GkS 900 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Καλησπέρα σε όλους.... Σήμερα στη δουλειά πέφτει πολλή βαρεμάρα και για να μην κοιμηθώ επάνω στο γραφείο αποφάσισα να γράψω για κάτι παράξενο που έχω αρχίσει σιγά σιγά να εντοπίζω στους ανοιχτούς δρόμους και φαντάζομαι πως δεν θα είμαι ο μόνος, εκτος και αν έχω αρχίσει να βλέπω παραισθήσεις. Αφορμή ένα τόπικ που είχε ανοίξει εδώ και λίγες μέρες ο Al_Bandy, για τα νεύματα των μοτοσυκλετιστών. Ο λόγος για τα περίεργα σημάδια να τα πώ, σήματα, νεύματα, δεν ξέρω, που έχει τύχει να μου κάνουν αυτοκινητιστές, συνήθως όταν προσπαθώ να τους προσπεράσω ή νιώθουν να τους πιέζω ψυχολογικά βρισκόμενος με τα φώτα αναμένα από πίσω τους, σε σχετικά υψηλές ταχύτητες. Θα σας φέρω κανα δυό παραδείγματα για να καταλάβετε για τί μιλάω και αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες, ή γνωρίζετε τι σημαίνουν αυτά, μοιραστείτε τα μαζί μας εδώ μπας και καταλάβουμε τι γίνεται. Εννοείται πως αναφέρω αυτά τα παραδείγματα γιατί τα έχω εντοπίσει πολλές φορές, άρα δεν πρέπει να είναι τυχαία. - Πολύ κοινό λοιπόν, μου έχει συμβεί πολλές φορές, είναι να μου ανάβει το αυτοκίνητο μπροστά τα κόκκινα πίσω φωτάκια της ομίχλης......δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό, θέλει να με ενοχλήσει?, είναι μήπως νευριασμένος μαζί μου? Μπα.....δεν ξέρω. - Προσπαθώντας να προσπεράσω αυτοκίνητο, που τυχαίνει να βρίσκεται μπλοκαρισμένο λόγω κίνησης, μου αναβοσβύνουν το φλάς (είτε δεξί, είτε αριστερό) πολύ γρήγορα, ίσα να το δώ. Εμένα βέβαια αυτό εκείνη τη στιγμή με τρομάζει, αλλά σύντομα καταλαβαίνω πως θα μου κάνει χώρο για να τον περάσω από εκείνη την πλευρά, υποθέτω..... - Άλλο πάλι, όταν στο τέρμα αριστερά ρεύμα κυκλοφορίας, πάω γρήγορα φυσικά, βρεθεί αμάξι μπροστά μου (μου συνέβη χθές), ανάβει επίμονα το φλάς που που βρίσκεται προς τον τσιμεντένιο τοίχο (αριστερά δλδ). Δεν το καταλαβαίνω αυτό, για ποιό λόγο το ανάβει, να στρίψει αριστερά δεν μπορεί, να αλλάξει λωρίδα δεν γίνεται αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος.....τι θέλει να πεί ο παίχτης? "φίλε που να πάω?" ή κάτι τέτοιο? Αυτά που αναγνωρίζω πάντως είναι: - Παίξιμο μεγάλης σκάλας από πίσω μου ------> σημαίνει τσακίσου φύγε από μπροστά μου να περάσω βρομερό σκουλήκι. - Παίξιμο μεγάλης σκάλας από μπροστά (αντίθετο ρεύμα) --------> Μάγκες σιγά γιατί υπάρχουν κρυμμένα στρουμφάκια που ψάχνουν για τα τρεχαντήρια γενικώς (και με ραντάρς), αλλά και όταν υπάρχει κάτι επικίνδυνο στο οδόστρωμα που εμείς ακόμα δεν έχουμε δεί μπροστά μας. - Απότομο άναμα των φλάς στάσης (stoppers) --------> Τα έκανα επάνω μου από το απότομο φρενάρισμα, κοίτα μη πέσεις πάνω μου από πίσω σα βλάκας! - Μόνιμο άναμα των φλάς στάσης (stoppers) ---------> Υπάρχει πρόβλημα, πηγαίνω σιγά ή γρήγορα, προσέξτε. Αυτά προς το παρόν έρχονται στο μυαλό μου και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, εννοείται αν υπάρξουν κι'αλλα θα τα αναφέρω. Για πείτε κι'εσείς..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johny_crash 14 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 (τροποποιήθηκε) - Πολύ κοινό λοιπόν, μου έχει συμβεί πολλές φορές, είναι να μου ανάβει το αυτοκίνητο μπροστά τα κόκκινα πίσω φωτάκια της ομίχλης......δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό, θέλει να με ενοχλήσει?, είναι μήπως νευριασμένος μαζί μου? Μπα.....δεν ξέρω. οχι απλα ειναι βλαχος και ασχετος, και μαζι με τα κανονικα του φωτα αναψε και αυτο για να ειναι σιγουρος. - Προσπαθώντας να προσπεράσω αυτοκίνητο, που τυχαίνει να βρίσκεται μπλοκαρισμένο λόγω κίνησης, μου αναβοσβύνουν το φλάς (είτε δεξί, είτε αριστερό) πολύ γρήγορα, ίσα να το δώ. Εμένα βέβαια αυτό εκείνη τη στιγμή με τρομάζει, αλλά σύντομα καταλαβαίνω πως θα μου κάνει χώρο για να τον περάσω από εκείνη την πλευρά, υποθέτω..... δε σου αναβουν τα φλασ...τα αναβουν για να στριψουν, απλα την τελευταια στιγμη σε βλεπουν, και τι βγαζεις λαδι. - Άλλο πάλι, όταν στο τέρμα αριστερά ρεύμα κυκλοφορίας, πάω γρήγορα φυσικά, βρεθεί αμάξι μπροστά μου (μου συνέβη χθές), ανάβει επίμονα το φλάς που που βρίσκεται προς τον τσιμεντένιο τοίχο (αριστερά δλδ). Δεν το καταλαβαίνω αυτό, για ποιό λόγο το ανάβει, να στρίψει αριστερά δεν μπορεί, να αλλάξει λωρίδα δεν γίνεται αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος.....τι θέλει να πεί ο παίχτης? "φίλε που να πάω?" ή κάτι τέτοιο? και παλι δε τα αναβει σε σενα, ειναι το εναλακτικο συνιαλο (θα σε περασω απο πανω που λες παρακατω) απλα λιγοτερο εκνευριστικό και εριστικό απο τους προβολης. αυτα :D Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2009 από τον johny_crash Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Zazula 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 (τροποποιήθηκε) - Πολύ κοινό λοιπόν, μου έχει συμβεί πολλές φορές, είναι να μου ανάβει το αυτοκίνητο μπροστά τα κόκκινα πίσω φωτάκια της ομίχλης......δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό, θέλει να με ενοχλήσει?, είναι μήπως νευριασμένος μαζί μου? Μπα.....δεν ξέρω. Αν δεν είναι ξεχασμένα λόγω ασχετοσύνης αλλά τα ανάβει σκόπιμα για λίγο, πιθανόν έχεις μεγάλη σκάλα και τον τυφλώνεις (ή θεωρεί ότι τον τυφλώνεις). - Προσπαθώντας να προσπεράσω αυτοκίνητο, που τυχαίνει να βρίσκεται μπλοκαρισμένο λόγω κίνησης, μου αναβοσβύνουν το φλάς (είτε δεξί, είτε αριστερό) πολύ γρήγορα, ίσα να το δώ. Εμένα βέβαια αυτό εκείνη τη στιγμή με τρομάζει, αλλά σύντομα καταλαβαίνω πως θα μου κάνει χώρο για να τον περάσω από εκείνη την πλευρά, υποθέτω..... Πιθανότερο είναι, νομίζω, να σκέφτεται να αλλάξει λωρίδα και να σε βλέπει την τελευταία στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, κι εφόσον τελικά δεν αλλάξει λωρίδα, περνάς από εκείνη την πλευρά. Αν είναι αργά κινούμενο όχημα, τότε δεξί φλας σημαίνει "προσπέρνα κι ας μην βλέπεις, βλέπω εγώ ότι έχεις χώρο / δεν έρχεται κανείς", ενώ αριστερό φλας σημαίνει "μαζέψου, κάποιος έρχεται από το αντίθετο ρεύμα". - Άλλο πάλι, όταν στο τέρμα αριστερά ρεύμα κυκλοφορίας, πάω γρήγορα φυσικά, βρεθεί αμάξι μπροστά μου (μου συνέβη χθές), ανάβει επίμονα το φλάς που που βρίσκεται προς τον τσιμεντένιο τοίχο (αριστερά δλδ). Δεν το καταλαβαίνω αυτό, για ποιό λόγο το ανάβει, να στρίψει αριστερά δεν μπορεί, να αλλάξει λωρίδα δεν γίνεται αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος.....τι θέλει να πεί ο παίχτης? "φίλε που να πάω?" ή κάτι τέτοιο? Συνήθως σημαίνει "είσαι γρηγορότερος από μένα, αλλά τώρα προσπερνώ (ενδεχομένως αγκομαχώντας) αυτόν που έχω δεξιά μου κι αμέσως μετά θα χωθώ μπροστά του να περάσεις κι εσύ". Αν δεν έχει κανέναν δεξιά του, τότε σαφώς έχει πρόβλημα (δεν ξέρει τι του γίνεται). Τροποποιήθηκε Αύγουστος 4 , 2009 από τον Zazula Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MILTOS1976 64 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Άλλο πάλι, όταν στο τέρμα αριστερά ρεύμα κυκλοφορίας, πάω γρήγορα φυσικά, βρεθεί αμάξι μπροστά μου (μου συνέβη χθές), ανάβει επίμονα το φλάς που που βρίσκεται προς τον τσιμεντένιο τοίχο (αριστερά δλδ). Δεν το καταλαβαίνω αυτό, για ποιό λόγο το ανάβει, να στρίψει αριστερά δεν μπορεί, να αλλάξει λωρίδα δεν γίνεται αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος.....τι θέλει να πεί ο παίχτης? "φίλε που να πάω?" ή κάτι τέτοιο? δεν ειναι ακριβως ετσι παιδες.οταν ειμαι με το αμαξι και τα γυναικοπαιδα σαν μοτοσυκλετιστης προσπαθω να διευκολυνω τη ζωη των αλλων μοτ/των.οταν λοιπον ειμαι αριστερη λωριδα και ερχεται καποιος να με προσπερασει πατημενος θα προσθεσω βγαζω αριστερο φλας να καταλαβει οτι παω οσο πιο αριστερα μπορω ωστε να με περασει απο δεξια.εδν νομιζω πως ειναι μ@λ@κι@.εξυπηρετιση ειναι.ιδιως οταν οι λωριδες ολες ειναι γεματες με τουτου ,ο χωρος για τα μοτοσακο ειναι περιορισμενος,ασε που μερικοι π@π@ρες αλαζουν λωριδα μονο και μονο να προσπερασουν ενα αυτοκινητο .το ειπα κι ελεγα κανεις δεν θα με ρωταγε :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Θάνος 157 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 - Άλλο πάλι, όταν στο τέρμα αριστερά ρεύμα κυκλοφορίας, πάω γρήγορα φυσικά, βρεθεί αμάξι μπροστά μου (μου συνέβη χθές), ανάβει επίμονα το φλάς που που βρίσκεται προς τον τσιμεντένιο τοίχο (αριστερά δλδ). Δεν το καταλαβαίνω αυτό, για ποιό λόγο το ανάβει, να στρίψει αριστερά δεν μπορεί, να αλλάξει λωρίδα δεν γίνεται αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος.....τι θέλει να πεί ο παίχτης? "φίλε που να πάω?" ή κάτι τέτοιο? Για τα αλλα που λες δεν ξερω αλλα για αυτο ξερω.. βασικα οταν μου το κανουν αυτο απο την μια χαιρομαι απο την αλλη εκνευριζομαι....πας εσυ κλασσικα απο πισω του και θες να κανει δεξια για να προσπερασεις νομιμα απο αριστερα και οχι απο δεξια, αφου λοιπον ειναι στην αριστερη λωριδα οταν σου αναβει το αριστερο του φλας σου λεει σε εχω δει και περνα αφοβα απο διπλα μου (δεξια) στην αριστερη λωριδα, οσοι το κανουν αυτο κολανε και το αυτοκινητο πανω στο διαζωμα. Ετσι λοιπον χαιρομαι που δεν ειναι ενας ασχετος μπροστα μου και μου δειχνει οτι με εχει παρει χαμπαρι και οτι θελω να προσπερασω με ασφαλεια αλλα απο την αλλη που ειπα και στην αρχη μου την δινει γιατι κοιταει την βολη του...σου λεει που να κανω τωρα δεξια να μπαινω πισω απο αλλα αυτοκινητα και μετα αντε παλι να ξαναβγαινω..ας κανω αυτο να περασει να ησυχασω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GkS 900 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Ωραία, καλά πάμε, φυσικά καταλαβαίνω πως όλες οι παραπάνω γνώμες είναι υποθέσεις, κι'εγώ υποθέσεις κάνω στο όλο θέμα. Να σημειώσω πάλι πως δεν πρόκειται για τυχαία μεμονωμένα γεγονότα αυτά που αναφέρω, έχουν συμβεί ξανά και ξανά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δεν έτυχε, ή απλά ήμουν τυχερός να δώ κάτι, είναι θελημένα γεγονότα που σίγουρα κρύβουν κάποια λογική. Σκοπός του θέματος αυτού είναι να τα αποκωδικοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επίσης κανείς σας δεν είπε αν του έχει τύχει παρόμοιο γεγονός......για μιλάτε Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
MantisZZN 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Πάντως αυτό που ξέρω και παρατηρώ συχνά στο Μπράλο μοιάζει στην δεύτερη περιπτωση που αναφέρεις Gks και απορά το άναμα του ΞΕΞΙΟΥ ΦΛΑΣ ΜΟΝΟ για ελάχιστο χρόνο από όχημα (αυτοκίνητο νταλίκα) που δεν έχει όμως σκοπό να στίψει δεξιά. Αυτό το κάνει για να σου "πει" ότι ο δρόμος μπροστά είναι ελεύθερος και έχεις χώρο για προσπέραση. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις που ο δρόμος είναι στενός ή/και με στορφές και ο πίσω δεν έχει καλη ορατότητα, οπότε ενημερώνεται από τον μπροστά! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis67 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 πηγαινα καπου στα 150 εθνικη οδο αντιλαμβανομαι απο τους καθρεφτες καποιον να με πλησιαζει με προθεση να μου κορναρει η να μου αναψει φωτα για να κανω ακρη να περασει πριν προλαβει να το κανει ( χε χε ) ανοιγω 200 ριζω και τον αφηνω κανα χιλιομετρο πισω ξαναπεφτω στα 150 και τον ξεχνω...υστερα απο ωρα νατον ξανα διπλα μου στη μεσαια λωριδα, μπαινει μπροστα μου στην αριστερη και μου αναβοσβηνει τα αλαρμ μια φορα ( και καλα σε περασα σαν σταματημενο ? ) τον ξαναπερνω αναβοσβηνοντας και εγω τα αλαρμ χε χε....το σκηνικο επαναληφθηκε πολλες φορες εως οτου φτασουμε αθηνα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Πάντως αυτό που ξέρω και παρατηρώ συχνά στο Μπράλο μοιάζει στην δεύτερη περιπτωση που αναφέρεις Gks και απορά το άναμα του ΞΕΞΙΟΥ ΦΛΑΣ ΜΟΝΟ για ελάχιστο χρόνο από όχημα (αυτοκίνητο νταλίκα) που δεν έχει όμως σκοπό να στίψει δεξιά. Αυτό το κάνει για να σου "πει" ότι ο δρόμος μπροστά είναι ελεύθερος και έχεις χώρο για προσπέραση. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις που ο δρόμος είναι στενός ή/και με στορφές και ο πίσω δεν έχει καλη ορατότητα, οπότε ενημερώνεται από τον μπροστά! Ακριβως αυτο..Πηγαινωντας σε επαρχιακο δρομο με καμια 80αρια λογω του μπροστινου μου ηθελα να περασω αλλα δεν εβλεπα τιποτα μπροστα...Ο οδηγος του φορτηγου μπροστα μου μου αναβε για λιγο το δεξι φλασ και εγω τιποτα(γιατι νομιζα οτι ηθελε να προσπερασει καποιον που ενδεχομενως δεν βλεπω γιατι ειναι ακριβως μπροστα του και τελευταια στιγμη το μετανιωνε) μεχρι που ειδε κ αποειδε ο κακομοιρης εβγαλε το χερι του και μου εκανε να τον περασω γιατι ο δρομος ηταν εντελως αδειος!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 αμα με αφηνουν να προσπερασω καμια αναβω μια φορα τα αλαρμ σαν ευχαριστω επισης +1 στο Θανο αριστερη με αριστερο φλας = εφοσον εχεις χορο φυγε απο τι μεση να σε προσπερασω νομημα και με ασφαλεια (αν ολοι οι οδηγοι το καταλαβαιναν βεβαια ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Απο την δικια μου εμπειρια λεω οτι οταν ενα αυτοκινητο αναβει αλαρμ ενω κινουμαστε με καποια ταχυτητα θελει να προειδοποιησει οτι υπαρχει κινδυνος μπροστα και ενδεχμενως αποτομο φρεναρισμα. Οταν το μπροστινο μας αμαξι μας αναβει αλαρμ το βραδυ μπορει επισης να σημαινει οτι τον ενοχλουν τα φωτα μας. Αλλοι χρησιμοποιουν και τα πισω κοκκινα φωτα ομιχής για να μας δειξουν οτι κατι τους ενοχλει. Οταν μας προσπερναει αμαξι που του καναμε χωρο να μας περασει ή του προσφεραμε οποια βοηθεια και μας αναψει τα αλαρμ σημαινει οτι μας ευχαριστει. Οταν θελουμε να προσπερασουμε αμαξι σε επαρχιακο κυριως δρομο και μας αναβει για λιγο χρονο το αριστερο φλας σημαινει οτι υπαρχει κινδυνος για προσπεραση ή ερχετε αμαξι απο αντιθετα και δεν προσπερναμε. Οταν παλι στην ιδια περιπτωση μας αναβει το δεξι σημαινει οτι δεν υπαρχει κινδυνος και μπορουμε να προσπερασουμε.(Φυσικα παντα υποψιασμενοι,παντα εμπιστευομαστε τα δικα μας ματια) Οταν θελουμε να στριψουμε και μας αναβοσβυνει το αμαξι που ερχετε απο αντιθετα στιγμιαια τα φωτα παει να πει οτι μας δινει προτεραιοτητα Οταν τα κραταει συνεχως αναμενα δεν μας αφηνει και περιμενουμε. Θα θυμηθω κιαλλα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Οταν θελουμε να προσπερασουμε αμαξι σε επαρχιακο κυριως δρομο και μας αναβει για λιγο χρονο το αριστερο φλας σημαινει οτι υπαρχει κινδυνος για προσπεραση ή ερχετε αμαξι απο αντιθετα και δεν προσπερναμε. Οταν παλι στην ιδια περιπτωση μας αναβει το δεξι σημαινει οτι δεν υπαρχει κινδυνος και μπορουμε να προσπερασουμε.(Φυσικα παντα υποψιασμενοι,παντα εμπιστευομαστε τα δικα μας ματια) Αυτο οπως εγραψα κ παραπανω το συναντησα τελειως αντιθετα..Αλλα κ ποιο το νοημα να σ βγαζει αριστερο φλας(δηλαδη της κατευθυνσης που σκοπευουμε να παρουμε για την προσπεραση) να ειναι κατσε στα αυγα σου και οχι βγες αριστερα δεν ερχεται κανενας;;Και απο την αλλη το δεξι αντι να σημαινει κατσε δεξια και μην ανοιγεσαι επειδη ερχεται καποιος να σημαινει φυγε απο αριστερα;; Η μπερδευω το δεξια με το αριστερα ή πραγματικα κατι δεν καταλαβαινω σωστα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 μα αν καποιος μπροστα σου αναψει αριστερο φλας εσυ τι θα κανεις? θα προσπερασεις? Σημαινει οτι θα σου κλεισει την πορεια ,ειτε γτ θελει να στριψει ειτε γτ θελει να αποφυγει εμποδιο,γενικα σου απαγορευει να πας απο εκει που ανοιγει το φλας,σαν στοπ ενα πραγμα. Εσυ οταν ενα αμαξι θελει να στριψει αριστερα δεν πηγαινεις απο δεξια του για να το περασεις?ακομα και μεσα στην πολη? καπως ετσι λειτουργει. Το ιδιο και αντιθετα για το δεξι. Ακριβως αυτο..Πηγαινωντας σε επαρχιακο δρομο με καμια 80αρια λογω του μπροστινου μου ηθελα να περασω αλλα δεν εβλεπα τιποτα μπροστα...Ο οδηγος του φορτηγου μπροστα μου μου αναβε για λιγο το δεξι φλασ και εγω τιποτα(γιατι νομιζα οτι ηθελε να προσπερασει καποιον που ενδεχομενως δεν βλεπω γιατι ειναι ακριβως μπροστα του και τελευταια στιγμη το μετανιωνε) μεχρι που ειδε κ αποειδε ο κακομοιρης εβγαλε το χερι του και μου εκανε να τον περασω γιατι ο δρομος ηταν εντελως αδειος!!!! τωρα το ειδα,,,το ιδιο δε λεμε? σου αναψε δεξι φλας για να σου πει προσπερασε με ειναι ανοιχτος ο δρομος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 σου αναψε δεξι φλας για να σου πει προσπερασε με ειναι ανοιχτος ο δρομος Nαι..Ειναι απο τα "κλασσικα", ειδικα με μεγαλα οχηματα (νταλικες-λεωφορεια κλπ) Εγω παντως, αν δεν δω "καθαρο" δρομο μπροστα μου, δεν κανω καμμια κινηση!! (Ειναι σαν να εμπιστευομαι τυφλα τη ζωη μου, σε εναν αγνωστο!) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
salcon 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 παντα δε το συζηταμε ,το εγραψα κιολας <<<(Φυσικα παντα υποψιασμενοι,παντα εμπιστευομαστε τα δικα μας ματια)>>> Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Tελικα εχεις δικιο, ειναι σαν να σου λεει οτι ετοιμαζεται να κανει αυτος κινηση κατα την μερια που βγαζει φλας ωστε να κινηθεις αναλογως και οχι να σου δειχνει που πρεπει να πας ε;;; Απλα μαλλον εμενα μου ετυχε το αντιθετο.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
SnodeGR 29 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2009 Εμένα πάλι όσες φορές μου ανάψανε αριστερό φλας οι προπορευόμενοι εννοούσαν "πέρνα". Και το έδειξαν και με νόημα χεριού έξω απ'το παράθυρο. Κι όχι μονάχα σε μένα.. Και σε όσα ταξίδια είμαι με τους δικούς μου και οδηγούσε ο πατέρας μου το ίδιο γινόταν.. Τι να πω, ίσως έτυχε.. Εγώ για να μη μπλέκω με φλας, misunderstandings κλπ αν θέλω να διευκολύνω τον πίσω μου να με περάσει απλά του κάνω νόημα με το χέρι. 2 φορές που πήγαινα σβέλτα σε εθνική οδό είχα αναμμένα φώτα (φώτα πορείας αλογόνου, όχι ξένον). Κάποιες φορές που είχα πρόβλημα με το αυτοκίνητο πήγαινα με αλάρμ δεξιά δεξιά για να με περάσουν. (Σπασμένος λεβιές) Μια φορά που έπρεπε να πάω Άλιμος- Ασκληπιείο Βούλας γρήγορα, νύχτα, πήγαινα με αρκετά αλλά στην αριστερή με αναμένα φώτα, προβολάκια και αλάρμ. Αν κάτι συμβαίνει και πρέπει να φρενάρω άμεσα ανάβω και αλάρμ για λίγο. Σε εθνική οδό αν υπάρχει κίνδυνος στο απέναντι ρεύμα, τους παίζω προβολείς. (Κίνδυνος όμως, όχι μπλόκα κλπ) Αν ο μπροστά πάει με 20 στην αριστερή τον περνάω από δεξιά με αντίδραση ανάλογη της κατάστασής μου (αδιαφορία, κοίταγμα, καντήλι, νεύμα...) Αυτά.. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
amanda 51 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Απο την δικια μου εμπειρια λεω οτι οταν ενα αυτοκινητο αναβει αλαρμ ενω κινουμαστε με καποια ταχυτητα θελει να προειδοποιησει οτι υπαρχει κινδυνος μπροστα και ενδεχμενως αποτομο φρεναρισμα. Οταν το μπροστινο μας αμαξι μας αναβει αλαρμ το βραδυ μπορει επισης να σημαινει οτι τον ενοχλουν τα φωτα μας. Αλλοι χρησιμοποιουν και τα πισω κοκκινα φωτα ομιχής για να μας δειξουν οτι κατι τους ενοχλει. Οταν μας προσπερναει αμαξι που του καναμε χωρο να μας περασει ή του προσφεραμε οποια βοηθεια και μας αναψει τα αλαρμ σημαινει οτι μας ευχαριστει. Οταν θελουμε να προσπερασουμε αμαξι σε επαρχιακο κυριως δρομο και μας αναβει για λιγο χρονο το αριστερο φλας σημαινει οτι υπαρχει κινδυνος για προσπεραση ή ερχετε αμαξι απο αντιθετα και δεν προσπερναμε. Οταν παλι στην ιδια περιπτωση μας αναβει το δεξι σημαινει οτι δεν υπαρχει κινδυνος και μπορουμε να προσπερασουμε.(Φυσικα παντα υποψιασμενοι,παντα εμπιστευομαστε τα δικα μας ματια) Οταν θελουμε να στριψουμε και μας αναβοσβυνει το αμαξι που ερχετε απο αντιθετα στιγμιαια τα φωτα παει να πει οτι μας δινει προτεραιοτητα Οταν τα κραταει συνεχως αναμενα δεν μας αφηνει και περιμενουμε. Θα θυμηθω κιαλλα συμφωνω απολυτα.............. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
objecto 927 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Εγω παντως, αν δεν δω "καθαρο" δρομο μπροστα μου, δεν κανω καμμια κινηση!! (Ειναι σαν να εμπιστευομαι τυφλα τη ζωη μου, σε εναν αγνωστο!) +1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες