι από πάνω, (αφού δεν υπάρχει προφυλακτήρας και 4 ρόδες στο δίτροχο ρε στραβάδια κουτάκηδες!!!...), με κοιτούσε σαν χάνος και κουνούσε το κεφάλι του.... "Πράγματι" έχουν πει δυο - τρεις, "καλά λες, δεν μιλάμε μόνο για υλικές ζημιές σε τέτοια περίπτωση..."

Αν δεν οδηγήσεις μοτοσικλέτα να καταλάβεις τι είναι δεν μπορείς να καταλάβεις πώς και γιατί πρέπει να "φέρεσαι" σε μία μοτοσικλέτα στο δρόμο.

Όπως ο μέσος οδηγός δεν μπορεί να καταλάβει γιατί εκνευρίζονται οι νταλικιέρηδες όταν τους χώνονται, αφού δεν έχει οδηγήσει νταλίκα να δει ότι δεν είναι ευκίνητο όχημα και έχει πολλές και μεγάλες τυφλές γωνίες, έτσι κι εμείς εκνευριζόμαστε με όσους δεν καταλαβαίνουν τι θα πει να οδηγάς δίτροχο...

Πολλοί άλλαξαν συμπεριφορά απέναντι στα δίτροχα όταν έγιναν κι αυτοί οδηγοί δίτροχου γιατί απλά κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι αναβάτης...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
........

Έχεις απόλυτο δίκιο και εκεί έρχεται το θέμα του ανθρώπου και το να μην είναι γαϊδαρος γενικότερα.

Απο κει και πέρα ομως όταν έχες την εμπειρία και των 2 γίνεσαι σίγουρα καλύτερος οδηγός και μπορεις να προνοήσεις και να αντιληφθείς περισσότερα πράγματα είναι η αποψη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι θεμα ανθρωπου ειναι η προσωπικη μου αποψη ,φυσικα παιζει μεγαλο ρολο αν ο ανθρωπος αυτος οδηγει και μηχανη γιατι τοτε αυξανονται οι εμπειριες του και κρινει καλυτερα καποια πραγματα.

αλλα τον βασικο ρολο τον παιζει ο ανθρωπος ,απο μικρο παιδι θυμαμαι τον πατερα μου να προσεχει και μαλιστα να μου το τονιζει σε καθε ευκαιρια οτι πρεπει να προσεχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τους μηχανακηδες γιατι ειναι παρα πολυ ευκολο να πεσουν ,με πολυ ασχημα αποτελεσματα.εχει να κανει με το πως αντιλαμβανεται ο καθενας την οδηγηση.

το θετικο της υποθεσης ειναι οτι εχω συναντησει παρα πολυ προσοχη στους μοτοσυκλετιστες απο ατομα νεαρης ηλικιας ,δηλαδη φιλους μου που εχει τυχει να μπω στο αμαξι τους.φυσικα υπαρχουν παντου εξαιρεσεις

και θα συμφωνησω παρα πολυ με αυτους που ειπαν οτι πολλοι μοτοσυκλετιστες δεν προσεχουν τα αυτοκινητα γυρω τους ,απλα θα το θεσω λιγο αλλιως.

πολλοι μοτοσυκλετιστες δεν προσεχουν τους εαυτους τους εκθετοντας τους σε ασκοπο κινδυνο με εχθρο τα αυτοκινητα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις απόλυτο δίκιο και εκεί έρχεται το θέμα του ανθρώπου και το να μην είναι γαϊδαρος γενικότερα.

Απο κει και πέρα ομως όταν έχες την εμπειρία και των 2 γίνεσαι σίγουρα καλύτερος οδηγός και μπορεις να προνοήσεις και να αντιληφθείς περισσότερα πράγματα είναι η αποψη μου.

:_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ και δύο μήνες οδηγώ μηχανή και σιγά σιγά αρχίζω να καταλαβαίνω την έννοια "αόρατος για τους οδηγούς αυτοκινήτων". Ώντας πίσω από το στρογγυλό τιμόνι ήμουν όσο μπορούσα προσεκτικός για τις μηχανές. Ευτυχώς απέβαλλα γρήγορα το αίσθημα της "γύμνιας" πάνω στη μηχανή και προσπαθώ να αποφεύγω να κάνω αυτά που πρόσεχα μην κάνουν οι μηχανές όταν ήμουν στο αυτοκίνητο. Μακάρι να ήταν τόσο απλό και να πούμε ότι οι οδηγοί δεν προσέχουν γιατί δεν καβαλάνε, δυστυχώς είναι θέμα άγνοιας κανόνων οδήγησης. Την πόρτα την ανοίγουμε αφού κοιτάξουμε πίσω, γυρνώτας το κεφάλι και όχι με τον καθρέπτη, το μαθαίνουμε για να μην κοπούμε και μετά νομίζουμε ότι βγαίνουμε σαν απο λιμουζίνα με συνοδεία, και άλλα τέτοια ωραία. Δεν τηρούμε γενικά στην Ελλάδα ακόμα και τα στοιχειώδη του Κ.Ο.Κ, που κάλλιστα καλύπτονται από την αίσθηση της κοινής λογικής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα πω ότι είναι θέμα ανθρώπου και παιδείας. Υποθέτω ότι αρκετοί από σας έχετε και δίπλωμα αυτοκινήτου. Μας είπε ποτέ κανείς ότι η οδήγηση μηχανής και αμαξιού είναι διαφορετικά πράγματα? Προετοιμάζει κανείς τους μελλοντικούς οδηγούς αυτοκινήτου για το ενδεχόμενο να συναντήσουν ΚΑΙ άλλα οχήματα στο δρόμο? Και μη μου πείτε ότι πήγατε σε σχολή για να μάθετε να οδηγείτε μηχανή. Οχι!

Δυστυχώς επειδή στην Ελλάδα είμαστε παρτάκηδες συν και το γεγονός ότι δεν έχουμε οδηγική παιδεία καταλήγουμε στο να μη σέβεται κανένας οδηγός τον άλλο. Και συγνώμμη αλλά αυτό ισχύει για όλους μας, μηχανόβιους και μη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Και μη μου πείτε ότι πήγατε σε σχολή για να μάθετε να οδηγείτε μηχανή. Οχι!

:blush:

Εγώ πάντως πήγα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ ψήφισα το 1ο.

Πιστεύω ότι αν δεν ζήσεις την εμπειρία δεν μπορείς να την κατέχεις. Όσο κι αν προσέχεις στο δρόμο τους γύρω σου, ο οδηγός αυτοκινήτου δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει μια μηχανή στο δρόμο (πχ να περάσει ανάμεσα σ'αυτον και το δίπλα τουτου). Όπως επίσης δεν ξέρει όλα αυτά που είπαν οι υπόλοιποι εδώ μεσα (απόσταση φρεναρίσματος, απόσταση από πίσω κλπ).

Επίσης, από προσωπική εμπειρία, οδηγώ αυτοκίνητο εδώ και περίπου 5 χρόνια και μηχανή 2 μήνες, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, αν και προσεκτικός οδηγός αυτοκινήτου, ότι δεν ήξερα όσα ξέρω τώρα. Είναι καθαρά θέμα εμπειρίας.

Αλλά αν ο άνθρωπος δεν έχει την κατάλληλη νοοτροπία... ότι και να έχει ζήσει πάλι μ%$$@ς θα έιναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όποιος δεν οδηγεί μοτοσυκλέτα, (και όχι έχω οδηγήσει μια δυό φορές, αλλά καθημερινά), δεν καταλαβαίνει με τίποτα!!!!!

Αυτός είναι και ένας κύριος λόγος που οι μοτοσυκλέτες "έρχονται" με αναμμένα τα φώτα τα τελευταία χρόνια, γιατί πολύ απλά, μετά από έρευνες, παρατήρησαν ότι ο περισσότερος κόσμος δεν περιμένει να δεί μοτοσυκλέτα μπροστά τους αλλά αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι επειδή έχει πολύ μικρότερο περίγραμμα (βλέποντας την από μπροστά) ο άλλος την αγνοεί παντελώς και σου βγαίνει μπροστά σου στα καλά καθούμενα!!!!

Επίσης κάποιος που οδηγεί μοτοσυκλέτα, αντιλαμβάνεται καλύτερα τα υπέρ και τα κατά και παραχωρεί και λίγο προτεραιότητα ώστε να σε διευκολύνει και να μην σε στριμώξει, αυτός που εκτός από αυτοκίνητο δεν έμαθε τίποτα άλλο, δεν χαμπαριάζει χριστό!!!!!!

Και επειδή τυχαίνει να οδηγώ και φορτηγά, όταν συναντήσω αμάξι στο δρόμο, συνήθως κάθεται αυτός στο μεγάλο χώρο και μου αφήνει εμένα τα 2 μέτρα και νομίζει ότι η νταλίκα χωράει, και άντε να του κάνω νόημα να χωθεί εκείνος στο μικρό χώρο και να αφήσει τον μεγάλο για μένα.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι καθαρά θέμα σωστή οδηγικής παιδείας και όχι θέμα του αν οδηγάς μηχανή ή όχι...

Ξέρω οδηγούς που σέβονται τις μοτοσυκλέτες και τις θεωρούν ισάξιες με τα αυτοκίνητα στο δρόμο και γενικά τις προσέχουν, ενώ δεν είναι μοτοσυκλετιστές. (αναφέρομαι σε συγγενικά μου πρόσωπα που παρατηρώ πως οδηγούν). Αντίστοιχα πιστεύω υπάρχουν πολύ ακόμη που σκέφτονται το ίδιο για τις μοτοσυκλετες έστω και αν δεν καβαλάνε.

Δεν είναι θέμα του αν οδηγείς μοτοσυκλέτα, είναι θέμα του πως οδηγείς γενικά (και στο αυτοκίνητο).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωπ λαθος απαντηση εδωσα.. εβαλα οτι παιζει μονο ρολο το ατομο ενω κανονικα επρεπε να βαλω οτι παιζει ρολο ο αλλος να οδηγει μηχανη μονο κ μονο οπτικης γωνιας που ειναι δυσκολο να την εξομειωσει καποιος που μπορει να μην εχει οδηγισει ουτε ποδιλατο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τείνω προς το συνδυασμό , Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση και παιδεία για να σεβαστείς τον δίτροχο, αλλά η άγνοια να σε εμποδίζει, Από την άλλη αν είσαι λαλάκας μοτοσικλετιστής, με το αμάξι μια χαρά μπορείς να είσαι φονιάς.

Εγώ ας πούμε ήμουν σίγουρος οτι οι μηχανές έχουν καλύτερα φρένα απ τα αμάξια ανεξαρτήτως συνθηκών, και ποτέ δεν καταλάβαινα το να σε χρησιμοποιούν σαν ασπίδα στα φανάρια ( άδεια Κηφισίας και έρχεται ο άλλος και κάθεται μπροστά σου στο φανάρι...). Ως πεζός δε επιδείκνυα παντελή άγνοια των δυνατοτήτων του κάθε οχήματος. Αφού έχει διάβαση θα βγω, και αφού θα βγω καλά θα κάνει να φρενάρει - στο ψιλόβροχο.

Θέλω να πω οτι όταν έρχεσαι σε επαφή με κάτι το κατανοείς καλύτερα, και αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισής σου για αυτό.

Αν όμως είσαι λαλάκας, και θεϊκή παρέμβαση να γίνει, πάλι επικίνδυνος θα είσαι. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την κακιά στιγμή ( νεύρα, αφηρημάδα, μπούτια, κάτι τέλος πάντων ) , καθώς και τις απρόβλεπτες καταστάσεις ( ξεκαπακωμένη τάπα υπονόμου, πεζό με μαύρα μες στη νύχτα κλπ ) καταλήγουμε στο εξής:

Πιθανότητα επιβίωσης οδηγού δικύκλου από οδηγό κουτιού= Vi*( %λαλακία +%γνώση +% συγκέντρωσης τη δεδομένη στιγμή + αστάθμητοι παράγοντες ) οπού Vi=V1, N2 οδηγός κουτιού 1, οδηγός κουτιού 2 κλπ κλπ

Εν ολίγοις αν πάρουμε μια Interstate, τη γεμίσουμε με 999.999 οδηγούς σε αμάξια, τους βάλουμε να κινούνται και μετά βάλουμε μια μηχανή να περάσει από κει, 99% κάτι θα του συμβεί. Αν όμως ο δίκυκλος του πειράματος έχει γνώση και σύνεση, προβλέπει ή έστω περιμένει τα διάφορα που θα συμβούν, το ποσοστό θα πέσει.

Άρα κατ' εμέ το θέμα δεν είναι αν τα κουτιά οδηγούνται από συνετούς και κατέχοντες τα της μηχανής οδηγούς, αλλά αν οι μηχανές οδηγούνται από τέτοιους.

EDit: δίνω μάθημα τη Δευτέρα, γι αυτό με έχει πιάσει η λαλακία μου μεσημεριάτικα.

Τροποποιήθηκε από τον Asterios25

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαφως βοηθαει, αν καποιος οδηγαει ΚΑΙ! μηχανη στο αν ειναι προσεκτικοτερος, οταν οδηγαει το αυτοκινητο του, αφου εχει βιωσει ο ιδιος την ανασφαλεια του οδηγου μοτοσυκλετας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν δεν εχει οδηγησει καποιος μηχανη και δεν εχει νιωσει να απιελητε απο τους αλους δεν θα καταλαβει πως ειναι .... υπαρχουν και εξερεσεις βεβαια ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χωριζονται μεταξυ τους ιδιαιτερα ειναι θεμα οδηγικης παιδιας ξερω αρκετους οδηγους αυτοκινητου που ειναι πολυ προσεκτικοι γενικα και με τις μοτοσυκλετες και ξερω και πολλα καγκουρια οδηγουν μοτο και ειναι οι χειροτεροι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα